Printet tesztelem,
most várok :)
Nem tudom de nekem ugy tunik, mintha ez a vermikulit több vizet igényelne mint
amit a receptek irnak. Te mit gondolsz erről?
Szóval, volt egy elég "durva" takaritás, de csak a konyhában... Mondjuk abból a szempontból nem hülyeség, hogy mindent ott csináltam, csak az elkészült poharakat vittem be a szobámba a szekrénybe... Az oven teket használtam a fecsikészítésnél is, meg a beoltásnál is. Egész pontosan szombaton történt meg a dolog... Egyenlőre várok.
Viszont lehet, hogy itt sokan felszisszennek, de nem dobtam még ki a fertőzésgyanús poharakat... Szóval ahogy szépen kolonizálódott, kiderült, hogy nem ugyanaz a cucc mint múltkor. Persze nem is olyan, mint az egészséges változat... Szóval hat poharat kiültettem. A szine fehér és szürkés, meg nem olyan vastagon erőteljesen növi be, mint a múltkori. Ez a fő különbség asszem. De a micélium (????) pont úgy terjed(t), ahogy kell. Fel is "habosodott", ahogy kell. Szaga kellemes gombaszag*. De a kinézete valahogy mégis más. Szóval ezzel még várok... (képek készültek, csak még elő kell hívatni, meg szkennelni, majd aki kért annak jutattok, meg szerintem nyitok egy topicot a shroomery-n a dologról, csak nem megy gyorsan) Tulképp az zavar, hogy ilyen sütiket, poharakat nem láttam még képen. Ezért nem tudom, hogy ha fertőzés akkor milyen, ha meg nem az, akkor miért ilyen.
Sokat filóztam ezen a gyógyításos, korházas beírásodon, és ma éppen fogorvosnál voltam, egyik fogamból az idegek ki lettek gyilkolva (igy lehetett megmenteni a kihúzástól). Szóval gondoltam hozzászólok, vagyishogy kérdezek: mit csinálsz hasonló helyzetben, vagy ha a gyerkőcöd kerül hasonló helyzetbe?
Egyébként teljesen szimpatikus a hozzáállás, hogy nem mész orvoshoz, csak a gyakorlati megvalósítás nekem egyenlőre ködös...
hello
nem paráztatni akarlak, csak ideírom, hogy tiszta kivonat esetén kb milyen lehet 1 salvia-trip, nem túl vonzó. (erowid-en találtam). szóval, csak ésszel :-))
When the dose goes above 500 - 1000 mcg the effects can be very alarming, I have seen several people get up and lunge around the room falling over furniture, babbling incomprehensible nonsense and knocking their heads into walls. Several people have tried to wander out of the house. When the experience is over they have no memory of any of this. In fact they usually remember very different events. To an outside observer people in this condition have a blank look in their eyes as if no one is present (and perhaps no one is). It is also common for people to have a facial expression which is probably best described as being like that of a frightened animal. It appears that at these "larger" doses one completely loses awareness of, and control over, the physical body and for some reason part of the brain causes the body to get up and move about recklessly while the individual has no awareness of where their physical body is or what it is doing.
1ébként 7végén én is kipróbáltam a salviát és nemtomhányadikra bejött, dobtam 1 hátast az ágyon és flyyyy közben beszéltem is ("kussoljatok má bazze"), de úgy tűnt nem én vagyok az aki megszólal és a hangom valahonnan messziről érkezett. Az intenzív élmény csak pár perc volt, de az utána köv félóra/óra is nagyon kellemes volt, bár főleg azzal telt, hogy győzködtem a hallgatóságot, hogy a cucc télleg hat és nem csak kamu, de a társaság igencsak szkeptikus volt pár eredménytelen próbálkozás után és már semmiben sem hittek, mert még 1 fél trip is bennünk volt, ami az istennek sem akart bejönni.
A szivasnal nem tolerancia alakul ki (szerintem, ha valami tudos megis ezt irta, akkor probaljon meg folyamatason salviat szivni, es figyelje a toleranciat), hanem ilyen gyorsan urul a szervezetbol, vagy lebomlik, vagy valami lesz vele (ugy mint a N2O, csak annal azert lassabban, de azt mindenki tudja, hogy a kovetkezo patron is hat). Ha megeszed, akkor szep lassan szivodik fel a szervezetedbol, ezert tart tovabb, es - tobbek kozott - ezert kell tobb. A masik, hogy szarabbul is szivodik fel, es ezert is tobb kell.
Szerintem Milaw arra celzott, hogy a GLW arul(t) friss salvia levelet is, es azt meg lehet enni. Sajnos eddig nem tudtam kirpobalni, de ami kesik ...
Sajnos, nem vagyok túl még a szakításon, bár volt már sok látványos, balhés szakítási jelenet, és olyan is volt, hogy azt hittem, túl vagyok rajta. Talán ott tartok, hogy már meg tudom ítélni, hogy akkor most szabad vagyok-e, vagy nem (legalábbis ebben a relációban) - és lehet, hogy ennél sokkal több enm is kell, elvégre a rabság választására is szabadok vagyunk, kiki szórakozhat akármelyik hülyeségével épp addig, amíg akar, csak lehetőleg ne legyenek illúziói a karmikus hatást illetően. Amit a leszokásról írsz, azzal teljesen egyetértek, sőt, mindennel amit írsz. Az éberségre való törekvés mellett (ez volna ugyi az univerzális orientáció) javaslom még, Hamvas után, a személyes átvilágítottságra való törekvést. Ez ugyanis igen jól használható fokmérője az önmagunkkal szembeni őszinteségnek. Ha az embernek van bármi a fejében, amiről nem szeretné, hogy bárki is tudja, ott valami gáz van, akármilyen jól megindokolható, hogy miért kéne azt a kis izét titokban tartani.
Anthony1: azert hulyeseget ne csinalj, vagy ha megis, majd egyszer szamolj be h milyen is volt az ut. (bar ki tudja h ebben a kurva vilagban hulyeseg-e.....)
-w-
Köszi Muki! akkor iszunk a medve bôrére :)) de valójában 3an dobtuk össze a pénzt a Fluidumra igy 3asban
fogunk valamikor hétvége fele Teázgatni. Beszámolok amint lessz valami!
(Még érdekes gondolat: hogy ha 2perc es kialakul a tolerancia akkor felszívódásnál ez hogy is van?!? ha iszom...)
ja nem tudom láttátok e de a http://sagewisdom.org/salviashop.html oldalon árulnak valami 98% os Tiszta Salvinorin A-t!
elég vicces lehet :-]]
>> Milaw követem a fórumot mindig csak ritkán irok be.. nem hinném hogy volt szó ilyesmirôl
ha meg mégis akkor nem sok ujj lehetett.. A Fórumon Muki barátunk az aki még rendesen elmélyedt a Zsálya dologban..
Bejött nagyon is a Leveles változat! csak érdekel hogy milyen az amikor nemcsak 5pecig vagyok kisgyerek, hanem mondjuk 2orán át!
nekem egyszer kétszer fantasztikus érzést nyújtott ez a gyerekkor.. feeling tisztán láttam a dolgokat abban az 5percben.
A múlt héten fogadta el a kormány az ifjúsági és sportminiszter kábítószerüggyel kapcsolatos jelentését. Deutsch Tamás az írott és az elektronikus sajtóban sikeresnek minősítette a három évvel ezelőtti drogjogszabályi szigorítást, és ezt az állítását elsősorban két adattal támasztotta alá. Egyrészt azzal, hogy a 16 évesek körében a korábbi emelkedés után 2000-ben csökkent a kábítószert kipróbálók aránya, másrészt azzal, hogy 2000-ben alig többen fordultak orvoshoz drogproblémával, mint 1999-ben.
Valóban örömteli tény a fiatalok közötti, Deutsch által említett, minimális, hibahatáron belüli változás, de vajon mekkora a jelentősége? Hiszen 2000 az első olyan év, amikor végig hatályban volt "Európa legszigorúbb drogtörvénye" (e kifejezést a kormányszóvivő használta 1998 őszén, a Btk.-módosítás kimunkálásakor), és nevetséges volna azt állítani, hogy ez a jogszabályi háttér nem befolyásolta a válaszadókat a vizsgálatok során. Ráadásul a hivatkozott adatoknak van olyan - bár a sajtóban nem reklámozott - része is, amely kevesebb okot ad a derűlátásra. A középiskolások körében végzett vizsgálat azt is kimutatta ugyanis, hogy 2000-ben a budapesti 18 éves középiskolások közel 43 százaléka fogyasztott már valaha valamilyen illegális drogot, és ez az arány országosan is 33 százalék. Továbbá: kétségtelen, hogy a kábítószer-problémában a fiatalok kiemelt figyelmet érdemelnek, de hasznos lenne talán azt is tudnunk, hogy a lakosság mekkora része használ rendszeresen vagy alkalmanként tudatmódosító szereket. Mert legyen bármennyire is derűlátó a miniszter, több mint három évvel a szigorú drogjogszabályok parlamenti elfogadása után sem készült még hazánkban az egész lakosság drogfogyasztási adatait feldolgozó hiteles, reprezentatív felmérés, vagy ha igen, annak eredményeit a minisztérium nem tartja méltónak, hogy szerepeltesse a jelentésében.
"A növekedés üteme csökkent" - örvendezett Deutsch, amikor a 2000-ben drogprobléma miatt orvosi kezelésre szorulók számát összehasonlította az 1999-ben kezelt betegekével. Aki hallott már arról, milyen nehézségek árán lehet ma hazánkban bekerülni egy drogrehabilitációs otthonba, az elhiszi nekem, hogy sokkal inkább a drogbetegellátó intézményrendszer telítettségéről van szó, semmint a fogyasztási adatok emelkedésének megállásáról. 1999-ben 12 765 beteget kezeltek drog miatt, 2000-ben 12 789-et, ezen belül az egyénnek és a társadalomnak okozott károk tekintetében legártalmasabbnak tekintett heroin és az egyéb ópiátszármazékok használóinak aránya jelentősen, 6 százalékkal nőtt 2000-ben az előző évhez képest.
Idézet OFF.
Itt most álljunk meg egy kicsit.
Mintha az általam oly soxor emlegetett Bayer intelem ismét bizonyítást nyert.
Idézet ON
Rendkívül kicsi az esélye, hogy pont annyival csökkent egy év alatt az összes egyéb drog miatt kezelésre jelentkezettek száma, mint amennyivel nőtt a heroin okán segítséget kérőké, amiből ismét arra kell jutnunk, hogy a jelenlegi intézményrendszer egyszerűen nem képes több beteg fogadására.
A minisztériumi jelentés mégis állítja, hogy "növekszik a drogambulanciák, a terápiás intézeti férőhelyek száma". Ha ez így van, miként lehetséges, hogy az Ifjúsági és Sportminisztérium (ISM) által kiadott Jelentés a magyarországi kábítószerhelyzetről - 2000 című kiadvány (amelyben a legfrissebb adatok 1999-esek) 17 drogambulanciát jelöl meg adatküldőként, míg a 2000-es évet értékelő tavalyi kiadás csak 16 drogbetegekkel foglalkozó ambulanciáról szól? Ez nem ugyanaz az adat-e, hogy a Drogambulanciák Szakmai Szövetségének az 1999. évi megalakuláskor 17 tagja volt, 2002 januárjában pedig eggyel kevesebb?
Az a miniszteri kijelentés pedig egyszerűen nem igaz, hogy "nem váltak be az orvosi segítséget kérők számának csökkenésével kapcsolatos félelmek, mert még soha senki ellen nem indult eljárás azután, hogy orvoshoz fordult". A törvény szigora és az egészségügyi rendszerben való megjelenési hajlandóság között bizonyosan van összefüggés. 1998-ban a kezeltek 55 százaléka volt új beteg, ez az adat 1999-ben, tehát a szigorítás évében 45 százalékra, 2000-ben, azaz az új szabályok első teljes évében 36 százalékra csökkent. Ha még az ISM sem állítja, hogy csökkent a kábítószer-használók aránya, viszont egyre kevesebb új drogbeteg fordul orvoshoz, akkor tehát igaz-e, hogy egyáltalán nem félnek?
Nyilvánvaló, hogy a többi politikushoz hasonlóan az ISM vezetője is elérkezettnek látta az időt, hogy megmutassa: drogügyekben sem pazarolta el az utóbbi éveket. Sajnos e bizonyítási kényszertől a droghelyzet még nem változott meg.
Egy kicsit rég jártam erre, de aromo 8541 sz. hozzászólása írásra késztetett. Szóval teljesen egyetértek a sráccal egy az egyben így gondolom én is. Szóval nehéz az élet..
Kis Vakond! Ha jól emléxem pár hónapja már volt egy-két hozzászászólás a folyékony Salviával kapcsolatban. nézz utána..
Amúgy maga a növény fogyasztása nem jött be? vagy mért a folyékony változattal kísérletezel? vagy csak ki akartad próbálni? Na mind1..
Azt kivánom nektek,hogy legyen elég erőtök megvalósítani mindent,amit elképzeltetek az életetekben,
és hogy minden akadályt úgy tudjatok legyőzni,hogy a küzdelemben megerősödve induljatok neki az új feladatnak.
Köszönöm skacok,hogy velem voltatok amikor kellett,nagyon sokat épített rajtam,hogy ide irogattam.
a spangli ezeket a belátásokat nem ingyen adja, de a fizetségért esetleg csak késõbb (évekkel késõbb) jön, és keserves megfizetni
Tudom. Már a nyakamra jár a díjbeszedő :-) Rég nem gondolom már, hogy a spangli (vagy éppenséggel a pszichedelikus cuccok) a megoldás. De ezek a cuccok mutatták meg, hogy mi (pontosabban ki) a megoldás: ÉN. (Ezt az ÉN-t persze lehetne tovább boncolgatni, de ne szikézzünk inkább mostan :-) Meg aztán a pszichedélián kívül nem is ismerek más módszert amivel ennyire hatékonyan fel lehet tépni a becsukott szemeket. Fáj, persze, meg bele is lehet vakulni, de én csak ezt tudom.
Fű anyácskánkról vagy a fű boszorkányáról meg annyit, hogy mire megmutatja, hogy mit kell tenned, addigra elszívja tőled az erőt ami szükséges lenne ahhoz, hogy megtedd. Nyilván el kell tőle búcsúzni, vagy legalábbis ritkábban, sokkal ritkábban találkozni vele.
A leszokást mégsem javaslom senkinek. Amikor elhatározod, hogy leszoksz valamiről, egy olyan cölöpöt versz le az utadon, amihez egyszer vissza kell térned. A leszokásért is drágán meg kell fizetni. A leszokás helyett olyan éberségre való törekvést javasolnék inkább, amelynek fényében minden egyes alkalommal amikor fűért nyúlsz, őszintén és szabad akarattal el tudod dönteni, hogy kell-e vagy sem. 1000 alkalomból csak egyszer fogsz úgy dönteni, hogy kell :-)
(Ezt nem neked címeztem, holist, tudom, hogy te rég túl vagy a szakításon.)
néhány hónappal ezelőtt még nem értettem volna veléed egyet, de mostanában hajlok arra, hogy igazat adjak neked.
nem sokat tudok a homeopátiáról, wilhelm reichről is csak egy freudomarxista filmwet láttam (az orgazmus misztériuma, szenzációs film, amúgy), de az biztos, hogy nálam az iskola után rögtön az egészségügy ugrik be a rémálmok első helyén. Mióta 1993-ban vagy 1994-ben leadtam az új taj-számomat egy háziorvosnál, soha nem mentem még a körzetihez, hanem igyekeztem töprengeni, hogy vajon mi minek a következménye. és hát persze ha rájössz, hogy pl. az takonykórod nem "megfázás", hanem a stressz miatt lepukkant szervezet reakciója, akkor szart sem ér az antibiotikum, még ha kikúrál is kémialiag, ugyanúgy nem változtattál az alaphelyzeten.
ezzel együtt az emberi szervezet nagyon rugalmas és szinte azt mondhatom, hogy "segítőkész". nekem most egy elég durva periódusom van munkailag és privát teendőket illetően, s úgy élek, ami nem vmi barátságos magammal szemben. Ennek ellenére "megértenek" a kis szervecskék, hogy most kicsit nagyobb tűréshatárt kell produkálniuk vagy érjék be egy-két pirulával, teával, hétvégi pihengetéssel.
Probaltad mar az osi magyar modszert? Igyal!
Szoval az alkoholos kivonatot tenyleg meg kell inni. Azt nem tudom, hogy hany szemelyre terveztek, de az ar alapjan kettonel nem tobbre (az iboga kivonat is 290 volt, es az kettonket epp csak oldottabba tett). Igazabol en meginnam a felet, aztan 10-15 perc mulva raszivnek egy rendes adagot. Kulonben a glw weboldalan van forum, ahol a neni is szokott valaszolni (kes nemetseggel).
Nézd, az a helyzet, még talán néhány hónapja is azt mondtam volna, igazad van, akut, életveszélyes helyzetben, pl. perforált vakbél, súlyos törés, stb., az allopátiás (azaz a kórházakban megtalálható) gyógyítás a legjobb. De most már nem mondom ezt. Korántsem automatikusan, hanem egy tízéves út végén, de leírom az orvostudományt úgy ahogy van, még azzal együtt is, hogy van egy-két használható eredménye, mégpedig azért, mert összességében és szellemiségében roppant kártékony dolognak tartom, ami nagyságrendekkel többet ártott az emberiségnek, mint amennyit használt.
Ami az orrpolipot és társait illeti: egy perforált vakbél nem úgy szakad az ember nyakába, mint derült égből a zivatar (a testünkről, a sorsról, a testünk sorsa iránti felelősségünkről kialakított tökéletesen hamis, ám általánosan elfogadott kép szintén az orvostudomány, tágabb értelemben a nyugati tudomány érdeme). Egy perforált vakbélnek előtörténete van, amit egy egészsés testtudattal rendelkező ember (ilyen ma sajnos nagyon kevés van, érdeklődőknek Dr. Wilhelm Reichnak az orgonérzetekről írott könyveit ajánlom) érzékel is. Vagy ha valaki nem érzékeli, segíthet neki egy gyógyító, aki igen. És arra van jó homeopátiás (meg más holisztikus gyógyászati) szer. A magam részéről sajnálom, hogy kivették a vakbelemet gyerekkoromban, és mostanra elég világosan látom, hogy miért lett vakbélgyulladásom akkor.
Az orrpolipod is nyilván mondani akart neked valamit (tényleg, ha nem olyan nehéz elképzelni, hogy egy növény megszárított teste, vagy egy laboratóriumban előállított anyag mondani akar nekünk valamit, akkor miért nehéz azt elfogadni, hogy a betegségek mondani akarnak valamit?). Te pedig nem hallgattad meg, hanem profi bérgyilkossal elhallgattattad. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de tiszta sor, ha a neked címzett üzenetet nem veszed át, az orrpolip vagy visszajön, vagy súlyosabb hírnököt küld maga helyett. Így ír Dahlke az orrpolipról:
"A polipok a nyirokvédelmi rendszerhez tartoznak. Az orrgarat manduláiként is leírhatjuk őket. Amennyiben az ember lelkileg nem tudatosuló védekezési harcokba bonyolódik, akkor beugranak helyette a nyirokszervei, és őt magát helyettesítve megvívják az éppen fennálló háborút. (...)
A polipok a mandulákkal együtt a védelem területének harcoktól leginkább feldúlt részei. Az összecsapás ideje alatt felduzzadnak. Ha a heveny konfliktus tartóssá válik, akkor a gyulladás is krónikus gyulladás lesz, és mint minden rossz kompromisszum, nagy energiákat emészt fel. Ebben a helyzetben világosan látszik a gyerekeken, hogy mennyire blokkoltak és kimerültek. Mivel állandóan el van dugulva az orruk, csak a szájukon keresztül tudnak lélegezni. Az állandóan nyitva tartott száj és néha a kimerültségtől lógó szemhéjak energiahiányról árulkodnak. Gyakran előfordul, hogy a különböző szinteken beállt blokádok jelei buta arckifejezést kölcsönöznek a gyereknek.
A fennálló téma a védekezőképességhez, a harckészséghez és egy tévutakra vezetett kommunikációhoz kapcsolódik, ugyanis a belégzett levegő nem a neki szánt úton halad, hanem a szájon keresztül. Ez pedig nem jó megoldás. A tennivaló az, hogy a fenti tematikát be kell hozni a tudatba, és tehermentesíteni kell a testet. Mivel a polipoknál messzemenőleg gyerekproblémáról van szó, a szülőknek kell megteremteniük azokat az alapokat, amelyek a konfliktusokat is elbírják. Míg a torokmandulák területén zajló összeütközések a nyelés körül köröznek, a polipoknál arról van szó, hogy a beteg fellázad a túlzott követelmények ellen. A gyerek makacsnak tűnik.
Gyakran a sebész az, aki fogja a kését, és érig harcolja a harcot azzal, hogy egész egyszerűen kivágja a csatamezőt. Az akció különböző eredményeket szül. A gyerekek egy részének sikerül az operációt követően az összeütközést - aminek most már nincs meg a testben megszokott helye - visszahoznia a tudatába. Ők ennek megfelelően jobban lesznek, és nem ritka az sem, hogy a szülők arról számolnak be, hogy a gyerek az operáció után nagyot ugrott előre a fejlődésben. A gyerekek másik részének nem sikerül ez a lépés, és a védekező harc testi harc marad. Ilyenkor aztán gyakran a test saját védelmi rendszerének egy másik színterére csúszik át, és ott parázslik tovább. Közben a gyerek tovább betegeskedik, és jelzi környezetének, hogy nem tud megfelelően fejlődni. Az agresszió olyan komoly téma, hoy nem lehet csak rövid távon megkerülni. Gyerekkorban tipikus módon a védekező nyirokrendszer szerveiben jelentkezik a gyulladás, a különböző mandulákban és a féregnyúlványban. A védelmi csata, amit a gyerek tudatosan nem tud megvívni, a testben ölt formát. Eldugult orrával és örökké nyitva álló szájával ő a két lábon járó makacsság képe. Dagadt polipjai blokkolják a kommunikációs utakat, és butának tüntetik fel. Ez az ő tehetetlen védekezési módja a túlkapások, visszaélések és a túlzott követelmények ellen.
Hogy milyen az álláspontunk az agresszió témájával kapcsolatban, azt olyan tényeken is lemérhetjük, hogy nálunk alig van olyan fiatal ember, aki nyirokszerveinek teljes létszámával éri meg a serdülőkort. Gyakran ki kell venni a három legfontosabbat (orr- és garatmandula, vakbél) - és ezt megpróbálják elegánsan kifejezni és ártatlan színben feltüntetni"
Mindehez még két dolgot szeretnék hozzáfűzni. Én is egész gyerekkoromat bedugult orral éltem végig (szerencsére véletlenül olyan orvosom volt, aki ellenezte a műtéteket, és a mandulaműtétet különösen, csa végletesen indokolt esetben javasolt ilyent). Sőt, még felnőtt koromban is legalább az egyik orrlyukam általában be volt dugulva és sokat voltam taknyos. Eddig háromszor vettem be az alkati szeremet, először kb. 8 hónapja. A harmadik alkalom után az orromból három héten át fekete, megalvadt vér ürült minden nap, elég nagy mennyiségben (ez a homeopátiás gyógyulási történetekben elég gyakori momentum). Amikor ez abbamaradt, arra lettem figyelmes, hogy mindkét orrlyukam szelel, még akkor is, ha náthás vagyok (csak kevésbé), és hogy a szaglásom, ami közmondásosan rossz volt évek óta, kiélesedett.
A másik dolog, hogy ma nyolc napja, hogy totálkárosra törtem a kocsinkat, miután elaludtam az országúton vezetés közben, (kb. hatvannal) és becsapódtam először az egyik, aztán a másik árokba, közben fél fordulatot téve a függőleges tengely körül. A kormánytól kaptam egy nagyon nagy és mély zúzódást a combomra, továbbá az összes izületem sokkot kapott, én meg agyrázkódást, amitől másfél napig nem voltam magamnál. Legalább harmincan kérdezték meg, hogy miért nem mentem orvoshoz, mondtam hogy azért. A zúzódásra kizárólag igen magas potenciájú árnikát nyomtam (a testi sérülések legfontosabb homeopátiás szere, amikor kikérte a húgom, a patikus azt kérdezte, Jézus Mária, mi történt??) - a zúzódás. amitől korábbi élettapasztalataim alapján három-négy hétig kellett volna sántítanom, négy nap alatt felszívódott.
Ja és mégegy: a második fiam kancsalságára több jónevű szemorvos mondta, hogy legalább öt műtét, és hogy ezen bizony semmiféle természetgyógyász mumbo-jumbo nem segít. Ezek után egy évet jártunk akupunktúrára, meg kapott homeopátiát is rá. Most ott tartunk, hogy míg korábban mindkét szemével igen radikálisan kancsalított (felváltva) most már csak az egyikkel, de azzal se mindig, és ugyanazok a szemorvosok azt mondják, hogy egy műtét elég lesz, és hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy ez így magától ennyit javult.
Szóval így utasítom el én az orvostudományt.
Kedves ready, remélem, nem sértettelek vérig! Fura, hogy a Feldmárt nem tudod olvasni, elvégre a pdf formátum épp arra való, hogy ne kelljen semmiféle fontot megtalálni, hanem menjen mindenhol, szépen, gond nélkül. És remélem, jók lesznek a gombáid.
A fentiek talán mutatják, hogy három hét véres hasmenés után se gondolkodnék nagyon máshogy (csak nyilván lassabban, gyengébben, szomorúbban) - de azt is, hogy nincs szükség három hét véres hasmenésre, szerintem. Ha valaki nem gyógyító, akkor nem biztos, hogy ki tudja kúrálni magát! Ha arra hívnám fel a figyelmet, hogy a térségben asztalosként működő egyedek nagyrésze kontár és pont a famunka (egyébként mélyen misztikus) lényegét nem érti, és te azt válaszolnád, hogy jó, de hidd el, próbáltam egyedül könyvespolcot építeni, és nem ment, az nem lenne valami jó válasz. Nem vagyok teljesen homeomániás: az általad leírt problémára jó megoldás lehet a akupresszúra/reflexológia (kínai talpmasszázs), az akupunktúra (azonnali, nagymértékű javulást érhetnek el néhány nap alatt), a méregtelenítés különféle ayurvédikus formái, esetleg a fényadás is (csak arra kell vigyázni, hogy ezeken a területeken is több a kókler, mint az igazi. Hallgassunk intuíciónkra, bízzunk megérzéseinkben, és érdeklődjünk). És érdemes a betegség jelentésén is töprengeni, amikor a belek "feladják" gyakran régóta és nagyon elfojtott harag van a háttérben. A műtét viszont visszafordíthatlan dolog. Tekintettel arra, hogy egy 59-éves építész barátunk néhány napja halt meg, gyakorlatilag kizárólag sorozatos orvosi műhibák miatt, óvatosságra intelek, különösen a fehér köpenyes, éles késes emberek tekintetében. Jobbulást a párodnak! Egyébként szerintem nem csak Pesten lehet polgári szolgálatos az ember, például ha szereti a vályogépítészetet, akkor Gyűrűfűn is lehet, és ott elég jó, ezt tényszerűen tudom. Nektek persze az nyilván túl messze van, de mindig van megoldás. Nagyon gyanús, ha valaki azt mondja, hogy "hát így rossz, de másképp meg nem lehet..." - mármint az a gyanús, hogy valójában valami miatt ragaszkodik a helyzethez. Aki akar változtatni, az változtat, bár akaratgyengeségből pont én eléggé világbajnok vagyok - tehát lehet, hogy azért elég sokat kell kínlódni, mielőtt összejön az a változtatás: de külső körülményeket okolni semmiképpen sem célravezető.
Szia, Thaumiel, nekünk is, ráadásul 3 példányban, de már mindet kölcsönadtuk. Nem tudná valaki bedigitalizálni és kisméretű mpg filmet csinálni belőle? Elvégre ez nem muszáj, hogy nagy legyen, mono, összenyomott hanggal meg minden talán száz-készáz megába beleférne, de egy cd-re biztos. És azt könnyebb terjeszteni.
Kedves aromo_!
A szülőkkel sajnos az a helyzet (egy tanult barátom szerint ez a védákban is le van írva), hogy nagyon ritka, hogy egy gyerek a szüleinek segíteni tud, vagy meg tudja őket gyógyítani. Különösen akkor, ha anno a szülei se segítettek neki olyan sokat, ami ma, megintcsak sajnos, eléggé elterjedt gyakorlat.
A saját gyógyulásod története tankönyvbe való, az orvos nyilván operációt javasolt? De (én, aki életemben már legalább öt kiló kenderszármazékot elszívtam) azért arra intelek, a spangli ezeket a belátásokat nem ingyen adja, de a fizetségért esetleg csak később (évekkel később) jön, és keserves megfizetni. Bár van, akinek nem, de sok van, aki azt hiszi, neki nem, de igen (ez a spangli becsapása - nagyon sok emberrel hiteti el, hogy nem árt nekik, aztán mégis árt - vagyishogy nem is hazugság ez, csak csúsztatás, mivel tulajdonképpen ők ártanak maguknak, de azért a Néninek ebben benne van a keze, és nem veri nagydobra). Ma már azt sem hirdetném akkora önbizalommal, hogy a spangli nem addiktív - mégpedig azért, mert nem látok a pszichés és a testi függés között abszolút különbséget, ráadásul a spangli esetében a szerotoninháztartásban az okos vegyészek kezdik felfedezni a fizikai síkon található vetületet is. Maga az ember hajlamos a függésre (ld. eredendő bűn, stb.) - ahogyan Feldmár doktor is mondja.
Elnézést, elnézést, már megint nagyon hosszú voltam, enyhítő körülményként hoznám fel, hogy viszont ritkán írok.
Régesrég nem jelentkeztem.. de a lényeg hogy sikerült beszereznünk a GLW-bôl Salviát és ami
igazán érdekes: Folyékony kivonatot is!!!! 5ml 290 ATS volt! kicsiny üvegcse rajta Salvia Divinorum
és www.elixir.de gondolom ök is onnan rendelik..(bár a WEB site kicsit gyanús) Jó kis alkoolos kivonat. Csak azt nem tudom hogy miként próbáljuk?!?
tekertünk egy szép trombitát Levelekbôl és húztunk egy csíkot az oldalán, meggyújtottuk és vicces volt mert belobbant az egész az alkool miatt
de nem volt gáz..elszívtuk.. de a vártal szemben semmi különös nem volt. Még csak az elejét tudtuk elkapni az egésznek.
Lehet hogy azért mert már 3hónapja nem Salviaztunk és nagyon váruk már ha csak tudat alatt is...?
Ti tudtok róla valami Infot? Mennyit,hogy? Teába? vagy gözölni? ha van valami ötletetek nagyon kivácsi vagyok!
Remélem MUKI te is olvasod.. legközelebb talán jobb lesz. :))
De tényleg, teljesen értem, hogy mire gondolsz és egyet is értek veled, de mi a szart lehet tenni? Magamat még csak-csak kikúrálom ebből-abból ezzel-azzal... de mondjuk a 70 éves apám cukorbetegségével nem nagyon tudok mit kezdeni, mert havonta egyszer ha találkozunk... szóval, ha ehhez az egészség kontra orvostudomány dologhoz adnál valami jó kiindulópontot, nagyon megköszönném.
---
Nem állom meg, hogy el ne mondjam egyik "csodálatos" gyógyulásom történetét:
Nem túl régen úgy alakult az élet, hogy összeköltöztünk a barátnőm anyukájával, akit nagyon szeretek, meg tisztelem is igencsak. (Nem nagyon találkoztam még nála nyitottabb, kedvesebb anyukával) Dehát... együttlakni nem fenékig tejfel, alkalmazkodni kell, sok mindent "le kell nyelni" szó nélkül. Nagyon úgy néz ki, hogy nem jó helyen húztam meg a határt, hogy mi az amit szó nélkül elviselek és mi az amit nem. Túl sokat akartam engedni, többet mint amennyit igazából, őszintén tudtam...
Így aztán gyűlt, csak gyűlt bennem a sok ki nem mondott "keserűség". (Ne gondoljatok nagy dolgokra, csak én vagyok túlérzékeny :-) Na, addig-addig, hogy egyszer csak nőtt egy tályog a torkomon, de akkora, hogy azt mondta a doki, ha negyedórával később megyek megfulladok. Persze mindenkinek ezt mondják, de tényleg nem kaptam levegőt. Nyesték, vágták a torkomat, a tályog meg persze maradt, csak egy-két csepp gennyel reagált a szikére. Szar volt.
Egy délután eljöttek hozzám a barátaim (a "városi családom", akikre mindig számíthatok, akik között otthon érzem magam, akik jóban, rosszban velem vannak, drogos mocsok mind egytől egyig), szóval eljöttek, elszívtunk egy(?) spanglit és végre kezdtem ellazulni, oldódtak bennem a görcsök, kezdtem érezni, hogy milyen jó is olyan közegben lenni, ahol nem kell tűrni, nyelni, elfolytani, elhallgatni... és ezzel együtt jöttek az intuitív meglátások is. Hirtelen felismertem - na jó, úgy éreztem, hogy felismertem -, hogy az elszorított torok (a tályog) a hallgatásom testi megjelenése.
Azok a dolgok amiket nem mondtam ki - szeretetből, tiszteletből, gyávaságból - a barátnőmnek és az anyukájának ott gyűltek a torkomban, de én nem engedtem kitörni őket és egy gennyes gombóccá váltak a torkomban... Ahogy ez a felismerés beragyogta a tudatomat (szép zöld fénnyel :-), már éreztem is, ahogy ömlik be a genny a szájamba, meg le a nyelőcsövembe - kifakadt a tályog, újra kaptam levegőt...
Még aznap este elmeséltem mindent a barátnőm anyukájának, folyt a könnyem nekem is, neki is... A kórházban meg azóta is várnak bemosakodva a mandulaműtéthez, szerintük az lett volna a tuti jó megoldás. Hát... még várhatnak egy darabig :-)
Ezekről a razziákról hol hallottál? Hivatalosan jelentették be? Most komolyan, óvatosan ám skacok, mert ha tényleg beharangozták, akkor eredményeket kell felmutatni. Egy ideig én is úgy voltam, hogy leszarom, szívok ahol jól esik, de miután elkapták egy haveromat, kicsit visszafogom magam.
Próbáld beleélni magad: nagy nyugisan lebandukolsz egy parkba, haveroddal rápattintotok egy jointra, és kurvára nem vagy felkészülve arra, hogy hirtelen lekapcsol egy járőr. A yardok totál közömbösek, végzik a munkájukat nagy nyugisan, te meg életed legnagyobb paráját éled át, mert már azon gondolkozol, hogy a szüleid kitagadnak és lőttek a munkahelyednek. Ráadásul elég sok az olyan zsaru, akik levágják, hogy be vagy tépve (naná, hiszen ők is szívnak). Ez veled úgysem fog megtörténni? A haverom is ezt gondolta. Még "szerencse", hogy neki korrektek a szülei és a családi vállalkozásban dolgozik.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy egy kis egészséges félelem nem árt, nem szabad félvállról venni azt, hogy most ez a kibaszott törvény. Nyugisabb otthon csinálni.
preor
u.i.: egy jótanács mindenkinek: ha zsarut láttok, ne dobjátok el a kis zacsikat :), az az első amit kiszúrnak. Nagyobb az esély, ha megtartjátok és a nagy izgalomra is jól jöhet valami :)
Úgy hallom, megindultak a Pest környéki megtisztító akciók..razziák a pizzériában, kocsmában, szórakozóhelyen. Bírom, hog y mindig kiszúrnak egy helyet a térképen, és megy a nagy bűnüldözési project. Biztos most meg rájöttek, hogy a maffia kiköltözött a belvárosból Monorra meg Érdre.Nevetséges.
Én akkor is szívok az utcán, ha úgy alakul. Maradjankmá!!!
Ez a szegedi nô meg, jobb lenne tán ha drogdíler lenne mégis. Egyrészt boldogabb lenne, meg gazdagabb:-)) meg kevesebb korlátolt fapicsa lenne ebben a pszichológus bandában, akik misztifikálják a psz.-át mint tudományt, és csak azért mentek erre az egyetemre, mert sérültek és kíváncsiak mint -majdnem- mindenki. Meg legalább Feldmár csinálná neki a bizniszt a körútjaival :-)
ps: csá CML! Kezdek belejönni a diétába. Lassan gyógyulgatok..jobban érzem már magam.Meg Claudia Schiffer kövérebb már nálam :-)))
Hihi, néhány nap múlva én is megyek kórházba, jól megszopattam magamat : egyszer elmentem még rég, azt most veszik ki azt, amit akkor beraktak. Sebaj, az altatást élvezni szoktam... Ha nem is szépet, de erőteljeset álmodok.
4 eves a parom.
3 hete folyamatosan megy a hasa, hidd el probalta mar "kikuralni" magat, gyogyteak, stb, de nem segit.Egyebkent amit a colitis ulcerosarol olvastam, tobbfele eredetu lehet, es ha nem talaljak meg a a baj okat, ugye akkor mi mas: pszichikai eredetu..(remelem ezzel nem fogjak kezelni, de teny es valo , hogy nem artana neki egy egy honapos semmitves,mondjuk a hegyekben).
Egyebkent szerintem 3 het veres hasmenes utan valahogy te is kicsit maskepp gondolkoznal.
Remelem tenyleg segitenek rajta.
Ha meg tenyleg psziches eredetu ,a z attol van hogy utalja ezt a rohadt pestet, de polgszolg miatt kotve a keze....
Na olvasgatjuk szepen a feldmar irast, kar hogy nem tudtam normalisan kinyomtatni, mert valamilyen fontot nem talalt.Holnap szerzem be a parologtatot, homerot, paramerot, akkor holnap jon az akvarium is, szal remelem hamarosan jo hireket mondhatok.
Jaaaaaaaaaaaaaajjjj!
bocsi!
Nem neked ment az en bloc!
kicsit analog modon vagyok keszen, (be vagyok rugva mint az alban szamar)
Szoval remelem megbocsajthato....
Titus
p.s.:ez a harmadik proba remelem most mar elmegy...
Jaaaaaaaaaaaaaajjjj!
bocsi!
Nem neked ment az en bloc!
kicsit analog modon vagyok keszen, (be vagyok rugva mint az alban szamar)
Szoval remelem megbocsajthato....
Titus
Melleslef engem is elkapott valami virusos genya,
es remelem a jo kis pszihedelikus gombaultetvenyemre nem terjedt at! Mivel nincs is!
Hehe.
Szoval a dokik felirtak egy marek gyogyit, en meg persze hogy nem valtottam ki,mert no money, meg egyebkent se.
Szoval 2 nap alatt teljesen rendbejottem a sajat kis testem eredmenyekent.
Ja! A gombaultetveny meg tenyleg izgi, ne szold le a dolgot en bloc...
Titus
P.S.: Orbital Rooooooooooolz!
Azér' az orrpolipomat elég rendesen kiszedték.
Meg hát monnyuk nem igazán van jó homeopátiás
szer a perforált vakbélre, pl. Szóval nem kéne
automatikusan leírnod az orvostudományt en bloc.
De tényleg, nem is tudom ilyen egyszerűen túltenni magam rajta, most akkor az van, hogy "szóval a pasim bemegy egy kórházba, ahol jó eséllyel radikálisan félreinformált és emellett exisztenciálisan is veszélyeztetett, érzelmileg síkra gyalult, ám az állítólagos "hivatásukra" messze túl büszke emberi roncsok fognak turkálni a beleiben, de sebaj, tulajdonképpen nem tudom, mit fognak vele csinálni, de sebaj, beszéljünk inkább arról a sokkal érdekesebb témáról, hogy mi van az én kis pszichedelikus gombaültetvényemmel, ami olyan izgis"????
Kezditek kapizsgálni, honnan jönnek a sztereotípiák?
Nem tudom, hány éves a párod. Nekem sok év kellett ahhoz, hogy eljussak abba a pozícióba, hogy se magamat, se gyerekemet orvos kezébe nem adom, különösen kórházban nem. Ha pszichés eredetű betegsége van, akkor mit keres a kórházban, szeretne még egy párat? Meg hozzá fizikai eredetűeket is? Már bocs, hogy belepofázok, de SZVSZ van jobb megoldás. Vagyis van megoldás. Mert ez nem az.
Kicsit megdöbbent, hogy ún. tudattágult, állítólag kinyílt csipájú fiatalok milyen roppant konformisták lesznek, ha egy kicsit másról van szó, például a gyógyításról (pedig ha van olyan terület, ahol a nyugati civilizáció kiemelkedően nagyot alkotott - és ezt negatívban értem! - az az oktatás mellett az orvostudomány. Végtére is erről beszél Felmár András bácsi is.
Igen, nyaron vettem eszre milyen kis vicces "dolgokat" adnak a korhazban...ha azt mondom elkezdett csuszni a plafon, akkor meg csak enyhe voltam.
Egyebkent nem tudom mit fognak csinalni a parommal , colitis ulcerosaja van, es azt mondjak, valami pszichikai kivalto oka lehet...(mivel bakteriumot nem talaltak)
Gombakok...Lassan itt az ideje hogy az alabbi hozzavalokat beszerezzem:
lakhely(terrarium)
kemence( ellenallasfutes)
parologtato(parologtatas)
Vegre ugy tunik a vizsgaidoszakomnak is vege, szal teljes energiam erre koncentralva .
Ket pohar elkulonitve fertozesgyanuval (elkezdett a feher resz korul sotetedni, barnulni a talaj)
A fogyasztásra való felhívás az én jogértelmezésem (ha a szervnek lehet, nekem is) szerint
explicit, egyértelmű kell legyen. Népszerűsítés/propagálás, amit mi is művelünk itten a
január 3.i cikk szerint, nincsen a törvényben és kész.
Ne legyenek ilyen nagy igényeid, nem látta a filmet, honnan tudhatná? :)
Siphers: lakcím nincs, de jó szokás szerint az összes címét, dr., SZTE tanszékvezető,
docens, fasztudjami kiírta, szóval megtalálható, mehet a halálbrigád :)
Ja Feldmár meg nagyon rulez.
Mindig van egy par jo szava az LSD-ről.
De érdekesen csempészi bele a mondandójába.
Szóval tökre bejön.
Mellesleg ez nem fogyasztásra valófelhivás? vagy propagálás???
Biztos urak?
Titus
Hat attol fugg. ha pici, es kituremkedik, akkor gomba.
Ha meg ilyen elszinezodes, akkor ferto...
De varj meg egy par napot, es meglatod. addig ne tegyel masik telepet oda.
Titus
Ha értessz angolul nézd meg ezt: The Shroomery. Ezen belül az "Amanitas" szekció. Ennél többet én sem tudok jelenleg...
Augusztusig van időd felkészülni, mert augusztustól decemberig terem... :-) Fenyőerdőben legfőképp. Állítólag minél későbbi annál kevesebb a pszichoaktív anyag és annál több a méreg... (Én nem teszteltem még...) Minden része használható, lehet szívni, lehet enni, de szárítani kell (akár sütőben is). Adagolás... Eléggé változó, szóval óvatosan...
re *
kicsit visszaivelnek Vacskamati BM-es hozzaszolasahoz. hogy donti el azt a tisztelt BM hogy mi serti a _magyar_ torvenyeket? itt arra utalnek h mondjuk egy argentin szerveren jelenik meg magyarul egy termesztoi kezikonyv. namost akkor hogy is van ez? argentinaban van a doksi, de magyar nyelven, tehat magyar torvenyt sert? vagy argentint? hostnev alapjan donti el? ugyanmar, magyarorszagon is vannak .com .net vagy akar .de hostok. stb... lehet vegiggondolni a lehetseges szituaciokat.
-w-
Tudom volt már pár hozzászólás a légyölő galócával kapcsolatosan, mégis - csupán csak a kiváncsiságom kielégitése miatt - szeretném összefoglalni az ismereteket. Csak hogy tiszta legyen:
- Hol és mikor érdemes szedni?
- Tényleg van különbség az augusztusi és szeptemberi begyüjtés között?
- Hogyan kell előkésziteni?
- Melyik része használható?
- Mennyit lehet egyszerre ...?
Ha ezek a kérdések bizonyos szerveknek gyanusak lennének, csak a gombászszakkörre készülök ;)
Na de kérlek! OViék egyetlen megcsonkított hazánkat irányítják, te meg csak egy narkós vagy,
aki tűvel a karjában fogja végezni egy kapualjban vagy szeméttárolóban! Hogy mérheted magad
hozzájuk? ;)))
Komolyra fordítva a szót; 100%ig igazad van.
Milyen élmény az, ami elfér egy zsebben? Hát, elég sok minden elfér egy zsebben.
Pénz. Mozijegy. Repülőjegy. Szavazólap. Slusszkulcs. Ja, hogy ezek nem élmények,
mert az élmény az, amit megvehetsz, a film amit megnézel, az utazás, a képviseleti
demokrácia viszonylagos szabadsága vagy a vezetés? Persze. A trogoknál sem maga
a cucc az élmény (érdekes is lenne, a spanglit bámulni vagy eltolni és ennek örülni),
hanem a hatása, a belőle következők, ugye, kedves ISMes megmondóemberek?
Tovább, függőségek. Ugyan, ebbe bele sem érdemes kezdeni. Függünk mindentől,
a közlekedési eszközöktől, a házainktól, a távközlési eszközeinktől, a ruháinktól,
a hídjainktól, az intézményeinktől, vagyis a civilizáció termékeitől, azaz magától a
civilizációtól. Ez is függőség. Hiszen ki lenne hajlandó lemondani róla? Kevesen.
Ki lenne egyáltalán képes rá? Nagyon kevesen. Ha eltűnne egyik pillanatról a másikra,
a legtöbben igen gyorsan megpusztulnának az "elvonási tünetektől", egymást ölnénk
egy-egy kis "adagért" belőle, sőt megőrülnénk a hiányától.
Ööö, tulajdonképpen csak annyit akartam mondani, hogy a mai népszabóban van egy
olvasói levél a Feldmár-filmről, illetve az arról megjelent recenzióról. Meglehetősen
negatív. Vagy inkább rosszindulatú. Ehun ni.
Bizony jól mondta Feldmárpapa, hogy tudomásul kéne már vennünk: az ember, egy olyan lény, aki nincs meg függés nélkül. Kiskorunktól fogva függôségben élünk, aztán mégis afelé tendál a világ, hogy de független vagyok végre, de önálló, de jól elboldogulok egyedül is -ki boldog egyedül?- ki, kinek dönti el, melyik a jobb függôség? az evés-vásárlás-cseszegetés-alkohol-drog-hazugság-függôség pl?
Ismerek olyan embereket, akik tudatosan próbálnak minden függôséget kerülni, ezáltal folyamatosan függnek ettôl az érzéstôl, hogy csak nehogy..
De jó lenne, ha el tudnánk fogadni magunkat ilyen gyarló, függôségfüggô, korpás hajú, tökéletlen formájú lényeknek!
Eszembe jut az ISM-es droginfó füzet hátborítója. Hátsó farmerzseb totálban, benne az elmaradhatatlan fecsi, tabletták, kapszulák..és a nagy betűs kérdés: "MILYEN ÉLMÉNY AZ, AMI ELFÉR EGY ZSEBBEN?"
Olyan mintha kicsit cinikusak lennének ezek a Tomiék, nem? Hagyom az elsô felindulásomban felötlô válaszokat, hogy ..ne tudd meg bazzeg...vagy tudod te nagyon jól.. És megkérdezem, milyen élmény az, ami elfér a munkahely-a bank automata, a könyvelô, a CBA, az orvosi rendelô, az adóbevallás, a Tv nézés által rövidre nyírbált maradék polgári idôben?
Hát, ha nem baj eldönteném magam. Anélkül, hogy nálam kicsit sem különb emberek kérdôjelezik meg döntésemet. De persze sokkal könnyebb magas lóról fitymálni, mint egyéb alternatívát kínálni az embereknek.
És én sem kérdezgetem, hogy milyen élmény, ami elfér egy focipályán, vagy egy parlamenti ülésteremben. Pedig én megkeresem a drogra valót, ez a focizósdi játék, meg csak a mi szánalmas zsebünkbôl megy ugye?
Aromót nem tudom elérni, ezért azt szeretném kérni, hogy ha valaki közületek lát valahol (például 1 könyvesboltban) egy példányt a Tudatállapotok Szivárványából, vagy netán tudomása van arról hogy a zinternetről valahogy letölthető, az kéremszépen írjon ide vagy dobjon meg engem egy méllel az ingyeninternet@freemail.hu - fantáziadús - címen.
Hálás szívvel köszöntem szépen!
spájbl
282. § (1) Aki a hatósági előírások megszegésével kábítószert termeszt, előállít, megszerez, tart, az országba behoz, onnan kivisz, az ország területén átvisz, bűntettet követ el, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Aki a hatósági előírások megszegésével kábítószert kínál, átad, forgalomba hoz, vagy azzal kereskedik, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(3) A büntetés az (1) bekezdés esetén két évtől nyolc évig, a (2) bekezdés esetén öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt
a) üzletszerűen,
b) fegyveresen,
c) hivatalos vagy közfeladatot ellátó személyként követik el,
d) tizennyolcadik életévét betöltött személy tizennyolcadik életévét be nem töltött személy felhasználásával követi el, illetve az elkövetés folytán ilyen személy jut kábítószerhez,
e) nem kábítószerfüggő személy kábítószerfüggő személy felhasználásával követi el.
(4) A büntetés a (2) bekezdés esetén öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt oktatási, köznevelési, gyermekjóléti és gyermekvédelmi, közművelődési feladatok ellátására rendelt épületek területén, annak környezetében, a fegyveres erők vagy a büntetés-végrehajtási szervezet objektumaiban követik el.
(5) A büntetés az (1) bekezdés esetén öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, a (2) bekezdés esetén tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a bűncselekményt
a) jelentős mennyiségű kábítószerre,
b) bűnszervezet tagjaként vagy megbízásából követik el.
(6) Az (1)-(5) bekezdés szerint büntetendő az is, aki a kábítószerrel visszaélés bűncselekményének elkövetéséhez anyagi eszközöket szolgáltat.
(7) Aki kábítószerrel visszaélés elkövetésére felhív, ajánlkozik, vállalkozik, vagy a közös elkövetésben megállapodik, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(8) Ha a kábítószerrel visszaélést csekély mennyiségű kábítószerre követik el, a büntetés vétség miatt az (1) bekezdés esetén két évig terjedő szabadságvesztés, közérdekű munka vagy pénzbüntetés, a (2) bekezdés szerinti kínálás és átadás elkövetési magatartások esetén két évig terjedő szabadságvesztés.
(9) Aki
a) a hatósági előírások megszegésével kábítószert fogyaszt,
b) nagy nyilvánosság előtt kábítószer-fogyasztásra hív fel,
ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
282/A. § (1) Az a kábítószerfüggő személy, aki a hatósági előírások megszegésével kábítószert termeszt, előállít, megszerez, tart, az országba behoz, onnan kivisz, az ország területén átvisz, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Az a kábítószerfüggő személy, aki a hatósági előírások megszegésével kábítószert kínál, átad, forgalomba hoz, vagy azzal kereskedik, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(3) A büntetés bűntett miatt az (1) bekezdés esetén három évig, a (2) bekezdés esetén öt évig terjedő szabadságvesztés, ha bűncselekményt üzletszerűen követik el.
(4) A büntetés bűntett miatt az (1) bekezdés esetén két évtől nyolc évig, a (2) bekezdés esetén öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt jelentős mennyiségű kábítószerre követik el.
(5) Az a kábítószerfüggő személy, aki a hatósági előírások megszegésével
a) kábítószert fogyaszt, illetőleg saját fogyasztása céljából tart,
b) csekély mennyiségű kábítószert saját fogyasztása céljából előállít, termeszt, megszerez,
c) csekély mennyiségű kábítószert tizennyolcadik életévét betöltött személynek fogyasztás céljából kínál, átad
vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(6) Nem büntethető a kábítószerfüggő személy
a) az (5) bekezdés a)-b) pontja esetén, vagy
b) ha kábítószer fogyasztásával összefüggő - kétévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő - más bűncselekményt követett el,
feltéve, ha az első fokú ítélet meghozataláig okirattal igazolja, hogy legalább hat hónapig folyamatos, kábítószerfüggőséget gyógyító kezelésben részesült.
Kóros szenvedélykeltés
283. § Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek kábító hatású anyag vagy szer kóros élvezetéhez segítséget nyújt, vagy őt arra rábírni törekszik, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Kábítószer készítésének elősegítése
283/A. § (1) Aki kábítószernek a hatósági előírások megszegésével történő termesztéséhez, illetőleg előállításához szükséges, vagy a termesztést, illetőleg az előállítást könnyítő feltételeket biztosítja, úgyszintén, aki kábítószer termesztéséhez, előállításához szükséges anyagot, terméket, berendezést vagy felszerelést
a) készít, illetőleg készíttet,
b) átad, forgalomba hoz, vagy azzal kereskedik,
ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki kábítószernek a hatósági előírások megszegésével történő termesztéséhez, illetőleg előállításához szükséges, vagy azt könnyítő vagyoni értékű gazdasági, műszaki, szervezési ismeretet a kábítószer termesztőjének, illetőleg előállítójának a rendelkezésére bocsát.
(3) Nem büntethető az (1) bekezdés a) pontja esetén, aki - mielőtt a kábítószer termesztéséhez, előállításához szükséges anyag, termék, berendezés, felszerelés készítése, illetőleg készíttetése a hatóság tudomására jutott volna - a kábítószer készítését elősegítő tevékenységét a hatóság előtt felfedi, és az elkészített dolgokat a hatóságnak átadja, valamint lehetővé teszi a készítésben részt vevő más személyek kilétének megállapítását.
Dr.Peszleg összefoglalója tükrözi a jelenlegi magyar jogi szabályozás értemezését. Abban az ügyben, melyben a honlap feltételezett készítője ellen eljárást indítottak, nem tudták bizonyítani, hogy a törvénysértőnek ítélt tartalmat ő helyezte el az interneten, pontosabban azt nem tudták bizonyítani, hogy 1999.március 1. után ő helyezte el az extrán az adatokat.
Nem felejtettem el, hogy kitegyem nektek a törvényi tényállás jelenleg hatályos szövegét, csak az a baj, hogy az irodából nem tudok rámenni az indexre, a cd jogtárat meg mindig elfelejtem hazahozni. Előbb-utóbb csak öszejön.
Egyébként szerintem az lenne a tisztességes a BM részéről, ha felajánlanák, hogy aki kérdez, annak pontosan megmondják, hogy mi oké, és mi nem. Ne kelljen már hasraütéssel belőni, hogy vajon ezért vagy azért eljárást indítanak -e, vagy sem. Ha az oldal gazdájának sem célja törvénybe ütköző közléseket tenni, akkor miért ne előzhetnénk meg a törvénytelenséget, ahelyett, hogy sasszemekkel figyelik, hogy ki mikor lépi át az aktuális határt.
Köszi szépen! Mondjuk nem tudom, hogy egy ilyen fórumon zajló eszmecserét hogyan értékelnek a Szervek. Tudjátok mit? Ne termesszetek! Szerezzétek be a dílertől! Támogassuk az alvilágot! ... Ez most szarkazmus volt.
Bocsi a duplázásért, szoval kertészkék, csak óvatosan(egyébként irigykedek :)), mellesleg a rendőrök se sülttökök, csak hát ez a kötelességük... Van remény!
LPU
Nem egy bejelentés érkezett csoportunkhoz, melyben azt jelezték számunkra, hogy az Interneten olyan oldalt találtak, ismernek, melyek a kábítószer fogyasztását népszerűsítik. Ezeket az oldalakat minden esetben megvizsgáltuk és volt olyan, mely oldal miatt büntetőeljárást indítottunk az oldal készítőjével, azt az Internetre feltevő személlyel szemben.
Nagyon nehéz dolgunk van az ilyen jellegű oldalak ellenőrzése során, mivel nagyon sok az ezzel a témával foglalkozó oldal található a világhálón. Egy jelentős részük nem ért egyet a ma Magyarországon hatályos jogi szabályozással, egy részük gyökeresen, alapfelfogásában más drogpolitikát látna szívesen, és ezt a nézetét hangoztatja, valamint próbálja népszerűsíteni. Csoportunk nem vállalkozik és mint jogalkalmazó nem is vállalkozhat arra, hogy ebben a vitában döntsön. Mi csak a mindenkor hatályos jogszabályok betartását ellenőrizzük.
Nézzük meg, hogy az Interneten mely dolgok minősülnek tilosnak a drogokkal kapcsolatban: Tilos az Interneten kábítószer fogyasztására felhívni, valamint az illegális kábítószer termesztéshez, előállításhoz szükséges ismereteket, rendelkezésre bocsátani.
A hatályos jogi szabályozás alapján az Internet nagy nyilvánosságnak számít, ennek értelmében nem szabad kábítószer fogyasztására felhívni. Felhívás alatt azt értjük, amikor valaki arra igyekszik rábírni embereket. hogy fogyasszanak kábítószert. Nem szükséges, hogy ez konkrét kábítószerre vonatkozzon, (pl. csak hasis, vagy marihuána), elég ha csak általánosságban, mintegy propagálja a kábítószer-fogyasztást.
Nagyon vigyázzunk és óvatosan járunk el az ilyen oldalak megítélésénél, mert úgy gondoljuk, hogy az nem bűncselekmény, ha valaki a hatályos jogi szabályozással ellentétes álláspontot képvisel, azzal vitatkozik, azt rossznak, károsnak tartja. Ha valaki erről mond véleményt az Interneten, ezt az álláspontját fejti ki, az nem lehet bűncselekmény, az a demokratikus jogállamisággal ellentétes lenne, ha tiltanánk az ilyen tartalmak megjelenését, ezek ellen hatósági eszközökkel lépnénk fel. Az előzőek alapján a kritikát, a más véleményt természetesnek tartjuk, még akkor is, ha ezek alátámasztására érveket, adatokat hoznak fel, még akkor is ha ezekkel azt akarják bemutatni, hogy némely ma illegális kábítószernek minősülő anyag kevésbé káros mint azt állítják a hivatalos források, illetve mint egy-két legális szer. (Pl.: alkohol, dohány és a marihuána, hasis szembeállítása.) :))
Az ellen viszont határozottan fellépünk, ha valaki drogfogyasztásra hív fel másokat, a drogfogyasztást népszerűsíti és ehhez az előbb használt véleményeket, kutatási eredményeket használja fel. Pontosan megkülönböztethető, hogy valaki a kábítószer fogyasztását népszerűsíti, arra próbál rábeszélni másokat, akár azáltal is, hogy a hátrányos következményeket lebecsüli, kisebbíti, vagy a hatályos drogpolitikával vitatkozik, azokkal szemben hoz fel érveket.
Másik terület mellyel találkoztunk az az illegális drogelőállításhoz szükséges ismeretek átadása, rendelkezésre bocsátása a kábítószert előállító, termesztő személynek. Úgy gondoljuk, hogy amennyiben valaki ilyen tartalmú ismereteket helyez el a honlapján, az tisztában van azzal, hogy onnan azt letölthetik, elolvashatják. Azzal is tisztában kell lennie, hogy az ilyen információkat olyanok is olvassák, letöltik, akik kábítószert termesztenek, előállítanak. Ebből kifolyólag büntetendőnek tartjuk azt, ha valaki ilyen információkat helyez el a honlapján.
Ebben az esetben is figyelünk arra, hogy azok felvilágosító, ismeretterjesztő honlapok készítői, feltöltői ne kerüljenek eljárás alá, akik a kábítószer fogyasztásáról igyekeznek reális képet nyújtani, akár olyan részletességgel is, hogy leírják, bemutatják a drogok elkészítésének főbb pontjait, felhasználásuk, hatásmechanizmusuk módját. Arra törekszünk, hogy csak azok ellen a honlapok ellen lépjünk fel, melyek konkrét technológiát, útmutatót adnak a kábítószer készítéséhez, előállításához, szállításához, azzal való illegális visszaéléshez. Nem szükséges, hogy ez az információ új legyen az a lényeges, hogy felhasználható és konkrét legyen.
Természetesen itt sem védekezhet azzal senki, hogy nem eredeti saját maga által kitalált technológiai leírást ad közzé, mert ugyanúgy büntetendő az is aki csak lefordítja vagy le se fordítja ezeket az ismereteket és közzéteszi. A világon nagyon sokfajta eltérő szabályozás található a droggal kapcsolatban. Ebből következik, hogy némely országban ezeknek az ismereteknek az átadása nem bűncselekmény, azt szabadon megteheti bárki. Ma Magyarországon ez bűncselekmény és a magyar rendőrség igyekszik is ellene fellépni. Azt nem tudjuk megakadályozni, hogy ezek az adattartalmak teljesen eltűnjenek a világhálóról, de törekszünk arra, hogy magyar nyelven minél kevesebb legyen olvasható magyar szerveren.
Tisztában vagyunk azzal, hogy a joggyakorlat még nem eléggé kikristályosodott ebben a kérdésben, de reméljük, hogy a fenti elvek figyelembe vételével senkivel szemben nem lépünk fel megalapozatlanul, viszont a hatályos magyar törvényeket is betartatjuk.
DR. PESZLEG TIBOR
Országos Rendőr-főkapitányság
Kommunikációs Főigazgatóság
Nem egy bejelentés érkezett csoportunkhoz, melyben azt jelezték számunkra, hogy az Interneten olyan oldalt találtak, ismernek, melyek a kábítószer fogyasztását népszerűsítik. Ezeket az oldalakat minden esetben megvizsgáltuk és volt olyan, mely oldal miatt büntetőeljárást indítottunk az oldal készítőjével, azt az Internetre feltevő személlyel szemben.
Nagyon nehéz dolgunk van az ilyen jellegű oldalak ellenőrzése során, mivel nagyon sok az ezzel a témával foglalkozó oldal található a világhálón. Egy jelentős részük nem ért egyet a ma Magyarországon hatályos jogi szabályozással, egy részük gyökeresen, alapfelfogásában más drogpolitikát látna szívesen, és ezt a nézetét hangoztatja, valamint próbálja népszerűsíteni. Csoportunk nem vállalkozik és mint jogalkalmazó nem is vállalkozhat arra, hogy ebben a vitában döntsön. Mi csak a mindenkor hatályos jogszabályok betartását ellenőrizzük.
Nézzük meg, hogy az Interneten mely dolgok minősülnek tilosnak a drogokkal kapcsolatban: Tilos az Interneten kábítószer fogyasztására felhívni, valamint az illegális kábítószer termesztéshez, előállításhoz szükséges ismereteket, rendelkezésre bocsátani.
A hatályos jogi szabályozás alapján az Internet nagy nyilvánosságnak számít, ennek értelmében nem szabad kábítószer fogyasztására felhívni. Felhívás alatt azt értjük, amikor valaki arra igyekszik rábírni embereket. hogy fogyasszanak kábítószert. Nem szükséges, hogy ez konkrét kábítószerre vonatkozzon, (pl. csak hasis, vagy marihuána), elég ha csak általánosságban, mintegy propagálja a kábítószer-fogyasztást.
Nagyon vigyázzunk és óvatosan járunk el az ilyen oldalak megítélésénél, mert úgy gondoljuk, hogy az nem bűncselekmény, ha valaki a hatályos jogi szabályozással ellentétes álláspontot képvisel, azzal vitatkozik, azt rossznak, károsnak tartja. Ha valaki erről mond véleményt az Interneten, ezt az álláspontját fejti ki, az nem lehet bűncselekmény, az a demokratikus jogállamisággal ellentétes lenne/, ha tiltanánk az ilyen tartalmak megjelenését, ezek ellen hatósági eszközökkel lépnénk fel. Az előzőek alapján a kritikát, a más véleményt természetesnek tartjuk, még akkor is, ha ezek alátámasztására érveket, adatokat hoznak fel, még akkor is ha ezekkel azt akarják bemutatni, hogy némely ma illegális kábítószernek minősülő anyag kevésbé káros mint azt állítják a hivatalos források, illetve mint egy-két legális szer. (Pl.: alkohol, dohány és a marihuána, hasis szembeállítása.) :))
Az ellen viszont határozottan fellépünk, ha valaki drogfogyasztásra hív fel másokat, a drogfogyasztást népszerűsíti és ehhez az előbb használt véleményeket, kutatási eredményeket használja fel. Pontosan megkülönböztethető, hogy valaki a kábítószer fogyasztását népszerűsíti, arra próbál rábeszélni másokat, akár azáltal is, hogy a hátrányos következményeket lebecsüli, kisebbíti, vagy a hatályos drogpolitikával vitatkozik, azokkal szemben hoz fel érveket.
Másik terület mellyel találkoztunk az az illegális drogelőállításhoz szükséges ismeretek átadása, rendelkezésre bocsátása a kábítószert előállító, termesztő személynek. Úgy gondoljuk, hogy amennyiben valaki ilyen tartalmú ismereteket helyez el a honlapján, az tisztában van azzal, hogy onnan azt letölthetik, elolvashatják. Azzal is tisztában kell lennie, hogy az ilyen információkat olyanok is olvassák, letöltik, akik kábítószert termesztenek, előállítanak. Ebből kifolyólag büntetendőnek tartjuk azt, ha valaki ilyen információkat helyez el a honlapján.
Ebben az esetben is figyelünk arra, hogy azok felvilágosító, ismeretterjesztő honlapok készítői, feltöltői ne kerüljenek eljárás alá, akik a kábítószer fogyasztásáról igyekeznek reális képet nyújtani, akár olyan részletességgel is, hogy leírják, bemutatják a drogok elkészítésének főbb pontjait, felhasználásuk, hatásmechanizmusuk módját. Arra törekszünk, hogy csak azok ellen a honlapok ellen lépjünk fel, melyek konkrét technológiát, útmutatót adnak a kábítószer készítéséhez, előállításához, szállításához, azzal való illegális visszaéléshez. Nem szükséges, hogy ez az információ új legyen az a lényeges, hogy felhasználható és konkrét legyen.
Természetesen itt sem védekezhet azzal senki, hogy nem eredeti saját maga által kitalált technológiai leírást ad közzé, mert ugyanúgy büntetendő az is aki csak lefordítja vagy le se fordítja ezeket az ismereteket és közzéteszi. A világon nagyon sokfajta eltérő szabályozás található a droggal kapcsolatban. Ebből következik, hogy némely országban ezeknek az ismereteknek az átadása nem bűncselekmény, azt szabadon megteheti bárki. Ma Magyarországon ez bűncselekmény és a magyar rendőrség igyekszik is ellene fellépni. Azt nem tudjuk megakadályozni, hogy ezek az adattartalmak teljesen eltűnjenek a világhálóról, de törekszünk arra, hogy magyar nyelven minél kevesebb legyen olvasható magyar szerveren.
Tisztában vagyunk azzal, hogy a joggyakorlat még nem eléggé kikristályosodott ebben a kérdésben, de reméljük, hogy a fenti elvek figyelembe vételével senkivel szemben nem lépünk fel megalapozatlanul, viszont a hatályos magyar törvényeket is betartatjuk.
DR. PESZLEG TIBOR
Országos Rendőr-főkapitányság
Kommunikációs Főigazgatóság
nos, ezen az alapon a linux egy roppant addiktív oprencer, mert aki egyszer rászokik, az utána már csak binárisokban társalog a kernelfordítás élvezeteiről :))) de komolyan, gyakorlatilag minden életmód, hobbi, szabadidős tevékenység, szórakozás stb. esetében fönnáll a veszélye, hogy vki rákattan a témára. Csak nézzetek be pl. vmelyik indexes közlekedési topikba, szerintem az már nagyon durva, ami ott megy.
Ez azert ram is jellemzo. Ha olyanokkal vagyok egyutt akikrol szoktunk ilyenrol beszelni, akkor nyilvan eleg magas prioritassal futnak ilyen beszelgetesek is. De nem csak errol beszelunk. Ha Te masrol nem tudsz beszelgetni, akkro vagy tenyleg nem tartasz semmi mast fontosnak, es akkor a Te eletedbe szamodra nincs is mas fontos, vagy a beszelgeto partnereddel nem tudsz masrol beszelni. A masik az, hogy igazabol egy ido utan az ilyen beszelgetesekben a drog mindenfele az elettel kapcsolatos dolognak lesz metaforaja, szimboluma, vagy valami ilyesmi, es annak ellenere, hogy drogokrol folyik a tema, igazabol sokkal tobbrol (mamint pszichedelikumoknal ez tuti igy van).
szerintem erőteljesen lekicsinyled a drogok jelentőségét a drogosok életében. lehet, hogy nálad nem így van, de én ismerek jópár embert ( pl én), aki semmi másról nem tud/nem is akar beszélni, mint az örökzöld témáról, minthogy mit mivel, hogyan, mennyit, milyen volt, milyen lesz, milyen lenne, ha mennyire volt király, stb. persze ez a topic pont erről szól(na), de ha az egész életedben ez a topic az már gáz. (folyt köv)
Az ilyen drogprevencioval foglalkozo emberek gyakran hozzak fel, hogy a drog miatt nem foglalkoznak a drogosok a fontosabb dolgokkal. Szerintem illene ezt a kerdest a masik oldalrol is megvizsgalni. Fontosnak nevezheto-e egy olyan dolog, aminek a hianyat a drog karpotolni tudja? Sokszor hallani olyat, hogy lealltam, mert a baratom/baratnom nem szerette, vagy mert a munkam miatt nem tudtam csinalni ... Ezeknek az embereknek a szerelmuk, munkajuk ... fontosabb volt mint a drog, nekik tenyleg fontos volt. Aki emiatt nem all le az nem igazan szerelmes, vagy nem fontos szamara a munkaja. Ilyen szempontbol akar meg hasznos is lehet egy drog fontossagi tesztkent. Amit egy drog helyettesioteni tud azzal nem erdemes foglalkozni. Persze ehhez kell az is, hogy torekedjen az alany a drognal fontosabb dolgok megtalalasara. Szoval az a csaladi kapcsolat amit egy drog tonkre tud tenni az sose volt csaladi kapcsolat.
Na azert valami vicces is a svajci kenderhelyzet visszassagait peldazando: http://www.ziguhana.com/shop/products.asp?id=6&cat=Hanfartikel&showimage=
A nemet szoveg kb. annyit jelent, hogy ez egy dekorativ ajandek svajci belteri minosegu kenderrel toltve. Minden kenderbaratnak/baratnonek kell egy ilyen.
Hű, basszus, ma úgy lealáztak csocsóban, köpni - nyelni nem tudtam. Bezzeg a régi szép időkben... Én mindig védtem, és volt, hogy egy estén keresztül 100 százalékosan. Az volt a trükköm, hogy tudtam, hova fog menni a labda... :) Eh, de kár, hogy összevesztünk a fűvel...
5x5 mm-es (fél négyzetcentis) területnyi kaparék elegendő egy fecsihez. Ügyelj hogy ne keverd körbe-körbe, mert akkor a pohár falára ragad. A kész fecsiben levő spórafolyadék enyhén lilás színezetű fehér fal előtt. Nem érdemes sötétebbet csinálni.
Mondjuk egy 0,5*0,5cm-es darabot. Igaz nekem nem sikerult, de allitolag ennyinek elegnek kell lenni. A lyceaum.org-on vannak magyar oldalak, asszem ott olvastam.
A millenijumi jószágjáró {vö. -kormányzó} programajánlója
Az Ifújjjsági és Sportminisztérium
drogmegelőzési programja
{Kép, Amin Fiatal Pár Ugrik Talpig Fehérben
Vigyorogva A Magasba Egy Kapualj Előtt}
Eszköznek a filmet, helyszínnek a mozit választotta az Ifjúsági és
Sportminisztérium 2002 januárjának harmadik hetében induló, a
középiskolás korosztályt megcélzó drogmegelőzési kampányában.
A Háló Mozi elnevezésű program a Mamut {sic!} bevásárlóközpontban
indul {világhódító} útjára. A program keretében először 20-25 fős
csoportokban Moldova Ágnes, a Magyar Televízió rendezőjének
filmjét tekinthetik meg a diákok, majd kötetlen beszélgetés formájában
tehetik fel kérdéseiket, mondhatják el véleményüket a témában. A
{kötetlen} beszélgetések {kötetlen} vezetői között lesznek orvosok,
volt drogosok és fiatal, drogprevencióval foglalkozó szakemberek,
pszichológus hallgatók {sic!}, kortárs segítők.
Ez idő alatt az őket kísérő pedagógusok egy másféle beszélgetés
résztvevőiként felvilágosítást, tájékoztató anyagokat kapnak a drogokról,
a kábítószerezés tüneteiről, a tünetek felismeréséről, s az ezzel kapcsolatos
teendőkről {van ez a zöld szám...}, szintén jól felkészült szakemberek vezetésével.
A májusig tartó próbaidőszak egyelőre Budapesten zajlik, de az {/a minisztériumi}
igényektől függően akár országos rendezvénysorozattá is válhat.
Részletek az Ifjúsági és Sportminisztérium honlapján (www.ism.hu) {nem}
olvashatók, de szóban is lehet informálódni az (1) 422-07-07 telefonszámon.
Az érdeklődőket {akik megadják telefonszámukat} a szervezők visszahívják.
Ha tud segíteni valaki, akkor az lenne a kérdésem, hogy a GLW-nél vásárolt kb 4 cm ármérőjű lennyomatból, kb hány ml oldat készíthető?! Vagy 10 ml-be kb mennyi négyzetcentimétert kell kaparni?? Köszi
A legnagyobb brit szakszervezet, az Unison cardiffi nőkonferenciáján jövő hónapban a chelmsfordi régió képviselőinek indítványára terítékre kerül az a táplálkozástudományi kérdés is, hogy a szakszervezet beszálljon-e a kannabisz legalizálásáért folyó harcba.
Nőmozgalmi alapfeltevésük szerint a nők számára is fontos, hogy megszabaduljanak az egyre növekvő munkahelyi feszültség hatásaitól.
Márpedig a mintegy 1 millió női közalkalmazottat képviselő szakszervezet helyi aktivistái szerint egy könnyű, homeopatikus joint kalóriabevitel szempontjától egészségesebb módszere a munkahelyi feszültségek oldásának, mint a csokoládé vagy a borfogyasztás.
Nem kell dohányozniuk
A chelmsfordi képviselők természetesen gondoltak a nemdohányzókra is, akiknek szigorúan kalóriaszegény space cake bevitelét ajánlják.
Az Index munkaerőlélektani rovata által megkérdezett szakértők kételkednek a kalóriabevitel várható visszaesésében.
Pert indít az állam ellen a meghurcolt egyetemista
Index
2002. január 22., kedd 10:08
Több millió forintra perli az államot a közgazdaság-tudományi egyetem egyik végzős hallgatója, akit két rendőrtiszt vallomása és intézkedése alapján drogkereskedelem vádjával állítottak bíróság elé - adta hírül a Magyar Hírlap. A jogerős ítéletben ugyanis a bíróság kimondta, hogy Cs. G. nem követett el bűncselekményt, ráadásul a két nyomozó többször is ellentmondásba keveredett a tárgyalás során. A kárvallott fiatalember büntetőfeljelentést fontolgat a két tiszt ellen.
A bírósági iratok szerint 2000 június 22-25-e között egy tatai táborban tartotta évzáró rendezvényét az egyetem. Cs. G. 22-én este 11 óra tájban a tábor egyik mellékhelyiségéből jött kifelé, mikor a két rendőr közölte vele: órák óta figyelik, látták, hogy pénzért kisebb csomagot adott át fiataloknak, s azt feltételezik, hogy droggal üzletel.
Amfetamin és némi heroin
Felszólították, hogy ürítse ki a zsebeit. Miután ezt megtette, arccal a falhoz állították, és átvizsgálták. (A rendőrök kihallgatásuk során az átvizsgálást tagadták.) A jobb felső zsebéből ekkor került elő egy kis nejlontasak, amelyben kilenc amfetamin tartalmú tabletta és némi heroin volt.
A két érdi rendőr azt mondta, hogy szolgálati időn kívül, civilben érkeztek az egyetemi rendezvényre. További intézkedéshez a tatai kollégák segítségét kérték. A tatai rendőrök több száz társa szeme láttára rendőrautóba ültették Cs. G. -t, aki csak három hét múlva került szabadlábra. A fiatalember az előzetes letartóztatás és a több hónapos nyomozás során végig ártatlanságát hangoztatta. A tatabányai kapitányság a két érdi rendőr vallomása alapján lefolytatta ellene az eljárást.
Hibás intézkedések
Egy év elteltével, tavaly júniusban tárgyalta az egyetemista ügyét a Tatai Városi Bíróság. Cs.G. azt állította kábítószeres zacskót azután vette ki a rendőr a zsebéből, hogy zsebeit ő maga már kiürítette. Ezért azt kérte, hogy vegyenek ujjlenyomatot a lefoglalt zacskóról, ami azonban nem történt meg.
A tisztek többször megváltoztatták vallomásukat
Poligráfos vizsgálatot is kért maga ellen, ám ettől is elzárkóztak - értesült a Magyar Hírlap. A gyanúsított fiatalember számos tanút idéztetett a bíróságra, akik - a bíróság szerint - őszintének és hitelesnek tűnő vallomásukkal rávilágítottak számos ellentmondásra a két rendőr állításaival kapcsolatban. A tisztek többször is módosították vallomásukat, amelyet a bíróság pontatlannak, felületesnek ítélt.
Háromféle verzióval álltak elő például azzal kapcsolatban, hogy miként keveredtek az ominózus tatai egyetemi rendezvényre, intézkedésük pedig maguk a rendőrök is több ponton hibásnak értékelték. A vádlott mellett szólt az is, hogy korábban soha semmilyen eljárásban nem volt érintett, a kutyás házkutatás is eredménytelenül zárult. Ezért a fiatalember több millió forintos kártérítésre tart igényt a magyar államtól.
A sértett fiatalember a Magyar Hírlap érdeklődésére elmondta: a jogerős felmentő ítélet, amelyet bűncselekmény hiányában mondott ki a bíróság, teljes mértékben igazolta őt. Hozzátette: a jogerős felmentő ítélet után elnyert egy féléves nyugat-európai ösztöndíjat. Most, hogy hazatért, megindítja a kártérítési pert, és ügyvédjével rövidesen döntenek arról, hogy hamis vád gyanúja miatt élnek-e feljelentéssel.
"Hirtelen egy pléh oldalú vasúti kocsiban találom magam.Kint távoli robbanások hallatszanak és elszórt fegyverropogás.Fullasztó hőség van és a lenyugvó nap sugarai poros indákként futnak be az ablak rácsai között.Hogy kerültem ide?...nem emlékszemTudom,hogy nem akarok itt lenni csak valahogy belekevredtem ebbe a szituációba.Egy lány áll az ajtóban eltakarva a menekülés útját,kezében fegyver melynek csövével sakkban tartja a körülöttünk heverő férfiakat.A férfiak körülöttünk túlerőben vannak,de a lány még ura a helyzetnek.A lány rámmosolyog idegesen,de nagy barna szemében eszelősség és bánat keveredik...vár valamire,baljós sejtelem kezdi elönteni elmémet,a vér forró hulláma végigfut testemen,hogy mire végtagjaimba érjen hideg reszkettéssé váljon.Mégis izzadok.A férfiak megindulnak felénk...nincs menekvés...a lány rámmosolyog még egyszer,szemében mérhetelen fájdalom...agyamban lüktet a vér...kezéből kihullik a fegyver,de akkor már hallom a fütyülést,mindent megértek,erre várt hát..ő tudta már...a halál fütyülése ez,de csak egy másodpercig halljuk.A lány bánatos barna szeme melegen körbeölel....körülöttünk a rémület hangjai,megáll az idő..........tehát vége,meghalok.Hatalmas lökést érzek,elemelkedek a padlótól és arccal a fal felé repülök...egy pillanatra fáj de azt csak a tudat teszi,körbefog a lángtenger forrósága...
Egyszerre kívülröl "látom" a vasúti kocsit és én a zuhanás pózában lebegek tovább.Igazából nem is látok hanem egyszerre tapintok,hallok,látok,szagolok egyszóval érzékelek....mindent.Ez érdekes,ezt mintha már érzékeltem volna,talán egy drogos élmény...de nem ez most a "valóság"...bár azt sem lehetett elmondani az is csak egy benyomás volt mely nem leírható és elmodható.Érzékelem a lángoló roncsban,ordító görcsbe rándult üszkösödő testem,az utolsó naplementét,az égő hús,az olvadt műanyag szagát...és azt is hogy semmi nem fáj mégis félek egy kicsit, előttem egy tölcsérszerű képződmény örvénylik...a mögöttem lévő benyomások egyre inkább belevesznek a múlt sötétjébe.A tölcsér kavarogva szív maga felé,közepe egyre gyorsabban forog és meleg fényt érzékelek a közepén...lágyan ölel át a szeretet...érdemes vol....úgy érzem mintha oldódnék valamiben.Már nincs test érzetem csak egy érzés vagyok...minden ott maradt ami eddig számított...változás...minden értelmét veszti és átértékelődik..feloldódik...semmi nem az ami volt a félelem is feloldódik velem együtt...persze hiszen csak velem létezhetett...és mi mégis egy életen át...
A minden kavarog körülöttem,a tölcsér fala az utolsó képszerű benyomás,minden egyetlen fénnyé alakul a tölcsér közepén mely lassan magába olvaszt..minden benyomás eggyé válik,egyetlen érzelemmé...én is velük........
+ sikerult kiprobalni a papir-zsalya parositast.
a salvia kb az ut felenel kerult elo (eletem kb elso alkalma), hatalmas energiat adva a tripnek.
ekkor eppen egy magyar titkosrendorrel es a baratnommel szivtam becsben a salvia-cigit az esterhazygasses boltnal - legalabbis akkor igy jott le (a tag vszeg nem volt az). ja. kb fel oran at probaltunk bejutni a mariahilferstrasse 17es szam ala, amelyre en emlekeztem mint cim, de meg a lepcsohazba se lehetett bejutni. erre rajonni sokaig tartott koszonhetoen az ejszakatol reggelig elfogyasztott 1,5 papirnak. csak meselnem, csak meselnem, annyi elmeny.
sikerult osszehoznom egy komplett ujjaszuletes feelinget a mult heten. a zerorol kellett felepitenem a vilaggal valo kapcsolatomat. utitarsaim kezembe nyomtak ismeros dolgokat, hatha a begyakorolt dolgok visszahoznak (pl hogy cserelek kazettat a kameraban?), es egyeb dedos hangulatu jatekok, kb 3 ora alatt sikerult elernem az elso ontudat-morzsakhoz. folyamatosan probaltam talalni vmi kiindulasi pontot, ahonnan szamolhatom a vilagot. magyaran kellett egy ego. ilyen az amikor hosszu-hosszu ido utan papir keveredik az ember kezebe. famine's over:))
Ebben a taurinban lehet valami. Amikor 2000 nyarán elszívtam egy rakás spanglit, más nem lévén csak sört és Red Bull-t ittam és közben még teniszeztem, meg egy csöppet táncoltam is nem számítván egy hirtelen felbukkanó óriásra .(tényleg volt ott egy óriás, én kb. 190 cm és a mellbimbóit csak felfelé nézve láthattam volna, de azt nem mertem:-)) A napom végén hirtelen szükségét éreztem egy napfelkeltét köszöntő jointnak, de még megittam egy energiaitalt. A néhány órával későbbi ébredést senkinek sem kívánom. Álomból ébredtem. Nagy sebességgel fejjel ütköztem egy falnak, kinyitottam a szemem és a fejem elkezdett iszonyúan fájni. Reggeli előtt elszívtunk egy spanglit...-)
viszont koffeinmérgezésben lehet, hogy kinyúlnál nagyon hamar... és mintha taurin is lenne (már a név is milyen, mintha tényleg bikakivonat lenne...) az ilyen löttyökben, szóval lehet, hogy igen durva hatása lenne tizen-huszon liter löttynek. vese, máj, szív, asszem hirtelen csak ezek készülnének ki.
anno húgomnak volt vmi pocsék gyomorfertőzése, neki kellett napi 5 liter hunyadi ásványvizet meginnia, gyakorlatilag folyékonnyá tette az emésztőcsatornáit...
Tudtommal nem a fajtán múlik, hanem a százalékos THC-tartalmon. És ez is csak azért van, mert hogy ilyen THC tartalmú kendert "minden bizonnyal" drogozásra szánnak. Félreértés ne essék: le van fixálva, hogy x% fölött illegális, de nem "mert csak", hanem mert akkor nyílván drognak van.
csak aztán ne igyál rá egy bödönnyi free hamp-et :)))
most én azt nem értem továbbra sem, hogy az indiai kender elvileg cuzámmen tiltott növény itthon, szóval nem tarthatom a lakásban, hogy milyen szép levelei vannak és milyen jó kis frissítőt lehet belőle készíteni (szemben a mákkal, tényleg), vagy vmit nagyon rosszul tudok?
Hú, nem tudom, mennyit. Egyszer kiszámoltam, de már nem emlékszem. Úgy kell kiszámolni, hogy mittomén tömegben kb. 5% THC jut a szervezetbe, ha elszívod, és meg kell nézni a dobozt, de már nem emlékszem, azt hiszem, hogy csak a kenderkivonat THC-tartalma van feltüntetve, de az ital kenderkivonat-tartalma nincs, vagy valami ilyesmi, nem tudom pontosan.
A THC egyszeri zöldfogyasztás esetén pár napig kimutatható, rendszerességtől függően akár 3 hónapig, szóval van valami felhalmozódás, de azt megjósolni, hogy milyen sokat kell hány napon keresztül meginni, ... nem tudom. Ki kell próbálni. Én nem füvezek, szívesen vállalnám a tesztszemély szerepét, csak kell egy csomó freehemp, meg egy szonda. Aztán az esettanulmányt közzé tesszük, hogy legyen milyen adatokra hivatkozni a vádlottaknak. De annyi pénze úgy sincs erre senkinek, amennyit meg kéne inni a kísérlethez, meg egyáltalán nem biztos, hogy sikeres lenne, úgyhogy marad a börtön.
'Erbusz, Mash75
Saját tapasztalat szerint (3év mindennapsok) először csak csökkenteni addíg, míg csak jóéjtspangli marad, utána kicsit nehéz elaludni, esetleg jönnek a jópofi valósághű abszurd rémálmok 2-3 napig, napközben enyhe feszültség, de a 2-3 nap után egy új világ, vagy látásmód, de inkább időszemlélet alakul ki. (márminthogy _van_ idő :)) ) Mondjuk lehet hogy azért volt számomra egy kicsit észrevehető a hiány, mert az utolsó másfél év már olyan szinten volt durvultam el, hogy azzal szórakoztam hogy akkorákra hívtam meg a haverokat, hogy mindenki szó szerint kidőlt volt barátnőm, futárom és mellőlem :)) Gondolom a tömmiek is tanusítják, hogy egy bizonyos (_sok_) mennyiség után már nem tud durvább lenni, bármennyi mintha hegyilevegő...Azóta Jó útra tértem. Más világ.
Ja, és mi van, ha azt mondják, hogy "jól van, fiam, mit is mondtál, hogy mennyi free hemp-et ittál meg? Hát tessék. Az ügyészség számlájára. Itt van. Most pedig hadd lássuk, hogyan issza meg ezt mindet!"
Ja, igen. Erre mi is gondoltunk. Nem hülyeség. Igazából a teszt kimutatja, hogy mekkora a koncentráció a szervezetben. És akkor a hatóság azt mondhatja, hogy "nem hiszem el", én meg, hogy "bizonyítsd be!" És mivel fogyasztás vádjánál szabadlábon védekezhet az ember, lehet, hogy van realitás az ötletben. Persze én arra tippelnék, hogy a bíró jól elküldene az anyádba, meg hogy szórakozz a nénikéddel, és alaposan elítélne.
THC % : 5%: nagyon klafa, 7%: igazi tenyészpéldány, 10%: még reális, 20%: na azt ott lehet kapni, ahol az 1000 mikrogrammos savblottert.
Free Hemp...: A kendernél az, hogy mi legális, és mi nem, azt éppen hogy az határozza meg, hogy hány %-os a THC tartalma. Ha egy bizonyos % alatt van, akkor külön engedély sem kell hozzá ( pl. a mákkal ellentétben), hanem egyszerű haszonnövénynek számít. Igazából az elmélet az, hogy ha drognak készül, akkor drog, ha nem, akkor nem. És akkor a gyakorlatban az egyes növényekre meg van határozva, hogy mit tekintenek mérvadónak ennek eldöntésében. Kendernél a THC százalékot, nyugaton a gombánál azt, hogy tartósítva van -e szárítással, vagy sem, néhol hogy miceliális, vagy már termőtestes, és minden növényre vannak ilyen irányelvek. Jobb helyeken, persze...
az elv, igazad van, tényleg érdekes, mondjuk nekem nem az a bajom, hogy lehet ilyen italt árusítani, hanem az, hogy a kender tiltott növény.
ez a THC-tartalom engem is érdekelne, hogy milyen szórás van? 3-szor eltérést már tapasztaltam különféle forrásból beszerzett füvecskék hatása között, bár ezt csak így szubjektíven abból vontam le, hogy vmi hasonló állapothoz mennyi füvecske kellett... Mi a magyarországi átlag? És igaz, hogy a kifejezetten micsurin-kenderek hasznos részei up to 20% is tartalmaznak thc-t?
Itt nem az arrol van szo, hanem az elvekrol. Igy draga mulatsag, de mondjuk fogok olajba kisutom a zoldet, mondjuk 1dl olajba mar fer eleg. Aztan ezt beleontom egy 10literes kannaba, es felhigitom vizzel, majd mint masszazsolajat arulom. A testi elvezetekre varo juzer meg hazaviszi, egy csovel leszivja a tetejerol az olajat, aztat bele egy kics chillit meg oreganot, raonti a pizzajara, aztan mosolyog egy delutant.
Telleg a 10% THC mennyire jo kozelites, en aszittem, 1-3% mar jonak szamit.
Ebbizon érdekes. Merteszemazt akkor elkeverhetnők mondjuk tíz kila nyolcvanas kólaport tíz tonna malterbe, és mondhatnánk hasonlót, alig van benne kokajin, osztkuss. Aztán jól ki lehet centrifugázni a cuccost vámolás után seperc. Lehet hogy ezért megy olyan jól az építkezési ertéknek? :-))
BTW, szerintem jó ízű ez a fríhemp, vodkával/ginnel is megy - bár a passiógyümölcslikőr közelébe sem ér.
aszongya, hogy egy dzsointba 50-100 mg füvecske szok' nálam belekerülni, ami 2500*100ml, szóval ha jól számolom 250l ücsi. azé' akkor inkább tekerek :)))
amúgy az itóka szerintem vmivel jobb, mint a red bull (ízre tutira), és ha nagyon akarom, az íze olían "kenderszerű".
de most amit végképp nem értek, hogy akkor a kendermagban van-e thc vagy sincs? eddig számomra úgy jött le, hogy a magban magában semmi nincs. most akkor vmi mégis van, vagy pedig nemcsak a magocskából elsz az ital?
és még egy kérdés merül föl: ugyan, nem lehetne eztán otthon kendert termelni, mondván, hogy csak egy legális ücsihez lesz alapanyag? szóval hogy is van ez? ha a növény "tilos", akkor a belőle készült lötty meg igen?
Tegnapelott vasaroltamegy FREE HEMP nevu energiaitalt, amit a ZERO-Hungary Bt. (H-5000 Szolnok, Balassa B. út 26-28.) importál. Az osszetevok listajan szerepel a kendermagkivonat. Majd zarojelben megjegyzik, hogy ez THC-mentes, THC kevesebb, mint 0,02mg/100ml ital). Ez szamomra azt jelenti, hogy 0.02mg/100ml-es THC oldatot mar szabad arusitani. Szerintem 2 mg THC mar eleg egy betepeshez, ami kb 10 liter lotty fogyasztasat jelenti, szoval, ha egy laza dzsot belevagok egy 10literes marmonkannaba, akkor legalis hozhatom, vihetem, adhatom vehetem (mer ki tilthatja meg, hogy 40 doboz FREE HEMPet vegyek).
A masik meg az, hogy ha ez a ceg behoz egy kamionnyi lotyit, akkor tulajdonkeppen kereskedelmi mennyisegben birtokol THCt, azt arusitja komoly profikkal akar 6 eves gyerekeknek is.
Uhhh.
Na most ugrott be egy kollega melozni,
ranezesre 2 db Rivotril benne van, meg vagy 2 feles...
Elegge csálén áll a lábán szegény. Beszélni képtelen. A telefonja darabokban, valahol a városban. És mindenáron kávét akar. Na igen.
Én ennek ellenére jól érzem magam. :)
Tit
"Isten teremtette-e a zárjegyes alkoholt?"
Ez jó volt, nevettem.
Édesanyámmal folytatott beszélgetéseim során, az egyetlen érv volt, amire nem tudott hirtelen mondani semmit: Isten adta, a földből nő ki...
Az egyházak szerintem nem igazán foglalnak állást ezügyben. Lehet hogy megkérdezem a kereszténység tanárom:)
hasonló gondolatok már engem is foglalkoztattak.
az ostoba tiltás mindenhol megtalálható a történelemben. az én hitem szerint mindennek meg van a maga végső oka. tehát ezeknek a nyilvánvaló állatságoknak is. az okoskodásom lényege a következő: ha az emberiség a társadalomba szerveződése óta tiltó sorompókat állít önmaga elé át ívelve komplett századokat tehát egyént kizáró módon, akkor a tiltásoknak más oka lehet, mint maga a tiltás.
Ha Isten teremtett egy ártalmatlan növényt, melyet később közönséges halandók illegálisnak minősítenek, akkor az egyfajta ellenszegülés Isten akaratának? Esetleg valamely személyek Isten fölé helyezik magukat? Mit szólnak ehhez az egyházak? Isten teremtette-e a zárjegyes alkoholt? És az Olimpiát?
Semmi gáz, ne aggódjon az ismerősöd. Örüljön ennek az új élménynek.
Ready: Én tudtam, hogy nő vagy, de ebben az esetben anya semmiképpen nem lehetsz, hiszen Te hoztad létre, ha úgy tetszik megtermékenyítetted. Két dolog jöhet szóba:
1/ Igenis apa vagy
2/ Anya és Apa is, tehát Isten:-)
Nekem, az "oldschoolnak" szépen lassan fejlődnek a kis cannabis csíráim, csak jó lenne egy kis természetes fény. A növénykémnek is (Szüleim vendégségben voltak, megmutattam, s tetszett nekik) meg nekem is.
Ez az első kérdésem a fórumon.
Az ismerősöm ÜRESSÉGRÖL beszél már pár nap "diéta" után - ha érted miről beszélek.
Tehát mire lehet (és meddig) számítani?
Sziasztok! Tapasztalt, öreg rókától kérnék választ. Az egyik ismerősöm 1 éve napi rendszerességgel zöldelt, és most 1-ik napról a másikra letette. Milyen hatásokra számíthat és mennyi ideig tart majd a hiányérzet? Köszi!
Patikába két dolgot vehetsz... légfertőtlenitőt (nekem egy 10 ml fiolában adtak AROMAX citromolaj). Esetleg elnyomhatsz egy ilyet a szobádban mielőtt kipakolod a poharakból a sütiket.
A másik a hidrogén peroxid, azt meg kellően kis adagolásban a vizbe amivel időnként permetezed a tenyészetedet. Az is baciölő.
Apropó viz. A táptalajra elvileg mehet, de ha elkezdett kikelni a gomba, akkor közvetlenül arra ne kerüljön viz!
Ilyen nincs.....Vehetem a terrariumot:)))))A parom mar lat egy kis gombafejecsket elojonni....Ket hetes csak ...pedig...:)
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Nyilván magamból indulok ki, és valójában én vagyok itt az egyetlen néha kissé aggasztóan politoxikomán öregfiú.
Viszont a homeopátiára nagyon jellemző, hogy személyre szabott gyógyszereket ad, tehát nincs olyan, hogy "szénanátha elleni homeopátiás szer", legfeljebb szerek egy (többé-kevésbé képlékeny) csoportja, amelyből egyik vagy a másik különféle embereknek használni szokott szénanátha ellen. Egyes francia gyárak és (sajnos) orosz gyógyítók "would have you believe otherwise", de szerintem az már nem homeopátia, ha úgy is nevezik. Miről ismerjük fel a jó homeopatát? Egyrészt arról, hogy ad alkati szert, másrészt arról, hogy egyszerre kettőnél több szer alkalmazását nem javasolja, harmadrészt arról, hogy arra bíztat, próbáljunk meg kisebb, akut betegségeinkből önerőből kigyógyulni, és csak akkor használjunk gyógyszert, ha nagyon nem megy, és negyedrészt arról, hogy türelmes, és tudja és mondja, hogy a betegség/gond eddigi fennállási ideje és a gyógyuláshoz szükséges idő legalábbis nagyságrendileg azonos.
Vegre, vegre, beindult a masodik adag is.(nem hiaba beszelek hozza mar 3 napja)Mi ez a patikas valami, amit venni kene?
MOst amr nagyon vigyazok rajuk, ugyhogy minden , ami segit elkerulni egy esetleges fertozest, az jol jon:)))))
Hát az, hogy megyünk Európába, meg hogy a miniszter drogozik...
A brit legalizációs vita kapcsán vagy fél tucat brit parlamenti képviselő elmondta, hogy fiatalabb korukban ők is füveztek, és ettől nem tartják magukat kevésbé értékes embernek vagy politikusnak, vagy hogy is volt ez...
holist!
Igazad van, nem jobb egy olyan országban élni ahol ez nem derül ki. Azt hiszem elkeseredettségemben írtam, mivel kismillió más dologra sem fog fény derülni soha az életben. Magát a botrányt nem kívánnám "a magyar ifjúsági miniszter drogozik"...hm, szuper, mennyünk európába.
Tekinthetjük annak, de az ilyetén módon felépített létszemlélet sok csalódást tartogat a jövőre nézve...
:-)))))
Mondom, hogy ki kell vágni az egészet!!! :-))
Mondjuk lehet, hogy egy poháron elkezdek kisérletezni... De mondjuk szar, mert ha ráengedem a h2o2-t ahhoz ki kell bontani az alufóliából, aztán már sterilen sosem fogom tudni visszazárni...
Nem, a fehéres takony nem micélium. Tekinthetjük annak, de az ilyetén módon felépített létszemlélet sok csalódást tartogat a jövőre nézve...
Sterilizálás előtt a táptalaj-keveréket meglöttyinted egy kis peroxiddal, összekevered (gumikesztyű!), és néhány órát állni hagyod. Nagyon jó ötlet! Nagyon jó!
A fejlődő tenyészetbe ugye nem tudod belekeverni, mint az egészrozsos eljárásnál, de szerintem ha csak szimplán ráengeded, az is sokat kell, hogy számítson. Én éppen ma csináltam azt az egyik egészrozsos tenyészetemmel, hogy ráengedtem 5ml 1%-ost, és nem ráztam össze. Éppen azért, hogy kipróbáljam, így mi lesz az eredmény. Szerintem így is sokat számít.
Hát végülis az én taknyom fehéres... Az már a micéliumhálózat lenne?
De a barnarizsliszt+vermikulit sütit hogyan kezelem h2o2-vel? Na ez itt a kérdés...
A másik dologra meg az jutott eszembe, hogy miért is csak az egészrozsosra jó a cuccosod? Miért ne lehetne csak úgy magánszorgalomból a barnarizslisztes süti alapanyagát is áztatni?
Ha még nem látod, attól még lehet, hogy már elkezdődött. De ha rám hallgatsz, természetesen megvárod, míg jól láthatóan beindul. Ha egyáltalán nem indul be, akkor nagyobb gázok vannak, mint amit egy egyszerű peroxidozással meg lehetne oldani. Na nem mintha a peroxid ne lenne mindenható, csupán arról van szó, hogy ki kell érdemelni áldását alapos, figyelmes, és alázatos felkészüléssel.
Ámen.
Ja, és rájöttem valami eszméletlen dologra. Tudom, hogy elsősorban az egészrozsos eljárásban van jelentősége, de meg kell osztanom veletek a felismerést.
Nem értettem, hogy miért az a tenyészetem fejlődott a legjobban, amit két részletben mikróztam ki. Aztán a Shroomery fórumon belekerültem egy nagyon komoly eszmecserébe a baktériumok természetéről, és rájöttem: hogy a hosszabb száraz időszakokat átvészelje, a baktérium átmegy egy ilyen endospóra formátumba, amiben alig van víz, és a 100 °C sem pusztítja el. De ha nedves, meleg klímába kerül, akkor néhány óra alatt kitokozódik, és egy felforralás, főleg a mikró szétcsapja az egész kis kolóniát. Ez is hozzátartozik a rozs előáztatásának előnyeihez.
A konklúziót nem vonom le. Aki tudja, használja fel az infót.
Te nem hiszel a Peroxid Fennséges Mindenhatóságában?! Elkárhozásra ítéltetett lelkű eretnek! Ki vagy átkozva! Diablo, diablo, diablo!
Senki ne higyjen neki! Nem tudja, mit beszél!
A micélium fejlődésének megindulása után nyugodtan adhatunk peroxidot a tenyészethez, teljesen mindegy, hogy egészrozsos, vagy rizslisztes-vermikulitos szubsztrátumról van -e szó!
És hogy ezt honnan tudom? Nem csak hogy a Végtelen Tudású Shroomery Fórum kinyilatkoztatta nekem, de egy egészrozsos tenyészetemben 10 ml 1%-os hidrogén-peroxid hozzáadása után 60 órával újra indult a micélium fejlődése!
Igen! Csoda történt! Áldott legyen a Peroxid szent neve!
Igen, vettem h2o2 oldatot is patikába, de azt én nem fogom arra használni, hogy a fertőzésektől megszabaduljak. Igazándiból nem is tudom mire fogom használni.
1. egészrozsos táptalajt lehet fertőtlenités és beoltás előtt egy napig áztatni. Ennek az a lényege, hogy megindul a rozs csirázása. Na ekkor lehet adagolni egy kis h2o2-t, a bacik ellen.
2. Ha már kialakult a micéliumhálózat, akkor az öntözővizbe lehet adagolni.
Köztes időszakba nem biztos, hogy jó ötlet, mert nemcsak a bacit öli, hanem a spórát is. Meg lehet próbálni, de szerintem egy kezdőnek ez úgysem sikerülhet.
Bard, mondjad el a readynek a peroxidot. Ne legyünk már ilyen ezoterikusak, hogy titkos tudás, meg mittudomén.
Ja, ready: szent növény... Hát persze, hogy szent növény kicsinyem, teljesen igazad van. Én az egyimekkel éppen ma halgattattam egy kis szent Morcheebát, hogy jobban nőjjenek.
allergia ellen (szénahátha) kiválóan bevált nekem a homeopátiás gyóccer (luffeel vagy miszar), olyan qrva beteg meg lázas lettem tőle ha bevettem, hogy azóta nem vagyok allergiás még szezonban sem, hozsánna néked Leibowitz.
Egyéni szereimet illetően csak akkor és annyit amennyire szükségem van lelkileg/testileg. Példának okáért gomboidot tavaly tavasszal juttattam utoljára szervezetembe, azóta elvagyok a tanulságokkal. Ami a grínt illeti, abszolút alkalomszerű, semmiféle rendszert nem látok benne, és egyáltalán nem nevezném soknak, habitusnak meg pláne. Amúgy a kriptonit az alap.
Ezt írtad: "Kicsit jobban belegondolva, nem is tudom jó lenne-e valakinek ha ilyesmi kiderülne. Én nem lennék boldogabb, sőt égne a pofám h egy olyan országban élek ahol ilyen képmutató egy miniszter."
Anyám, borogass, hát te ezzel, akárhogy nézem, tulajdonképpen azt mondod, hogy égne a pofád, ha olyan országban élnél, ahol KIDERÜL, hogy ilyen képmutató egy miniszter, nem? Hát jobb olyan országban élni, ahol nem derül ki?? Szerintem nem!
sportembernek:
Vigyázz, sportember, a látszat csal, az általam ajánlott nehéz karmikus gyakorlat a könnyebb, az általad áhítozott a nehezebb (feltéve, hogy nem szarozol a negyed-fél bélyeges partidroggal, hanem úgy, ahogy Feldmár professzor és más hasonszőrűek ajánlják, benyomsz legalább négyet, és áttörsz a túloldalra). Ha az enyém nem megy, a tieddel gáz lehet, de tényleg.
Továbbá: a jó homeopata az valóban orvos, gyógyító, bár nem feltétlenül van erről papírja. Az anamnézis, az az, hogy egy-másfél órát beszélgetsz a homeopatáddal arról, hogy milyen vagy, mit szeretsz, mit nem szeretsz, mi bajod van, mi bajod nincs. Az alkati szer, az egyike a több, mint háromezer ásványokból, növényekből és állatokból a potenciálás (higítás és rázás, sok-sok lépcsőben) módszerével készült homeopátiás gyógyszernek, ami a te egyedi és megismételhetetlen személyiségeddel (nem bók, mindenkinek ilyen van) a legszorosabb analógiás viszonyban van. Ha nyitott vagy a homeopátiás hatásra (és megint hangsúlyozom, ebben is lehet tévedni, azaz lehet, hogy te azt gondolod, nyitott vagy, de mégsem), akkor az alkati szer (amit ritkán, lehet, hogy háromhavonta egyszer, de lehet, hogy csak egyetlen-egyszer kell bevenned) nagy változásokat indíthat meg benned, melyek az egész-ség felé irányulnak. Kezdetben (mint máknál, ayahuascánál a rosszullét, hányás) romlás várható, de nem túl mélyre (ha a homeopata nem téved - van hogy téved, ezért mondtam, hogy jóhoz), aztán meg a javulás.
Shai Huludnak:
És homeopátiás potenciában fogyasztod?
Ha-ha, viszont viccen kívül, létezik mind a cannabis, mind a psylocibin, mint homeopátiás szer. De attól, hogy sok ilyent fogyasztasz, még nem biztos, hogy ez az alkati szered. Ha viszont megtalálnád az alkati szered, akkor lehet, hogy megtudnád, azokból mért szívsz/eszel olyan sokat. Valószínű persze, hogy most is úgy gondolod, tudod, hogy miért, de elképzelhető, hogy tévedsz. Engem ezzel kapcsolatban az utóbbi időben mindenesetre meglepetések értek.
Mit értessz kereslet alatt? Megélhetne belőle valaki? Azt nem hiszem... Egy ilyen nonprofit vállalkozásként tudom elképzelni... Amúgy meg kéne valami piackutatás... :-))
Jogilag? Már régóta téma itt, hogy az élő növény az nem tiltott Magyarországon sem. Ezt már tényleg végiggondolhatná valaki... Kellene még egy ember, aki nem használ semmi illegálisat (zöldet se), aki a tulaj lenne. Rendesen adózna, minden. Semmi nagy felhajtás, de minden törvényesen, szabályosan működne.
Mostmár engem is érdkel, hogy miért nincs még ilyen...
Télleg a DMT az nem legális? Vagy az is olyan, hogy a pántlikafű, meg egyéb növények legálisak?
Meg elgondolkodtam azon is, hogy a gombaspórát is be lehet hozni külföldről elvileg minden gond nélkül, mert abba nincs hatóanyag. Akkor elvileg árusitani is lehet nem?
Ja igen, meg beszélgetünk itt a törvényből kifelejtett cuccokról, de én úgy emlékszem, hogy van valami elejtett megjegyzés a törvény végén, hogy "és minden más", aminek ilyen meg olyan hatása van... Efölött el szoktunk siklani, nem?
Igen, a jo homeopata, az jo homeopata orvos. Jobb helyeken (Russia, pl.) orvosegyetemi tantargy. Az anamnezis az korisme, egyfajta leiras. Az alkati szer, az a te sajat szered. Belovik a tipusodat (allati sok van, mittudomen, koffein-, tein-, teofillin-, anyamkinyja-tipus), es akkor tudjak, mi hogyan hat rad, mit celszeru, mit nem annyira fogyasztani.
Én meg azon gondolkozom egy pár napja, hogy mi lenne, ha Bp-n nyitna valaki [nem én fel sem merült :)] egy növénykereskedést, mondjuk "Kultikus növények", és szimplán érdekességi alapon árulna, régi korok, kulturák által *használt*, növényeket. Gombákat, Kaktuszokat ilyesmiket. Lehetne minden növény mellé kis info táblát csinálni, hogy mi volt a szerepe ilyesmik. Lenne-e vajon kereslet, és jogilag milyen helyen állna ez? Hiszen *csak* élő, növényeket árulna kulturális/antropológiai céllal. Valakinek/mindenkinek vélemény?
Tegnap Svajcrol kerestem infokat, es ezt talaltam: www.access.ch/kaktusbluete. Ezek pofatlanul aruljak a szaritott gombat, csak oda irjak, hogy ezt csak sporagyujtes celjara, meg szemlelteto eszkoznek, megenni nem szabad. Gondolom a pszilocin/pszilocibin Svajcban is illegalis, csak ezzel a ket sorral bizonyitjak johiszemuseguket. Kivancsi vagyok, egy ilyen dolog itthon meddig lenne nyitva? Ha jol tudom a phalaris fajok magjaiban is elofordulhat egy keves DMT, azt meg zsakszamra is lehet venni, tehat analogia akadna.
Viszont ezek a vadkapitalista boltosok nem adnak rendesen infot arrol, hogy hova erdemes Genfben meg Zurichben elnezni, ha az ember Svajc pszichedelikus kulturajara kivancsi. Nincs valakinek ismerose, aki segithetne (szigoruan email).
Hogy valami értelmeset is írjak (jól berúgtam még néhány órája...), néhány kérdés: jó homeopata, az jó homeopata orvos? Mi az az anamnézis? Mit jelent, hogy alkati szer, és mire (miért) kérendő? Szóval kicsit bővebben, bitte, kiváncsi vagyok, mi az, ami ennyire komoly!
A fura az , hogy mar oltas elott is fura szaga volt, meg "Fertotlenites" elott is...lehet azonnal kellett oltani miutan bekevertem az alapanyagokat...egy fecsi karba veszett akkor:((((((
AZ elsovel nincs baj, azok kozt is van vermikulit +rozs keverek.Ennel a masodik adagnal meg nem latni gombafonalat, pedig mar egy hete hogy be lett oltva.Fertozesnek nem latom nyomat.
A bűz az szerintem biztos jele a fertőzésnek. Én mint kezdő, biológiai és kertészeti analfabéta, nem próbálkoznék egy csatával a baktériumok ellen, szóval csak a kipróbált módszerek... Ha te is ilyen vagy akkor neked is ezt javaslom...
Ha ugyanaz van mint nekem, akkor az azt jelenti, hogy a cuccod felében megindultak a bacik... Én elkövettem azt a hibát, hogy nem vágtam ki azonnal a fenébe... Most tele a lakás a baktériumokkal... Szóval szabadulj meg a poharak tartalmától a lehető leggyorsabban, örülj, hogy a többi működik, és koncentrálj azokra. A fertőzött poharakat meg alaposan tisztitsd ki mindenféle gyilkos szerekkel...
Ma vettem patikába ilyen párologtató légfertőtlenitőszert. Lehet, hogy az neked sem árt a szobába.
De itt egy csomóan sokkal jobban értenek hozzá mint én... Bár én most eléggé rá vagyok kattanva a témára... :-))
mer a füvesek azok mind alkeszok, fegyvercsempészek és úcséká banditák. ne mondd, hogy a szomszédokból tudtad meg?
egyébként én a kilencvenes évek legis-legislegelején (kilencvenben) 16 évesen kollégiumban szívtam füvet először, de aztán szétoszlott a társaság, abbamaradt. biztos azért, mert soha nem néztem a szomszédokat. ma már persze könnyű okosnak lenni :)
Nekem a kedvencem az volt, mikor a Julcsihoz odament egy ilyen teljesen kóma, alkoholista kinézetű csávó, hogy "van füvünk, kérsz?" Mire a Julcsi öntudatosan azt válaszolta, hogy "akkor mennyél legelni...!" És flegmán visszafordult a bárpulthoz.
Igen, ez sima rágalmazás lenne. Kizárt hogy egy vérvételt el lehetne érni. De ha mégis -és pozitív lenne az eremény-, akkor meg beindulna a PR gépezet, és kiderülne hogy egy este leütötték és a szájába nyomtak egy jointot. Ő azért nem mondta eddig mert nem is emlékszik semmire, de van rá 5 tanú.
sportember: :) Milyen rajongók? Lennének rajongói? Hacsak nem azok, akiknek bejön a 2 asszony, 3 gyerek elv. :)
Kicsit jobban belegondolva, nem is tudom jó lenne-e valakinek ha ilyesmi kiderülne. Én nem lennék boldogabb, sőt égne a pofám h egy olyan országban élek ahol ilyen képmutató egy miniszter.
OG&Blackhole: a Szomszédokban '90 elején is volt vmi, hogy Böhm bácsi szipusokat talált a lépcsőházban. Technocol rapid+zacsi
Ha ugy gondolod, hogy DT megserti a torvenyt, akkor jelentsd fel! Ez a hivatalos ut, nem kell ehhez semmi emil. Esetleg kuldd el a feljelentesedet valami ultraszelsoseges bal- vagy jobboldali ragalmazoujsagnak!
Persze, persze, éppen így gondolom én is, azt hiszem, az általam javasolt "nehéz karmikus gyakorlat" is nekünk használ, nem nekik, ők ugyanis maguknak ártanak csak, végső soron. A gyakorlat célja saját agresszív indulataink legyőzése, ezzel karmikus számlánk egyenlegének javítása (majd megsemmisítése). Amivel még csak azt sem akarom mondani, hogy nincs olyan hiteles foglalkozás, hogy "harcos" (vagy mondjuk inkább, hogy "hivatás" és hozzá, hogy "hős") - de a tökéletes harcos a harcban is nyilván szenvtelen, jó kedélyű, nyugodt marad. Ha indulatai elragadják, sorsa megpecsételődik.
Ami Jézust illeti, jó ez a kálvinista duma, mint ellenpont a katolikus bájolgással szemben (Ld. Frank Zappa: aki egy valláskritikus számában énekelte, hogy "Remember folks, there's a big difference between kneeling down and bending over"), de nem hiszem, hogy ennyivel el lehetne intézni az ipsét. Ugyanakkor, sietek bevallani, fogalmam sincs, hogy pontosan mennyivel lehet - vagy méginkább hajlok arra, hogy nem lehet "elintézni", de nem is kell. Nem azért jött, hogy nyugtázzuk a többi polcratett guru mellett (mint ahogy persze ők sem azért jöttek, már ha igaziak voltak). Hanem értünk.
"Én egy olyanra emlékezem, hogy a rosszfiúk kimentek a zöldbe, ahol fűvel lőtték be magukat. A doki meg osztotta sz észt a mentőautóban."
az ilyen rendezőknek is jót tenne egy fűbelövés...
holist: ezzel a sírjukra hugyozásban igazad van, de azért nem gyakorlom a szeretetem erejét azáltal, hogy mantrázom, mennyire imádom x vagy y alakot. érdekes téma szerintem a jézusi szeretet is, ez a tartsd oda a bal orczád dolog is, annak idején bibó istván magyarázata ragadott meg, hogy őszerinte (nagy kálvinista volt amúgy, szóval nem ilyen ateista komcsi, ugye) jézus egy agresszív pofa volt, amolyan keménykezű prédikátor, aki koráccsal veri ki a kufárokat a templomból, s igazából a jézusi szelídség a saját agresszív indulatai fölött aratott győzelem, nem pedig a másik előtti megalkuvás.
tennap este másfél óra alatt kettesben öt spanglit túrtunk az agyunkba, egy ideig még nevetgéltünk ezen-azon majd mint akinek elvágták a tápkábelét, zuhantam aludni. és mostanában állandóan térbeli geometriai gondolatokon elmélkedem, pl. hogy a hold egy adott pontja milyen térbeli utat tesz meg, saját tengelye, a föld, a nap meg a galaxis tengelye körül keringve, illetve esetleg egy negyedik dimenzióba. most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ezek a térbeli spirálvonal-élmények nem lehet, hogy vmi születési trauma "visszafordításai", mintha a fű hatására "visszaszületnék" az anyaméhbe?
"Azért biztató a tudat, hogy a saját kölkeik is lehugyozzák majd "ezeknek" a sírját, bármennyit is összelopkodtak/ártottak."
Több okból sem.
Egyrészt a káröröm a legjobb oldalon felsorakozva is marad ami, káröröm, rossz dolog, kerülendő. Ha a gyerekeik lehugyozzák majd a sírjukat, az nagyon szomorú dolog lesz, mert általában nagyon szomorú, ha egy gyereknek nincs miért tisztelnie a szüleit. Azért szomorú, mert árt a gyereknek (hamis felsőbbrendűségi tudatot épít, például, ami itt minálunk is előfordul). Másrészt egyáltalán nem is biztos, hogy így lesz: egyre gyakrabban, egyre kényelmetlenebbül szembesülök azzal, hogy amit ez a csapat csinál (most hadd ne minősítsem), az sokkal több embernek imponál, mint gondolnám, mint gondolni szeretem.
Tehát nagyon nehéz karmikus gyakorlat: vizualizáld OV-t, DT-t, DI-t vagy PS-t, majd irányítsd felé a következő gondolatot: "testvérem, szeretlek, áldjon meg téged az Úr".
Továbbá: mindazoknak, akik úgy érzik, talán készen állnak életük utolsó (előtti), (második) legnagyobb tripjére, javaslom, menjenek el jó homeopatához, az anamnézis során legyenek őszinték, amennyire tőlük tellik, kérjenek és kapjanak alkati szert, amit vegyenek be az előírásoknak megfelelően. Legális, olcsó, rám kolosszális hatással volt.
A fecsit ismeros adta, fogalmam sincs hogy sajat vagy bolti.
A rozst pedig hagymanyos kavedaralon daraltam le, mondom az elso adagnal, ahol nincs vermikulit, na az eleg szepen fejlodik, a vermikulitos azonban nem.....illetve, van ketto olyan amiben szinten van vermikulit, az is az elso adaggal lett sterilizalva, beoltva, na azon is szepen van gombafonal.
Örökre ott lesznek a szobádban. És mikor 2000 év múlva feltárják a marslakók, sitty-sutty mind elfertőződnek, és csak egy kupac szürkésfehér genya marad utánuk.
Bard!
Szerintem epits egy sterilboxot.
Vagy hasznald az OwenTek-et. De legfokeppen figyelj! Nem lehet olyan nagy ordongosseg.
Ja! A leveled nem jott meg. :( Biztosan elkeverte a Magyar Királyi Posta. :(
Titus
Szóval most megint lehet, hogy hülyeséget kérdezek, mert nem értek semmiféle biológiai dologhoz, de:
Pár hónappal ezelőtt ugye volt egy bacis fertőzésem. Ez akkor azt jelenti, hogy azóta ott tanyáznak, tenyésznek a bacilusok a szobába, lakásba? Ez megmagyarázná, hogy miért fertőződött el az össze poharam most... Hiába sterilizáltam, ott volt a szobába azösszes baci, ezekmeg ott hűltek órákig...
Szóval jó a diagnózisom? Ha igen mi a frászkarikát csinálhatok???
Jah, hát én sem. De kit érdekelne a mi eredményünk? Egyéb kormánytagra gondoltam. Nagggyon kíváncsi lennék mi lenne a reakciója Mr.Deutschnak, ha ezt valamilyen hivatalos formában kérnénk tőle. Legyen akár egy szépen fogalmazott emil. Áhh, hagyjuk... még a vércukorszintre is rákérdeznének előtte: Miniszter úr, jó lesz így?
oldószerek meg gyógyszer már a nyolcvanas években is voltak, még emléxem is vmi családi kör vagy vmi hasonló szarságban volt is folm a hosszúhajú hippi/csöves fiúkról meg barátnőikről, akik hamisított receptre szereztek nyugtatókat, morfin-származékokat meg miegymást, ráittak, majd a mentőben rájöttek, hogy szégyenei lettek a szocialista ifjúságnak. már akkor sejtettem, hogy ennek a sztorinak egyszer egy másik nézőpontját is meg fogom tapasztalni :)))
Nem is beszélve Magenheim doki klasszikus alakításáról vmikor a 90s elején
oldószerek meg gyógyszer már a nyolcvanas években is voltak, még emléxem is vmi családi kör vagy vmi hasonló szarságban volt is folm a hosszúhajú hippi/csöves fiúkról meg barátnőikről, akik hamisított receptre szereztek nyugtatókat, morfin-származékokat meg miegymást, ráittak, majd a mentőben rájöttek, hogy szégyenei lettek a szocialista ifjúságnak. már akkor sejtettem, hogy ennek a sztorinak egyszer egy másik nézőpontját is meg fogom tapasztalni :)))
anélkül, hogy túlzottan politizálni akarnék, egy dologban egyetértek D.T-vel: igen csak az "értelmiségiek" rinyálnak, ebben a kibaszott országban az elmúlt ezer évben soha nem volt érték az emberi szabadság, 89-90 körül lehetett egy kicsit úgy hinni, hogy talán majd most, de azóta mindegyik kormány a "tűrés" és a "tiltás" között mozgott, most más kérdés, hogy akkor inkább tűrjék az ember saját testével, pszichéjével való önrendelkezését, mintsem tiltsák, de attól még szomorú és igaz, egy átlag ember némi kis hatalomért, pénzért, ígéretért tulajdon testvérét is eladná.
más, nem tudjátok, hogy létezik a trainspotting c. film vmi magyar fölirattal? most kaptam dvd-n, szöveget eleve nem értem, de a föliratokkal is volt gondom, elég argósan beszélnek. amúgy sztem nem olyan jó film, mint amilyennek beállítják, de azért érdekelne magyar fölirattal
BÍrom, hogy fideszék mindig milyen körültekintôek egyik legfôbb pillérük, a statisztikai adatok terén.
Ha egy információhalmazból, kiragadok egy értéket pl, aztán ezzel nagyon megelégedve nem veszek tudomást egyáltalán semmilyen, az érték növekedését-csökkenését akár befolyásoló dolgot,... szerintem ilyenkor nem beszélhetünk értékelhetô STATISZTIKAI ADATRÓL..
Például én tökre emlékszem, hogy 95 és 99 között kezdett, egyáltalán beáramlani Magyarországra a speeden és a máramilyen füvön kívül minden drog. Ha ezt az elhanyagolható kis tényt is hozzávesszük a nagyon hozzáértô Kábítószerügyi Koordinációs Bizottság által megszerzett 1 darab adathoz, azazhogy: NÔTT, akkor mindjárt érthetô, hogy azért nôtt a fogyasztás, mertt akkor nyílt és alakult ki a piac, és 95-tôl....volt mit fogyasztani.
Az a baj, hogy minden adatot így használnak fel, hazugság formájában.
Dear Tomi!
Benne lennél, példamutatás gyanánt egy spontán vérvételbe délután? Csak, hogy ne érje szó a ház elejét, érted....igen, koxra is nézzük. Neeeem, nem lehet 120 évre titkosítani az eredményt! A standard 50-re se lehet!
Jóvanna, gondoltam, hogy nem.
Na megvolt a biztatas. Azt akarom kerdezni, hogy ahogy ertettem az elso adag vermikulit mentes volt. A daralt biorozs az lisztet jelent (szoval feher es por), vagy csak olyan dara szeru, amibol meg kezzel is ki tudsz venni egy szemet.
A fecsi bolti, vagy Te csinaltad sporalenyomatbol?
Fontos lenne, mer egyik ismerosomnek daralatlan biorozzsal az istennek se jon ossze, meg a fonalak se kezdenek el fejlodni.
Hmm. Törvények.
Inkább élnék törvényen kivül, valahol a hegyekben, kalapos cimboráim társaságában.
Annyira gusztustalan már az amit ezzel a szerencsetlen drogtörvénnyel csinálnak...
Ahhoz képest hogy a DT elég szivós egyéniség.
Nade mindegy. Van aki megtagadja magát mihelyst felveszi a miniszterjelölt szerepet. De egyszer mindannyiónknak el kell számolni az életünkkel.
És a legrosszabb az, hogy saját magunk leszünk a bíráink. Magadnak meg felesleges hazudni.
Hehe. Az idő a mi malmunkra hajtja a vizet!
Addig is meg tekerj egy cigit, oszt maj' lesz valami... (Pórnépes beszólás)
Mérnök (bölcsész, jogász, tanár, stb.) társaim nevében köszönöm szépen a minősítést! Bár megértem Önt - értelmiségként kiváló empatikus képességekkel rendelkezem - számomra is nagy frusztrációt okozott volna, ha a diplomámat csak miniszterjelöltként tudom megszerezni.
Ma már tisztában vagyok vele, hogy mi pórnépek, akik csak úgy, saját erőből szerzünk diplomát igazán nem minősíthetünk semmilyen törvény. Ezért - megfogadva az Ön intelmeit - nagy mennyiségű alkoholt magamhoz véve drogellenes transzparenseimmel kivonulok a csillogó-villogó Újpest-pályára, amely az én pénzemből, értem épült.
Persze, az értelmiséggel nem is kell foglalkozni, mert azok gondolkoznak néha! Nekik nem lehet csak úgy beadni a maszlagot :) De az fontos, hogy füvező egyetemistákkal teljenek meg (ha nem is a börtönök), de a rendőrségi akták mindenképp. Bravó Fidesz!
Gondolom Olvastatok...
CSAK az ertelmiseg haborog...jaja, de az nagyon!!!!!!
A kormány nem enyhít a drogtörvényen
Egy kutatás szerint 2000-ben nem nőtt a kábítószert kipróbálok aránya a 16 évesek körében
Bogád Zoltán
2002. január 15., kedd 19:29
Nem nőtt, igaz, nem is csökkent a kábítószer-fogyasztás miatt orvosi kezelésre jelentkezők száma 2000-ben - ismertette az ifjúsági miniszter a kormány Kábítószerügyi Koordinációs Bizottságának a magyarországi kábítószer-fogyasztás helyzetéről szóló jelentését, melyet keddi ülésén fogadott el a kabinet. Deutsch Tamás az Index felvetésére kiállt a szigorú drogtörvény mellett, hangoztatva, hogy nincsen európai szokásjog a kábítószerrel kapcsolatos visszaélések szankcionálására.
Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
Nyomtatható verzió atámogatásával
h i r d e t é s
Csökkent a kábítószert kipróbálók aránya a 16 évesek körében - ismertette a 2000-es adatokat a kormányülést követő tájékoztatón Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter. A kormány Kábítószerügyi Koordinációs Bizottságának jelentésére hivatkozva közölte: míg 1995-999 között növekedett ebben a korosztályban a kábítószert kipróbálók aránya, addig 2000-ben ez a szám már csökkenést mutatott.
Szavaiból kiderült: a hazai adatok ezen a téren az Európai Unió országainak átlagos mutatószámánál alacsonyabbak, alig haladják meg az európai uniós átlag felét. Tájékoztatásában ugyanakkor nem tért ki arra, hogy 2000-ben jelentősen szigorodtak a kábítószer-fogyasztással kapcsolatos büntetőjogi szabályok, ami befolyásolhatta a kutatásban résztvevők válaszait.
A növekedés üteme csökken
Statisztikai adatokat sorolva közölte: nem nőtt a vizsgált évben a kábítószer-fogyasztás következtében orvosi kezelésre szorulók aránya. Mert míg 2000-ben 12689-en, addig az azt megelőző évben 12 760-an jelentkeztek az orvosoknál. Az ifjúsági és sportminiszter az Index arra a felvetésére, hogy a kábítószer-fogyasztást a korábbiakhoz képest jobban szankcionáló Btk-módosítás miatt kevesebben mertek orvoshoz fordulni problémájukkal, úgy vélte: nem váltak be az ezzel kapcsolatos félelmek, mert még soha senki ellen nem indult eljárás azután, hogy orvoshoz fordult.
Deutsch Tamás emlékeztetett arra, hogy az 1990-es évek közepén - 1995-96-ban - radikálisan emelkedett az ismertté vált, kábítószerrel való visszaélés bűncselekmények száma. Azóta megtört ennek a bűncselekmény-kategóriának a növekedési üteme - mondta a miniszter, s példaként említette, hogy 1999-ben az előző évhez képest 38 százalékkal nőtt az ilyen típusú bűncselekmények száma, 2000-ben pedig a növekedés üteme 20 százalékra csökkent.
Csak az értelmiség
Deutsch Tamás kiállt a 2000-ben életbelépett Btk. módosítás mellet - mely szerint akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is járhat a kábítószer-fogyasztás -, mert szerinte világos szabályok alapján vissza lehet szorítani a bódítószerek iránti keresletet. Deutsch megítélése szerint nincsen egységes európai gyakorlat a drogfogyasztás szankcionálására, vagy a kábítószerek közti különbségtételre, ezért a bevált szabályozáson a kabinet sem kíván változtatni. Mint fogalmazott "csak az értelmiség, egyes politikusok és a sajtó nevezte rossznak a szigorúbb szabályokat".
A PCP nagyon intenzív "utóhatásai" akár 24 óra hosszan ís tarthatnak. Ezt van, aki így éli meg, van, aki úgy. Nem ritka a több napon, akár egy héten át tartó pszichotikus állapot.
DOB: egyáltalán nem hülyeség. A dózisolására azt mondom: bizony nagyon is hogy rámegy egy ütős adag egy blotterre. A PCP-nél kicsit fura, de nem elképzeléhetetlen. Igen. Lehet.
De biztosat csak az az alkoholista ukrán vegyész tudna mondani, aki egy dohos pincében szívja az olcsó ukrán cigarettát, és közben öntögeti a fiolákat. Akkor lehetne megkérdezni, mikor kéthetente feljön mosakodni. De lehet, hogy még ő sem tudja.
A sterilizálás a legfontosabb... De ezt úgyis mindenki a saját kárán tanulja meg... :-)) (kivétel a szemét mázlistákat... :-))
Én pl. eddig nem használtam gumikesztyűt, de most már azt is fogok... Maszk, takaritás, mittudomén... Amit csak ki tudsz találni és otthon megvalósitható...
Hm, az erowid azt írja a PCP-re, hogy 4-6 óra a hatás. Nos, én a korong tizedik órájában még mindig nem tudtam a nevemet... Viszont nézted már a DOB nevű cuccost?
Tényleg nem hülyeség néha beszélni hozzájuk, mert biztos hogy érzékelik a pozitív energiákat, mint minden lény. Azért túlzásba sem kell vinni:)
1kérdés: ez a sterilizálás milyen mértékű?gumikesztyű, meg minden?
lehet hogy OFF leszek, de mindenképpen meg szeretném veletek osztani ezt az esetet. Történt valamikor a múlt héten hogy rossz sávváltás vagy egyéb apróbb figyelmetlenség (a részleteket nem tudom) után egy srác beintett a másik sofőrnek, annak ellenére hogy öten ültek az autóban. Erre leszorították és kiszálltak mind az öten. A srác nem volt szívbajos, azt mondta ha már fight, akkor gyertek egyenként. Majd közölték vele h. oké, de ő egyet üt, ők akkor egyet lőnek (!!!) majd mindegyikük megmutatta a fegyverét. Elég csúnyán helybenhagyták a srácot.
A rendszámot megjegyezve -mit sem sejtve- segítséget kért egy barátjától. 5 perc múlva vissza is hívta és közölte nemes egyszerűséggel : felejtsd el őket. nyomozók.
Hmmm... ez nem egy urban legend. sajnos.
peace&happiness
CML
A teve uccaiaknak üzenném, ha ez hitelrontás, akkor csak jövő héten jöjjenek, mert még van 2 vizsgám:)
re *
sziasztok, par sor erejeig visszaterve a kaktuszokhoz. lehet-e belole teat fozni? ha igen, megeri-e megcsinalni, hatoero, hasznostanacsok, stb, elore is koszi :))
-w-
Ugye 2 adagot csinaltam.
De most nagyon para vagyok, mivel a masodik adagot ugyanakkor kevertem be, mint a tobbit, de kesobb sterilizaltam le, ugy oltottam be, es eleg erdekes szaga van:(((((
Remelem nem lesz gond, bar ez ugyis kiderul, amikor elkezdik beszoni a gombafonalak...Meg egyet sem latok rajta.(szerdan oltottam be:()az elozo adag, amit masfel hete csinaltam, az mar egesz jo.Biztassatok please.
Igen a liszt feher, de a vermikulit+liszt keverek mar inkabb szurke, es tokeletesen latszanak a feher labirintusok, ahogy naprol-napra nagyobbak, es bonyolultabbak, de megis egy roppant egyszeru rendszert kovetve novekednek...
Tit
Egész komoly "agrártevékenységet" folytattok itt néhányan, nagyon érdekeseket írtok!! Mivel én a szüleimmel lakom, nem igazán tudnám magyarázni a kis pohárkákat stb., azt hiszem nem nézné ki anyám belőlem hogy csak úgy "csíráztathatnékom" van :)
És mit szóltok a kis Harry herceghez, lebukott szegénykém. Most meg herkások közé viszik, hogy elrettenjen... hát, nem irigylem, de nem az utóbbi miatt. Micsoda fertő a királyi család :)) Orbán Gáspárral ilyen soha nem fog történni, hiába a neveltetés... ;)
Szia crayenne, hogy állsz a kúráddal? Jól vagy? A S.listát sajnos egy ideje nem tudom követni, dolgozom a megoldáson, outlook suxx.
pellea énis várom összefoglalódat a természetben megtermő pszihedelikumokkal kapcs., pl. nyithatna "gombaboltot" vki a körúton? :)
kellemes napot, az őstermelőknek pedig baktériummentes állapotokat :)
CML
ready+crayenne: farozsat itthon nem biztos, hogy lehet kapni, bar hallottam valakitol, hogy a nagyanyja is tartja disznovenykent, tehat nem kizart, hogy jobban felszerelt fuveszkertek, uveghazak, novenyarusitok tartanak elo novenyt vagy magot. Mivel ez nem illegalis nyugodtan lehet weben rendelni valami kozelebbi orszagbol. Mondjuk a yahoo.de-nek beirod a latin nevet, es akkor jonnek a linkek (aki nem sajnal ~10rongyot, az kirandulhat Becsbe -egyszer erdemes megnezni - turistajeggyel, ami berletet is tatalmaz). Hajnalkanal ez sokkal erosebb. A leirasok szerint farozsabol 5-15 az adag, hajnalkabol 100-400. En 1-2 farozsatol is eleg jol erzem magam, bar en az ilyen hosszu hatasu cuccokat jobb szeretem partydrogkent hasznalni (ha igazan pszichedelikus kell akkor inkabb salvia), mert faraszto tobb oran at tripezni.
ans: a maszlag atropint, szkopolamint tartalmaz. Mint minden szabadban termo novenyrol, erol sem lehet eldonteni az alkaloid tartalmat. A maszlag eseten ez azert veszelyes, mert a kellemes, es a kellemetlen (de finoman fogalmaztam) adag eleg kozel van egymashoz. En ettem mar 70 magot, es csaknagyon jot aludtam, mas 10tol a pszichiatriara kerult. A hatas hossza is nagyon valtozo. Hallottam mar 6 oras, meg ket napos triprol is (az aktakban erre mondta valami hulyegyerek, hogy olyan a kemiai szekezete, hogy ket evig az emberben marad, ennek ellenere a veszhelyzetben eleg rendszeresen pumpalnak atropint a nepekbe).
ready nyugi, ha szép fehér, akkor egyenlőre örulhetsz... Amint a shroomery-n megtudtam, ezt a fertőzést goo-nak nevezik. Valami baktérium...
Nem hiszem, hogy a spóralenyomataim a bűnösek, mert még volt abból a fecsiből, amiből multkor szépen kikeltek a gombák, és azt is használtam, meg saját lenyomatból készült oldatot is, és mindkettő bacis lett, szóval a beoltásnál cseszhettem el valamit a sterilitással.
Képeket csinálok, amit most küldök majd annak aki kért, az még a múltkori, amikor csak a fele fertőződött el, de ugyanigy. Csak várni kell, mert kiderült, hogy mégsem tudok hirtelen szkennelni, de megoldom.
Titus ne őrjits meg, feladtam egy levelet multhéten, csak nemszóltam... Annak már lassan meg kellett volna érkeznie...
Hali!
Tudtok valamit a maszlag nevű növényről? Én egyszer kipróbáltam,azt mondták 15-20 magot kell szétrágni és lenyelni.Ez én meg is tettem, de 1 óra múlva sem éreztem semmit ezért megettem még vagy 30-at.Ezután már kezdtek elcsúszni a fények meg ilyen hasonló kis érzéki csalódások de semmi durva.Aztán elmentünk egy buliba ahol egy srác edott nekem egy fél exet. Megettem. Na és ekkor elkezdődött. A hely hirtelen egy dzsungellé változott, a dj pedig Robin Hood-á. De ezeket a dolgokat nem csak pillanatokig láttam hanem egy pár óráig. Közben persze történtek még furcsa dolgok,rajzfilmfigura szerű álatkák(amik embernagyságuak voltak) futkostak az emberek között,mint példáúl egy aranyos egér (ő is rajzolva volt) aminek nem lábai hanem kerekei voltak. Az érzés egész talán egy jobbfajta koronghoz hasonlított,de nem tudom hogy a ehez menyiben járult hozzá az x.Valaki evett már közülletek maszlagot? Késöbb azt is hallottam róla hogy meg lehet tőle vakulni.Ez igaz?
A gyanúsított a büntetőeljárás terheltje, a rendőrségen
gyanúsítottként, a bíróságon vádlottként szerepel,
igazmondási kötelezettsége nincsen. Mind a bíróságon,
mind a rendőrségen megtagadhatja a vallomástételt,
vagy az egyes kérdésekre való válaszadást. Védekezése
során bármit előadhat, ennek mindössze egy korlátja van,
mást hamisan bűncselekmény elkövetésével nem vádolhat.
A tanúnak ezzel szemben igazmondási kötelezettsége
van, a hamis tanúzást a törvény bünteti. A tanúzás állam-
polgári kötelezettség, ha valakit tanúként hallgatnak meg,
csak abban az esetben tagadhatja meg a válaszadást, ha
önmagát, vagy közeli hozzátartozóját vádolná bűncselekmény
elkövetésével.
(...)
Ha a rendőrségnek szüksége van a fogyasztók vallomására
a kereskedők ellen, akkor célravezetőbb lenne a kábítószer-
fogyasztás (és vele együtt a saját használatra történő
megszerzés és tartás) dekriminalizálása.
(A szigorítás útján, 2000, TASZ; II/5. fejezet, részletek)
Vagyis nyilvánvalóan demagóg az érdekelt állami szervek azon
álláspontja, miszerint a törvénymódosításra a kereskedők
könnyebb büntethetősége miatt volt szükség. A valóság ennek
éppen az ellenkezője, mivel a kereskedés vádjának alátamasztáshoz
a kereskedelem bizonyítására továbbra is szükség van, ráadásul
a különféle módszerekkel elfogott fogyasztók gyanúsítottként már
nem kötelesek beszámolni a tranzakcióról. Az esetleg tanúként
szereplő (nem leleplezett) fogyasztók sem, ugyanis ezzel önmagukat
vádolnák kábítószer vétele vétséggel. Tehát kimondható, hogy a
Btk 282. paragrafusának módosítása a drogkereskedőknek kedvezett
a drogfogyasztók rovására.
Azt böngészem éppen... Az a furcsa, hogy a korábbi postok közül nem találom az enyémbek megfelelőt... Pedig nekem meg kétszer egymás után ugyanaz összejött...
Egyebkent mar qrvara untam, hogy ebben a tetves orszagban olyan nehez valamihez is hozzajutni ami pszichedelikum, ezert dontottem ugy, hat akkor termeljuk meg...A farozsat es a hajnalkat is majd valamikor ki szeretnem probalni...Na meg persze a salviat is:)))Hajnalkabol mennyi magot kell megenni?le kell daralni?
Kb napi felorat:))))
NA a kovetkezokeppen lett csinalva:
van vagy 10-12 poharral
6 db-ban csak biorozs van, daralva
a masik feleben biorozs+vermikulit.
Ez utobbiak egy hettel kesobb lettek elrakva, nem tudom melyik fog jo lenni.
A rozsoson mar szepen latszanak a gombafonalak, pont jo szinuk van, feheressarga, ahogy lattam kello mennyisegu vizet kaptak, de nem tul sokat:)))
Jham es kapok meg 65 db kaktuszmagot is:)))
(a latin nevet nem tudom, de nem szerintem a san pedro hanem...)
Nagy a boldogsag mi?
Es mennyi idot toltesz a poharak nezegetesevel/simogatasaval? (unnepnapon egy puszi is belefer)Barmilyen hihetetlen de hatassal van a hatasra :) Szoval tiszteld, szeresd, es persze noveszd oket!
Titus
Elso oltas ota eltelt kicsivel tobb mint egy het..Gyonyoru feher fonalacskak kezdik szepen beszoni a rozst:))))))Egyelore ugy tunik, nincs semmi gubanc veluk:)
speed-et hogy kell tárolni? azt halottam h hüvös száraz helyen, de akkor is megromlik néhány nap alatt, tehát legjobb még aznap elhasználni mikor megveszed. de akkor a dealer-ek hogy tárolják?
Na jo, leirom mit lattam tegnap.
Kaleidoszkopnak indult, pontok, vagyis inkabb vonalak nyuzsogtek a szemem elott. A szinhatas kozepen sarga, teleszemetelve zold es fekete pontokkal, a szeleken pedig ciklamenjellegu, de allandoan mozogva (a szinek kb: http://www.photos-2000.com/purpleice.htm). Es tartva a kaleidoszkop jelleget. Aztan az egesz kezdett atrendezodni, a kor kinyilt es a kep folso reszebe ment at, folul a ciklamen, alul a sarga. Olyan volt, mint egy horizont. Aztan alul megjelent egy nagyvaros, olyan amerikai, felhokarcolokkal. Az egesz elegge el volt nagyolva, mintha viaszbol lenne. Egy picit, mintha repultem volna folotte. Aztan a fonti effekt atment olyan hegylako 3-asba, szoval olyan eszaki feny-szeru hullamok jottek felem, de gyorsan. A vegen pedig az egesz eg belobbant, es az arcomba csaptak a langok, de tovabbra is olyan eszaki feny-szeru langok, mindenfele szinekben.
Egetni nem egetett.
Előre is köszönöm, crayenne! Egyébként pont a film megtekintése után szántam rá magam a könyv elolvasására (csak nemtom, honnan tudnám megszerezni...).
Valaki látta a mai Tényeket a tv2-őn?
Benne volt Monique Cuvée (asszem igy irják) és elmondták, hogy indul Terry Black pártjában (sajna nemtom a nevét), a programjuk a szabad sex és a könnyű drogok legalizálása!!
Nos... Ki kellene már végre találni, hogy Magyarországon végül is pontosan mi legális, és mi illegális a gombával kapcsolatban. De úgy istenigazán. Valami szakértő véleménye... pellea vajon foglalkozik ilyen kérdésekkel...?
Amikor én is jópár hete salviaztam én is kb. majdnem félgrammnyit töltöttem magamba annál valmivel kevesebbet, elég vicces kedvemben voltam elötte igy nem véletlenül iszonyatos röhögögörcsöt kaptam, haverom csak utánam szívott ugyhogy én akkor kirohantam a másik szobába röhögni és közben olyan érzésem volt, (de semmi konkrét emlék nem jött elő) de én is kisgyerekkoromban éreztem magamat, mintha kisgyerekkori szememmel láttam volna a világot. A haveromról azt éreztem, hogy a nagybátyám, akihez kiskoromba sokszor jártunk, de mindezeket csak belül éreztem és semmi vizuális élmény nem kapcsolódott hozzá. Elég rövid ideig tartott ez. Utána a salvia hatása lassanként eltompult és az érzés is elszállt.
Sajnos elfogyott a salviam, de legközelebb zöldre szeretném rátuningolni, szerintem szépen elnyújtaná a hatását (huhh és arra patront...)
u.i valahol Pesten lehet salviat beszerezni valaki nemtudja??
Tegnap este salviaztam kicsit, meg nyomat mlle N2Ot:
Tegnap este otthon ultem a baratnommel. O vacsorazott, en meg akartam varni, hogy befejezze, de gondoltam kozben betoltok ket habpatront a szifonba. Aztan megtomtem a vizipipat salviaval (most hogy egy alateettel 2/3-ara csokkentettem a pipafejet, pont egy adag fer bele), kb. 1/2g. A baratnom azt mondta nem zavarja a fust, sot a radio es a villany lekapcsolasara is hajlando lett volna, de mondtam neki, hogy asszem ez most mindegy lesz. Elkezdtem szivni a salviat. Az elso ket slukk alatt meg beszelgettem is a baratnommel, de aztan mar keptelen voltam. Nagyjabol az otodik slukk kornyeken kezdtem erezni hogy elindult a trip. Ekkor kicsit gondolkoztam, hogy raengedjem-e rogton a N2O-t, de aztan ugy dontottem, hogy minek fustologjon el az a ket slukk feleslegesen a pipaban, inkabb elszivtam. Kicsit kohognom kellett, ezert meg vartam par masodpercet a szifonnal. Aztan magamba eresztettem. A szokasos hirtelen kaosz helyett eloszor ugy tunt nem is fogja atutni a salviat, aztan rajottem, hogy csak az van, mint LSD-nel, hogy kepes vagyok felfogni az egeszet, es ezert lassunak tunik. Mondtam is a baratnomnek, hogy ez szetdarabolja a patront, mint a papir. O kozolte hogy persze. Kozben nekem leesett, hogy nem szetdarabolja, hanem lassitja, vagyis inkabb az erzekelesemet gyorsitja. Szoval olyan bonyolult, hogy abbol a felmondatbol a baratnom ugysem erthette meg. Az meg hogy rabolintott azt jelezte szamomra, hogy tudja, hogy mi van, es ezert hagy ram mindent. En a foldon ultem, O meg felem jott, es olyan volt, mintha ket egymasra meroleges valosagban lennenk, es igy eselyem sincs a kommunikaciora (ez jellegzetessge a salvianak, hogy nem valtoztatja meg a latvanyt, megis olyan, mintha latnam, de nem latom). Miutan kicsit kiment a patron meg is probaltam ezt elmagyarazni, de nem talaltam a szavakat. Kozben betekertem es elnyomtam meg harom patront, de arra, hogy mikor mennyit nem igazan emlekszem. Kozben a baratnom az agyat igazgatta, es nekem olyan erzesem volt, mint amikor gyerekkoromban a nagymamam agyat neztem. A matrac ketszer olyan vastagnak tunt, de nem lattam ketszer akkoranak, csak meg volt ez az erzes, es nagyon olyan volt, mint a nagymamam agya mellet jatszani (fogalmam se volt, hogy en ilyenekre emlekszem). Kozben a N2O hatasara olyan ezesem volt, mintha masnapos lennek, de nem ereztem rosszul magam, csak elkaptam a masnapossag lenyeget, aztan rajottem, hogy a reszegseg lenyeget is erzem, es a ketto tulajdonkeppen ugyanaz. Ezt el akartam mondani, ezert megprobaltam megfogalmazni, mikozben a szavakat keresgeltem rajottem, hogy tulajdonkeppen a lenyege mindennek ugyanaz, mindenben pont ugyanaz a jo, csak mas fomakban eljuk meg. Kozben becsuktam a szemem (valoszinu ujabb patron is bejott ekkor, marmint a harombol az egyik), es ezen gondolkozva nezegettem a sotetben feltuno langszeru korvonallal rendelkezo fraktalokat (igazabol Mandelbrot halmaznak tunt, mostanaban kicsit foglalkoztam vele). Utana elfogyott a patron, de a salvia meg tartott par percig. Ragyujtottam, es ugy tunt, hogy ezt az allapotot buliban is el tudnam viselni. Persze kicsit nehezen beszeltem, idonkent nem talaltam szavakat, de most nem tunt annyira idegennek a vilag, mint legutobb. Az erzes mindsetre meg volt, hogy en most valahoyg e folott allok, es kivulallokent szemlelem, de konnyebben bele tudtam elni magam, hogy ez az eletem. A cigit is furcsa volt szivni. Nagyon koncentralnom kellett ra, hogy szivjam, lent tartasm majd kifujjam.
Kesobb vegiggondolva az volt a legerosebb benyomasom, hogy a N2O alatt teljesen ertettem a vilagot, mindennek a melyere lattam, de megfogalmazni keptelen voltam. Kb. 15 perc volt az egesz, de a leirtakon kivul meg rengeteg megfogalmazhatatlan dolgot eltem at. A salvia valami teljesen mas mint a megszokott vilagunk, es a N2O nagyon jol katalizalja.
Minstrel, ha gondolod felteheted a daathra nevtelennek a cime legyen mondjuk Lenyeg. Ha az utolso mondat kabitoszerfogyasztasra buzditas, akkor elhagyhatod, bar asszem nem irtam kabitoszerekrol8-)
{x.y. és bh beszélget az asztalnál, közben zene}
...
x.y.: Ez a legjobb track a cd-n...
bh: Jaja.
...
x.y.: De lehet, hogy ez...
bh: Nem, a másik jobb volt.
...
Amikor legközelebb meghallgattam, akkor ugrott be, hogy
a kettő között minimum _tíz_percig_ folytattuk a teljesen
más témájú beszélgetést.
Magyarnyelvű tájékoztatás a neten katasztrofálisan szegényes. Minden segítség nagyonishogy elkél. Jó ember vagy. Már a szándék végett is. Aki tud hogy angolul, és fordítás a leginkább. Kapcsolatot vedd fel a Minstrel-lel, a www.daath.hu ott van a címe, és ő majd biztosan megmondja, hogy miben hogy tudhatsz -e segíteni.
Miért nem olvasod el a daath.hu-n a pszichedelikus krízisek izé akármi vagy milyen című fordításomat, ott le van írva, hogy milyen gyógyszerek a legtutibbak a leállításra. Persze receptesek. Szépen meg kell kérni a pszichiáter bácsit, hogy írja fel. Bár Xanaxot biztos szed valaki az ismerőseid közül... Na... khm... szóval sokan szedik. És az az egyik legjobb.
Én először "A Sejt" c. hollywoodi filmben láttam, hogy a Jennifer Lopez egy ilyen határozott, tiszta, egészséges, kiegyensúlyozott, szép, erős karaktert játszik, nem dohányzik, az egész filmben egy kanyi szó nem esik a drogokról, és a gyönyörű főhősnő hazamegy, megeteti a macskáját, leül a sz.gép elé, és rágyújt egy jointra. Na mondom, igen! Ez egy hollywoodi nagy filmben! Ez igen! Tán még sem veszett el a világ!
Én ugygondolom,hogy ez igy,hogy "helyes út" nemlétezik.
Jól müködő utak létezhetnek, csak tudni kell élni a lehetőségeinkkel , és kihozni a dolgokból a számunkra maximálisat.
Mert mindenkinek megkell találni önmagában a saját útját,és a számára megadatott lehetőségekből felépiteni úgy magát,hogy megtudja élni a számára "teljes életet".(vajon kinek mitjelent ez?)
Hogy kinek van igaza?
Annak aki tudja , hogy attól mert az ő életében jól müködnek dolgok,az még nembiztos hogy más számára is elfogadható alternativa lesz ahhoz , hogy azon az úton menyjen, és hogy a másik ember életében is ugyaugy jól müködne.
Nem akarok szkeptikus lenni, mert velem is tortent mar ilyen, de olyanis, hogy a hugommal egyutt utazgattunk, es egy ido utan az egyikunk hangosan enekelt egy sort egy szambol, es a masik rogton mondta, hogy o is pont erre a szamra gondolt. Aztan nagyon sok ilyen utan rajottunk, hogy egyszeruen csak arol van szo, hogy nagyon halkan mar dudolgattuk magunkba, es a masik ezt meghallva szinten magaban dudolgatni kezdte, csak fel se figyelt ra. Ehhez nyilvan kellet, hogy nagyon ugyanazokat a zeneket ismerjuk. Es ilyen jellegu magyarazat volt mar cuccos elmenyekben is.
Volt olyan, hogy befarozsazva mindketten egy oriast lattunk az erdoben (hugyozni indultunk, es en epp mondani akartam, hogy lehugyozom az orias labat, amikor a haverom kozolte, hogy lehet nem kene bantanai). Aztan masnap megneztuk a fat, es jo szogbol, meg sotetbe tenyleg oriasnak latszodott. Ennek ellenere vannak ilyen kozos haluk, amik megmagyarazhatatlanok.
Nekem a legfurcsább dolgok a pszichedelikus cuccokkal a kollektív halkók
erre lehet (talán) azt az érvet felhozni, miszerint a pszichedelikumok egyfajta érzékszervi tuningként működnek, melyek segítségével nem hallucinálsz, hanem tökéletesebben látod a valóságot...
Nekem a legfurcsább dolgok a pszichedelikus cuccokkal a kollektív halkók. Főleg amikor utólag, tisztán beszélgetve derül ki, hogy ugyanazt hallucinálta 2 vagy több ember. Soksoksok ilyen tapasztalatom van, de igazából nem tudom, hogy mire véljem a dolgot. A kollektív tudatalatti műve? Ezt szeretem leginkább hinni :-)
A második legfurcsább épp az amiről te írsz, édes Sportember :-) Amikor valakinek markánsan megváltozik a tudatállapota csupáncsak attól, hogy megváltozott tudatállapotú emberek között van.
Asszem ez a 2 eset 1 kutya. Mintha lenne valami közvetlen átjárás agytól agyig, vagy nemtommitől nemtommiig :-)
Elviekben egyetertek Veled. A kerdes (sot ahogy doodoo-val kielemeztuk kijelentes - en nagykepuen koltoi kerdesnek hivom) az, hogy a tudomany (kb. Banki M. Csaba konyvei) mai hivatalos allaspontja szerint a boldogsag az endorfin receptoraink bizgetesevel jon letre, azt toroldszemedszad. Marpedig a nyugati kulutura/tarsadalom/rend a tudomanyt tekinti isteni alapelvnek (ezt meg Thomas Szasztol loptam). Ez a tudomany viszont azt mondja, hogy a tartalmas elet, kozossegi elmeny stb. pont ugyanazt csinalja az agyaddal (tehat Veled, mert ez vagy Te), mint egy adag heroin.
En csak itt kotozkodok, meg ellentmondasokat keresek, meg rugdosom ki a teglakat a fenallo rend falabol. A sajat eszkozeivel kell minden(ki)t meg(le)gyozni.
Egyebkent Anthonyval mar beszeltunk (irtunk?) arrol, hogy megfelelo korulmenyek kozott (legalis cucc termeloi aron) lehet-e heroinfuggokent elni, es asszem arra jutottunk, hogy lehet, de nem biztos, hogy megeri.
Onnan, hogy H-val "minden szuksegleted ki van elegitve", de azért, mert olyankor nincs igazánszükségleted, egyszerűen csak qjó létezni, és (kezdőknél hányingeren kívül) nics semmi rossz, bántó dolog. Ha viszont "vegigeltel egy tartalmas eletet", akkor nem a rossz elől menekülsz, hanem azt elfogadod, leküzdöd és alakítod, nyomot hagysz a világban, jó tanításaid másokban tovább élnek, ha visszatekintesz: van mire és megelégedettséggel tölt el. A múltadat senki se veheti el. (na jó, szenilitás, lobotómia vagy sok spangli... :) )
Kinek van igaza? Mi a cél? Létezel, mint marharépa a fagyott sárban, vagy reagélsz, változtatsz,alkotsz, élsz...
Kiváncsi vagyok Anthony exH kollegám véleményére is...
PLU
Szasztok!
Elég rég jártam erre, nem is tudom mikor...de jó érzés, hogy müxik a topic. Szóval én azt tapasztalom, hogy nô a tolerancia a drogosok iránt, és nem csak a közvetlen környezetemben tapasztalom ezt. Szerintem az van, hogy akármennyire is szeretné kedves kormányunk a már jól bevált, hagyományos -és a konyhára sem keveset hozó- alkohol irányába tendálni a népet -na jó, nem félek, hogy túlzottan lecsökken a hazai alkohol fogyasztás :-) , egyre több, nem kifejezetten fiatal -25-40-es korosztálybeli ember él a kikapcsolódásnak ezzel a formájával. Szó szerint idézek egy 30 körüli párt, akikrôl sose vágtam volna, hogy szívnak. Hát ôk rólam vágták persze :-)
Nagyon sok (amerikai és európai) filmben, annyira természetesen benne van a szívás, hogy ennek hatására is, az emberek egy része, már nem tartja ezt valami rettenetes bűnnek...fôleg, hogy szemben az ostoba és uszító dajcstomiféle-dizájn reklámokban látott szélsôségekkel, azt láthatják, hogy tök normális átlagemberek is szívnak, és mégse omlik össze hirtelen az életük, nem verik meg a szomszédot, kínozzák meg a kistestvért......sôt.
Meg nem tudom, beszélgettem barátaimmal mostanában a szüleik hozzáállásáról, és az van, hogy aki normális, azt nem lehet olyan könnyen manipulálni. Egy csomó szülô inkább utánaolvas, kérdez stb, minthogy automatice szembeálljon a gyerekével, mert azt írja a törvény.
A másik pedig, hogy ez az ország tipikusan az ügyeskedés, kiskapuzás, próbálkozás országa. Adótörvény is van. És milyen nyíltan, büszkén és persze érthetôen szegi minden polgár, ha csak módjában áll.
Persze sok a hülye ember. Szomorú, de ez van.
Sportember, az igaz, hogy a szilvesztert nem himihumiskodtuk el :-)) elég nehezen is rázódtam vissza..
spájbl, a Tudatállapotok szivárványa szerintem mindkét módon megszerezhetô, majd jól utána kérdezek, mert most nemtom hirtelen.
Ma adják egyébként a Tabánba a Van-e élet a halál elôttöt (Feldmár) Én megyek, mer a múltkor lekéstem a filmet.
csokika
C.
czukor márpedig bejön, legalábbis
egyszer egy cimborámmal némi riadalomban, mert még épp érzékeltük, hogy egy kicsit túlpörögtünk, egy nagy adag cukor mellett megettünk egy üveg lekvárt, ez így elég hamar véget vetett a mókának
igaz egy órával később még kurvára koncentráltam a taxiban, hogy el ne szálljak ismét, de sikerült
Pellea, ha hosszú szöveget postolsz, inkább egy Notepad-ban írd meg, és onnan másold át a formba, akkor tutter nem fog elveszni az iromány.
Hajrá hajrá, és köszönjük. :)
Rosseb! az index is variál, úgyhogy most elszállt amit az elmúlt 20 percben gondosan beírtam:(((
este megismétlem, most már csak a jogszabálszöveget tudom beill:
Rendőrségi törvény
68. § (1) A Rendőrség titkos információgyűjtésre felhatalmazott nyomozó szervének vezetője az ügyész jóváhagyásával a kétévi vagy ennél súlyosabb szabadságvesztéssel büntetendő, szándékos bűncselekmény felderítése érdekében az üggyel összefüggő adatok szolgáltatását igényelheti az adóhatóságtól, a devizahatóságtól, a szolgáltatást nyújtó távközlési szervezettől, az egészségügyi és a hozzá kapcsolódó adatot kezelő szervtől, továbbá a banktitoknak, értékpapírtitoknak, pénztártitoknak és egyéb üzleti titoknak minősülő adatot kezelő szervtől. A nyomozó szerv az adatszolgáltatás teljesítésére határidőt jelölhet meg. Az adatszolgáltatás ingyenes és nem tagadható meg. Az így kapott információ csak a megjelölt célra használható fel.
(2) Halaszthatatlan intézkedésként, ha a késedelem veszéllyel jár és az ügy kábítószer-kereskedelemmel, terrorizmussal, illegális fegyverkereskedelemmel, pénzmosással vagy szervezett bűnözéssel függ össze, az adatigényléshez az ügyész előzetes jóváhagyása nem kell, és azt haladéktalanul teljesíteni kell. Ez esetben a megkeresést "halaszthatatlan intézkedés" jelzéssel kell ellátni. Az ügyész jóváhagyása iránt a megkereséssel egyidejűleg intézkedni kell. Ha az ügyész a jóváhagyását megtagadja, a Rendőrség az így beszerzett adatokat haladéktalanul megsemmisíti.
hogyan lehet leállítani a shroomot munka közben? A'damban azt mondták együnk sok zuckert, ha muszáj, de ez nem jött be... (viszont legalább ezen is röhögtünk egy jót... 5 óra folyamatos musholygás után ez már nem is volt olyan jó :)
hiába, már a nagymamám is megmondta, hogy ez a csúnya kábító!
Egy gyors kérdés: sok a 4 fecsi személyes használatra, vagy kér más is belőle? ;-)
Titus: van még abból a löttyből? Érdekelne...
Dobj egy levt légyszi, ha!
ready: sok sikert a befőttesüvegekhez! :) Én sajnos le vagyok maradva, még a spurispórákat sem kaptam meg, de ha belegondolok hogy kb. másfél hónap akkor és oda utazok amikor és ahova akarok... nem fogom tudni kivárni :)
(ha esetleg a mushmush-tól rendelted, megkérdezhetem, hogy mennyi idő alatt érkezett meg a szuricsomi?)
Igazsag?Helyes ut???hehe , bocs hogy nevetek...
Minden az , illetve semmi sem az...
Kinek mi a helyes,kinek mi az igazsag..Mar az x-atkaknal is odaat volt az igazsag:)
Meg egyszer gondolkoztam ezen, csak kivancsi vagyok a velemenyetekre. Sz'al kemiailag nincs akozott kulonbseg, hogy minden szuksegleted ki van elegitve, vegigeltel egy tartalmas eletet, evekig tarto meditacioval eljutottal a tokeletessegig, vagy benned van egy adag heroin. Honnan tudhatjuk, hogy kinek van igaza, es melyik a helyes ut?
Pellea: Köszi!!! Akkor a következő hetek beszívott arcok törvényeket értelmező hozzászólásaiban telnek majd:-)
Amúgy meg szerintem a forradalmak korobbanásának oka egy tömeg, mely a hatalom által okozott akadályok miatt nem tudja megvalósítani az akaratát. Erre kellenének jobb törvények, ugye.
Csogaz:na be vannak rakva a rozsba:)Marcsak varni kell.
En nem "csesztem" szet magam szilveszterkor, mert qrva nehez pszichedelikumokhoz jutni, vagy legalabbis nekem nem sikerult....
Na mindegy, mostmar:)
Szasztok! Csinálok nektek egy összeállítást a kábítószer készítésének elősegítése nevű bűncselekményről, meg a nagy nyilvánosság előtt kábeszerfogy.ra felhívásról, és az IP címek kiadásának, user beazonosításának jogi lehetőségeiről, illusztrálva pl. az első magyar internetes drogbcs. (kender-site ügy) nyomozásának kudarcával:)
Pár nap, és megleszek vele, de most épp szarul vagyok.
Ja meg egy 31.-i aprosag. Epp az Almassyban tekergetem a békát az asztal alatt, diszkreten, kb ejfel elott 1 mp.-el. Ekkor odajott egy rendezosrac, es igy szóla:
-Figyelj, ha azt meg is akarod gyujtani, akkor a Wc-ben jo?
-Termeszetesen.
-Rendben koszi!
-Nem nem... Neked koszi.
Mosolyogva el...
Szoval azert ez jolesett...
P.s.:Bar kesobb jottt egy grizzli minekfolytan egy masik beka a piszoarban landolt... :(
Es mint tudjuk onnan nehez meggyujtani.
deep smilin'
Hm, régen volt 'ez történt velem' sztori. Szóval a helyszín házibuli, én józan, semmihez sem nyúltam, körülöttem tizenöt beekizett ember, jól beszívva. :) Kicsit dídzséskedtem, aztán átadtam a helyemet a hozzáértőnek, amikor pillanatok alatt elég rosszul kezdtem érezni magam mind fizikailag, mind lelkileg. Ebből arra jutottam, hogy idelye hazamennem, közben dübörög a goa, én meg kitaláltam, hogy akkor elkezdek elköszönni. Az első próbálkozásom gyors kudarcba fulladt, mikor odamentem a legbelső csávóhoz (:)), aszondta, adjam oda a kezem, mire is kőkomoly energiák áramlását tapasztalám meg, hátamról leolvasztá a külsőt az uv, kezeinken nyugalom és béke terjeng. Olyan furcsa volt ott mindenki szeme, biztos a fénycső miatt. Belsőm húzódik kifelé s el, egyszerre látok békét és végtelen, talán kegyetlen határozottságot barátom arcán. Hátranézvén látom, hogy a keverőhely fölött a lámpa fénye nem is igazán lámpafény, inkább valami digitális nap, mely az uv-holddal való találkozására készül. Úgy döntöttem, addigra nem akarok ott lenni, kimentem a konyhába, ahol durva ellentétben a benti kialakuló talán csodával, ment az ilyen cuccot nyomtunk és még ezt is meg azt is, de semmi szépség, sokkal inkább a mocskos bűn hangulata, pedig nem is olyan arcok voltak ott, értetlenül álltam a helyzet elött. Eddigre nagyon el akartam jönni, de valami külső-belső erő marasztalt, hál istennek segítségemre sietett egy másik jó barát, elmondtam neki, menendőben lennék, megértette és segített, közben mindenekfeletti erők csavargatták a világot, szinkronicitás mindenütt, agyam nullán. Csend lesz a zeneszobában, bekiáltok, hogy sziasztok, kirohanó tömeg, barátom, kit megkértem, hogy köszönjön el helyettem, teszi, miközben talán a cipőmet veszem. Itt is vagyok, ott is vagyok? Identitászavar a képben, eddigre kifejezetten beparáztam, barátom kérésemre kidob. Kint sehol egy lélek, hallatlanul szabályosak a felhők a holdfényben, ott és akkor gyalogoltam fél órát, aztán fogtam egy taxit haza. A taxis cbje valami egyről a kettőre jutást emleget, meg azt, hogy most nullán vagyunk, maga a csávó meg mintha a mupett show-ból lépett volna ki. Otthon másnapig eléggé készen, de még most is nagy hatással van rám az élmény, ha éppen bele merek gondolni. Ilyen furcsák ezek a pszihedelikumok.
re *
sziasztok, vmi 'kislexikon' van neten a temaval kapcsolatos fogalmakrol? egyre inkabb kezdek elbizonytalanodni par dologgal kapcsolatban, trip, korong, meszkalin, etc, hatoanyagok, mit hogy merre meddig, stb :) ha nincs, akkor ossze kene hozni egyet, amit tudok segitenek :)
-w-
Két volt fővárosi rendőrtiszt ellen is vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy tavalyi kábítószeres ügy miatt. A székesfehérvári drogügynek összesen 5 gyanúsítottja van. Borbély Zoltán, a testület szóvivője elmondta: a csoportot kábítószer-szállítás közben, egy út menti parkolóban fogták el. A két rendőrtisztet azzal bízták meg, hogy egy esetleges igazoltatás során akadályozzák meg az autó átvizsgálását. Az ügyész szerint a vádlottakat akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik.
"Áj szink",lehet,hogy a közvélemény nagyrésze lelőne bennünket,de ez is csak azért van,mer' a médiagenya félretájékoztat kishazánkban.Komolyan írom nektek,hogy ebben az országban gigászi félremagyarázás megy.Mindenki kajálja a sódert v@zzz.A motorosrendőrgyerek meg kokszol effedrinnel a bodyteremben,hétvégén meg gyorsozik meg dob 1-2 bogyót,majd leszed téged gyorshajtásért,meg tesztet csináltat és benn rohadsz +./Ismerem/Nekem sajna nincsenek ezzel kapcsolatban illúzióim.Para az egész.A közvéleményt csak a médián keresztül lehet befolyásolni!!!A MÉDIA HATALOM!Ezt ők is tudják és ezért fosnak a hálótól,mert itt még nincs korlát.Ha elég elterjedt lesz,talán leomlanak a félretájékoztatás falai is.
MÁs,szilveszterkor több szórakozóhelyen is +fordultunk a brigáddal,AMI TÉNY:
A tudatmódosítók és stimulánsok a fiatalok nagy többsége körül ott vannak.Mindenhol belefutottunk nagy füstfelhőkbe,10ft-os nagyságú pupillákba./biztos sötét volt :)/Ez lenne a statisztikák által emlegetett sikere a szimpi kis drogtörvényünknek?
Pont EZÉRT nem kellene félretájékoztatni őket.
-Hölgyek,urak,törvényalkotók hány értelmes fiatalt lehetett volna lecsukni 31-én éjjel,kettétörni az életét???Ezek nem bűnözők csak a TI TÖRVÉNYETEK teszi azzá őket!
Hááát most itt ülök és nézegetem a topikkot.
Csak úgy nézegetem. izlelgetem. Nyugodtan.
Régóta ez az egyik nyugodt pillanatom.
Elég szép számú hozzászólás született itt az elmult pár év során... És sokban változtak a
hozzászólók is. És valahogy megvan az a furcsa kettőssége ennek a topiknak, ami életben tartja az egészet. Mindennapi kis stikliket lehet itt megosztani, ami sokunk számára ismeretes, de sokak számára nem. (Kivánok biztos úr. Pálinkás Jóestét) és mégis mozog. Bár szerényebben kicsit, de azt hiszem annál megfontoltabban. Kicsit mindenki tanul itt ha benéz ide.
Szinte megérzem hogy mely irányba is kellene gondolkodnom, hogy megértsem azt ami megy körülöttem. Roppant nehéz.
De most nyugodt. És mosolygós :)
Sziasztok, további jóéjszakát uraim...
Szervusztok!
Jóideje nem jártam erre, ezért most nem is tudom, mekkora marhaságot kérdezek, de azt szeretném tudni, h a Tudatállapotok szivárványát vajon meg-e lehet-e szerezni valamilyen formában (print/elektromos)?? Kérlek, segítsetek! Köszönöm!
Nem járulok hozzá az IP címem kiadásához, a T. Igazságszolgáltatás figyelmét pedig szeretném felhívni arra a hatjegyű számra, amit így szabadlábon tudok csak az államkincstárnak fizetni, hogy aztán megannyi halhatatlan filmalkotás szülessen belőle Koltay rendezésében, megszámlálhatatlan oriásplakátról tudhassam meg, a hazámat a szívemben nem hordani, hanem rejteni kell, szomszédaimat névtelenül, zöld számon jelenthessem fel és a korházak többségébe meghalni feküdjek be.
Jól van, befejeztem.
Andrea: Nincs valami kapaszkodó, esetleg egy apró sor, mondjuk a PTK-ban, ami alapján pert lehetne indítani egy füvet fogyasztó adófizető állampolgár kontra Magyar Állam ügyben? Az elég hangos lenne...:-)
Nem tud valamelyikőtök postalába dobható röpcédulákat gyárta(t)ni? Rövid, de velős mondanivalóval, mondjuk az alkohol és a cannabis egészségügyi kockázatainak összehasonlításával.
jaja, ez a cikk dobta szét az agyam, mondjuk személy szerint nem zavar, hogy lebűnözőznek, de amit te is mondasz, az annál inkább: pusztán a létetzésünk és láthatóságunk "bűncselekmény" a yard számára (a közvélemény meg sz'tem a karóba húzásunkat is megszavazná, ha kérdeznék róla).
szóval akkor szeretném mondani, hogy
- a topikindítóban is emlegetetett törvény szar, betarthatatlan, ártalmas mind a fogyasztók, mind a hatóság, mind az adófizetők számára
- a magyar "drogpolitika" évtizedek óta szar, függetlenüla törvényektől, áldilemma a "büntessük / gyógyítsuk"
- a thc jóval kevésbé ártalmas, mint az alkohol, így a marihuána és haskafogyasztókat negatív megítélés és törvényi üldözés éri, különösen a sokkal komolyabb problémákat magában hordó alkoholfogyasztással szemben látok itt diszkriminációt
- a fű maga jó, szeretem, jó hatással van rám, közveszélyessége nulla, önveszélyessége pedig kisebb, mint átsétálni a keleti aluljáróján
- soha senkinek nem mondom, hogy ne szívjon, s nem tartom magamra nézve kötelezőnek, hogy visszatartsak bárkit a fogyasztástól, főleg nem a fűről való mellébeszélés és hazudozás árán riasztanék el bárkit is.
- egy bulin ha körbeadok egy dzsót, azzal véleményem szerint nem válok sem terjesztővé, sem megrontóvá sem bűnözővé
na, a mi kis píár-rendőrségünk érzésem szerint minden egyes állításom miatt legszívesebben bevinne és lecsukna, én viszont szeretnék olyan országban élni, ahol egyik állítás miatt sem üldözne a hatóság. (a közvéleményt meg hagyjuk, ugye állítólag a "házasságtörést" is ellenzi a közvélemény...)
namost a hatályos törvényeket mindig a bírósági ítéletek jelentik, nem tudom, volt-e már precedens, hogy vkit "receptek" meg "jótanácsok" közléséért lekapcsoltak volna, mindenesetre az ominózus cikk A rendőrség nevének elhallgatását kérő munkatársa kitétele miatt megalapozottnak vélnék én is egy TASZ vagy akármi más megmozdulást.
"Die Schweiz ist auf einem revolutionaeren weg. Der Staenderat hat am 12. Dezember 2001 nach fast fünfstündiger Debatte die Revision des Betaeubungsmittelgesetzes mit 25 zu 5 stimmen gutgeheissen. Seit diesem Moment ist Hanf rauchen, und der Besitz der dazu notwendigen Mengen legitim."
ami kábé annyit jelent, hogy nem legalizálták, hanem "dekriminalizálták". tehát ha kisebb mennyiséget találnak nálad, és nem tudják rád bizonyítani h dealer vagy, akkor semmi gáz. csak a dealereket üldözik. elég érdekes szitu szerintem. a külföldiekről szóló dolog igaz, de ne törődj vele. elvileg hollandiában is csak holland állampolgárok látogathatnak coffeshopokat :D. én bern-ben simán vettem 3 g-t a belvárosban az utcán, anélkül h bárkit ismertem volna :D. ha nem ismerősökhöz mész az lesz a legjobb ha lespanolsz néhány arccal, a svájciak amúgy is jó fejek.
Mit tudtok mostanaban a svajci helyzetrol. Tavasszal lehet, hogy megyek (Zurich, Genf), de nem lesz sok idom, ezert nem szeretnek osszevissza kodorogni. En valami olyasmire emlekszem, hogy minden kenderrel kapcsolatos dolog mehet, csak kivinni/behozni nem szabad. Meg remlik, hogy talan kulfoldieknek sem szabad. Ezt meg jo lenne tudni, mert biztos kenyelmesebbek a svajci bortonok, de annyit nem szeretnek maradni8-).
Sz'al a svajci jogi helyzetrol (mi legalis, mi vasarolhato), meg konkret helyekrol (coffe shopok, smartshopok, buli helyek...) kellene minden info.
Biorozsos sutihez daralni kell a biorozst vagy egybe?
Melyik San Pedro, melyik San Pedro...? Odairtam, hogy melyik. De valoszinuleg a kornyezettol fuggo egyedi kulonbsegek is allat nagyok lehetnek. Azon tul meg, nem teljesen mindegy?
Mondjuk én korábban is arra apelláltam, hogy célzottan a rendőrség csak terjesztőkre megy rá. Ha nagyon akarnának bármelyikünket bevihetnének, de nem a legális, vagy kvázilegális cuccokért, hanem a fűért. (mármint aki használ ilyet, mert én nem...) Az elég sokáig kimutatható stb. De szerintem ez nem izgatja őket annyira. Habár, ha az iskolai razziákra gondolok kutyás rendőrökkel... :-(
Szóval ez a cikk inkább afféle PR-volt, hogy mi internetrendőrök milyen faszagyerekek vagyunk, meg mennyire szükség van ránk... :-)) A bűn ott van az interneten is...
Több európai ország joggyakorlatával ellentétben Magyarországon bűncselekménynek tekinti a rendőrség a kábítószer előállításához receptek, technológiai leírások közzétételét az interneten.
Vagyis, ha ebben a topicban valaki leirja, hogy hogyan kell a kaktuszt elkészíteni az bizony bűncselekmény...
egyébként az orvosi titoktartás működik. egy barátom már napok óta gyorsozott, közben belázasodott (asszem tűdőgyulladása is volt). a haverok bevitték a kórházba. az orvosok persze azonnal levették mi van, de nem volt gáz. csak tartottak neki egy hegyibeszédet, de nem szóltak senkinek (se zsaruknak, se családnak).
Az első bekezdést sikerült felfognom. A rendőrök lehet, h szarnának alkotmányos
jogainkra, de az Index -Majtényi állásfoglalásával megtámogatva- nem adná ki
az IP-t. Ügyesebb módszerek alkalmazására a bizonyítási eljárás során még nem
volt példa tudomásom szerint. Ezeket valószinűleg operatív adatgyűjtésre alkalmazzák,
akkor pedig nem nagyon lehet kedvük egy tárgyaláson ezt a nyilvánosság elé
tárni (itt pedig muszály lenne, ugyanis a nick-személy azonosságot is igazolniuk
kell).
Ha pedig az operatív információk birtokában megpróbálnak valakire birtoklást,
fogyasztást, stb ráhúzni, az eddigi módszer (minél kevesebb tilos dolog magadnál
tartása+szájzár) továbbra is jó. Amit itt írunk, nem bizonyíték, csak ami
a kihallgatáson elhangzik.
Továbbra is ajánlom ezt a cikket minden topicírónak, ugyanis en bloc
mindannyiunkat megrágalmaz:
"Magyarországon a rendőrség még nem találkozott az e-kereskedelemben
kábítószerüzletekkel. Az éves szinten mintegy ötven-hatvanmilliárd forintos
forgalmat bonyolító hazai drogkereskedelem az üzletek döntő hányadát még a
hagyományos módon, az utcán bonyolítja. A rendőrség szerint azonban
csak idő kérdése, hogy a hazai alvilág is áttérjen a mobiltelefonoknál
lényegesen nehezebben lehallgatható internetes kommunikációra.Ma még
csak a drogok népszerűsítése zajlik a világhálón"
Vagyis a szöveg bennünket az alvilág drogkereskedelemmel foglalkozó
részének marketing-segédcsapataként határoz meg. Ugyan nem nevesítve,
de mint a leglátogatottabb fórum nagyobbik trogos topicja, igazán magunkra
vehetnénk.
Ecstasy is not a 'happy drug'. It by itself does not to anything.
That 00 gelatin capsule you bought from this guy your good friend knows... with
bitter crystaline powder in the bottom of it... does not contain any warmth,
joy, wisdom, or experience. It contains a salt of millions of a rather
simple organic molecule. All identical. The ecstasy and joy come from
within YOU. That is your natural, instinctive consciousness when you
aren't poisoning yourself with fears, hangups, and stress. It is a glimpse
of the true empathy, calm wisdom and energy you possess when you are
living HERE, and NOW... not based on the past, future and fear. MDMA is a
chemical key to the paradise within each of us.
igen blackhole, igazad van. de én nem vagyok benne annyira biztos, h a kékek nem sértenék meg alkotmányos jogainkat, csak azért h néhány év sittet ránksózannak. ilyen országban élünk.
az usa-ban ha nem vagy gyanús, nem is kutathatnak át az utcán, vagy autódat igazoltatás közben (a "gyanús" szó definiciójából szoktat kerekedni jó kis perek). tehát ha pl a családdal mentek vhova kocsival, és a zsaru úgy dönt h átkutatja a holmidat, és talál 1 g-t, még te perelheted be "illegal search and seizure" címen. csak ez nálunk sajna nem így van.
Elolvasgattam egy pár tripleirást az Erowidon, ott elég sokszor 12-13 inches kaktuszokkal nyomultak... Persze volt aki nagyobbakkal, két három láb max... Valamit elszámoltam?
"egy vadkenderből sodort cigaretta 50 gramm kátrányt tartalmaz, míg egy dohányból
készült hagyományos cigaretta 12 milligrammot"
"a delta-9-tetrahidrokannabinol nevű anyag (...) a legveszélyesebb, mert hörgőtágító hatása van,
és ezzel elősegítheti a kátrány visszamaradását a szájban, a garatban, a nyelőcsőben, és a
gégében"
Ez a F. Gy. A. újabban egyre több trogos cikket, ír, és -amelyekre
emléxem- mindegyikben volt valami hiba. :((
Ebben is van. (1)Rögtön a leadben: a közzététel csak akkor bűncselekmény
(a közzétevőre nézve), ha valaki alkalmazza. Sőt, az extrás ügy is elaludt,
pedig ott ez fennállt./// (2)"A drogtörvény bítálatát nem "tekintik" bcs-nek,
de a népszerűsítést igen" - szar ügy, mert a törvényben fogyasztásra felhívás
van, nem népszerűsítés. (3)Ezenkívül az ellenpropaganda hazugságaira rávilágítani
talán már népszerűsítés?/// (4)Aztán a hagyományos "utcai" értékesítés is vicces.///
(5)"Ma még csak a drogok népszerűsítése zajlik a világhálón" Téves
helyzetmegítélés, a láthatóság nem propaganda, hogy egy nem túl régi jelszóval
éljek. Tovvábbá lsd. (3)///(6)"hasznos tanácsok arra, hogyan viselkedjenek a tetten ért
drogkereskedők és fogyasztók, " az amatőr jogi segítségnyújtást, a hatályos szabályok
ismeretének terjesztését ugyan milyen alapon bírálja? Ha a törvények vonatkoznak ránk, jogunk
van megismerni őket és a lehetőségek határán belül a legkevesebb segítséget nyújtani a
rendőrségnek magunk ellen.
Úgy hirtelen ezek mentén lehetne elindulni válasz ügyben
(kollektívan), ami most már nem ártana, hiszen közvetlen
támadásnak vagyunk kitéve.
Btw, kétszeresen is a TASZ profiljába vág, drogok+információszabadság.
akkor ezt mindketten elbuktuk :]
en biztos nem csinalok vele semmit tavaszig, nem akarom leolni a novenyt, csak vagnek belole, aztan hadd nojon tovabb. ez meg igy telen nem lenne egeszseges szegenykemnek :] azt is mondta a neni, hogy ha vagsz belole, akkor neha 2 ag is elkezd noni a tetejebol. jol nezhet ki.
100 g szaritott San Pedro is kb 300 mg meszkalin melyik san pedro? :] mindegyik mas, nem igazan lehet elore megmondani, hogy mennyi van benne. de ez latszik blackhole tablazatabol is.
en ajanlom ezt az olvasmanyt.
én is gondolkodtam már olyasmiről, hogy mi van ha leveszik az IP-címem vagy ilyesmi. hát elég gáz lenne ha itt a neten lebuktatnának vkit.
valaki tisztában van a dolog jogi hátterével? én nem is a törvénytől tartok, inkább az őseimtől.
ma volt a magyar hírlapban (ha még jól mléxem) egy cikk arról, hogy a teve utcai internetrendőr-kommandó keményen figyeli a netet (btw: erőt, egészséget a figyelő szemeknek!) és maguk részéről "elnéző" módon a drogtörvény bírálatát nem tekintik törvénysértésnek (sic!), de minden mást (fogyasztás népszerűsítését, fogyasztásra buzdítást) igen, meg szerintük amúgy is minden kódolt üzenet, s valójában kereskedni járunk ide :))))))
szóval értitek, eztán ha azt mondom például, hogy "szar a drogtörvény", akkor az egy titkos üzenet, hogy savazzatok, vagy mittomén, mert én nem értem ezt a logikát. szegény üzletnek viszont borítékolok egy razziát....
Persze a meszkalin nem legális, mint ahogy a pszilocibin sem az. Viszont az élő növény az legális (élő gomba is az). Vagyis a hűtöbe tárolt feldarabolt kaktusz az már súlyos börtönt vonhat maga után... Javitsatok ki ha tévedek, nem akarok hülyeséget mondani.
re *
Um, csak en vagyok tudatlan, vagy ezek szerint, h van "hivatalos" bolt, Mo-n legalis a meszkalin? ;) Ha igen, akkor rohanok enis par rudacskaert ;>
-w-
Azt irod:
"A San Pedro frissen, vagy szárítva is fogyasztható a peyotnál leírt
bármelyik módszer szerint. Az USA-ban árult peyot hajtások általában
1m hosszúak és 10 cm átmérőjűek. Egy 10-20 cm hosszú darab
általában meghozza a kívánt hatást."
Peyot hajtas? Nemtom, te mit lattal, de ha a Lophophora walliamsiirol beszelunk, akkor annak aligha van 10-20 cm-es darabja mert akkora szerintem csak max vadon no meg, mert uveghazban ki a halal var vele vagy husz evet?
A San Pedro (Trichocereus pachanoi, kurvara utananeztem a dolgoknak, mert magam is elbizonytalanodtam kemenyen, nem vagyok botanikus) meszkalintarlma lazasabb. Egy hozzaerto szeint:
27 g szaritott peyote 300 mg meszkalin
100 g szaritott San Pedro is kb 300 mg meszkalin.
Na, vagy az van, hogy 100 g szaritott San Pedro port fozol kb egy fel napig jo bu leben, aztan visszaparolod akkora terfogatra, amir be birsz emelni. Szar ize lesz, de nem annyira, mint a peyotenak. Port ugy tudsz csinalni, hogy a full nyers kaktuszt parszor megfagyasztoid, majd felolvasztod, aztan zuza bele a turmixgepbe, es a kapott pepet celofanon megszaritod. Ha nincs vagy negyven centi kaktuszod, nem lesz egy nagy utazas.
De azt is lehet, hogy a porr alkoholt ontesz, es azt nyomod le.
Hát nem tom. az erowid DOM-leírása nem igazán 1ezik azzal, amit én a koronggal tapasztaltam. a hatásideje nem volt hosszabb 1 LSD-tripnél (6-8 óra). A trip és korong különbözősége főleg a vizuális hallucináció erősségében jelentkezett: minden "folyt" körülöttem, ami nálam LSD-nél korábban sosem jött össze (max mennyiség nálam 3/4 trip). A korong első 4-5 órájában meg voltam győződve arról, hogy ez nem egyéb, mint vmi elbaszott atropin, ami szénné zúzta a látásom, a zene semmit sem jelentett, szarnak tűnt (!!), de mindez lehetett csupán saját, szubjektív megítélés is, amit az okozhatott, hogy úgy kezdtem bele az egész akcióba, hogy nem volt semmi kedvem hozzá. Ez aztán megalapozta az egész hangulatát is, amit talán az "életem lexarabb élménye" kifejezés jellemez a leghűbben. Ami ezután következett (pszichózis, bad trip, bekattanás, nevezzétek ahogy akarjátok) viszont arról győzött meg, hogy lehet, hogy az egész nem volt egyéb, mint 1 nagydózisú LSD-trip.
(újaknak: ha vki kíváncsi a fenti trip részletes leírására, itt a régiszépidőkön megtalálható, kb 1 évvel ezelőtt írtam)
Korong: egyszer mar volt ez a tema, hogy mi lehet a korongban. Akkor kicsit utanakerdeztem, meg utananeztem. En nem probaltam, mert nagyon ellentmondo velemenyeket hallottam. A legtobben - tapasztalt LSD utazok - azt mondtak, hogy sokkal hosszabb, es intenzivebb, mint az LSD, bar voltak akik azt mondtak, hogy csak sok LSD lehet benne (ok valoszinuleg tenyleg azt is kaptak8-)). A meszkalin mint lehetseges hatoanyag mindenhol felmerult, nehol szintetikus meszkalin is szoba jott. A hatas hossza miatt LSD nem lehet, meszkalinbol meg tenyleg nem fer fel annyi a korongra, ami hatna (mondjuk 1/6-od korong 16 oran at). En teljesen spekulativ modon egy DOM (STP) nevu vegyuletre szavazok. Ezt szoktak szintetikus meszkalinnak is hivni, mivel a hatas hasonlo. Info rola van az erowidon: http://www.erowid.org/chemicals/dom/dom.shtml
A drogcd-n irnak rola magyarul. Ehhez mar nincs link, mer ugy tunik levettek.
Kaktusz: en elsore vagy nagyon keveset probalnek (nagy alkaloid tartalmat feltetelezve a legkisebb adagot), vagy megprobalnek valami egyszeru kivonast, amivel mar jobban lehet a meszkalin mennyisegere kovetkeztetni (vagy radumalnam, valami haveromat, hogy probalja ki, azt ha megmarad, akkor en is8-)). Mondjuk ez a modszer nem tunik nagyon bonyolultnak, bar Gottlieb neha ir "erdekes" dolgokat: http://www.nexus.hu/balagan/peyot/vegyes8.html
szintetikus meszkanal nem hiszem, hogy feltetlenul ervenyesek a leirt szamok.
a hatasa pedig nagyon olyasmi mint amirol itt-ott olvasni lehet. pl kaktusz feeling, aztek motivumok besullyednek a falba, stb. engem nagyon meggyozott. laborban viszont tenyleg nem jartam vele. azzal meg seni ne jojjon, hogy lsd, mert absz mas.
A korongban valszeg nem meszkalin van. Az erowid szerint a M. minimális dózisa
100 mg, ez alatt semmilyen hatás nem jelentekezik. Kb 200 az enyhe, tehát egy
nyolcad korongon ennyinek kellene lennie. Vagyis kb két g csak az extrahált
hatóanyag, ehhez jönne még oldószer + vivőanyag(annyi, h ne tocsogjon, vagyis
sok), hááát...korong tömege mennyi?
bh
ps: cím egy posttal lejjebb, ha nem látszana rendesen.
dobrony:
Az. Köszi, de akkor végülis mely részeket daráljam be?
Abellio:
Én is arra számítottam, h valaki már evett onnan származó kaktuszt :(((
Addig is egyéb forrásokra kell hagyatkozni :(
"A San Pedro frissen, vagy szárítva is fogyasztható a peyotnál leírt
bármelyik módszer szerint. Az USA-ban árult peyot hajtások általában
1m hosszúak és 10 cm átmérőjűek. Egy 10-20 cm hosszú darab
általában meghozza a kívánt hatást."
"A Rosenberg, McLaughlin és Paul által Ann Arborban, a Michigani
Egyetemen elvégzett kisérletek bebizonyították, hogy a dopamin a
meszkalin prekurzora a peyot kaktuszban.(...)
Készítsünk oldatot szabad bázisú dopaminból a sósav 0,05 N oldatában,
és 1-2 cm3-t fecskendezzünk bele a kaktusz gyökerébe, és ugyanennyit
a gyökér feletti zöld részbe. Hagyjuk, hogy a tű áthatoljon a kaktusz közepéig,
fecskendezzünk lassan, és hagyjuk a fecskendőt a helyén egy pár másodpercig
az injektálás után.(...)
A San Pedro-t és más meszkalint tartalmazó kaktuszokat hasonlóan kezelhetjük
a meszkalin termelés növeléséért. Fecskendezzünk a növény tövébe, és újra minden
8-10 cm-nél a növényen egy felfelé haladó spirál vonalat követve. Egy erősítő injekció
sorozat adható bármelyik kaktusznak 6-8 hetente, majd 4 héttel szedés előtt, hogy több meszkalint termeljen."
(Adam Gottlieb)
* estimated, calculated assuming constant 94% water in fresh material.
--CF Friedberg, Claudine. 1959 "Rapport sur une mission au Perou..." Travaux de l'Institut
Francais d'Etudes Andines AFAIK, this is the earliest measurement of M content in pachanoi.
--C&M Crosby & McLaughin 1973 "Cactus Alkaloids XIX. Crystallization of mescaline HCl and
3-MEOtyramine HCl from T. pachanoi" Lloydia 36:416
--H&B Helmlin HJ & Brenneisen R, J Chromatogr 1992 Feb 28; 593 (1-2): 87-94 Samples of T.
pachanoi were taken from private collections, shopping malls & florist's shops.
--T&H Turner & Heyman 1960 (cite by C&M) "the presence of mescaline in Opuntia cylindrica
(sic)" J. Org. Chem. 25: 2250 "
(Erowid.org)
A cím: 16.ker Diófa utca 20. Őrs vezér terétől 144es busszal a Diófa utcáig majd jobbra.
A cél könnyen felismerhető a hatalmas üvegházról (ki gondolta volna).
Nyitvatartási idő nincs, de én 31én délután voltam és sikerült :))
Csomagolóanyaggal nincs jól ellátva, vigyetek.
en is kivancsi vagyok a viragarus cimere, de foleg lusta visszakeresni.
to isbjoern. fuggoseg max lelki vonalon lehet, de azt is eleg nehez osszehzni. veszelyt az agyadra jelentenek, skizofreniat, etc elohozhatnak ha hajlamos vagy ra (tenyleg nagy gaz lehet!!!). de ezt tripnel mar kostolhattad.
a meszka hatasa hasonlo a triphez, csak durvabb egy fokkal. vszeg korong formajaban talakozol vele, nyolcad v negyednel tobbel semmikepp ne kezdj (ahogy ez tripnel negyed), ha nem akarsz egy eletre szolo szar elmenyt. sajat tapasztalat szerint egybol az elejen szivjal ra (bevetel utan kb egy ora), v egyaltalan ne. nagyon felerositi a hatast. az eleje utan nem sokkal jon egy sokkkolo hatasu flash, utana mar csak csodalkozol. nalam legalabbis igy zajlott.
egyutt nem probaltam, es nem is fogom, hacsak nem egy gyenge pillanatomban. mindenesetre nem ajanlom.
ha jol emlekszem a nagyobbik sanpedrom(~38cm) 2500, a kisebbik(~17cm) 1000 huf volt. peyotebol egeszen nagyon kicsik voltak 300 penzert.
enyemek itt ulnek meg ablakban, szval ha valaki szerez benne tapasztalatot, akkor erdekelne, hogy mennyi meszkalin szorult ebbe a hazai termesbe. azt mondta az eladoneni, hogy van egy nagy anyanoveny a masik satrukban, es arrol vagjak mindet. szval gondolom talan nem lehet tul nagy elteres a 'gyermekek' kozott :]
szilveszteri etlapomra a ketamin is felirodott a rengeteg egyeb mellett. csak miutan felszivtuk jutott eszembe, h milyen iszonyat remsztorikat hallottam rola. ezzel szemben mondhatni kellemes csalodast okozott. kb korongszeru hangulat, csak nyugodt verzio. az a srac mar rosszabbul jart, aki osszekeverte a speedeszacsijaval, majd 3 orara komplett elvesztette az eszmeletet.
mermiez? nem olvasnam vegig az egesz topikot. gondolom, San Pedro. talan?
darald le, szurd le, aztan idd meg a levet (just like takony). vagy beparolhatod egy csoppet, aztan utanakuldesz egy nagyobb adag eviant, amig nem keso.
bon voyage.
have a nice trip (sic!)
Izé. Segítsetek már! Hogyan kell ezeket a zöldes hengereket (nem uborka:)
fogyasztható állapotba hozni? Olvasgattam mindenfelé, de az egyik text azt
mondja, a zöld réteget kell kidobni és a fehéret enni, a másik fordítva, a harmadik
szerint meg mindkettő jó, csak a zöldbe' több meszkalin van...Szal akkor melyik?
(igen, a tüskéket és a "bőrt" nem kell megenni, addig tiszta :))
Hol láttad a Feldmár filmet? Tudja valaki, hol kapható videón? A könyv második kiadása tényleg elfogyott teljesen, vagy van titkos lelőhely? Miért is nincs az a könyv felszkennelve a netre
(Már attól eltekintve, hogy azért, mert én nem szkenneltem fel)??
Viszont mindenkinek...:))))
Halasztelken szilvesztereztem, lehetettt volna jobb is , bar lehet csak a parom nyavalygasa (unatkozik, mar kiugralta magat, soha tobbe nem jon goara, o nem tud 5-6 oran at ugralni, szar a zene) miatt nem tudtam en sem eleg felszabadult lenni...
Ha vadkender magot vattában csíráztatok (ált. isk. 3. oszt.), akkor van esélyem a későbbiekben saját cuccost szívni? Kell egy fogadalom, illetve valami újnak a kezdete január elsejére és én a házi termesztésre voksoltam:-)
Jó bulizást Szilveszter éccakára, flashekben gazdag Újévet meg jó egészséget, boldogságot, szerelmet, pénzt (hogy cuccra is jusson) kívánok Nektek!
Hat a legjobb (es egyben egyszerubb, nameg nagyszerubb) megoldas SZERINTEM az ha lemesz egy bevasarlokozpontba, (hot szetcsapott fejjel ofkorsz) es reformkonyha felkialtassal veszel 1 kg rozslisztet. Nameg egy uveg bubimentes asvanyvizet. Ehhez kell meg a vermikulit,
es mehet a moka.
Ha biorozsod van, akkor szerintem erdemes ledaralni. Van egy tek ami egesz szemes dolgokra van specializalva, (9er tek) de elsonek nem fog sikerulni. (Tapasztalat)
Szal csak egeszsegesen!
Na pisz.
Tit
Segitseg kene taptalaj ugyben:
ha biorozsom van:-megdralni vagy nem megdaralni?
-lehet ezt keverni vermikulittal vagy muszaj vennem biobarnarizst?
thc:)
10 dkg margarin vagy vaj, 10 dkg cukor, 10 dkg méz, 2 egész tojás, 20 dkg liszt, 1 dkg szalalkáli(a dr. oetker a jo,mert a vanczanak nagyon rossz ammoniaillata van sutes kozben), 1/2 kk gyömbér, szegfűszeg és fahéj, 5 dkg cukrozott narancshéj(ehelyett en kotanyi mezessutemeny fuszerkevereket hasznalok), kevés zsemlemorzsa.
Kerek vagy hosszúkás formát választunk, amit zsiradékkal kikenünk, zsemlemorzsával beszórunk. A vajat vagy margarint keverjük habosra (miutan felmelegitettuk + beleraktuk a ganjat, majd kicsit leszurtuk, es lehutotttuk)a cukorral, keverjük hozzá az előbb megforralt mézzel a kockára vágott narancshéjat és tegyük hozzá a felhabosított tojásokat, végül lisztet, fűszereket, szalalkálit keverjünk bele. Ezután öntsük az előkészített formába. Közepesen meleg sütőben sütőben 40 percig süssük(ne vegyetek keszpenznek a 40 percet, inkabb gyakran nezzetek ra, hogy nehogy teljesen szarazra suljon...).Ja es erdemes a a tepsit lufoliaval letakarni, hogy el ne szokjon az ertekes thc....
Nos en szulinapomkor leptem meg egy diszes kis tarsasagot sutivel..Vagyis mezes-fuves sutivel:)))
Mindjart leirom a mezessuti receptjet, amibe izlestol fuggoen annyi ganjat lehet rakni, amennyit akartok...(nekunk eleg keves volt mennyisegileg benne, de azert ez is utott:)))
na megkeresem a receptet... A margarint fel kell melegiteni , bele a zoldiket, aztan ha lehult, hozzaadi a tobbit aztan hadd szoljon...
Hosszu kihagyas utan magamhoz vettem
egy kis mariskat, es megneztem a Feldmar "filmet".
Hat asszem nekem szuksegem lesz egy egovesztesre.
Lassan jo lenne rajonni hogy mi is a titka a
dolgoknak. Na meg felebredni. De jo is lenne..
Mindenesetre a film rulez nagyon.
"HOgy miert is mondtam azonnal igent a 5-meo-DMT-re??? :)"
NA pisz.
Tit
tud valaki tuti módszert, amivel negatívan átmehetek egy drogteszten :) nem vagyok abban a helyzetben, csak kiváncsi vagyok. ki tudja mit hoz a jövő...
sajat elhatarozasbol harom hete nem szivtam.
elotte persze permanensen minden este, sot napkozben is eleg sokx. altalaban vasarnap hagytuk abba a szivast, (mar tobbszor probaltuk)ezert a hetfoi napok allando veszekedesekkel teltek es ezert kedden mar mindig vettem ujra egy par g-t, hogy legyen vegre vege.
arra voltam kivancsi, hogy valtozik e a velemenyem a vilagrol ,,tisztan,, es, h nem lattam e tulzottan masnak a korulottem levo embereket a szer allando hatasa alatt.
semmit nem valtozott a velemenyem, sot talan meg rosszabb lett mindenrol.
a sirogorcsokon mar tul vagyok, sot ha mellettem szivnak mar nem allok be a korbe. ez persze nem jelenti azt, hogy vegleg elkoszontunk egymastol...
szerintem nem lehet általánosítani. van egy osztálytársam aki már elég rég minden nap szív, néha 2 óra között a szünetben is elnyomunk 1 jokert. a srác eléggé "nyomott". belűlről úgy érzi h ez neki ok, nincs is szüksége másra. tehát a ganja tölti ki az életét. én 7etente kb 1x szívok, és ezt teljesen korrektnek tartom, vannak perspektíváim, céljaim. nomeg hébe hóba 1 kis plasztik (E, gyors), de ebből nem csinálok rendszert, van előttem néhány rossz példa.
recept:
ganjapizzát próbáltatok már? kis zöld szósz, plusz +szórva fűvel. néhány szelet bacon vagy szalámi a pizzán nagyon sokat dob a cuccon
más:
a topicindító azt írta, hogy mostanában állandóan reszketni kell a hatalom miatt, és nehezebb hozzájutni a dolgokhoz. nos, én nem tudom "régen" hogy volt (kb 99 előtt), de én eddig mindig be tudtam szerezni a cuccot (legyen az bármi). razziában 1x volt részem, akkor viszont beparáztam és megettem hirtelen egymás után 3 sütit. az eredményt képzeljétek el :) kösz zsaruk! :) bár én nem pesti vagyok, lehet hogy ott "gázabb".
karácsony sztori:
26-a: Tesókám elkezdett érdeklődni a jóga iránt, ezért vettem neki egy témábavágó könyvet (frankón elkezdte bújni, meg gyakorolni a kezdő gyakorlatokat). Másnap este spangli után vacsorára együtt a család + anyám barátja (hehe..csonka család, drogos melegágy). Tesókám nagy hévvel mutogatja a legdurvább formációkat (faszikám kézenállás közben olyan hidat nyom, hogy a talpa a fején van. képzeljétek el!!! még fényképen látva sem hittem el), és közben ecseteli, hogy ezt néhány év gyakorlás után bárki meg tudja csinálni. én persze ezt a tudást egyből át akartam adni anyám hódolójának, aki 120 kiló és előrehajolva sem tudja megérinteni a lábujjait. :) Vágjátok, ahogy egy fazon totál beszívva, mutogatja a nagydarabnak, hogy mindezt néhány év alatt könnyedén tudná csinálni (yógi-muki egy kézen állva, dugóhúzó alakú testtel hegyezi a zabot zen-tanokat mormolva :), ha elkezdené gyakorolni. :D
Persze este a kijáratnál visszafordult, és azt mondta:
-Tudod, te egy francos kis fazon vagy. Holnap gyere át megkóstolni a boromat, saját termés.
Jaja, no entrance meg az egyszeri ember, amikor betörtek hozzá és a rendőrség előbb ért ki helyszinelni. Kész.
Rakj ki egy cetlit a palántákra: "Betörő úr, legalább mi törvényenkívüliek tartsunk össze. VIGYE EL A GANJÁT IS, PLÍZ!" :)))
Na ezt lecsekkolom, thnx. :) DE, nem feltétlen 'illatos' helyre gondoltam, a SYRUP sem olyan, legalábbis nem tenne jót az egyetlen normális helynek VP-ben, ha elkezdenének mindenféle szóbeszédek terjengeni. Az ilyesmi gyorsan véget vetne egy frankó helynek.
Sonic-ról kimittud? III. kerben van és múltkor kezembe akadt egy szórólap: szárnyas kanapét ábrázolt, mindenféle elszállt zenét igértek és Smoking Night volt a buli neve. Hm?
preor: talan a jailhouset a tuzolto utcaban (bp, ix.ker) lehetne ilyen helynek nevezni, drumandbass, terjeng az illat. igaz hogy 'csak' egy pincehelyseg, de kellemesen lehet partyzni :)
btw, a 'growing place' nem annyira tuti, de sajat szoba, ajton eeeeeekkora bazinagy felirat h 'no entrance' :)
-w-
wigyori: a szobában nevelgetéshez sem kellenek ilyen bonyolult trükkök, bár a helyhiány miatt ez esetleg jó lehet. Amúgy csak akkor kezdj hozzá, ha tuti a terep. Egy váratlan látogató jól keresztbe tehet, egyik pillanatról a másikra :(
pszicho: a többiek véleményére én is kiváncsi vagyok, ugyanis én is így állok (nem egy albérletben lakunk véletlenül? :)) Ismerek két arcot is, akik már cirka 1 éve nyomják naponta és nem látszik rajtuk leépülés (azon kívül, hogy egyre rasztásabb a hajuk :)), de ez az infó csak önkielégítő megnyugtatásnak jó. Egy kiadós LOVE sokat segít a dolgon, még ha a csaj füvezik is (jobban leköt a kedves, mint a kender)
Lenne nekem is kérdésem: tudtok olyan helyet itt Bp-n, ahol partyzene megy ezerrel, és könnyen be lehet illeszkedni a társaságba ilyenkor télen (mosolygós arcok, nem körülzárt baráti társaság, stb)? Ilyesmire gondoltam mint a SYRUP Veszprémben...
haska helpet thx ;)
'kirakom a szabadba' muvelettel csak annyi a gaz, h nincs se telek se semmi ahol lehetne szabadon, feltunes nelkul nevelgetni a kicsikeket ;)
A haska (azaz csoki) a növény kivont gyantája. sokkal ütősebb (koncentráltabb thc-tartalom) és használat előtt meg kell pirongatni.
Az a gemkapocs technika arra jó, hogy a növény közepe több fényt kapjon, ne felfelé nőjön (kisebb helyen elfér) és hogy a ráható erőtől izmosodjon. Én is olvasgattam egy csomó ilyen oldalt, de ezek már nem hobby-kertészeknek szólnak. Ha majd jön a jó idő kirakod a szabadba a magokat, időnként meglocsolod, oszt helló. Nem olyan rossz a mi éghajlatunk :)
van egy fel evvel ezelotti receptem, akkor isteni volt a maga nemeben. rateszel 3/4g szetapritott haskat egy vajjal megkent sutire (befele sullyed a suti, igy nem folyik ki az olvadt vaj), be a sutobe amig jol kezd kinezni, majd mihelyt elegge kihul lehet eszegetni. mennyei. a hatasa 2eselyes. egyszer haza kellett mennem, annyira konrollalhatatlanna valt az elmeny. es egyre csak erosodott. persze kellemes volt mikor mar otthon voltam + zene. eleg trippes hangulatal birt.
hehe, én Zippo-t kértem anyámtól karácsonyra, erre vett egy világítós, Lighter típusú viharöngyújtót, ami mellé adtak egy kis haskapipát. azt hittem lehidalok :)
belenéztem a topic-ba és rulez. pont ezt kerestem, van itt ganja, E, és spuri. +próbálok bekapcsolódni a témába :)
pár hete hajnali 4 körül tomiboy partin egy bogyóval az agyamban elmajszoltam egy sütit h mire kimegyek a clubból pont tudjak aludni. hát nem visszahozott belém mindent. flash volt a javából :)
Karacsonykor mindennap meg most is dolgoztam/om e smost van idom lemenni csak videkre karacsonyoyni...Ha szilveszterig nem lennek, bar ez kizart, akkor boldog uj evet mindannyiotoknak!
Nekem is van vagy ketto...szerencsere albiban nem gaz...jut eszembe tudja valaki sporalenyomatot hogy kell kesziteni?felreertes ne essek, meg nem tartok csak nem szeretnem , ha meglenne majd a termes aztan ennyi
na szal izé:)az a steril fecsi minek is kell?kaktuszok gombák meg hasonló tenyészetek oltásához illetve izélgetéséhez igaz?vagy csak én vagyok ilyen rosszindulatu hogy ilyen dolgokra gondolok?mondjuk igazad van nemtartozik rám,de tudod a kiváncsiság nagy úr:)
karacsonyi sztori.
25. delelott seta egy dzso elszivasaval osszekotve, onnantol a szokasos kajalas-alvas metodus. este ulok apammal az asztalnal, amikor hallom, hogy szavakat olvas vhonnan. millenium, paper, etc. es hallom hogy bont ki vmit. egybol beigazolodott a gyanum, a sodropapirt talalta meg a sajat zsebeben, ui kolcsonvettem delelott a nadragjat es bennefelejtettem. "mi lehet ez" kerdi vegul magatol. "papir"-velos valasz. "ja", es leteszi az asztalra.
persze soha elotte nem beszeltem vele a temarol. ennel csak az volt jobb, hogy egy steril fecsit majdnem otthagytam a szekrenyemen pestre visszajovet.
Az elmúlt két nap megettem kábé egyheti kaját. :) És megittam kábé kétheti piát. :) Ma meg felhív egy réges régi barát, nosmoker arc, hogy kerítsek neki egy 'kis grammot'. Mondtam neki, hogy szó sem lehet róla. :)
Jaj ezt az elozot ha jol emlexem bardnak akartam.Teged meg keresni foglak.Mindenkinek kellemes karacsonyt!nekem munkaval es egyedul telik (jahm, valakinek ilyenkor is muszaj melozni...)
egyébként már mindenkinél készenlétben a fa, ajándékok gondosan elrejtve, kis spanglival a mellényzsebben (hogy jót lehessen mulatni a családi vacsora-partyn :)), szóljatokharosszulmondom?
Olvassad el a preor url-jét. A levéllel is nagyon jól működik, csak több kell belőle. Azok a receptek egyébként azt hiszem, nem is ganjára adják a mennyiségeket, hanem akármilyen növényrészre.
Megint elszúrtam egy kísérletet. Bekajoltam a "sajtos spanglit" :), vártam a hatást ezerrel, de placebón kívül nem jött semmi. Persze tele lett a tököm, rágyújtottam egy spanglira és most 3/4 2-kor ülök a "mute" TV előtt, hallgatom ezerrel a keo-illegal_summer.mp3 goa-brutalitását (:D), és nézek hülyén, hogy ez most a süti, vagy túl sok az energiám.
nyomott mar valaki kozuletek 2 egesz belyeget egysszerre ? mennyire gaz ez ? mi valtozik foleg ?
(idotartam vagy intenzitas ?) vagy MEGHAL AZ EMBER ?!!! es...mennyi egy atlag belyeg pure LSD tartalma ? lehet ezt nagyjabol tudni ?
fontos...plz comment !
thanks
re *
um, ilyen sutiket lehet csinalni szaritott novenyke levelebol is? ;) gyk. viragzas utan ami megmarad a novenykebol, azt meg fel kene hasznalni ;)
-w-
offtopic 2 moderator
Naaa, mi fájt abban az 5 postban? Óvatosabban kellene bánni a delettel, és mintha
visszamenőleges törlés sem lenne, bármennyire is mexűnt jackgibson!
/off
sajtos spangli :))))
Hallottam olyan gandzsa-sütiről, ami úgy készül hogy kekszre-sajt, sajtra-fű, be a mikróba és kész.
A sajt elég olajos, meg olvad is, de szerintetek kihozza a THC-t? Már nagyon kipróbálnék egy ilyen sütit, "hosszantartó, intenzívebb érzés" ugyebár, de cuccot elpocsékolni nem szeretek. Mennyi anyagot kell rátenni egy ilyen sütire?
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy ez megtörtént jelenlegi
legnagyobb ormánypártunk vezetőségével, a Fodor meg épp
nem ért rá. A bulit minden bizonnyal Mr. Fat szervezte és guideolta ;))
A műben egy médiumi képességekkel rendelkező hölgy foglalja össze mindazt, amit az UFO-któl megtudott az "Élet, a Világmindenség meg Minden" kérdéskörében.
Nekem az eddig olvasott channellingek közül ez tetszett a legjobban.
Külön figyelmetekbe ajánlom a Chapter twenty-six (Multi-selves and a New Reality)-től (kb. a könyv háromnegyede) kezdődő, három fejezetet felölelő sztorit, ami tripleírásnak is frankón elmenne.
ma reggel munkába menet egy kis pékodában vettem egy kis elemózsiát, csak alig vigyorodott el a leányzó, mikor "sajtos spanglit" kértem, fene essen freud tatába :))
igazából nem is tudok mit mondani, szóval csak mindenkinek hatalmas szilveszteri trombitákat, nyalánkságokat!
Lehengerlő volt a film, igazán a szívemhez szóltak Feldmár szavai. kb egy éve voltam egy előadásán a Merlinben, akkor sokkal kevésbé éreztem át a szavait. Ha tudtam volna hogy Dániában legális az Ayahuasca...de nem tudtam :(
Iden mar nem nagyon leszek netkozelben, ezert kellemes karacsonyt, es pszichedelikus elmenyekben gazdag uj evet kivanok mindenkinek. A politukusoknak meg badtripet 1000mikrogramm LSDvel8-)
Ha "rangidősebb" nem szól, én mondom, hogy ne üzleteljetek ebben a topicban légyszi. Tuti, hogy olvasnak minket rendőrök, nem kellene külön provokálni őket. uff. ez magánvélemény, de megfontolandó...
Én Bp-n még sohasem próbáltam venni, de vidéken lehet kapni. Nem árt az ilyesmi szilveszterre :)
Ha kész vannak a gömbéid, cserélhetnénk, mert én meg azt nem tudok beszerezni :)
Korong simán van a piacon, LSD is tablettásan. Nem próbáltam, lehet hogy valami más van benne, de egy haverom eltolt egyet, megfogta a mellette ülők kezeit, fennakadtak a szemei, és utólag azt mondta, hogy kurva jó volt :))
Remélem még játszák a Feldmár filmet, én nem tudok most elmenni :((
gondolom a meszka alatt korongot ertettek.
ma egyebkent semelyik dlertol sem lehet tripet kapni, meg korongrol hallottak paran, de az is csak tavoli hirfoszlany volt.
viszont a hianyra tekintettel vkik bedobtak a piacra egy adag fake tripet (pl szivecskes, de volt vmi masik is), felesleges penzkidobasra vigyazzatok.
OFF
Nemá, a Kinga a harmadik legszebb név a Kincső után. Bár mostanában nagyon divat lett a Kinga.
XTC,LSD, Meszka. Egy valamirevaló dílertől be lehet szerezni ezeket a cuccokat. Mostanában Nyugat-Mo.-n egész jó minőségű a fű is. Elszoktam attól, hogy egy körömhegynyitől hárman szétcsapjuk magunkat. :))
Ma egy tekerés után újra elkezdem olvasni Orwell-t :) Nagyon Bejön :P
Basszus, ezért nincs itthon trip. Ezek a kölföldiek mindenből kiforgatják szegény magyarokat. Ráadásul meszkalin? Itthonról külföldre? Honnan a hátból szereztek itthon meszkalint? Olyan szörnyűek ezek a hírek, ezért nem olvasok újságot.
:):):)
Mongyák mán meg azt is, hogy honnan, ne csak azt, hogy hova! :)
Hat abbol a 600 db-bol 2-3al szivesen talalkoztam volna..illetve meszkalinnal is..Bar franc tudja, ahogy itt a felelem & reszketest lattam tegnap ejjel, lehet meggondolom magam...
Drogterjesztőket buktattak le az osztrák-magyar határon
december 19. 18:36
[MTI]
Kismarton (Eisenstadt) térségében az osztrák hatóságok kábítószeres hálózatot derítettek fel: négy kereskedője egy munkanélküli magyar férfitől vette Magyarországon a kábítószert és mintegy 160 főt látott el vele - közölték szerdán Kismartonban. A nyomozás során először egy 18 éves kismartoni fiatalemberre találtak rá, akiről kiderült, hogy három nagyjából hasonló korú társával együtt Magyarországról vitte Ausztriába a kábítószereket. A banda fél év alatt 2500 XTC-tablettát, 1 kilogramm speedet, 1 kilogramm cannabisfüvet, 600 LSD-t és 300 Mescalint vitt be főleg a soproni és a rábakeresztúri (Klingenbach és Heiligenkreuz) határátkelőknél, s mindezt Kismartonban, Baden környékén és Bécsben adta el lokálokban és rendezvényeken. Nyeresége a hatóságok becslése szerint mintegy 850 ezer schilling volt. A 20 éves magyar szállító már őrizetben van - szól a közlemény.
OFF
Ómájgod, lengyel lányok. Volt nekem is egy lengyel barátnőm, nagyon szép volt és Annának hívták. Anna! Gyönyörű név, nem? Ha lesz egyszer lányom, tuti Anna lesz. :)
Amúgy tényleg barbár huligán banda vagyunk :), de nem csak a bankbiztonságiak :)
Üdv,
szerintem a házszámot nézhetted el mert a bolt a 117-ben van, és a Mariahilf-re néz. Ugyemlékszem ilyen narancsszin beütésű kirakata volt, de nem biztos. Egyébként a neve is ki volt irva ami egyszerűen csak annyi volt, hogy The Shop, meg kint volt azis hogy pschidelic plants, bár ezeket mi is csak utólag csekkoltuk.
Nyugatipúnál van az a nonsztop képződmény kint. Ahogy belépsz az ajtón már rádmosolyog az x-kluzív csokiszéria. Keine ungarische szöveg rajta, primőr importáru, nyamnyam. :)))
Jaja, tudom, de az nem sikerült. Valszeg a haverod a szigeten nem nyomta le rendesen a gombot, pedig gondolom raktál a fejemre mindenféle szarvakat:-)
Na majd bepótoljuk.
Léci értesíts majd a mai tárgyalásról.
sziasztok.
ezt a makos marcipanos oruletet hol lehet kapni?
teljesen csoki fun vagyok.
de a gumicukrot nem ubereli semmi. most vettem becsben))) 15m hosszut.
Nem, mert felvásároltam az összes jegyet. :) Utálom, ha elém ül a birkózóválogatott, eléjük meg a nemzeti kosárcsapat. :) Na jó, én sajnos nem tudok eljönni, mert moziba megyek. :( Ha mégis, fehér sapka lesz rajtam. Vagy legyen inkább kék? :)
Ehhe, épp most tudtam meg egy régi topicos társtól, hogy "Legujabb tapasztalat: Ha nepszeru ember szeretnel lenni, semmikepp se menj
bankbiztonsagi eloadonak." Időnként mosolygok, hogy milyen gyermekgyilkos, antiszemita (barátnőm lengyel, egyik legjobb haverom egy arab meleg srác) barbár huligán banda vagyunk... :) A filmre jön más is?
Bazzeg, en mar egy ideje keresem ezt a boltot, de nem talaltam meg. Leirnad kicsit reszletesebben hogy jutottal oda. En mar egyszer korbejartam az egesz tombot, ami a Mariahilfe117hez tartozik, de nem talaltam meg. Mondjuk az is lehet, hogy elbasztam, es a 112-t neztem8-) Sz'al kicsit reszlketesebben arrol, hogy nez ki az uzlet kivulrol.