Keresés

Részletes keresés

RnD Creative Commons License 2021.01.01 -3 6 655

"....Aki most Vámos Petra/Kovacsics Anikó/Lakatos Rita helyett követeli, az teljesen hülye...."

 

Követelte őt valaki is....? Egy meccset játszott azóta h szeptember elején megsérült, ezek után kicsit korai lenne.

Előzmény: ducikenyér (646)
Trombozis4 Creative Commons License 2021.01.01 -2 2 654

Mindenképpen kell hármasvédő a válogatottba és szerkezeti szempontból a legjobb lenne egy balkezes átlövő. Egyrészt azért, mert Klujbert védekezésben cserélni kell, másrészt pedig azért, mert kellene egy kis távoli lövőptenciál jobbátlövőből akkor is, ha Keti nincs a pályán. Szerintem az első számú jelölt erre a szerepkörre Planéta. Ha Szimó nem tud eljutni a sérülése előtti szintre akkor pedig Kiss Niki. Hozzátenném, h Szekeres már most is felejtős történet, Tomori pedig a karrierje végén van.

Előzmény: Tonio 2.0 (653)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.01.01 -2 0 653

Talán Kiss Nikit lehetne megpróbálni, ha tartósan jól játszik majd a bajnokságban.

Mondjuk inkább csak kiegészítő szerepben tudnám elképzelni.

Előzmény: hatosfalat (651)
hatosfalat Creative Commons License 2021.01.01 -1 2 652

Mezőnyből Kovács Annának magasabb a gólátlaga világversenyeken, mint Klujbernek. Csak a tények kedvéért.

 

Előzmény: Trombozis4 (649)
hatosfalat Creative Commons License 2021.01.01 0 4 651

Ezek a statisztikák azért eléggé relatívak. Nem mindegy kinek a feladata csapaton belül a rizikós helyzeteket felvállalni, illetve mennyire oszlik meg a teher a játékosok között. Ha éppen Kovács Annának a szerepe, hogy a többiek helyett vállalja fel a lövéseket, akkor lehet neki éppen rosszabb lesz a statja, míg esetleg mellette egy taktikailag kevesebb rizikót vállaló vagy éppen gyáva játékos meg jobbnak néz ki. 

Neagunak is sokszor van mezőnyből simán 50%, többször 40% alatti lövőstatja, de ha kiveszed a csapatból, akkor hamar kiderül mennyire hiányzik.

Ettől még Kovács Anna gyenge volt a Siófok ellen, meg az sem biztos, hogy a válogatottban éppen most ő lenne a megoldás Klujber mellett. 

Előzmény: Trombozis4 (642)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.01.01 -1 3 650

Lakatosnak két jó meccse volt, 2018-ban és 2020-ban egy harmatgyenge román csapat ellen kijött neki a lépés. Ekkor sem irányítóként, inkább lövőként. Mondjuk már ez is valami...

Klujber leginkább a felkészülési meccsek és a "hátrányban elkezdek lövöldözni, hátha elkapom a fonalat" királynője a válogatott meccseket illetően. Fontos győzelmet még egyszer sem arattunk úgy, hogy abban érdemi szerepe volt. Igaz, nem is sok fontos győzelmet arattunk az elmúlt években...

 

Tóth Gabin és Kovács Annán sokat lehet vitatkozni, valójában a határon vannak, mivel nincsenek kiemelkedő teljesítmények a posztjukon, már Anna '18-as Eb-teljesítménye is nosztalgiát ébreszthet egyesekben. Csak hát ott volt például a tavalyi vb is.

Gabinak először és utoljára a '14-es Eb sikerült jól, akkor azt gondoltam, megtaláltuk a következő évek magyar válogatottjának meghatározó irányítóját. Aztán másként alakult...

Előzmény: ducikenyér (648)
Trombozis4 Creative Commons License 2021.01.01 -3 1 649

Tóth Gabi teljesítménye az utóbbi 4 vilagversenyen nehezen értékelhető jónak. Még azt sem lehet mondani, hogy hullámzó, mert igazából egy meccs sem volt, amikor kiemelkedően játszott. Kovács Annának azért volt jobb időszaka (elsősorban a 2018-as EB), de azt mondani, hogy 'ezerszer magasabban van', mint az egyébként jóval magasabb gólátlagú (és az Eb legtöbb magyar gólját szerző) Klujber azért merész kijelentés és erőssen túlzó.

Előzmény: Kikinda Rangers (647)
ducikenyér Creative Commons License 2021.01.01 -2 2 648

Kovács Anna talán, de Tóth Gabi?! Mit nyújtott ő 2017-ben, 18-ban es 19-ben? Egy nagy betli volt az összes meccsen, kivétel nélkül! Lakatosnak és Klujbernek voltak már jó meccsei a válogatottban. 

Előzmény: Kikinda Rangers (647)
Kikinda Rangers Creative Commons License 2021.01.01 -8 0 647

Kovács Anna és Tóth Gabi ezerszer magasabban van, már ha Klujber és Lakatos (ne agyj´isten Vámos!) válogatottbeli teljesítményével vetjük össze. Értem én, hogy kéne ide egy Messiás, na de az még nem született meg!

Előzmény: ducikenyér (646)
ducikenyér Creative Commons License 2021.01.01 -4 4 646

Tóth Gabi többször is bebizonyította, hogy nincs helye a válogatottban. Aki most Vámos Petra/Kovacsics Anikó/Lakatos Rita helyett követeli, az teljesen hülye. 

Trombozis4 Creative Commons License 2021.01.01 -1 1 645

Háfrát és Klujbert is hasonlóan kellene megítélni, mint Kovács Annát és Tóth Gabit. Azzal, hogy a teljesítményértékelésbe bele kellene venni az ellenfél játékerejét is (pl a Rosztov és az Érd elleni jó játék ne egyenlőt pontszámmal essen latba). De ha lenne egy objektívebb statisztika, mint a lőtt gólok száma, akkor jobban látnánk azt is, ha valaki kis csapatban jobb teljesítményt nyújt, de pl nem vállalkozik olyan sokszor kapuralövéssel. Sajnos a statisztikák, amiket használunk jelenleg nem igazán alkalmasak a játékosok teljesítményének mérésére.

Előzmény: Kikinda Rangers (643)
Kikinda Rangers Creative Commons License 2021.01.01 -1 0 644

Klujbert = Klujber

Előzmény: Kikinda Rangers (643)
Kikinda Rangers Creative Commons License 2021.01.01 -2 2 643

Húbazmeg, szegény Háfra és Klujbert vérszegény teljesítményét remélem nem veszed hasonlóan szigorúan, mer'  k*rva szar évek elé néz a magyar kézilabda...

Előzmény: Trombozis4 (642)
Trombozis4 Creative Commons License 2021.01.01 -5 1 642

Tóth Gabi és Kovács Anna tipikusan rengeteget vállalkozik meccsenként, de érdemes lenne a hatékonyságot is látni. Vannak olyan meccseik, ami összejön nekik, de az esetek túlnyomó többségében a hatékonyságuk közepes, labdaeladásokkal és védekezési hibákkal tarkítva. Ezek azok a mutatók, amiket egy góllövési statisztika nem mutat meg. Csalóka kizárólag a gólok számát nézni - labdarúgásban már alkalmaznak olyan összetett algoritmusokon alapuló módszereket, amely egy adott játékos teljesítményét összességében elemzi (passzhatékonyság, technikai hibák, kulcspasszok (akkor is ha nem lesz belőle gól), megynyert/elveszített párharcok). Remélem, egyszer eljutunk kézilabdában is erre a szintre.

Előzmény: hatosfalat (639)
hatosfalat Creative Commons License 2021.01.01 0 0 641

Az MKSz honlapon a teljes lövőstatokat és védési statokat az idei évre hol érem el? Nálam nincs adat jelenik meg ott, ahol a korábbi években néztem.

hatosfalat Creative Commons License 2021.01.01 0 1 640

128 meccs elmaradt eddig az nb1-ben, de most hétvégére csak két meccs van kiírva. Szerdára meg csak három. 

És hétvégén a Fradi másodszor játszik a Kisvárdával. Ha esetleg a végén csak egy fordulót lehet végig játszani, akkor az a biztos, hogy feleslegesen játszanak le meccseket, miközben nyolc csapattal még egyszer sem találkoztunk.

 

hatosfalat Creative Commons License 2021.01.01 0 3 639

Az szerintem nem igaz, hogy Tóth Gabi ne hajtott volna végig és az sem, hogy ne vállalta volna fel a végén is a felelősséget. Nem véletlen, hogy 11 lövése volt akcióból. Csak a meccs első felében többnyire bementek, a végén meg többnyire elrontotta ezeket.

Egyébként meg ez egy meccs volt, lesz még sok ilyen (főleg Siófoknak a kupa miatt), majd utána érdemes megnézni ki hogyan játszott. Mindenesetre Tóth Gabinak és Kiss Nikinek játék szempontból nagy lehetőség a Siófok meggyengülése.

Előzmény: Süni2 (638)
Süni2 Creative Commons License 2020.12.31 -3 4 638

Tudod, miben volt legmarkánsabb a különbség kettejük között?

 

Abban, hogy Vámos - komoly felelősséget vállalva - végig hajtott a győzlemért, míg T.G. konkrétan berezelt a meccs végén. 

 

Előzmény: RnD (636)
RnD Creative Commons License 2020.12.31 -5 8 637

"....nem a mennyiségre, hanem a minőségre kellene menni..."

 

Igen, de ez nem ilyen egyszerű. Azt h kiből lesz 20 éves korban kiváló kézilabdázó nem lehet előre tudni. A mennyiségből lesz a minőség. Elkezdi az akadémia (mondjuk) harminc tehetséges tizennégy évessel, és négy év alatt kiderül nagyjából h hányan vannak köztük akik az igazi minőséget jelentik. Ezt a négy éves szelekciós folyamatot nem lehet lerövidíteni, vagy legalábbis nem célszerű. És az igazi minőséghez nemcsak tehetség kell hanem jellem, szorgalom, mentális erő, alázat és még sorolhatnám.

 

Ezért mindig jóval többen fogják ezeket az akadémiákat tizenévesen elkezdeni mint ahányan később nemzetközi szinten bizonyítanak majd. A lényeg az h azért mindig legyenek közöttük ilyen kézilabdázók is.

 

 

 

 

Előzmény: Trombozis4 (618)
RnD Creative Commons License 2020.12.31 -6 8 636

"......Amúgy a T.G. versus V.P. kérdésben elég konkrét választ kaptunk ma....."

 

....a Misi vs. VP kérdésben is konkrét választ kaptunk, nem? És a Zizi vs. VP kérdésben...?

 

Miért nem ezt írod...? Tóth Gabi sérült volt, több hónap után tegnap játszott először bajnokit, nem vele kellene Vámos Petra játékát összehasonlítani.

Előzmény: Süni2 (581)
Bamberg58 Creative Commons License 2020.12.31 -4 2 635

Az 3 ember ugyan mennyibe került? Fejenként egy milliárdba? Igen hatékonynak látszik.:)Figyelmedbe ajánlom, hogy a miniszterelnök, /a jelenlegi/ is beszél az akadémiák, köztük kézilabdát is említve, a számonkéréséről.

 

Nem kis tétet helyezve a női kézilabda- és vízilabda-válogatottra. A lányok tehát igen jól tennék, ha kijutnának Tokióba?
– Mindenki jól tenné, mert az élsportolókat Magyarországon nem tudjuk máshogyan megítélni, csakis a nemzetközi teljesítmény alapján. A teljesítményben pedig első helyen az olimpia áll, másodikon a világbajnokság, harmadikon az Európa-bajnokság”

 “A sokak által korlátlannak nevezett források mellett egyre többen mondják, hogy a számonkérés is időszerű lenne. Akkor tehát az olimpia után esedékes ez?
– Igen, de a szakmai számonkérést nem vállalhatja át a kormány. Ez a szakszövetségek feladata. Egyetlen területen látom szükségesnek, hogy valamilyen minőségbiztosítást a kormány vállaljon, ez pedig az államilag akkreditált akadémiák rendszere. Ez most három sportágra terjed ki: a labdarúgásra, a kézilabdára és a kosárlabdára,”

Szóval a számonkérés már nem csak szerintem, de a kedves vezető szerint is időszerű , s ha nem jutunk ki az olimpiára az komoly forrásvesztéssel járhat és ehhez még új kormány sem kell.

 

 

 

Előzmény: Süni2 (619)
ZLajos Creative Commons License 2020.12.31 -2 0 634

"Semmi gond nem volt Kácsorral. Most osztogatott, és jól."

 

Ezt írtam a váci oldalon:

 

"Mostanra sikerült megnéznem a meccs videóját, és hát az eredmény ismeretében megszépült több dolog, így pl Kácsor összteljesítménye is. Igaz, tőle mindenek előtt a gólgyártást várjuk, és ha ez nem történik meg, hajlamosak vagyunk elmarasztalóan kezelni a teljesítményét. Gréti valóban belehibázott több lövésébe is, aztán fukarkodott a további kapura lövésekkel, de amit a gólpasszaival produkált, az nem mindennapi. Szerencsére volt kinek labdákat tálalni (Hámori, Lakatos) na és Radoszavljevicsnek az a kínai, igazán szuperre sikeredett. Koni nagyot alakított és persze Lakat is beindította a gólgyártást, amikor leginkább kellett, valamint a hajrára felpörgött a kapuban Triffa is."

 

Ami még a teljességhez hozzátartozik: az Érd játéka meglepően jól összerakott és összeérett. Nagy megelégedésre a 3 ex-váci (pontosabban 2, mert Sára csak kölcsönbe került, jövőre remélhetően hozzuk vissza) nagyon hasznosan játszik.

Előzmény: Süni2 (616)
RnD Creative Commons License 2020.12.31 -5 6 633

"...Nekem már tököm kezd tele lenni ezzel, egy Vác Lakatossal, Helembaival, Kácsorral, Szabóval ne kapjon 30 gólt egy kiesés ellen küzdő Érd ellen ellen...."

 

Láttál te már Érd meccset idén...?

 

Nagyon jól össze lett rakva a csapat - most már a védekezés is - a támadójátékuk meg mindig is nagyon látványos és kreatív volt. (Ez mondjuk Horváth Rolandnak köszönhető, aki a fiatal edzők közül mesze a legjobb az NBI-ben.)

 

Mindehhez tegyük hozzá h Érden mindenki übermotivált, az első perctől az utolsóig hajtanak ezerrel, ha lenne még két-három tapasztaltabb játékosuk komoly meglepetésekre is képesek lennének szerintem. De így persze az utolsó negyedórára mindig elfogynak...:(

 

Szóval korántsem olyan meglepő h a Váccal szoros meccset játszottak. És tegyük hozzá: a Vác védekezése sosem volt jól összerakva, nem a védekezésükért dicsértük őket az utóbbi években.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: hatosfalat (621)
RnD Creative Commons License 2020.12.31 -2 6 632

"MTK meglepően könnyedén nyert Szombathelyen, rég volt olyan MTK meccs, amin egy percig nem izgultam, és még csak jól sem játszottunk..."

 

??????

 

Zácsik, Marincsák Niki és Pál Tami is nagyon jó formában voltak, a szélek szintén - Sallai Niki négyból négyszer is betalált, Pelczéder háromból háromszor, Juhász Eszter meg lőtt egy olyan gólt felkanyarodás után amihez már bevetődésnél a háta mögé nyúlva kellett átvenni a labdát...

 

Ráadásul az MTK szinte tökéletesen játszotta Vova preferált támadójátékát: gyors középkezdésből/labdafelhozatalból sorra lőtték a gólokat. A Szombathely fél percig szenvedett amíg végre betalált, örülni sem volt idejük, mert tíz másodperccel utána máris jött az MTK-gól. És ez így egymás után sorban.....

 

Aki szereti a norvég kézilabdát annak tuti tetszett ez a meccs. A MTK volt a norvég csapat, a Szombathely meg a közép-európai ellenfele....(mondjuk így).

 

Az utsó tizenöt percben végig hat-hét gól volt a különbség, a szombathelyiek csak a legvégén jöttek fel mínusz háromra (két perc alatt, akkor az MTK könnyelműen játszott, de ez már persze nem számított). Ezt leszámítva Vova elégedett lehetett a csapata játékával, az egész meccs úgy alakult ahogy ő akarta.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: sosavp (605)
RnD Creative Commons License 2020.12.31 -2 4 631

Rebi nem COVID-os.

Előzmény: hatosfalat (620)
RnD Creative Commons License 2020.12.31 -4 6 630

"Paróczy tökéletes lenne jövőre az Mtk-ba..."

 

Még jobb lenne Bardi Fruzsi vagy VEm, akitől tegnap a Kisvárda ellen is láttunk ügyes akciókat (egy gólt + egy hetest, bár nem volt sokáig pályán).

 

Ők mindketten első osztályú hármas védők is (VEm potenciálisan), és hármas védők - egyáltalán, jól védekező játékosok - nagyon kellenének az MTK-ba, mert most nincs belőlük sok.

Előzmény: codi1993 (609)
RnD Creative Commons License 2020.12.31 -2 5 629

"Vámos sokkal jobban bírta a végjátékot, mint kb bárki más a csapatból....."

 

Petrát a második félidőben cserélték védekezésben, ezért (is) bírta jobban. De az érdemeit ez nem kisebbíti egyáltalán.

Előzmény: Trombozis4 (606)
Trombozis4 Creative Commons License 2020.12.31 -4 1 628

UP szinten ode kellene figyelni arra, hogy ne csak támadásban, hanem védekezésben is hasznos gyerekeket neveljenek. Vannak jó kezdeményezések, pl az jó irány, hogy az UP-ban nem engedik a sorozatos cseréket támadás és védekezés között. Valóban nem hemzsegnek a kiváló hármasvédők, de válogatott szinten jó kettesvédőink azért vannak (pl. épp Vámos az egyik, de Háfra vagy Lakatos is nagyon jó). A problémát én inkább ott látom, hogy a hármasvédőink nincsenek a nemzetközi elit szintjén illetve taktikailag nincs összerakva a védekezés. Próbálkoznak a kapitányok, de nincs egy kialakult struktúra.

schanc Creative Commons License 2020.12.31 -4 0 627

Jogos, Csabáról megfeledkeztem, mert most férfi vonalon tolja.

Akkor sem túl hosszú a névsor...

Előzmény: Süni2 (625)
Bamberg58 Creative Commons License 2020.12.31 0 1 626

Nem Covidosak! Hornyák, Arany, Karsten kisebb sérülés, Vukajlovics meg rehab.

Előzmény: hatosfalat (620)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!