Manuális Mamiya gépekről tech infók, közös tudásbázis, diskurzus, adás-vétel.
Főleg a középformátumú gépeivel szerzett hírnevet a márka, de lehet a kisfilmesekkel kapcsolatban is kérdéseket feltenni, infókat megosztani.
Kodak Ektar 100 (nega). Mostmár így ősztől 400-as filmekre térek át (most is Portra 400 van fűzve), mert kettővel rövidebbet exponálhatok, a diáim pedig 100-asok. Bár az őszi erdőhöz még érdemes lenne kicipelni az állványt, és diázni.
Horváth Gabi mmost szerzett jó minőségű szivacsot ilyen célra. Keresd őt, a Kálvin téri fotóboltban hagyhatsz neki üzenetet, vagy most vasárnap a börzén ott lesz ő is.
a gépről nincs sok. egyébként rendkívül viharvert, koszos a mattüvege, az orsót kioldó kis hengerről letört a műanyag, érme vagy bicska kell hozzá ha ki akarom venni az orsót...ellenben a fénycsapdái működnek, és éles az optikája :)
ugyan az a tekercs, csak az elej amikor sétáltam haza a soóstól.
A Pressnél én vagyok a béna, vagy télleg nem lehet rögzíteni a közgyűrűbe az optikákat ? Ütközésig tekerem, de semmi rögzítést nem látok, és fókuszálásnál persze kimozdul.
Szia! A lejárt filmet is lehet kontrasztosabbra hívni ;-)))
(Bár az FP4 szerintem jobb lágyan, mert ha keményre hívod, nagy lesz a szemcse (Ez nem feltétlen baj, ha azt szeretnél ;-) és csökken a felbontóképesség.)
A cuccaim így sem férnek, jut belőle pincébe, garázsba. Bár mostmár jobban férek, 1-2 hónapja betörtek a pincébe, a műtermi vakuim már másnál foglalják a helyet. (meg a bicaj, stb)