Keresés

Részletes keresés

Szi-Gyu Creative Commons License 2008.10.25 0 0 213

Sziasztok!

Igen, ezt mi is tapasztaltuk, hogy nem zökkenőmentes az információ áramlása a Száva utca és a munkások között. Mi már az első pillanattól kezdve, ahogy fel lehetett mennii kijárunk minden héten és ellenőrízzük minden ok e. Mi is majdnem lecsúsztunk a légkondiról, de pont aznap reggel voltunk kint, amikor az utolsó lehetőség volt, mert másnap öntötték az aljazbetonunkat. Lóhalálában hivtuk a klimást, aki nem olcsón, de még megcsinálta aznap. Mi kértük külön a száritós radiátort, mégsem olyat tettek. Na de azóta már kijavitották. Egy falat nem oda kértünk ahol a terven van, hanem 40cmrel arrébb, azt is elfelejtették, de rugalmasak voltak, úgyhogy már azt is átrakták. Figyelni kell, ha olyat akartok, amit elképzeltetek.

sasha11 Creative Commons License 2008.10.25 0 0 212

Viszont úgy tűnik h fel kell hívnom mindenkit h újra elmondják, mi hol lesz. Mert úgy tűnik h amit a Száva utcában mondtak jegyzőkönyv felvételekor, az nem tükrözi a valóságot...

 

Azt mondták h a fürdőszobában, törülköző tartós radiátor lesz. -kétszer is rákérdeztünk- most amikor megnéztük a lakást nem láttam a helyét...

 

Na szerintem ez is kiderül szépen h ez sem fedi a valóságot...

 

A klímával kapcsolatban is amit írtatok h lehet h elkéstem vele, és nem tudják tökéletesen megcsinálni. A B épület hivatalosan 11-12 hónap múlva lesz átadva, és előtte 1 évvel már késő a klímást felhívni!? Mert nem tudja úgy megoldani, ami a legoptimálisabb lenne!?

 

Én nem gondoltam h ennyire napi szinten kell figyelni a dolgokat és hívogatni az összes szakembert... :-(

 

 

 

 

 

sasha11 Creative Commons License 2008.10.25 0 0 211

Hát ezek szerint nem... :-)

 

Nekem ezt mondták h ez szabvány. Mégpedig a cég előző építkezésénél, a József A utcában. Ott van egy lakásunk, akkor szóltunk h kivülre szeretnénk, a válasz: kint lesz, mert az a szabvány... És kint is van a kapcsoló!!!

 

Ezek szerint az akkori villamos tervezőnek ez volt az alap... :-)))

 

De tök mind1, hétfőn felhívom, h kint legyen.

 

Előzmény: Kevin59 (209)
Kevin59 Creative Commons License 2008.10.24 0 0 209
Szia!

Hát az igazság az, hogy lehet belül. Ugyanis míg kívül elég az egypólusú kapcsoló, addig a vizes helységekben ha kétpólusút használnak azt már a szabvány elfogadja, ugyanis akkor nem csak a fázist, hanem a nullát is szakítod vele. A dugalj is bent van, ott meg csak annyi az előírás, hogy megfelelő távolságra és védettnek (IP44) kell lennie. Ennek meg a csapófedeles dugalj simán megfelel a szabvány szerint. Ezek szerint a villamos tervezőnek ez nem volt alap...:(

Üdv:

Tamás
Előzmény: sasha11 (208)
sasha11 Creative Commons License 2008.10.24 0 0 208

Egy dolgot ajánlok mindenkinek: a fürdő kapcsolója belül van a fürdőben. Ha ezt áthelyeztetitek kívülre az előszobába, akkor biztosabb és "látszik", ha valaki bent van. :)

 

Ez furcsa, érintésvédelmi szabályzat alapján nem lehet belül!

Én ilyenért nem is szóltam, mert ez alap...

Na látom a villanyszerelőt is fel kell hívnom, a klímás után... :-)))))

 

U.I: a referencia házban is kívül van a fürdő kapcsoló...

 

 

Előzmény: Kevin59 (204)
sasha11 Creative Commons License 2008.10.24 0 0 207

 Pl. ha esetleg valamikor a jövőben akartok légkondit, érdemes most szólni, mert csinálnak neki elvezetést a padlóba, falba és rá tudnak csatlakozni valami központi cuccra. Ha ez kimarad, később nem tudják már megcsinálni és akkor marad a ronda nagy doboz az erkélyen, meg csövek a falon.

 

Húha... Én mostanában akarom felhíni a klímást, hogy mi akarunk és mikor kell szólni... Ezekszerint már most késésben vagyok. A francba!

Előzmény: MoveArt (202)
MoveArt Creative Commons License 2008.10.24 0 0 206
Hivatalosan még nincs megerősítve. Attila említette, elképzelhető, hogy korábban lehet költözni, de azért ne nagyon éljük még bele magunkat. Várjuk meg a hivatalos infót.
Előzmény: erase (205)
erase Creative Commons License 2008.10.23 0 0 205
Sziasztok jövendőbeli zenésztársaim :-)

Mit hallok ? Már januárban költözik valaki ? Az hogy lehet ? Nekünk még mindig március vége az infó.
Kevin59 Creative Commons License 2008.10.23 0 0 204
Szia!

Hát sajnos ebből a szempontból kicsit elkéstem. Ugyanis nálunk már kész volt a lakásban az aljzatbetonozás. Pedig tervezünk és lesz is légkondink. Szerencsére a klímás a falba még be tudta vésni a kábeleket és csöveket, azonban a hátrány csak annyi, hogy a kültéri egységből csöpögő vizet majd valahová el kell vezetnünk, mert az aljzatbetont már nem törik fel emiatt. Ugyanez igaz a hifi kábelekre is. De talán az nem fog akkora gondot okozni, végülis a falnál körben a szegélyléc alatt elfér a kábel. Egyébként a villanyszerelők nálam elég sok módosítást megcsináltak, pl. törülköző szárítónak dugalj kiállást. Egy dolgot ajánlok mindenkinek: a fürdő kapcsolója belül van a fürdőben. Ha ezt áthelyeztetitek kívülre az előszobába, akkor biztosabb és "látszik", ha valaki bent van. :) Illetve, mivel eléggé kényelmes vagyok, a hálóban az ágy két oldalára is kértem egy-egy kapcsolót, amivel az ágyból lekapcsolhatjuk a nagy villanyt...
Előzmény: MoveArt (202)
MoveArt Creative Commons License 2008.10.23 0 0 203

Üdvözlet körünkben!

Szépen gyarapodunk.

Én kicsit billentyűzöm, úgyhogy nyomjad a dobot én majd játszom rá a basszust. Kívülről hallgatva valódi sztereo hatása lesz. Kéne még valaki az épület másik végéről is. :-D

Előzmény: erase (199)
MoveArt Creative Commons License 2008.10.23 0 0 202

Szervusz Tamás!

Örülök, hogy végre te is bejelentkeztél. :)

Én már majdnem egy hete nem voltam kinn. Ez itt rengeteg időnek számít, azóta ki tudja, már hol tartanak :) Legutóbb a villanyszerelővel beszéltem. Egy baromi jó fej srác, minden agyament elképzelésre nyitott. Mondott egy-két dolgot, ami talán titeket is érdekelhet. Pl. ha esetleg valamikor a jövőben akartok légkondit, érdemes most szólni, mert csinálnak neki elvezetést a padlóba, falba és rá tudnak csatlakozni valami központi cuccra. Ha ez kimarad, később nem tudják már megcsinálni és akkor marad a ronda nagy doboz az erkélyen, meg csövek a falon. Mi még nem tudjuk, hogy lesz-e légkondi, de azért megcsináltatjuk ezt a csövezést, hátha egyszer lesz.

Emellett beszélt még padlóban áthúzott vezetékezésről, ami pl. a házimozi hangszórók zsinórjait tudja szépen eltüntetni.

 

Kevin59 Creative Commons License 2008.10.23 0 0 201
Sziasztok Kedves Szomszédok!

Örülök, hogy ilyen társaságba kerülhetünk, sőt van akit már személyesen is ismerek...ugye Moveart?! :)
Mi a A.II.59-be fogunk költözni, ha a hírek igaznak bizonyulnak, akkor már januárban... A házzal minden rendben van, irgalmatlanul gyorsan halad. A kivitelezőkről is csak pozitívumokat tudok mondani, mind a villany, mind a gépész tekintetében. A burkolókkal nekem még nem volt alkalmam találkozni, de elnézve a szomszéd lakások konyháinak burkolásait, velük sem lehet nagy probléma. A B épületbe költözőknek jó hír, hogy a terv szerint az ő lakásaik is elkészülnek március 31-ig!!!
Vagyis hamar lehet majd lakásavató bulikat - és közös lakógyűléseket - tartani. :-)
Akár nálunk is...bár ugye az alapkoncepció az, hogy annál lesz a buli, akinek a legnagyobb a lakása...
Üdv:
Tamás
sziren220 Creative Commons License 2008.10.23 0 0 200
Szia Kedves erase!
Szeretettel üdvözlünk titeket!
Mi a lányommal imádunk énekelni,remélem bevesztek minket a zenekarba :-)
Javaslom,hogy a próbák este 9 körül kezdődjenek,mert akkor már tuti ráérünk:-)))
Szerintem a házban akad még egy pár művészlélek,hangszeren játszók várjuk jelentkezéseteket a Glória zenekarba,mert 1 dobos kevés a mi hangunkhoz.Basszusgitáros,szintetizátoros stb... még kellene szerintem :-)))
Üdv:Irén:-)
erase Creative Commons License 2008.10.23 0 0 199

Sziasztok kedves jövendőbeli szomszédok !
Az A épület III/64. sz. lakásba fogunk költözni ( férj+feleség+jelenleg 9 hónapos kislány), mi is voltunk már többször is a háznál, minden nagyon rendben van.

Amúgy egy metálzenekarban dobolok, és a lakásban lesz a próbaterem :-)
sziren220 Creative Commons License 2008.10.22 0 0 198
Szia Kedves KIMI!
Köszönöm a biztatást,már ez is sokat számít! :-)
Az biztos,hogy nem fogom ennyiben hagyni,a médiához fogok fordulni,hogy valami nyoma legyen ennek a szemét munkának ami a VII ker.önkormányzatnál folyik.Most ígéretet kaptam,hogy Hétfőre alá lesz írva a szerződésem.Akkor talán a jövőhéten hozzá jutok a pénzhez is,és akkor végre itt is tudok fizetni.Pappír bürokrácia teljes Magyarországon,a többit ne is mondjam.Egyszer ennek is vége lesz,mint mindennek,csak győzzük kivárni:-)

Kedves MoveArt!
Nagyon jó az ötlet,én is ilyenben gondolkozom,hogy a folyosó és a konyha is világos legyen.Ha esetleg üvegtégla árat tudnál írni,és a helyet ahol beszerezhető,azt nagyon szépen megköszönném!

Mindenkinek nagyon kellemes hosszú hétvégét kívánok,töltsétek pihenéssel,jókedvvel!
Én Tatára megyek,az öreg tó lehalászási fesztiváljára.Tavaly is voltam,nagyon szuper programok vannak,érdemes megnézni,ráadásul nincs is messze.
Üdvözlettel:Irén :-)
MoveArt Creative Commons License 2008.10.21 0 0 197

Ezt utólag találtam ki, és nagyon klasszul megcsinálták:

A fürdőszoba és az előszoba közt lesz.

kimi075 Creative Commons License 2008.10.21 0 0 196

Hello mindenki!

 

sziren220 sajna nekünk nincs ilyen ismeretségünk, mi csak szorítani tudunk érted,

hogy szomszédok legyünk. Mi az Állam Kincstárral jártuk meg,egy törlési engedélyre vártunk 3hónapot. Igy megy nálunk az ügyintézés.

Az utolsó 1hónapban 4-szer voltam bent "verni az asztalt" mire történt valami.

Kitartás! 

Előzmény: sziren220 (194)
sasha11 Creative Commons License 2008.10.21 0 0 195

Sziasztok!

 

Nekem ma sikerült felmenni a lakásokba.

Tényleg gőzerővel folyik a munka, mindenhol egy munkásba ütköztem... :-)

A módosításokat is tökéletesen megcsinálták. -fal módosítás, konektor-

 

A 4. emeleten a konyhák, már le vannak burkolva, csempézve...

Amúgy tényleg 1-2 hét és az egész ház körbe lesz "színezve" :-)

 

Viszont kérdésem lenne hozzátok, a hitelt már elintéztétek, vagy ezek még most jönnek, mert lesz itt még meglepetés ez ügyben... :-(

Főleg ha az ember nem kap... És ilyen mostanában, a jövőben előfordulhat.

Szerencsére mi -lakáseladás miatt- kézpénzre vesszük a lakásokat, de kíváncsi lennék mi a helyzet ez ügyben.

 

sziren220 Creative Commons License 2008.10.20 0 0 194
Sziasztok!
Vasárnap arra jártunk,hihetetlen sebességgel dolgoznak.Nem akartam hinni a szememnek!Amit Attila feltett képet már nem aktuális,gyorsan túl lettek ezen az állapoton.Nincs a VII-ik kerületben ismeretségetek az önkorinál? Hihetetlen mit szívóznak velem,2 aláírásra várok már 2 hete,de ma hétfőn azt mondta a "kedves" ügyfeles,hogy mivel ez a hét csak szerdáig tart,érdeklődjek a jövőhéten.Ez már őrület,nem tudok előrelépni a Glóriában sem míg ott azt a nyavalyás adásvételit alá nem írják az önkormányzati lakásomra.Addig az én vevőm sem fizet,én meg nem tudok itt fizetni.Bezzeg ha én késnék náluk egy csekkel biztos nem várnának hetekig.Június eleje óta tart a mizériám velük,még mindig szórakoznak,pedig már a vételár is ki van nekik fizetve.Jaj segítség én már megőszülök!Félek,hogy a bankok bekeményítenek,és akkor nem lehetek a szomszédotok.:-)
Mindenkinek örömteli várakozást kívánok:Irén :-)
kimi075 Creative Commons License 2008.10.19 0 0 193
Szép lesz jó lesz, már költöznénk!
Előzmény: ati-szaki (192)
ati-szaki Creative Commons License 2008.10.18 0 0 192
Ez a legújabb képem a házrólGlória ház 2008 október
ati-szaki Creative Commons License 2008.10.16 0 0 191

A honlapon változtattam. Most csak a szabad lakások láthatók, hogy áttekinthető legyen. Eddig már 108 lakás elket, azaz Földhivatalnál érkeztetett szerződés van. Van néhány foglalt lakás is, ahol épp szervezzük a szerződést.

Ha valaki lakást szeretne, inkább hívjon fel, hogy ellenőrizzük, tényleg szabad-e.

70/454-1812

 

 

A XIX. kerületi referencia házban használtként eladó 12 milliós irányáron egy 35 nm-es erkélyes lakás.

 

 

 

breekaa Creative Commons License 2008.10.16 0 0 190

Sziasztok!

 

Csak helyesbíteném a 125-öt 108-ra... :) Valami nem jól van a honlapon...

Sorry Atti-szaki, de ezt javítani kéne :)

 

Üdv!

Előzmény: MoveArt (188)
kimi075 Creative Commons License 2008.10.15 0 0 189
A 192-ből nem semmi, csak így tovább!
Előzmény: MoveArt (188)
MoveArt Creative Commons License 2008.10.15 0 0 188

125 eladott lakás!

A www.gloriahaz.extra.hu szerint.

sziren220 Creative Commons License 2008.10.14 0 0 187

A múlthéten én is jártam kint az építkezésen,tessék csemegézzetek:-) Üdv:Irén
sziren220 Creative Commons License 2008.10.14 0 0 186
Kedves MoveArt!Köszi a klassz képeket:-)Én is csináltam egy tervrajzot,és be is rendeztem a 109-est.Azért ezt,mert közben "átköltöztem" :-))Szép álmokat mindenkinek!
MoveArt Creative Commons License 2008.10.13 0 0 185

Egyébként ez a türülközős radiátor probléma elég általános, mert arról nem szóltak, hogy alapból nem olyat szerelnek be, hanem valami hagyományos szobai típusút, és a vizes szaki szerint többen módosítani kényszerültek emiatt. Úgyhogy, ha olyat akartok, jelezni kell a mérnöknél és jegyzőkönyv módosítást kell eszközölni. Én is hívom. Emiatt is és más miatt is, ugyanis néhány dolog nem oda került, ahova kellett volna a vizes részlegnél. Apróságok, de azért módosítani kell a jegyzőkönyvet.

Sietni kell, mert nagyon haladnak. Most még könnyen át lehet pakolgatni a csöveket a padlón, meg a kiállásokat, de ha már lebetonozzák akkor biztos macerásabb.

MoveArt Creative Commons License 2008.10.13 0 0 184
Ez pedig itt a szomszéd lakótelep. Bár azért ahhoz képest meglepően hangulatos.Sallai
MoveArt Creative Commons License 2008.10.13 0 0 183

Időről időre vizuális élménnyel látlak el titeket :)

 

Glória01Glória02

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!