Keresés

Részletes keresés

Iceapo Creative Commons License 2011.12.02 0 0 6289

Szerintem, zsákbamacska. ;-) /Én csak japánt vennék, 530-ért! :-) /

Előzmény: DRZ 87 (6287)
Iceapo Creative Commons License 2011.12.02 0 0 6288

530eFt-od sincs rá? ;-)

Előzmény: DRZ 87 (6286)
DRZ 87 Creative Commons License 2011.12.01 0 0 6287

Husabergekröl véleményeket várnék 2004 es évjárat Kösszi

DRZ 87 Creative Commons License 2011.12.01 0 0 6286

Aztajomindenségit neki annyim nincs :)

Előzmény: TRobee (6285)
TRobee Creative Commons License 2011.12.01 0 0 6285

5-6 100

Előzmény: DRZ 87 (6284)
DRZ 87 Creative Commons License 2011.12.01 0 0 6284

DDeeeehogynem csak nemtom télleg eladná meg mennyi lőszeréé ! Ajsz jelentkezz vétel !!

Előzmény: TRobee (6283)
TRobee Creative Commons License 2011.12.01 0 0 6283

Szivacs!

Ice-nak az RMZ-je nem jó? Nagyon kikímélt.Nem is tud motorozni! :-))))

Előzmény: DRZ 87 (6282)
DRZ 87 Creative Commons License 2011.12.01 0 0 6282

Haligali cimborák !! igaz nem vagyok tag de szeretnék csatlakozni de már nincs meg a drz :(  !! Szeretnék endurozni megint mert már nagyon hiányzik pláne most, hogy már nem lehet betonon motorozni! Remélem tudok venni egy mocit mondjuk elsösorban Külföldi Terep Motort :)) papír nélkül !! ha tud valaki valami kétkerekűt nem sok pézéé azt megvizuálnám !!

Sjnos vasárnap melozom ugy ,hogy nem tudok kimenni a 3M re !

janaa:)) Creative Commons License 2011.11.29 0 0 6281

Hali emberek megszületett crosscity.hu oldalunk. Az oldal még nem elérhető,kiépités alatt.

Logo ötleteket várok a forumra, íme  egy  

janaa:)) Creative Commons License 2011.11.29 0 0 6280

Hali emberek,aki vasárnap chilisbabot kér ebédre az nálam fizethet be rá szombat DÉLIG!!!

minco Creative Commons License 2011.11.29 0 0 6279

TRobee Creative Commons License 2011.11.27 0 0 6278

iBuenos Noches!

Akkor mégis 4-én lesz. Oké!

Ma voltam jelölni,persze egyedül.

Pedig voltak,akik endúróztak ma is,a városba vissza érve meg egykerekeztek. Erre van eszük.

Előzmény: minco (6277)
minco Creative Commons License 2011.11.27 0 0 6277

Kezdés 2011. december 4-én 10 óra

minco Creative Commons License 2011.11.27 0 0 6276

Aggyonistenosz Amígosz!

Nagy örömmel szeretném bejelenteni, hogy 2011. december 4-én (vasárnap) újra megrendezésre kerül a hagyományos 3M buli (Mincó Motoros Mikulás) az 5.1 területén. http://www.sportmotor.hu/motoros_videok/enduro/3m-buli-a-pini-khg-n-59249

Szokás szerint szeretnénk a vándorserlegnek méltó gazdát találni, és persze felkészülni a jégkorszakra (étel, ital, emlékek)! Ehhez a rendezőség továbbra is biztosítja a korábbi hozzászolásokban (5609; 4286) leírt javakat. Fontos tudni, hogy a győzelemhez gyakorlást is biztosítunk, ugyanis dec. 3-án pályakijelölés lesz az 5.1-n (veretni kell a büszkét). Ehhez minél több motorra lesz szükség, hogy a málészájú újoncok tudják merre lesz a tuti.

Lehetőség szerint aki tud, jöjjön el, hogy baráti sörben készülhessünk fel az ünnepekre. Egyébb infóért híjjjjjatok!

TRobee Creative Commons License 2011.11.27 0 0 6275

Jó Étvágyat!

Voltunk, Du. 3M nyomvonal jelölés motorral,remélem nem leszek egyedül!!!

Előzmény: janaa:)) (6274)
janaa:)) Creative Commons License 2011.11.26 0 0 6274

Szasztok,hát ma is igen kevesen jöttünk össze, 5-en voltunk!! Sziládi Robi,Katona Tomi,Bagi Laci, Endre Feri és én

Aki szeretne segiteni holnap délelött megteheti, T-robi meg Kupic kint lesz 8-tól.

Darálos Sanyi kb 9re jön. 

JÓ LENNE HA TÖBBEN LENNÉNK!!!!!

janaa:)) Creative Commons License 2011.11.25 0 0 6273

Különvélemény: a legjobb bajnokságszerző: Petró Lajos

Sokszor nem látja az ember a fától az erdőt... Pedig nem is mindig kell látni azt az erdőt, hogy tudjuk, hogy ott van, csak áll előtte egy nagy fa. Talán mi magunk is túl sokat foglalkoztunk a problémákkal, és biztosan benne van az is, hogy az ember idővel megszokja a jót. De a lényeg itt van előttünk: a motokrossz a legjobb hazai technikai sport sorozat, amire érdemes büszkének lennünk. Nem túlzás ez, a képletet le lehet vezetni!

Kezdjük az általánosságokal. Az olyan sportoknak, amelyek nem szórakoztatók, igen nehéz dolguk van így a huszonegyedik században. Mára a hagyományos sportok mellett számos újfajta sportág bővíti a kínálatot, ami az információs robbanással kiegészülve szabad választást enged az embereknek. Nem lehet már ránk erőltetni semmilyen sportot, mert ha nem tetszik, akkor egyszerűen átkapcsoljuk a TV-t, vagy felmegyünk az internetre, esetleg kinyitunk egy magazint!

Vannak barátaim, akik több futball liga meccseit is párhuzamosan követik a TV-ben – miközben én magam az utóbbi egy évben egyetlen focimecssbe sem futottam bele sehol. Ugyanakkor legalább négy nemzetközi motoros bajnokság futamait nézem élőben – amit meg Ők nem láttak soha. Ezzel azt akarom mondani, hogy ma szabad a pálya, és mindenki nézhet azt, amit akar. És az ember azt választja, ami a legszórakoztatóbb. Ezért minden modern sport elsősorban szórakoztatás - különben nem tud egyetlen másodpercet sem elragadni a videójátékoktól, tanulástól, házimunkától, kutyasétáltatástól, mozitól, családi programokból és egyáltalán bármiből, amit az emberek manapság csinálnak. Így a motokrossz is elsősorban szórakoztatás, tehát ennek megfelelően kell minősíteni.

A technikai sportokra szűkítve a kört, a motokrossz alapadottságai jelenleg az élvonalba tartoznak, vagy éppen a legjobbak. És most nem a magyar bajnokságról, hanem a motorkosszról általában beszélek. Vegyük sorra, hogy mi az, amiben a motokrossz, mint szórakoztató műfaj, nagyon jó!

A versenyek egy helyszínre koncentrálódnak, a pályák változatosak, közelről nézhető, jól belátható, a motorok háromdimenziós mozgást végeznek (ugrások), és mindez kellemes természeti környezetben van. Aki esetleg nem értene egyet, annak érdemes ugyanezeket a szempontokat sorra venni más technikai sportban. Aki nézett már gyorsasági versenyt ugyanabban az évben ötödször a Hungaroringen úgy, hogy a korlát, a kerítés, és a szalagkorlát mögött, a százméteres bukótérrel elválasztott, gombostűfejnyi motorosokat próbálta felismerni, az tudja mit jelent az, hogy oda lehet állni közvetlenül a pálya szélére. Vagy aki sétált már 3 órát rallin azért, hogy megnézzen hat gyors versenyezőt egyetlen kanyarban 3 másodperc alatt elfordulni, az tudja, hogy mit jelent, ha egy helyen mindent megkap.

Persze vannak negatívumok is. A motokrossz versenyek távol esnek a nagyvárosoktól, tömegközlekedéssel nem megközelíthetők, néha por, sár van, nincsenek kiépített lelátók, és a versenyprogram viszonylag hosszú, egy egész délutánt igénybe vesz. Mindezekkel együtt reálisan nézve a dolgot látható, hogy a mérleg nyelve erősen a pozitívumok felé billen!

Közvetve ugyan, de a szórakoztatás részéhez tartozik, hogy a technikai sportok közül a motokrossz kimondottan az olcsók közé tartozik. Itt nyilván sokan felszisszennek, de csak számolni kell egy kicsit! Egy nemzeti bajnokságban ütőképes új gyorsasági versenymotor alapból ötmillió, egy közepes tereprally autó ára 15 millió forint körül mozog, míg egy WRC rally autónak közel ennyi a bérleti díja egyetlen versenyre. Szemben egy újonnan 2-2,5 millós krosszmotorral!

És a fenntartásban is hasonló a különbség! Egy kisebb elcsúszás egy gyorsasági motorral, és máris pörögnek a százezrek. Egy garnitúra gumi is százezer, míg egy rallis a hazai élvonalban egy versenyen 1,5 milliót elkölt gumikra! Összességében tehát a motokrossz elérhető, ami egyenlő azzal, hogy a pályán valódi versenyt láthatunk, ahol nem az dönt, hogy ki milyen diffúzort tudott megvenni, hanem hogy ki hogy motorozik.

A motokrossz tehát általában véve elég jó adottságú sport ahhoz, hogy színvonalasan szórakoztasson. De ez csak az egyik oka annak, hogy a hazai motokrossz bajnokság a többi magyar technikai sportot vastagon lekőrözi. Nézzünk meg néhányat a jelentősebb „ellenfelek” közül, és hogy miben buknak el a hazai motokrosszal szemben.

A hazai gyorsasági motoros bajnokság jelenleg – nehéz jó szót találni, de - esetleges. Nincsenek az egész sorozatban induló, ismert nevek, és különösen nincsenek nagy márkacsapatok, vagy VB szintű pilóták. Kispataki Viktor például ugyan Brnoban 15-ként szerzett egy Superbike világbajnoki pontot az idén, de az igazság az, hogy utolsó lett, és már a harmadik körben nem látta a 14.-et sem. Kispataki és a gyorsasági sport élvonala remek sportolókból áll, de sem Ők, sem a motorjuk nem Superbike VB-s szint, különösen nem MotoGP-s. Kornél és Bence ennél sokkal magasabb szintet képvisel a maga szakágában.

Terepralliban és ralliban vannak nemzetközi szintű pilóták, de a mezőny nagyrésze pocakos amatőr, illetve olyan mértékben nem nézőbarát sportok, hogy esélyük sincsen arra, hogy igazán szórakoztatóak legyenek. Egy kanyarért órákat utazni, úgy hogy etapon versenyautók jönnek 200-al a sávunkban szemben – felejtős! Ráadásul a mezőny nagyon „vékony” abszolútban, nem beszélve arról, hogy sokszor fogalmunk sincs ki nyert, mert a végeredmény a sportbírói értekezleten, vagy éppen a bíróságon dől el...

A gyorsasági autós bajnokság – nem csökkentve a résztvevők érdemeit – egy amatőr autós vetélkedő. Az egyetlen ízig-vérig profi, Michelisz Norbert nem indul a hazai futamokon, a többiek pedig kevesek egy jó versenyhez. Emellett a kategóriák nem egységesek, a versenyek sportérték nélküliek. Plusz egy 300 lóerős autó is szemre csigalassú egy Forma1-nek tervezett pályán.

És most nem folytatva a sort, a többi szakág is hasonló problémákkal küzd. Ehhez képest még egy ilyen gyengébb évben is az MXOB egy professzionális bajnokság tudott maradni. Az élversenyzők nemzetközi szintűek és a teljes bajnokságot végig motorozzák. Az ország nagyrészét lefedő helyszínek változatosak, a versenyek hazai mércével igen jól szervezettek, és igenis figyelnek a nézőkre! Emellett vannak egységes csapatok és a pilóták, akik valóban komolyan veszik a sportot. Lehet hogy néha csak a negatívumokat látja az ember, de ez 2011-ben Magyarországon a csúcs. Szerencsések vagyunk, és büszkék lehetünk rá - ezt nem szabad elfelejteni!

janaa:)) Creative Commons License 2011.11.25 0 0 6272

Hát remélem többen leszünk,jó időt mondtak hétvégére, 9-re kint vagyok.

Előzmény: DR-Z SzRobi (6271)
DR-Z SzRobi Creative Commons License 2011.11.25 0 0 6271

Én se nagyon érek rá de azért ott leszek rám számíthatsz és elvileg ifj. Bagi Laci is jön de azért remélem most nem 3-4-en leszünk..

Előzmény: janaa:)) (6270)
janaa:)) Creative Commons License 2011.11.25 0 0 6270

Hali, kösszi a talpfás ügyben a segitséget de igazából bonyolultabb a dolog mint gondoltuk,egyelőre parkolo pályára van téve projekt. Ismrejük Sinkáékat , a fiatalabb az tag az egyesületben,hétvégén nem nagyon érnek rá! :((((

Előzmény: Gyöször (6269)
Gyöször Creative Commons License 2011.11.24 0 0 6269

Neem, konkrétan nincs gallyaprításra szükségem olyan messziről, van itt a faluban is egy jókomám aki ezzel foglalkozik.

Csak azért kérdeztem, mert van egy ismerősöm Kkfházán, Sinka Imi, neki van ilyen 50es MTZ + fanyűvő gép, azt hittem ismeritek, vagy benne van ő is a pályaépítés balhéban.. Faterjaink voltak nagy haverok, konkrétan Imi édesapjától tanultam meg a motorszerelés alapjait a Simson gyújtásállítás képében :) Valami vastelepe van vagy mi, motorzik a fia is, de nem krossz, KLR650.

Talpbetonos emberre meg rácsörgök hétvégén, de múltkor nem sok jót vettem ki a szavaiból sajnos :(

Mit tudtok mennyibe kerülnek ezek, vagy mennyiért érné meg? [azonkívül hogy ingyen] :D

Előzmény: janaa:)) (6234)
TRobee Creative Commons License 2011.11.24 0 0 6268

Köszi,köszi!!!

Előzmény: Gyöször (6267)
Gyöször Creative Commons License 2011.11.24 0 0 6267

Tudtatok már szerezni olyan vasúti talpfát vagy betont amit múltkor kerestetek? Megkérdeztem 2 hete az egyetlen motoros vasutas ismerősömet, de nem nagyon reagálódik az ügyben. Van náluk az állomáson lerakva egy csomó beton, de azt mondta nem hozzájuk tartozik, de majd megkérdi. Azóta még semmi fejlemény.

Ha még érdekes, akkor majd nyösztetem.

TRobee Creative Commons License 2011.11.23 0 0 6266

Én vasárnap tudok menni az 5.1-re!

minco Creative Commons License 2011.11.23 0 0 6265

Te ezt bevállalnád?

janaa:)) Creative Commons License 2011.11.22 0 0 6264

Könnyű,itt van amit kerestél

minco Creative Commons License 2011.11.22 0 0 6263

Dec 3. nem jó, dec 4 jó, de akkor hogyan pálinkázunk este?

Előzmény: TRobee (6259)
janaa:)) Creative Commons License 2011.11.22 0 0 6262
janaa:)) Creative Commons License 2011.11.22 0 0 6261

janaa:)) Creative Commons License 2011.11.22 0 0 6260

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!