Megvan a 7. könyv címe!
Az is biztos, hogy 2007-ben megjelenik!
Csupa jó hír így Karácsony előtt :-).
Kezdődjön hát a visszaszámlálás, legyen ez a "hivatalos" HP7 topic!
ez pontosan így van: harry nm különlegesen okos vagy tehetséges és ez nm véletlen, rowling tudatosan így alakítja. ennek ellenére mégis korunk legnagyobb varázslójának lehet tekinteni, de ezt kifejezetten az olyan tulajdonságai miatt érte el, aminek semmi köze a mágiához. jk ezt mondja Neville-lel kapcsolatban Harryről: "Igaz, hogy Harry homlokán van a sebhely, és vitathatatlan, hogy egy hajszálnyival tehetségesebb is, mert kivételes ösztönnel érez rá a helyes döntésekre. Jók a megérzései, és ez az, ami miatt annak idején elképesztően jó auror válik belőle."
Dehogy- ennek köze nincs a Pitonizmusomhoz (jeah, új szót alkottam...). Ha ez megnyugtat, Piton sem volt szuperhős csak egy átlagos zseni, akinek az átlag alatti volt az érzelmi intelligenciája. :D
Jó, Hermike meg a fiúk és bárki más előtt öt évvel tudta már az összes rontás elleni varázslatot és minden szart...:DD És a varázslatai is ugyanolyan életmentőnek bizonyultak, mint a patrónus.
> Feláldozni az életedet, az mióta mérce az értelmi képességekre? Lásd a PS-nek írt 14010-et.
> A patrónust ötödikben minden ds es megtanulta, valszínűleg koncentrációképesség és egy nagyon boldog emlék kell hozzá. A boldog emlék se értelmi képesség függő. Ezt JKR csúnyán eldúlta: két évvel korábban nem csak hogy különleges dolog volt, de még megtanulni is csak dementor/mumus jelenlétében lehetett, azóta nyilván fejlődött a mágia.
> Harry pl. jól tanít
Mit tanít jól? Nem Harry lett tanár, hanem Neville. Ha meg a DS-re gondolsz, ott a "tanítás" a következő volt: 'Álljatok párba, és próbálgassátok egymáson a rontásokat!'
Egy ugyanolyan szituációban te nem tennéd? Még győzködhettek kicsit Harry átlagon felüli mivoltáról... :))) Én olyannak jobban szerettem olvasni, amikor az erdőben azt sem tudta, mit csináljon... azok jól megrajzolt, életszerű jelenetek voltak.
Feláldozni az életedet, az mióta mérce az értelmi képességekre?
A patrónust ötödikben minden ds es megtanulta, valszínűleg koncentrációképesség és egy nagyon boldog emlék kell hozzá. A boldog emlék se értelmi képesség függő.
Harry pl. jól tanít, de az se az értelmi képességek fokmérője, hanem érzelmieké, nem véletlen hogy pl. az MTA tagjai ritkán jó tanárok. Más képességek azok.
Utána egészen ügyesen megcsinálta még pár diák, akik nem diplomások voltak. Ez egy képesség- ettől még nem átlagon felüli. Más meg másban volt erős. Nekem ez nem meggyőző érv. De azért szeretlek, NAR-om...;-)))
Persze. Mindenki tud tizenhárom évesen megtestesült patrónust varázsolni, és mindenki hajlandó feláldozni az életét a nagyobb jó érdekében... mit van ezzel úgy oda?!
Rendben. Nekem azért más fogalmaim vannak arról, mi az átlagon felüli. Az emberi értékei pedig nagyszerűek, de csak annyira, mint egy átlagos, normális embernek. Szerintem-pont.
Átlagos képességű mágus, és átlagos képességű tanuló,
Amiben átlagon felüli, az pont az erkölcsi tartása, embersége.
Megjegyzem valahol talán a könyv mondanivalója is ez többek közt, hogy nem csak ésszel meg öröklött képességekkel lehet valaki átlagon felüli, hanem az emberi tulajdonságai alapján.
...középszerű, kivagyi, akár az apja, megátalkodottan engedetlen, nagyra van azzal, hogy híres, magamutogató, arcátlan...
Ez Potter a Prof szerint... és amit a Prof mond az Szentírás! *gonosz vigyor* Nem tehetek róla, sohasem tudtam sajnálni Pottert, mikor Piton cikizte....