Keresés

Részletes keresés

_László_ Creative Commons License 2019.09.23 0 0 13461

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!


Az első bekezdésed tartalmazta a számomra igazán releváns infót, hiszen a Levital technológiai tökéletességével eddig is tisztában voltam. Gratulálok ahhoz, hogy a Recticelnél is elismerték a munkátokat!

 

Tehát a kérdéseimre igen a válasz. A mélyebb süppedés ellenére meg kell, h. tudjon tartani, ergo nem kell attól félnem, h. ortopédiai szempontból problémás lesz. Próba során hiába fókuszáltam, nem tudtam megmondani, h. a gerincem a megfelelő ívet veszi-e fel, hiszen néhány cm különbség választja el a jót a rossztól. Az Allegro-n pl. azonnal és egyértelműen érzem, h. ez rendben van.
Komfort szempontjából bőven el tudom képzelni, h. az eddigi "katonásabb" élménynél megszokás után esetleg sokkal jobban tudnám szeretni a süppedősebbet :)! Ezt csak a tartós használat mutatná meg.

 

Persze egy átlagos súlyú emberre a jó minőségű megtartást elvileg minden matracnak tudnia kellene, és ez még sincs így. Mint te is írtad régebben, pl. egy 50 és 70 kg-os pár esetében már megtörténhet, hogy különbséget kell tenni ilyen szempontból is. A különböző komfort igényeket még megérteném, de az ortopédiai alapfunkciót mindkét (átlagosnak mondható) testsúlyra tudnia kellene bármely matracnak, emellett mégis vannak, akik pl. Relaxx dual medium mellett hátfájással ébrednek. Ez az amit nem tudok felfogni.

 

Ha már a Dormeot említetted, szerintem pl. a Dormeo Air+ Comfort egy igencsak szuper matrac, 27 cm, és a masszív táskarugók felett ott vannak az Octaspring fantázianevű habrugók, egyedüli probléma talán, h. a közreölelő habrétegek Ecocell habból vannak kialakítva, amiről nem tudni semmit, de látatlanban legalább 32 kg/m3-es sűrűségre tippelem, az már majdnem 35 :). Ezt a matracukat simán beleraknám az innovatív kategóriába, 15 év gari, árban picivel olcsóbb, mint a Levital (kb. egy szint), bár komfort szempontjából a feszesebb vonalat képviseli.

 

Ha a Levital mellett döntök majd, akkor a vásárlás után egy hónappal jelentkezni fogok a sztori végkicsengésével :).

Előzmény: Alváskultúra (13459)
Sfakutya Creative Commons License 2019.09.23 0 0 13460

Szia!

Én egy hónapja vettem Levital matracot. Évtizedekig nagyon kemény matracon aludtam, és hittem benne, hogy csak ez megfelelő a gerincre. Az utóbbi években mindig úgy ébredtem, hogy alig bírtam lábra állni. Éjszaka alvás közben nem volt problémám, de a felkelések szörnyűek voltak. Iszonyúan fájt a derekam. Kitaláltuk, hogy kicseréljük a matracot. Még mindig a kemény matracokat kerestem, de egy matrac boltban az eladó meggyőzött arról, hogy kicsit puhábbat vegyek. Több alkalommal visszamentem az üzletbe és hosszú ideig feküdtem a matracokon. Végül a Levital Sense tűnt a legjobbnak. Sokáig vaciláltam, hogy mit tegyek, és végül megvettem. Amikor alszom rajta, akkor úgy érzem, hogy kissé túl puha, mert enyhén belesűlyed a fenekem, de reggelente fájdalom nélkül ébredek. És tényleg nem fáj a derekam! 10 nap használat után próbaképpen visszafeküdtem a régi kemény matracra és reggelre előjöttek a régi fájások. 

Előzmény: _László_ (13458)
Alváskultúra (X) 2019.09.22 0 0 13459

Kedves László,

 

szerintem az, hogy valami puha vagy félkemény -ez eléggé szubjektív. Az hogy egy komfortosabb matracba mélyebbre süpped az ember szerintem nem azt jelenti, hogy nem tart megfelelően. (nézzünk csak egy Jensen ágyat, Skandinávia ca. fele ebben alszik). Az hogy egy keményebb matrac majd jobban tart -én ebben sem vagyok biztos. Alapvetően a nyugati-északi kultúra azt mondja, hogy egy jó matracba-ágyba belefekszünk, egy rossz alkalmatosságra pedig ráfekszünk. Mi szeretünk ráfeküdni valamire, mert valahogy azt hisszük, hogy az jobban tart. 

 

Megjártuk a Recticel Group (Eurofoam összes üzeme, Schlaraffia, amely Németország legnagyobb matrac márkája, stb) európai fejlesztési központját Belgiumban. Úgy gondolom, hogy magyar ember még nem járt ott saját termékkel -persze nem tudhatom. Olyan emberekkel találkoztunk ott, akik 2-3 évtizede foglalkoznak ezzel és csak ezzel a témával. Előreküldtük a 4 Levital matracot. Beszélgettünk, elmondtuk, megértették. Kértek egy bő hónapot, hogy megvizsgálják, jogilag mennyire támadhatatlan a szabadalmunk, illetve a tesztek során (és nem hazudok: minimum Magyarország legnagyobb matrac szakkereskedése méretű volt csak a teszt labor:-) milyen eredményeket produkálnak  a Levital matracok.

 

Szummaszummárum:-) Nem találtak rajtunk fogást. Egy kicsit sem.

 

Ez persze nem azt jelenti, hogy ez a termék neked jó, hogy ez a termék neked megfelel, hogy ebben a matracban majd maradéktalanul jól érzed magad. Annyit jelent csak, hogy van egy olyan termékünk, ami a világon BÁRHOL megállja a helyét. Sót!

 

- van egy termékcsalád 4 típussal

- van egy szabadalmaztatott Levital technológia (Európa-Usa)

- átment Európa -szerintem- szakmai szempontból legszigorúbb gyakorlati tesztjén (Recticel)

- megfizethető árfekvésben van, ami annyit jelent, hogy icipicivel kerül többe, mint egy átlagos Dormeo memory matrac 2 cm memory réteggel és különösebb hozzáadott érték nélkül

- adunk hozzá pénz visszafizetési garanciát -bizonyos feltételekkel- akár 365 napot, amelyből 30 nap teljesen díjmentes

- EGYKI OGYI engedéllyel bírnak a matracok, így elszámolhatók egészségpénztárra

 

 

Nem hiszem, hogy jobban vagy részletesebben tudnék válaszolni a kérdésedre.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: _László_ (13458)
_László_ Creative Commons License 2019.09.22 0 0 13458

Kedves László!

 

A Levitallal szemezgetek már egy ideje, borzasztóan tetszik a habrugós technológiai megvalósítás, az elfogadható tömegsűrűség, illetve a ráüléskor, rátérdeléskor, kézzel való nyomkodáskor, elhelyezkedéskor tapasztalható rugalmassága és dinamikája. Ad egy plusz élményt, játékos hangulatot, és ez lenne a célom, hogy ha már 10 évre veszek egy új matracot, akkor ne csak egy egyszerű "beledőlök és el is felejtem, hogy min fekszem" tipusú megoldás legyen, hanem jó lenne, ha egy ilyen karakteres élményt is adna.

 

Persze az elhelyezkedés után az ember elvileg mozdulatlan az idő 99%-ában, így az idő túlnyomó részében ezt a hozzáadott értéket nem lehet megtapasztalni, onnantól már áttevődik a hangsúly a legfontosabb dologra, arra, hogy az alapfunkcióját hiánytalanul be tudja tölteni: tudjon tökéletes tartást adni a gerincnek és legyen kényelmes a felvett alvási pózban.

 

És itt jön a problémám.
Ahogy a 13430-as hsz-ben is írtad, hiába az elvi technológiai tökéletesség, a felület keménysége, komfortja egyéni ízlés kérdése.
Én kemény, igen feszes tartást adó matrachoz vagyok hozzászokva. Ez már megadta magát, ennek egyértelmű következményeként kialakult némi hátfájásom is.


Amikor a Levitalt próbálom (Perfect Sense HR), egyszerűen úgy érzem, hogy túlságosan beleenged a felületbe, és nincs meg az a rendíthetelen élményem, mint egy táskarugós feszesebb matracnál (pl. Duality Allegro), hogy tökéletesen megtart. Hiányérzetem van, ill. attól is félek, hogy ebben az állásban nem tudná "visszarendezni a gerincemet" eredeti állapotába. Az említett példát tekintve nyilván ég és föld a két megtartási élmény.
A testsúlyom teljesen átlagos, 70 kg, harmincas éveimben járok. Mindenütt azt írják, h. ortopédiai szempontból elvileg a félkemény matrac lenne a legjobb.

 

A kérdésem az lenne, hogy a jóval lágyabb matracmag ellenére lehetséges az, hogy a Levital tökéletesen meg tudná tartani a gerincemet, és hosszabb távon, pár hetes megszokás után esetleg még kényelmesebb is lehetne, jobban el is lazíthatna, mint egy feszes, táskarugós megoldás? Lehet, h. csak az eddigi megszokásom miatt érzem túlságosan kevésnek a tartást, és ennek ellenére a hátfájásom is elillanhatna vele? Vagy menjek biztosra és válasszak egy táskarugós matracot (de akkor részben bukom a Levital egyébként nagyon tetszetős dinamikáját, amihez ragaszkodnék)?

 

Illetve az lenne még a kérdésem, hogy ez a négy darabos Levital család miért nem tartalmaz egy feszesebb megoldást is? Nagyon jó lett volna! Lényegében most van egy puha, puhább ill. egy lágy és lágyabb matrac a skálán.

 

Előre is köszi a választ!

Előzmény: Alváskultúra (13457)
Alváskultúra (X) 2019.09.17 0 0 13457

Szia Rob19,

 

szerintem nincs külön igény ezekben az életkorokban. Ameddig elviseli ezt az ágyat, addig -persze ha már eleve jó a matrac- a matrac is kiszolgálja.

 

Üdv,

 

Pálinka

Előzmény: rob19 (13456)
rob19 Creative Commons License 2019.09.16 0 0 13456

az ágy egyedileg készült ilyen moduláris jellegű: 3 állása van, ugye egy magas rácsos oldallal, hogy ne kelljen mélyre hajolni, aztán egy alacsony, rácsos oldallal arra az esetre, amikor már feláll és van egy rács nélküli, de "legurulás gátlós" állása is - de a mérete az végig fix.

egy unokatestvért már kiszolgált, így tisztában vagyok a "képességeivel"

 

az anatómiából fakadóan kell többféle matrac, vagy elméletben jó az egy is? tehát a 2 napos babának az igénye megegyezik a 2,5 éves baba igényével? vagy mindkettő kiszolgálható egy matraccal?

Előzmény: Alváskultúra (13455)
Alváskultúra (X) 2019.09.15 0 0 13455

Szia rob19,

 

gratula. Az első -ismert- "Levital-gyerek":-)

 

Szerintem egy matraccal sem lehet kihúzni ennyi ideig, az én tapasztalatom, hogy egy-másfél éves korukban már kimásznak belőle, fordulásnál beakad kezük-lábuk és nehéz visszaparancsolni őket. Ha nincs készleten (márpedig pl. RelaXx BabyCare szokott lenni ebben a méretben is), akkor 2-3 hét.

 

Kilenc hónap alatt biztosan megjön:-))

 

Üdv,

 

Pálinka

Előzmény: rob19 (13454)
rob19 Creative Commons License 2019.09.15 0 0 13454

annyira jó a Levital Perfect Sense, hogy összehoztuk rajta az utánpótlást :D

kérdés tehát, hogy mennyit kell várni egy gyerek matracra, ami 140*70 méretű, és mondjuk 4 éves koráig (amire kinövi ezt az ágyat) elég-e bele egy matrac, vagy kell kettő (eltérő összetétel, keménység, stb?)

Alváskultúra (X) 2019.09.14 0 0 13453

Kedves Drammah,

 

 

a Signum Medium matrac lágyabb egy kicsit, mint a Medical Concept Premium. A Signum HR Climatic vagy Infinity matrac pedig teljesen más, feszes, de sokkal rugalmasabb komfortot nyújtanak. A Xsensor segítségével tudunk csinálni ma a Max City-ben egy testnyomáspont mérést, hátha közelebb kerülünk a megoldáshoz. Az nem gondolnám, hogy csak az emlékezőhabok lennének megfelelőek, hiszen abból is van 1000 féle és mindegyik ca. más tulajdonságú.

 

Ca. 10-18h között várlak szeretettel. Én Curem, Hilding, Life Sleep és Levital nyitási akciót látok a mai napra a honlapon...

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: drammah (13452)
drammah Creative Commons License 2019.09.13 0 0 13452

Kedves Alváskultúra

 

Fiatal vagyok és sajnos hátfájdalmam van. Leginkább a derekamnál. Egy ideje gyógytornákat csinálok és annyit elértem vele, hogy irodai munkám során végig tudok ülni fájdalom nélkül egy munkanapot:)

Viszont reggelenként eléggé hátfájósan szoktam kelni. Emiatt rendeltem egy relaxxx dual medium matracot. Ég és föld a különbség minőségben a régi rugós matracomtól. Viszont ezzel szoktam hátfájással kelni. Persze nem mindig. Amit megtapasztaltam, hogyha oldalra fekszem és teljesen kiegyenesedem "embrió" póz helyett + a lábam közé rakok egy memóriapárnát akkor a hátfájás nem jelentkezik. Viszont ha végig embrió pózban alszom akkor már előfordul a reggeli enyhe fájdalom.

Illetve ha pl háton fekszem akkor az egyik oldalán 1perc után jelentkezik hátfájdalom, a másik oldalán pedig kb 2-3perc elteltével. Na most ez azért van mert hulladék a hátam vagy mert ez a matrac nem nekem lett kitalálva?

 

A barátnőmnek pl kifejezetten tetszik, sőt.

Azon gondolkodtam, hogy a holnap nyíló üzletükbe bemegyek és ha már van akció akkor Medical Concept Premium-ra lehet lecsapnék. Puhaságra mennyire egyezik meg a relaxxxal?

 

Illetve ugye a relaxxx hideghab matrac. Lehet, hogy nekem mint hátpróblémával rendelkezőnek jobb lett volna egy memóriahabos matrac?

 

válaszát előre is köszönöm!

Alváskultúra (X) 2019.09.13 0 0 13451

Sziasztok,

 

csak emlékeztetőül, sok szeretettel szeretnék meghívni mindenkit egy személyes találkozási lehetőségre. 2019.09.14-én a Max City lakberendezési áruházban az Exclusive Gigamatrac üzlet megnyitója lesz az első emeleten. Több gyártó képviselője, vezetője mellett én is az eseményen leszek egész nap. Kb. ezekre lehet számítani: pogácsa, üdítő, szendvics, Xsensor testnyomáspont mérés, tanácsadás, szakmázás, több márka brutális akciója a megnyitó napján - most szombaton.

 

JENSEN, Levital, Billerbeck, Medical Concept, Life Sleep, Spirit Collection, Curem,  Hilding Anders

 

Tehát MOST szombaton 10 órától a Max City-ben!!!

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Alváskultúra (X) 2019.09.11 0 1 13450

de örülök, hogy nem nekem kellett válaszolnom:-)

 

Üdv,

 

Pálinka

Előzmény: VB_Esőkirály (13448)
_MrB_ Creative Commons License 2019.09.11 0 0 13449

Az.

Előzmény: VB_Esőkirály (13447)
VB_Esőkirály Creative Commons License 2019.09.11 0 0 13448

VB_Esőkirály Creative Commons License 2019.09.11 0 0 13447

Az ilyenek, mint JYSK Dreamzone felejtősek? 

Dreamzone gold s25 

22 cm vastag, luxus minőségű megfordítható matrac két keménységi fokozattal, 278 db/m2 táskarugóval, poliészter ha szivaccsal, 80x200 64.500

180x200 140.000 Ft. 

Kuka? 

VB_Esőkirály Creative Commons License 2019.09.11 0 0 13446

HOME Bútorszalon. 

Köszönöm szépen! :) 

Előzmény: Alváskultúra (13445)
Alváskultúra (X) 2019.09.10 0 0 13445

Szia,

 

Miskolcon is lehet futni egy kört, jó kis város. Sajna nem tudom, hogy most hogy hívják a helyet. A lényeg az, hogy Nagy Attilát keresd. Hivatkozz rám nyugodtan. Messze az egyik leghozzáértőbb értékesítő az ország keleti felén (hanem a legjobb)

 

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás lászló

Előzmény: VB_Esőkirály (13444)
VB_Esőkirály Creative Commons License 2019.09.10 0 0 13444

Ennek nem örülök. :) 
Akkor ebben az esetben bízzak a lutriban, vagy esetleg Miskolcon  próbáljak keresgélni üzletet?

(Miskolc 20 km, Budapest 200) 

Előzmény: Alváskultúra (13443)
Alváskultúra (X) 2019.09.10 0 1 13443

Szia Szabolcs,

 

értem. A Hilding azért már jó pár éve bent van Magyarországon, csak Európa legnagyobb matracgyártója. Ettől függetlenül persze jó lenne ha kényelmes is lenne nektek, de ezt online képtelenség megmondani. A 200e kategóriában azért már lehet találni választékot, amennyiben nem tudod próbálgatni a matracokat, úgy bármelyik online vásárlása is lutri lehet. Főként azért is, mert a félkemény, kemény, beton, stb kategóriák jelenleg nem az SI mértékegységre épülnek, így az adott gyártó vagy forgalmazó besorolását kapja, ami majd az ő értékítéletének lesz az eredménye. Lassan (remélem idén) elkészül a teszt állomásunk és többek között egzakt mérhető-skálázható keménységeket tudunk majd a matracokhoz rendelni. Ez azonban sajna csak a jövő és első sorban az általunk forgalmazott matracokkal kezdjük, versenytársak termékeinek az elemzése csak ezután jön majd...

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: VB_Esőkirály (13442)
VB_Esőkirály Creative Commons License 2019.09.10 0 0 13442

:)

"Az, hogy kemény, félkemény, egyéb összetevők, nem lényeg." 

Úgy értettem, hogy abban van elképzelésem, ezeket a szempontokat azért nem akartam ragozni.

A matracban is volt egy alapelképzelésem ( https://www.matracguru.hu/termek/hilding_individuality_multi_pocket_hard_zsakrugos_matrac ), de ez szép hazánkban nem egy elterjedt márka, azért kértem az Ön tanácsát. 
A pénz is számít nyilván, de a kényelem, a komfort, és az egyéb tulajdonságok is számítanak.

Egy 160/180x200-as matracnál bevállalok 150-200ezer Ft-ot, de sajnos azt nem tudom megoldani, hogy Budapesten végig próbálgassam mindet. :)

Előzmény: Alváskultúra (13441)
Alváskultúra (X) 2019.09.10 0 1 13441

Kedves Szabolcs,

 

ha nem számít a gyártó, nem számít a rugók száma, nem érdekes, hogy milyen magas, nem számít, hogy zónázott-e, nem érdekes a komfortréteg rétegrendje, nem számít a felhasznált habok minősége, ha nem érdekes, hogy milyen huzat van a matracon és hogy a gyártó mennyi garanciát vállal és mire, tehát ha semmilyen szempont nem számít, akkor bátran ajánlom kivétel nélkül mindegyiket:-)

 

Ha a pénz nem számít, akkor csakis ViSpring, Hästens, Spirit, stb... Ha a legolcsóbbat keressük, akkor valamelyik multi dömpingterméke lesz a befutó.  Azonban ha a kettő között próbálunk a földi árkategóriában nem eldobható, egyszer használatos zsákrugós matracot keresni, akkor valamilyen szempontrendszer mentén érdemes lenne mégis csak elindulni....

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: VB_Esőkirály (13440)
VB_Esőkirály Creative Commons License 2019.09.10 0 0 13440

Kedves László!

 

Köszönöm szépen.

 

Akkor már csak egy kérdés marad, Ön melyik táskarugós matracot tudná ajánlani?

Típus érdekel. Az, hogy kemény, félkemény, egyéb összetevők, nem lényeg. Előre is köszönöm. 

Üdv.,

Szabolcs

Előzmény: Alváskultúra (13439)
Alváskultúra (X) 2019.09.09 0 1 13439

Szia Esőkirály,

 

teljesen jogos a kérdés. A válasz már nem annyira egyszerű. Azt is mondhatnám, hogy mindegy. De még ez sem igaz. Hogy az ágykeret oldal elemétől mennyivel legyen magasabb a matrac ez sajna nem centiben meghatározható magasság. A képlet azonban egyszerű és ez az érték csak egy szempontból lesz érdekes (mennyit lógjon ki a matrac az ágykeretből). Amikor az ágy oldalánál lefekvésnél leülsz a matracra, akkor a combodat ne nyomja az ágykeret széle. Ebből a szempontból viszont fontos a kérdés. Hogy ez valójában hány centi, azt majd a leendő matrac dönti el, hiszen egy brutál kemény matrac esetében ha 2-3 centit emelkedik az ágykeret fölé, akkor már ez teljesül, egy lágyabb matrac esetében ez akár 12-15 centi is lehet. Általánosságban az ágykeret oldalelem fölött 10 cm már jó lehet ebből a szempontból. Persze lehet más aspektus is. Általában a rácstartó lécek 10-12 centire vannak az oldalelem magasságának teteje alatt. Ez eddig ok. Olyan extrém esetben (nem is annyira extrém pl. fa ágyak esetében), ha az ágykeret fejvége nem túl magas és az átlagos 10cm süllyedés mellett beteszünk ebbe az ágyba egy 30-35cm magas matracot, akkor egyszerűen optikailag eltűnik az ágykeret fejvége.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: VB_Esőkirály (13438)
VB_Esőkirály Creative Commons License 2019.09.09 0 0 13438

Köszönöm.

És arra van valami szabály, íratlan szabály, hogy pl. egy 12 cm matrac süllyedésű ágykeretbe mekkora magasságú matrac helyezhető el normál viszonyok között? Vagyis pl. egy 12 cm matrac süllyedésnél a 23 cm magasságú matrac alkalmazható? Bocsánat, ha hülye kérdés, de abszolút nem értek hozzá...

Előzmény: Alváskultúra (13437)
Alváskultúra (X) 2019.09.09 0 0 13437

Szia Esőkirály,

 

zsákrugós matracok esetében is természetesen nagyon nagy szórás van. Itt leginkább a rugók száma, a komfortrétegben felhasznált alapanyagok minősége ami számít. Ezt a terméket nem találtam meg valószínű hogy azért, mert ez a Hilding Hotel szériája, nem pedig egy kereskedésekben vagy webáruházakban kapható termék. A hagyományos zsákrugós matracok 250db/m2 rugósűrűséggel készülnek, innentől kezdve a 3-4-500 rugósűrűség természetesen jobbnak számít.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: VB_Esőkirály (13436)
VB_Esőkirály Creative Commons License 2019.09.08 0 0 13436

Szép estét kívánok! Az elmúlt héten volt szerencsénk külföldön ckipróbálni" egy matracot, nevezetesen a Hilding Multipocket pearl típust. (utólag kérdeztem meg a szállás helyet, hogy milyen típusú volt)

Kérdésem: táskarugós matracok között is komoly különbség van, ragaszkodjak ehhez a márkához, vagy esetleg tud valaki alternatívát ajánlani? 

Alváskultúra (X) 2019.09.06 0 1 13435

Sziasztok,

 

sok szeretettel szeretnék meghívni mindenkit egy személyes találkozási lehetőségre. 2019.09.14-én a Max City lakberendezési áruházban az Exclusive Gigamatrac üzlet megnyitója lesz az első emeleten. Több gyártó képviselője, vezetője mellett én is az eseményen leszek egész nap. Kb. ezekre lehet számítani: pogácsa, üdítő, szendvics, Xsensor testnyomáspont mérés, tanácsadás, szakmázás, több márka brutális akciója a megnyitó napján -szombaton.

 

Tehát jövő hét szombaton a max City-ben!!!

 

Üdvözlettel:

 

pálinkás László

Alváskultúra (X) 2019.08.17 0 0 13434

Szia,

 

szerintem igen, de ezt ugye érezni kellene a próbák során...

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Sfakutya (13433)
Sfakutya Creative Commons License 2019.08.17 0 0 13433
Köszönöm az eddigi információkat.
Két különálló matracot szeretnenk venni, de meglepő módon 60 es 90 kg-osan is a lagy matracot éreztük kényelmesnek.
Nekem a legnehezebb dontenem, mert nekem fájós adereoam. Eddig nagyon kemény matracon alidtam, ami most már nagyon nem jó. A nagyon lagy touch háton alvasra es oldalt alvasra 60 kg-os embernek jó lesz?
Előzmény: Alváskultúra (13432)
Alváskultúra (X) 2019.08.17 0 0 13432

Szia Sfakutya,

 

a Levital matracok szabadalmi lényege éppen abban rejlik, hogy egy adott típus (a nagyon extrém súlyokat kivéve) minden testsúlyra és testalkatra megfelelő alátámasztást nyújt. De: a hozott komfortérzettel a technika vagy a matrac fejlesztés nem tud mit kezdeni. Arról van szó, hogy két azonos súlyú, testalkatú, súlyeloszlású személy esetében ha az egyik eddig egy kemény matracon aludt évekig, a másik pedig egy puha matracon, akkor különbözőképpen reagálnak majd ugyanarra a matracra. Ez annyit jelent. hogy a Levital matracokból is ezért 4 típus érhető el:

 

- két különböző keménységű gélhabbal a tetején 

- két különböző hideghab komfortréteggel

 

Minden touch matrac az adott családban a lágyabb verzió. Akár az is megoldható, hogy  két különböző típusú matracmag kerüljön egy nagy egybe matrachuzatba.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

 

Előzmény: Sfakutya (13431)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!