A Bz-s topikban valaki azt mondta, hogy már csak az Usgyik topikja hiányzik. Ezért most ezt a hiányt pótolom. De mivel ez egy viszonylag új járműtípus, ezért összevontam a 2-esen közlekedő, kedvelt Siemens Deisirokkal. Tehát: 6341-s és 6342-es barátok ide!
Én 2 évet eltöltöttem 341-en is! Akkor sem tapasztaltam,hogy akadási probléma lett volna. Igaz azóta sokszor koccantak egymásnak azok a járművek is. De ha már hideg,meg orosz motor! A kürt EP még mindig kint van?
Attila! A fedél fel-le vétele nem olyan katasztrofális mint ahogy gondolod. A gumipókok nem feszülnek.illetve nem tudnak kicsapódni. De nem is ez a lényeg hanem ,hogy véleményünk szerint felesleges.
Hát ez igy ebben a formában úgy van jól, hogy akkor erre külön típus ismeretet kell csinálni. Ha a fix pont alul volna akkor meg láb közön vágna. De ha gumik elöregednek akkor viszont nem lesz már ilyesmire erejük.
Azért az feltűnő,hogy az egyik hozzászóló szerint majd 10 éve nincs problémájuk a fűtött kapcsolófejekkel és nem érti a takarót,a ,másik hozzászóló szerint,meg ahol majd 10 éve szívnak a fűtetlen kapcsolófejekkel ott szeretik a takarót.
Ezt te nem értheted! Szentesen jobban értenek a motorvonatokhoz, még a Desirókhoz is. Nekik már akkor motor berregett a hátuk mögött, amikor mi még a szénport piszkáltuk a körmünk alól! :-)
Jaj He, ne csináld már. A gumipók fix pontja felül van, ha kicsúszik a kezedből az alja rögzítés közben, vagy majd eljutunk az elgörbült, elkopott kampókig (márpedig Te is tudod, hogy eljutunk...) akkor a felfelé elszabaduló vég érdekes dolgokat fog művelni... A mostani új, és megfelelő hosszúságú, nem túlfeszített pókok, tudod azok a gumi fajtájúak nem lesznek ilyenek örökké.
Ebbe bele van kalkulálva a védőszemüveg, vagy ennek hiányában az esetleges szemműtétek, és üzemi balesettel járó egyéb költség is? Látta ezt munkavédelmi szakember? Mert akkor gratulálok neki....
Nem kell a schaku alá bújni, szemben állva vele feltehető a gumipókos megoldás.Szentesen szeretik, messze kezelhetőbb, mint a sárga ponyva takaró. Az is igaz, hogy sikerült már jó néhányat összetörni.
Szép jó napot! Szerintem+ rámehetne mindegyikre mivel csak a mechanikát takarja. (a póknak köszönhetően. Az ötből négyre biztos ). Azaz a Tallent mechanikai részének lehet,hogy nagyobb a kerülete mivel azt a Dailner gyártota. De kapcsolás szempontjából még mindig kompatibilis a Voith turbo álltal gyártotakkal. Elretentésül:
Kb: erről lenne szó . Ehhez hasonló miatt volt már tv hiba. Konkrétan a d11-esben az egyik szegmensben lelt a nagyon szerelő bácsi egy darazsat. Hiba rugóerőtároló nem old.
Mi ebben a javítás hisz a villamos fedeleket nem takarja. Talán a visszahúzó rugókat kellene cserélni, hogy a fedelek rendesen visszazáródjanak alaphelyzetbe. A tengelyek szorulása pedig ha a szerelők rendesen végre hajtják a karbantartást sokat nem ér hiszen a felületek megfelelő kenése kb addig tart mig beviszik a gépet amosóba.
Az egyik,hogy nem párdarabos kísérleti példányt sóztak a nyakunkba,aminek a működését és annak tapasztalatait is most tanulja a gyártó és használó egyaránt.
A másik 2003 óta szinte folyamatosan ezeken járok és csak hallottam 1 kollégától egy verébtetemről amely benne volt. (de ő sem akadási problémát írt,hanem csak észrevették és kipiszkálták belőle )