Keresés

Részletes keresés

osztin Creative Commons License 2011.02.18 0 0 2940

hétvégén húsleves lesz na majd abból akkor kap egy szál karajcsontot amin van porcogo

 

nekem a bulldogoknál nem jó ugye olyan szájszerkezetűk van hogy azzal nem csodálkozom, hogy nem birják megrágni rendesen,

és emiatt már volt gondom.

Előzmény: SábaKirálynője (2932)
osztin Creative Commons License 2011.02.18 0 0 2939

Sziasztok igy pislágolok mennyit irtattok hurrááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

 

megyek is vissza olvasni

ncsk Creative Commons License 2011.02.18 0 0 2938

Vannak olyan tápgyártók, akik kifejlesztenek olyan tápot, ami kifejezetten az adott fajtának jó. Pl. a tacskónál ugye a csontok izületek a gyenge láncszem, így a tacskó fajtatápba plusz tesznek olyan anyagokat, amik erősítik a kutyát. Eddig mi Eukanubával etettük, de az sima felnőtt kutyáknak volt, most vettünk Royal Canin tacskó fajtatápot és ezt iszonyúan eszi, imádja.

Pl. van olyan kutyafajta, akik lassúbbak, kényelmesebbek, ezért hajlamosabbak a hízásra, így az ő fajtatápjuk általában csökkentett kalória tartalmú. Vagy vannak a nagytestű mozgékony kutyák, ahol a kutya habitusának megfelelően magasabb zsír, vagy energiatartalom kell, vagy esetleg valami vitaminkiegészítés, stb.

Nem vagyok kifejezetten tápmániás, de annó munkámból adódóan vizsgálnom kellett a kutyatápokat és be kellett látnom, hogy a prémium kategóriájú tápok elég jók. Van 3-4 márka amit érdemesnek tartok fogyasztásra (persze ez szubjektív vélemény). Az Acana nevű táp még, ami szerintem nagyon jó, azt még nem etettük, de ki fogjuk majd próbálni.

Sajnos a tápok esetében nagyon igaz, hogy olcsó húsnak híg a leve, így a jó tápok sajnos tényleg drágábbak a szokásosnál. Vannak viszont akciók. Most fél kg áráért vettünk 1kg-ot a tápból, illetve interneten rendelve is vannak akciók, meg néha olcsóbban lehet hozzájutni.

A jól összeállított házikoszt is szerintem tökéletes választás. Én vegyesen etetek házit és tápot.

Előzmény: akkdomedee (2936)
ncsk Creative Commons License 2011.02.18 0 0 2937

Szia Kramdi!

 

Itt pár hozzászólással előbb (oldal alja kb.) osztin tett be videókat amiben a kutyasuttógó mondt nevelési tanácsokat. Nem könnyű, mert ő azt mondja, hogy vannak eleve dominanciára törekvő kutyák és azoknál sokminden szabályt kell betartani, de szerintem van pár jó ötlet. Azt hiszem az utolsó videó amit betett pont a falkavezérségről szól, ami alapvetően szükséges ahhoz, hogy a kutya ne legyen morgonc, azaz domináns.

Előzmény: kramdi (2935)
akkdomedee Creative Commons License 2011.02.18 0 0 2936

Megkérdezhetem, hogy milyen az a fajtatáp?

Előzmény: ncsk (2934)
kramdi Creative Commons License 2011.02.18 0 0 2935

Szia ncsk!

 Tudnál valamilyen támpontot adni a kutyasuttogó módszerrről? Sokat küzdök az én méregzsákommal, szeretnék vele közös nevezőre jutni. Egyébként a kicsi gyerekekkel a miénk is meglehetősen barátságos. Nagyon megijedtem a multkor egy 3 éves kislány hirtelen fölkapta és számolgatta a szemeit, de békésen ,farkcsóválva tűrte. Ennek nagyon örültem. 

Előzmény: ncsk (2934)
ncsk Creative Commons License 2011.02.17 0 0 2934

 

Szia Sába!

A legszívesebben az ember felkapná és megdögönyözné olyan édes kis kölyök pofája van:)

 

Ma érdekes dolog történt nálunk. Mint már sokszor megosztottam, hogy a mi kuttyunk egy kis morgonc és naponta többször is előfordul, hogy a nemtetszését halk morrogásban nyilvánítja ki, eddig a kutyasuttogó módszere sem törte meg, bár ha nagyon szigorúan betartok dolgokat, akkor engem elismer, mint felettesét.

A szomszéd kislány (2 év körüli) ma odament hozzá a lépcsőházban, simogatta, ölelgette, puszilgatta az orrát, a fülét és a kutya tűrte... pedig ezt egy idegentől soha nem tűrné, sőt ha ugyanezt egy felnőtt csinálja, akkor tuti morog. A nagyon kicsi gyerekekkel elég toleráns tud lenni, amin már nem egyszer meglepődtem, de a 4 év felettieknek már megmondja a magáét, ha valami nem tetszik neki. Persze iszonyúan résen vagyok mindig, mikor gyerek simogatja, mert a gyereket nem akarom frusztrálni, a kutyát meg szoktatni szeretném, hogy gyerekekkel ellegyen. Eddig mindig agyon dicsértem, hogy milyen szépen viselkedik velük, remélem ez a továbbiakban is így marad.

 

A másik, lehet, hogy túlzás, de rendeltem a kutyának kétféle táplálékkiegészítőt, az egyik szelén és E vitamin tartalmú halolajas cucc, ami jót tesz a szőrnek és a bőrének, illetve az immunrendszernek, a másik pedig a porcoknak, izületeknek (kondroitin, glükozamin és egyéb vitaminok ásványi anyagok).  Megfogadtam, hogy egy évben egyszer adok egy kúrát az izületeknek meg az immunrendszernek, mert bevallom még így is parázok, hogy ne legyen soha semmi a gerincével. Nálunk napi szinten ugrál egy betonperemről föl-le, amit nem tudunk megakadályozni.

A lényeg viszont az, hogy a kettőért több, mint 10 ezer forintot fizettem! Nem mondom, hogy nem fájt :) Esküszöm magamnak nem veszek ennyiért vitamint :) Persze nem sajnálom, mert így nyugodtabb a lelkiismeretem. Az is lehet, hogy soha nem lenne semmi baja vitaminok nélkül sem, de állandóan kitör belőlem a túlaggódós gazdi.

 

Ja és kapott fajtatápot, amit zabál annyira bejön neki.

 

 

Előzmény: SábaKirálynője (2928)
SábaKirálynője Creative Commons License 2011.02.17 0 0 2933

Hát mindig méreteset kap :D

Előzmény: kramdi (2931)
SábaKirálynője Creative Commons License 2011.02.17 0 0 2932

Szerintem meg szoktatás kérdése. Nem szabad megilyedni ha egyszer szorulása van a kutyusnak, hanem apránként hozzá kell szoktatni. Mi is eleinte elvettük tőle a csontot, amikor már úgy láttuk, hogy eleget lakmározott belőle. Úgyhogy még nektek sem késő adni neki, szépen apránként és akkor hozzászokik. Ncsk-hoz hasonlóan én is azt mondom, hogy a tacskónak különösen szüksége van a csontból és porcból szerzett tápanyagokra.

Előzmény: osztin (2930)
kramdi Creative Commons License 2011.02.17 0 0 2931

Nagyon édaes a tacsi a tacsiméretű csonttal !

 

Köszönjük a receptet, hiszen a gazdik bendőjével is törődni kell.

osztin Creative Commons License 2011.02.17 0 0 2930

szerencsések vagytok 

Előzmény: SábaKirálynője (2927)
osztin Creative Commons License 2011.02.17 0 0 2929

MEGDOLOGZIK VELE LÁTTOM

 

hoztam egy kis receptet nektek ma ezt volt az ebéd

 

 

Brokkolis-sonkás tészta 

Hozzávalók:

- 50 dkg brokkoli
- só
- 30-40 dkg aprótészta
- 1 fej hagyma
- 1 evőkanál margarin
- 2 tojás
- 4-5 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- ételízesítő
- őrölt bors
- őrölt koriander
- 15-20 dkg sonka vagy sonkás felvágott, esetleg marha párizsi
- 10 dkg sajt

Elkészítése:
A rózsáira szedett brokkolit félig megpároljuk. Közben megfőzzük a tésztát. (Ha finomabbra akarjuk főzni a tésztát, akkor a brokkoli párolólevét ismét felforralva ráöntjük a tésztára.) Megpároljuk a finomra aprított hagymát. A tojást, a lisztet, a tejet összekeverjük, ráöntjük a hagymára és félig besűrítjük. Az ételízesítővel, borssal és korianderrel fűszerezzük, majd a kockára vágott sonkát beletesszük. Hozzákeverjük a megpárolt brokkolit és a kifőtt tésztát. Egy jénai alját vékonyan bekenjük margarinnal, a keveréket beleöntjük és 200°C-on (gázsütőnél 4-es fokozaton) megsütjük. Az utolsó 5 percben rászórjuk a reszelt sajtot.

Előzmény: SábaKirálynője (2928)
SábaKirálynője Creative Commons License 2011.02.16 0 0 2928

Az első csont az életében :) Bárány combcsont volt :D És IMÁDTA :)

 

 

SábaKirálynője Creative Commons License 2011.02.16 0 0 2927

Sziasztok!

Látom én még mindig kilógok az itteni tacskó etetési szokások közül :) Mi adunk csontot Sábának és soha semmi baja nem volt tőle. Kap marhacsontot, amit rágcsálhat, szépen ledarálja róla a porcokat és utána elvesszük tőle. Megkapja a szárnyasok combcsonjainak a végét. Olyan aranyosan harapja le :) Kap nyúl nyak csontot, nyúl gerinc csontot, nyúl comb csontot. Szóval mindenféle csontot, kivéve disznót nem (mert disznó húst a gazdik sem esznek) Nálunk soha nem volt szorulása, és a csont evés után soha nem volt baj a székletével sem.

Előzmény: osztin (2922)
kramdi Creative Commons License 2011.02.16 0 0 2926

Fantasztikusak ezek a nevelési tanácsok. Kicsit haladunk. Nem tudom nálatok hogy van, de ez fel sem tünt, mindig ő megy ki először az ajtón. A kocsi beállásnál is gond van vele. Eddig mindig két ember kellett hozzá, hogy közben ne szökjön világgá, vagy ne üssük el. Lehet, hogy a mi kutyusunk egyébként mérgesebb fajta, vagyis "gyárilag ilyen" mert a bariti társaságunkban is van egy tacsi, de az nagyon békés.

Nálunk is estt egy kis hó, ő ennek nagyon örül, ugrándozik benne ,de olyan vizes lesz a hasa :)

GPS Creative Commons License 2011.02.16 0 0 2925

 

 

Hááát, ha már reggelit is lehet rendelni...akkor, részemről - inkább ezt :-))))

 

 

Visszatérve a hóra, nekünk azzal más bajunk van:

 

Rudi szereti ugyan a havat - de csak ameddig por-hó - mert a latyakot azt nagyon rühelljük ám.

 

Húúú, azt aztán nagyon nem bírjuk.

 

 

A vastag hóval viszont az a nagy baj, hogy eltakarja a szagokat. Márpedig a jó dologvégzéshez (egy fiú-kutyának főleg) feltétlenül szüksége van a "szag-élményre" is.... mert csak a megszokott szagú hely a jó. 

 

Van, hogy az ismert helyeken felássa a havat, hogy hozzájusson a szokott illathoz - és ez néha elég hosszadalmas is tud lenni - ami nem mindig kellemes a mínuszban.

.

Előzmény: osztin (2924)
osztin Creative Commons License 2011.02.16 0 0 2924

 

jó reggelt meghoztam a kávét, kezdödjön szépen a napotok 

 

remélem GPS-is szoknyát hord mert ha nadrágot akkor ez a kávé neki nem jön be,

 

 

Igen én nagyon szerettem ezt a manust két okból is nekem nagyon szimpatikus, a másik ok, tényleg tud olyan tanácsokat adni, ami nem kiképzés, ha nem lélektan és ez nagyon hatásos nálunk nagyon bevált, ugye a bulldogok is elég önfejüek és a hülye szokást nem nagyon adják fel, ragaszkodnak hozzá, na az Ő módszerével nagyon sokat elértem náluk pl: olyan ha állunk be a kocsival nem rohanunk ki a kapun ha nem szépen hátra megyünk és ehhez elég egy kéz jel, és rögtön tudják mi az ábra, mit szeretnék,

 

az ajton kimenésnél is mindig szó szerint kilökték egymást most szépen várnak arra, hogy kimehessenek nem orditoznak és visitoznak ,hogy egész utca hallja,

 

nagyon sok jó tanácsai vannak és tényleg az is igaz ha lemozgatod őket valamilyen szinten mert azt tudni kell a bulldog nem egy mozgékony fajta inkább fotel függő és ezerszer meggondolja, hogy Ő most rohanjon van nem, akkor mozdul meg csak ha kint az utcai csatornán jön, hogy valami ellenség tévedett az utcába na akkor rohanás van ezerrel és orditozás a keritésnél mig el nem megy utánna mintha semmi nem történt volna jönnek vissza,

 

Pannika még nem vette fel ezt az örületet remélem nem is fogja alig várom, hogy már meglegyen az oltása aztán mehessek vele,  mert ugye nincs oltási könyve nem találták, igy most én oltattom be, de egy kicsit várok mig vissza jeleznek a környéken levő dokik ,hogy ott valakinél oltották-e.

 

itt ma reggelre esett a hó és mondanom sem kell a kiskirálylány nem pisilt kint semmit, inkább vissza szaladt felfelé már mer jönni de lefelé még nem

 

irjatok ti is légysziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 

később jövök

Előzmény: ncsk (2923)
ncsk Creative Commons License 2011.02.15 0 0 2923

Sziasztok!

 

Jók ezek a kutya"nevelési" tanácsok. Van egy pár, ami nagyon bevált nekünk is.

 

Mi is ritkán adunk csontot a kutyának, viszont porcot annál inkább. A tacskóknak szerintem a szokásosnál is jobban kellenek az olyan anyagok, amik a porcokat, izületeket karbantartják.

Múlt héten megevett egy sertés bordacsontot, de csak egy kicsit. Másnap olyat produkált, amit én még soha nem láttam. Nem lett szorulása, de POR! jött ki belőle. Szabályosan, mint a homok. Egyébként ha úgy eszik csontot, hogy közben húst és zsírt, ill belsőséget is eszik mellé, akkor mi nem látunk semmi szorulást, minden normál állagú marad.

A kutyák egyébkén sokkal magasabb zsírtartalmat igényelnek, mint az ember, így nálunk rendszeresen kap töpörtyűt, szalonnát, vagy olivaolajat a tésztájára, és nagy kedvenc az olajoshal. Mindezek mellett a kutya nem hízik, sőt, ha nem adok neki ilyen zsírosakat ilyen hidegben, akkor elkezd agarasodni, mert annyira lefutkossa meg elfűti az energiát.

 

A videók között volt egy nagyon érdekes momentum, a mozgás. Én csak megerősíthetem, hogy ha a kutya eleget mozog kint, futkos eleget, meg ha szellemileg is le van kötve naponta legalább egyszer valamilyen "feladattal", játékkal, akkor sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb otthon.

Előzmény: osztin (2918)
osztin Creative Commons License 2011.02.15 0 0 2922

én sem adok csontot nekik csak egy évben egyszer de az is olyan ami a levesben főtt, és utánna lerágicsálják nekem van két 10 éves kutyám és ők már nem kapnak semmilyen féle csontot, mert igen csak alig tudtak tőle remekelni és megszenvedték mire távozott, igy inkább nem adok ,

 

tegnap ráfáztam mert a párom lusta volt megfőzni nekik a hús amit kikészitettem ,hogy mire haza jövök igy elsétált a boltba és vett marhadarálékot rudban nyersen szétosztotta még Pannának is adott aki ma véreset kakilt tőle reggelre majd elájultam, hogy mi baja lehet, de most már rendes a széklete és kedélye is jó 

 

mondta ha megfozte volna tiszta csontszilánk lett volna, nem hiszem el, hogy szegény kutyáknak már ilyent adnak el, birják azok jelszóval.

 

Rudi standard tacskó ? igazán tehetnél fel rola képeket gondolom nagyon szép kis sportos kutya

Előzmény: GPS (2921)
GPS Creative Commons License 2011.02.15 0 0 2921

 

Áhh, Rudi az simán letagadhat pár évet. Úgy szalad az úton, mint a nyúl, csak porzik utána. A lépcsőn úgy szalad fel 3 emeletet, hogy elunja magát az ajtó előtt - amíg én is felérek.

 

Persze, ez az ellenőrzött mennyiségű és minőségű kajának (is) köszönhető...pláne így idősebb korban.

Nekem volt már elhízott tacsim (igaz, az lány volt) de megfogadtam, hogy: soha többé.

 

Annyira igaz, hogy a kutya súlya erősen kaja-függő, hogy ezt a mostani, 22 dekát, (ebből a menüből) - csak a 3-ik szúrásra sikerült belőjem.

 

1) Első körben úgy gondoltam, hogy hát 24 órára biztos kell neki vagy  30 deka, ha elosztjuk. Hát tévedtem, mert a kutya elkezdett kerekedni, már túllépte a 9 kilót.

 

2) Ettől megijedtem és egyből levittem 18 dekára. Ez se volt jó, mert 10 napon belül lement 8 alá.

 

3) Na, a végén kikötöttem a 22 dekánál...ezzel tartja a versenysúlyát 8,4...8,7 között. Immár évek óta.

 

Ha jól visszaemlékszem, a (sok) csont mindig is szorulást okozott. Na jahhh, be tud vágni egy fél grill-tyúk csontit, cakk-pakk... még szép, hogy az a rengeteg kálcium-por megköt benne.

.

Előzmény: kramdi (2920)
kramdi Creative Commons License 2011.02.15 0 0 2920

Szia GPS

 

Egyébként csontot régebben sem adtatok a kutyusnak, vagy csak mostanában, hogy idősebb ?

Nagyon szép kutyus, a szomszédunkban van egy 10 évas, de azon már látszik, hogy nagyon öregecske. 

Előzmény: GPS (2914)
kramdi Creative Commons License 2011.02.15 0 0 2919

Köszi a tanácsokat! Valóban lehet benne valami, én tulajdonképpen csak agyonszeretgettem, nem igazán neveltem eddig, mert olyan kis drága, nem volt szívem szigorú lenni vele. Majd most másképp próbálom.

 

Előzmény: osztin (2918)
osztin Creative Commons License 2011.02.15 0 0 2918

valószinű,hogy nem tekint rátok ugy mint a falkavezérre itt egy jó video ,hogy mi is a falkavezér funkcioja

 

Előzmény: kramdi (2913)
osztin Creative Commons License 2011.02.15 0 0 2917

Előzmény: osztin (2916)
osztin Creative Commons License 2011.02.15 0 0 2916

 

Előzmény: osztin (2915)
osztin Creative Commons License 2011.02.15 0 0 2915

figyelmedben ajánlom nézzegesd a youtubon Cesar Milan-t beütöd és sok sok ötletet ad,

 

 


Előzmény: kramdi (2913)
GPS Creative Commons License 2011.02.14 0 0 2914

 

A csontot (mint olyat) mi teljesen kizártuk - legalábbis igyekszünk kizárni, mert "szeressük ám, de nagyon!".

 

De sajna az van, hogy egy kis grillcsirkézés után...bizony két napig nehezen megy ám a kakálás - mert rettenetes székrekedést okoz neki.

 

Ez már menetrendszerű - ezért szinte teljesen kizártuk a csontot - pedig van ám könyörgés érte, rendesen.

 

A hétvégén főzök - mert adigra elfogy a legutóbbi, 60 napos adag - és akkor majd konkrétan leírom az új receptet... esetleg pár fotót is felteszek.

Ha kedvet kap valaki, hát csinálja meg - nem kell mindent nulláról kitalálni, ha egyszer már másnál bevált.

 

Most van a mélyhűtőben 3,5 kiló májam, és vagy 4,5 kilónyi bőrsajtom (a fejből) - ebből,  számításaim szerint, olyan 80 napnyi adag lesz - de ez majd a kiadagoláskor eldől.

.

Előzmény: kramdi (2913)
kramdi Creative Commons License 2011.02.14 0 0 2913

Szisztok!

Egy 10 hónapos szálkásszőrű tacskó fiúnak vagyok a gazdija. Nagyon tündéri, imádjuk őt, de csak ha jó kedve van. Ha úgy gondolja nincs kedve velünk foglalkozni, nem engedi, hogy hozzányúljunk, vicsorog, morog, odakap az ember kezéhez. Van -e ötletetek, hogyan leget megszelídíteni ezt a kis harci tacskót? Próbáltuk simogatva nyugtatni, mérgesen leszidni, de nem használ.

Irígylem, amikor látom a többi tacsi póráz nélkül sétál a gazdijával, játszik a többi kutyussal. A miénkkel messzire el kel kerülni a kutyákat, mert morogva, vicsorogva nekimegy a legnagyobb testü kutyának is. Van egy ismerős békés labrador kutya akivel próbáltuk barátkoztatni, de még őt is sikerűlt felhergelnie, előtte a gazdája nem halotta még morogni sem.

Olvastam az etetési hozzászólásokat, nagyon hasznos számomra is, a disznófej nagyon jó ötlet, köszi. Egyébként csontos húst szoktatok-e nekik adni pl csirkenyakat, farhátat?

Örömmel veszem, ha van ötletetek a neveléssel kapcsolatban. 

osztin Creative Commons License 2011.02.14 0 0 2912

azt hittem én is ,hogy testvérek de egy almon belül is születhet törpe és standard is, 

erről a mimidiktátor kennelről elég sok tacskos beszél, még nem néztem honlapjukat de megfogom nézni,

kiállitásra mentek ,vagy már voltattok?

 

délután vissza olvasok akkor lesz egy kis időm most dolog van 

 

addig irjatok olyan kihalt ez a topic

 

Előzmény: SábaKirálynője (2910)
osztin Creative Commons License 2011.02.14 0 0 2911

 

 

jó reggelt meg hoztam a kis reggelit

 

 


Előzmény: SábaKirálynője (2910)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!