Keresés

Részletes keresés

( turpi ) Creative Commons License 2001.02.11 0 0 439
Hali!

Meg tudná nekem mondani valaki hogy melyik emberketol szerezhetek infokat (a jatekban) az alabb varosok helyerol? : New California Rep, Vault 15, Vault 13, San Fran, Navarro, Oil Rig

Hogyan lehet XPhez jutni? Meg csak 5-os szintu vagyok de mar bejartam vaultot, modocot, brokent, new renot blahblah....es meg mindig csak szar riflem van

anaximandrosz Creative Commons License 2000.10.06 0 0 438
Elkezdtem a Fallout1-et.
Háát,a 2 után valahogy nem az igazi. A grafikai megjelenítés és néhol a zenék is ugyan az mint a 2-ben, de sztori nem ragatott nagyon magával.
A 2-ben már a legelején a Temlpe is nagyon jó volt, meg a falu aztán különösen, a többiről nem is beszélve. Itt meg unalnas városkák, mindenki Leather Armor-ban (én is, társaim is), ugyanúgy néz ki minden (Junktown-ban vagyok csak, de már nagyon unom). Az 'animált' szereplők kimondottan bénák, pl. Killian egyszerűen rettenetes.
Ami legjobban zavart, hogy háromnegyed óra játék után már leather armorban shotgunnal rohangáltam. Ilyen szerkóval a 2-ben én lettem volta a pampák királya. Az volt az igazi, amikor Vault Suit-ban Sharpened Spear-rel hasogattam a golden gecko-kat, alig túlélve. De itt minden csak úgy becsorog, pl. leather armort lehet lopni egy álldogáló őrtől, és annyi cuccom van, hogy a legdrágább kacatokat is meg tudom venni.
Nyugtassatok meg, ugye később izgalmasabb lesz??
anaximandrosz Creative Commons License 2000.10.02 0 0 437
Kösz a telefonszámot :-), átjutnom sikerült, de mindig sokat szívtam vele, csak próbálgattam össze-vissza, nem bírtam algoritmizálni a problémamegoldást. Amít leírtál, abban ugye benne van az is, hogy jobbra GECK, balra meg Ad.Pow.Ar.MkII felvétele? Érdekes egyébként, hogy addig nem lehet kimenni lent, amíg a GECK-et magamhoz nem veszem, pedig a másikat (Vault15-ből) Vic-re bíztam odakint.
Most már level99-el szaladgálok, de így már semmi érdekes nincs benne, csak hack'n'...
Talán újra indítom.
Tudtátok, hogy a leggyilkosabb fegyver a Pulse Grenade (vagy ilyesmi) 300-as 'throwing' skill-el elhajítva? Volt olyan dobásom, amikor a Sierra Army-ban egyszerre 3 rakétás robotot döntött le végleg.
Előzmény: cookiemonster (436)
cookiemonster Creative Commons License 2000.09.29 0 0 436
Hali anaximandrosz

dehogy múlt ki, csak mindenki faaloutozik:)
vagy csak simán megfagytak:(
hamég nem zúztál át a villanyszobán, akkor figyu: számozd be gondolatban a szobákat, úgy, hogy a bal szélső legyen az 1, a jobb alsó a 9-es (ahol a kábel van a padlón, nyalván az vezeti a kakaót a padlóba, de nem sikerült felszedni), szal a 2-es szobába érkezel az elején, és a következősorrendben berheld meg a kompútereket:2123389 (nehogy fölhívd). Van egy másik megoldás is de kurva hosszúra sikerült, és már baromira nem emlékeztem rá (előtte be kellene dobni egy-két Mentatot).

Aki meg akarja győzni Myront az ellenszerkészítés előnyeiről, az szerintem inkább INT-re tápoljon, nekem bejött. És miért nem lehet a recipét kiverni a kis szarháziból??:((

télleg írjatok a legkafább játékról a legkafább topicba
cookiemonster

Előzmény: anaximandrosz (435)
anaximandrosz Creative Commons License 2000.09.29 0 0 435
Kimúlt a topic?
Vagy csak én nem látok semmi új üzenetet?
anaximandrosz Creative Commons License 2000.09.21 0 0 434
Közben rájöttem, az volt a baj, hogy azt mondtam a tárasimnak, hogy "wait for me". És Horrigan után nem mondtam "let's go!".
Így aki életben is maradt, ottmaradt a robbanást megvárva :-((
Ez mondjuk bug, mert a falubeliek is kitalálnak maguktól, sőt ha nem megyek ki az ajtón, hanem azt mondom a PIPboy-on hogy 10 perc várakozás, akkor is megmenekülök és elmegyek a hajóval, nem várom mega robbanást.
Azt még nem próbáltam ki, hogy Horrigan még él, de én még a lövöldözés előtt várom ezt a 10 percet.
Mindenkinek ajánlom, hogy ha nem brutálkodni akar az oil rig-en, akkor hagyja még a társakat San Franscisco-ban a parton, mert ha utána a még a bejárat előtt maradnak, akkor oda többet nem mész, tehát ottragadnak, ha meg bent a szocreál padlón hagyod, akkor elkezdenek lövöldözni, mikor Horigant a turret-ek lövik, mire az ledarálja őket. Nagy nehezen a legtávolabbi sarokban hagytam őket, és így nem avatkoztak be a harcba.

Arra a hülye elektromos padlós labirintusra meg nincs valakinek jó algoritmusa? Sokat szívok vele mindig mire valahogy sikerül átjutnom. Ez szerintem egy teljesen fölösleges rész, cseppet sem illik a játék egészébe.

DeMo Creative Commons License 2000.09.20 0 0 433
anaximandrosz
Miután én végigjátszottam, az életben maradt Marcus-t elvittem kurvázni...;)
Szóval fogalmam sincs hol lehet a brainbotod...
anaximandrosz Creative Commons License 2000.09.20 0 0 432
Angus!
Hogyne ismerném! Rendszeresen puskáztam belőle, kár, hogy a vége kicsit már elnagyolt :-)
Egyébként a legjobb magyar nyelvű leírás amit találtam.
Ha még van energiád javítani rajta, akkor szívesen küldök hozzá pár kiegészítést (pl. a Wright kölköt nem JJ ölte meg, hanem Renesco adott neki radscorpion-nal mérgezett Jet-et Salvatore megbízásából)

Egyébként örömmel tudatom, hogy tegnap több hónapos küzdelem után végre én is befejeztem a játékot (először!).
Sajnos a társakat kinthagytam a nagy szocreál Enklávés padlón, ahol a végő leszámolás történt.
Így Horrigan először Myront darálta le, aztán Vic-et, majd a nagy lövöldözésben Sulik és Brainbot elkezdte egymást gyepálni. Brainbot élte túl, ketten maradtunk csak. De a partraszállás után egyedül vagyok. Tehát ha vége van és tovább játszom, akkor már nincsenek társak?

Előzmény: Angus (431)
Angus Creative Commons License 2000.09.20 0 0 431
Üdv!

Nem tudom láttátok-e már, meg nem is olvastam el a fórumot, de csináltam régesrég egy leírást

Angus

DeMo Creative Commons License 2000.09.20 0 0 430
XzErgWiN : Nem tudom emlékszel-e még mikor az eltűnt embereket kerested Broken Hillsben, és nem találtad... Azóta játszogatom vele, és valahogy sikerült nekem is eltüntetnem őket:)))))).
Komolyan! Nincsenek a szokott helyükön... Lehet hogyha sokadszorra játszod újra akkor szétmállik a testük?:)))))
Mind1 szerintem vmi bug lehet.
XzErgWiN Creative Commons License 2000.09.19 0 0 429
A Jet-rol jut eszembe, hogy nem is tudom hol, de talaltam egy Jet-anditote-t. Erdekes modon viszont se a nyaladzo MYRON-nal, se a VC-beli dokinal nem tudtam elerni, hogy vegre kezdje mar el a rohadt andidote-t kifejleszteni... pedig 81%-es Doc skill, es a 7-es int? Hiaba dumalok Myronnal, az csak bologat hogy Brahmin shit meg minden, de attol fuggetlenul a dokinal nem jelenik meg uj opcio.

Mas.
Ha 1 honapot kell varni a kikuralasodig, akkor szerintem jo otlet, hogy akkorra idozitsd a memoria-modul implantatumokat, mert asszem ami noveli az Int-et, az pont 1 honapig tart..

DeMo Creative Commons License 2000.09.19 0 0 428
anaximandrosz : És hogyan lehet kinyitni a sárga erőteres ajtókat mind a hubiknál és a Shi-ben?

- Ha jól emlékszem a Fallout első részében, dinamittal ki lehetett robbantani. Szerintem, meg kellene próbálnod, de általában van valahol egy számítógép haol ki lehet kapcsolni. Őszintén szólva nem igazán ismerem a karaktered helyzetét, de a helyedben a robbantással próbálkoznék

anaximandrosz Creative Commons License 2000.09.19 0 0 427
Közben megtaláltam Lo Pant, nálam is előhúzott a végén egy .223-ast, de már késő volt.
Egyébként jól megszívtam, mert mindig 2 Buffout+ 2 Jet-tel állok neki a bunyónak, és most addikt lettem mindkettőtől. A Jet-et kikúráltam, de a Buffout-tal mit lehet kezdeni? Olvastam valahol, hogy egy hónapig pihentessem magam és elmúlik, de ki a fenének van kedve hozzá, mikor a népem szenved ;-)
Visszatöltés, és másodszorra már nem lettem az. De elmúlik valamitől az addiktivitás?

Szegény Chip-et csakugyan feldobta a talpát, mégiscsak sietni kellett volna.

Próbálta valaki, hogy a hubologistáknak segít? Mi törénik ha elintézem nekik a Shi-t? (Részesedést ígértek a bevételből!) És hogyan lehet kinyitni a sárga erőteres ajtókat mind a hubiknál és a Shi-ben? Mert mikor elkezdek lövöldözni akkor bezáródnak. Úgy helyezkedtem, hogy ki tudjak menni, de nem lehet kinyitni őket valahogy?
A Shi csodakomputert leformattáltam. Kifelé menet nekemestek az őrök, sárga erőterek be, bentragadtam, visszatöltés.
Mintha a Shi gyilkolásáért negatív karma járna, így van? Szóval Shi az jó oldal? (Lehet, hogy csak a doktorok miatt...)
Amiért nem tetszettek nekem mégse, hogy mikor mentem a hajóra akkor jött két Shi terrorista és lelőtték a főinformatikust (Budge vagy Badge vagy mi, akinek a nője a raktérben kolbászolt), akit korában meghackelte nekem a Shi-t egy kis fuel-ért. De úgy látszik lebukott, nem lehet segíteni, a jelenet közben nem tudok mozogni.
Elkerülhető valahogy ez?

DeMo Creative Commons License 2000.09.19 0 0 426
Ha már a verekedésnél tartunk... próbálta már valaki a Bloody Mess-t? Szó szerint haláli:))))
BLo0m Creative Commons License 2000.09.19 0 0 425
Nekem se Masticator, se Lo Pan nem volt ellenfel.
A kezdetektol fogva a pusztakezes (boxeres, satobbbis) harcot tapoltam. Mire Renoba ertem 120 korul volt az unarmed skillem. Kezdesnel felvettem egy Finesse nevu perket, amivel brutalis mennyisegu kritikus talalatom volt. Renoban minden utest szemre iranyitottam. Elso korben megvakult, aztan padlot fogott.
Lo Pant meg konnyebb volt padlora kuldeni, nala rugni is lehetett - termeszetesen csak a szemet, hogy meg ne santuljon. :))
XzErgWiN Creative Commons License 2000.09.19 0 0 424
Jon uj persze. De csak 1 alkalommal 1x.

Torpenek treasure? Milyen kincs? En csak elmondtam neki, hogy a ven zombie kincse a kutban van, erre a tufaarcu bemaszott es beragadt. Erre gondolsZ?

Kulonben is nem kene mar aludnod? Kiba keso van..

Jawbreaker Creative Commons License 2000.09.19 0 0 423

XzErgWiN

Hogy mik vannak? :))

Es ha a rejtelyes idegen meghalt jott helyette masik?

Valakinek sikerult a jatekban rajonnie magatol, hogy milyen treasure kell a torpenek a mutans varosban?

Előzmény: XzErgWiN (422)
XzErgWiN Creative Commons License 2000.09.19 0 0 422
Jawbreaker:

Expert Excrement Expeditor-hoz el kell menni Broken Hills-be, es amint beersza varosba menj jobbra, ahol a sok faszi all. Egy nagy udvar az. Ott be kell menni egy hazba felul (az udvar felso reszen). Ott van egy faszi akinel lehet valami vetemenyest kapalni, vagy allatokra vigyazni (nem emlekszem pontosan), nemi penzert persze. A titok az, hogy legalabb 5x csinald meg ezt. HA jol emlekszem +10% Speech. Nem biztos.

Mysterious Stranger: ezt mar sajna csaka a jatek vegen vettem fel, es akkor jott elo, amikor a sivatagban Outdoorsmankodtam (pl megtamadtak az egyik Reddingbeli faszi batyja, akit sikeresen likvidaltam). Ekkor egy csaj jelent meg szinte mindig, es egy HK 90C-vagy mi a fenevel maszkal, de sajna csak 1 lovest ad le turnonkent, habar neha eleg kemenyet. Viszont szivos mint allat, kegyetlen sok hp-je van. A poen az, hogy a tomeg nem egybol ram zudul, hanem ra, es o vissza is lo kemenyen!

anaximandrosz: veletlen nem Lo Pan rol van szo? O a kinai negyedben van valahol bal oldalt a ringtol. Onnan lehet felismerni, hogy edzotermes a haz, es o epp a bejaratnal allt. Egyszer beszoltam hogy jatsszuk le kinnt... bekerultem a ringbe, es hat ugye 100% Unarmed, meg Prizefighter, tehat Power Kick es tarsai, szoval nem sokaig birta. Amikor mar erezte a vesztet ilyet beszol: "Hoppa mim van nekem...", erre elokap egy uzi-t...

Ja egyebkent ugy sikerult lenyomnom a MAsticatort New Renoban, hogy mivel 21 korul vannak a meccsek, 20:50 korul benyomtam Buffoutot, meg Mentats-ot, meg persze a femberakasos boxkesztyut es utana mentem a torpehez szolni hogy mehet. Erre kb a 2. kornel kifekudt! Nem is akarta leharapni a fulem... menekult a vegen...

Jawbreaker Creative Commons License 2000.09.19 0 0 421

anaximandrosz

Ezzel a szervesdivel vigyazz, mert ha nem igyekszel, feldobja a talpat a `karosult.`
Ha jol emlekszem ide-oda kell rohangalni, eleg sok EXP-et lehet osszeszedni.
Mint irtam regebben, csak San Franciscoban, a boxolassal egyutt ugy 10-es szintre
leptem 1-rol (mashol nem is jartam, hisz rogton oda mentem)

Előzmény: anaximandrosz (420)
anaximandrosz Creative Commons License 2000.09.18 0 0 420
Chip elmondja hogy beba..ott mint, állat, és eljátszotta egyik szervét, nevezetesen a lépét.
Mondja is, hogy a g..ci boltos tette, biztos jet-et tett az italába. Arról a boltosról (Fu.. vagy mi) van szó, aki a Chinatown déli-középső részén van (a másik boltos a jobboldalon van L-alakú házban).
Ha megkeresed a "Who are you?" után van egy új kérdés-lehetőség a lépről. Nagyot röhög, mert már továbbadta az egyik dokinak.
Ez a doktor keleten a Shi-ben van, az egyik fehérköpenyes. Kicsit nehéz vele beszélni, előtte feltétlenül ments egyet. Már épp ebédre készül megenni, és ha nem jól kérdezel többet nem beszél. Nekem az vezetett eredményre, hogy mondtam neki ez nem máj, hanem emberi lép (vagy fordítva?) Ekkor azt hittem visszaad valamit, de csak a 2000XP jött be. Chip-hez még nem mentem vissza, úgyis megyek még a hajóra.

A Nixon-doll-t a közelben álldogáló kölök keresi, de lehet, hogy nem jön dialog box, csak a 'feje fölött' beszél, hogy elveszett a Mr.Nixon. Ha megtaláltad, akkor már lehet vele beszélgetni. Jó poén, hogy vagy nekiadod vagy 'megbünteted' Mr.Nixont mert megszökött. Ezután is jelennek meg a feje fölött szövegek, és ha figyelmesen nézegeted megtudhatod, hogy Cassidy kocsmája mögötti sziklák alatt egy csavarkulcs van elrejtve. Ilyen (is) kell Vic lányának, de máshonnét is lehet szerezni.

De én is kérdezek. San Franciscio-ban kung-fuztam (free-style :-)) a Dragonnal, aki a legyőzése után (8000XP) megbízott, hogy harcoljak neki az ellenfelével, Fo Lou vagy Lannal (ezek a kínai nevek nem mennek nekem).
Ez Status-ba is jött mint feladat. De hol találom meg ezt az embert?

Előzmény: XzErgWiN (418)
Jawbreaker Creative Commons License 2000.09.18 0 0 419
XzErgWiN

Expert Excrement Expeditor perket hol/hogyan szedted fel?

Mysterious Stranger perkkel mik a tapasztalatok?

Előzmény: XzErgWiN (418)
XzErgWiN Creative Commons License 2000.09.17 0 0 418
NA orommel jelentem, a vilag megmenekult!

NA leirom milyen emberem lett avegere.

Name: Airun Level: 28

Strength: 10 Hit Points: 93/139 Perception: 09
Endurance: 05 Critical Chance: 011%
Charisma: 05
Intelligence: 07 Damage Res.: 067%
Agility: 08
Luck: 06

::: Traits :::
Fast Shot
Skilled
::: Perks :::
Bonus Rate of Fire
More Criticals
Sniper
Action Boy
Mysterious Stranger
Ranger
Gecko Skinning
Thief
Vault City Training
Expert Excrement Expeditor

::: Karma :::
Champion
Prizefighter
Grave Digger
Made Man: Wright

::: Skills ::: ::: Kills :::
Small Guns ..... 103% Men ............ 255
Big Guns ....... 102% Women .......... 087
Energy Weapons . 120% Super Mutants .. 028
Unarmed ........ 104% Radscorpions ... 108
Melee Weapons .. 066% Rats ........... 137
Throwing ....... 100% Floaters ....... 004
First aid ...... 100% Centaurs ....... 008
Doctor ......... 092% Robots ......... 039
Sneak .......... 064% Dogs ........... 072
Lockpick ....... 103% Manti .......... 006
Steal .......... 060% DeathClaws ..... 009
Traps .......... 037% Plants ......... 019
Science ........ 104% Geckos ......... 037
Repair ......... 092% Aliens ......... 044
Speech ......... 100% Giant Ants ..... 066
Barter ......... 050%
Gambling ....... 030%
Outdoorsman .... 100%

YK42B Pulse Rifle, M72 Gauss Rifle, 34x Super Stimpak, 209x Stimpak, Improved Flamer, Gatling Laser, Adv. Power Armor MKII

Nah. Egyebkent igy visszanezve a Fast Shotot kihagynam a celzott lovesek miatt.

Egyebkent San Franban a Get Chip's Spleen-jet nem tudtam megcsinalni. Valaki?

XzErgWiN Creative Commons License 2000.09.15 0 0 417
Nos orommel jelentem, hogy lassan indulok Enclave-ba. Eddig joszerivel 1 kuldetest nem csinaltam meg. Valami faszi gagyaraszott valamit San Franciscoba a hajoban. Valami Chip nevezetu, es valamit meg kene szerezni neki asszem. Mondjuk mikor 2. szorra mentem be a hajoba mar nem volt a helyen. NEm tudja valaki mit kell csinalni?

JA es a masik, hogy VC-ben talaltam egy Mr. Nixon doll-t. Az kell vhova? New Renoba meg egy "Pip Boy" szobrot vagy mit. Hehe.

Kozbe megtalaltam az ultra fegyvert szerintem, YK42B Pulse Rifle a maga kis 54-78-as sebzesevel. Altalaban a sima emberek 1 loves, az Adv. Pow. Armorosok 1-3 ig terjednek. Ezzel, meg egy Laser Riflevel kiirtottam egesz Navarrot.

valami 26. szinten vagyok... es tapos majd leirom.

DeMo Creative Commons License 2000.09.15 0 0 416
Mivel a légtisztító romlott el logikusnak gondolja az ember, hogy légzőkészüléket visz magával... Én vittem, meg betankoltam stimpackkal. Azt megcsináltam... Ennyi többet nem igazán gondolkoztam rajta
Kwisatz Haderach Creative Commons License 2000.09.15 0 0 415
én nem tudom a palck tévhit-e, lehet hogy az lassítja a sugárfertőzést (nem szívod be a port, vagy mittudomén)

én azt nem értettem soha, hogy Broken Hillsbe miért kezdenek el lőni rám a mutámsok, ha elmegyek a börtön épülete előtt

ja tényleg, most hogy mondod ezt a sugárzást, nektek volt olyan hogy elkezdett csuklani a karaktetek? :)), azt hiszen velem valahol Vault City után esett meg, de egyszerűen újratöltöttem, semmit nem lehetett úgy csinálni, nagyon idegestő volt :))

Előzmény: anaximandrosz (414)
anaximandrosz Creative Commons License 2000.09.15 0 0 414
OK, felfogtam.
De akkor miért mondja DeMo is az oxigénpalackot?
Nem mintha az segítene (szerintem).
Tehát összefoglalva: Rad-x-et kell beszedni, az oxigénpalack itteni használata tévhit.
Nem mintha nagy jelentősége lenne, én mindkettő nélkül csináltam a dolgot és még sugárzást se kaptam.
Nem, nem tuningolt a Vault City beli doktor se sugárzás ellen.
Egyébként is ott lenne a Rad-Away :-)

Miért van az, hogy az egyik rendőr elkezd rám lövöldözni NCR-ben? Nincs a kezemben fegyver, és a társaknál sincs. Végül visszatöltöttem, és azóta béke van. De van ennek valami különös oka?

És ha még az itteni olvasók közül nem fedezte volna fel valaki, indult egy topic a 'Fallout2 magyarítása' címen.
Nagyon ígéretes, aki még nem tette feltétlenül nézzen át!

Előzmény: Kwisatz Haderach (413)
Kwisatz Haderach Creative Commons License 2000.09.14 0 0 413
anaximandrosz
mondtam már, RAD-X, a kicsi kétszinű bigyók, az egy urán bánya, sugárzást kapsz, a stimpackokat meg hiába nyomogatod magadba, ha világítasz majd a sötétben

szóval sugárzás elleni védelem és nincs HP csökkenés

Előzmény: anaximandrosz (412)
anaximandrosz Creative Commons License 2000.09.14 0 0 412
Hát a kezembe vettem, de az se segített.
Biztos valamit rosszul tettem. Na sebaj, marad a stimpackolós módszer.

Próbált valaki Bishop-éknál Made Man lenni? Hogyan kell Westint elintézni? Én végül is elárultam neki, hogy Bishop küldött, mire ő meggyőzött, hogy 50%-kal többet fizet. Kérdi mennyit ad Bishop? Na erre egy nagyon érdekes dialog-box jött fel két választási lehetőséggel: 0$ vagy 0$. Kiválasztottam az egyik nullát, és ugye Westin igéretéhez híven ennek a másfélszeresét adta :-))
Elvállaltam, mert ekkor már Bishop halott volt.
És ismét kérdezem: ha valahol Made Man leszek, akkor a másik két család automatikusan nekemtámad ha feléjük megyek?

Előzmény: DeMo (411)
DeMo Creative Commons License 2000.09.14 0 0 411
Nem kell felkapni a vizet :)
Ha Salvatore bácsi lélegeztetőjét a kezedbe veszed akkor jobb lesz.
Ha meg nem akkor muszály lesz bekapcsolnod a lopakodást. És feltöltened magad stimpakkal.
Előzmény: anaximandrosz (410)
anaximandrosz Creative Commons License 2000.09.14 0 0 410
Ahhoz, hogy megjavítsam be kell menni nem?
És miközben megyek javítani akkor haldoklom.
Közben hangyák, skorpiók, lövöldözés...telik az idő.
Hogy javítás után már nem, az legfeljebb a kijövetelkor segít.
Előzmény: DeMo (409)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!