És amelyiket kiválasztod, beállíthatsz kisezer dolgot. Például felhasználónév, jelszó, maximális küldött csomag hossza (MTU), mennyi idő múlva bontsa a kapcsolatot, ilyesmik...
Nem lehet, hogy nem a megfelelő authentikációs metódussal, protokollal próbálkozol? Szerintem a szolgáltató ügyfélszolgálatán megmondják, mit várnak...
Akkor tudd meg pontosan a szolgáltatótól, hogy mit kell a routeren beállítani, mert ezek szerint már a routereden sincs net. Nem sikerült az authentikáció, vagy valami ilyesmi. A router webes felületén kell varázsolni.
Ok, megnézem, bár tartok tőle, hogy ez még az első próbálkozások között volt... Azért, ha addig eszedbe jut valami (vagy másnak), akkor kérlek, hogy oszd meg velem.
Hogy érted, hogy a szolgáltató gép címét? Ez pontosan mit jelent? Csak azért gondoltam, hogy így, mert a Chellonál is ez volt emlékeim szerint. Kérlek, hogy ha lehete, akkor pontosítsd, hogy mit értesz szolgáltató gép címén?
Hát, nálam is kábelnet van + routeres megosztás, és ide a szolgáltató gépcímét kell beírni. Nembiztos hogy az a beállítás jó, amit az oprendszer kinál fel, hiszen ő honnan tudja hogy routered van?
Eddig Chellom volt, simán belőttem hozzá a routert (SMC), két gépre elosztva a netet. Most költözés miatt Chello ugrott, helyette lett helyi szolgáltató kábeles hozzáférése.
A probléma, hogy nem tudom kivarázsolni a netet a routerből. Elméletileg minden majdnem ugyanúgy kéne, hogy működjön. Nem lehet a böngésző hibája, mert IE és Firefox alatt sem működik, illetve, ha közvetlenül a gépbe dugom a kábelt, akkor jön ezerrel a net, de a routeren keresztül nem. Azóta már csináltam resetet is a routeren. Mivel dinamikus az ip cím, így látom, hogy tudok új ip címet kérni, és azt jelzi is a router, illetve a két rákapcsolt gép között megy a kommunikáció, így tudom, hogy mindkét kép tud kommunikálni a routerre (sőt adatokat is át tudnak rajta folyatni), a router is látja a netet, mert kap onnan ip-t, illetve a gépen keresztül tudom látni a router setupjában az ip-t, tehát a gép is látja a routert. Mindenki lát mindenkit, csak éppen a netet nem látom.
A mac adress-t klónozva és klónozás nélkül is próbáltam. Egyébként a szolgáltató hagyja többfelé oszatni a netet legálisan, így ezzel nem kell vigyázni.
Azt hiszem, hogy nem vagyok teljesen kezdő, bár lehet, hogy valami alapvető dolog elkerüli a figyelmemet, vagy nem vagyok tisztában valami alapvető dologgal.
Please, aki tud, segítsen, mert a szoftveres tűzfal elég jó, de amint csak annyit állítok rajta, hogy nem rejtse el a portokat, hanem csupán zárja őket, egyből percenként több támadási kísérletet jelez (!), és ezt nagyon utálom! No és persze a két gépen használt net is fontos.
Köszi a segítséget! De most ott tartok, hogy a routeren keresztül nem megy a net. Pedig még elsem kezdtem az állítgatást. A hállozati kapcsolatokba ott a router mint internet átjáró, kapcsolodva is van, de még se mükszik. Probáltam a routeren egy reszetet, de semmi. A két gép közötti komunikáció az rendben van, és a másik gépen is kapcsolodva látom a routert mint átjárót de onnét sem megy a net. A router nélkül a modemmel pedig egy pillanat alatt fent van. Mi lehet a gond? Talán a routernek lett valami baja?
Szerintem MSN-hez is kell portforwarding, legalábbis mintha láttam volna routerben gyárilag benne levő beállítást hozzá, amit csak be kell kapcsolni. Persze ezt routere válogatja (már hogy van-e benne alapból, ha tényleg kell, akkor mindenhol kell).
DDNS-t használhatsz a routerben is, de természetesen csak azoknál a szolgáltatóknál, amiket ismer a router. A myip.hu nem fog menni.
A VNC jó dolog, bár a TIGHT-o simplementációt konkrétan nem láttam. Ha nagyon parázol a security miatt, akkor az UltraVNC tud titkosítnani is. A biztonság azon múlik, hogy mennyire stabil az a kód, aminek az elérését megengeded az internet felől. A kerio ezen nem fog segíteni.