Keresés

Részletes keresés

Takoca_ Creative Commons License 2006.02.18 0 0 50
bocsi
"Egy Kockasfulu" nek szántam a kérdést
Előzmény: locsemege (49)
locsemege Creative Commons License 2006.02.18 0 0 49
Már hogy értve mi? Fix ip-t használok a lokális - belső - hálózaton. Konkrétabban mi a kérdés?
Előzmény: Takoca_ (48)
Takoca_ Creative Commons License 2006.02.18 0 0 48
a géped tcp beállításiban mi van?
Előzmény: locsemege (46)
locsemege Creative Commons License 2006.02.17 0 0 47
És amelyiket kiválasztod, beállíthatsz kisezer dolgot. Például felhasználónév, jelszó, maximális küldött csomag hossza (MTU), mennyi idő múlva bontsa a kapcsolatot, ilyesmik...
Előzmény: Egy Kockasfulu (45)
locsemege Creative Commons License 2006.02.17 0 0 46
Én ezt a választékot:

Dynamic IP Address Obtains an IP address automatically from your service provider.

PPPoE PPP over Ethernet is a common connection method used for xDSL.

PPTP Point-to-Point Tunneling Protocol is a common connection method used in European xDSL connections.

Static IP Address Your service provider provides a static IP address to access Internet services.

BigPond In this section you can configure the built-in client for the BigPond Internet service available in Australia.

A routerem kezelői felületéről másoltam ki.
Előzmény: Egy Kockasfulu (45)
Egy Kockasfulu Creative Commons License 2006.02.17 0 0 45
Mit értesz authentikációs metódus, protokollal alatt?
Előzmény: locsemege (44)
locsemege Creative Commons License 2006.02.17 0 0 44
Nem lehet, hogy nem a megfelelő authentikációs metódussal, protokollal próbálkozol? Szerintem a szolgáltató ügyfélszolgálatán megmondják, mit várnak...
Előzmény: Egy Kockasfulu (43)
Egy Kockasfulu Creative Commons License 2006.02.17 0 0 43
Azért furcsa, mert ip címet tudok újat kérni a touterrel, tehát ő látja a netet...
Előzmény: locsemege (42)
locsemege Creative Commons License 2006.02.17 0 0 42
Akkor tudd meg pontosan a szolgáltatótól, hogy mit kell a routeren beállítani, mert ezek szerint már a routereden sincs net. Nem sikerült az authentikáció, vagy valami ilyesmi. A router webes felületén kell varázsolni.
Előzmény: Egy Kockasfulu (41)
Egy Kockasfulu Creative Commons License 2006.02.17 0 0 41
Köszönöm a javaslatot, des ajnos így sem működött :-(

Ha van további ötlet, ízt szívesen várom...
Előzmény: locsemege (39)
Egy Kockasfulu Creative Commons License 2006.02.15 0 0 40

locsemege köszönöm!

Este kipróbálom!
Előzmény: locsemege (39)
locsemege Creative Commons License 2006.02.14 0 0 39
Ha már ezen a nyomon indultatok el: mi történik, ha a router mögötti gép böngészőjébe ezt a címet írod?

http://217.20.131.2

Feljön az Index? Ha igen, valóban a dns beállításaid rosszak.
Előzmény: Egy Kockasfulu (38)
Egy Kockasfulu Creative Commons License 2006.02.14 0 0 38

Ok, megnézem, bár tartok tőle, hogy ez még az első próbálkozások között volt...
Azért, ha addig eszedbe jut valami (vagy másnak), akkor kérlek, hogy oszd meg velem.
Előzmény: sosó (37)
sosó Creative Commons License 2006.02.14 0 0 37
A routerednél a status oldalon / vagy valami hasonlón / mi van írva primari DNS-nek?
Előzmény: Egy Kockasfulu (35)
sosó Creative Commons License 2006.02.14 0 0 36
Ez a szolgáltatód DNS szerverének a címe. A DNS pedig azért kell, hogy pl. a weblapokat megtalálja a böngésződ.
Előzmény: Egy Kockasfulu (35)
Egy Kockasfulu Creative Commons License 2006.02.14 0 0 35

Hogy érted, hogy a szolgáltató gép címét? Ez pontosan mit jelent?
Csak azért gondoltam, hogy így, mert a Chellonál is ez volt emlékeim szerint.
Kérlek, hogy ha lehete, akkor pontosítsd, hogy mit értesz szolgáltató gép címén?

Hálás köszönet!
Előzmény: sosó (34)
sosó Creative Commons License 2006.02.14 0 0 34

Hát, nálam is kábelnet van + routeres megosztás, és ide a szolgáltató gépcímét kell beírni. Nembiztos hogy az a beállítás jó, amit az oprendszer kinál fel, hiszen ő honnan tudja hogy routered van?

Előzmény: Egy Kockasfulu (33)
Egy Kockasfulu Creative Commons License 2006.02.14 0 0 33
HA minden igaz, akkor egyrészt oda beírtam a router ip címét, illetve amikor azt állítottam be, hogy automatikus, akkor magától is azt adta.
Előzmény: sosó (31)
Egy Kockasfulu Creative Commons License 2006.02.14 0 0 32

Úgy érted, hogy az elsődleges dns szerver címét?
Előzmény: sosó (31)
sosó Creative Commons License 2006.02.14 0 0 31

Üdv.

A DNS kiszolgáló címét átírtad? Mármint a számítógépekben a hálózat beállításoknál.

Egy Kockasfulu Creative Commons License 2006.02.14 0 0 30

Routerrel van egy nagykis gondom!

Eddig Chellom volt, simán belőttem hozzá a routert (SMC), két gépre elosztva a netet.
Most költözés miatt Chello ugrott, helyette lett helyi szolgáltató kábeles hozzáférése.

A probléma, hogy nem tudom kivarázsolni a netet a routerből.
Elméletileg minden majdnem ugyanúgy kéne, hogy működjön.
Nem lehet a böngésző hibája, mert IE és Firefox alatt sem működik, illetve, ha közvetlenül a gépbe dugom a kábelt, akkor jön ezerrel a net, de a routeren keresztül nem.
Azóta már csináltam resetet is a routeren. Mivel dinamikus az ip cím, így látom, hogy tudok új ip címet kérni, és azt jelzi is a router, illetve a két rákapcsolt gép között megy a kommunikáció, így tudom, hogy mindkét kép tud kommunikálni a routerre (sőt adatokat is át tudnak rajta folyatni), a router is látja a netet, mert kap onnan ip-t, illetve a gépen keresztül tudom látni a router setupjában az ip-t, tehát a gép is látja a routert. Mindenki lát mindenkit, csak éppen a netet nem látom.

A mac adress-t klónozva és klónozás nélkül is próbáltam. Egyébként a szolgáltató hagyja többfelé oszatni a netet legálisan, így ezzel nem kell vigyázni.

Azt hiszem, hogy nem vagyok teljesen kezdő, bár lehet, hogy valami alapvető dolog elkerüli a figyelmemet, vagy nem vagyok tisztában valami alapvető dologgal.

Please, aki tud, segítsen, mert a szoftveres tűzfal elég jó, de amint csak annyit állítok rajta, hogy nem rejtse el a portokat, hanem csupán zárja őket, egyből percenként több támadási kísérletet jelez (!), és ezt nagyon utálom! No és persze a két gépen használt net is fontos.

Takoca_ Creative Commons License 2006.01.25 0 0 29
hát ez így jó kérdés

1, pingelni tudsz kifelé?
2, a böngésző coneections fülén mi van beállítva? (IE ben)
Előzmény: tbesze (28)
tbesze Creative Commons License 2006.01.24 0 0 28
Köszi a segítséget!
De most ott tartok, hogy a routeren keresztül nem megy a net. Pedig még elsem kezdtem az állítgatást. A hállozati kapcsolatokba ott a router mint internet átjáró, kapcsolodva is van, de még se mükszik. Probáltam a routeren egy reszetet, de semmi.
A két gép közötti komunikáció az rendben van, és a másik gépen is kapcsolodva látom a routert mint átjárót de onnét sem megy a net. A router nélkül a modemmel pedig egy pillanat alatt fent van. Mi lehet a gond? Talán a routernek lett valami baja?
Előzmény: Takoca_ (24)
Takoca_ Creative Commons License 2006.01.24 0 0 27
lehet

de nálam pl minden exrta nélkül megy, icq is (icq-nál csak akkor kell nálam port forward ha fájlt akarok küldni/fogadni)
Előzmény: Mr_Fusion (26)
Mr_Fusion Creative Commons License 2006.01.24 0 0 26
Szerintem MSN-hez is kell portforwarding, legalábbis mintha láttam volna routerben gyárilag benne levő beállítást hozzá, amit csak be kell kapcsolni. Persze ezt routere válogatja (már hogy van-e benne alapból, ha tényleg kell, akkor mindenhol kell).
Takoca_ Creative Commons License 2006.01.22 0 0 25
"meg kell állítnia" = be kell állítani
Takoca_ Creative Commons License 2006.01.22 0 0 24
dc nél nem mindegy hogy aktív vagy passzív módban vagy (beállítások)

aktív módban meg kell állítnia az IP-t és a portot is és a routeren is kell egy port forward

MSN -nek mennie kéne simán
nézted már a beállítások/kapcsolat menüt?
Előzmény: tbesze (23)
tbesze Creative Commons License 2006.01.22 0 0 23
Helló!

A gondom az hogy a routeren keressztül nem müködik se a DC++ se a Win. Messanger.
Mi lehet a gond?
Takoca_ Creative Commons License 2006.01.16 0 0 22
ott az igazság!

bazsa: ssh pont ezt teszi, szóval maga az adat forgalom titkosított és ellenőrzött

tightvnc -t érdmes megnézni
de kiváncsi vagyok erre a ultra-ra is
Előzmény: vanchu (21)
vanchu Creative Commons License 2006.01.16 0 0 21
DDNS-t használhatsz a routerben is, de természetesen csak azoknál a szolgáltatóknál, amiket ismer a router. A myip.hu nem fog menni.

A VNC jó dolog, bár a TIGHT-o simplementációt konkrétan nem láttam. Ha nagyon parázol a security miatt, akkor az UltraVNC tud titkosítnani is. A biztonság azon múlik, hogy mennyire stabil az a kód, aminek az elérését megengeded az internet felől. A kerio ezen nem fog segíteni.

Előzmény: bazsa82_1 (18)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!