Keresés

Részletes keresés

szjozsi79 Creative Commons License 2014.06.13 0 0 5154

Nem ismerünk, de ez egy jó kis elgondolkodtató feladat.

Mi lenne, ha megírnád magadnak? Annyira nem nehéz.

Az általad megadott linken elég bénán van megcsinálva, szerintem simán lehetne egy sorral kevesebb helyen is.

Ezen felül lehetne még a kép szélességén módosítani (arány megtartása nélkül) 3-5%-nyi nyújtás még észre sem vehető viszont csodákat tud művelni.

Előzmény: hellsing (5152)
hellsing Creative Commons License 2014.06.02 0 0 5153

Link a képekhez, hogy kicsit érthetőbb legyen.

Előzmény: hellsing (5152)
hellsing Creative Commons License 2014.06.02 0 0 5152

'reggelt!

Van egy oldal, rajta 300+ álló és fekvő fotó. Ismertek olyan scriptet (vagy jQuery plugint), ami ezeket a fotókat a legkisebb üres területtel össze tudja rendezni? Persze amíg van elég kép ehhez. Ilyesmi végeredmény kéne:

Próbáltam a jQuery Masonry pluginnel, de nem ment.

djuice Creative Commons License 2014.06.02 0 0 5151

Köszönöm nagyon a sok segítséget! A 4 ciklus egymásba ágyazásáig eljutottam magam is, de még nem volt időm azóta ezzel matekozni. Sajnos kissé el vagyok most havazva mással, úgyhogy ez kicsit szünetel, de el fogom részletesen olvasni és végigrágom magam rajta.

Kösz-kösz, majd jelentkezem...!

petrob_hu Creative Commons License 2014.06.01 0 0 5150

És itt a villámgyors változat a mások által javasoltak megvalósításával, de ciklusok nélkül!  Mindkét megoldásnak - helyzettől függően - meg lehet a maga jogosultsága. Nálam az ugrószámos dolgok még mindig az első számjegyre váltanak az utolsót követően, ezért ez is eszerint működik.

var generate_next_2 = function(chars, prev){
    var length = chars.length || 0;
    var str = chars.join('_');
    var register = {}, count = chars.length - 1, index, elem;

for(var i = 0; i <= count; i++){        
        elem = chars[i];
        index = str.indexOf(elem);
        register[index] = i;
    }

var process = function(prev, count){

var pos = count - 1;
        index = str.indexOf(prev[count]);
        index = register[index];

if(index == chars.length - 1){

for(var j = count; j < prev.length; j++){                
                prev[j] = chars[0];               
            }
            return  process(prev, pos);
        }
        else{
            prev[count] = chars[index + 1];
            return prev;
        }       
    }

prev = (prev.split(',')).compact();
    return process(prev, prev.length -1);
}

window.addEventListener('load', function(){

var chars = ['1','2','3','4', '5'], len = 4, prev = '2,3,5,2,1';
  // var next = generate_next(chars, len, prev);  

var next = generate_next_2(chars, prev);
    console.log(next);
    }, false)

Előzmény: djuice (5144)
petrob_hu Creative Commons License 2014.05.31 0 0 5149

Linkeld be egy weboldalra. Direkt nem használok könyvtár kódot, viszont így kell pár segéd metódus.

var _isArray = function(val){
    _toStr = Object.prototype.toString;
    return _toStr.call(val) === '[object Array]';
};

(function(){
    if(!Array.prototype['clone']){
        Array.prototype.clone = function(){
            var copy = [];
            for(var i = 0,count = (this.length || 0); i < count; i++){
                copy.push(this[i]);
            }
            return copy;
        }     
    }

if(!Array.prototype['compact']){
        Array.prototype['compact'] = function(){
            var res = []
            for(var i = 0, count = this.length; i < count; i++){
                if(this[i] != null && this[i] !== ''){ res.push(this[i])}
            }
            return res;
        }
    }
})();

var generate_next = function(chars,len, prev /*array type -
[elem_1,elem_2,...,elem_X], Number type - number of elems in the output array, String type:
comma separated string of the last output*/){

if(!_isArray(chars)){
        alert('Type error: chars is not an array');
              return;
    }
    var length = chars.length || 0;
    var ini = new Array(len + 1).join(chars[0] + ',');
    ini = (ini.split(',')).compact();

var res = [], count = 0;   

var process = function(arr, pos){

var temp, count = pos + 1;

for(var j = 0; j < length; j++){
                temp = arr.clone();  /*a referencia szerinti érték átadás miatt másolni kell*/              
                 temp[pos] = chars[j];

if(pos < (len - 1)) {process(temp, count);}
                else{                    
                    res.push(temp);
                }
            }            
       return;
    }

process(ini, 0);

var str = '';
    for(var h = 0, num = res.length; h < num; h++){
        str = res[h].join(',');
        if(str == prev){
            str = (h < num - 1? res[h + 1] : res[0]);
            str = str.join(',');
            break;
        }
    }    
    //console.log(res);
    return str;
}

window.addEventListener('load', function(){

var chars = ['a','b','c','d'], len = 4, prev = 'd,c,c,a';
   var next = generate_next(chars, len, prev);  
    console.log(next);
    }, false)

DJG Creative Commons License 2014.05.31 0 0 5148

De ott a másik megközelítés is, amit NevemTeve mond (az enyém sokkal egyszerűbb, ha fix és kevés számjegyről van szó, az övé jobban kezelhető, ha a számjegyek száma változhat). Gyakorlatilag gondold végig, hogy írnád le papírra. Vagy vegyünk egy ekvivalens, rávezető kérdést: hogy írod le egy papírra az összes lehetséges négyjegyű számot?

Nyilván elindulsz 1000-től, és elkezdesz hozzáadni egyet-egyet. Aztán, amikor elértél 1009-hez, akkor tudod általános iskolás tanulmányaidból, hogy a 9 visszalép 0-ra, és egyúttal az eggyel előtte levőt előre lépteti: 1010. És aztán így tovább, 9999-ig (vagyis, általánosabban fogalmazva, addig, amíg már a legelső helyiértéktől balra is léptetni kellene, akkor megállhatsz).

Ha nem minden számjegy szerepelhet 0 és 9 között, akkor mennyiben módosul? Nem egyesével lépsz előre, hanem mindig a következő elfogadható számjegyre lépsz. Ennyi az eltérés mindössze.

Előzmény: DJG (5147)
DJG Creative Commons License 2014.05.31 0 0 5147

A pszeudokód az az, hogy nem egy konkrét programozási nyelv, hanem magát az ötletet, az algoritmust írja le az ember egy a szokásos programnyelvekre hasonlító módon. De nem fejti ki feltétlenül az utolsó utasításig, hanem itt-ott közönséges szöveggel is leír egy-két lépést. Annyit, amennyi már elég ahhoz, hogy a lényeget át lehessen látni, meg lehessen érteni, és el lehessen kezdeni a tényleges programmá átalakítását.

Elolvastad? Mert szerintem elég könnyen meg fogod érteni. Egy tömbbe beleteszed a lehetséges számjegyeket, és utána egymásba ágyazol négy ciklust, mindegyik végigmegy ezeken a lehetséges számjegyeken, és a legbelső összeszereli belőle a négyjegyű számokat, sorban. A végén a listádban benne lesz az összes lehetséges változat.

Oké, a foreach talán nem ismerős közvetlenül, akkor mind a négy ciklus legyen a közönséges és megszokott:

for (var i1 = 0; i1 < lehetséges_számjegyek.length; i1++) {

karakter1 = lehetséges_számjegyek[i1];

}

Ilyenből van négy egymásban, és a legbelső ciklusmag már az, ami az előző változatban is volt. Pár sor az egész.

Captain Kirk Creative Commons License 2014.05.31 0 0 5146

Sziasztok, mi a legjobb módja annak, hogy előidézzek egy postbacket javascripttel?

Úgy képzeltem, hogy használom szimplán ezt a __dopostback fügvényt, átadom paraméternek

az evetargument meg eventtargetet, és elcsípem szerver oldalon (asp.net).

De állandóan azt kapom az arcomba, hogy nincs ilyen függvény, hogy __dopostback.

NevemTeve Creative Commons License 2014.05.21 0 0 5145

A 'generálj_következőt' függvény működése:

hátulról indulva keressük meg az első olyan pozíciót, ahol a számjegy nem a maximális. Ezt növeljük meg eggyel, és a mögötte lévőket állítsuk a legkisebb értékre (nézd meg a példákat az 5143-ban: aláhúzás jelöli a változott részt)

djuice Creative Commons License 2014.05.21 0 0 5144

Sajnos így nekem ezek kínaiak. Mi az hogy pszeudo kód egyáltalán?

Én vhogy úgy kezdtem gondolkodni hogy egy formból egy változóba beolvastatom a számjegyek hosszát, utána generáltatok egy üres tömböt aminek hosszát az előbbi változó határozza meg. Utána veszem a számokat 1-n-ig és feltöltetem velük a tömböt. Ezután veszem a tömb első elemét és egy ciklussal próbálom x-y-ig futtatni ami variációkat hozna létre és kiíratná. Majd veszem a tömb következő elemét és így is variáltatom stb. A fő gond a kivitelezés hogy nem tudom azt algoritmizálni hogy minden variáción végigfusson, mert ahogy én papírra sorban ezeket felírom, arra a saját növekvő helyiértékű szisztémámat használom, mint lejjebb is bemutattam és ezt nem tudom hogy lehetne ciklusokkal leírni. :(

Nem tudom ez mennyire volt érthető, de kb így gondolkodom a dologról.

NevemTeve Creative Commons License 2014.05.17 0 0 5143

Jó, lefordítom neked:

alapvetően egy 'generálj_következőt' függvényt kell csinálnod, aminek valami ilyesmi a szignatúrája:

function generálj_következőt (számjegyek_száma, számjegyek, hossz, előző_kombináció);

visszaadott érték a következő kombináció, vagy, ha nincs több, akkor üres string

kb így működjön:

generálj_következőt (3, 'ABC', 4, 'ABCC') --> 'ACAA'

generálj_következőt (3, 'ABC', 4, 'ACAA') --> 'ACAB'

generálj_következőt (3, 'ABC', 4, 'CCCC') --> ''  (nincs több)

Magyarázzam el a fv működését, vagy ennyi elég?

Előzmény: djuice (5141)
DJG Creative Commons License 2014.05.17 0 0 5142

A programnyelv nem számít...

A 4 fix érték? Akkor, pszeudokóddal:

lehetséges_számjegyek[] := [ ..., ..., ... ]

foreach karakter1 in lehetséges_számjegyek

foreach karakter2 in lehetséges_számjegyek

foreach karakter3 in lehetséges_számjegyek

foreach karakter4 in lehetséges_számjegyek

kódlista.add(karakter1 + karakter2 + karakter3 + karakter4)

Ha a 4 nem fix érték, akkor ezt lehet általánosítani is, persze.

Előzmény: djuice (5139)
djuice Creative Commons License 2014.05.16 0 0 5141

Köszi! Hát ha ez C és JS-re kell lefordítanom, az meredek. :) Persze ezt-azt látok belőle hogy mikkel kéne foglalkozni, de összességében nem látom át. Koca módon időnként ilyen felbukkanó problémák algoritmizálása esetén ugrok neki újra és újra a kódolásnak, de alapvetően semmilyen programnyelvet nem tanultam hivatalosan...

Előzmény: NevemTeve (5140)
NevemTeve Creative Commons License 2014.05.16 0 0 5140

alapvetően egy 'generálj_következőt' függvényt kell csinálnod, aminek valami ilyesmi a szignatúrája:

char *generálj_következőt (int számjegyek_száma, const char számjegyek[], int hossz, const char kombináció[]);

(persze JS-ben nincsenek típusok, értelemszerűen egyszerűsítsd; C-ben a 'kombináció' paraméter felülíródna az új kombinációval, JS-ben a visszaadott érték legyen az új kombináció)

kb így működjön:

generálj_következőt (3, 'ABC', 4, 'ABCC') --> 'ACAA'

generálj_következőt (3, 'ABC', 4, 'ACAA') --> 'ACAB'

generálj_következőt (3, 'ABC', 4, 'CCCC') --> ''  (nincs több)

Magyarázzam el a fv működését, vagy ennyi elég?

Előzmény: djuice (5139)
djuice Creative Commons License 2014.05.16 0 0 5139

Üdv! Az alábbi problémát az élet hozta. Leírnám a részleteket hogy érthető legyen mit is akarok.

Nyomógombos, számkódos ajtózáraknál ahol nem változtatják a kódot időnként, látszik a lekopott gombokról, hogy nagyjából miket kell nyomkodni. Na most ha mondjuk vegyük 4 helyiértékes a kód, és 1 számjegy van felhasználva értelemszerűen 1 gomb lesz lekopva és abból adódik a variációk száma összesen: 1 (1111)
Ha 2 számjegyet használunk fel ui. 4 helyiértéknél, akkor lehet pl.:
1112
1121
1211
2111

1222
2122
2212
2221

1122
1212
1221
2112
2121
2211

Ez 14 lehetséges variáció 2db kopott gombon.
3 számjegy felhasználásánál 36, 4-nél 24 variáció adódik (nem írom le).

Viszont kéne nekem egy JS kód ami ezeket ilyen mód előállítja elkülönülően egy html-be pl. tetszóleges helyiértékek esetén amit egy form-ban meg tudnék előre adni. Próbáltam gondolkodni hogy lehetne ezt algoritmizálni while ciklusokkal, tömbökkel, tervezgettem papíron ahogy régen szokás volt, de nem sok ötletem maradt hogy ezt milyen programozási technikával lehetne JS-en belül jól megoldani.
Tudnátok esetleg ötleteket adni?
Köszi!

hellsing Creative Commons License 2014.05.14 0 0 5138

'napot!

Ismeri valaki az arbor.js-t? Esetleg GraphViz-t? Php/MySQL-ből kellene kapcsolati hálókat rajzolnom, ehhez hasonlót. Tudna segíteni valaki a megvalósításban?

1: A demó oldal forrását nézve nem találom a helyet, ahol elindítja a js scriptet. Ez hol történik meg?

2: Ha a jobboldali textarea-ban módosítok egy "pont -> pont" párt, kb. 1mp-cel később módosul a graph. De ezt hogy éri el? Az oldal forráskódjában üres a textarea.

3: A HALFVIZ feliratra (about) kattintva azt írja, hogy a régi .dot grafikon-leíró nyelvre alapozott halftone nyelven lehet megadni a pontokat, de a doksiban nem írja le ennek a módját, csak a közvetlen (programozott) megadást: sys.addEdge('a','b'). Vagy ti látjátok?

Esetleg tudtok egy jobb megoldást kapcsolati hálók megjelenítésére?

Hála és köszönet minden segítségért!

F1DO Creative Commons License 2014.04.18 0 0 5137

Ohh... köszi!

Előzmény: Laja73 (5136)
Laja73 Creative Commons License 2014.04.18 0 0 5136

A JS objektum-orientált, mint ilyen, case-sensitive. Nagybetűvel a Function egy osztályt jelöl.

Előzmény: F1DO (5135)
F1DO Creative Commons License 2014.04.17 0 0 5135

Sziasztok, segítenétek?

Nem tudok rájönni hogy ez az egyszerű html/javascript miért nem működik..)

<html>
<head>
<script type="text/javascript">
Function sayHello() { document.write("Hello World!"); }
</script>
</head>
<body>
<input type="button" onclick="sayHello();" value="Say Hello" />
</body>
</html>

Megjelenik a kattintható gomb, de nem történik meg a Hello World! kiírás.

Laja73 Creative Commons License 2014.04.07 0 0 5134

Hmm, hülye vagyok, a gombok kattintása valószínűleg eleve elveszi a fókuszt, ezzel így ebben a formában tehát nincs mit kezdeni. Az persze még érdekel, hogy miért nem villog a kurzor az event után.

Laja73 Creative Commons License 2014.04.06 0 0 5133

JS doktorok, tekintenétek ezt? Netről szedtem az eredetijét, asszem tán ezt

function insertThisInThere(thisChar, thereId) {

if(thereId!='vario') var theIdElement = document.getElementById(thereId);

else {

for(var t=0;t<6;t++){

var che='che'+t;

var conj='conj'+t;

if(document.getElementById(che).checked) {

var theIdElement = document.getElementById(conj);

}

}

}

function theCursorPosition(ofThisInput) {

var theCursorLocation = 0;

if (document.selection) {

ofThisInput.focus();

var theSelectionRange = document.selection.createRange();

theSelectionRange.moveStart('character', -ofThisInput.value.length);

theCursorLocation = theSelectionRange.text.length;

}

else if (ofThisInput.selectionStart || ofThisInput.selectionStart == '0') {

theCursorLocation = ofThisInput.selectionStart;

}

return theCursorLocation;

}

var currentPos = theCursorPosition(theIdElement);

var origValue = theIdElement.value;

var newValue = origValue.substr(0, currentPos) + thisChar + origValue.substr(currentPos);

theIdElement.value = newValue;

document.getElementById(theIdElement).focus();

}

Tulajdonképpen működik, speciális karaktereket szúr be input mezőbe. A baj az, hogy nem jól kezeli a focus()-t. Az if (document.selection) résznél(?) elmászik.

Nem csak arról van szó, hogy szeretném a kurzort villogva látni, de van egy onBlur() eseményem ami ilyenkor mindig lefut (pedig nem kéne). Itt van a dolog gyakorlatban. 

http://www.mediatorstudio.hu/francais/index.php?p=devoir&m=1

Köszi előre is!

CubeCube Creative Commons License 2014.03.28 0 0 5132

Sziasztok, egy szebb megoldást szeretnék a következő problémámra, már elég sokat filóztam rajta, és nem tudom

hogy lenne a legcélszerűbb.

Annyi a lényeg, hogy több játékos van a képernyőn, és ezek lövöldöznek egymásra (kattintásra), ilyenkor megkéne hogy jelenjen

egy csík egyik játékostól a másikig (egy svg line) kábé fél másodpercre, majd el kéne tűnnie. Hogyan kivitelezzem ezt?

Programozottan már létrehoztam a line-omat, össze is köti a két játékost, de nem tudom, hogy időzítsem utána az eltűnést.

Gondolom a settimeout lesz a segítségemre, de nem tudtam rájönni, hogy miként.

Segítséget előre is köszönöm, elég sokat szívtam már vele :(

kockagolyo Creative Commons License 2014.03.27 0 0 5131

Így utólag belegondolva akkor az lehetett a te problémád, hogy a scripted előrébb volt, mint a babrálandó HTML elementek, így amikor a $('#qnEditForm')-ot hívtad, akkor az még nem volt meg, ezért nem találta. Így viszont még alternatív megoldásnak lehetett volna kisérletezni a script tag defer tulajdonságával is.

Előzmény: hellsing (5130)
hellsing Creative Commons License 2014.03.27 0 0 5130

Köszönöm, megoldódott (thanks MerlinW@sg). Az egész $(document).ready()-be csomagolva máris működik.

$(document).ready(function() {
  $("#qnEditForm").change(function(){
     var mand = $("input[name='mand']:checked").val();
     if ( mand == 'y' ){
        alert ( mand );
     }
  });
});

Aztán leesett, hogy id nélkül macerás a másik radio-t visszakapcsolni, úgyhogy lett id, amivel sokkal egyszerűbb kódot lehet írni, itt a végső változat:

$(document).ready(function() {
    $('#mand1').change(function(){                           // ha rákattint az igenre
        if ( !confirm ( 'Biztos vagy benne?' )){               // visszakérdezünk
            $('#mand2').prop('checked', 'checked' );       // ha nemet mond, visszaélesítjük a nemet
        }
    });
});

Ezzel kellett volna kezdenem.

Előzmény: kockagolyo (5129)
kockagolyo Creative Commons License 2014.03.27 0 0 5129

Hozzá tartozó HTML-t tudsz-e mutatni? Talán úgy könnyebb dolgunk lenne.

Előzmény: hellsing (5128)
hellsing Creative Commons License 2014.03.27 0 0 5128

'reggelt! Ez miért nem működik, és hogy tudna mégis?

$('#qnEditForm').change(function(){
   var mand = $('input[name=mand]:checked').val();

if ( mand == 'y' ){
      alert ( mand );

}
});

Van egy input type=radio, benne két option name=mand, az egyiknél value="n", a másiknál "y". Azt szeretném, hogy ha valaki az "y"-t választja, dobjon fel egy confirm-öt, hogy biztos akarja-e.

A rádióknak nincs saját ID-jük. Van nevük, de hiába írom úgy a kódot, hogy $(input[type=radio]) vagy $(input[name=mand]), change-re semmi sem történik, hibaüzenet sincs. Ha azt írom, hogy $(document).ready(...), akkor megvan az érték, de azzal nem sokra megyek, nekem a változtatáskori kell.

Az alert ( mand ) csak tesztből van ott, a confirm résszel még elboldogulok.

Zsolt7778 Creative Commons License 2014.03.16 0 0 5127

Sziasztok!

Érdekelnek az összetett JS UI elemek?

Beleásnád magad a GANTT chart-ok világába?

Elég jó vagy JS-ben?

Akkor segíthetnél nekem skype-on megheggeszteni egy ilyen okosságot:

http://www.jsgantt.com/

Kellene bele:

-több csík egy soron belül

-jobb klikk a csíkon különböző menükkel

-scrollozás, hogy 300-400 sor is kezelhető legyen

Érdekel a téma?

Csak 2014 március 17-18-ig aktuális, mert meg kell oldanom elég gyorsan.

szabofe49 Creative Commons License 2014.03.15 0 0 5126

Ha még nem találtál megoldást, akkor nézd meg ezt a   http://family-team.emszinet.hu/proghutest/12/proba/proba.html  linket.

Ha érdekel, töltsd le az oldalt és meglesz a "dom-drag.js" is...

Előzmény: CubeCube (5125)
CubeCube Creative Commons License 2014.03.07 0 0 5125

Sziasztok, látom nem nagyon aktíva  fórum, de lenne újabb kérdésem.

Javascripttel/Jquery-vel (vagy ha tudtok jó libraryt, nekem az is jó) szeretnék mozgatni egy tárgyat a képernyőn a

szimpla WSAD billentyűkombinációkkal (ha lenyomom, akkor menjen, ha nem nyomom akkor ne menjen). Nyilván vannak a keydown keyup eventek, amikre szépen fel lehet iratkozni, de a probléma csak ezután jelentkezik. 

Van az a windows-os jelenség, hogy ha leütünk egy billentyűt, akkor utána vár egy kicsit, és csak utána veszi be a leütést

sorozatosan egymás után. Ebből kifolyólag az elemem először egy kicsit megindul, vár, és utána kezd csak el az adott irányba

elmozdulni. Azt szeretném elintézni, hogy ha lenyomom a D-t akkor menjen jobbra, szépen rendesen ahogy kell neki.

amikkel eddig próbálkoztam:

-Jelenleg nem csinálok mást, csak a margin-left-jét növelem, ha keydown-t érzékel.

-A Position függvény nem jött be, mert azzal nem tudom elintézni, hogy simán menjen jobbra, az gyorsít, lassít,

szakaszosan veszi be az inputot stb (vagyis ugyanez a probléma ott is fennáll).

Ha persze be lehet ezt rendesen konfigurálni, hogy úgy működjön ahogy én akarom, az király lenne.

- Megpróbáltam, hogy setinterval-al csinálok egy végtelen ciklust, (setinterval nélkül si próbáltam magában az eseményben), ami ha érzékeli a rightDown globális változón, hogy true, akkor fut, ha nem true, akkor nem fut (a változó állítását nyilván a keydown, keyup eseményekkor állítom). A probléma a végtelen ciklusos megoldással az (azon felül hogy erőforrásigényes), hogy valamiért nem rajzolja

ki on the fly a képernyőre az eredményt, de ha beledebuggolok a végtelen ciklusba, akkor látom, hogy kiteszi (mintha nem lenne ideje

kirajzolni, mert időközben változik az értéke)--> (bár ezt cáfolja, hogy amikor a setintervalt 2 mp-re raktam, akkor se rajzolta).

Ha van valamilyen elfogadott kliensoldali módszer erre, légyszi segítsetek, mert tényleg sok időt belefeccöltem.

ui.: igyekszem kerülni a nagyon elborult javascript library-kat, mert csak a mozgatás miatt nem akarok behívni egy egész libraryt. (persze ha nincs más megoldás, akkor nyilván az is jó).

Köszi előre is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!