"(...) a bejárati jelző nem ad előjelzést a kijárati jelzőre." Ezen hosszan lehetne vitatkozni, mert egyesek szerint ad előjelzést, csak mindig megállj jelzésre ad előjelzést. :)
Én ezt inkább úgy fogalmaznám meg, hogy eredetileg ugye itt irányjelzési rendszer volt kialakítva. Amikor áttértünk a sebességjelzési rendszerre, akkor egyszerűbb volt úgy átépíteni a berendezést, hogy a bejárati jelző nem ad előjelzést a kijárati jelzőre. Ez úgy valósult meg, hogy a bejáraton egyenes irányban egy sárga, kitérő irányban két sárga fény világít. A berendezés régi volta miatt (valahonnan a déli partról került ide asszem...) nem csak olyan "Dominósan" mutatja a szabad fényt, hanem a jelző valóságos állását jelzi. (Ez alól kivétel, ha hívót vezérlünk ki, akkor az nem villog, mert a villogás az hibajelzés, hanem csak világít a vörös alatt.) A kijárati jelzők zöld és sárga-zöld jelzések adására alkalmasak, melyek azért zöldek, mert az utánuk következő jelzők előjelzők. A berendezés bal oldalán pedig egyébként a sorompóvezérlő gombokat láthatjuk. A kezdőpont felé/felől csak akkor kapunk szabad jelzést, ha a kiürítési idő már letelt. (A jelző előtti szakasz nincsen szigeteltsínnel kiépítve, az állomás [végpont] felől pedig nincs kiépítve az időzített lezárás, tudvalevő hogy itt valaha csapórudas sorompó volt.)
A másik bejáratin sincsen zöld, mert ezek a jelzők nem jelzik elő a következő főjelző jelzésképét, csupán azt mutatják, hogy a vonat egyenes, vagy kitérőirányban halad-e be. Ugyanígy a kijárati jelzők sem adnak előjelzést a következő főjelzőre, mert azok mindkét irányban alakjelzők. Én úgy tudom, minden VES a jelzők valós jelzésképét jelenti vissza, de lehet, hogy tévedek.
"Egy ilyet tudok csak mutatni" - a "csak" szó kimaradt.
Bizber szempontból sokminden le lett fotózva, bejártam a vonalat V46 012 fórumtárssal. Sajnos Virágvölgy és Hárshegy állomásokon télen nincs szolgálat, így ott nem tudtam fotózni. Majd holnap délután/este felé lesd meg a postaládád.
Ha senki semmit nem lát és utólag nem bizonyítható, akkor mindent lehet. ( Ez mindenre igaz!) De egy szakértő nagyvalószínűséggel meg tudja állapítani, hogy az izzó mitől tört össze!
De lehet, viszont a szakértő meg fogja tudni mondani, hogy melyik izzószál izzott abban a pillanatban, amikor levegő került a burába. Tehát ha igazán hackerkedni akarsz, akkor nem elég összetörni a burát, áramot is kell valahogy vezetni bele, amit ott a helyszínen elég nehéz.
Ettől függetlenül ebben a vizsgálatban van pár komoly hibalehetőség, szal nem tartom elég megbízhatónak.