A vonat elég rosszul fékezett. 120-ról 3 km alatt sikerült megállnom teljes féken (de nem EMERGENCY-vel)
Nem tudom, ez mennyire múlik a mozdonyon és mennyire a kocsikon.
Zsiványnak tökéletesen igaza van. Sokszor jobban néz ki egy lowpoli ojjekt fotótextúrával, mint egy hi-poli gagyi textúrákkal. Sőt!
Vegyünk például egy bármilyen mozdony géptérzsaluzatát. Ha megcsináljuk 3d ben, akkor azon az oldalon, ahol megvilágítja a fény, marhára szépen fog kinézni, viszont a másik oldalon igen hülyén világítani fog. Ennek az az oka, hogy a TS nem támogatja a dinamikus fény-árnyékkezelést. Mondjuk 2001 ben még nem létezett ilyen. Csak a régi "jól" bevált. Az FPS tényleg nagyon fontos. Ha lassú a játék, akkor élvezhetetlen lesz. Ezért is próbálunk minden járműből Low-Polisat csinálni, illetve LODolunk, mint atom:))).
Ahogy egyre többet gyártogatok dolgokat a TS-hez, kezdek rájönni, hogy nem is olyan beteg ez a játék. Csak veszettül érzékeny. Ha nem finoman, óvatosan nyúl hozzá az ember, akkor akkora pofont kap tőle, hogy ... :)
A sebességgond nem is mindig a TS engine miatt van. Hanem inkább a túlzott poligon használat miatt. Jó persze mindenki szeretné, ha minél tökéletesebb lenne a környezet, de szerintem halálosan felesleges egy távírószlopra 2000, egy felővezetéktartó oszlopra 1000, egy kukára 300 poligont elvesztegetni. Úgysem fog látszani. Inkább le kell fényképezni. Százszor szebben néz ki például egy kockaház fotótexttúrával, mint egy 5000 polis kicicomázott épület rajzolt textúrával. És ez a járművekre is vonatkozik.
És az FPS terén nagyon nem mindegy melyik van egy pályán!
Ha csak a belső tetszik, illetve azt akarom, hogy más gyártású IC kicsiknak legyen egyáltalán belső nézete, hogy lehet azt "átemelni" ? Mit kell bemásolni a .wag fájlba ?
Kár, hogy a feliratozása nagy nulla. Közelről nem látott MÁV IC kocsit a készítője.
A shape szép, bár a 9000 poligon sok egy kocsinak. Ennyi poligonból ki lehet hozni 3 VMW-s gyorsvonati kocsit 100 méteren belül, és 9-et (kilencet!) 400 méter felett!!!
"Egyébként a mozdonyokon is hasnálják a gyorsfelengedést, mert ütközésig szokták tolni a fékkart oldáskor."
Szokták, de nem bevett szokás. Inkább fékpróbánál szokták ütközésig húzni a fékkart (gyorsfék), utána meg szépen langsam oldják, de gyorsoldást (vagy töltő-oldást) nem igazán szoktak használni (egy időben sokat utaztam mozdonyon és csak akkor láttam, hogy használja ezt az állást a vezér, amikor levágott az éberségi, és különben is késésben voltunk - mondjuk akkor sem kapkodott a koma, csak úgy lazán vezette a gépet...).
Lehet hogy volt már a kérdés: letöltöttem és telepítettem is a Bakony act. javításokat, de a Szénvonat1-ben a Bakonyi Erőmű végponti jelzője (miutn leakadtam a vonatról) nem moccan a vörösről. Valamit nem jól telepítettem?
Van valakinek valami leirása hogy miként kell átfestést csinálni? Szivesen próbálkoznék, de foglalmam sincs hogy lássak hozzá, és hogy milyen progikat szerezzek be.
Köszi, ha valaki esetleg válaszol, akkor a tom0477@freemail.hu cimre tegye.
Több M62-es gépem van installálva, de csak a 001-es pályaszámúnak működik a sebességmérője, a többién nincs mutató. Nem tudom, hogy melyik fájlt kéne átmásolni a 001-es könyvtárából a többi szergej könyvtárába, hogy ott is működjön a mutató. Tudtok segíteni? vagy van egyszerűbb mód is?
Régebben sokat már probálkoztam azzal, hogy el tudjam tüntetni a belogo csikokat, foltokat, stb.
Aztán feladtam. Ma meg nem tom hogy, de sikerült.
Igyekszem beszerezni néhány jo fotot egy komolyabb munka érdekében. Most igy néz ki:
Két kérdésem lenne hozzátok:
1, Meg lehet e csinálni azt, hogy egy eredetileg kész modelre animált ajtók kerüljenek?
2, Azt hogy tudom megcsinálni, hogy ha activityt játszok, akkor egy megállónál miután beszálltak az utasok, elhangzik egy sípszó. Hogyan tudnám vagy ezt a hangot kicserélni, vagy az animált áramszed? hangját?
Javítva lett az activity, de viszont nem apk-ban hanem winrarral van betömörítve. Használati utasítás az olcass.el fájlban. Mert tényleg nem műxik a TSunpack. Köszönöm, hogy jeleztétek.
Sziasztok!
Az oldal javítva lett, és még 1x a cím: dudi1984.atw.hu
És mindenkitől elnézést kérek, csak egy kicsit sietve csináltam, és nem figyeltem rá. De jogos.
Frissítés a Bakonyhozha minden igaz ma lesz.
Ezek szerint nem vagytok régi motorosok activity letöltésben :), korábban apk-ban volt minden, újabban van csak ez a telepítös móka.
A vindózban a fájltípusoknál az apk (packaged activity) típust kell módosítani, ugyanis a telepít? az open müveletnél elszúrja a paraméterátadást. A "...\tsunpack.exe" "hülyeség" -et "...\tsunpack.exe" "%1" -re kell javítani (hülyeség = vmi idétlen karakter vagy semmi; helyette %1 -nek kell szerepelnie).
A fájltípusokat control panel -> folder options -> file types alatt tudod módosítani, itt megkeresed a packeged activity-t (azt hiszem így hívják, most fejböl írom), edit/modify, dupla klikk open-re és fentiek szerint kicseréled a hülyeséget. Ezek után dupla klikk egy apk fájlon már menni fog.
Vagy intézöben rádobott az apk fájlt a tsunpack.exe-re vagy parancssorba beírod tsunpack apk_könyvtára\apk_neve. Ezek persze nem javítjátk a hibát.
Csináltam a Bp-Nyíregy pályához is egyet, erre (szó szerint) ráment az egész tegnapi napom. Egy idöre tele is lett a hócipöm a ts baromságaival, hihetetlen dolgokat müvel és valamit mindig sikerül elb.sznia. Valamint apk fájlt sem volt hajlandó csinálni, így két zip-be raktam; egyik tartalmát a pálya könyvtárába kell értelemszerüen másolni, másik tartalmát a consist-okhoz.
A Bakonyhoz szükséges jármüveken kívül szükség van még a VMV V43, V63 pack-ra, és a V43-2300-as mozdonyra (öszintén szólva fogalmam sincs, hogy ez része-e valamelyik csomagnak, honnan van meg).
Ez se nagy durranás, mivel este már majdnem kihajítottam a gépet az erkélyröl.
Ui: a BDbt vezérlökocsi készítöjétöl szeretném megkérdezni: muszáj volt középre rakni az ablaktörlöt? Baromira zavaró és pont kitakarja a jelzöket a pályán... Esetleg a következö kiadásban/verzióban nem lehetne máshova tenni, + néhány alapmüszert (sebességmérö, fékek mutatói) berakni?
No, megjöttem. Hoztam ajándokot is nektek. :)))
Folkstone A képen a Folkstone-ból induló EuroTunnel vonat mozdonyát láthatjátok. 160 km/h-val közlekedik az alagútban. Bocsi a kép minőségéért, de sajnos a buszból titokban kellett fotózni, mert igencsak komolyan veszik a tilalmat...
A rám vonatkozó kérdésekre a válaszok :
Htomi : Ha a jelzőt nem mozgattad el, csak a linkeket módosítottad, akkor a játékhoz elég a .tdb állományt közreadni. Ha mozgattad őket, akkor a .w file-ok is kellenek.
Loveag : Az összefűzés csak abban az esetben üzemel, ahogy leírtad, ha :
1 : Nincsenek dyn. track-ek, mert ha vannak, akkor a program fejreáll, mert a lokális Tsection.dat file-t össze kell fűzni.
2 : Ha nincsenek jelzők.
3 : Nincsenek vasúti átjárók.
4 : Nincsenek sín kereszteződések.
5 : stb., stb. :)))
Az utolsó négy pontban a .tdb file-t is össze kell fűzni, vagy ha azt törlöd (amit valószínűsítek), akkor a .tit és a .rit file-okat.
Ha csak sínek (dyn. track nélkül !) és statikus elemek szerepelnek az összefűzendő állományokban, akkor csak össze kell másolni a .w file-okat, a TILES könyvtárat, törölni kell a .tdb-t, és az RTD az első indításkor helyesen összefűzi a pályákat. De csak ebben az esetben !
Ha valakinek elfelejtettem válaszolni - termékenyek voltatok az elmúlt héten :))) - kérem, hogy tegye fel, és akkor válaszolok !
Tudtommal, még nem!Nekem a Global könyvtárról van másolatom.Megint ugyanott siklott ki, már az első vágányon is (eddig csak a 2.-4.-ig vagányig volt)
30km/h-val 5 Bhv kitérőt kővetően leakasztodott magától és Szöcskével egyedül tudtam túljutni itt!
Hirtelen felgyorsul és kétszer, háromszor ismétli a TS kitérőn átmenő részt:
Ez van!