- 96-os transit tuti valasztas (95-00 között epitett kasztni). Megbizhato konstrukcio, a turbo nelküli szinte megölhetetlen.
- Gyengesege a korrozio (ford betegseg - a franciaknal ez nem igazan ismert 15 ev elött), zarak + kulcsok eleg hamar elkopnak.
- 8-9 literrel beeri, de extrem esetekben akar 7,5-re le lehet menni. Nem szereti a csucssebesseget mint egyik magasabb felepitmenyü kocsi sem
- a berligonal 1000x jobb. Kb. 4 eve nalam is volt egy egy hetig. 1500 km-t mentem vele. Hat biztos olyat nem vennek, csak HDI motorral esetleg (a 68 LE-s szivodiesel nagyon ratyi), de akkor mar a transit legkisebb meretü dobozosa sokkal idealisabb mindenre.
PS.: Ha nem leszel vele megelegedve, akkor egy szarra hajtott peldanyt vettel amit soha nem gondoztak.
Na akkor biztos nem csereltünk valtoolajat, mert a motorolajat en csereltem ki utoljara ez ev februarjaban ! :-) De legalab tudok rola. Majd legközelebb akkor difi + valtoolajcsere esedekes ! :-) En jegyeztem.
30/9790280 pl egy bontó telszáma.De nézz körül a neten,nektek epic-2 adagoló kell.Nem a legsikerültebb konnstrukció.De ha nem akartok csillió pénzt költeni rá akkor elmondom hogy lehet másik adagolót rátenni.
FILEP DIESEL SZERVIZ Bosch, Zexel, Delphi, Lucas, Denso Márkaszerviz Mechanikus és elektronikus szabályozású, diesel befecskendező rendszerek javítása gyári technikával. Székesfehérvár, Halom u. 3. Tel.: 22/324-928, Fax.: 22/315239 E-mail: filepdiesel@axelero.hu
Itt mindent megcsinálnak ami adagoló, főleg Lucas-ban jók. A főiskolán a tanárom (gjelektronika) hozzá jár mérni és infot gyűjteni az új tankönyvekhez. Sajna drágák, de hátha valamiféle segítség összejön.
Szerintetek hol folyhat be a víz a jobb hátsó ajtómba?
Az ablak alján gyanús nedvességet láttam, ezért felhajtottam a gumikédert és kb. egy deci víz kifolyt a gumi alól! Megnéztem mindkét ajtó tetejét és tömítéseit, de semmi különbséget nem láttam köztük. A bal ajtóm csont száraz volt...
Mi csak egyszer aludtunk benne a Balatonon (3 felnőtt+1 járókás baba), de éjszaka arra ébredtem, hogy vizes lett a lábam, mert esik az eső. :)) A hátsó- és a tolóajtóra nejem varrt feltépőzárazható - szúnyoghálóként funkciónáló - függönyöket, és ezzel nálunk ki is merült a "lakóautósítás"...
Ha az építkezés mellett lesz rá időm, akkor jövő nyárra szeretnék belerakni valami olyan komfortos bútorféleséget, amin kényelmesen lehet aludni. Idén kempingben szálltunk meg, és a raktérben aludtunk 2 db matracon a gyerkőccel, anyós meg a hátsó 3-as ülésre feküdt. Végülis nem volt rossz, de jövőre a 250 Ft-os gumimatrac helyett valami normálisabb ágyon szeretnék aludni. :)
Rakhatnál fel a Te verdádról kicsit több képet (pl. hogy aludtatok, milyen fekhelyek vannak benne, stb), hátha ihletet tudunk belőle(d) meríteni! ;) A fotóid alapján a főzés, mosogatás, mobil WC már beindította a fantáziámat, de a fürdés-alvás részre egyelőre nem sok ötletem van.
Egy Transitos ismerősöm úgy oldotta meg az alvást, hogy csináltatott a Transit méretére két darab asztalt, az asztalokra ágybetéteket tettek, alá pedig a csomagok kerültek. Ez is jó ötletnek tűnt, mert nem spéci berendezés kell hozzá, amit másra nem nagyon lehet használni, de egy - kempingektől teljesen független -összkomfortos megoldás azért jobban tetszene. :)
Megjöttünk a nyaralásból Tranyókánkkal. Benne alukáltunk 2 hétig, meg vitt minket 2200 km-t hiba nélkül Olszországban. Egyszer merítette le a kompresszoros hűtő az akksikat 3 napi állás után, de tartalék akksival pöcc röff. Meg vagyok elégedve vele.
Nem tudhatod, hogy mennyit nyomott ra az, aki a vegen el is vitte. Ha szerencsed van es nem erdekel senkit a cucc, akkor aztan lehet 1.- EUR-ert is ilyet vagy hasonlo cuccot venni. A mult heten a kipuffot 1,51.- EUR-ert siekrült beszerezni. Valtot különben normalis aron itt olyan 200.- EUR-tol talalsz. Nekem 50.- EUR-t ert volna meg ugy, hogy csak tartalekoltam volna.
????? Nem a hütöfolyadekkal csereled össze ?? Akartuk ugyan a valtot- es difiolajat is cserelni, de nem volt ra idö ! Emlekeznek ra, elvegre vegig ott rontottam a levegöt. :-)
A hetvegen lefutott akcioban levö valto (amiröl kerdeztem) 56.- EUR-ert ment el. Ha kell biztos inkabb 200-ert kinaljak minimum ! 93-as transitbol szedtek ki es allitolag 90e km volt csak benne ...
Hogy le volt kötve a valto (a kuplungcserenel) arrol tudok, de hogy az olajat is kicserelted, arrol mar nem. :-) Akkor meg adosod vagyok, mert az olajat nem szamoltuk el ! Majd legközelebb, de ne felejtsd el !
Ha ö mondja ezt, akkor az ugy is van. A többi "infot" meg inkabb felejtsd el ! A valto tenyleg kenyes a transitnal, ha v.mi beszarik akkor inkabb az 5x mint 1x a motor !! Szoval ne sporolj avval a par ezer Ft-al !
Az mt 75 ben sokszor találtam már fekete trutymót a szép piros olaj helyett.De legyen igazad,ne cseréld le,csak töltsd utánna.Van eladó váltóm ha egyszer kell......
Közben átlapoztam a kocsi használati utasítását. Ott az van, hogy sem a váltó sem a difi nem igényel karbantartást. Az is le van írva, hogy mennyi olaj kell bele.
(Ezzel kellett volna kezdenem!) Én eddig ebben a hitben éltem.
Belelapoztam a szervífüzetbe is, de az szerint egyszer sem cserélték még ezeket. Pedig a kocsi még a "szomszédokhoz" volt hordva szervízbe. Ott mindig megcsináltak mindent precízen.
Ha jól tudom, lehet kapni Fordos "grafitot", azzal kell elvileg felönteni a régi váltóolajat. Azt meg be lehet méretni, hogy mikor kell bele.