Keresés

Részletes keresés

altimus Creative Commons License 2018.11.23 0 0 85936

igen, tudom mi az az eduline. de akkor ezek szerint csak atjavitottad a listáján-t listájában-ra? minek?

tulajdonkeppen tokeletesen irrelevans, hogy egy hvg kiadvanyban a rangsorolt oktatasi intezmenyeket kulon bontjuk-e foiskolakra es egyetemekre, vagy egyben keszitjuk el a rangsorolast. nekem sokkal logikusabbnak tunik a bontas, aminek szakmai okai is vannak amugy. (lentebb leirom, hogy mik ezek.) amennyiben a hvg munkatarsai ezt a bontast nem tettek meg es egyben listaztak a foiskolakat es az egyetemeket az az o szakmai hozzanemertesuket mutatja.

felolem fogadhatunk is ezugyben, habar ahogy irtam tokeletesen irrelevans a kerdes. a hvg kiadvany nem volt meg a kezemben, ugyhogy nem tudom a valaszt.

hogy miert kellene a foiskolakat es az egyetemeket egy ilyen listaban kettebontani? a valasz benne van az ertekelesi metodikaban. pl. a rangsor elkeszitesehez megnezik az adott intezmenyben oktatok szakmai vegzettseget: egyetemi diploma, phd, habilitacio, akademiai nyilvanos tagsag, akademiai rendes tagsag ... megnezik a szakmai publikaciok szamat peer review-d kiadvanyokban ...

magatol ertetodik, hogy egy egyetemen magasabb felkeszultsegu, magasabb szakmai besorolasu es elismertsegu, tobbet publikalo emberek dolgoznak, kutatnak. igy eleve a kozos lista elejen nem vegezhet foiskola.

hasonlokeppen a kevesbe felkeszult diakok mennek a foiskolakra, tehat emiatt is eleve hatrebb sorolodnak a foiskolak egy kulon listan.

ugyanez a helyzet a kutatasi projectekkel, penzekkel, a nemzetkozi hallgatok szamaval.

vegulis minden mert parameterben elorebb kell vegeznie egy egyetemnek, mint egy foiskolanak.

tehat egy korrektul elvegzett ertekeles, a hvg ertekelesi szempontjai szerint is, eleve kettevalasztja a listat foiskolakra es egyetemekre.

ugyhogy az ertekelesi metodikabol eleve kovetkezik az hogy kette kell valasztani a listat.

a felhasznalo szempontjabol meg plane kette kell valasztani a listat, mert aki foiskolan akar tanulni azt a foiskolak rangsora erdekli, aki meg egyetemen, azt az egyetemek rangsora. nem a kozos lista.

de hagyjuk ezt a temat, egyreszt offtopic, masreszt tokeletesen irrelevans. nem is ertem miert kellett ebbe belekotni. ha a hvg-nel egybe hagytak a listat akkor rosszul tettek. a tortenet ennyi.

ha a motorokat teszteled akkor is jobb ha keszites pl. egy legjobb turamotor es egy legjobb varosi robogo listat, mert a ket tipusnak semmi koze egymashoz es egy kozos lista ertelmezhetetlen.

Előzmény: epres túróhab (85933)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2018.11.23 0 0 85935

"Már megint a komintern elvtársaktól várod a segítséget, ahogy 56-ban."

Te hüje!

56-ban a SZER-t nem a komintern birtokolta, ha nem tudtad volna és mégis ők dumáltak napjában mindig a már jövögető ENSZ csapatoktól.

A Mindszenty is az USA követség erkélyéről misézett vasárnaponként, főleg november .-én.

No, hátha most végre az amcsik csak a felét beváltják az akkori igéreteiknek - bár a Putyin és ágyasa nagyon bízik benne, hogy nem.

Innen üzenem: tartoznak ezzel a magyaroknak!

Előzmény: Emporio Ármányi (85895)
epres túróhab Creative Commons License 2018.11.23 0 0 85934

Hehe.

Ha ebben a tudományban én vagyok az első, a te képességeid legfeljebb a 20. helyre predesztinálnak, akkora a különbség a javamra.

Előzmény: Peter_Cs (85923)
epres túróhab Creative Commons License 2018.11.23 0 0 85933

- Az eduline a hvg oktatási szakportálja. Máskor olvass figyelmesebben! Mellesleg nem azt írtam, hogy a hvg-ből, hanem hogy a hvg listájában, amit te -nagyon helyesen- listájánra javítottál, és egyben felhívtad a figyelmemet az olvasás/értelmezés rejtelmeire.

Áll a fogadás az 1/2 listáról, vagy meggondoltad magad (:-)?

- Nem nevezném egyszerűsítettnek az a listát, amelyre azokat az intézményeket teszik, amiket rangsorolni céloz: az egyetemeket. Azaz a janicsár- és egyéb szakképzők kiesnek értelmezési tartományából.

Előzmény: altimus (85921)
Vevegyő Creative Commons License 2018.11.23 0 1 85932

Jól van, Olika, de most már tényleg söpörj ki a pult alatt is!

Előzmény: Ollie a Réhm (85931)
Ollie a Réhm Creative Commons License 2018.11.23 -1 1 85931

Bugyiboltot a kamu NY CEU jegyez .....de már nem sokáig.

Bruha

Vevegyő Creative Commons License 2018.11.23 -1 1 85930

Nem mindegy neked, Olika? A te bugyiboltod így is, úgy is tönkre megy, mert pocsék cuccokat árulsz drágán.

:)))

Előzmény: Ollie a Réhm (85929)
Ollie a Réhm Creative Commons License 2018.11.23 -1 2 85929

Ha a CEU nincs itt Budapesten bejegyezve , hiszem ámerikai egyetem , akkor mi fog elköltözni a labancokhoz Bécsbe ??

altimus Creative Commons License 2018.11.23 0 1 85928

> A Nádor u. 9,-ben a KEE van bejegyezve  egyetemként. Mutassa meg a NY CEU bejegyzését a Nádor u. 9. szám alatt.

a ny ceu egy amerikai intezmeny. miert kellene, hogy magyar cimen legyen "bejegyezve"?

Előzmény: Ollie a Réhm (85922)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2018.11.23 -2 0 85927

Ezek a szerződések semmisek!!!!! Magyar kötötte, igaz Mo.-on:((((

Előzmény: Peter_Cs (85926)
Peter_Cs Creative Commons License 2018.11.23 0 0 85926

A szerződések akkor mire valók?

Előzmény: Ollie a Réhm (85925)
Ollie a Réhm Creative Commons License 2018.11.23 0 1 85925

A Nádor u.9.ben sem székhelye sem telephelye nincs a kamu NY CEU-nak.

A Nádor u. 9.ben csak a KEE van bejegyezve.

Kamu az egész bugyi óvszer és lábbeli nagykereskedés.

:-)))))

Előzmény: Peter_Cs (85924)
Peter_Cs Creative Commons License 2018.11.23 0 0 85924

Kicsi kulipintyóm, a székhely és a telephely fogalmak ismerősek neked? És az, hogy a székhely és a telephely nem kötelezően van egy helyen? Na innen fuss neki, hátha felfogod a lényeget.

Előzmény: Ollie a Réhm (85922)
Peter_Cs Creative Commons License 2018.11.23 0 0 85923

Meg kellene tanulnod angolul is keresni.

Előzmény: epres túróhab (85919)
Ollie a Réhm Creative Commons License 2018.11.23 0 1 85922

A KEE/CEU és a CEU NY ugyanazon budapesti telephelyen végez átfedőképzésben felsőoktatási tevékenységet. Ezt nem tudtad eddig?

A Nádor u. 9,-ben a KEE van bejegyezve  egyetemként. Mutassa meg a NY CEU bejegyzését a Nádor u. 9. szám alatt.

Nem fogja megtalálni........tehát kamu.

Előzmény: Peter_Cs (85916)
altimus Creative Commons License 2018.11.23 0 1 85921

> -Adtam forrast az inditomban, raadasul az eduline-ost. Ráadásul ok felsőoktatási rangsorrol beszélnek, ugyhogy az 1/2 listáról fogadhatunk (:-) 

az eduline nem hvg-s forras. vagy igen? azt irtad, hogy a hvg-bol idezel.

vegyel egy hvg kulonszamot, nezd meg a listakat, es dontsd el a kerdest, gondolom kepes vagy ra, habar ez az eduline-os csusztatas nem tul biztato ezugyben.

> -Vannak olyan rangsorok - a hvg mellett- ahol nincs ceu, mert ők is csak az egyetemeket listazzak.

termeszetesen vannak. a legtobb komolyan veheto faltalanos elsooktatasi egyetemi lista ilyen. a hvg semmit nem talalt fel ezugyben, csak egy egyszerusitett metodika alapjan feldolgozta a magyar foiskolakat, egyetemeket.

a ceu-t a szaklistakban fogod megtalalni, ha nagyon akarod.

Előzmény: epres túróhab (85920)
epres túróhab Creative Commons License 2018.11.22 -1 0 85920

-Adtam forrast az inditomban, raadasul az eduline-ost. Ráadásul ok felsőoktatási rangsorrol beszélnek, ugyhogy az 1/2 listáról fogadhatunk (:-) 

-Vannak olyan rangsorok - a hvg mellett- ahol nincs ceu, mert ők is csak az egyetemeket listazzak.

Előzmény: altimus (85913)
epres túróhab Creative Commons License 2018.11.22 -1 0 85919

Keress kurta. .. 

Előzmény: Peter_Cs (85918)
Peter_Cs Creative Commons License 2018.11.22 0 0 85918
Előzmény: epres túróhab (85912)
Peter_Cs Creative Commons License 2018.11.22 0 0 85917

Nagy valószínűséggel a kannásbor náluk az etalon.

Előzmény: Törölt nick (85907)
Peter_Cs Creative Commons License 2018.11.22 0 0 85916

A KEE/CEU és a CEU NY ugyanazon budapesti telephelyen végez átfedőképzésben felsőoktatási tevékenységet. Ezt nem tudtad eddig?

Előzmény: Ollie a Réhm (85903)
Régikarak Creative Commons License 2018.11.22 0 0 85915

Kekeckedsz. Hess madár...

Előzmény: utazgató magyar (85914)
utazgató magyar Creative Commons License 2018.11.22 0 0 85914

Egy kijelentésedre kérdeztem rá!  Nem tudtál válaszolni. 

Sértegetésen kívül más nem telik tőled? 

Előzmény: Régikarak (85886)
altimus Creative Commons License 2018.11.22 -1 0 85913

> - Hu,  ez nagyon fredis, de az tetszik, hogy megengeded az onlany

hvg-nek, hogy hazudjon sajat nyomtatottja listajarol . 

az en mondatomhoz odamasoltam a forrast. a te mondatodhoz nem volt forras megjelolve, nem tudom honnan szarmazik. de persze mindegy is, mert nincs a kezunkben a nyomtatott kiadvany, hogy megnezzuk. szerintem 90%, hogy a foiskolak es az egyetemek kulon tablazatokban es listakon szerepelnek, de lehet, hogy tevedek. es ha tevednek akkor se dolnek a kardomba, mert lehet, hogy a hvg-nel maskepp gondoljak ezt mint en es kozos listat keszitettek.

> - Igen, nincs rajta azokon a listakon , amelyek az egyetemeket rangsoroljak . Se a hvg

?

> - Persze, de a tud miert lenne inkább triviális, mint az akar?   

igazad van, hozza kellett volna tennem, hogy ahova akar, ahova tudasa engedi, es amit finanszirozni tud ...

Előzmény: epres túróhab (85912)
epres túróhab Creative Commons License 2018.11.22 -1 1 85912

- Hu,  ez nagyon fredis, de az tetszik, hogy megengeded az onlany

hvg-nek, hogy hazudjon sajat nyomtatottja listajarol . 

- Igen, nincs rajta azokon a listakon , amelyek az egyetemeket rangsoroljak . Se a hvg

- Persze, de a tud miert lenne inkább triviális, mint az akar?   

Előzmény: altimus (85911)
altimus Creative Commons License 2018.11.22 -1 0 85911

> - "A legjobb főiskolák es egyetemek listájában..." - kezdődik a hvg cikke. 

ezek szerint neked se volt az _eredeti, nyomtatott_ kiadvany a kezedben. (nekem meg nem volt). ugyhogy ezen felesleges spekulalni. en valoszinusitem, hogy kulon tablazatokban is listakban, szetvalasztva rangsoroljak a foiskolakat es az egyetemeket.

amugy az idezet nem pontos. a kovetkezo az eredeti mondat:

"A legjobb főiskolák és egyetemek listáján"

https://hvg.hu/itthon/20181122_hvg_felsooktatasi_rangsor_2019_elen_az_elte

tehat nem az szerepel a mondatban, hogy listájában.

> - A témában lasd meg a CPU-t egyetemnek nem elismero rangsorokat. Legalabbis figyelemre melto, hogy a hvg ezekkel ert egyet. 

mi az a cpu? ha a ceu-ra gondoltal akkor teljesen termeszetes az, hogy azok a rangsorok ahol az alapkepzest is folytato egyetemeket rangsoroljak a ceu-t nem veszik figyelembe. a legjobb fagylaltok listajan sincs rajta a ceu.

> - ... es tud.

igen, lenyeges megjegyzes ez is. (a magatol ertetodo dolgokrol minek beszelni?)

Előzmény: epres túróhab (85910)
epres túróhab Creative Commons License 2018.11.22 0 1 85910

- "A legjobb főiskolák es egyetemek listájában..." - kezdődik a hvg cikke. 

- A témában lasd meg a CPU-t egyetemnek nem elismero rangsorokat. Legalabbis figyelemre melto, hogy a hvg ezekkel ert egyet. 

- ... es tud. 

Előzmény: altimus (85909)
altimus Creative Commons License 2018.11.22 -1 0 85909

> - a hvg listaban benne vannak a főiskolák is,

lenyeges pontositas. nem lattam meg a hvg kiadvanyt, nem lehet, hogy kulon lista van az egyetemeknek es a foiskolaknak? miert kevernek a kettot egy listaba?

> - az alapkepzes megléte nem csak a magyar torvenyekben szukseges feltetele az egyetemme valasnak. 

gondolom errol pontos tudassal es informacioval rendelkezel. a ceu nem "valt" egyetemme, hanem egeszen egyszeruen az elnevezeseben van benne az egyetem szo. amikor az egyetem elnevezest valasztottak akkor meg nem volt mo-on hatalyos torveny arra vonatkozoan, hogy kik viselhetik az egyetem nevet.

> Annál meg mi sem természetesebb, hogy a leendo janicsarok a janicsarkepzoben kivanjak a szakkepzest megkapni.

nem tudom mit ertesz janicsar alatt, vagy a mai magyar nyelv mit ert alatta. nyilvan a szonak nem az eredeti jelenteserol van itt szo. termeszetesen mindenki olyan iskolaban tanul ahol akar.

Előzmény: epres túróhab (85906)
Anne Duffield Creative Commons License 2018.11.22 -1 0 85908
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.22 0 2 85907

remélem te is valami rendesebb pezsgőt bontasz majd Ollikával meg a rokforttal együtt, nem valami ócska szart

Előzmény: Régikarak (85904)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!