47909 hozzászólásomban betettem 2 rajzot a hűtő működéséről. Az alapján javítottam meg én is az enyémet. Kb nálam is azok az ellenállás értékek vannak, amit néhány hsz-el előbb írt a kolléga. Olvastam hogy ha csökken az ellenállás érték sorba kötnek néhány 100 ohmost. Pesten lakom, szívesen próbára kölcsönadok alkatrészt, vagy kábelköteget.
Nézd át a sárvédőben lévő vezérlő és a gomba csatlakozója közötti vezetéket, mert erősen szakadásra utalóak a jelek. Egyébként a gombának nincs szüksége testelésre.
De ha beledugsz egy ellenállást be fog indul ni de nem azért mert nem jó valami hanem azért mert a bitronban lévő pic úgy van programozva hogyha megszakad a vezeték vagy bármilyen probléma adódik akkor is hűtsön jelenleg pedig az van hogy nincs szakadás csak egyszerűen nem változik a gomba ellenállása hő hatására és melegen is úgy érzékeli, hogy hideg a folyadék. Tehát ha a gomba mostani értékéhez megfelelő ellenállást beleteszel befog indulni de ha gyújtást adsz utána leáll.
Gyújtás nélkül rádugod a gombát el fog indulni a venti, de ha ráadod a gyújtást utána le fog állni. Ha így minden tuti utána szereld be, meg ne főzd a motort mert az drágább lesz 2000Ft-nál.
Én biztos beszerelném azt az új érzékelőt. Szerintem tuti az a baja. Nekem semmit nem befolyásol, hogy bent van a motortérben úgy működik ahogy kell tegnap is megtettem vele egy hosszabb utat dugóban is jártam vele de hibátlanul jó volt. Egyébként sok hőt nem kap mert az akku mellett van a sarokban a lámpa mögött.
Úgy működik az egész, hogy gyújtás nélkül lehúzod a régit és rádugod az újat beindulnak a ventik attól független, hogy jó az érzékelő, de ha ráadod a gyújtást le fog állni.
De ha már így benne vagy valami úton módon bevinném a bitront a motor térbe ott mégis csak védettebb helyen van. Egy gumi kábelátvezetőn van levíve a kábele de egybe van korbácsolva ragasztószalaggal a duda és a fékbetét kopásérzékelő kábelével. Azt a szalagot visszafejted úgy hogy a bitron vezetékeit és csatiját be tudd húzni a motortérbe de nem kell elvágni semmi vezetéket, én csak azért vágtam el mert szétrohadt a csatlakozóm de olyan szinten, hogy beletört a bitronnak 3 lába. De a tiéddel valószínüleg nincs ilyen gond mert dolgozik a bitron. Nem tudom hogy pattant meg a Franciák fejében, hogy a kerékjáratba szerelték a bitront de szerintem azért, hogy legyen ami tönkre megy benne mert amúgy nagyon jó autó a 406 soha nem megy benne tönkre semmi :D
Azt, hogy jó gombát vettél e úgy tudod kipróbálni, hogy rámérsz mit csinál hő hatására, mert ha csak kapcsol akkor nem jó mert ez ellenállással dolgozik.
De a barna gomba minden bizonnyal nem jó mert csak a vészhűtés kapcsol be neki 115 foknál ami arra utal hogy a barna gomba nem működik mivel az kisebb hőértéken dolgozik. A bitront és a hozzá tartozó reléket már kizártuk mert ha lehúzza a gombáról a csatit indulnak a ventik tehát a gomba vezetéke is jó lehet mert ha vissza dugja gyújtás után leáll. Valószinüleg vagy elfáradt a gomba és azért nem változik hő hatására az ellenállása nem nagy összeg 1500-2000Ft annyit próbára is megér de szinte biztos, hogy az a hibás.
Azért kapcsol 110foknál mert rossz a barna gomba és a másik gomba (kék) kapcsloja rá a vészhűtést 115foknál. Ezért mondom, hogy nem jó a barna gombád. Amúgy nem nagyon kellene 90fok fölé mennie azt is esetleg városban melegben de csak egy hajszálnyit. Amúgy először asszem 90nél alassút 95nél pedig a gyorsat kapcsolja rá ha jó a barna ha nem akkor a kék a vèszhűtést 115nél.
Koszonom :) elvileg nem levegős mert forró a radiátor teljesen, engem az zavar h nem kapcsol be a venti, a 3 relé új a csatlakozó , törött de tökéletesenkontaktol...akkor a hőgomba lesz a bűnös :)
Addig ha lehuzom a Barna csatit amíg nem veszek másik hőgombát használhatom úgy az autót ?
Igen de ahogy látom a csatija sem 100as. ha gyors vagy és oda készítesz mindent nem folyik el sok folyadékod. Kiveszed gyorsan befogod a lyukat utána gyorsan beletekered. másik kérdés hogy nem e levegős a rendszered mert ez zárt rendszerű. Ahol kijön az utastérből a cső ott van rajta egy szelepsapka (de vigyázz el ne hagyd) járó motornál letekered és addig nem rakod vissza míg ott nem jön víz folyamatosan. de persze ezt akkor érdemes csinálni ha már kinyitott a termosztát. Azt abból tudod meg hogy elönti a hűtődet a melegvíz.
Lehuztam a Barna csatit és be is indultak a ventilátorok ... Igaz magas fordulaton, majd miután levettem a gyujtast alacsony fordulaton ment még pár percig
Akkor a bitron relé jó ? Vagy attól meg kell h csináljam a forrasztast ?
Vagy most ez csak azt jelenti h a hogomba rossz csak azt kell cserelnem?
Kecse-Nagy Zoltánazt elfelejtettem mondani, hogy a barna gomba csatiját gyújtás nélkül húzd le ha kapcsolnak a ventik akkor jó a bitron, a bitron csatiját pegi óvatosan vágd le ha kell mert nem mindegyik vezeték különböző színű tehát előtte jelöld meg őket és nem kavarodsz bele.
Üdvözöllek Kecse-Nagy Zoltán. Elvileg ha lehúzod a barna gomba csatiját be kell kapcsolni a ventilátoroknak mert az meg a hűtésvezérlő ECU-ba (magyarul bitron relének hívják ami tulajdonképpen nem is relé). Ha semmi reakció feltárod a reléket a ventilátornál (elvileg 3db-nak kell lenni) hűtőrács alatt elölről 3szög alakú burkolat van a két ventilátor között 2 csavar fogja. A reléket 12V-os tápegységgel vagy az autó akkujával ki tudod próbálni működnek e. Következő problémaforrás maga a hűtésvezérlő ECU (más néven bitron relé) a bal első kerékjáratban találod a műanyag doblemez és a lökhárító között, én is a minap javítottam mert nekem is ez volt a problémám. Nekem szétrohadt a csatlakozója, megoldása az volt, hogy levágtam a csatlakozót mert már javíthatatlan volt, vezetékeket visszahúztam a motortérbe mert ott mégis csak védettebb helyen van és bele forrasztottam a bitronba a vezetékeket azóta jó. Örülök ha segíthettem. Sok sikert és szerencsét!
Kérdésem az lenne h van 3 hogomba az autóban ( 2.0 16v '96 klímás ) kék , barna , zöld színűek , h ezek közül melyik kapcsolja a ventilátort? Mert felmegy
110° ig a hűtővíz és nem kapcsol be :/
Esetleg a gomba csere megoldaná a problémát vagy relé ? Merre keressem a hiba forrását ?
Üdvözlök mindenkit. Olyan kérdésem lenne, hogy kis fordulaton általában indulásnál de kanyarodásnál másodikban is mikor kanyarból kifelé gyorsítok rángat, tudom rossz a kuplungom, de az alapjárat sem egyenletes azért gondolok másra. Hallottam olyat is hogy sebesség jeladó is közre játszhat de azt lehúztam és a jelenség ugyan az még gondolok a főtengely jeladóra vagy a kopogás érzékelőre de nem vagyok benne biztos. Kérdésem az lenne, egyik hogy valakivel fordult e már elő ilyen és ha igen mi volt a megoldás, másik hogy a főtengely jeladót ki tudom e próbálni lehúzással mint például a többi érzékelőt? Segítségeket és információkat előre is köszönöm!
Nagyon szépen köszönöm a választ és a segítséget! A motor az indítás után egyenletesen jár, és ahogy én hallom, szép "dízeles" hangja van, nem hallok benne kopogást!
Jó ötlet: még nem mértük ki az izzítógyertyák áramát! Erre van gyári érték, hogy mekkora áramerősségnek kell kimennie a gyertyákra?
A fő üzemanyagszűrőt még nem cseréltem ki, a házat nem bontottam meg, viszont azt láttam, hogy a szűrőházból az adagolóba tartó gázolajcső külseje a bilincs mellett közvetlen hiányos, látszik a legkülső réteg alatt lévő szövet!
A hosszú indítózás után mikor beindul, hogyan jár ? Kicsit egyenletlenül vagy tök' szépen. Hidegindításnál milyen a hangja a motornak ? Kicsit kopogós vagy nem ?
Tippelnék előtöltésre, tipikus hiba-hely az üzemanyagszűrőház oldalában levő kis termosztát tömítése, ahol tud levegősödni, esetleg az izzítógyertyák átvezető kábele is lehet hibás. (nem vezeti át az áramot minden gyertyára - ezt elég könnyű kimérni) Ja, azt kimértétek ugye, hogy izzításnál kimegy rendes erősségű áram a gyertyákra ? (próbalámpával, nem műszerrel!!)
Nemrégiben boldog tulajdonosa lettem egy 1997/12. évjáratú, 406 2.1TD SVDT-nek! Az autó jól működik, meg vagyok vele elégedve, egy dolgot kivéve: indításkor izzítást követően jó 5-6 másodperc, mire elindul a motor. Hidegindítás után egy pici füstje van csak az autónak, ha melegen indul, akkor semmi, de a tünet meleg motornál is ugyanaz, ha leállítás után eltelt kb. 10-15 másodperc, akkor is többet kell indítózni.
A motor indítást követően is szépen jár, az autó jól húz, jól fogyaszt és nem melegszik.
Az autón nem az eredeti, hanem egy teljesen mechanikus adagoló van, amelyen 1 465 530 746, 13815 és 2,4 számok vannak. Az izzítógyertyákat kicseréltük, és új a gázolaj előtétszűrő.
Igen. Én is igy szamoltam. Keskenyebb lenne a nyomtavom. Pogacsaval viszont rovid lenne a csavar. Nem kúpos. Forgo alatetes meneszto nyakkal. Szval tobb sebbol verzik ..
Üdvözlet mindenkinek. Kecse-Nagy Zoltán 48000-es hozzászólása engem is érdekelne, de nekem szükségem lenne a relék elhelyezkedési leírására is. Sajnos elhagytam a gyári könyvét, újabb típusé pedig nem jó hozzá. Előre is köszönöm a segítséget.
Teljesen új vagyok itt, és van egy kis gond a kedvenc autómmal:
Peugeot 406 1998.év, 1.8 benzin és automata váltós
A gondom az, hogy nem tudom parkolóba tenni az automatát és a kar is meglötyögősödött mintha nem lenne benne nyomás, nem tudom én nem értek hozzá, segítsetek legyszi, hogy mi lehet a gond?
Üdvözlet mindenkinek. Kecse-Nagy Zoltán 48000-es hozzászólása engem is érdekelne, de nekem szükségem lenne a relék elhelyezkedési leírására is. Sajnos elhagytam a gyári könyvét, újabb típusé pedig nem jó hozzá. Előre is köszönöm a segítséget.
Kérdésem az lenne h van egy 406 2.0l '96 gépem , és most miután beinditom halványan be be villan a STOP felirat...kezdő vagyok peugeot témában , segítséget kérnék ha lehet, koszonom ! :)
Lenne még egy kérdésem. Amikor neked csöpögött az adagoló, akkor csinált olyat hogy amikor beindítod szépen indul(általában), de amikor indul a klíma(lehet hallani hogy kattan) akkor elkezd dadogni, fulladozni? Előtte ilyen baj nem volt. Eddig azt hittük hogy az adagoló csöpögése miatt van, viszont ha neked nem volt, akkor más baj lesz :)
Köszönöm mégegyszer az eddigi válaszokat,
Kókai Máté
Ui.: Ha szabad kérdeznem, esetleg egy árat tudsz mondani mennyiért csinálták meg? Ha úgy, akkor privátban. Köszi!
Nálunk is van egy 406 2.1TD kék szinű szépség, és előjöttek a nagyobb hibák. Ha valakinek volt hasonló, és tudja hogy lehet javitani nagyon megköszönném ha segitene :)
adagolóból csöpög a gázolaj, Lucas adagoló (eddig egy szerelő látta, aki szerint csere... de eredeti elektromos 300E, utángyártottat/bowdeneset nem akarok(egyszer volt bowdenes, szörnyű hangja volt utánna) Én személy szerint nem nagyon hittem neki, megkérdeztem 2 autószerelőt, szerintük nem biztos hogy cserélni kell)
turbóból folyik(inkább csöpög) az olaj
kuplung hidraulika ment tönkre, sajnos az csere (utólsó 2 centin van holtjáték - ha lehet annak nevezni - sajnos az csere szerintem)
futómű szilentek - sajnos csere
A fordulatszámmérő valahogyan tönkrement(ez is érdekes sztori, az autó mindig fulladt, adagolót cseréltek az elektromosról bowdensre, de utána kiderült hogy gázolajszűrő eltömődött, azóta rossz) kb 1000-el többet mutat folyamatosan... nem nagyon nagy probléma, csak jobb lenne ha működne.
ülésfűtés - lehet ki lett térdelve, akkor csere? :(
Sajnos mint mondtam van pár baja, de ha valaki tudna segiteni, örülnék!
Várom az esetleges válaszokat,
Kókai Máté
Ui.: bocs hogy nincs hosszú 'i', csak nincs a billzetemen :D
Sziasztok! Szedek szét egy 98-as 1,9TD 406-ost. Helyhiány miatt ha valakit érdekel "fórumtársi", a bontó ár töredékéért szabadulnék meg a dolgaitól, vagy viszem a MÉH-be. A számomra szükségesektől megszabadított kasznit, osztrák papírral ingyen is adom. A ritkán keresett műanyagokat, csöveket is. Pestlőrincen lakom, De Hajdúszoboszlón is gyakran vagyunk, pl a hétvégén is.
Van komplett klíma:
-kompresszor -komplett beltéri egység, fűtőmotor nélkül -bitron (klíma üzemelésére nem kapcsol ventilátort) -csövek szárítóval, nyomáskapcsolóval -karter -klímához való ékszíjgörgők, bakok -klímahűtő, Csak vezetékezni kell.
Hátsó szélvédő ablaktörlős. A váltó rossz, vashulladék ár alatt. Van egy komplett szerintem 2,1 TD motor is az is hasonló áron. Igyekezzetek, mert tegnap már vittem egy adagot az Erecoba, 10 000 Ft-é, elnézést hogy hasznosabb felhasználás csak most jutott eszembe. E-mailem nyilvános.
Nekem múltkor a vezetőoldali öv nem jött ki a helyéről.Az utcán,és nem is otthon..Szopás magyarázkodhatok a rendőrnek..(kollegámat most b..ták meg 10 ropira öv miatt..)
Szétszedtem, van benne egy kb 10mm-es golyó egy műanyag házban ami a borulásnál is feszíti az övet.Vagyis valami ilyesmi célja lehet.A golyó műanyag háza kicsit deformálódott így már nem igazán tudta a dolgát.Kiszedtem a golyót házastól azóta tökéletes.Csak nehogy felboruljak..
Igen, adalékos rendszerű. A kocsi alatt van a tartály, a baloldalon a tank mellett. Eddig úgy tűnik, hogy adalékot nem is lehet rendes kereskedelmi forgalomban kapni, csak szervízanyagként.
- hátsó kerekekre a fék a fékpad szerint csak nagy fékerőre ad érzékelhető erőt.
- a fékpedál nyomására a fékerő nem lineárisan nő (hektikusan zselés)
- a jobb első keréken időnként rajta marad a betét, így néha túlmelegszik (nem találtunk a használattól függő okozati összefüggéseket), de a tárcsákat hazavágja.
Fékcsövek, tárcsák, betétek, folyadék cserélve.
szóval megállt a tudomány. ABS kocka? A fékmunkahenger jónak tűnik és asszimetrikus problémát az nem okozhat. vagy igen?
Az alábbi problémám jelentkezett az autóval (2001-es kombi, 2,2 HDI)
Egy tankolást követően rövid menet után, még majdnem teli tankkal leállítottam a kocsit, majd miután egy fél nap múlva elindultam az alábbi üzenetet írta ki: "Diesel fuel additiv fault" (ezzel együtt a részecskeszűrő ikon is megjelent a műszerfalon)
Szóval valami hiba van a részecskeszűrő adalék rendszerében.
Egy gyors márkaszervízes diagnózis megerősítette a gyanúmat. Vélhetően a tanksapka jeladó a hibás, illetve az adalék szintje is alacsony. (mivel külföldön voltunk, így nem hagytam a kocsit a szervízben).
Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Lehet ezt házilag javítani (cserélni) és az adaléktartályt feltölteni?
Amikor nekem szétment (egyik napról a másikra, minden előjel nélkül) akkor vettem rá egy bontott szép állapotút ami 2 hónapig bírta, majd az is ugyanúgy szétmállott. (ragacsos valami lett a gumiból ahol szétvált)
Ekkor vettem rá egy hasonló bőrbevonatút a Tescoban, az máig tökéletes. (bár nincs ráírva hogy merre vannak a fokozatok de azért megtalálom őket)
(most a képek között keresgélve látom hogy mennyit mérgelődtem már, miközben mennyi mindent kicseréltem/megcsináltam rajta de bármikor ránézek az udvaron, mindig rám tör a felismerés hogy mennyire szép ez a dög)
Az érintkezők mechanikai tisztítása után kontakt javításra én a Banner aksi saru zsírspray-t használom. Az vezeti az áramot és megakadályozza a további korróziót.
Bocsi, nem látok 1-es sehol, de az első képen a fehérrel betekert nyomócső csatlakozók mellet ami bemegy kábel, szerintem az megy a Bosch elektronikára. Ha azt leszerelted, utána fogod meglátni a leállító mágnesszelepet.
Persze a fém burkolatot előtte le kell bányászni az adagolóról, szerencsére leszedett állapotban könnyebb.
3 évig állt ez a motor, több kontakthibát már javítottam, van még, pl a külső hőmérő éjjel is 45 fokot mutat, vagy a fordulatszámmérő ugrál. Ezért gondoltam hogy szétszedem az összes csatlakozót, és leápolom. Van erre valami jó anyag?
az alatta levő mágnesszelepnek kell adni egy gyújtás pluszt. A mágnesszelep a beletört csavaros páncél alatt van, vagy az 1-el jelzett az?.
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy esetleg nincs valakinek gyári kezelési útmutatója esetleg magyar PDF-ben? Biztosítékok és relék elhelyezkedése miatt kellene. Az enyém '96-os 1.8 16V. Segítséget előre is köszönöm.
Látni kellene, de jellemzően az adagolón levő kis fekete Bosch elektronika szokott vacakolni ilyenkor. (Feltéve ha a környékbeli kontakthibák már ki vannak zárva)
Lehet, hogy egy fém páncél alatt van. Szopi leszedni a páncélt.
Nem tudom, hogy javítható-e, de ki lehet iktatni:
Le kell szedni az adagolóról és az alatta levő mágnesszelepnek kell adni egy gyújtás pluszt.
PUG 406 1.9 TD motorosom van, az elmúlt hetekben néhányszor nem indult. Az indításgátlón egyszerre világít a piros és zöld, a kód beadásánál nem csipog. A 4-5 szöri gyújtás ráadás, indítózás után napokig jó. A C1C kombinációra nem lehet kiiktatni a billentyűzetet, ha beindítom, és leszedem az indításgátló csatlakozóját, egy ideig indul, majd jön a szünet. Amit még megfigyeltem, a jelenségkor ha rajta a világítás, és leveszem a gyújtást nem sípol. Hibakód olvasásra érdemes vinni?
Félig szét van bontva a műszerfal, gondoltam, az összes csatlakozót kitisztítom. Milyen kontakt sprayt, tisztítót javasoltok?
Peugeot 406 vásárlásában gondolkodom, és ebben szeretnék Tőletek tanácsot kérni. A kiszemeltem az 1.9 TD és a 2.1 TD motorváltozat, modellfrissítés előtti példányt szeretnék. A karosszériaváltozat nem számít, tetszik a szedán és a kombivariáns is.
Kérdésem az lenne felétek, hogy a 406 vásárlása során mire kell figyelnem? Vannak-e az autónak / motorváltozatoknak szériahibája? Mennyire kell tartanom a korróziótól, és az általam említett motoroktól?
Ma kiszedtem a gyújtáskapcsolót, szétszedve az érintkezői nincsenek beégve, villamosan jó. (kis tisztítás ráfért de semmi több)
Viszont szét akartam szedni a zár részét is, mert a fémgolyó ami reteszként pozicionálja a zárhengert forgatáskor (kikapcsolva, gyújtás, indítózás állásban) nem "kattan be" a helyére, mivel a golyó alatt a pici rugó "elfáradt" és nem feszíti. (csak forog oda-vissza a kulcs ellenállás nélkül)
A golyót és a rugót csak úgy lehet kivenni ha a házból kiveszem a zárbetétet, de azt valami még rögzíti. Szedett már szét valaki ilyet? (99-es S2 HDI)
A képen a zöld keretben van egy U alakú lemez aminek van belül két retesz szerű füle de sehogy sem tudom visszanyomni őket.
Lefényképezheted, de csak kétféle lehet: a nagy, barna 30 pin-es és a kicsi szabványos 16 pin-es obd2 csati.
Én nem vagyok 'Egerszegen szinte sose, viszont egy barátom ott lakik, akinek szintén van régi, gyári műszere és ő ki tudja neked olvasni adott esetben.
Ha megfelel a dolog, akkor lebeszélem vele, hogy ne más ......t csapkodjam a csalánnal és ha rábólint, akkor megadom neked a számát.
ne haragudj de megkérdem már... csatlakoztál már a 406 Clubunkhoz facebookon? sztem tuti van aki segitene a közelbe... szakszervizbe ne vidd mert a gatyádat is ott hagyod...
én csak annyit irok a csoportol... közel 2 éve hoztam létre a 406 magyar clubbot és azota picivel több mint 1000 taggal büszkélkedhetünk és eléggé össze tarto a kis család... ha még nem tetted akkor csatlakozz ha már bent vagy nem hiszem h nincs senki a környékeden senki
Most hazafelé kiszálláskor véletlenül hozzáértem a gyújtáskulcs fém részéhez. Forró volt? .....Hát kérdés ez? Persze megint közvetlenül külföldi nyaralás előtt?
Az utángyártottban is ezüstös a v alakú érintkező. Itt már megpucoltam a réz oxidtól.
Nekem a külső érintkező pár volt beégve, egyik felét már felcsiszoltam a másikon látszik. A másik fele amin csúszik az volt mélyen beégve, arról sajna nem csináltam képet.
Köszi a segítséget! Nekem S1 van. De ha tényleg az a helyzet, hogy rövidebb-vékonyabb vezetékekkel van megáldva... akkor inkább én is felcsiszolom a meglévő érintkezőit. Bár az ezüst rétegtől nem szeretném megszabadítani azt a V alakú réz tömböt, de inkább az mint a kiégő kocsi.
Én vettem az ebayről ilyet nagy szar nem is építettem, be mert egyrészt a kábelek rövidek voltak ami a rosszabb hogy vékonyabbak is mint a gyári, érintkezök oxidosak szóval szar minőség.
Inkább felcsiszoltam a gyári érintkezőit csak, felülete volt beégve. (Van pár képem)
Most csak annyira meleg a kulcs 40 fokban is mint mondjuk a kormányoszlop, vagy bármi fém tárgy kocsiban,általában langyos.
Amúgy elképedtem azon, milyen vastag kábelek mennek arra a kis gyújtásbetétre, miért nem relézték be, mondjuk szerintem ez lenne a végső megoldás.
Az a tapasztalatom máshol is melegszik néhány csati pl. most pucoltam a klimát habbal, a beltér ventiet ki kellet szedjem hozza annak a csatija is brutál retkes volt. Van rajta még egy csati arról kapja az áramot a venti sebesség szabályozó, ha jól emlékszem.
Ez a gyújtás kapcsolós, kulcs melegedéses (forró!) dolog nálam is jelentkezik. Eddig azt hittem, hogy valami horror összeg lesz és bontóból valami "futottak még sz@r" jut... Passzióból rákerestem, dobtam egy hátast az árától! Kettőt is veszek, hogy legyen tartalék :)
Nekünk ugyan ez volt a tünet,csak én a fűtőventillátor nem működése miatt kezdtem bogarászni. A gyujtáskapcsolótól kap áramot a fűtőventillátor,ha az nem megy biztos a gyujtás kapcsoló.( már persze ha nincs áram a ventillátornál)
Üdv urak! Nemrég a km óra elkezdett hülyéskedni (2,0 Hdi )hol mutat hol nem,néha ugrik ide-oda.
A műszercsoport hátán a csatikat megnéztem,igazából nem találtam semmit,bár lehúzás -visszadugás után egy darabig jó volt.Lehet vezetéktörés vhol?Azt nem tudom honnan veszi a jelet(sebváltó?)Lehet ott van vmi?Köszönöm ha vki tud segíteni.
azonnal gyujtáskapcsolot kell cserélj ha nem akarod h leégjen a kocsid egyiknaprol a másikra... sajna ez 406betegség.. szoval lehet ennek is az oka h nem müködnek dolgok!!
eleinte csak olyan problémám volt/van a 406-ommal (2000, 1.8 benya, LFY) hogy nem indult el a klíma. Szerintem jelet sem kap, mert miután megnyomom a gombját, nincs kattanó hang, sem alapjárat-emelkedés. Már épp vittem volna szerelőhöz, de egy forró délután történt, úgy két hete, hogy iszonyat átforrósodott a kulcs menet közben az indítószerkezetben (meg sem lehetett fogni a fém részét olyannyira égetett), ami azóta erősen szorul is. Itt zárlatra gyanakszom és valószínű, hogy valami eldeformálódhatott az indítószerkezetben, a másik viszont, hogy azóta az utastér ventilátora sem üzemel (laikus vagyok, nem tudom pontosan hogy hívják, ami az utasérbe a levegőt fújja). Nem tudom, hogy a 3 dolog összefügghet-e egymással, ezért érdeklődnék volt-e már valakinek hasonló tapasztalata, ha volt, mit kellett cserélni és mennyibe került, illetve mit javasoljak a villamosságisnak, konkrétan mit nézzen meg?
Érdeklődnék tudna e valaki segíteni a következő problémában?
2.0 Hdi-m van és néha 1100-1200-as az alapjáratom. (mostanában egyre sűrűbben)
Hidegen és melegen is de nem mindig. Ha magas és leállítom rögtön indítom akkor jó egy darabig.
Ha épp jó az alapjárat és megpróbálom lefullasztani az autót úgy hogy kuplung kinyomása nélkül fékezek és leesik a fordulat egy pillanatra kb 500-ra, utána felpörgeti magát 1200-as fordulatra és marad is.
Olyan jelenség is van
Ha üresben adok egy gázfröccsöt és nincs kinyomva a kuplung akkor nagyon lassan esik vissza a fordulat.
Ha kinyomom a kuplungot és így adok gázfröccsöt akkor normálisan esik vissza a fordulat.
Volt már valakinek ilyen problémája?
Gondolom ha szervízbe viszem nem tudják megjavítani.
Volt már szoftver frissítés is de ez sem oldotta meg.
Most egy hétre elutazunk. Az aksi mellett a biztosíték dobozban kihúztam egy 40 A-s (FM7-es biztosítékot), és a hűtő 2-es fokozatból visszakapcsolt 1-be. Nem jó megoldás, figyelnem kell a hűtővíz hőmérsékletét.
Utána szerelő.
Most nem értek rám a szerelők. Sok munka, szabadságok.
Én is most szívtam hasonlóval, plusz a klíma nem kapcsolta a ventilátort. A relé volt beégve , és a bitront kellet cserélni. Ez a rajz segített, meg a bontott kábelkötegem, Pesten lakom, próbára, vizsgálódásra oda tudom adni.
2003-as, 2.0 HDI (RHZ) Peugeot 406-osom hibatárolójából a következő hibákat olvastam ki: -1020 "ismeretlen hiba" (ezt tárolta a memória) -2100 "ismeretlen hiba" ( ez pedig aktív hiba volt)
Volt már valakinek ilyen, agy ehhez hasonló hibája? Kerestem mindenhol, de nem találtam meg, hogy mit jelenthetnek :/ Az ABS lámpa néha kigyullad, főleg valamilyen nagyobb úthiba után, és akkor nincs is ABS, de ha újraindítom, akkor elalszik. Ennek viszont semmilyen nyoma (diagnosztikában jeladó szakadt áramkör, vagy bármi erre utaló) nincs. Ezen kívül semmilyen "tünete" nem jelentkezik, az autó jön-megy, működik rendesen, ahogy kell. Tudja valaki, hogy mit jelenthetnek ezek a hibakódok? Előre is köszönöm a segítséget! :)
Álló motor mellett levettem a barna színű gomba (gázolajszűrőnél a jobb oldalit elölről nézve) csatlakozójáról a kábelt.
Kapásból beindult az EGYIK ventilátor.
Ha a kék színűt (bal oldali) veszem le, akkor semmi változás.
Ha beindítom a motort, 3 sec múlva teljes erővel forog mind a két hűtőventilátor, mindkét gomba csatlakozója a helyén van.
Ha beindítom a motort, 3 sec múlva teljes erővel forog mind a két hűtőventilátor, mindkét gomba csatlakozóját levéve, vagy felváltva az egyik a helyén.
(A motort mindig leállítottam, majd újraindítottam a cserék alatt.)
A motortérben az akkumulátor mellett vannak 50 A-es biztosítékok. Ha jobbról a 2-at kiveszem, leáll a ventilátorok működése, igaz a klíma sem megy, az utastérben nem világítanak a digitklíma számai.
Max. nagyon figyelem a hűtővíz hőmérőjét, és 90 °C-nál leállok, leállítom a motort, visszateszem a biztosítékot, aztán start.
Hosszú távra ez nem megoldás, de most pont egy nyaralás előtt állok.
Nagyjából így néz ki a dolog. A 4-es számú fedél alatt vannak a relék (6-os számú), amik 35 Amperes, 5 lábú relék. Az egészet pedig a 12-es kis ECU vezérli, ehhez csatlakozik be a barna hőgomba.
A kérdésedre ez a válasz, de a hibajelenséget nem ezek okozzák 99%. (hacsak nem égett össze 2 relé egyszerre, de nem valószínű)
Én megnézném első körben a barna jeladó és a vezérlő közötti kábeleket. Ha az rendben van, akkor lehet tovább lépni. Ja, a vezérlő és a köteg csatijának érintkezőit is nézd meg. Ezen után akár ECU hiba is lehet.
Bár nem engem kérdeztél, de valószínűleg nem a relé égett be, mert azokon állandóan villany van, így gyújtás levételekor sem állnának meg. Sokkal gyakoribb hiba, a vezérlő beázása, vagy egy testhiba. Ezt látatlanban gyakorlatilag lehetetlen megoldani. Amúgy a relék a ventik között fent találhatóak, le kell venni a hűtőrácsot hogy hozzáférj.
Álló motor mellett levettem a barna színű gomba (gázolajszűrőnél a jobb oldalit elölről nézve) csatlakozójáról a kábelt. Kapásból beindult az EGYIK ventilátor.
Ha a kék színűt (bal oldali) veszem le, (érdekes, ide csak egy darab kábel megy, test a másik?), akkor semmi változás.
Ha beindítom a motort, 5 sec múlva teljes erővel forog mind a két hűtőventilátor, mindkét gomba csatlakozója a helyén van. Ha beindítom a motort, 5 sec múlva teljes erővel forog mind a két hűtőventilátor, mindkét gomba csatlakozóját levéve, vagy felváltva az egyik a helyén.
(A motort mindig leállítottam, majd újraindítottam a cserék alatt.)
Tanácstalan vagyok. Lehet máshol van a gond? Számítógép? Nem volt levéve az aksi, nem volt programozva a számítógép.
Ha lehúzom a barnáról csatlakozót, itt hány Ohm-mal kéne lezárnom a kábelt, hogy azt higgye a számítógép, hogy NEM meleg a víz?
Vagy a relé romlott el?
Tanácstalan vagyok. Nem a szakmám, de gondolom ez meglátszik a kérdéseimen. :-)
Az üzemanyagszűrő mellett levő gombák közül a barna színű a klíma gombája. Ha az sz@r vagy kontakt hibás a csati, (vagy egyéb hiba van) a vezérlő vészüzembe kapcsol és max-on járatja a ventilátorokat.
Sajnos benzines 1,8-as. Dieselnél már rég kiiktatram volna:-) Lekérni nem lehet a gyári kódot marad az ecuból való kiírás. Esetleg tudja valaki merre van az üzemanyagpumpa reléje?
olyan problémám lenne, hogy a kódos indításgátló kódját az előző tulaj vagy valaki megváltoztatta, mivel 2222 volt, lemerült az akkumlátor kb egy hetet állhatott így az autó, kicseréltük egy újra, és azóta nem fogadja el. Van-e esetleg valami mód új kód megadására, vagy esetleg lekérhető-e a gyári a márka szervizben. Esetlegesen kiiktatható-e ez a gyári opció? :)
Köszi a választ ! Nem tudom , h felújíttatom e... Ha valaki szaki szerint érdemes még igen.. Bár márciusban volt csapágyazva.. Elviekben mindene jó volt , ezért a tömítéseket nem cserélték ( nem mintha nem mondtam volna nekik ) és eddig bírta. :S olajos és elszállt a gáz ! Valami megoldás lesz rá :) .. Üdv
Háát ami azt illeti a legolcsobb megoldás ha egy ugyan ilyen komresszort szerzel,vagy felújitatod a sajátodat,mert bár szereltek hdi-re sanden kompreszort is,de annak a cső csatlakozása nem azonos.A csövek sem olcsóak,de ráadásul nem lesz jó a cső másik vége a kocsid többi cső csatlakozására. Egyébként eléggé elterjedt a delphi v5 kompreszor ennek megfelelően az alkatrész árak sem különösen magasak. Nézd meg a bárdi oldalán! Ha tudsz kedvezményt intézni magadnak egész elfogadhatóak az árai.
Nekem valószínűleg tavaly télen döglött meg az utolsó izzítógyertya is (2,0 hdi) azt abból vettem észre hogy reggel a céges parkolóban -6-8'C körül már kétszer kellett indítózni. Megvizsgálva kiderült hogy mind a négy halott. Előző teleken indult gond nélkül. (kb. egy gyertyával, amik az állapotukból ítélve még talán a gyárban kerülhettek bele)
A gyertyakivétel nem volt újdonság,sajnos a legvalószínűbb,hogy vmikor vki már megpróbálta kivenni,és a legszerencsétlenebb módon maga kis fűtő pöcsrész van beletörve. :-( Hf leszerelés nélkül sztem ez esélytelen...No mind1 egyenlőre mig pöccre indul a gép nem foglalkozom vele.
Nos nekem is pont ez a 2.2 hdi van, meg javítom őket a 2.0-val együtt, de még nem fordult elő, hogy a porlasztó ne jött volna ki. Már csak azért is ki szoktak jönni, mert van rajtuk egy porvédő műanyag karika, ami semmi koszt és folyadékot nem enged a porlasztó és a hengerfej közé. Az izzítógyertya tényleg ragaszkodó darab, az előfordul hogy nem szeret kijönni. Az viszont megérdemli a porlasztó 150-200ezres kiszedési számláját aki akkora balfék, hogy nem vesz egy hidraulikus szerszámot 90-ért, amivel könnyedén kiszedi, vagy egy bontott hengerfejet 25-ért, plusz a 4 porlasztó 9-10 ezres darabáron. Aki ezek helyett inkább kifizeti a brutális árakat, az egy balek, azt meg is kell szivatni.
2004 óta szinte csak HDIjeim vannak (307SW 2.0 RHS, 206 1.4HDI, 807 2.2biturbo (DW12BTED), 406 Coupe 2.2(DW12ATED), családban meg van/volt még egy pár)
de az is igaz, hogy még egyik se volt 200e km fölött, és mindbe jó volt az izzítógyertya
a Coupe az első kivétel ez alól...
A 807 pl. 0 fokig tényleg semmit nem izzít, fel se villan a lámpa. 0 alatt, ha több mint 6 órát áll egyhelyben, akkor viszont igen. Minél hidegebb van, annál többet.
A 807 fórumon utána tudsz olvasni, ott a (szintén) DW12ATED-ek közül jelentős számban vannak, akik belefutottak abba, hogy "cseréljünk izzítógyertyát, mert az olcsó", és lesz belőle egy 400e Ft-s motorfelújítás, mert a porlasztócsúcsokból (nem a gyertyákból) 1-2 nem jön ki, és beleszakad.
Nem én éltem át, de ott többen is elmondják a konkrét számokat, tényeket. Vannak vállalkozások, akik 150-200e-ért jönnek házhoz brutális hidraulikus céleszközökkel, de még azok sem vállalnak garanciát a kiszedésre!
Lehet, hogy a 406-nál szerencsésebb a konstrukció, és nem rohad bele a porlasztó.
De tényleg van olyan, aki állófűtéssel helyettesíti a döglött izzítógyertyákat.
(mondjuk a 807-nél egyszerűbb a dolog, mert gyárilag benne van egy kályha a dízelekben, csak éppen nem hajlandó állófűtésként üzemelni, hanem csak kiegészítő fűtés, és csak akkor megy, ha hideg van, és a motor is jár. De akár hivatalos Webasto szervizben is megoldják, vagy házilag is kivitelezhető, hogy tényleges állófűtés legyen a kiegészítőből)
Ha van 3 működő izzítógyertya, és jó a kompresszió, akkor én sem aggódnék. De ha (később) a többivel is lenne gond, akkor szerintem igenis járható út a külső fűtés.
Észre sem veszed hogy hiányzik. Viszont az a 100 rugó nem kicsit vad. Annyiért vettünk ismerős autójába komplett motort turbóstól. Mondanám hogy a töredékéért megcsinálom ha ki lehet pecázni és nem kell levenni a hengerfejet és a feléért ha le kell. De nem mondom, inkább maradok az elektromos zűrzavaroknál. :D
A 230V-os hálózati fűtés itthon nem(lenne) probléma,viszont a cég előtt csak utcán tudok parkolni,sajnos ott kivitelezhetetlen.3 gyertya kijött épségben,újakat be is tettem.Nem tudom 1 gyertya hiányára mennyire hisztizik a fagyosabb időkben,ezért is kérdezetem vkinek van e ilyen irányú tapasztalata? A hf le és felszerelésére és törött fej kioperálására 100e ft körüli árajánlatokat kaptam.
Nem tudom mekkora személyes tapasztalatod van ezekkel a hdi motorokkal, de -10-ig minden gond nélkül indul izzítás nélkül is. Ez a plusz fűtés beszerelés meg egy hatalmas zöldség. Már csak azért is, mert a beszerelési költsége többszöröse a gyertyákénak...
megoldás lehet, ha egy bontott webasto kályhát be tudsz rakatni, vagy vannak olyan elektromos fűtőcuccok, amit vagy a fagydugó helyére lehet berakni, vagy a vízkör egy jó pontjára be lehet kötni, és hálózati 230V-ot kell neki adni, és nem a dízelt fogyasztja, hanem a villanyórádat.
mindkét (mindhárom) megoldás melegíti a motort, pöccre fog indulni.
807-eknél pl. a 2008előtti 2.2HDI-nél "típushiba" a befecskendező beragadása (amit viszont ki kellene venni az izzítógyertya cseréhez)
ezért azoknál tudok olyan személyről, aki direkt nem is próbálja meg kicseréltetni a döglött gyertyákat, hanem a vázolt módon, állófűtéssel oldja meg a problémát...
Hdi tulajoktól kérdezném,ezek mennyire érzékenyek a téli fagyokra? Sajnos tegnap kiderült,hogy 1izzítógyertya feje bele van szakadva a hf-be :-( Miután körbekérdezetem a javítást illetően,és elmúlt a röhögőgörcsöm egyenlőre így marad.(4 hulla izzítóval is indult pöccre)
Most dereng, hogy amikor megvettem elvittem diagnosztikára. Ott valóban kijött valamelyik kerék jeladó hiba, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget, mert a kontrollámpa nem jelzett.....
Most akkor megint elviszem és amit ír hibását kicserélem, kíváncsi vagyok rá.
Mivel ez fékerő elosztós, menetstabilizátoros abs, valószínűleg az egyik kerék érzékelő vacakolhat, akkor viselkedik így. Egy teljes diagnosztika meg szokta mondani mi fáj neki, de az biztosan nem oldja meg, ha kicseréled az egységet. Vidd el olyan helyre, ahol van gyári diagnosztika és láttak is már hasonlót.
olyan érzés, mint amikor nem olyan mértékben fékez az autó, amilyen mértékben benyomod a pedált.
pl mész 50-el és elkezdesz finoman fékezni...már érzed, hogy löködi a lábadat, pedig nem kéne...valamint ha jobban benyomod nem fékez jobban, csak kevésbé. Aztán mégjobban benyomod és akkor hirtelen ráfékez arra az állapotra, amit igazából fokozatosan kellett volna elérnie.
Kontroll lámpák nem világítanak a műszerfalon csak akkor, ha lehúzom az egyik jeladó kábelt (mondjuk ez normális), viszont akkor ez a jelenség megszűnik.
az ilyen cikkszámos / gyári felszereltséges kérdéssel érdemes megnézni a _tutit_
regisztrálni kell a http://public.servicebox.peugeot.com oldalon, és utána az alvázszámot megadva böngészheted az alkatrészeket, és tuti, hogy csakis a saját autódhoz való cikkszámokat fogod látni.
vagy böngészhetsz alvázszám megadás nélkül is, akkor meg "minden" adott funkciójú cikket látni fogsz.
de ha megadod az alvázszámot, akkor a gyári felszereltségi listát is át tudod böngészni, amivel anno kigördült a gyárból.
'99 január a forgalombahelyezés,az autó műanyag elemein(pár helyen megbontogattam már)mindenhol 98-as dátum szerepel. az oldaindexek alatt ott a gyári Hdi logo.A forgalmi szerint is 80kw(110le).A régebbi TD-be 90Le volt a plafon ha jól tudom?
Máris lenne pár kérdésem. A küszöbról hiányzik mind2 oldalt a gumicsik.Ilyet hol lehet beszerezni?Esetleg vkinek elfekvőbe? Az izzítógyertyák hibája esetén elképzelhető,hogy a visszajelző sem megy?
A víz a csatlakozók belsejében van. Aksi le, húzzál le minden csatit amit lehetséges, fújd ki sűrített levegővel majd kontakt spray. Nem tudom milyen az 1.8 motor gyújtása, de ha sortrafós, akkor azt is vedd le. A gyertya fészkekben is lehet víz (mostanra rozsdalé), emiatt nem megy minden henger. Sűrített levegővel azt is víztelenítsd majd hagyd megszáradni. Ha szerencséd van, a katalizátorod túlélte (ha nem mentél így sokat vele). Ha a csatlakozók belső érintkezőit tönkretette a galván korrózió, nincs mit tenni :(
Ne csinálj ilyen motormosást. Jobb egy koszos jó motor, mint egy tiszta és félig halott.
Üdv mindenkinek. Szeretnék segítséget kérni. Tegnap megmostam a motort magasnyomású mosóval, utána olyan hangja volt mint egy kis polskinak és úgy is ment egy darabig aztán gondolom kiszáradt és helyre állt. Ma reggel viszont műszerfalon STOP lámpa villog alapjáraton néha menet közben is és néha világít, emellett a hűtőventillátor 70 foknál ki-be kapcsol és megint nehezen tartja az alapjáratot nézelődtem, a csatik körül de vizet nem találtam. Segítséget előre is köszönöm!
Olaj volt a levegőszűrő házból jövő flexibilis műanyag csőben és egy kevés még a levegőszűrőre is ráfolyt. Lehetséges, hogy egyszer túl lett töltve az olaj és visszajött a karter csövön és valami áramlás kivitte a szűrőből jövő csőbe? (jelenleg jó az olajszint; a flexi műanyag cső "recéiben" végig állt az olaj). Most kitakarítottam mindent, pár hét múlva megnézem újra.
Van még sok alkatrészem a 2002-es 406 sw-ből 3.0 v6.
Ha valakit érdekel, keressen privátban, olcsón oda adom, vagy akár egyben is vihető!!
Ami nincs: ülések, kárpitok, műszerfal, km-óra, gyújtótrafók, jobb első sárvédő, motorháztető, lámpák, ködlámpák, lökös, csomagtérzár, többi nagyjából megvan, lemezfelnikkel, gumik nem árképzők.
Nekem már útban van, vasba pedig sajnálom leadni...
Teljesen mindegy ki mit és mennyire tologat el hogy jó érték legyen a kijelzőn(bár ennek pont semmi értelme), mert a vezérlőt nem érdekli. Viszont a vízgombák jelei közvetlenül a 90-es évek közepe óta nincsenek közvetlenül az obd csatlakozón. Egy gomba van a műszernek meg egy a vezérlőnek, de ha 3vezetékes a gomba, akkor csak 1 van. A műszerfalad nem is fog pontos értéket mutatni, mert nem az a dolga, csak tájékoztat hogy az üzemi hőfokon, alatt, vagy felette jársz. Ennyi pont elég is, mert ha véletlenül túlmelegedne, azt egy szép stop felirat is jelzi. Eleve így is vannak kalibrálva, hogy mindig 90 körül mutasson. A hőmérődet nagy vonalakban úgy lehet ellenőrizni, hogy álló helyzetben járatod a motort és figyeled a hűtőre menő csövet, hogy mikor nyit ki a termosztát, ez olyan 90fok környéke. Bár mire egy dízel terelés nélkül felmelegszik....
Mondjuk ha folyamatosan 70-78 között sétál, akkor a hőfok, akkor elfáradhatott a vízgomba.
Arra jöttem rá, hogyha sportosabban vezetem, jobban kihúzatva, akkor nem olyan jelentős a probléma. Vezettem egy cimbimét, és az sokkal fürgébb volt. Jó, igaz, hogy Ő vidékre jár vele. Én inkább városban használom, keveset vidékre. A multkor voltam Debrecen Szeged viszonylatban, 1 nap 600 km. 90-130-as tempóval. Akkor ment rendesen, 5 literes fogyasztással!!!!! Mindenki az ÖMV-nél tankoljon, és meglátja a különbséget. Városban azóta kijön 6 literből!!!
Cimbim szerint nem ártana a légtömegmérőt kipucolni, mert olyan mintha nem kapna elég levegőt. Lehet, hogy ezt is átszerelem olajtükrös légszűrősre, mint a 405 srdt-t. Abban van 300.000km, de megy mint az állat!!5 literrel!!!
Egy furcsaságot vettem észre.Amikor leállítom az autót és leveszem a gyújtást,ugye a rádiónak ki kell kapcsolnia és a computer is elsötétül.De néha csinálja,hogy a computer és a rádió ennek ellenére fent marad és csak akkor tudom kikapcsolni,ha újra elindítom az autót és ismét leállítom.Elég zavaró...Valakinek valami ötlet?
Sziasztok,az miért van,hogy folyamatossan megy vészüzembe a hütőventillátorom, ha leálítom ha nem még gyújtás nélkül is. Most kezdte el,megáltam a praktiker elött,lezártam,és hallom hogy maxon megy a ventillátorom,kivettem a gyors fokozat biztosítékját,és a lassú fokozat megy most csak,de az normálissan üzemel,90 foknál kapcsol be,az nem megy folyamatossan. Ez most mitől lehet? Amugy az a furcsa,hogy régen soha nem ment ha levettem gyújtásról még ha lehúztam a gombáról a csatit,akkor sem. Erre tudja valaki a megoldást? Ez már magas nekem.
Nemrég vettem egy 2002-es 1.8 as benzines 406-ost.Nem kaptam hozzá használati utasítást...Milyen motorolaj kell bele?mit javasoltok?A választ előre is köszi nektek.
Ha a küszöb középső részét úgy hagyta ahogy a képen látszik akkor tuti hogy nem..Egy spéci lakatos azt is kicseréli, ha megtartós az autó. Nyilván nem 15 ropiért, az biztos!
Sziasztok ! Maradt még pár nagyobbacska alkatrészem, amik még eladók ! Peu 406 2.0 HDI- ből. 1999-es évjárat. - Motorháztető 27e HUF + van még csavaros első elemek zárhíd stb... - Kormánymű 22 e HUF - Műszerfal 15 e HUF (minden légzsákkal , övfeszítőkkel 25 e HUF) Ezen kívül még száz apróság, de ez ami sok helyet foglal ! Posta és futár OK. Személyesen átvehetők Kisújszálláson ! Érd.: 06 30 461 1639 vagy üziben Üdv !
Nekem sajna a következő gondom volt. Az egyik rugós rögzítő csavar megadta magát.... Aztán szépen önálló életre kelt a dobfékben. Persze szépen beszorult a szenzor és az ABS karika közé... kicsit megtiporva őket. ... Takarítás, újra összerakás..
Ugyan ez a szitu nálam is ... :O .. 1 hete így járok, már nagyon idegesít. Időm lassan engedi és feltárom a problémát :) Köszi minenkinek az építő kommenteket !
Tudtok ajánlani egy megbízható normális szerelőt? az sem baj ha nem tud adni számlát, vagyis maszek. én a belvárosban lakok de pontosabb infót inkább e-mailom adok...
Ilyen nekem is volt, asszem régi hozzászólásom is van róla. A féktárcsa kopásából származó vasreszeléket összegyűjti az ABS érzékelője, ezért nem veszi rendesen a kerék forgását. Egyszerűen kézzel le kell csipkedni róla a mocskot és jó is lesz. Ha nincs egyéb baj... az enyémnek szerencsére csak ennyi volt.
Mennek vékonyabb-vastagabb vákuumcsövek ide-oda, a könyök részeknél, összedugott illesztéseknél szoktak elrepedni, az okoz alapjárat mocorgást. Persze ez csak tipp így látatlanban, megannyi alkatrész cserével orvosolható hibája okoz ilyen tünetet.
Ha nem is vagy jártas az autószerelésben, próbáld megtalálni a hibát és csak azt javíttasd. Úgy nem fognak veled megpróbálni kifizettetni +ezt/azt. Nyilván rengeteg rendes, lelkiismeretes szerelő van, de amikor eljátszom a laikust, valahogy mind rá akar szedni...
Köszönöm az ötletet remélem, hogy nincs nagy gont vele, mert 2 hónapja egy kissebb vagyont költöttem minden hiba kiküszübülésére. akkor vigyem szerelőhös igaz?
Sziasztok! Ma hazafelé menet, normál fékezés közben (főleg úgy 20km/h alatt) elkezdett "darálni" az ABS, mármint ugyanúgy remegett (talán valamivel gyengébben) a fékpedál, mintha vészfékezést csináltam volna. Az utóbbi pár napban néha fel-felvillant az ABS lámpája a műszerfalon (fékezéstől függetlenül) , de aztán ahogy jött, úgy el is tűnt.
Történt már valakivel hasonló? Nem tudjátok véletlenül, hogy mi lehet a probléma? Talán az egyik ABS jeladónál van valami kontakthiba, és amikor nem érintkezik, akkor felvillan a lámpa, aztán meg amikor újra érintkezik, akkor elalszik? A fékpedál rázást viszont a hibalámpától függetlenül, mindig csinálja. Vagy teljesen kimúlhatott az egyik? Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget! :)
Nekem is volt hasonló, nem ilyen drasztikusan ugyan de csintalanul viselkedtek a mutatók. 0Ft-os a megoldás. A régi hozzászólásaim között megtalálod a megoldást, a nálad is ott a hiba ahol nálam volt.
Egyébként idén nyáron fogom elvégezni azt a mutatványt amit majd 8 éve csináltam, hogy szétszedtem-újra összedugtam minden de minden csatlakozót. Egyenáramú rendszernél a sokáig ugyanazon a ponton felfekvő érintkezők hajlamosak a levegő páratartalma miatt galván korrózióra (még az ipari ezüst is, amivel a 406-osok kontaktjai be vannak gőzölve). Ez okoz elgondolkodtató hibajelenségeket, holott ennek javítása is 0Ft-os. Kontakt spray felejtős.
Van egy peugeot 406-os om. ma elkezdett ugálni az alapjárat és egy kis idő után üresben leállt. ez többszöri beindítás után is eljátszotta. aztán mint ha mi sem történt volna. mi lehet a gond? (nem akarom eladni a pénz nem számít szeretem ezt a szart.)
Sziasztok ! Múlt héten vásároltam egy 1998-as évjáratu 1.9 TD motoros 406-ost.
Egy olyan hibajelenség van, hogy ha mondjul belemegyek egy nagyobb gödörbe a kilóméter óra megáll, vagy 60-ra ugrik és ott is marad. Ha kicsit a müszerfal tetejét megütögetem, akkor visszaáll.
Hasonló hiba volt nekem is, csatlakozó hiba miatt. (diag ki is mutatta - jobb hátsó csati volt a ludas, széthúztam, megtakarítottam, azóta is probléma mentes).
Sziasztok! Az alább problémába szeretnék tanácsot kérni Tőletek.
Az utóbbi időben menet közben kigyullad az ABS hiba lámpa. A dolog érdekessége, hogy indításkor rendben lefut a rendszerteszt, a lámpa kialszik. Bármilyen hepe-hupás az út egyenes menetben nincs probléma. A hiba csak balra kormányzott keréknél jön ki. Nem tudom, hogy összefüggésben van-e vele, de volt egy bal oladli torony csapágy cserém, nem tudom nem sérült-e meg vmi, mert röviddel utána jeltkezett (bár ha áramkör hiba volna, akkor a tesztkor nem alpudan el a lámpa). A másik éredkesség, hogy van amikor egész nap semmi probléma és nap végén jön elő. Mi okozhat ilyet??
Édesapámnak van egy 97-es 406 sv 2.0 16v -je. Kormányműből folyik az olaj. Az unixnal kerdeztem , ott nem rendelhető :( a kovacsauto webshopban 66.000ft. Esetleg vki tud bontottat? Vagy olyan bontót, ahol kereshetnék? Pest vagy zala megye, vagy a kettő közt. Köszönjük
Nekem mikor még 90(?) Le-s volt akkor sem nagyon történt semmi ha elkezdtem felengedni a gázpedált, gyakorlatilag a "Ez HDI? Na és hogy megy?" kérdésre a "sz&rul, vagy a sehogy" volt válasz.
120-tól 170-ig gyakorlatilag megállt az idő, annyira lassan történtek dolgok és gyanítottam hogy ez nem teljesen ilyen lehetett gyárilag.
Miután a szívósorból ki lett vésve a belekövült korom (a szívócsatornák átmérőjének kb. fele volt meg) jelentős javulás következett be és már egész tűrhetően mozgott a gép. (látható füst még így sem volt)
Ezután bekerült a cooler és voltam Jenánál, onnantól számít menetteljesítményileg mai értelemben is normálisan használhatónak az autó, viszont azóta látható fekete felhő van mögötte ha nyomom neki.(bár nem olyan hogy nem lehet látni mögötte, de megfordult már a fejemben hogy lehet egy kicsit kéne visszavenni belőle)
Sajnos ezt (már ha nálad is tényleg ugyanaz a helyzet) valószinüleg csak a chip tuning változtatja meg. Amenyiben egyébként nincs hiba az autóban más nem segíthet.
Én úgy vélem ezt a mérnökök a környezetvédelemi előírások végett intézték így. Ezek az autók normál esetben egy pamacs kormot sem eregetnek magukból,márpedig amire Te vágysz ( na meg én ) az bizony ezzel jár. Lásd a hasonló vagy még fiatalabb évjáratú egyéb dízeleket ( mondjuk a NépAutóját).
Egy kicsit megnyugodtam azért hogy nem vagyok egyedül ezzel a dologgal :-)
2015 januárba vettem. A 3. porlasztómat javítattam,mert engedett,a jobb oldali féltengelynek kicsit van már hangja,csere lesz. 1x a hosszbordás szíj görgő adta meg magát + csapágyas volt a szervószivattyú - CSERE. Más problémám nem nagyon volt vele,a kopó alkatrészeket nem írom le. Ja meg az olajteknőt kellet cserélnem,mert patkázva volt,és elrepedt. Az igaz hogy ha alánézek,akkor azt látom hogy a túrbóm kicsit taknyos,de semmi gond vele.A motor biztosan jó,mert kartergáz is alig van. Az adagolóm Bosch. Szóval a motorhoz nem nagyon nyúltam,de nem is szeretnék. Hűséges kismacskák ezek,persze ha tényleg odafigyelnek rá,sokadik kocsim nekem is,de eddig ez a legjobb. Ja és szigorúan 10.000 Km-ként cserélem az olajat (10W-40) 5 litert szoktam venni,ebből 4,25 megy bele,és a maradékkal kitartok a következő cseréig. Egy kicsit a kormányművem csepeg,2 havonta 0,5 decit elfolyat. :) De majd orvosolva lesz az is ;)
Sok éve 405 D ezt csinálta. Szintén hiába cseréltem a gyertyákat. Az adagolónál volt egy kézi ü.a. pumpa, amit megnyomkodva simán indult több napi állás után is. Éppen a pumpa, és a tank felől érkező cső találkozásánál volt tökéletlen a tömítés, emiatt levegősödött. Nem volt egyszerű megtalálni, mert árulkodó olajfolt nem volt, de levegő mégis bejutott. Szintén 340 ekm-nél tartott, persze ettől lehet egész más. Sok sikert!
Szerintem érdemes rászánni azt a kis időt és visszaolvasni itt a fórumban, hogy milyen típushibák vannak és leszűrni, hogy mire kell figyelni. Talán volt nem is rég hasonló kérdés.
Mint pl. a stabil nem ingadozó alapjárat...(nyilván 1000 alatt). Menet közben rángat-e, gázadáskor v elvételkor. Klíma üzemeltetésekor melegszik-e a kulcs és hasonlók.
De nem szabad elfelejteni, hogy használt autó, lesznek hibái, mint a belső keringető ajtó lógása 90%-os valószínűséggel...
Jó olvasgatást és vásárlást.
Szerintem a 406-osok jó autók, jó ár-érték aránnyal.
Sziasztok.Szeretnék venni egy P406 symbole 1.8 ast.Mire kell figyeljek,milyen betegségei vannak ennek a modellnek?A kocsi 2002es.Köszi a válaszokat,remélem segítetek nekem :)
Bocsika hogy beleszólok, de ha megnő az ellenállás, akkor csökkenni szokott az áram.. Az x idő utáni biztosíték kivagdalás leginkább valamilyen tekersz meghibásodására(klíma kuplung, esetleg egy relé), vagy esetleg egy vezeték kidörzsölődésére utal. De persze a távgyógyítás nem egyszerű.
Kontakt hibára gondolok, megnő az ellenállás és azért nagyobb áram folyik.
Kulcs betét szokott szarakodni, de lehet kirepedt eltört forrasztás a bsi-ben. Csatikat is megfogdoszhatod valahol melegedni kell. Sorban végig kellene nézni, mindent, az is lehet valami zárlatos.
Sziasztok, lett egy újabb bajom most a melegekkel és a klímával.
Kb. negyed óra klímázás után elszáll a 21-es számú 10 A-s biztosíték az autóban. S1-es 1,9 TD 98-ból manuál klímával. Olyankor nem megy a külső-belső keringetés gombja sem, az integrált kis ledeket sem kapcsolja, szóval nem megy a vezérlőpanel. Ha cserélem a biztit megint ok és pár perces hűtés után kikapcsolva semmi baja, csak ha tartósan negyed órát meghaladóan hűt. Ki tudja a megoldást? Kompresszor? Vezérlőpanel? BSI?
110 le, HDI 2002-es a masina. Ha teljes gázzal gyorsítok ki, akkor nem akar rendeen húzni. Ha óvatosan nyomom, akkor semmi probléma. Ha 90- körül lepadlózom, olyan mint a zsiguli volt régen, hogy nem akar gyorsulni, hiába állok a gázon. Folyamatosan engedem lassan vissza a gázpedált, akkor kezd menni. Mi lehet a baj? Légtömegmérő?
Van egy kis bajom a géppel.A szerelőtől elhoztam akkor is jó volt gyújtásnál aminek kellett világított, aztán indításnál elaludt okés.Most pár napja nem világít sem a STOP sem az OLAJ, sem a FÉK visszajelző nem világít gyújtásnál, csak a töltés, meg a többi.Indítás után elalszik minden rendesen.Esetleg van ennek vhol vmi csatija vagy melyik lehet a biztosítékja?Most cseréltem műszeregységet azon sem világít ez a három visszajelző... :S
Nem vagyok autoszerelo, de leirom, hogy jartam. Nalam csak ingadozott az alapjarat ossze-vissza, egyebkent minden franko. A gyertyacsere, folytoszelephazpucolas es az inditomotorcsere utan maradt a problema. Az egyik szerelo azt tanacsolta, hogy a 10w40es olaj helyett az 5w40eset gyarit ontsuk bele. Megtortent, am nem segitett. A szerelonek feltunt a sok foszlasnak indult szigeteloszalag a kartergazcsovon. Igen tobb helyen lyukas volt a cso. Ki lett cserelve a kartergazcso gyarira es most jo az alapjarat.
Remelem segitettem.
2 literres benzines 99KW -os motor (RFR) a 2000-es evbol, kombi, digitalis klimaval.
Sziasztok ! HELP ! A családi kismacska régóta rosszalkodik eddigi próbák sikertelenek voltak. Peugeot 406 2000 benzin/gáz RFN motor. Az autó működik fogyasztása normális gyorsít lassít stb. A hiba alapvetően az ingadozó alapjárat (klíma nélkül 670-750 ) illetve álló helyzetbe fordulatszám lassú növelésekor kb 2000 -től finoman durrogó hangja lesz ami nprmál menet közben nem észrevehető.Eddig amit megnéztem vagy megcsináltam : gyertya csere ( gyári Peugeot ) fojtószeleház alapjárati motornál/szelepnél olajlerakódás ami kitisztítva , alapjárati motor elsőképpen tisztítva majd újra cserélve . Majd ideiglenesen új ( Valeo ) gyújtótrafóval próbálva sem változik a helyzet. Van valami tippje valakinek ?
2003as HDI szervókormány olajcsere után alapjáraton jól üzemel, de magas 2-3e fordulaton bekeményedik a kormány, nehezen fordítható. Gyárilag is ilyen vagy valami más a gond?
Vas/lemez árban eladó képen látható állapotban ! 406 ... 1999 -es 2.0 HDI volt. Sok alkatrész van még azért lehet érdeklődni. Tárolási hely hiányában eladó lett !! Valaki jól járhat vele !
Régen volt egy olan baj a miénkel is hogy nagyon lassan vagy egyáltalán nem tette le az alapjáratot-kb 1000 rpm volt az alapjárat-. Akkor az tünt fel már nem is tudom hogy pontosan hogy,de feltünt ,hogy mintha nem engedné valami vissza teljesen.
Hát én akkor neki láttam szétszedtem és persze semmi meghibásodást nem láttam ( nekem is feltünt hogy kopó alk. nincs benne),de az alapjárati végállásán "javítottam" egy kicsit. Jó is lett! lett alapjárat és egy jó darabig semmi gond nem volt.
egyébként nem mozog benne semmi, van egy lötty a tükörréteg előtt, olyasmi, mint a régi "quartzórák" kijelzőjében. Elektronikával lehet megjeleníteni/eltüntetni, illetve sötétségét állítani.
Az a problémám a kocsival, hogy nem működik a belső visszapillantó fényérzékelése. (bár valószínűleg nem az érzékeléssel lehet baj, hanem a belső tükörmozgatással)
Szerintetek lehet vele valamit kezdeni, vagy inkább cseréljem egyben az egészet. Jelenleg úgy néz ki, hogy a tükör közepén van egy ovális folt, és erősen "szellemképes" a kép.
Esetleg ha van valakinek egy működő elfekvőben.... :)
2db mágnes sétál egy elektronika előtt. Még hoffy szaktársét szedtük szét annó. Na az övé valóban elfáradt, de csak megemelte az alapjáratot és alig ment az auró.
Nem nagy mutatvány, egy hét alatt megvan. Nekem most lett cserélve a bal küszöb, bal hátsó ajtó, fél hátsó sárvédő. Mivel úgy is kikeverték a színt, telibe festettem a tetőt mert hólyagosodott a 18 éves lakk. Lefényeztettem a kilincseket, szintén lakksérültek voltak. A csere ajtó világosabb zöld volt úgyhogy kívül-belül át lett fújva. Meg körbepolír az egész autó. Volt, ahol ennek hatására megindult az őreg lakk, de az majd jövő tavasszal... Így 220 volt anyaggal-festékkel-munkával. Meg kértem +2dl festéket tuti javítónak.
Van egy komplett 2002-es 406-os digitklímás fűtésboxom ha érdekel. Ez az alkatrész, ami neked esélyesen rossz - megvan benne (vagy akár külön is eladó).
Sziasztok. Egy kis problémám lett a 2002 406-osomal. A digitklimás rendszeren bármit nyomok a ventilátor motor teljes fordulatal pörög , szoval nem tudom vezérelni , annyi feltünés van ,hogy a höfokjelzönél a tizedespont 3 villan. Valakinek valami ötlet? Most leszedteü az akksi sarut hátha csodák vanak peugeotnál :-)
Úgy néz ki hidegen is gázadásra kinyomja a vizet, hengerfej tömítés gyanús, ma viszem szerelőhöz majd kiderül, de érdekes h nem mindig bugyog ki a víz :S
Van légtelenítő 2 helyen is,egy az adagolónál ilyen szelepsapka,a másik meg a fütő radiátor csövénél,a motor mögött,a fekolaj alatt. Szintén szelepsapka.
Azon is filoztam h nekem tulfolyos kiegy tartalyom volt de szivargott.Kicsereltuk HDIjere ami nem tulfolyos hanem ez a f*s nyomasszabalyzos kupakos.Nem lehet h ez a gond?Tavaly csereltuk telen jol mukodott, habar sztem akkoris sz*r volt mar a termosztat
Hmm, nem lehet, hogy csak a termosztát csere után nem sikerült teljesen lelégteleníteni és ahogy kipörgette magából a maradék levegőt úgy fel tudta venni azt a litert?
Meddig szoktad felönteni?
Elvileg ez lenne a hivatalos max, a szűkített slot teteje:
Ha e fölé töltöd, azt kitolhatja magából, az szabályos. Nekem fölötte van kb. egy centivel, de sokkal feljebb volt öntve először és ki is tolta a felesleget. A képen mutatott max fölött állt be egy centivel és tartja stabilan.
Lámpa képeket és instrukciókat köszi, hamarost leműtöm, nagyon unom már a sistergő adókat a letört antenna csonkkal :)
Most más gondom van.Kicseréltük a termosztátot, Gates elvileg gyárija.Megzavartam 80-85nél jobban nem tudtam megcsapni, 85-nél nyit kb és nem jött egy deka víz sem ki a tartályból sem és sehonnan sem.Venti bekapcsolt 91-92 fele.
Megnéztem tegnap nem fogyott a vízszint a tartályból.Ma mentem dolgozni, hazajövök, nézem világít a vizszintjelző, és belement 1liter!!! Hazaértem, nem volt baj vele, megálltam és kinyomta a sapkánál.Lehűlt felöntöttem, levett tartálynál nem habos, nem bubis, ahogy gázt adtam kinyomta a vizet :S Valószínű akkor hengerfejes?Sima tömítéscsere esetleg megoldja?Vagy a szaki majd megmondja?
- a beltéri lámpa engem is érdekel, infrás verzióm van. Többedszeri nekifutásra is csak addig jutottam el, hogy a szürke burát sikerült letörnöm. Illetve nem is én törtem el, mert már ragasztott volt, valaki más sem boldogult vele korábban :) Most nagyobb a fény bura nélkül :). Az angol nyelvű piros Haynes könyv sem említ semmi részletet ezzel kapcsolatban sajna. Arra jutottam, hogy ha már úgy sem százas, nem kár érte, le fogom erőszakítani, akkor mindenképp kiderül hogyan kellene lejönnie, csak a jó időt akartam megvárni, hogy ha kicsi szerencsém lenne ne minden fül/pöcök törjön/szakadjon a hideg miatt...
Ha esetleg nem várnád ki míg én szétfaragom (alapvetően lusta gyerek vok :) akkor mindenképp dokumentáld légyszi az akciót, sokunknak segítség lehet ;-)
- termosztátnak örülünk, nálam a hengerfejezés után jött csak rendbe a vízköpője. Milyet tettél bele? rendesen 90-en áll a mutatód? Nálam (szintén 1,9 TD) csak 80-ig megy el alapból, de emelkedőn, vagy dugóban megvan a 90. Vernet van benne, de gondolkodom, hogy cserélem valami komolyabbra, mind a 3 hőgombával együtt, mert zavar a dolog.
- Meg tudnál nézni nekem valamit a te szekereden? A termosztátház 3 hőgombájára menő csatik kötegéből nekem jön egy 4. fekete is, ami nem megy sehova, le van "vakdugózva". Gyáriasnak tűnik, csak hogy ne menjen tele retekkel. A környéken nem találok semmi jeladót amire jó lenne. Van neked is ilyen? Mire lenne jó eredetileg? Esetleg kopogásérzékelő? Valami ami a Lucasos adagolónak kéne? Enyém Bosch. Jól van ez így, hagyjam a picsába?
- a 30 pines átalakítómmal nem kommunikált semmit a diagműszerrel, a srácnak is volt kettő, és csak az egyikkel volt hajlandó. Azt mondták ezek ilyenek. Elvileg ugyanaz pedig mindegyik átalakító. Csak olyat vegyél, amivel kipróbálhatóan tuti megy a tied és ugye lehetőleg kompletten. Én már csempészek rá a konyhapénzből :) Valakinek esetleg eladó baráti klubbos áron?
Amit linkeltél képet,az rádió vezérlő,nem tempomat. Van itt nálam kb 10 darab olyan kar biztos. :D A ventilátorokra visszatérve,milyen bitront raktál bele,használtat? Ha használt volt,akkor előfordulhat hogy az is elvolt csúszva. 2 Hiba lehetőséged van,ha elindul a ventillátorod,lehúzott a csatinál.
1: A gomba nem működik.
2: A bitron elvan csúszva.
Próbálj meg több ellenállást adni neki,ha 150 kevés neki, akkor adj neki még 150-et.
Ha úgy forrasztottad ki valahonnan az ellenállást,akkor azt is nézd meg hogy működik-e.
El tudnad nekem kuldeni milyen csatit vettel?Esetleg hogy hol?Lattam ebayen is van csak nem tudom megy-e vele.Az extra ellenallast beledobom a heten azt meg kiprobalom.A biztik relek ventillatormotor jo, kiprobaltam.Ha igy sem megy akkor tenyleg megy diagra a kicsike.
Próbáltad az extra ellenállással beépítve is? A lehúzott csatis vészüzem nem lehet, hogy másik vonalon vezérel ki, mint a normál üzem? Én azért megnézném a biztiket (12-es és 21-es + 2 nagy a motortéri táblában) és reléket (díszrács mögött fent a 2 venti közti háromszögben) valamint a vezetékezést is. 30 pines diag csatis az enyém is, de rohadt nehezen sikerült csak szóra bírni (3. átalakító kábellel). DAM kódot sem tudtuk kideríteni, de 12345-tel ment szerencsére.
Honnan tudnám a saját DAM kódját beszerezni? Az ajtó matricán és a tornyon levőt nem ette meg :(
MOstmár tanácstalan vagyok, ebben a hűtőventillátor témában :S Kicseréltem a Bitron egységet, és a barna hőgombát azt mondták vmelyik a kettő közül rossz azért nem indul a ventillátor el.
Még mindig nem megy pedig megzavartam és felment majdnem 98 fokig :S
Mi lehet még ? A venti jó meg a reléi is, mert mikor lehúzom felpörög.
a kijelzőnek nem mindig kell hinni. Akkor se, ha telit mutat...
az olajpálcának kell hinni :)
a legtöbb európai autógyártó szabvány szövege, hogy 1000km-enként 1 liter olaj elfogyása még normális.
De szerintem egy jó PUG motornál az már a halál jele lenne. Szerintem ha 0,5l-nél kevesebbet tudsz cak rátölteni, akkor nincs miért aggódni.
Ráadásul ez baromira függ a használati módtól. Ha pályán zúzod 160-nal, akkor sokkal többet el fog fogyasztani, mint ha autóúton hömpölyögsz 90-nel. Ez minden motorra igaz.
mondjuk lehet, hogy ennek sem szabad hinni, mert a 170 lovas 2.2, az biturbó, és tuti nem így néz ki a való életben...
szerintem a feliratok össze vannak cserélve.
A "hdi136-2.2" lehet igaziból a 170 lovasé, és a "hdi170" lehet a te 136-138LE-s 2.2 HDI-dé.
És akkor stimmel is, hogy 2000 alatt miért érzed döglöttnek.
(a biturbó simán eljár 2000rpm alatt, nyakában egy üresen is 1.850kilós 807-tel. És meglehetősen dinamikusan mozog még ezzel is. Bár annak a csúcsnyomatéka is 370Nm fölött kellene legyen...)
Újabb kérdéseim lennének, jól jönne a tapasztalatotok.
Szóval adott a kocsi 2.2 HDI
Van valakinek tapasztalata, hogy milyen olajfogyasztás számít normálisnak? Az van, hogy kb 1000 km-el ezelőtt cseréltem olajat (betöltöttem egy 5L-es kannával, a minap viszont azt tapasztaltam, hogy az indításkor megjelenő olajszint visszajelzésből már eggyel kevesebb világít, szóval valamennyit fogyott az olaj.
Persze ha füstölne, rögtön tudnám, hogy valami nem OK, de hár az a fránya részecskeszűrő....
Másik probléma, hogy bár múltkor töröltem a szervízjelzést a gépből, de most ismét megjelent.
Továbbá akinek van tapasztalata ilyen motorral, kb mikortól kéne "húznia"? Most kb 2000-2200-as fordulattól indul meg, de szerintem ennek inkább 1500-1700-tól kéne (a turbót hallom felpörögni, de csak 2000-től indul meg)
Kezdek félni, hogy csúnyán bevásároltam a géppel... :(
Na meg egy pár alkatrész: belső visszapillantó, jobb első műanyag dobbetét.
1) LCD központi kijelző cserére szorul, mert összevissza foltos-csíkos, az infokat már nem lehet rajta elolvasni, sőt, néha fekete felhő terül el rajta :-) Volna valakinek esetleg eladó? van a beszerelésnél esetleg egyéb különös dolog, furfang amire figyeljünk majd?
2) Szervízlemezt hirdetett itt valaki még régen (2008-as bejegyzés), de az abban szereplő e-mail már nem él, visszajött róla a levelem. Nem volna valakinek ilyen pl. CD-n, vagy egyéb formában? (Nem kezelési kézikönyvre gondolok, car manual van :-)
Értem,mindenre gondoltam csak erre nem :-) nekem nincs irányítóm hozzá,de majd kellene szereznem,vagy cserélnem a központizár egyeéget. A központi vezérlője merre van neki?
Kifújattam levegővel de még nyikorog. Marad az olajzás. Ki akartam szedni de elég feszesen állt, féltem hogy eltöröm.
1 hete van meg a kocsi még ismerkedem vele. Ez az első franciám de úgy tűnik szerethető. Csak melóba járásra kerestem valami szutykot amikor rátaláltam, és nagyon megtetszett.
2,0 16V vegyes fogyasztás 8,6-ra jött ki. Jobb vételnek tűnt mint egy szétrohadt astra vagy egy escort. Sokadikban kis fordulatról nagy ritkán rángat egy kicsit, hátha csak egy gyertyacsere hiányzik neki...
Nem vagyok hozzáértő, de szerintem nem hűt, hanem belső levegőt szállít a klíma érzékelőjéhez. Gondolom így korrektebb lehet a szabályozás, mintha valahol pangó levegőt méricskélne. De lehet, hogy tévedek. Nálam is zümmög, de szerencsére halkan.
MA szétbányásztam tényleg a balos kerékdobban van meg is találtam, de ami van nekem az keskenyebb csatis nem jó a régi helyett :S Lehet marad a forrasztás XD
Nekem se ment,csak ha lehúztam a csatit,és itt olvastam róla,hogy ezt kell csinálni,mert ez egy tipus hiba,és idővel elcsúszik az ellenállás a bitron vezérlőbe. Igen amugy mind1 hogy melyiket vágod el a 2 szálból. Amugy bal oldali kerékjáratnál van a bitron. Írd be googléba,meglátod milyen.
Kellene nekem 4db lemezfelni az s2-es kombira.( vagy egyforma??) Van -e valakinek elfekvőben? Az OMV gázolajjal teljesen megbolondult az autó. Nem akar fogyni az üzemanyag, és megy mint a veszedelem. Hétvégén hosszabban megyek vele, majd megírom az eredményt.
Valószínű a ventivel van a baj, mert nem kapcsol be.Felmegy 90 fokig, kinyomja a felesleget, mert ugye nyomás van.Ha lehúzom a barna csatit akkor úgy megy ahogy írtad.Van egy másik bitronom, nem tudom jó-e az enyémbe, holnap ráfekszem a témára sztem :D Ha leveszem a kereket meg a sárvédőívet akkor ott kell lennie ugye?
Amúgy a barnába forrasztottad az ellenállást?Mindegy melyik szálba?
Ha lehúzott csatival megyek nem megy fel 90 ig a vízem, de tutti nem hengerfejes, haver azt mondta hidegen is kifújná akkor a vizemet.
Kiegyenlítő tartály kupak csere sem oldotta meg a dolgot :S
Ha a csatlakozót lehúzod (barna színűt) és ha elindulnak a ventillátorok,akkor jó minden,csak a bitron van elcsúszva. Először lassú üzemódba kell mennie 5-10 másodperc múlva meg gyorsba ha lehúztad.
Ha működik,akkor vágd el a csatlakozó egyik drótját,és forrassz be kb 150 ohm ellenállást. Így kapcsolnia kell. Én is most csináltam meg az enyémet 3 hete,nagyon babán megy. :) Zsugor csövet használj,mert mégis jobb,mint ha szigszallaggal lenne összemocskolva. De ha nem akarod hogy látszódjon,akkor a bitronnál forrassz.
Ha nem tetszik ez a 50 forintos megoldás ( ha veszed az ellenállást) ,akkor Bitron vásárlás.
Ilyen ellenállást rádiókból,dvd lejátszók,alaplapokból tudsz szerezni,de a színre figyelj,nem azért csíkos mert jól néz így ki. :) :)
A hűtőventid akkor sem megy amikor lehúzod a barna csatit és gyújtásra teszed? Ha ilyenkor megy, akkor nem a ventinél lesz a bibi, hanem a bitron vezérlődnél, ami a barna csati jelét veszi és vezérli a ventiket. Talán a bal kerék dobban lakik. Még nem lokalizáltam pontosan , de valószínűleg nekem is meg kell ismerkednem vele nemsokára :)
Nekem a hűtőventi (Valeo) kommutátora annyira bemaródott és ferdére koptak a kefék is hogy már nem is érintkeztek rendesen. (hol ment/hol nem de többnyire az utóbbi)
Elvileg szétszedni nem lehet mert rá vannak préselve a lemezfülek (vagy valami ilyesmi volt, már nem emlékszem) de mivel ez nem amerika így persze megoldottam. (kefék/kommutátor rendbe szedve, működik rendesen azóta is)
10-12 ezerért lehet kapni kimondottan lámpa polírozó készletet, de ha nem vagy lusta utána járni a pasztáknak és a korongoknak, gyanítom, hogy ennek az árnak a töredékéért be tudod szerezni. A polírozásról meg annyit, hogy ha az uv tönkretette a műanyagot polírozás után ugyanúgy vagy még jobban meg fog mattulni. Nem kell hozzá egy év.(passat lámpával így volt)
Na srácok a hűtőventillátor még mindig nem kapcsol, új gombával sem hiába melegítettük.Rövidre zártam a csatiját, valüszínű nem kap áramot, holnap kiderül miért nyomja ki a vizet rendeltem hozzá egy új kiegyenlítő sapkát az okosok szerint az lesz a baj.
Sziasztok ! Peu 406 bontódik...2.0 HDI DW10ATED 1999 -ből. Már a felvarrt!! S2 !!! Sok sok alkatész vár még gazdára. Bármi szükséged van keress bizalommal .Ez a szín !!!! - Műszerfal légzsákszettel ---- 30e Ft! - Oldalajtók 3000 Ft / db !! - Kormány 10e Ft - Kormányoszlop-- 8000 Ft - Lágzsákvezérlők szettben 15e Ft - Kerekek, üres kasztni, futóművel 15000 Ft!! - Motorháztető 28 e Ft !!!!!
EGYben minden valakinek termszetesen jutányos áron tongue emoticon !!! Üdv . Legjobb , ha emailben vagy telon kerestek . xcheesexx@gmail.com vagy 06304611639
Az a kis kulcs a szerviz intervallumot jelenti általában olajcsere után lenullázzák és ami bevan állitva neki 15000km az jelenik meg minden inditásnál vagy amennyi maradt
. Ha szeretnéd nullázni jobb oldalt a km orán van egy gomb nyomjad miközbe ráadod a gyujtást és várd meg amig nullára nem ér
Egy kis segítséget szeretnék kérni a rutinos Peugeot tulajoktól.
Nemrég vettem egy 2.2 HDI-t. Sajnos olasz kezelési útmutatóm van és nem boldogulok az egyik témakörrel.
Nevezetesen a km számlálónál megjelenő "villáskulccsal". Azt értem, hogy a szervízigényre vonatkozik, de teljesen hektikus, hogy ott van-e vagy sem.
Indításkor mindig megjelenik, majd a beindított motornál rendszerint eltűnik (eddig rendben is van), viszont van amikor ott marad. Nem tudom, hogy ezzel mi a teendő. Nem tudom mikor volt utoljára computeren, bár vezérlést cseréltettem, és átvizsgálták ami alapján többnyire rendben van a kocsi, de nem tudom, hogy mindössze elfelejtették lenullázni, vagy valami hiba bujkál az agyában amit időnként kijelez. (és miért csak időnként)
Az bakelit(műanyag) csak porvédő, hogy nem menjen tele mindennel a porlasztó melletti rész. A gond a tűzkarika. Azt a tömítést minél előbb cserélni kell, a porvédő helyett meg elég lenne egy vékonyabb O gyűrű.
Szisztok megint segítségeteket szeretném kérni van egy pug 406 hdi-m és az történt , hogy a porlasztókon van egy bakelit karika ami teljesen megolvadt ettől viszont kifúj mellette ha a réz tömítéseket kicserélem ez a bakelit kell bele vagy elég a réz tömítés. valószínűleg rosszul rakták össze mikor cserélték.Vagy van valakinek olyan akit tud ajánlanni újra berakásra? segítségeteket előre is köszönöm. Szép napot
Csak a barnát cseréled vagy mind a 3-at akkor már ?
Majd írd meg mi lett az eredmény.
Neked is 1,9 TD ugye? a hőfokjelző neked rendesen 90-en áll normál üzemben? Nekem csak75-ig megy el, termosztátot cseréltem már, jelenség maradt. Következő, hogy a kék gomba is csere. Sajna nincs lézeres hőmérőm és diag cuccosom sem valósat ellenőrizni. Még. :)
Mármint az ugyanaz alatt azt érted, hogy meg-megindul a nagy fokozat mindkét ventin és előbb utóbb hazavágja a relét? (olyankor lehúzogatja kicsit a lámpát is, éjszaka esőben csak arról vettem észre, mert a bódé nagyon jól hangszigetelt amúgy).
Bitron vezérlővel mókolt már valaki? Az pontosan mire is hivatott? Asszem a bal kerékdob burkolata mögött lakik. 2-3 alkalommal volt már olyan jelenségem, hogy hosszabb nagy esőben jártak a ventik maxon. Egyszer motor leállítás után sem maradt abba vagy 5-8 percig. Már ki akartam venni a biztit, mikor megállt végre magától. Amikor felszárad az idő ismét szépen dolgozik.
Hát srácok ugyanez most a bajom, mint nektek, eddig nem volt ilyen, de a ventillátor reléje a nagy 40A -s kez elhicceni, valami baj ott lesz sztem.Nem lehet ez az egész termosztát hiba?
én sose nyitottam légtelenitöt... feltöltöttem elinditottam a kocsit pár perc után mikor nyitott a termosztát utánatöltöttem még sose volt gond..ezek a rendszerek nem levegösödnek le!
Ha így csinálnák a szervizek akkor heti 5 autót tudnának javítani. :D Egyébként jó a leírás, de értelmetlen végigszenvedni. Én csak feltöltöm teljesen, elindítom, kinyitogatom a légtelenítőket, majd feltöltöm megint és már megyek is vele egy kört. 5perc múlva mikor már meleg minden és nyitott a termosztát, utánatöltök és mehet útjára. Viszont a kupakot értelmetlen leszedegetni, mert akkor persze hogy kitol mindent, hiszen 1bar nyomásnak kell lennie a rendszerben.
Na az nem egyszerű a hivatalos procedúra szerint. A tágulásira fel kell csatlakoztatni egy kiegészítő tartályt (én 1 literes Chappy-s palackból csináltam) aminek nincs talpa, illetve felszerelve teteje. Gyakorlatilag a folyadékoszlop magasságát növeled vele, mivel a tágulási nem a felső pontja a körnek. Több légtelenítő kupak is van a rendszeren. Ezeket magassági sorrendben lentről felfelé zárod amikor töltésnél megjelenik a ott a lé. A legalsó a tűzfalon átmenő fűtéscső könyökén a motortérben. Van ahol a gázolajszűrő alatt a termosztátháznál is van egy, az enyémen nincs, és valahol lesz egy legfelső ponton is. 1,9 TD-n ez az adagoló mellett futó vékony cső T elágazásában van. Ez már a tágulási fölötti pont. Lehet még a hűtő sarkán is. Van aki meg is emeli az autó jobb elejét + a kieg. tartály. Fűtést rátekerve vagy nélküle is elhangzott, ha biztosra mész rátekered koppra. Járó motornál a nyitott rendszerbe töltöd a löttyöt, hogy mindig a kieg. tartályban legyen a folyadékoszlop a legmagasabb, ahogy veszi fel a rendszer. 1,9 TD-n 1600-as fordulaton tartást kér, 3 venti indulás-eállás idejéig, de látni is fogod, amikor nyit a termosztát böffent fel levegőt a Chappys palackba. Amikor már nem vesz fel többet és levegőt sem dob fel, leállít így a csodaszép installal együtt kell hagyni kihűlni. Ha nem toltad túl, akkor vissza fog húzódni a lehűlés végére a víz a tágulásidba és akkor ha kell még rátöltesz szintig és zárhatod.
Rémálom.
Írta itt márkatárs, hogy ő a tágulásit emeli fel amíg engedik a csövek, más meg semmit nem csinál, csak feltölti 'szt jónapot :)
Köszi a segítséget. Ma elmentem vele kb 50 km -et. A rendszer 90 fokos semmi probléma. Otthon levettem a hűtősapkát kis nyomás volt benne de semmi különös. Levettem a vékony csövet ami a kiegyenlítőbe megy átfújtam, minden jó. Járattam klímával sapka nélkül a ventilátor bekapcsol, a vízszint meg sem mozdult. Sapka vissza, klímával járat tovább vagy 20 percig sapka levesz, a vízszint ok szinte semmi nyomás benne. A járatás alatt felpörgettem 3000 fordulatra a ventilátor bekapcsol de minden ok. Elvittem egy körre és utána levettem a hűtő sapkát járó motornál kb 1 liter vizet kitolt de járó motornál a szint maradt. Leállítottam a víz eltűnt a tartályból. Visszatöltöttem, járattam semmi buborék nem jön ki. Nem lehet, hogy egyszerűen levegős valahol a rendszer? Hol lehet ezeket lelégteleníteni?
Szia, azon az úton jársz amin én is, csak két kanyarral előtted :)
1.9 TD, fújta a vizet a tágulási nyomáshatárolós kupakján át a jobb kerékdob túlfolyó csövén kb 2csepp/mp sebességgel alapjáraton is és csak ha már bemelegedett a motor. A rendszer vízmennyiségének fogyásával aztán a ventik is indultak, a nagy fokozat mindig úgy indult eleinte mintha kontaktos lenne, bele-bele kezdett, de aztán járt folyamat amikor tovább apadt a hűtőfolyadék.
Hengerfejet kizártam, olaj- vízzel nem találkozott, csövek nem voltak beton kemények, nem indult 3 hengerrel.
Cseréltem tágulási kupakot. 1.4 bar-os, nekem a régi "füles" van még. Nem oldotta meg.
Hátha dugulás, szűk éve nálam, amikor vettem rossz (zöld) fagyálló volt benne, akkor cseréltem, hátha összedolgozott valami szemetet, meg a vízpumpa is mintha már hangot adna, vezérlés, vízpumpa fagyálló csere. Nem oldotta meg.
Heuréka, repedt tágulási lesz. Csere, de ez sem oldotta meg.
Csövek mintha keményebben lennének , de ha a motor bedolgozna a hűtésbe, a közel 20 éves gumi-szövet kombó is elköszönt volna már 1,5 baron vagy a fölött.
Szétszedettem.
Nem gátas, pedig az lett volna a köv. tippem, csak meg volt csavarodva a fej. Nem tom hol mikor kitől kapott olyan mostoha bánásmódot ami indokolná...
Mindenesetre a csövek tényleg qva jól bírják :)
Ha már lent volt a fej és rendbe lett rakva, akkor a 4 porlasztó is felújult. 175 baros ős Bosch rendszer (adagolós), de 30 baron már "behuggyozott" :)
Sajna még nem kaptam vissza, de már járt a motor és volt bíztató tesztkör is, állítólag megszűnt az inkontinencia.
Gondolom, hogy nem esik jól az erősödő felismerés, hogy akár egy hengerfej felújítás is benne van a pakliban, de nyugtasson a tudat, hogy nekem nem állt meg a történet ennyinél :)
Leírom, mert alapvetően segítségért jöttem volna a fórumra, és mit ad Isten, pont a te írásod volt legfelül :)
Szóval:
Esedékes lett közben a műszaki és akkor már egy vonóhorog, de a finishben a bekötési kísérlet után nem indul a technika.
Itt tartunk most. Nem tom milyen indíttatásból, de rádugták a kikötött keypad-os immora (hozzám már így került amit nem is bántam) a csatiját...
Még nem látom a következményeket, és a megoldást sem. Ott a műhelynek nincs lexia-ja és pp2000-e sem, de aki esetleg tudna segíteni ebben (vásárlási szándék is lappang bennem, de egyelőre sok lesz a monetáris terhelés :) azt szívesen venném Székesfehérvár elérhető körzetében.
Készülhetek esetleg BSI cserére is? Egyáltalán a Ph1-esek "horgoztatási" procedúrája egyedi lenne? Valakinek infója, leírása róla, hogyan kell(ett volna) eljárni?
@Jena mester: végső elkeseredésemben megtarthatom fénynek az alagút végén megtisztelő segítségedet?
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni. Van egy 406 coupe-m. 2.2 HDI 16V.2003 as évjárat. A vizet kifúja a kiegyenlítő tartályon, de nem mindig csak ha a víz 90 fok fölé megy egy kicsivel. Egyébként a víz max 92-93 fokig megy fel. A hűtő ventilátor 1 es fokozata nem indul el erről tudok de ha klímát bekapcsolom a ventilátor elindul. Most lett rajta vízpumpa és vezérlés cserélve. A vízcsövek nem kemények a vízben nincs olaj az olajban nincs víz, a kipufogó nem fagyálló szagú. Ha bekapcsolom a fűtést a vízhőfok szépen lemegy egy pár fokot, és ha sikerül 90 fok alatt tartanom nem jelentkezik a probléma. Pl simán felmentem és hazajöttem a Kékes tetőről gond nélkül. Valakinek volt már hasonló gondja? Vajon hengerfejes? Vagy valami más ötlet? Előre is köszi a válaszokat!
Söt már vannak olyan modulok amihez bicskakupcs jár.. Immot átpattintod a kulcsot lemásolod és láss csodát nem kell uj kulcsnak ott lognia mivel lesz egy vadi uj szerkezeted
Ha nem müködik a régi távvezérlö vegyetek bele egy központi modult. 6000ft és sok mindenre tanithato pk zárásra felmennek az ablakok stb.. Bsi csere? Háát lehet passzolni fog lehet h nem.. Lehet h amit vettél bsit az fapados a tied meg full extrás akkor amit vásároltál felkell tanitani. Az meg nem kis pénz lesz...
Anno nekem is jöttek ezzel a zár modul cserével de én megoldottam a problémát és azota müködik :-D
Nagyon gáz a sárvédő? Amugy enyémnek korrodált volt az ive mind2 oldalt és az egyik oldalt beis volt horpadva és átment.. Ha nem nagyon cinkes akkor szard le. Sokkal jobban fognak oda figyelni a felfüggesztésre meg ezekkel kapcsolatos dolgokra meg ugye a CO kibocsájtás. .. Sok sikert
enyémet 412e kmel vettük és motorikusan semmi baja
ha te elhiszed ezeket a marhaságokat h csak annyi km van egy 15 éves autoba akkor igy jártál.. akkor és akárhol tekergethetik az orát észre sem veszi az ember!
ha meg az ára 1 millio és megveszed akkor mit szolnál ha megtudod mennyiért csináltatod meg rajta az alap dolgokat.. vezérlés csere.. olaj csere.. ékszijak görgök cserélje
pár stabilizátor rud és sorolhatnám ami éves szinten kopik..
amit linkeltek elöttem 200e ftért tökéletes állapotban van igaz 3000ccm V6 motor de honositod 450e ft körül van és ráköltöd a többit amiket irtam még igyis millio alatt álnál meg
Ott hagytam a zöld coupe-t és egy picit büszke vagyok magamra, hogy nem hagytam magam elvarázsolódni a színe miatt (ami a kedvencem).
Kívülről szerelem első látásra, de itt-ott csavarok meg műanyag darabok mindenütt (nem szem előtt, fakkokban, satöbbi), a váltónak lehet, hogy az utólagos váltózár miatt, de olyan recsegős hangja van, amikor váltok, hogy ijesztő, a motor gázadásra pedig szokatlan hangosan morog, a gumikéderek, amik az ajtószélen futnak végig sérültek, legalábbis a vezető oldalon mindenképp, aminek köszönhetően elég sok zaj szűrődik be kívülről. A központi kijelző nem működik, senki nem tudja, miért (...), ez lehet, csak egy szimpla csere bontóból, de azért nem túl szerencsés. És még sorolhatnám, az első ijesztő dolog a kilométer óra volt, ami emlékeim szerint egy hete 99440 km-t mutatott, még a hirdetés címében is ott volt (lehet, még most is ott van, bár már teljesen más fotók szerepelnek...a km óra állásról például eltűnt a fotó a hahu-ról), viszont a mai látogatásomkor már csak 99239-et mutatott. Ott fejben eldőlt már a sorsa...
azt gondoltam, hogy 5-600 közt megállna, és még ha 4-500-at rá is kellene borítani (ami azért elég durva lenne), akkor lennél ugyanott, mint a másikkal.
(nem tudom, hogy ez a jófogásos milyen állapotban van, de a másikról amiket leírtál hibák, azok alapján nekem inkább olyan érzésem van, hogy nem volt gazdája az autónak, csak használták, de nem törődtek vele. Az ilyenektől meg mindig félek... A kevés km miatt adja drágán, de ez sajna nem garancia arra, hogy az elhanyagoltság miatt nem jönnek majd elő bosszantó/pénzigényes dolgok.)
Ma beszéltem újra a méregzöld (drága) 406 coupe-t áruló kereskedővel és estére már megjavították a váltógombot, holnap korán reggel pedig visszakerül a csomagtartóban lávő szellőzőrács is az első lökös mögé (le kell venni hozzá, jön valami szerelő), illetve az alkudozás utáni ár is ismeretessé vált számomra, valamint a KEKKH-tól lekérdezte nekem egy ismerős a km óra állásokat (2012.08.08 - 82434 km; 2014.07.30. - 90648 km), szóval most alszom rá egyet, az a rész jön...most már "csak" a gázrugók cseréje, a tanksapka típushiba javítása, a központi kijező javítása/cseréje meg a kárpit cseréje/javítása lenne hátra. 1.075 misimókus alá nem megy a tulaj, hmhm.
Sziasztok! kis segítsége szeretnék kérni! Autómban a gyári magnó indító kódját nem tudom beírni, "err code" felirat jelenik meg folyamatosan. Lemerült az akksi és azóta nem fogadja el a kódot...mi lehet a hiba?
Hogy ne csak ellenük beszéljünk: nekem anno a 406 coupe-n volt egy kábelköteg szakadásom, ami miatt nem igazán jól működött a hűtőventilátor. Állítólag 6-8 órát szoptak vele, míg kimérték és ki kellett cserélni, de nagyon szopóroller munka volt. Ehhez képest kb 10e HUF-ot fizettem, ami több, mint baráti. (Peugeot City Bp.)
De még mennyire, köszi! :) A váltógombot nem néztem meg pontosan, hogy eltöltek-e valamit rajta vagy csak leszedték a gombot, de nem tudták rendesen visszarakni, holnap rákérdezek. No meg elkezdek mocskosul alkudozni, mert színre nagyon tetszik a zöld kópé, de az ezüst svájci viszont nagyon egyben van (ha nem kéne rá várni három hetet, mire átmegy a típus bizbazon...) Középkonzolnál gondolom, az előlapot meg lehet valahogy tartani, ha szép. Márkaszerviz meg tudja mondani, hogy mi baja van? Nem bolondul meg remélem egy cserétől az elektronikai rendszer (nem tudom, tárol-e abban az egységben bármit a verda).
Illetve az itt említett hibák javításának mértékéről tud esetleg valaki nyilatkozni (kb)?
- a tanksapkát nyitó kallantyú bár üzemszerűen működni látszik, a tanksapkát nem igazán adja ki, ezért kétszemélyes mutatvány, mertha meghúzvan tartom a kart, akkor egy másik ember ki tudja nyitni a tankot. Nyilván benzinkúton kutas segítségét kérve ez egy áthidalható, de bosszantó probléma
- a motorháztetőt kézzel kell tartani, mert az egyik gázrugó elfáradt, ennek a cseréje/javítása
- a középkonzolon lévő központi kijelző nem működik (nem mutat semmit, se kép, se hang, háttérvilágítás sincs). A klímát szabályzó gombokhoz tartozó ellenben igen. Ezzel is jó lenne kezdeni valamit.
- váltógomb (maga a gomb) lejár már szinte fogásra is, látszik, hogy a ragasztásnak lőttek, és bár ígéretet kaptam arra, hogy táadás előtt ezt megjavítják, nem tudom, a cseréje mennyi lenne
- mindkét első ajtókárpit lóg, ezt sem ártana széppé varázsolni
Peugeot 406, 1,6-os, benzines, 2000-es évjárat . A kilométer számláló minden motorindításnál lenulláz. Menet közben mutatja rendesen a sebességet és a megtett kilométert is. Ha újra indítom a motort lenulláz a kilométer számláló és a napi számláló is, Mi lehet a bibi?
Nem akartam Pininfarinai mélységekig menni mert elejét szerettem volna venni bármiféle vitának de autóilag fertőzöttként én is tisztában vagyok azzal hogy hol és miképpen készült ez a gyönyörű termék :)
Szerintem szebb/elegánsabb mint a Calibra, pedig az is egy nagyon eltalált forma.
Lehet hogy meglepődsz, de 10-ből 8 ember aki látott már pug-ot, azt pontosan tudja, hogy a coupe az olaszoknál készült. A pininfarina név sokkal kevésbé érdekli őket. Persze az is lehet, hogy én jártam rossz helyen.
Az átlagos felhasználó azt látja, hogy Peugeot, ebben az esetben pedig francia, nem azonosítja olasznak, miért tenné, ráadásul kit érdekel a véleménye, neki max.a jelvény és a szín különbözteti meg a márkákat.
Mi, autóbolondok, amatőr vagy profi autómániások pedig igenis legyünk ezzel tisztában, tudjuk mitől, miért, más ez a típus és mennyit jelent az a név, hogy Pininfarina az autótörténelemben.
Hogy utánaolvastál, vagy már régóta a birtokodban van ez a tudás az mindegy, mert az átlagos felhasználó ebből annyit jegyez meg, hogy olasz és pont. :D Egyébként az olaszok is tudnak jókat csinálni, ott van pld a bőrkabát... Na de a jtd motorjaik sem túl rosszak.
Ez azért nem egészen így van (sőt). Nagyon nem hasonlítanám az Alfa/Fiat gyárhoz, gyártáshoz.
A Coupe a Pininfarina üzemében készült, jobban mondva került összeszerelésre. A vázat A Peugeot gyárból szállították Olaszországba, melyet még az amerikai szabványokat is teljesítő, magas szilárdságú acélból készítettek. Ezek után a minőséget szavatolandó, választották a Pininfarina kevésbé gépesített és a kis darabszámra tervezett üzemét. A fő alkatrészeket, mely nem csak a motor és váltó, szintén Franciaországból szállították. (Motor, váltó, futómű, műszarfal, teljes elektronika, beltéri egyéb egységek, stb.) A bőrülések a Recaronál készültek, a hangrendszert a JBL szállította, az alufelniket a BBS gyártotta.
Kétségkívül olasz a formaterv, de ez egyáltalán nem hátrány, egyrészt mivel Pininfarina, másrészről az 1996-ban bemutatott eredeti 406-os formaterv zsenialitásával ötvözték.
Ezek után végképp nem említeném egy lapon az Alfával.
persze megoldhato de ha a gyári kormánykapcsolosat akarja használni az uj rádiohoz ahoz a rádionak olyannak kell h legyen és kell hozzá egy 15e ftos átalakito cucc aminek nem látom értelmét... most nem tudom mi annak a neve aminek kell h legyen a rádioba de utána lesek.. de azok a rádiok 40e fttol kezdödnek!
ha megéri neki akkor hajrá.. én ezt megoldottam ugy h van egy távirányitos rádiom.. de az h a kijelzö nem mutatja egyáltalán nem zavar :D
Ha valakinek fontos a távvezérlés, akkor arra már léteznek megoldások márkás fejegységekhez. Az én autómban is működik a kormánytáv egy Kenwood fejegységgel. (Igaz, nem 406, de az elv a lényeg)
de jobban jársz ha veszel egy uj fejegységet ami már többet tud a mostaninál.. igaz ugrik a fenti kijelzödröl a rádiok kiirása de az legyen a legkisebb és persze nem tudod vezérlni a kormányrol de ezek mellett jobban fog mutatni az uj meg szebben is szol :)
van szinte vadi uj 16db alufelnihez csavarom elado.. elözö felnihez vettem de sose volt használva hisz nem kellett hozzá.. 5000ft az ára.... alkunak nincs helye :D +posta