Keresés

Részletes keresés

gvass1 Creative Commons License 2002.07.16 0 0 323
hi,
az Alfa Steel (.357 Mag) soha nem kerult be Magyarorszagra, igy nem is tudsz olyant venni. A .38-asaik viszont gagyi, spiatertokos vacakok, gazpisztolynak, vagy flobertnek kurvajok, de elesnek szarok.

En is javaslom az SW 686-ot, ha raszansz kb. 200 ezret, ha nem, akkor esetleg egy hasznalt Taurus M669/689 kivalo lehet boven 100 ezer alatti aron.

Előzmény: Heckler-Koch (322)
Heckler-Koch Creative Commons License 2002.07.15 0 0 322
Én S&W 686-tal lőttem két évig pontot (II. oszt. min). Ma sem adnám alább, akár újról, akár használtról lenne szó...esetleg még egy felújított, újracsövezett ZKR Brno.

Ha az Alfa "All Steel" modelekről van szó, azok nekem jó minőségűnek tűntek (kb. Taurus színvonal, talán még kicsit jobb is) az IWA2002-n. Hogy mennyire tartósak, pontosak, az persze már más kérdés...
Előzmény: HáPé (321)
HáPé Creative Commons License 2002.07.15 0 0 321
Ma megkaptam a vásárlási engedélyt:-)) Most jön "milyen pisztolyt vegyek??"
Egy nagyon jó állapotban lévő MCM-et már kinéztem és holnap meg is vásárolom, de még szeretnék és a lehetőségek is megengedik, hogy nagy kaliberű pisztolyt is vegyek. Mindenképpen pontlövésre alkalmas jó fegyvert szeretnék, ha lehet újat, de a használttól sem zárkózom el. Tehát: hol keressem és milyet keressek. Olvastam a Magnum katalógusban a Cseh Alfáról van valakinek tapasztalata róla?
gvass1 Creative Commons License 2002.07.15 0 0 320
hi,
attol, hogy magam is teljesen hibasnak tartom a jelenlegi fegyverjogszabalyokat es a kialakult joggyakorlatot, es erkolcsileg nem tudom azt elitelni, aki sajat vagy szeretteinek testi epseget feltve megszegi azokat az egy dolog.

De attol meg illegalis fegyverbarkacsolasi szandekot publikus forumra feltenni ostobasag, de talan meg inkabb provokacio.

Esetleg egy tulbuzgo rendor meg felbujtasnak tekinti, mert annyi eszed nem volt, hogy felhivd hozzaszolasodban a figyelmet arra, hogy aki ezt megteszi az a hatalyos jogszabalyokba utkozot cselekszik.

Előzmény: _dexter_ (318)
MC Donald Creative Commons License 2002.07.15 0 0 319
Mit jelent az, hogy "szívóhatás"? A Kaliberben említették a Lőszertörténelemben.
_dexter_ Creative Commons License 2002.07.15 0 0 318
Igen illegális ! És még tudod, hogy mi illegális ? Illegális venni
egy Desert Eagle-t, és azzal szétlőni az első ember fejét, aki szembe
jön az utcán. Illegális egy baltával széttrancsírozni a feleségemet,
a darabjait pedig elégetni. Illegális egy láncfűrésszel berontani
egy óvodába, és illegális egy ember kezébe ilyen 7,5 J-os szart
adni, hogy nesze védd meg saját és szeretteid életét valós életet
fenyegető helyzetben. Egy olyan "pisztolyt", amivel nagyobb hatásfokot
érhetsz el ha támadódat fejbedobod vele, így talán elájul egy
pillanatra!... És ugyanilyen illegális ebből a gyenge izéből
olyan eszközt csinálni, amitől használat után sem a támadódnak,
sem neked nem lesz komolyabb bajod, nem hogy valaki is meghalna !!!
Valóban ANNYIRA illegális dolog lenne ez ???.........
De ha ettől jobban érzed magad, többet nem feszegetem ezt a témát.

Az előző hozzászólásom kérdése azonbam még mindig fennáll.

Előzmény: gvass1 (317)
gvass1 Creative Commons License 2002.07.09 0 0 317
hi,
szerintem te itten csak provokalod a nepet.

Miert kell az illegalis lofegyverbarkacsolasi terveidet tobb topicba is bemasolni?

Nem vagy te rendor, vagy titkosugynok???

Te is tudod, hogy az altalad leirak vegrehajthatok (csakugy, mint peldaul a regi modon hatastalanitott fegyverek visszaelesitese), de teljesen illegalisak,
Ertesz tehat a dolgohoz, miert teszel fel akkor ilyen al-naiv kerdeseket?

Mi a celod ezzel az egesszel?

Előzmény: _dexter_ (315)
dr.Grudge Creative Commons License 2002.07.09 0 0 316
Felejsd el ,vegyél inkább egy Desert eagle-t :))
_dexter_ Creative Commons License 2002.07.09 0 0 315
Sziasztok !

1-2 héten belül venni szeretnék vagy egy gumis Keserű VF -et (V6G ?), vagy egy gumis Góliátot. Mind a kettőt mindenféleképpen 4" -os csőhosszal. Már csak az a kérdés, hogy Milyen pisztolyt vegyek ??? Melyiket ? Elsősorban azért kellene, hogy otthon tudjak vele célbalövöldözni, másodsorban néha-néha ritkán HORDANÁM magamnál önvédelem céljából. A célbalövöldözés miatt jobb lenne az állítható irányzékos, nem ? És hordani is kényelmesebb lenne a kissebbet. A nikkelezett kivitel fekete markolattal nagyon bejön !
Ez meg csak VF-ben van. Góliátot véletlenül nem terveznek gyártani a közeljövőben nikkelezve ? Ráadásul a VF acél betétcsöves is ! Viszont: Szerintem a VF csúnyácska, a Góliát viszont széép ! Én olyan vagyok, hogy mindenből a legnagyobbat és a legerősebbet szeretem (autókból is az öreg Amerikaiakat!) és ugye a Góliát a nagyobb ! Viszont a 10mm -es gyorsabban lövi ki a lövedéket. Valamikor szeretném tuningolni is úgy hogy esztergáltatok hosszabb adapterhüvelyt, és .22-es vaktöltényt szerzek bele. Mivel mind a kettőnek 6mm-es a startpatronja, a 12mm-esnek vastagabb falú lenne az adapterhüvelye, jobban ellenállna a nagyobb erejű robbanásnak.

Szóval akkor melyiket vegyem ???

Előzmény: Heckler-Koch (309)
Gonosz Csiga Creative Commons License 2002.07.05 0 0 314
Hi!

Nem annyira a témában vág, de nem akartam új topikot létrehozni.

Szal a lényeg.
Hol lehet Colt 1911 A1-ről (tökéletesen) oldalról - lehetőleg mind a kettő oldaláról -, felülről, szemből és hátulról készített képeket szerezni?

Csiga

Heckler-Koch Creative Commons License 2002.07.04 0 0 313
Ezek az érvek roppant meggyőzőek voltak. :)

Ahhoz képest, hogy "a HK nagyot rúg", és "nem lehet pontosan duplázni vele" Glicza Csaba nyakra-főre nyeri a versenyeket a HK USP Expertjével...
Előzmény: killerlynx (311)
gvass1 Creative Commons License 2002.07.04 0 0 312
hi,
imadom az ilyen sommas megallapitasokat:-))Hanyfele SIG-gel es HK-val lottel te eddig?

Merthogy melyik SIG-nek kicsi a tarkapacitasa? Talan a P245-e, ami 7 darab. De peldaul a P226 9 mm Luger valtozatanak 15 db, es teheto bele 20 darabos tar is. Akkor ez most mihez kepest kicsi?

Es melyik HK rug nagyot? A P7M8 pl. kicsit rug hatra, egy .45 ACP USP Compact meg tenyleg nagyot...ugyhogy imho jobban el kene melyedni a reszletekben.

Előzmény: killerlynx (311)
killerlynx Creative Commons License 2002.07.04 0 0 311
A SIG-nek kicsi a tárkapacitása, a HK nagyot rúg nem lehet vele pontosan duplázni.
Szóval mindenki vegyen olyan fegyvert ami neki beválik.
mocama Creative Commons License 2002.06.16 0 0 310
Köszönöm a jelzéseidet!
Szerencsére a Problémák egy része nekem nem okoz gondot. A sütéssel teljesen elégedett vagyok, a markolat pont kézre áll, az irányzékot úgyis ki akartam cserélni.
A robbanásról és a megoldásokról még érdeklődkni fogok, nagyon kíváncsivá tett a dolog.

Várok további írásokat!

Heckler-Koch Creative Commons License 2002.06.16 0 0 309
A Glocknak nyúlós és relatíve nehéz sütése van, nehezebb vele pontosan dolgozni, mint más DA/SA fegyverekkel. Műanyag irányzékkal gyártják, ami igen hamar kopni kezd. A markolat szöge sok embernek kényelmetlen, ha magad elé kitolod a fegyvert, akkor a csőtorkolat az égre mutat.

A .40-es és .45-ös Glockoknak nem teljes méretű a töltényűre (unsupported chamber), ami több problémához vezethet, pl. a fegyver "felrobbanásához". (A 9x19 milisekkel nincs ilyen baj.) A gyár évek óta nem csinál semmit, hogy megoldja ezt a problémát...

Robbanó Glokkokról bővebben itt:
http://communities.prodigy.net/sportsrec/glock/gz-glock-kb.html

Ha öntöltő maroklőfegyverből a legjobb kell, akkor SIG és HK-n kívül egyebet én nem vennék.

Előzmény: mocama (308)
mocama Creative Commons License 2002.06.16 0 0 308
Én eddig csak .40-es Glockkal lőttem, azonnal a kedvencem lett. Szeretem még a Beretta 92-est és a SIGeket. A Glockról eddig kizárólag jót hallottam, de kíváncsi vagyok van-e v.mi hibája, baj vele. Ha v.ki tud v.mit, írjon!
Svath Creative Commons License 2002.06.03 0 0 307
Sziasztok :-))

Szerintem a Jericho 941F a legjobb.

yerico4 Creative Commons License 2002.05.31 0 0 306
lehet, hogy nem a legjobb helyen járok, de lehet, hpgy tudnátok segíteni. Szóval Airsoft típusú fegyvermodellek érdekelnének. Kint egész korrekt áruk van(kb 20-30 dollár), de az itthoni beszerzésükre még rájön a triplája postaköltségként, és ezt nem akarom kifizetni. Szóval hol lehetne ilyeneket venni Magyarországon?

yerico

zambre Creative Commons License 2002.05.31 0 0 305
jack kolléga!
Nyáron a kitűrt póló vagy ing nagyon jól takar! De valakinél láttam olyan közönségesnek látszó övtáskát, amiből egy rántással elő lehet venni a fegyvert, és még az irataid is elférnek benne.
Előzmény: jack (303)
gvass1 Creative Commons License 2002.05.30 0 0 304
hi,
maganteruleten: ahogy jol esik ugy hordod.

Kozteruleten pedig mivel - kozbiztonsagra kulonosen veszelyes eszkoznek minosul, csakugy, mint a flobert, vagy a nadragszij, vagy a horgaszbot - birsag jar erte, tehat kenytelen vagy jol elrejteni.

BTW: normalisan oltozott, normalis kulseju embert nem szoktak csak ugy atvizsgalni a rendorok.

A gaz-riasztohoz meg ugyis engedely kell. Anelkul nem is lehet tartani/venni sem!

Előzmény: jack (303)
jack Creative Commons License 2002.05.30 0 0 303
Köszönöm, miután meg vagyok gyôzve gumipityuilag, még egy kérdés: ilyen pisztolyt illetve gázfegyvert ugye az ámbör tokban hord...ez látszhat-e? Nyáron pl. amikor nem hordok zakót/dzsekit ami eltakarná, lehet-e övön, tokban hordani vagy csak táskában v. egyéb rejtett módon?
gvass1 Creative Commons License 2002.05.22 0 0 302
hi,
valoban kaphato tavaly nyar ota olyan gumilovedekes fegyver, mely szabadon tarthato. 10 mm es .45 kaliberben, 2 meterig hatasos, lagygumi lovedeket lo ki 400-500 km/h sebesseggel, aminek a hatasa olyan, hogy egy puloveren keresztul is csunya veralafutast hagy.
Semmilyen engedely nem kell a tartasahoz. Ara 15.500 es 34 ezer ft kozti.

Bovebben:
www.kaliber.hu
innen az archivum, es 2001. juliusi szam alatt talalod.

Ha egyeb info kell, akkor szivesen kuldok maganemilt az ugyben.

Előzmény: jack (301)
jack Creative Commons License 2002.05.22 0 0 301
Sziasztok, én nem értek a fegyverekhez, bár van egy-két darab ami nagyon tetszik...szóval egy kérdés: állítólag lehet kapni olyan stukkert ami csak gumilövedékkel használható, a hatása ha jól tudom olyasmi mintha gumibottal jól elpáholnák az embert...errôl szeretnék infókat kapni. Szóval szeretném tudni hogy valóban létezik-e és érdemes-e megvenni övédelmi célra. A barátnômnek kellene aki irtózik mindenféle éles és gázfegyvertôl, valami viszont kellene neki ami némi biztonság-érzetet vagy kötekedôk ellen esélyt ad neki...
indextc2 Creative Commons License 2002.04.05 0 0 300
Akkor pontos leszek. Az alkatrészek illesztettsége nem olyan mint egy M16-osban. Kissé táncolnak egymásban, ezért nem érdekes a kosz, mert még elfér, a lőszer is lazán fut ki a csőből, alig látszik a huzagolás nyoma. :)))
Előzmény: fenrir (298)
fenrir Creative Commons License 2002.03.29 0 0 299
"vagy a l?szernek is van benne valami szerepe a különbségben?(Mondjuk a 7.62-es lassabb,igy kisebb a víz ellenállása?)"
Na most magyarosabban:
vagy a l?szernek is van valami szerepe a különbségben?(Mondjuk a 7.62-es lassabb,igy kisebb a víz ellenállása?)
Előzmény: fenrir (298)
fenrir Creative Commons License 2002.03.29 0 0 298
Üdv!

Ezek szerint az AK csöve nagyobb többletterhelést bír(vastagabb,mint amennyi elég lenne),vagy a l?szernek is van benne valami szerepe a különbségben?(Mondjuk a 7.62-es lassabb,igy kisebb a víz ellenállása?)

indextc2 Creative Commons License 2002.03.29 0 0 297
Nos én 100%-ig biztos vagyok benne. :)

Az AK nem qrva sokat bír, hanem igénytelen fegyver. És ez a nagy előnye ! :) Nem számít neki az extrém hőmérséklet, a beázás, a pára, a por, és a piszok. Az igénytelensége egyébként, ha hiszed, ha nem, a kissé laza gyártási paramétereknek köszönhető. Minél használtabb egy AK, annál többet 'bír', hogy így fejezzem ki magam. :)))

Előzmény: szucsr (296)
szucsr Creative Commons License 2002.03.29 0 0 296
Lehetőség van rá, főleg víz alatt, de csak egyszer

Ebben en nem lennek olyan biztos. A viz a csoben meg nem biztos, hogy csorobbanashoz vezet. A Glocknak is van olyan modellje, amivel lehet viz alatt loni. Es az AK kurva sokat kibir!

Robi

Előzmény: indextc2 (295)
indextc2 Creative Commons License 2002.03.29 0 0 295
Lehetőség van rá, főleg víz alatt, de csak egyszer. :)))) Utána a cső már olyan mint a rózsa koranyáron. :))))

(Folyadékokban az erő minden irányban gyengítetlenül terjed ugye)

Előzmény: fenrir (294)
fenrir Creative Commons License 2002.03.29 0 0 294
Üdv!

Lenne egy technikai kérdésem:Lehet AK-val vizb?l l?ni?(Mármint vizzel a cs?ben)Több filmben is láttam,ugyanakkor a M16-os kézi könyve határozottan tiltja(a AK-éban nincs rá utalás).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!