Hát a mai állapot szerint igen.Az elmúlt 2 év elég sok munkát kivánt( építkezés stb), de azért megvagyok.De te meg belehúztál Pancsi fronton, ahogy olvasom a Pancsi fórumon
Egy kettétört alvázú u.ilyenről. Vajon mennyit pakolhattak rá????????? Kapott még róla első szőnyeget, ponyvát-és tartót, szőnyeglefogató alulemezeket, visszpillantót belülre a ami nem állítódik el, illetve az oldalablakokra elhúzó műanyagot is.Ja és GYÁRI rádiót is. CSak az előlap és a gombok hiányoznak róla, de működőképes. Tehát akinek van nem működő példánya, az segíthetne rajtam:))
Meg benzintankot is. Most evvel szívok!
Trofo: pont ugyan ez a platós kivitel, csak 83-as évjárat. De a tankján lévő felfogatások persze máshová esnek. Flex doki. Minek módosítanak ilyenen a kedves Kölni mérnökök?????????
Igaz,sose add el,max nekem.Vehetsz transitot is nagyban,van még két féle hosszúság,3 és 3,7 méteres raktérrel és 1,9 belmagassággal.Emlékszel a kékre az udvaromban?Abba befér egy ház is:) úgyhogy vegyél csak még egy tranyót ne csillagos márkát
Nem érdemes bontottat keresni,leszerelésnél könnyen törik.Nem tudom merre laksz de szinte minden nagyvárosban van cromax,amit pont az ilyen dolgokért érdemes látogatni
Mondjuk ilyen dolgokat kepes elveszteni az ember ugy, hogy eszre sem veszi utközben ... De van eleg pelda sajnos arra is, hogy ilyen dolgokat leszednek kocsikrol. Mult heten a haverom 22 eves passat-jarol loptak le egy kereket. Szep kopott gumi volt a felnin ... Hogy is mondta ...? Megelhetesi bünözes kategoriaja.
Ha nem is ide tartozik 100%-osan, de azert megkeredezem :
1., Tudja v.ki pontosan, hogy pl. jövöre meg el e a 96 nov.-i hatar tgk. bevitelenel EU-orszagokbol ?
2., Kb. mennyibe kerül egy 2,5D Transit tgk. eves biztositsa es adoja iden ill. jövöre (az emeleseket figyelembe veve) Mo.-on. A biztit szamoljuk ugy, hogy kb. 4-5 ev utan lenne bonusz.
Na nekem meg üveget kell cserelnem mert az oldalablak betetelnel (oldallemez kiflexelesenel) az üveg kapott par szikrat es most tele van rozsdapöttyökkel. :-(( Azt tudom, hogy a 95-00-eskhez passzolo (osztott) tükör kompletten eleg horror, föleg az elektromos müködtetesüek.
Egyböl kerdes a szakertökhöz tükör-ügyben: tudja v.ki, hogy ha pl. komplett tükröt akarok cserelni es az eredeti elektromos, akkor megvehetem e a manualisan allithatot es utanna at tudom e pakolni az eletromotort az ujba ?
Na szuper, azt hittem mar nekem kell megalmodnom .... :-) Ha jol latom, akkor ez talan egy hajszallal nagyobb mint egy berlingo. Igazam van ? En mondjuk evvel a kategoriaval nem vagyok annyira kibekülve, de mindenkinek masra kell a kocsi. En jövö ev elejen probalok egy maxi sprintert venni olcson (a transit melle), mert az en transitom neha mar eleg kicsinek bizonyul. Leginkabb butorszallitasnal ... Olyankor jo lenne, ha magasabb + hosszabb lenne. De ezek a dobozosok nem is ua.-t az osztaly kepviselik mint ez a tourneo. Eladni a transitot mondjuk nem fogom mert nincs ertelme. Amit kapnak erte, azt nekem böven megeri meg, ha rohasztom is csak egy udvarban leteve es csak neha veszem elö.
Cromaxnál 3151 ft.1087 Budapest, Asztalos Sándor u. 5-7.1238 Budapest, Grassalkovich út 56.1154 Budapest, Szentmihályi út 106.1173 Budapest, Pesti út 41/c
Üdv az Uraknak, kérdésem:95ös Transitra hol lehetne szerezni a vezetőoldali visszapillantótükör müanyag hátulját(vagyis elejét)?Tegnap egy napot utcán parkoltam Pesten,és valami büdös gyökér lenyúlta..
Sajnos még nem voltam lent Trafónál, csak segített, hogy legyen egy jó kis vezérműtengely az autómban. Illetve csak majdnem, mert a bontott helyett választottam egy angol gyártmányú újat...így nem vettem igénybe Trafó bácsi telefonos segítségét. Egy budapesti szervizben csinálták a gépet...és majd' másfél hétig nélkülöztem. Szerintem majd a kasztni helyrepofozásánál fogom a fizikai segítségét igénybevenni, meg jól megveszem a felújított karburátorát. Ha ideadja...:)
Na akkor, ha jol ertettem lent voltal Te is Trafo kartasnal. Kesz lett a kocsi egy nap alatt vagy otthagytad nala ? Ezeket a dolgokat altalaban egy het alatt intezik el (föleg a gepmunkat).
Egy kepet esetleg dobhatnal mert esküszöm nem tudom hany fajta kivitel van ezekböl az uj tourneo-kbol ... Ha jol tudom akkor tourneo-s forumozo csak a "connect_tdci" volt itt köztünk, de ö mar jo ideje nem irogat ide. Azert megkerdezheted esetleg privatban, hogy mit tud mondani a sajatjarol.
En (föleg ilyen kategoriaban) benzinest biztos nem vennek ! Es nem csak fogyasztasi különbseg miatt.
No, Drágáim, akkor ezzel is megvolnánk, még a jövő héten egy kicsit hosszabb út után meglátom a fogyasztást, és az is rendben, akkor a motor részével meg is lennék. Nagyon szépen megy a gépem, iszonyú csendes, és egyenletesen jár. Állítólag nem ártana egy új (vagy felújított) karburátor, de ezt mejd megbeszélem Trafóval, és akkor lesz az is. Annyi rengeteg mindent csináltak rajta, hogy két A4-es lapra tudták csak kinyomtatni a cserélt alkatrészek, tömítések meg a beleöntött folyadékok listáját.
Ahhoz képest ahogy odavittem, erős és egyenletes lett a motor, a hűtés teljesen helyreállt (folyamatosan az "O" betűnél van a mutató, a NORMAL feliratból).
Sajna így viszont előjött egy csomó új hang, most már hallani, hogy kicsit zúg a kinyomócsapágy, és az első rugók alatti gumilemez is hiányzik, mert most viszont a nagy csendben zavaró a rugók nyöszörgése...
Gyorsulási versenyre nem fogok járni vele, de jobban is gyorsul (vagy csak én érzem), és amikor elveszem a gázt, elég jól esik vissza a fordulat (ez eddig nem így volt).
A vezérműtengely valami angol gyártmány, a szerelők szerint jobb, mint a Cromax-os...úgy legyen. Azért köszönöm a segítséget.
Este biztos hülyének néztek, mert egy kis ideig álltam a gép előtt és felnyitott motorháztetőnél hallgattam a csendes motor járását. Tetszett....:)
A levegőrontással igazad van, de én meg inkább török fel mint a talajvíz, ahelyett, hogy tünnék el az öreg Transitommal. :) Trafó jóvoltából (vagy nem, de ez holnap kiderül) lett egy új (vagy bontott, de jobb mint ami benne volt) vezérműtengely a kicsi autómban, a hozzá való himbákkal, csapágyakkal, olajzócsővel. Meg ha már arra jártak, akkor gyorsan becsiszolták a szelepeket, felsíkolták a hengerfejet, szelepszárszimmeringeket, vezérműszíjat, feszítőgörgőket, az összes tömítést, olajat és hűtővizet cseréltek. Két új főtengely szimeringet is kapott, tehát ott sem szivárog mostantól az olaj. A szétszedésnél kiderült, hogy a termosztátházból kiszakadt az a réz kallantyú ami magát a termosztátot tartja, így azt is cserélni kellett. A karburátor beállítása elsőre nem sikerült, de a második nekifutást holnap letesztelem. (szegény paripa annyira megilletődött a sok új alkatrésztől, hogy iszonyú gyenge lett, alig akart menni. Állítólag kevés volt neki az előgyújtás, de holnap megnézem, hogy okés lett-e). Aztán extraként kapott egy új hűtővíztartály sapkát, és az olajcserénél is először mosóolajat kapott, csak utána locsolták bele a Mobil1 olajat... Még a kasztni helyrepofozása van hátra, egy kis fényezés, és akkor a nyagyjával megvolnék...
Aztán a 18"-os alu kerekek, 5.2-es motor chip tuninggal-turbóval , nitró, összkerékhajtás, stb....:)
A levegőrontással igazad van, de én meg inkább török fel mint a talajvíz, ahelyett, hogy tünnék el az öreg Transitommal. :) Trafó jóvoltából (vagy nem, de ez holnap kiderül) lett egy új (vagy bontott, de jobb mint ami benne volt) vezérműtengely a kicsi autómban, a hozzá való himbákkal, csapágyakkal, olajzócsővel. Meg ha már arra jártak, akkor gyorsan becsiszolták a szelepeket, felsíkolták a hengerfejet, szelepszárszimmeringeket, vezérműszíjat, feszítőgörgőket, az összes tömítést, olajat és hűtővizet cseréltek. Két új főtengely szimeringet is kapott, tehát ott sem szivárog mostantól az olaj. A szétszedésnél kiderült, hogy a termosztátházból kiszakadt az a réz kallantyú ami magát a termosztátot tartja, így azt is cserélni kellett. A karburátor beállítása elsőre nem sikerült, de a második nekifutást holnap letesztelem. (szegény paripa annyira megilletődött a sok új alkatrésztől, hogy iszonyú gyenge lett, alig akart menni. Állítólag kevés volt neki az előgyújtás, de holnap megnézem, hogy okés lett-e). Aztán extraként kapott egy új hűtővíztartály sapkát, és az olajcserénél is először mosóolajat kapott, csak utána locsolták bele a Mobil1 olajat... Még a kasztni helyrepofozása van hátra, egy kis fényezés, és akkor a nyagyjával megvolnék...
Aztán a 18"-os alu kerekek, 5.2-es motor chip tuninggal-turbóval , nitró, összkerékhajtás, stb....:)