Sziasztok! Esetleg tudna nekem valaki segíteni? Kia Ceed 1.6 CRDI (260 e Km) nehezen indul. hidegen sem könnyen, de üzem melegen kifejezetten nehezen... A tippeket előre is köszönöm! :-)
Szeretném megkérdezni, találkozott-e már valaki a Cee'd multifunkciós kormányának meghibásodásával. Eddig semmi baja nem volt, a férjem megnézte a biztosítékot, ami jó, mégsem használható a multikormány. Természetesen viszem szerelőhöz, de érdeklődnék van-e tapasztalat?
Köszi mindenkinek a választ! Néztem én Fordot focust is, sokkal több extrával ,de mivel legtöbbet városban használom, ezért annál "igénytelenebb" jószág kell. Benzinest is vettem volna, de abból gyakorlatilag nincs 1,6-os, mert az még úgy ahogy elmegy. Benzines 1.4 vvti corollám van, az beszipkázik akár 8-at is itt Miskolcon. Dizel vételár különbözet nem játszik most, ezért választottam,mert imádom a nyomatékot.
Segítségeteket szeretném kérni. Kia Ceed 2007-es, tankolás után, mind az üzemanyag szintjelző, mind a komputer a tankolás előtti állapotot mutatja, és nem mozdul. Volt valakinek hasonló, érdemes-e megpróbálni rátankolni, van-e valami csere nélküli megoldás?
Érdemes belevenni, hogy mennyi a casco, mennyi a szervizelés, stb. és persze, hogy tetszik e a többi egyike. :-)
Nekem országúton általában 4.7-et, pályán 5.8-at, Bp-en 6.3-at kér.
Zaj, passz. Ez részben sajnos gumifüggő is. Az első szériás gyári Misik E3A csodái katasztrófák, cserébe nem kopnak.
szerintem pont azért szeretne ceedet, mert a vw 1.6 dizele és a ford (ami ugye a pözsó citroen féle 1.6 hdi) motorjaiban
ott a részecskeszűrő és a 2T lendkerék.
a fogyasztásba nem tudok beleszólni, de ha pl fél literrel eszik többet egy kombi ceed a golf plusnál vagy kombi golftól és a kombi focustól , akkor jól járt, mert a fent említettek cseréje jóval több mint a fogyi különbözete.
én inkább a belső hangra (csendre) lennék kiváncsi, a vw és fordhoz képest milyen a ceed 1. ráncfelvarrt dizel kulturáltsága, mert meleg motorral a crdi ceed akár egy benzines...
de nem tudom télen mi a helyzet, illetve amig be nem melegszik. pl az én 1.5dci rönó motorom sokat utóizzít kis fordulaton és gázpedál állásnál, aminek csörgős hangja van.
Én lehetőség szerint EURO IV-est keresnék. Jobban megy, kevesebbet fogyaszt, nincs részecskeszűrő.
Tempomatot tudsz bele rakatni utólagosat, a gyári hátsó ablakemelő horror áras utólag. Alternatíva biztos van.
Ha sok infóra, tanácsra van szükséged, akkor itt találsz: http://forum.ceedclub.hu
Autóvásárlás előtt állok, és mindenképp Cee'd-et szeretnék, és dízelt. A kiszemelt példány, egy nem túl felszerelt autó, de az igazolt előélet, és a vonóhorog, télikerék kombó sokat feledtet. A kérdésem: tényleg annyival jobb a dizel motor, mint a többi gyártóé? Valóban láncos, ill nincs kettőstömegú lendkerék? Utólag lehet gyári extrákat beépíteni? Pl hátsó el. ablak, tempomat. Sajnos nincs túl sok eladó kocsi. Egyébként ez lenne a kiszemelt példány:http://www.hasznaltauto.hu/auto/kia/ceed/kia_ceed_sw_1.6_crdi_lx_euro5_1._tulaj-7998410
A jelenség oka,hogy az ékszíj megcsúszik és ez adja a hangot.A hiba okozója sok minden lehet:laza az ékszíj vagy valahonnan nedvesség kerül az ékszíjra vagy elkopott az ékszíj esetleg az ékszíjtárcsa is kopott már..
Nyomkod meg az ékszíjat a leghosszabban szabadon lévő résznél,elég keményen kell megnyomni,hogy benyomódjon kb .10kg-nyi nyomóerővel nyűlhat max 1cm-nyit.
Egy lámpával nézd meg az ékszíj bordáit nem repedezettek vagy nagyon kopottak-e,néha még kihullot darabok nyomai is felfedezhetők.
Hasonló módon szemrevételezd az ékszíjtárcsa bordázatát is.
Előfordul,hogy a vízpumpáról csöpög rá a fagyálló és azért visít.Figyelni kell a kiegyenlítő tartályban a szintet.