Keresés

Részletes keresés

pityy palko Creative Commons License 2017.02.03 0 0 138798

Erre gondoltál?:-)))

Előzmény: hul (138796)
fekvőrendőr Creative Commons License 2017.02.03 0 0 138797

Azért vannak halovány emlékeim a Nevio beli esti sörivásról is.  :-)

Előzmény: hul (138796)
hul Creative Commons License 2017.02.03 -1 1 138796

Azért van kérem egy rítus: nappal (amikor a nyaldosó hullámok özöne jön) akkor a jótékony hűsítő sör a nyerő. Estve sütögetés után pedig a mély alvást megalapozó jótékony gyógyszer, a bor következik, kifejezetten orvosi javaslatra. Nem mondom, hogy a napi ajánlott mennyiséget nem lépjük át, de az éves átlag rendben van. 

Előzmény: pityy palko (138795)
pityy palko Creative Commons License 2017.02.03 0 0 138795

........................... = térdének kalácsát!:-)))

 

Előzmény: pityy palko (138794)
pityy palko Creative Commons License 2017.02.03 0 0 138794

Azért néha van jelzés értéke ennek a +- nak. Szerintem Lizus a negyedik + és mint látod, avval a veresboros mondatoddal nagyon eltaláltál egy érzést! :-))))

Idézném nagy koszorús költőnk, Blázser Bozsó sorait:

 

"Miközben a tengerben állva issza a malagát,

A hullámok csendesen nyaldossák a .........................":-))

Előzmény: hul (138792)
Lizus11 Creative Commons License 2017.02.03 0 1 138793

Az utolsó mondataidra utalva,csak fájdítod az ember szívét!Hol van még a nyár???😊

De ahogy olvasom a fórumot,már mindenki készülődik lelkiekben a tengerhez!😊

Előzmény: hul (138786)
hul Creative Commons License 2017.02.03 0 1 138792

Ez a +, - egy nagy baromság. Viszont többeteknek a nevét már én is jól ismerem és várom is a bejelentkezéseteket:-) 

Sajnos egy ragyogó barátom, akivel itt ismerkedtem meg, és a tengeren találkoztunk, elsőre véletlenül, aztán szándékosan és ezt megismételtük párszor... szóval áttelepült Németo.ba, de remélem hozza még a lányait nyaranta... Szerencsére az én gyermekeim -a felnőttek is- bár sokfelé jártak azóta, de az Adria nekik is "behatolt a bőrük alá". Remélem az ő gyerekeik is ott fognak elsőre totyogni, mint ők anno. 

Ennyi jó ember, mint itt is...véletlenek nincsenek, ennyi adriabarát nem tévedhet! 

  

 

Előzmény: pityy palko (138791)
pityy palko Creative Commons License 2017.02.03 -4 0 138791

Csatlakozom az urakhoz, és akkor már meg is van a 3+, de aki a mínuszt adta, annak szívesen megnézném a hemlokát a szálkeresztben!:-))

(Természetesen a távcső alatt semmi pukkantó, még pezsgős üveg sem). :-))

Buba1 Creative Commons License 2017.02.03 0 0 138790

Nagyon köszönöm az infót. Persze azt tudom, hogy az Adria nem a Vörös-tenger de hátha vannak még általunk nem ismert helyek!

Előzmény: ersekildiko (138783)
szaja11 Creative Commons License 2017.02.03 0 0 138789

Gratulálok! Gyorsabb voltál.

Előzmény: wdriver (138787)
szaja11 Creative Commons License 2017.02.03 0 0 138788

Csak az utolsó pár sorodhoz szeretnék hozzátenni valamit: El mész ám a büdös francba.... :) Belegondoltam a szituációba és csorog a nyálam és sír a szemem hogy még nem lehetek a szereplője a helyzetnek!!!!!!!!!!! De már a sátorhelyet lefoglaltuk és jöhet majd a hűs fuvallat és a jó bor. 

Előzmény: hul (138786)
wdriver Creative Commons License 2017.02.03 0 0 138787
utolsó mondatokat ne is emlegesd :-) én most kicsit inaktív vagyok HR ben... :-/ tavaly ilyenkor már biztos egyszer megjártam krk szigetet meg előtte is.. sebaj lesz még jobb. halas hely ötleteket jegyzem köszi! és nagyon remélem hogy az antsz ' nem teszi be a lábát még egy darabig az általad sorolt titkos helyekre :-) annyi még hogy korán kell kelni, vagy ami mégjobb magadnak gyűjteni kagylót fogni halat. ebből nekem csak pár típus sikerült :-)
hul Creative Commons License 2017.02.03 -1 4 138786

Mosolyogtam... jót írtál. A halvásárlás rítusa nálam a következő: először is, hacsak lehet, halat a halpiacon veszek és reggel. Korán. Ha az öreg horvát nyugger hajóskapitány barátommal, akkor kettesben. Végigmegyünk és végignézzük. (pl. Splitben a halpiacon...ott el vagy veszve, a bőség zavara. De reggel 8-ra már ki is mosták a csarnokot.) Namost: ha a hal átfagyott, vagy opálos a szeme, "friss", de nem rúg vissza a húsa, akkor tovább megyünk. Kicsi rutinnal megítélhető. Persze a többi sem romlott, csak ha már, akkor... Néha várni kell egy fél órát és érdekes módon jön az áru. Ilyenkor kb. fél 7 van. Szóval ruganyos, illat nélküli, tiszta szemű hal jöhet, mondjuk nem baj, ha nem adja k.drágán. (Barátom szerint csibészek, idényen kívül felébe sem kerül)

Második verzió. (ez is Trogír és környéke) Visszafelé északnak, a parti úton minden tábla nélkül van egy kis parkoló és egy kapu, meg lejárat. Lenn pedig a bőség, drótketrecek a vízben és mindenféle tengeri herkentyű élőben. Egy db. mérleg és gyakorlatilag a tengerben állva, billegve a deszkákon, mondod, hogy még kettőt v azt ne, mert kicsi v éppen túl nagy. Ez a piaci ár feléért és garantáltan friss. Kagyló is...

Kagyló/osztriga- a Peljesec elején! A stoni bejáraton át, elhagyva Stont, jobbkanyar, ott a kagylóáruda. Ez az öböl híres erről és érdemes megállni és bevásárolni - ha le tudod hűteni estig, ugye.  

Elmesélném az ÁNTSZ az egész árusításra sírva csapná össze a kezét, nem "EUkonform"-ak az árudák, lehet az árusnak nincs egészségügyi kiskönyve...de a dolog remekül működik. És ez csak példa volt, mindenfelé fellelhető valami "megoldás". Krk városában egy reggel 12 féle tintahalat számoltam az árusnál, azért zavarba tudnak hozni.

Bevallom, vannak kivételek nálam is, jó a bolti halkínálat (friss!, és csak reggel, mert elfogy). Ha nincs más forrás éppen. A fagyasztott tenger gyümölcsei is tök jók, bátran meg lehet venni!

Szeretném idecitálni a nagyon jó fehérborokat pl. a kagyló elkészítéséhez. Nagyszerű vörösek is vannak, bátran iható... mondjuk éjfél felé, a parton egy kövön ülve, vagy egy teraszon, vagy akár a sátor előtt, a lengedező tengeri fuvallatban...

 

Előzmény: wdriver (138784)
HENZA103 Creative Commons License 2017.02.03 0 0 138785

Tisztelt Fórumtársak.

 

Idén Dalmáciában szeretnénk nyaralni, Zára környékén keresünk szállást kb 16 fős társaságnak, ami nem egy hálás feladat. Eddig csak az Isztrián voltunk, Rovinj apartman, tavaly Porec szállodában. Első gondolatunk egy teljes ház, vagy házrész kibérlése volt, grillezővel, ahol egy-két este lehet sütögetni, és a gyerekeket sem kell folyton beszabályozni, hogy csöndben legyenek. Nem sikerült ilyet találni, de ha valakinek lenne ötlete, hálásan fogadnánk. Napok óta olvasom az infókat, amiből számomra az derült ki, hogy Zára környékén nagy élet van, óváros, nyüzsgés, esti séta, sok étterem, de a part nem annyira jó. Néztem Borikot, amiről úgy hallottam, fizetős, meg Kozinot, ami elvileg egy halászfalu, több hozzászólásból az derült ki számomra, hogy itt talán sekélyebb a víz, lassan mélyülő szakaszok vannak. Találtam egy-két  jónak tűnő szállást, de a partja nem volt a legszebb, olyat is olvastam, hogy a sziklás részen a gyerekek könnyen megsérülhetnek. Bibinje árai kedvezőbbek, nem tudom, mi az oka, erről annyit sikerült kiderítenem, hogy egy kis falu, egyetlen étteremmel, fagyizóval.  Érdeklődnék tapasztaltabb fórumozoktól, hogy hol érdemes nézelődni, olyan helyszínt lehet-e találni, ami inkább Zadar belvárosához van közel, de a strand is szép?

 

 

wdriver Creative Commons License 2017.02.03 -1 1 138784
Pierre, igaz hogy drágább a Krk-i nagy áruház is mint egy Zágráb melletti, de még mindig az a legjobb ha van lehetőség autóval bevásárolni. de való igaz, hogy a parton minden mindenhol drágább.

Hul,
teljes mértékben egyetértek amiket írtál hogy ha ott vagyok nem Lidl és nem rántott hús :-) piac alapvető persze azok is ugye változóak, a legjobb ha megtalálom a nénit bácsit akinél saját paradicsom van, mégha kicsit drágábban is adná mint a lidl. halat nem tudom. kagylót olcsóbban vettem konzumban mint a piacon, nem tudom ezzel mi a helyzet.. meg a hallal ugyanígy. aztán lehet hogy az nem olyan friss? annak kell lennie.most ne nézzük hogy zárórakor talán lehet olcsóbban piacon halat venni, hallottam ilyet :-) vagyis nézzük mert az is jó módszer. na jól elbeszélgettem magammal :-D
ersekildiko Creative Commons License 2017.02.03 0 0 138783

Mások ezt ajánlják. Saját tapasztalat (igaz nem túl friss), szintén a Kamenjak félsziget egyes öblei, Veli és Mali Drvenik egyes helyei, Stari Trogír és Sevid. 

Előzmény: Buba1 (138781)
hul Creative Commons License 2017.02.03 -1 0 138782

A júniusi vízhőfokra egy szösszenet: kell némi időt hagyni, hogy a tenger nagy vize felmelegedjen, hogy aztán még októberben is -úgy mondanám- ne legyen nagyon hideg. A másik, hogy délen előbb és jobban felmelegszik, mint pl. az Istrián.

Konkrétan június végén is voltam többször, és kellemesnek bizonyult ott lenn délen, viszont a főidény július-augusztus sokkal sokkal kellemesebb. Tegyünk hozzá, hogy nagyon meleg tud lenni az idő főidényben, éget a nap, ha óvatlan vagy és van, akinek ez a meleg a sok.

Élelmiszer árak. Hát csak olvasgattam, hogy x% meg kisbolt, nagybolt... A főidényben minden kicsit drágább. Ottani barátunk mondja, hogy a piacon a friss hal 3x-a a májusinak... Ami biztos, hogy a sok évvel ezelőtti árakat el kell felejteni, rohadtul megdrágult minden, az éttermi árak a frekventált délolasz területek árainál nem alacsonyabbak, sőt-ez személyes tapasztalat. Sajnos a boltok nagy részébe beszivárgott a kerek és szép, de ízetlen fagyasztott paradicsom, hol van már a 4 kunás háztáji?! Aminek íze is van! Úgyhogy ha jót akartok menjetek a piacokra, minden van és csodás. Mondjuk van egy szemléletem, hogy nem a Lidl-t keresem mndenfelé, hogy egyformát ehessek, hanem a helyit, nem akarok Heineken sört inni ott is, ha tudom nagyszerű helyiek vannak... Persze az egy biztonság, hogy a megszokottat keressük, viszont az is jó dolog, hogy ott nem rántotthúst ennék, hanem kalamárit, bárányt, halat, csevabot: nagyon tudják és finom!

De! Azért ésszerűen vásárolva minden van, ami jó, másrészt nem szabad azt a hibát elkövetni itt sem, hogy forintosítunk. Ausztriában és nyugatabbra se helyes, mert siralmasan keveset ér a forintunk, tehát jobb nem mindent a mi szemüvegünkön keresztül megítélni. 

Buba1 Creative Commons License 2017.02.03 0 0 138781

Sziasztok, évek óta járunk Horvátországba és egyre kevesebb az olyan hely ahol lehet (érdemes) snorkelezni. Tudtok esetleg olyan helyet ajánlani ahol még van mit látni a tengerbe?

Béci 72 Creative Commons License 2017.02.03 0 0 138780

Gyerekeink ha vizet látnak,nehéz őket visszatartani!

Horvát ismerősünk a facebookra tett fel videót Biograd mellől,melyen iskolás fiai dec.26-án fejest ugráltak a tengerbe.

Előzmény: andreas19 (138779)
andreas19 Creative Commons License 2017.02.03 0 0 138779

A mi családunkban nincsenek fókák, jegesmedve is csak egy.

:)

 

Előzmény: Béci 72 (138768)
pityy palko Creative Commons License 2017.02.02 0 0 138778

Csalánra? Ilyenkor?:-)))

Előzmény: Pierr_Kardán (138777)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.02.02 -1 0 138777

Mi van, Palkó, csalánra pisiltél? :-))))

 

Van vagy 15 hsz-e, majd ha ő is veterán lesz, akkor már tudni fogja a dolgokat...

Előzmény: pityy palko (138776)
pityy palko Creative Commons License 2017.02.02 -2 0 138776

Vidd a kurzort a nick nevedre és klatty a bal gombbal. Megjelenik az adatlapod. Ott ugyan ezt megcsinálod a hozzászólásokkal és máris meg van, hogy hol, mikor mit írtál.

 

"segítő szándékú válaszokat és az építő jellegű kritikát is."

 

Ne haragudj, de ez egy olyan csinovnyik jellegű duma a 60-as 70-es évekből. Már csak az elvtársakat kell hozzá tenni!:-)))

(Amikor annak idején ilyet mondtak az embernek a seregben, az kapásból 14 nap laktanya fogság volt).

Előzmény: Törölt nick (138769)
Rezsee Creative Commons License 2017.02.02 -1 1 138775

Lidl-es tapasztalat Losinj-on: az áruk kb 60%-a szinte forintra annyi volt, mint nálunk, 30%-a valamivel drágább, 10% kicsit olcsóbb (!) mint itthon. Pedig mondhatni frekventált helyen, ráadásul szigeten.

Előzmény: Pierr_Kardán (138774)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.02.02 0 0 138774

HO-ban az a fura, hogy sajnos a tengerparton nemcsak a kisboltok drágábbak, hanem a nagy hipermarketek is :-(

 

Pár éve, amikor Malinskán voltunk, akkor vásároltunk többször a helyi Plodine szupermarketben. Aztán hazafelé jövet megálltunk a karlováci Plodinében is és megdöbbenve láttuk, hogy rengeteg terméknek kb. 20-30 %-al alacsonyabb az ára, mint Krk-en :-(((

Előzmény: wdriver (138773)
wdriver Creative Commons License 2017.02.02 0 0 138773
én mindig ha valaki kérdezi az élelmiszert azt mondom meg kell látogatni a kinti boltok honlapját. legyen az konzum, Lidl vagy bármi, simán. hr végűt megkeresni. és akkor van egy alap hogy mihez viszonyítsunk. drágább lesz a kisbolt, mégdrágább a strandhoz, hotelhez közeli kisbolt. :-) ennyi.
pityy palko Creative Commons License 2017.02.02 -2 0 138772

Ez csak akkor lenne érdekes, ha egész évben ott vásárolnánk, de két hét alatt csak a 15% osztva 52-vel és szorozva kettővel= 0,57692307692%-al kerül többe az élelmiszer!:-)))))

 

Előzmény: Gumped Papó (138770)
Gumped Papó Creative Commons License 2017.02.02 0 1 138771

index lenyelte a linket :-((

 

szóval itt van a felmérés

Előzmény: Gumped Papó (138770)
Gumped Papó Creative Commons License 2017.02.02 0 1 138770

szokott itt vita lenni, hogy milyenek az élelmiszerárak Horvátországban

 

itt egy objektív felmérés, bizony Horvátországban kb. 15 %-al kerül többe (91/79) az élelmiszer, mint Magyarországon

 

szubjektíven érezhetünk többet is, meg kevesebbet is, de átlag 15 %-os különbséget fog érezni

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.02 -1 1 138769

Mindenkinek köszönöm a segítő szándékú válaszokat és az építő jellegű kritikát is. (Kerestem, de nem találtam meg azt a részt. Ha mar egyszer válaszoltál korábban akkor most nem kotelezo ujra leírni a korabban adott válaszaidat)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!