Múltkor szóba került a talajfordítás. Hátha még nem mindenki látott ilyet.
Ezt itt nem fa, hanem szőlő alá fordították, így csak 40 cm mély. (Pár napja fényképeztem az egyik gyümölcsöskertem közelében, a flakon a szélső barázda alján áll, onnan lett kifordítva a fölötte lévő világos hegy.) A megfordított talajba aztán valóban csak lyukat kell fúrni ültetéskor.
Köszönöm, be fogom szerezni, egy biztonságosan termő fajtát szerettem volna kérdezni. A különlegességekhez gyakorlat kell, én pedig nem vagyok kertész.
Köszönöm szépen! Jókat írnak róla, magamtól nem találtam volna ki, ha ilyen hideg telek vannak fontos a fagytűrő képesség is. Sok kertészet van a környéken, valahol biztos kapni.
Ma szúrós iszalagot, népi nevén ördögcérnát irtottunk, van sajnos bőven. Vajon van arra hatékony módszer a metszőollón és a láncfűrészen kívül?
Kajszibarackfát szeretnék venni úgy döntöttem, őszibarackért inkább felmegyek a hegyre :) De sok jó fajta van. Mondanátok nekem olyan finom fajtákat amiből érdemes vásárolni? Megköszönném tisztelettel :)
A háromezredik levél környékén megtaláltam a "bio" permetezési módszered. Azért annyi jó van benne hogy így "nemzetközi nőnapon" megtudhatja magáról az ember hogy helyesen működnek a megérzései.
Én is próbáltam már 'visszaforrasztani', volt is amikor sikerült - ideiglenesen. Néhány év mulva 'magától' lehasadt. Én leoperálnám és a többit nevelném úgí, hogy pótolja. (Fotó?)
Remélem, nem a vak vezet világtalan este áll elő, ha én is próbálok tippet adni azzal kapcsolatban, hogy a friss telepítésű kajszi nem terem. Hasonló probléma megoldására kerestem a választ, és egy környékbeli kertész (szakképzett) javaslatát osztom meg. Szerinte a probléma tipikus, és az a magyarázata, hogy a korábbi kajszi ültetések kivonták a talajból a vasat (tápanyaghiány állt elő). Szerinte régebben ezért trágyáztak vágóhídról szerzett marhavérrel (hemoglobin vas-hemoglobin), ami "felhúzta" a termőképességet. Ez ugye nem könnyen járható módszer, de az alapelvnek megfelelően én vasgáliccal tettem egy kisérletet. Majd Júliusban megírom, hogy sikeres volt-e. A vasgálic olcsó, nincs vele macera mint a marhavérrel, egy próbát talán nálad is megérne.
A hegylakó című filmben van a "csak egy maradhat" szlogen nem? :) Én Szentendrén voltam őszibarackosban egy olyan hegyen ahonnan lehetett látni egész Budapestet, nagyon szép hely. Szedd magad barackos volt, finom sárga húsú barackkal.
Na azért az apró fehér kesernyés barack , meg a teszkó polcán található dobozolt hűtött apró éretlen olasz barackon kívül találni még más barackot is , csak nem a multiknál kell keresni . esetleg egy helyi termelőtől a helyi piacon vásárolt barackot kellene megkóstolni , hát ha különb lenne mindkettőnél .