Tudja valaki, hogy mi történt Zalabér-Batyk bizt.berével? Ma este vörös jelzők mellet haladtunk be a 9538sz. vonattal, és így is jöttünk ki. Mi lehet az oka, hogy hívójelzést sem kaptunk? (Pókaszepetken még nem figyeltem fel arra, hogy csak lassan döcögnénk, de amikor Türjén leszálltam Ötvösön még vörös volt a bejárat, és úgy néztem, hogy a vonat ott is vörös jelző mellett haladt be, bár ezt a hóesés és a távolság miatt nem mondom biztosra)(Aki nem ismerős a környéken, Pókaszepetket és Ötvöst Zalabér-Batykról vezérlik)
A működése egy kapcsoló állásától függ :), amely jelenlegi helyzetéből kifolyólag (PZB aktív) szerintem az elmúlt pár évben e berendezés még csak feszültség alatt sem volt.
Okos, és precíz utasításaink a mai napig elfelejtették definiálni, mit is kell értenünk váltókörzet alatt, holott ez egy igen fontos fogalommeghatározás lenne, különös tekintettel a számos hivatkozásra, melyek elsősorban az alkalmazható sebességre vonatkoznak. Azaz a szabály sz*r, és nem egyértelmű (tulajdonképpen alapjaiban hiányos), a többi ezek után hiábavaló fecsegés.
Bejárati jelző után váltók vannak, aztán egyszercsak elfogynak, majd egy kicsit odébb újra vann egy váltó. Most akkor az is a váltókörzetben van, vagy sem? Szóval...
Ha olvasnál!!!! De ha nem tudsz vagy akarsz, akkor le is "rajzoltam" Neked!
De mivel nem olvasol és nem látsz, csak hitetlenkedsz ........
A megfejtés!
Szóban itt (ismét) és le is rajzolva a 9425 HSz-ben.
Bejárati oldalon a bejárati jelzőtől a következő főjelzőig!
Hozom Neked a magyar gyakorlatot (ma is megtalálja minden mozdonyvezető e fogalom nélkül is, honnantól fokozhatja a szerelvényével a sebességet), az osztrák elméletet és gyakorlatot.
Felesleges billentyűpöfölés a részemről az egész, hiszen úgyis csak azt hajlandóak elhinni nagyon sokan, amit beléjük vertek itthon évek alatt. Az, hogy valami működik máshol biztonságosan más módszerek szerint, az elképzelhetetlen.
Egy kérdésem van, miszerint a győri bizber miért olyan lassú, amilyen? Ez a rendszerben rejlő hibáknak köszönhető, vagy pedig eleve rosszul van kiépítve? A rendszert lehet-e, és hogyan lehetne gyorsítani?
Egy menetrenddel foglalkozó tdk-ba kellenek az információk, mert Győrnek a menetrendszerben eléggé fontos szerepe lenne, csak ez már a bizber korlátait feszegetné... :-(.
a szombathelyi gyorsot Sz.batta állította meg, mert "eltévedt". A vezér nyugodtan ment volna tovább Pécs felé....
Stimmel, így volt. Erről beszélek. Akkor honnan tudná, hogy hol a váltókörzet vége egy adott állomáson?? Bejárati jelző után váltók vannak, aztán egyszercsak elfogynak, majd egy kicsit odébb újra vann egy váltó. Most akkor az is a váltókörzetben van, vagy sem? Szóval...