Nálam is jelentkezik a hiba. Jellemzően meleg indításkor. Nálam amikor ráadom a gyújtást, az indításgátló sárga visszajelző ledje nem mindig villan fel. Amikor nem villan fel, akkor hiába teker az indító motor, nem indul a kocsi, úgyhogy nem is szoktam kínozni.
Néhány ki/be kapcsolás után szokott működni és csak akkor indítózok, különben csak leégetném az indítómotort, vagy lemerülne az akksi..
Most vittem szervizbe, azt tanácsolták használjam a másik kulcsot a kocsihoz és figyeljem. Ha azzal is jelentkezik a hiba, kicserélik az immobilizert, ha azzal nem jelentkezik akkor a kulcs a rossz és azt cserélik.
Hogy össze-vissza jelez a radar az nem normális semennyit futott autónál. Vidd el egy olyan szervizbe ahol érdemben foglalkoznak a problémáddal. Egyébként melyik ez a műhely aki ilyen magasról tojik a kuncsaftra?
Most voltam 2 hete kötelező szervízen (1 éves szerviz) Olajcsere volt, szűrőkkel, 1 éves futásteljesítmény kemény 6eKm :-D. Szóltam, hogy a vezető ajtón kéne állítani, mert nagyot kattanva nyílik és nehezebben záródik, ezt sikerült is orvosolni.
Még egy problémám volt, nevezetesen a tolatóradar. Fals jelzést ad, persze akkor nem csinálta, előtte és utána igen, most pl. folyamatosan produkálja a hibát. A két középsővel lehet valami, mert hátrafelé jelez, nem oldalra. Kocsi mögött természetesen nincs semmi. Mondta a szervizes munkafelvevő, hogy tisztítsam meg, mert a por, meg a festékvastagság miatt bejelezhet... 1, A tolatóradar szenzora műanyag és fekete... szerintem nincs is festve... 2, Nehogy már heti 3x mossam a kocsit, mert a por bezavar... :-)
Mivel a szerviz kizárólag a computer adatokra hivatkozik, hogy az nem jelzett hibát, így ennyiben maradt a dolog. Ősszel talán lesz erre egy napom, most sok a munka, így nem érek rá egy Siófok-Veszprém túrára...
Valaki szervizes, esetleg más felhasználó akinek volt ilyen hibája??? Ötletek? Gondolom ez nem normális egy 5-6eKm-t futott autónál, ugye?
Remélem én is, hogy fordításkor egyszer a magyar fogyasztókat (használókat) is számbaveszik e téren a pár kilkométerre a határ túloldalán készült gyárban. Már megbarátkoztam az egyébként egyszerű kezelésével és a beszédet lenémítva is kitűnően használható. Az biztos, hogy maga a gép nagyon szuper!
A helyit még nem kérdeztem, de ahol vásároltam az autót ott elmondták, hogy csak az utcanevek vannak magyarul kiírva. Ezért gondolom, ha a kereskedő ill. a szervizük rátudná a kocsi szoftverére tölteni a magyar nyelvű menűt, akkor már eleve úgy adják el.
Kérdezni szeretném, hogy a szalonból frissen vásárolt autómban lévő navigáció magyarosítását hol tudják megoldani. Mivel a kiválasztott autóban a FIFA kedvezmény csomagnak köszönhetően ez is benne volt, jó lenne azt annak is használnia acsaládban, aki a választható nyelvek egyikét sem beszéli. Csak megjegyzésképpen: Az talán nem szégyen, ha az idősebb korosztályban sokan nem beszélnek más nyelvet a sajátján és holmi általánosban tanult oroszon kívül, ha arra nem volt egyébként sem szüksége. Azért egy magyarországon forgalmazott, magyar mérnök által tervezett, szomszéd országban gyártott és az összes környező ország nyelvére (KIVÉVE A MAGYART) beállítható navigációt hogy lehet így itthon forgalmazni, hogy nem lehet érteni a vezetés közbeni információkat?
Sziasztok! Esetleg tudna nekem valaki segíteni? Kia Ceed 1.6 CRDI (260 e Km) nehezen indul. hidegen sem könnyen, de üzem melegen kifejezetten nehezen... A tippeket előre is köszönöm! :-)
Szeretném megkérdezni, találkozott-e már valaki a Cee'd multifunkciós kormányának meghibásodásával. Eddig semmi baja nem volt, a férjem megnézte a biztosítékot, ami jó, mégsem használható a multikormány. Természetesen viszem szerelőhöz, de érdeklődnék van-e tapasztalat?