Keresés

Részletes keresés

MayItBe Creative Commons License 2008.01.30 0 0 202

 

Na, végre egy frakcijótárs!

:-D)

Előzmény: mavtelep (197)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.30 0 0 201
Nálunk még vannak a piacon őstermelők, akiknél a paradicsom ahány db, annyi féle méret, néha picit repedt is, no az jó lecsónak, meg befőzni is.
Előzmény: MayItBe (196)
MayItBe Creative Commons License 2008.01.30 0 0 200

 

Cserépben is próbáltam már, de itt a szél is fúj mindig és amikor sokadjára borogatta le-, meg föl a teraszról/-on, akkor ezt is feladtam. Ha széltől védett helyre rakom, ott meg nem süti a nap.

Nem egyszerű ez a vidíííííííík itt!

 

 

Előzmény: boci boci tarka (194)
Nagylexikon Creative Commons License 2008.01.30 0 0 199
Én nyitottam nagy bociszemeket a témára, a receptet megköszönném.
Előzmény: Draco Domesticus (195)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.30 0 0 198
Érdekel, előre is kösz!
Előzmény: Draco Domesticus (195)
mavtelep Creative Commons License 2008.01.30 0 0 197

A cvekedlit  így kell enni !  

 Sziasztok!

Előzmény: MayItBe (175)
MayItBe Creative Commons License 2008.01.30 0 0 196

 

Ja, nekem is van technikám a jóparadicsom fellelésére! :-D)

A nem túl apró koktélparadicsom ilyenkor ehető - de a lucullus formában nem bízom. Nyáron meg a fürtös típusból szoktam több-kevésbé eltalálni az ízleteset, valahogy a formája és - ha van olyan, ami lejött a kocsányról, annak a résznek a formája - segít eligazodni. Nem szokták érteni, ha ezt így előadom, de mégis működik. :-)

 

 

 

 

Előzmény: Aragorn (193)
Draco Domesticus Creative Commons License 2008.01.30 0 0 195
Kedves boci!

Úgy láttam odaát, újdonság neked a szalvétagombóc. Nem akartam beleszólni - ez itt inkább főzős, és éppen most vasárnap csináltam vadashoz. Kicsit másképpen, de egy egész família dícsérte. Ha érdekel, írom.
Előzmény: boci boci tarka (194)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.30 0 0 194
Az én kertem is agyagos, északi, de azért mindig ültetek paradicsom palántát. Igaz, annyit terem, hogy még a palánta árát sem hozza be nyáron, ha nincselég eső, de paradicsom íze van. A paprika nem terem meg, azt nagy cserépben szoktam nevelni. Lehet a paradicsomot is így!
Előzmény: MayItBe (192)
Aragorn Creative Commons License 2008.01.30 0 0 193

És veszik ilyenkor is az üzletekben, a halványnarancs-árnyalatú, baromi drága, ízetlen x@rt...

 

Nekem az a tapasztalatom, hogy a fényes, élénkpiros, nagy paradicsomok a legízetlenebbek. Én inkább a narancsos-téglás árnyalatúakban bízom... ha kicsit szabálytalan alakú, kicsi és barna karcolásnyomok is vannak rajta, akkor majdnem biztos, hogy jóízű. :)

Előzmény: MayItBe (192)
MayItBe Creative Commons License 2008.01.30 0 0 192

 

Tényleg, a paradicsom, amit leszedsz a tőről és kicsit megtörölgeted, aztán lehet is enni....

Miket árulnak az üzletekben, atyavilág! Se íze, se bűze...nem is tudom, mikor ettem utoljára olyan igazi, kertben termett, jóízű paradicsomot!

És veszik ilyenkor is az üzletekben, a halványnarancs-árnyalatú, baromi drága, ízetlen x@rt...

(Sajnos, bár van kertünk, de a gyümölcsfákon kívül más nincsen, mert a föld olyan, hogy sok százezret kéne költeni arra, hogy valami megteremjen benne. A szomszédok közül próbálkoztak páran, aztán pár éven belül feladták...)

 

 

Előzmény: boci boci tarka (190)
Nagylexikon Creative Commons License 2008.01.30 0 0 191
én kenyeret ettem szőlővel sokat. Nameg nyáron ért az őszibarack, szegény anyám hiába főzött.
Előzmény: boci boci tarka (188)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.30 0 0 190

Húúúúú, az a jó ropogós cseresznye friss kenyérrel!

Nekem csak szilva és almafám van (meg sok bogyós), s ha kimegyek a kertbe, viszek néhány szelet kenyeret, a szilva még kicsit meleg a naptól...hááááát, az mennyei.

 

Ennél már csak a friss meleg paradicsom jobb, ha egyáltalán.

A zsíros és sajtos kenyér almával, az is isteni.

Előzmény: MayItBe (189)
MayItBe Creative Commons License 2008.01.30 0 0 189

 

Ez érdekes, a férjem, mikor elkezd érni hátul a cseresznye, szinte nem is eszik mást, csak azt - kenyérrel. Igaz, ő falusi gyerek volt. Én ilyet soha nem ettem.

 

Viszont amit szeretek: zsíros kenyér almaszeletekkel...[vagy a másik: kenyér vékonyan vajazva (rendes vajjal!), rá vékony sajtszelet - valami jó aromás - megborsozva és almaszeletek. Isteni!]

 

Előzmény: boci boci tarka (187)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.30 0 0 188
Ez igaz. Az uzsonna sokszor az volt, hogy felmásztunk az eperfára....
Előzmény: MayItBe (186)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.30 0 0 187

Jó kalóriadús. Két ilyen szelettel lehetett rohangászni egész nap.

Sokszor kaptunk olyasmit, hogy alma, szilva, szőlő vagy dinnye (idény szerint) csupasz kenyérrel. Ezeket ma is így eszem, ha egy mód van rá.

Előzmény: Nagylexikon (183)
MayItBe Creative Commons License 2008.01.30 0 0 186

 

Gondolom. De ma már sok minden borzasztóan hangzik.

 

Előzmény: boci boci tarka (184)
MayItBe Creative Commons License 2008.01.30 0 0 185

 

Hát lány már régen nem vagyok...:-)

 

Előzmény: Nagylexikon (182)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.30 0 0 184
Annakidején mindent megettünk, mert örültünk, hogy egyáltalán volt. 
Előzmény: MayItBe (181)
Nagylexikon Creative Commons License 2008.01.30 0 0 183
Anyám szerint olyat én is ettem és szereteem is, a 70-es évek végén.
Előzmény: boci boci tarka (179)
Nagylexikon Creative Commons License 2008.01.30 0 0 182
én vagyok a kisebbség kisebbsége, bors+porcukor.

Megkérdezhetem, te fiú, vagy lány vagy?
Előzmény: MayItBe (175)
MayItBe Creative Commons License 2008.01.30 0 0 181

 

Jézuskám, az sem lehet semmi...(zsíros kenyér kizárólag libából/kacsából kisült és/vagy sülthús zsír, tele fokhagymával...)

 

 

Előzmény: boci boci tarka (179)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.30 0 0 180
Vagy cukros-olajost.
Előzmény: boci boci tarka (179)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.30 0 0 179
Tán onnan van az averzióm, hogy a 40-es évek végén, 50-es elején rengeteg cukros-zsíros kenyeret kellett megennem......
Előzmény: MayItBe (178)
MayItBe Creative Commons License 2008.01.30 0 0 178

 

Jól teszed, a másságnak is vannak elemi jogai. Amúgy meg pont elég büntetés nekem, hogy minden alkalommal hallgatom családom tagjainak ezzel kapcsolatos megjegyzéseit (férjem só+bors, fiam: csak porcukor)...

 

 

Előzmény: boci boci tarka (177)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.30 0 0 177

Jesszusom! Hát te is az ellenséges oldalon állsz?

Kristálycukorraaaaaal?

 

Na, mindegy. Én elfogadom a másságot, mert egy olyan vagyok.

Előzmény: MayItBe (175)
MayItBe Creative Commons License 2008.01.30 0 0 176

 

Helyes, beraktam a Kedvencekbe, ezentúl itten lehet politikailag főzni...

:-D)

 

 

 

Előzmény: Nagylexikon (173)
MayItBe Creative Commons License 2008.01.30 0 0 175

 

Most gyanítom, írtam már ide...a cvekedlit borssal és kristálycukorral eszem...(ezen ki szoktak akadni...)

:-)

Előzmény: boci boci tarka (174)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.30 0 0 174

A háború a cukrosok és borsosok között szokott kirobbani.

Hiába, no. Ez a nemzeti megosztottság.....

Előzmény: MayItBe (172)
Nagylexikon Creative Commons License 2008.01.30 0 0 173
Elfoglaltuk, kitűztük a zászlót :)
Előzmény: MayItBe (172)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!