Semennyire. Max fenyesseget illetve ujabban az Faststone Adjust Lightening-jet szoktam hasznalni, ami nagyon jo arra, hogy a fekete kutyat utolag megvilagitsa :)
Egyebkent a regi kepek (sok ezer) is megvannak azon a helyen, ami latszik a profilomban, mint web-site vagy mifene.
Ha erdekel a miert, akkor kb annyi, hogy az S5600-zal nehez elrontani barmit is, a P uzemmod egy par beallitassal (mint pl ISO, Chrome, stb, megkombinalva exp compensationnal) brillians kepeket ad.
A HS10-nel nagyon konnyu barmit is elrontani, van egy tucat "okos" automata uzemmodja, nekem ebbol kb 2-3 tunt hasznalhatonak (az "N"-mod, amikor 3 kepbol csinal egyet - ez egesz jo belso kepeket ad vaku nelkul, a Sunset mod - ez brillians!, a panorama jopofa lenne, de nincs elo ember aki kepes ugy forgatni a gepet, hogy jo legyen).
Osszehasonlitasnak a seci potty co potty uk cimen lathatsz millio kepet, 2011 elottiek mind 5600, a 2011-esek HS10.
Valójában, tudását tekintve igen. Most ne a felbontási képességét vedd figyelembe! Egyébként pont abból kifolyólag, hogy ugyanolyan méretű érzékelőre nagyobb pixelsűrűség esik nő a zajosodás. Az S5800 már nem ismeri a veszteségmentes formátumot.
Az S5600 utódai közel sem tudnak annyit, mint ez a modell. A magasabb kategóriás gépekhez (S6500, S7000, S9500, S9600) nem szabad hasonlítani. Csak nézzétek vissza a topikot, hogy milyen fotók készültek vele!
Pl.ugyanarra a lapkára jóval több pixel/zajosodás/...RAW formátum...Azt mondják az okosabbak,ebben a kategóriában ez volt a Fuji csúcsgépe.Ha megnézed az árát,még most is jól tartja magát az újabbak eladó kategóriájához képest...
Tudom hogy nem ide tartozik és bocsánat érte, de hátha..:)
Eladó egy Fujifilm finepix S2800HD 14 megapixeles kompakt bridge fényképezőgép. Alig egy éves a gép, még 1év garancia is van hozzá, kifogástalan állapotban van. Azért döntöttem az eladás mellett mert egy tükörreflexesre akarom lecserélni. Mivel gyorsan szeretnék túl adi rajta elég rugalmas vagyok. Minden tartozékkal együtt.
Tapasztaltatok-e már olyat, hogy fókuszálásnál ki fehéredik a kijelző? Nálam az egyik opciónál csinálja ezt mikor arra tekerem ill. vakuzásnál is(vaku felugrik, villant is de a kép csak pár másodpercig látható, majd ki fehéredik). Mi lehet a gond? Bekapcsolt állapotban tekerem Auto opciónál csinálja. Nagyon ritkán vakuzok(más opciokat szoktam használni az autot nem nagyon-nem igazán szeretem). Eddig a géppel nagyon meg vagyok elégedve. Szervízbe nem szeretném vinni, mert csak el rontanák.
Én neki látam szét kaptam mint foxi a lábtörlöt ugyanis a bizonyos focus error hiba nálam is bevilant!!!
Laikus révén kb. 15 perc alat darabjaira szedtem 5 perc keresés után meg is találtam a hiba forrását!
Az objektivben van két kicsi mikro motor, és a micro motorban 1-1 db orsó az egyik orsó a hosszabb annak nem lehet baj mert kb. oylan 1.5 mm az átméröje viszont a kisebb orsó kb 1mm az átméröje és azon a menet már anyira pici hogy bolha f@szán a patanás na az kopik el !!!!
Ugye azon van egy szán de nem tudodm hogy ez a hivatalos neve az szabadon mozog az orson.
Kb 20 perc alat öszeraktam és müködott és egy darabig !
Laikus révén szerintem ha lenne egy iylenem kb 15 perc alat leforasztom profi forasztoval micro motort meg vissza is!
Nekem nem volt bonyolult az egész müvelet tehát nem tudom minek kérnek enyi pénzt hozzáteszem fényképezögépet még életemben nem javitottam autót annál többet.
Kérdés szerintetek hol lehet kapni iylen micro motort orsoval szánnal együt mert nem lehet több az ára 2000-3000 ft szerintem!
Az csak a sebessege, amit max videokeszitesnel vehetsz eszre. Nekem van M-es es H-s kartyam is, a H-s a gyorsabb, gondolom M, M+, H a rangsor. Meretben minden xD kartya egyforma.
Neked milyen 2 gigás kártyád van? Csak mert látok M+ jelzésű Olympus kártyát a neten a boltokban, meg sima M jelzésűt is, és attól tartok, hogy esetleg eltér a formátum, mint az SD, SDHC esetében.
En csinaltam most egy 200MB-os videot, radugtam a gepre es "Open folder"-rel megnyitottam (osoreg WinXP, ami mar megerett regen egy ujrainstallalasra es semmi media-magia)
Aztan athuztam a filet a desktopra, 1 perc alatt masolta (ennel jobbat nem is vartam sokkal, azert az xD kartya nem tul gyors)
Szoval szvsz a te windowsod van egy kicsit megzakkanva.
Üdv!Elkövettem.Ma 2 percnyi videót leszedtem róla 3.5 perc alatt.A Windows egyszerűen hibajelet ad, pedig a Fuji szoftveren működik a dolog, csak lassan.Ebből gondolom, hogy a gép és a kártya jó.
Es hogyan toltod le? A Fujit csak meghajtokent latja a gep vagy elkovetted azt a hibat, hogy felraktad a Fuji altal adott szoftvert?
Mondjuk 2gigas videot nem csinaltam meg, de volt egy 1gigas kartyam, amin csak videok voltak san diegoi szorfosokkel, nem emlekszem arra, hogy sokaig tartott volna letolteni oket.
Üdv!Nekem eggyel régebbi a gépem (S5500), de tökéletesen működik a 2Gb-os kártyával.Egy kérdést én is feltennék.A kártya adta hosszúságú videót hogyan tudom letölteni a gépről?Ez kb. 30 perc hosszúságú, és vagy kivárhatatlanul sok ideig tart, vagy én nem jól csinálok valamit.Utóbbi is elég sanszos.Köszönöm.
Bocs, hogy nem olvasok vissza, csak annyit szeretnék kérdezni, hogy az 5600-as viszi-e problémamentesen az 1 gigánál nagyobb memóriakártyát? Ilyen-olyan guglis találatokban olvastam pl. 2 gigás kártyával rendelkező gépről. Esetleg még nagyobbról valakinek infója... (mármint, hogy használható-e ehhez a típushoz)?
Most 1 GB-os van benne, de bizony néha kevéske... (filmkészítésnél, egyébként tökéletesen elég)
Tényleg... a gépem S5600-as csinál mostanába olyat, hogy ha aksit cserélek ujra be kell állítani mindent rajta... dátum, képméret stb... régebben nem csinált ilyet (csak ha vagy egy hétig nem volt benne aksi...) nektek csinált már ilyet a gép? Mi lehet a baja??
Én is "Ahogy a gépből kijön" dolgot pártolom.... Még véletlenül sem szerkesztenék semmit...
Nemrégiben kifelytettem ez irányú gondolataimat a természetfotós topikban, és ugy le lettem hülyézve mint annak a rendje... de legalább kiderült hogy a profik képtelenek egy jo képet készíteni ps nélkül.... én le voltam döbbenve...
Eddig is többre értékeltem a PS mentes képeket, de mostmár nem is érdekelnek a profik képei... ők PS-el fotoóznak nem pedig fényképezőgéppel...
Olyanokkal érveltek, hogy "ha nem sikerül eltalálni a legjobb beállításokat akkor csak minimálisan kijavítjuk (White Balance..stb..)", pedig szerintem pont ez lenne a fotós tudás, hogy ezt a helyszínen eltalálja az ember a beállításokat... , szóval a profi fotósok tudásában igen sokat csalódtam...
Érdemes utánnaolvasni, balahol itt, a 67030 Hsz körültől:
Ha ettől (az utólagos szerkesztéstől) frofi a "Profi fotós" akkor asszem én soha nem is akarok az lenni....
Jó látni ilyen természetesen szép képeket... Ezeket többre értékelem mint a természetfotós topik képeit (Tudva hogy azok közt nincs egy olyan se amibe ne nyultak volna bele utólag...)
Előre elnézést kell kérnem, hogy nem pont az S5600-hoz kapcsolódóan kerestem fel a topicot, de a minap vettem egy S5800-at, ami tudom kisöccse sem lehet az 5600-nak, de ami a lényeg, hogy hiába kutatok magyar nyelvű kézikönyv után, nem tudok rátalálni.
Ha valaki rendelkezik ilyennel digitális formában és szivesen megosztaná velem is kérem írjon rám.
Gyenge, elhasználódott, nem eléggé erős akksik? Próbáld meg 4 db minőségi alkáli elemmel, nem-e az akkumulátorod adta meg magát, amivel használod. Nem elfeledni, hogy általában a gépek 4 db ELEMRE vannak méretezve (4*1,5V=6V) és nem akksikra (4*1,2V=4,8V) így egy-egy gyengébb, illetve lemerült akksinál hamar előjöna hiba. Nekem is van olyan akksim amivel be sem kapcsolna, de más meg megy vele. Ugyan így az elemmel is vigyázni kell, mert az olcsó 100FT/4db elemekkel sem kapcsol be... Kicsit szánj rá, Energizer, Varta, stb elemekkel próbáld!
Talán inkább az S7000, mivel magasabb kategóriás gép, mint az S5700. Az S7000 a S9500-nak a közvetlen elődje. Esetleg nézz egy S9500-ast, vagy S9600-ast, bár, ha a fókuszsebesség döntő tényező, akkor inkább keress egy belépő szintű tükörreflexes vázat, egy nagylátóról induló zoomobival!
Segítséget kérnék: S7000-est vagy inkáb S5700-ast válasszam otthoni családi, hobbi fotózáshoz? 90°-ban autómata üzemmódban, és beltérben használnám. Fontos a fókuszálási és a shot-to-shot sebesség, valamint a kevés zaj. Szóval átlagos felhasználás, kreatívitással párolulva kicsit érzékenyebb felhasználónak.
Olympus C720 / 740 / SP550-es tapasztalatok után jó döntés-e a Fuji?
Hi! Én a memokártyát nem tudom ki szedni. Megnyomva kiugrik, de nem tudom kihúzni. A memória kártyára menti a képeket! Esetleg picit erőszakosabban. Vagy mi fogja belül(műanyag/fém dolog)? Valaki tapasztalt már ilyet. S5800 van szó!
Csak azért voltam kiváncsi expo ügyben,hogy mégis mennyit használhatta a gépet az előző tulaja.Az LCD-n lévő képszámozás alapján kb.2900.Meg egy elektronikus zár is elromolhat Murphy törvénye alapján.
Az miért is fontos? Ez nem tükrös, így nem igazán lényeg, nincs bennük mozgó zár ami széttkopjon. A FOCUS ERROR meg inkább ütődésre, vagy ütődés után pár hétre jön elő, nem expószám függő.
"In March 2008, Olympus introduced an adapter (part number MASD-1) allowing its latest cameras to accept microSD cards in the xD slot. This adapter works only with recent models like Olympus μ9000 that were designed for it because the MASD-1 adapter is purely mechanical containing no electronic components, and thus relies on support for the SD card protocol within the cameras themselves, though this fact is not advertised by Olympus.[3]"
Azaz ha a kamera kepes SD kartya kezelesere, akkor az xD slotban is tudja ezt. Mivel az S5600 nem kepes erre (SD kartya kezelesere) ezert nem mukodhet. (Persze elvben kepes lehet ra a softwere, csak erosen ketlem, mivel 2005 takekan a Fuji+Olympus az xD mellett kotelezte el magat, csak jo par evre ra adtak fel ezt es tertek at joreszt az SD formatum tamogatasara)
Ezek utan amikor a photoscape-et futtatod igy indul:
Ha megsem magyar egybol, akkor az also sorban levo ikonok kozul a kozepsore raboksz es a ...lang_3_5.txt-t valasztod.
Kilepsz a programbol, majd ujra elinditod es akkor magyarul fog neked csicseregni.
Ha ez megvan, akkor elinditod a Szerkesztot, megnyitsz egy kepet (baloldalon ott van a konyvtarszerkezet)
Alul latsz egy olyan fulet, hogy Objektum (azt kivalasztod)
Majd raboksz a "T"-re (Szoveg).
Ekkor elojon egy kisebb ablak, ahol a kepre helyezendo szoveget lehet varialni.
Az aljan van az "Igazitas" - eldontod hova akarod tenni (en jobboldalra tennem alulra, oda szoktak)
Majd a szovegdoboztol jobbra (az OK/kilepes alatt) levo EXIFre boksz.
Kivalasztod, hogy mit akarsz (a tetejen vannak az ido/datum dolgok), valaszd az elsot (Fotokeszites datuma YYYYMMDD)
Ekkor a szovegdoboz valahogy igy fog kinezni: "Text[D]"
Ebbol a Text az altalad irt szoveg, a [D] meg azt jelenti, hogy a datum kerul oda. Ha mast valasztottal az EXIF menubol (pl fotokeszites napja), akkor Text[D][DAY1] lesz a szoveg.
Ezt aztan szabadon varialhatod kedvedre - Pl "Jozsi szulinapja [Y] [M2] [DAY1]"
Persze jatszhatsz meg a betutipussal es egyeb nyalanksagokkal.
LeOKzod a Szoveget es visszakerulsz a kephez.
Es akkor most lassuk a medvet!
A kep alatt jobboldalon ott van a Mentes. Kivalasztod, hogy hova akarod es mikent (valaszd gyakorlaskeppen a Mentes uj fajlneven-t) es a JPG minoseget.
A datum ott van elmentve a jpg-ben. A photoscape tud olyant, hogy - akar batch mode-ban is - rategye a kepekre a datumot - vagy amilyen szoveget csak szeretnel.
Nekem egy finepix a850 es gépem van és sehogyan sem tudom beállítani,hogy a dátum megjelenjen a lementett képeken. Tudna ebben segíteni valaki? Köszi előre is.
Keresek valakit, akinek van egy ilyen 62 mm-s SOLIGOR Achromatic Close Up Lencséje Budapesten, mert szeretném kipróbálni, mielőtt megvenném, de boltban sajnos élőben sehol sincs. (Kérem, hogy mailben írj, mert nem érek rá végénézni minden fórumot, ahová beírtam ezt az üzenetet.)
azt már próbáltam, hogy nem kapcsoltam be pár napig ill. Elem nélkül is volt napokig. Nem minden kép sötét és nem teljesen sötét hanem olyan mint az ,jszakai fotó vaku vagy világitás nélkül.
Nem lehet, hogy az expozíció korrekció le van húzva? Próbáld meg, hogy kiveszed az elemeket és nem hagyod magához térni 1 napig. Utána mikor friss akksikat kap, hátha magára talál.
helló,
van egy kis probléma a géppel remélem van rá ötlet: mostanában egyre sürübben sötét képeket csinál az egész kép teljesen matt. Próbáltam másfelé fókuszálni (sötét, világos) de nem jött be. Nem tudom mi oka van autmatába is ezt csinálja. 5 fotóból 2,3 ilyen lesz.
Segitséget előre is köszi.
Azért az S1500-ast ne hasonlítsd az S5600-hoz. A nyomába sem ér. Az, hogy ugyanazon érzékelőlapka méretre sokkal több pixelt zsúfoltak, csak még zajosabbá teszi a képeit.
Én 8 évig használtam egy kis 2 Megapixeles Kodakot, és összehasonlítva a Fujival mind élességben, vagy színhűségben magasan veri Fujit. Én sem váltam meg tőle, és nem is adnám el semmijért.