Az imént szétnéztünk Timke lányommal a Meskán és vesztemre meglátott egy Tilda balerínát (10000ft) . Rögtön és azonnal Kell neki. Megígértem , hogy a 4. szülinapjára megvarrom neki. A baj csak az , hogy 17-én lessz a szüli nap. Megtud valaki örvendeztetni egy szm-val??? Ezer köszike!
Végre tegnap este 11-kor befejeztem a januári, közös babát és mutatom. Azt hittem hamarabb befejezem, de nem ment, ha meg akartam úgy csinálni, ahogy elképzeltem. Most Aura lányom teszteli :-)
A ruhája még kicsit gyűrött ki kel majd , de nem volt most lehetőségem rá, majd ha a cseppek délután lefeküdtek. Saját festásű selyemmolinó, és a kabátjára tűnemezeltem néhány gyapjúszálat és hópelyheket hímeztem rá. Mert ő Fagyhercegnő, ha jobb nevet tudtok neki, akkor szívesen elfogadom :-) A lényeg, hogy a téli évszakban fog nálunk díszíteni.
Én is olvastama felhívást. Ugye pamutfonaból kötitek? Szét is nézek majd a babaruhák között, emlékeim szerint vannak ilyen picik. Persze van amit kölcsönadtam. Mutatod a sapikat? Lehet itt is nyugodtan. Kíváncsi vagyok. Tulajdonképpen ha van kéznél egy 42 cm-es jéték csecsemőbaba, az montosan akkora, csak a koraszülöttek még véknyabbak.
Tegnap éjjel visszaértünk a Nürnbergben rendezett Játékkiállítás és vásárról. Az évek során sohasem sikerült bejutni a játékmúzeumba, az idén ezt megtörtük és sikerült 2 órát nézelődni. Igaz, nem lehet fényképezni, azért pár kép erejéig megszektük a tilalmat. Íme néhány kép és talán szembetűnő, hogy Rubik játékot is találtunk:-)))
Igen , nekem is nagyon tetszenek , és végre rájöttem hogy hova kell tenni azt a két gombos izét is rajta . Tudod én is megvarrtam volna már , de egy felhívásra most sapikat kötünk a koraszülötteknek a Hamupipővel közösen , meg a fórumról még páran , meg persze még sokan mások is .. , és ezt most fontosabbnak érzem , mint a babát , majd remélem még a taliig meg tudom majd varrni azt is .. , remélem . Habár anyósom márciusban lesz 80 éves , és neki is szeretnék kötni egy csipkestólát ... áááá , legalább hat kéz kéne a terveimhez , de tényleg !!!...
Kaoka! Nyugi, szerintem aki tudja csinálja, csak szépen csendben háttérmunkában. Pl. az én babácskám már ki van szabva. Egyszer csak előveszem a varrógépet is. Hogy stílusos legyek jegelt a dolog, de szoba hőmérsékleten idővel olvad :)))) Mivel Te voltál a leggyorsabb, bármit is hozol látatlanba arra szavazok.
Csak nyugalom! Ez a hidegfront és telihold együtt mindenkit kikészít. Péntekig lehessen feltenni a mintákat. Én hozok majd, így jó lesz? Csak hagy térjek magamhoz.
Kao, el vagyok ájulva, hogy mind a kettő mennyire profi lett megint. A rongyhaj különösen bejön most.
Timke, tényleg tavaszias a leányzó, egy csokornyi tulipán kívánkozik a kezébe.
Én csak holnap hozom, vagy holnapután, mert két napos migrénen vagyok majdnem túl, és itthon a három gyermek taknyosan, nyűgösen bónusznak. Nem sikerült a hölgyet befejeznem, és még a fotózása is hátra van. Ha sikerül, és hagynak, akkor lehet, hogy este hozom, de nem hiszem.
Nagyon de nagyon de nagyon köszi! Bármi érdekel ami figurás, legyen az állat , tündér, angyal stb. Nagyon tetszik a karácsony előtt megjelent rénszarvas is.
Itt vagyok már én is csak a fényképezés nem sikerült.
Az én babám kabátja anyagi megfontolásból nem filcből készűlt (bár nagyon tetszett volna) és a ruhálya valamiért rövidebb lett a kelleténél , ezért egy kis csipkét kapott. Zöld kabáttal készült volna de úgynézett ki mintha pongyolában lenne ezért azt nem fejeztem be.
A praktika magazinban rengeteg jó dolgot találtam ami érdekelne, de a neten nem jön be a szabásminta. Tudja valaki hogyan lehet a szm-át elővarázsolni? Vagy ahoz csak újság formájában juthatok?
A most megjelent Praktikában van egy nagyon jópofa jelmez, talán azzal is beéri a kicsi: olyan, mintha egy hercegnő ülne egy lovon, ami akár unikornis is lehet.
A kis hercegnő derekára van applikálva a "ló", ami egy kartondobozból van csinálva, a kislány lába a ló hátsó lába, és a szoknyából meg kilóg két harisnyaláb, mintha ülne a lovon... A lovat meg akármilyen színre lehet festeni, szarvat is lehet gyártani rá....
Nagyon jópofa, unokát nem kellett sokáig noszogatni, hogy a sima hercegnő helyett ezt válassza :-)))
Én is szeretném megvarrni ! A hsz.-ommal arra utaltam , hogy nem ígérem biztosra , hogy megvarrom , de már a szabásmintát kinyomtattam és ki is vágtam , már "csak" szabni és varrni kell.
Merthogy szeretnéd , ha minél többen varrnánk meg :-)) ...
Sziasztok! Remélem nem veszitek tolakodásnak, vannak új, német rövidáruim, csipkeszalagok, cérnák, cipzárak, gombok, gumiszalagok stb. Kedvező áron, kb. a bolti ár feléért adom. Ha érdekel, légyszíves írj nekem a hildiko74kukacgmailpontcom-ra, küldök fotókat, árlistát. Siess, le ne maradj róla! Fogy a készletem! Szép hétvégét kívánok mindenkinek! Üdv: Ildikó
Julcsika! a baba gyárosság engem is érdekelne , mert sajnos csak úgy tudok anyagokat venni, ha az elkészített dolgokat el is adom., de sajna nagyon kevés az eladás lehetősége. A mi környékünkön max 1000ft ért lehet valamit eladni de az naaaaaagy legyen és gyööööööööönyörűűűű.
És rögtön használatba lett véve! Ahhoz képest , hogy igen erős poratka allergiás elég jól tele pakolja az ágyát. itt van a kissé torz Dinky is immár pucéron, meg két kesztyű báb. Rendes szabás minta hiányában a kész képek alapján kútfőből. Még mindíg keresek hozzá szm-át.
Én is nagyon köszi a képet! A leánkám rögtön nyaggatni kezdett érte!
Korábban már vartam két babát , de rájöttem , hogy a siker nyitja az anyagban van. Amit egy régi gépi kötéssel készült pulcsiból készítettem az jobb lett mint amit rendes baba test anyagból vartam . Azért neki állok majd ennek is ,csak egy kis idő lessz amíg anyagot kerítek hozzá. Ma vartam egy igazán, de igazán saját szabásmintás nyuszi lányt, még csak minta sem volt, bár már annyi félét megnéztem, hogy igazán saját azért mégsem lehet. Bár kétlem ,hogy lehet- e eggyáltalán valami újat kitalálni még. Majd holnap fényképezem mert most nem lettek jók a képek.
Jaj köszönöm szépen! Nagyon nagyon köszönöm, tényleg rengeteget segítettél vele. Pont ezt a babát kerestem. Igazából most keztem ismét varrogatni. Korábban egy kézműves szakkörökre jártam, varrogattunk is, de az már jó ideje volt. Viszont van egy profi segítőm, anyukám. Varrónő így biztosan vele fogom elkészíteni az első babucikámat. Bizonyára nehéz lesz így a szabásmintát elnézve. Korábban, próbáltam a babás képeket nézve, magamtól egy szabásmintát felvázolni, el is kezdtem, majd kicsit el is szomorodtam mikor nem igazán sikerült. Aznap abba is hagytam az alkotást. De másnap rájöttem hogy nekem kezdőnek, nem kötelező egyből saját szabásmintával kezdeni, kicsit elbíztam eleinte magam, de remélem belejövök hamarosan. Nem fogom feladni! Eddig egy zoknicicát varrtam. Majd teszek fel róla képeket. Mindenkinek jó alkotást kívánok és mégegyszer köszönöm a segítséget. Ha kész a baba természetesen lefotózom és megosztom veletek.
A honlapunkon van fent egy Kipp-kopp baba szabásmintával, köszönet Ktimónak érte, ő varta és osztotta meg velünk. Használd nyugodtan, de van egy feltételünk, mégpedig az, hogy mutasd meg nekünk az elkészült Kipp-kopp családot. Itt a linkje:
Igen azt akartam is írni, hogy az filcből van, és aha jól emlékszem, akkor színén lett varrva, csak elfelejtettem közben. Persze nem akkor kellene netezni, amikor itt szaladgál a három gyerek.
Köszi a bíztatást. A kacsával ninsc baj, a lányom már magáévá is tette, de jó volna tyúkot varni ami az eredeti ötlet az nagyon tetszik nekem , na majd a következő neki futásra. De lehet ,hogy azért teljesen más mert az eredeti talán filcből készült? Nem tudom ki nézni a képből.
Bocsánat , nem tudtam mit illik , mit nem kérdezni, de azt gondoltam , hogy én nem jól értelmezem a szm-et. De köszi a választ ez már segítség, mert magamtól én is így csináltam , csak amikór megnéztem a képet akkor láttam , hogy teljesen más az eredeti kalap.
Én csak kört szabtam és a szélétől kb. egy cm.-re körbeférceltem és rávarrtam a fejére. A másikra kendőszerű készült. Ott kettéhajtottam a kört és rákötöttem a fejére. Na, de pont az lenne a lényeg, hogy mindenki magától találja ki a dolgokat, attól lesz egyedi és érdekes. :-D Nem tudom mennyire tudtam segíteni...
Kedves CuteCat üdvözöllek a fórumon érezd itt jól magadat. Nagyon szívesen segítenék, de ennek a babának a késítése meghaladja a képességeimet. Viszont szívesen megnézném miket készítettél idáig. :-)
Sziasztok! Én mostanában szerettem bele a baba és plüssállatka varrásba. Szeretnék egy kis cicafüles cumizós babát varrni, de nem igazán találtam hozzá szabásmintát, csak fizetőset:( a képen láthatóhoz hasonlót szeretnék varrni. Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném:) Nézegettem a fórumot, és nagyon ügyesek vagytok. Nekem még van mit tanulnom, és szívesen is tanulnék tőletek, profi babásoktól. Előlre is köszönöm a válaszokat.
Fantasztikus dolgokat csináltok!Kipp kopp figurákat keresgélve találtam rátok.Kérlek aki tud segítsen,egy egész Kipp kopp családra lenne szükségem.Nászajándékba szeretném adni a hugomnak.Köszünöm
" Én úgy tudom, hogy nem mindenhol vasalják. Széken például bő vízzel rakják le a szoknyát, aztán hagyják a napon megszáradni. Györgyfalván úgy hallottam, hogy az egész szoknyát cérnával levarrják, aztán kifőzik keményítőben, majd kiszedik a cérnát. Mind a vasalás, mind a vízzel lerakás elég hosszadalmas, és sok türelmet igényel. "
Ezt egy netes hsz-ból másoltam be nektek , az én apukám maga rakta be nekünk a szoknyánkat gyerekkoromban , előbb minden hajtást gondosan lefércelt a frissen kimosott , megszáradt szoknyán, és utána vizes rongyon keresztül vasalta ki . És szép rakott lett !
Az sötétkék volt , ezért nem tett keményítőt bele , de fehér v világos pamutanyagto szerintem is érdemes kicsit kikeményíteni és benne marad a plisszé biztosan egy darabig ..
De a gugliban ha rákeresel sok linket találhatsz ami erre vonatkozik ! Most már nincs erőm rákeresni bővebben ..
Szerintem nincs ezzel semmi baj. Teljesen egyedi lett, a téd. Miért kellene ugyanolyannak lennie? Persze, ha azért nem tetszik, mert pont olyat szerettél volna, az más tészta :-)
Én úgy emlékszem, hogy tavaly a nagymamák után elakadt a közös varrás. Volt egy-két ötlet utána mint kis balerina, kis sárkány, de nem lett belőle közös munka. A balerinát valaki megvarrta, de itt elakadt a dolog, mert jött a nyár.
Kérdeznék: úgy emlékszem, hogy itt a közösbe, ahol összegyüjtöttétek nekünk a babavarrás rejtelmeit, volt egy olyan rész, ami az arcmimikát(száj) és a hozzá tartozó szemmozgásokat mutatta. De most nem találom, hiába kattingatok rá. Máshonnan emlékszem én erre vagy itt volt feltéve?
Úgy is lehet, persze, de amúgy, lenne választási lehetőség és több idő is.
A tavalyi szépen elakadt, majd utána nézek. Vannak pótólni valóim is, majd eldöntöm mi legyen.
Azért gondoltam az idei évet így, hátha nagyobb lesz a kedv választás esetén.
Köszi jobban vagyok, igaz még szédelgek és nincs nagyon étvágyam, de nem is csodálkozok, amilyen lázas voltam. A varrás sem megy nagyon, inkább kínomban, mert nem találom helyemet.
De nem lehet már nagy baj, ha van egy kis kedvem varrni és mostmár meg tudom inni a kávét is. :-)
Onnan tudom, hogy lebetegszem, ha nem bírom a kávé illatát sem.
Azt nem tudtam , hogy fagyasztás után nem megy bele a moly a cuccosba. Ez mi mindenre jó még? A múltkor zsemlemorzsát készítettem és csavaros befőttes üvegbe tettem, kb 1 hónap múlva letekerem a tetőt és rögtön szabadon is engedtem kettő állatkát . Rejtély számomra hogy kerültek bele, egy csomó dologgal jártam már így.
Nekem mindegy Kao, de eddig úgy volt, hogy az ajánlott mintát, aki először feltette az elkészült babájának a képét a hónap utolsó napján. Persze lehet a szabályokon változtatni, ha sokan így gondoljátok.
Egyébként a honlapunkra is feltettem ezt a közös varrást, de előtte az utolsó feltett minta, egy kötögető nagymama. Nem emlékszel, utána vol még ami kimaradt?
A mollyal mi is küzdünk, több-kevesebb sikerrel. Sajnos nagyon szeretik a rizst és a búzadarát, ezért abból nem tartok késuzletet itthon, de így is folyamatosan át kell néznem mindíg mindent. A diót meg ledarálom és a fagyasztóba tartom, így legalább az nem molyosodik. Sajnos nincs hűvös kamránk, és a meleget azt nagyon szeretik a dögök.
(Én is állandóan küzdök velük :-((( December elején úgy tűnt, megtaláltuk a "forrást": volt egy nagy rakás fél dióhéjam, kreatívkodáshoz félretéve, és nem voltak rendesen kitisztítva. Akkor a szebbeket kiválogattam, kimostam, kiszárítottam, a többi repült a kukába. Kb másfél hónapig nem találkoztam mollyal. De a múlt héten megint előjöttek a dögök, minden nap szemberepül velem egy-kettő :-(((( )
Sajna a levendula sem segít. Akkora csokrot szedtünk amekkorát két kézzel alig értem át , ezt tettem be a konyha szekrénybe de fütyülnek rá a dögök. A moly csapda meg mindíg kinn van , hol több, hol kevesebb állatkát gyüjt be ,de sosem fogy nak el.
Timkebimke, igazad van. Végül is erre gondoltam, csak rosszul fogalmaztam. :-))) Biztos van valami molyírtó, ha más nem legalább levendula zsákocskákat tudnál készíteni.
Kaoka! épp a rizst szerettam volna javasolni, de a fagyaszóról nem hallottam . A rizs is csírázik? Nekem csak molyosodik. 25 éve tele vagyok mollyal. Sehol máshol nem tapasztaltam ennyit mint nálunk. Tegnap kettőt is elkaptam.
Egyszer elmentünk görögbe és miután megérkeztünk 1-2 órával már a konyhában volt egy. Szóval nálunk talán még a gyapjú baba is molyos lenne.
Köszi, Kao! Közben megcsináltam a testét tegnap, úgy, ahogyan te is:) És nagyjából rá is jöttem, mi mihez tartozik és vicces, de én is gondolkodtam a granulátumon:))
Julcsika! Az első mintán van a kabát, azt filcből érdemes varrni.
A másodikon, a test és a ruha mintája. A test rajzán belül van a kabát derék pántja a kar és a kalap mintája.
A testet megvarrtam és alul úgy fejeztem be, mint a táskáknál szoktuk. Két oldalt levarrni. Így kitömés után megáll a saját "testén", nem lábán, mert az nincs neki. Alul hagytam kis rést és ott tömtem ki.
Majd viszek nektek a talira műanyag granulátumot azt tettem az aljába, hogy ne boruljon fel.
Nagyon egyszerrű megvarrni az egészet a ruhát is. Én kicsit megkínlódtam, mert kicsire nyomtatta ki és nem akartam pocsékolni és újra nyomtatni. Igaz mondás, a rest 2X fárad. :-D
Kao! Tegnap én is hozzákezdtem volna a babához, de nem igazán értem. Van egy test, egy ruha és egy kabát? Hogy áll meg a test? Sőt, melyik a test szabásmintája?
Nekem ez rémlik Exi leírásából, ő már csinált így jó párat. De ha gondolod, akkor keresd meg a kérdéseddel. Ide linkelem a blogját, azért biztosan nem haragszik meg, és ott megtalálod az egyéb elérhetőségét is.
Nekem nincs nyomtatóm de úgy másolom a szm -at, hogy felnagyítom a képernyőn a képet amekkorára szeretném és sütő papírt teszek a képernyőre. Szépen átlátszik rajta és egy filctollal körbe rajzolom. Ez szerintem nem árt a monitornak. Vagy nagyon primitív?????
Tényleg nagyon egyszerű, csak bánom, hogy nem nagyítottam rajta egy keveset. Elég kicsi lett és mikor elkészültek akkor láttam, hogy lehetnének nagyobbak. Nem tudom miért, mostanában minden babci minire sikeredik nálam.
Ok... értelek én, csak olyan jó lenne, ha egyszer minden hónap végén meg lenne a közös. ;-) Még nem sikerült egész évet vévig vinnünk egyszer sem. Mi lenne, ha most sikerülne, ebben az évben? :-)
Már meglestem a blogodon is. Nagyon kis édes, csak azért nem írtam még hsz-t, mert valamire emlékeztet, méghozzá egy ízre, de egyszerűen nem ugrik be...
Aranyos, de nem ígérem. Szerintem a határidő legyen a tali, ne a hónap vége, és azon anapon tegyük fel a képeket. Azok is,a kik nem jönnek a talira, de megvarrják.
Olyasmi rémlik, hogy alul-felül a rakásokat lefércelik, és úgy vasalják le, hogy ne csússzon el. Babaruhánál legalábbis működik, de nagyban nem tudom, szerintem nem. Nem egy könnyű dolog. Exiefo tudná, de nemigen jár erre.
Köszike, de hiába próbálom a googleba bárhyogy beírni, szabásmintát nem ad ki csak olyat amit meg lehet vásárolni.
Megnéztem az oldalt is amit küldtél , lehet,hogy én nagyon béna vagyok, de nem találom a mintákat hiába van oda írva, hogy "itt van egy teljes mesére való".
Szia mehike! Örülök, hogy megvarrod. Kíváncsi vagyok milyen variációk fognak születni.
Gondoltam legyen egy próba az újraélesztésre, lassan csak előbújnak a téli álomból és varrótűt ragadnak a többiek is. Persze most könnyen beszélek, mert beteg vagyok és időmilliomos. :-) (Na most lóditottam kicsit.)
Elkaptam a sok "egészséges" gyerektől a nyavalyákat és kihasználom az ajándék szabadidőt. Na, így készült kettő baba is belőle, de nem szabad megmutatni, csak a hónap utolsó napján. :-)
Nekem tetszik. Nem bonyolult szabásminta, ami nálam anyagbavágóan fontos :)))
Ahhoz a javaslathoz mit szóltok, hogy ott a talin előveszünk egy kalapot és az bedobja a nevét, aki szeretne "gurulóst" játszani a régi feltételekkel, hogy egy-két héten belül tovább küldi a következőnek. Mivel találkozunk, igy a függőben lévő régi babák kézbesitése is megoldható helyben.
Remélem nem veszitek tolakodásnak, de szeretnék Nektek ajánlani kedvező áron, a bolti ár feléért, rövidárut, csipkeszalagot, cérnát, cipzárt, gumiszalagot, gombot. Német, új és jó minőségű minden. Ha érdekel, tudok fotókat és árlistát küldeni. Légyszives írj a hildiko74kukacgmailpontcom-ra. Előre is köszönöm. Üdv: Ildikó
Nagyon szét széledtünk mostanában. Visszaolvastam a régebbi hozzászólásokat és régen annyi minden történt itt. Elmaradtak a havi közös baba varrások és elakadtak a gurulósok is. Tárolom a képeket, de szeretném már megmutatni, mielőtt köddé válik. Fel kellene éleszteni mély álmából a topikot és ott folytatni, ahol abba hagytuk.
Kezdhetnénk egy januári közös baba varrásával és befejezhetnénk lassan az elakadt gurulósokat is. Arra gondoltam, ha a többiknek is jó, hogy akinek nem volt rá ideje, vagy kedve, ne szomorkodjon és nyomassza a tudat, hanem küldje tovább és had menjen vissza a "szülő anyjához". :-))) Ő majd befejezi. :-)
Indulásként felteszek egy babát, várom a többiek ötletét is. Jó lenne a taliig valami mutogatni valót alkotni.
Remélem, nem jön be semmi halaszthatatlan, bár már ez a tali halaszthatatlan, mivel még nem sikerült egyre sem eljutnom:-))) Várom már nagyon ezt a talit!!!!
1. 36évi 2. ezkriszti 3. Kaoka 4. Lonci ?????? az első hétvége nem jó! 5. ahama 6.Méhike 7. tallina - időpont???? 8. Aledi 9. (Pamina) 10. Julcsi (ha nem az első hétvége, mert akkor többnapos randevúm van egy jóképű pasival;D) 11. Amaranta (kivéve a febr. 11.) 12. ktimó 13.Gyöngyöző (ha nem febr. 4-én lesz a tali)
1. 36évi 2. ezkriszti 3. Kaoka 4. Lonci ?????? az első hétvége nem jó! 5. ahama 6.Méhike 7. tallina - időpont???? 8. Aledi 9. (Pamina) 10. Julcsi (ha nem az első hétvége, mert akkor többnapos randevúm van egy jóképű pasival;D) 11. Amaranta (kivéve a febr. 11.) 12. ktimó 13.Gyöngyöző (ha nem febr. 4-én lesz a tali)
14. Zöldtengerszem
15, Hamupipőke ( de őt még csak én írtam be , gondolom jön velem , de nem biztos ).
Kiegészítem a topiktalis jelentkezésemet azzal, hogy nekem a 11-e nem jó, mert akkor farsangolunk az oviban, a többi időpont viszont igen.
Februári topiktali.
1. 36évi 2. ezkriszti 3. Kaoka 4. Lonci ?????? Időpont függő 5. ahama 6.Méhike 7. tallina - időpont???? 8. Aledi 9. (Pamina) 10. Julcsi (ha nem az első hétvége, mert akkor többnapos randevúm van egy jóképű pasival;D) 11. Amaranta (kivéve a febr. 11.) 12. ktimó 13.Gyöngyöző (ha nem febr. 4-én lesz a tali)
14. Zöldtengerszem
15, Hamupipőke ( de őt még csak én írtam be , gondolom jön velem , de nem biztos ).
Nagyon bájos a babád, a színei azok különösen megdobogtatják a szívemet. tetszik, az is benne, hogy olyan különleges színeket használtál a hajánál. Illik hozzá.
1. 36évi 2. ezkriszti 3. Kaoka 4. Lonci ?????? Időpont függő 5. ahama 6.Méhike 7. tallina - időpont???? 8. Aledi 9. (Pamina) 10. Julcsi (ha nem az első hétvége, mert akkor többnapos randevúm van egy jóképű pasival;D) 11. Amaranta 12. ktimó 13.Gyöngyöző (ha nem febr. 4-én lesz a tali)
14. Zöldtengerszem
Én bizti megyek , csak februárban lesz egy másik talink is , és ránk várnak a szervezés időpontjával , szóval lassan jó lenne tudni hogy végülis mikor lesz majd ... Nem sürgetésképpen mondom , csak remélem nem egy hétvégére esik majd . Az igaz , hogy az vasárnap lesz , valamelyik vasárnap februárban :-) ...
Hát nagyon régen írtam Nektek és mutattam valamit, de azért néha varrogattam egy-két babócát. Valahogy ugy hozta a tavalyi év második fele, hogy sok mindentől elment a kedvem, s én csak akkor tudok igazán alkotni, ha minden rendben van körülöttem.
De azért megmutatnám Nektek Lénát, a Kék Tavak tündérét, hogy miért kék tavak?, mert a ruhája színéről ez jutott eszembe. A nevét egy kicsi lányrűl kapta, aki - amikor elkezdtem varrni a babát - éppen nagy igyekezettel számolni tanult. Léna szabásmintáját egy nimfa adta, Ondéena, közületek tette fel valaki, köszönet érte. Elég nagy a baba, ilyet még nem csináltam. Végülis gondom nem volt vele, de a keze formáját másképp csinálnám már, mert hasonlít a lábfejének a formájára.
Kapott egy szép virágot a hajába, egy nyakláncot, remélem azért jól érzi magát így. Van egy palatáblája (vagy egy darab papírja gyöngyből), amire már fel tudja írni a nevét, ugyanis amikor elkezdtem varrni, akkor tanult a kis druszája írni.
Köszi bíztatást. Elősszőr a kész tilda nyuszikat tanulmányoztam és azok alapján rajzoltam meg a szabásmintát. Már készültek nyuszik , van aki el is költözött tőlünkmielőttlefényképezhettem volna. Mindíg meglep,hogy ugyan az a minta más anyagból teljesen más formát ad ki.
Azóta kaptam 4Hópihétől mintákat. A csirke már abból van és a nyuszik sapiját is onnan vettem , no meg az orr hímzést de maga a mussz még az első mintájára készült, mégis teljesen más. Készült liba is de őt a lánykám lenyúlta. Az összes állatkámat még befejezése előtt a magáévá teszi.
Kb 1 óra alatt készül el a pucér nyúl. Csak én vagyok béndzsa, vagy ez másnak is ennyi idő?
A talin erősen gondolkodom,de nálunk még az utólsó pillanatba is változik a programunk, úgyhogy még várok. Ja és a gyári szemeket lecseréltem apró gyöngyökre.
Időponttól függően én is szeretnék csatlakozni. Sajnos nekünk a február nagyon sűrű (ikrek szülinapja, óvodai farsang, anyukám névnapja stb.), de hátha. Eddig csak a legelsőre sikerült eljutnom :-(
Februári topiktali.
1. 36évi 2. ezkriszti 3. Kaoka 4. Lonci ?????? Időpont függő 5. ahama 6.Méhike 7. tallina - időpont???? 8. Aledi 9. (Pamina) 10. Julcsi (ha nem az első hétvége, mert akkor többnapos randevúm van egy jóképű pasival;D)
Jó ez a nyuszi, de egy kicsit hosszabbra varrnám a kezeit, nekem rövideknek tűnnek. Nagyon ilyedtek a szemei, kellene neki néhány társ, hogy megnyugodjon.
Én is jövök, ki nem hagynám, nekem bármelyik hétévge jó, ha nem lesznek nagyon betegek a gyerkőcök.
Februári topiktali.
1. 36évi 2. ezkriszti 3. Kaoka 4. Lonci ?????? Időpont függő 5. ahama 6.Méhike 7. tallina - időpont???? 8. Aledi 9. (Pamina) 10. Julcsi (ha nem az első hétvége, mert akkor többnapos randevúm van egy jóképű pasival;D)
11. Amaranta
Csatlakozom Krisztihez, gyertek sokan, az elsőn szerintem legalább 20-an voltunk, de én valamiért 26-ra emlékszem :-). Akkor még aki tudott, volt ideje, készített személyre szóló, kitűzőt a topiknevével :-)
Konkrét időpont még nincs, de Évi már szervezi. Amikorra a Művháznak is jó. Időpont pakolgatásra sajnos nincs mód, piros betűvel bevésni a naptárba. Persze mindig közbejöhet valakinek valami. Aki nem tud jönni, arról vérző szívvel megemlékezünk hogy de rossz már neki. Többet aligha tehetünk. :)
Újaknak, bátortalanoknak mondom hogy jóhangulatú a babás tali, lehet bátran feliratkozni. Vidékiek is jönnek, messziföldről. A legelső is milyen jó volt, pedig akkor senki nem ismert még senkit gyakorlatilag.
Ő tágabb földink csak , merthogy Budapesti , csakhogy belvárosi a drágám :-))) ... Igen jó lesz egy kis tali szerintem is :-))) ... Éééés képeket ne felejts hozni a szépséges esküvőről , legalább úgy had csodáljuk meg a szeretteidet :-)))
Mivel az egyes sorszámot már megkaptam, nincs menekvés (nem is akartam), lehet a szokásos helyen (Karinthy Frigyes ÁMK - Közösségi Ház), az időpontot jelöljétek meg (minél hamarabb, sajnos az ámk honlapján még nincs fent a februári program), ahogy szoktuk, valamelyik februári szombat legyen. (Én majd hívom a helyi erőt, hogy van-e ott valami valamikor.)
Újaknak mondom:
szombat du. 3-6-ig babázós, csevegős, sütievős, horgolós-kötős-varrós foglalkozás. Ennek megfelelően a résztvevők hoznak sütit, sós rágcsát (valami finom kenyérre kenős cuccot, nyam), én helyben megveszem az üdítőt, hogy ne cipeljétek, ezt és a bérleti díjat szoktuk szétosztani, pár száz forintos költség.
Ilyenkor rendezünk ajándékozást is (nem kötelező), aki részt vesz benne, az hoz valami - lehetőleg saját készítésű - bármit, de szigorúan olyat, aminek ő is örülne. Ott helyben spontán számot húzunk és megajándékozzuk egymást. :)))
Gyerek hozható, mert van egy kicsiknek való játszószoba a mi termünk mellett.
Nagyjából ennyi. :)
És akkor a másolandó lista, aminek eljára írjátok magatokat:
Ráférni mindenkire ráférne, fogadom. A helyszín eddig a Káposztásmegyeri Művelődési ház volt. Az újak kedvéért mondom, hogy írják fel a nevüket a listára, sorszámmal, kérdőjellel. Mert úgy lehet követni. Mindig az utolsó listát kell kimásolni és növelni.
Sziasztok, feltételes módban, zárójelben én is betenném magam a listába, egy jóbarátnőmmel mennék, plusz nem tudom, hány gyerekkkel (kettünknek összesen 7 van :D )
Ott a helyem ! Persze én még nem vagyok veletek 5 csak 1 éves... :-), ezért várom a régebbi törzstagok jelentkezését , és majd csak később teszem a sorba magamat , és gondolom jön Hamupipőke barátosném is :-))) ...
Szóval + 2 fő ! Minimum ! De lehet több barátnőm is eljön , majd elválik még addig ...
Annak azért örülök , hogy végre odadhatom neked a babazoknicskát amit készítettem anno ... :-)))
Nagyon ügyes vagy,csak úgy,minta nélkül alkotni egy nyulat!Szerintem a szeme miatt birkás.Olyan izé...........szorulásos a tekintete.Kétségbeesett nyúl :)
Nagyon köszi a mintákat a neten sehol sem találtam. Tuti Én vagyok a béna. Mielőtt még megkaptam volna a szabás mintát , kész nyuszikat tanulmányozva megrajzoltam és ez született belőle. Szerintem inkább bírka mint nyúl de oda se neki.
Megtartottam a játékom sorsolását teljesen pártatlan kolléganőm saját kezével húzta ki a nyerteseket: a babát Kaoka nyerte, a táskát pedig Csehné Forgó Szilvi. Gratulálok a nyerteseknek, remélem, tetszeni fog az ajándék, mely kb. 2 hét múlva lesz kész. Köszönöm még egyszer, hogy velem játszottatok és köszönöm a jókívánságaitokat is! Azt tervezem, minden születésnapomon lesz játék, talán mindvégig, míg élek :-) Fényképek hamatosan. Minden babásnak boldog új évet és sok szép babát kívánok!
Remélem nem veszitek tolakodásnak, de szeretnék Nektek ajánlani kedvező áron, a bolti ár feléért, rövidárut, csipkeszalagot, cérnát, cipzárt, gumiszalagot, gombot. Német, új és jó minőségű minden. Ha érdekel, tudok fotókat és árlistát küldeni. Légyszives írj a hildiko74kukacgmailpontcom-ra.
Sziasztok kedves babás lányok! Régen jártam már erre, de az elmúlt év kissé érdekes (talán zűrös) volt számomra. Most viszont feléledtem és élek, virulok, jobban, mint régen. 6,5 fél év után be akarom fejezni a blogírást, s mivel tegnap volt az 50. születésnapom, egy szülinapi játékot hirdettem az utolsó blogbejegyzésemben. Sok érdeklődés nincs rá, de nem szeretném, ha nyakamon maradna a nyeremény, ha már elszántam magam a játékra, így kommenteljetek, és terjesszétek a hírt! Újra varrni kezdtem, új ötletek is vannak a fejemben és szeretnék visszatérni a fórumra is, ha visszafogadtok :-)
Elnézést kérek a gurulóbabás csoportomtól, hogy adtam tovább, illetve nem fejeztem be a babákat, ezt is pótolni fogom rövid időn belül. Sajnálom, hogy így alakult, bocsánat érte! A blogom címe: www.tallina.freeblog.hu
Visszatérésül mutatok képet a karácsonyi ajándékként, kicsit új stílusban készült új babáimról.
Boldog új évet mindenkinek, igyekszem visszaolvasni a fórumot és JÁTSSZATOK VELEM!!!!
Remélem mindenkinek legalább olyan jól telt, ( ha nem jobban) a karácsony mint nekünk. Egy baba családot kértek tőlem fénykép alapján. Ezt szeretném nektek megmutatni.
Az az igazság , hogy kicsit hűtlen lettem hozzátok , ne haragudjatok , de az az igazság , hogy kaptam nagyon sok fonalat , és azóta csak kötök , és horgolok , nincs időm babát varrni , pedig nagyon szeretnék .... Most ugyan befejeztem ajándéknak Karácsonyra egy angyalkát a barátnőmnek , majd ha tudom fotózom, és megmutatom nektek is . Azért olvasgattalak titeket , de csak fél szemmel , mint ahogy cukorbeteg lesi a habostortát , és még az unokámnak sem csináltam meg a babát ... pedig nagyon szeretném , de hát majd csak egyszer !
Szeretettel gondolok rátok , mindnyájatokra , akiket anno megismertem , és akiket nem azokra is , ha lesz netán találkozó , én biztosan megint ott leszek :-)))..
Most viszont szeretnék nagyon boldog Karácsonyt és Új Évet kívánni mindnyájatoknak sok szeretettel , nagyon kedves embereket ismertem meg benneket !
" Aki a babákat szereti rossz ember nem lehet !" :-)...
És ez egy általam még régebben horgolt fenyő képe , evvel kívánok nektek Áldott szép szeretet ünnepét :
Remélem nem veszitek tolakodásnak, de szeretnék Nektek ajánlani kedvező áron rövidárut, csipkeszalagot, cérnát, cipzárt, gumiszalagot, gombot. Német, jó minőségű minden. Ha érdekel, tudok fotókat és árlistát küldeni. Légyszives írj a hildiko74kukacgmailpontcom-ra.
Kérlek, osszátok meg! Segítsetek, hogy rátaláljanak ők is az "Édes életre"! Csak gondold végig, milyen lenne, ha nem ehetnél többet kedvenc édességedből, mert allergiás vagy rá...
Az alábbi linken lévő angyalka mintáját keresem. Úgy emlékszem, hogy talán egy Praktika újságban benne volt, de sehol sem találom. Ha esetleg meg van valakinek ugyanez az angyalka, vagy ehhez hasonló, küldje el nekem, vagy tegye fel ide. A lényeg, hogy legyen popsija!
ja, nekem 2 A!-es oldal van teleírva ilyenekkel (hova-mit(, de még így se vagyok képes kommentelni olyan blogokat, aki az ID-met kérik, mert nem bírtam kideríteni, hogy az mi :-(
Hasonló cipőben járok. Még nem volt időm elmélyedni a kérdésben. Ott lesz a válasz angolul valahol. Lehet jobb angolos és gyakoribb Flickres gyorsan megmondaná.
Régi motorosok,segítsetek!szeretném folytatni a 2008-ban indított Flickr képtáramat.Dehát miértis ne,elfelejtettem az ID-t és a jelszót is.Ilyenkor mi van?Amúgy erről lenne szó....
A madzag nem jó, ez biztos, mert akármennyire szorosan meghúzod, a nedvesség hatásásra biztosan enged, lazul, rosszabb esetben elszakad. Akkor már inkább villanyszerelő drót (ami kívülről műanyaggal van bevonva, többféle színben kapható), és egy jó kombinátfogó, amivel még húzhattok rajta, hogy szorosan tartson. És a helyetekben még hozzá is ragasztanám a fejhez az anyagot. Nem harisnyát, mert az szétmegy.
Akkor esetleg a kábelkötegelő helyett lehetne belülről madzaggal rögzíteni a test anyagát, és ha le(ki)fordítjuk utána tömni, igaz? Na, majd kiderül minden, ha készen lesznek a fejek. A fafaragó a polgármester ismerőse, úgyhogy inkább "baráti alapon" készülnek a fejek.
Akkor mindenképpen kell vázszerkezet neki, ha a feje fából van. A mi falunkban erre nincs pénz. Így is a legkevesebből próbáltuk az anyagköltséget is kikalkulálni.
Szerintem a fejbe kellene rögzíteni azt a rudat, amivel a földbe szúrjátok. Köré pedig tesxtilből felépíteni a testet. Láttam játékbabánál olyat, hogy műanyag kábelkötgegelővel rögzítik a textil testet a műanyag fejhez, amiben egy vájat van,hogy szorosan fogja. Ez azóta a kukában landolt, mert képtelenség biztonságosan levágni a kábelkötegelőt, de itt működhet, nem játszani fogtok velük.
Amaranta, igen ez a fő problémám, mert ember-nagyságú figurák lennének, a fejüket valami fafaragó készíti. Úgy gondoltam, hogy a fejhez viszont valami váz szerkezet kell ami a fejet is tartja, maximum még a válla magasságában kellene egy vállfa formájú valami, az talán megtartaná. És akkor a földbe szúrás az még talán jobb is mint ha talpa lenne, amin áll. A testet illetően én is ilyen harisnya-meg hosszúujjú póló - kitömős dologra gondoltam, de az tényleg jó ötlet, hogy a Mária ül a széken.
Igazándiból még azt sem tudom, hogy hány figura lesz.
Akkor még majd a blogodon leskelődöm, ha készülnek fotók. Meg igyekszem én is fotózni, amikor nekiállunk. December 18-ára kell elkészülnünk.
Úgy tudom új a tulajdonosa vagy bérlője van. Állítólag felújítják hamarosan. Az őszi, ami novemberben szokott lenni, most elmarad. Tavasszal mi lesz, azt nem tudni.
Nem tudja valaki, hogy a korábban a Petőfi Csarnokban megrendezett őszi és tavaszi kézműves kiállítás és vásárral mi lett? Nem lesz sehol? Már volt esetleg más helyen? Sajnálnám, ha elmaradna, főleg most karácsony előtt. :(
Mivel hónapokig nem jártam erre, kérdezném, hogy voltak-e közös varrások, és feltette-e valaki a honlapra őket? Ha nem , és voltak, akkor szóljatok és visszakeresem, hogy feltölthessem.
Csak egy gyors bejelentkezés, aztán majd hamarosan jövök babával is (végre azt is rendeltek, nem csak gyerektakarót:D).
A lényeg, hogy a meskán, az alkotók boltjában találtam olyan anyagot, ami jó lehet babatestnek, szép színűnek tűnik, nem túl sötét, nem túl sárga. Aztán hogy a minősége milyen, nem tudom, csak eszembe jutott, hogy probléma néha, hogy nincs megelelő babatest anyag.
Timke! Nem előre, hanem utólag fizetsz. Tehát megszámolod, hogy a negyedévben mennyi bevételed volt, és csak ez után kell fizetned. Ha nem volt bevételed, akkor nem fizetsz semmit.
Vállalkozóit Neked nem ajánlom, mert a főállású anyaság ott nem mentesít a havi járulékfizetési kötelezettségtől. Vállalkozóként kb 30 ezer forintot havonta akkor is be kell fizetned, ha egy vas jövedelmed sincs. Az adószámos magánszemélynek viszont csak akkor van fizetési kötelezettsége, ha nyeresége volt.
(Ez nagyon nagyvonalú leírás, ennél azért árnyaltabb a helyzet, de azt hiszem, Számodra a lényeget leírtam.)
Na igen, eléggé az, de ez van. Már csak a mi falunkban nem volt csirke, vagy vadháló a környéken a Betlehem körül, de most nálunk is lesz :-(
Elkészültem Máriával, Jézuska is kapott pólyát. még a csizma van hátra a lábára, de majd csak a Józsefével együtt varrom meg. Teszek fel egy csupasz és egy öltözetes képet. Utóbbi a gyermek szobájában készült, az esti elpakolás előtt, elnézést a kupiért, majd lesz rendes is. Akit érdekel esetleg, hogy milyen volt előtte, a blogomon megnézheti, de Ezkriszti már beszúrta korábban.
Én két évvel ezelőtt váltottam ki az adószámot, mint nyugdíjas. Mivel tőlem is távol állnak ezek az ismeretek, elballagtak az APEH ügyfélfogadására és egy nagyon kedves nőnek elmondtam, mi a helyzet, ő meg szépen, érthetően elmagyarázta azokat a dolgokat, amik rám fognak vonatkozni az egész jogszabályhalmazból. Segített kitölteni a papírokat is.
Szerintem megéri a segítségüket kérni, mert ha magad akarnál utánajárni, sokkal több idődbe kerülne kibogozni (és még lehet, hogy nem is sikerül jól), mint az a pár perces várakozás az APEH irodában.
Köszönet az adószámos magánszemély leíráshoz! Csak az nem világos nekem, hogy honnan tudom negyed évre előre mennyit fogok keresni ? Befizetek valamennyit , nem árulok semmit, aztán megint befizetek , megint semmi és megint , akkor év végén visszakapom az összeget ? Ha járulékot is én fizetek magam után (főállású anya vagyok) miben különbözik a vállalkozóitól ? Csak az áfa miat meg a könyvelő miatt? Totál káosz nekem ez az egész. Már egyszer próbálkoztam a vállalkozóiva,l de csak a kiemelt ünnepek környékén megy nekem a dísztárgy készítés, eladás , ráadásul egyre kissebb forgalommal. Van erre valami alternatíva?
Épp most újítom fel őket, nemsokára hozok képet Máriáról. Neki nincs vázszerkezete, mert ül, és oda van kötve a székhez. A Kisjézust tavaly ellpták, már készen van az új, egyszerűbb lett minta a legelső, talán nem nyúlnak hozzá. Még Józsefet tatarozom a héten, neki sincs vázszerkezete, a hátára varrt tartókba van befűzve egy léc a ruhája alatt, amit leszúrunk a földbe és az tartja meg, mert áll.
Van még egy bárány és egy szamár is, majd mutatom őket is, ahogy haladok.
MAgát az istállót és a jászolt a helyi asztalos készítette, nagyon szép, és úgy öregítették a fát perzselővel. SZabásmintát nem tudok adni, de csak az én heppem, hogy normális legyen a testük a ruha alatt, igazából a fej meg a látható kezek a lényeg.
a kondorosi uti hitec kft még mindig féláron és fél ár alatt kinálja a rövidáruját. kicsit odébb költöztek máshol van a bejárat és a nénike most is nagyon kedves.
Nálunk évek óta ilyen betlehem van kirakva a templomunk elött. Fabódé a ház, szép,olyan mint a karácsonyi vásárokon szokott lenni.
a figurák harisnya kitömve,felöltöztetve,csak a fej van kialakítva/rávarrt orr, szem stb,! Igazi bölcső kisjézussal. Sajnos kápem nincs róla, ha más nem segít, szerzek az alkótótól.
Készítettetek már ember-nagyságú betlehemet? Mert most ilyet kellene csinálnunk, és én még Tilda-babábál nagyobbat sohasem készítettem. Gondolom, hogy valami váz-szerkezet kellene hozzá, és arra lehetne ruhákat aggatni, amiket aztán ki is kellen tömni. Szóval itt tartok a gondolkodással.
Ha esteleg valaki tudna valami útmutatást vagy forrást, hálásan megköszönném.
Igen, Emy, én Melindára gondoltam, de megnéztem a FB-s képeket és ő valami mást tanított. Találtam szalaghímzéses képet, de mintha ő Aczélosné lenne. Lehetséges?
Nem teljesen idevágó a kérdés, de: hol tudnék beszerezni kesztyű báb szabásmintát/könyvet? Már néztem kellékesboltban, de még csak nem is hallottak róla. Viszont amit találtam szabásmintákat (eladókat) a neten, azok egy-egy darabok, arany árban. Előre is kösz.
Kriszti: lenne egy "szakmai" kérdésem: nem tudod annak a foltos kolleginának a nevé/elérhetőségét, aki a Határtalanul kiállításon szalaghímzéses kép elkészítését tanította? Egy kis segítséget szeretnék kérni tőle. Köszi!
ezkriszti: KÖSZI AZ INFÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓT! Ott lakom a művháztól 3 utcányira. Mindenképpen elmegyek!
Más: a segítségeteket szeretném kérni. A lányom óvodájában karácsonyi vásárra kellene készíteni apró ajándékoknak valókat. Nem muszáj varrottnak lenni. Sőt, olyan ötlet kellene, amit könnyű megvalósítani és az alapanyag is könnyen, olcsón beszerezhető. Ha van valakinek idevaló ötlete, kérem szépen, ossza meg velem!!!
Hosszú kihagyás után megint alkothattam!Vesszőparipák készültek kislányaim kívánsága szerint.Természetesen ,,Mostazonnal,demikor leszmárkész,vihetemmár magammal,készvanmár?,, kóruskísérettel varrtam,ami nem igazán kedvez az elmélyült alkotásnak,ezért is vagyok duplán büszke az elkészült művekre :)
Nekem van egy felesleges Kipkoppom.Gyári (a Vörösmarty téren vettük,a karácsonyi vásáron),újszerű,mert senki nem játszott vele. Mostanra meg már kinőtték.Ha érdekel,boltoljuk le privátban.
Kedves Fórumozók! valaki el tudná küldeni nekem Kippkopp szabásmintáját. Sajnos jelenleg nem kapható, a kisfiam viszont odavan a nővére féltve őrzött Tipptoppjáért, ezért szeretnék neki egy Kippkoppot! Előre is köszi! Mrssheperd
Már nézegettem a külföldi oldalt. Találtam benne csodákat ,de nincs olyan számla számunk ami a rendeléshez kellene, így egyenlőre várat a dolog magára. Egy régi pulóverből készítettem a lányomnak eggyet, ami elég jó pofa lett a maga nemében, de közel sem dynky és a vágy az lenne . Bár a lányom minden babámat magáévá tenné.
Köszönöm ,nagyon megtiszteltél. Sajnos az idő a legnagyobb ellenségem,mivel eddig más technikával foglalkoztam (eladásra is) és így karácsony előtt azt kéne csinálnom, hiszen a pénz jól jönne de nagyon megtetszett a Baba varrás , szeretnék kicsit jobban elméllyűlni benne és sokat tanúlni. Már voltam baba ruha börzén és nagy sikere volt a Babáimnak, valamint a szükebb környezetemben is van igény . Szóval az IDŐ-vel van a legnagyobb gond a tudás hiánya mellett.
Én varrtam dinky babákat itt dinky babát nemrég. Doll skin és craft velour nevű anyagból. Sajnos egyik sem kapható itthon, talán a dollskint tudod helyettesíteni egy mindkét irányban rugalmas test színű jersey anyaggal. Én is csináltam belőle, de nem ajánlom játékra, mert sem tartósságra sem kinézetre nem lesz olyan mint a velour. Narancsbőrös lesz a baba úgymond, mert nagyon vékony az anyag és megfelelő tűvel is oda kell a varrására figyelni.
A nyúl és a piros fekete ruhás készült abból az anyagból, a többi craft velour. Én abból ajánlom, mert első ránézésre örökös és nem fut fel és nagyon erős anyag, valamint mind a két oldala használható.
Ha van még kérdésed szívesen válaszolok. Ezeket csináltam eddig, többnyire követtem a szabásmintákat, a nyúl az első ami saját "fejlesztés", a fejét leszámítva.
Kedves hozzászólásaitotoktól vezérelve kezdem otthon érezni magam a varrás világában is és egy blogot is elkezdtem, bár még elég szegényes a feltöltés, idő hiánya miatt , de igyekszem közzé tenni amiket készítek .Nagyon örülnék ha meglátogatnátok Gyöngyi Anyu Kreatív Világa elnevezésű blogomat. ehez is várnám kritikáitokat, hiszen ezekből lehet igazán építkezni.
Köszönet.
Sima baba test anyagból vartam dynky babyt. Hát őt nem rakom fel ide. Van tipp, hogy miből próbálhatnám meg ,hogy olyan gyönyörű legyen mint amiket ezen a fórumon is láthattam? Amit én vartam eléggé hasomlít E.T.-re remélem emlékeztek még rá!
Nagyon régen voltam erre, de csak azért, mert nem sok mindent csináltam a nyáron. Ami miatt zavarlak Benneteket egy hír -
nov.6-án 10-12-ig bababörze lesz a Táncsics Mihály Müvelődési Házban (Soroksáron). Ha valakit érdekel Szilágyi Gyöngyit hívja. (Véletlenül olvastam a fgacebook-on, gondoltam közzé teszem).
Sziasztok! Bocs, hogy ismeretlenül kérek tőletek, de néztem Ahama betlehemét, és én is filc betlehemet szertnék idén készíteni itthonra. Ahama, el lehetne kérni a tevének a szabásmintáját? Nagyon köszi Bodza
elért a karácsonyi hangulat-és ennek folyományaként megszületett egy hozzám képest nagy méretü karácsony manó.nemi identitását eddig még nem sikerült eldönteni annak ellenére,hogy szoknyásitott a ruházata...
Mici: köszönöm a bíztatást! Igen, a Pagonyban is lehet kapni Tipp-Topp és Kipp-kopp figurát.
Mvirág: Nem tudom, milyen típusú boltot keresel. Ha patchwork-jellegű pamutvásznat, akkor, aránylag olcsón tudsz vásárolni a Nyugatinál a Bihari utcában. Metróval elmész a Nyugatiig, ott átmész az Alexandra könyváruház oldalára és elindulsz a Margit-híd irányába. Az első sarkon megtalálod a méteráru boltot.
Esetleg még a Meseboltot tudom ajánlani a Kálvin térnél. Kálvintérig metróval, vagy gyalog, onnan az Üllői úton elindulni kifelé.
Kifejezetten babavarráshoz használható anyag-lelő helyet nem tudok. Én a steiner babától rendeltem korábban.
A plüssös hely megközelítése elég összetett, ott még én sem jártam. Valahol a Soroksári úton van. Abban Mici tud segíteni.
Mennék szerdán Budapestre és gondoltam "Varróvilág", nos ebben kérném a segítségeteket. Mondjuk a Deák tértől hogyan juthatnék oda el? Aztán hol vannak még ilyen jó üzletek, amik viszonylag jól megközelíthetők?
Persze, de előtte mindenképp mutasd meg a képet, nehogy csalódás érje a megrendelőt! Az én munkáim messze nem olyan profik, mint amilyeneket ti varrtok!
A napokban visszakerült hozzám egy baba, amit egy éve varrtam abból a bizonyos futter anyagból. Hát kérem, egy okádék lett. Iszonyúan göbös. Nyilván meg lehet majd borotválni, de akkor is egy rakás kaka az egész. Szívszorító volt látni, bár nyilvánvaló, hogy az elmúlt egy év alatt folyton kézben volt, és nagyon volt szeretve. De a plüssből készült babócák sokkal szebbek, tán még ki is simulnak rajtuk a törések, gyűrődések. Azt hiszem én maradok a plüss mellett.
Itt van az én macim, amit Seraphine-nak neveztem el.) Mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani Gabi tanfolyamait, mert igazán egyedi és szívének kedves darabokkal fog gazdagodni.
Meg tudná mondani valaki ,hogy egy 25cm álom manóhoz hány centi cső géz kell? Egy helyen azt olvastam, hogy 50 cm. El nem tudom képzelni hová kell tenni ennyi gézt. Eddíg nem jól csináltam valamit ? A 35 cm- es hez sem használtam többet 20cm-nél.
Szerika köszi a kedves szavakat de nekem nagyon nem tetszik a művem de nem tudom hogyan javítsam ki. Így olyan kis nyomika.
Kedves babások! Ugyan én foltvarrással foglalkozom, de itt is előfordulokleginkább olvasós üzemódban, de szeretném megosztani Veletek a Futrinka Egyesület jótékonysági felhívását:
"Egyesületünk október vége - november elejére egy nagyobb szabású, jótékonysági kézműves vásárt tervez, melynek bevételén majd a négy tevékenységi csoportunk osztozik. Ehhez várjuk jó kézügyeséggel rendelkező, kreatív alkotók felajánlásait: varrott, kötött, horgolt, hímzett, festett vagy bármi módon, kézzel előállított, egyedi termékekkel szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a közelgő Karácsony nem csak a kereskedelmi forgalomban kapható, tömegtermékekről kell, hogy szóljon.
Felajánlást az info@futrinkautca.hu e-mail címen lehet tenni, a termékek átvételét szeretnénk szeptember végén lebonyolítani, hogy a fotózás, feltöltés időben megtörténhessen. (Akik már jelentkeztek, de nem kaptak választ, kérjük, hogy legyenek egy kis türelemmel, szabadság miatt az e-mailek feldolgozása lassabban halad a szokásosnál.)"
Kérek mindenkit, hogy legalább egy-egy felajánlott tárggyal támogassa a Futrinka Egyesületet.
Én a tacskó fajtamentősökkel állok kapcsolatban, Tőlük fogadtunk örökbe egy tüneményes szálkásszőrű tacsit, és így van rálátásom arra a munkára, amit végeznek a kutyákért.
Megszületett Wali baba, sajnos sok testi hibával. Van amit én is tudok orvosolni van amihez segítségeteket kérném.
A test szabásmintáját a neten találtam, annak ellenére ,hogy 2 centivel rövidebbre szabtam még így is túl nyulánk. Az orra sem került jó helyre , ezt is orvoslom, de a hajával nem tudok rá jönni mit rontottam el, de nagyon dús.
Úgy készítettem , hogy könyvre tekertem a fonalat, a gerincen össze vartam és ezt a csíkot varrtam fel kb a füle helyére majd az alsó réteget rögzítettem a tarkón. Új csíkot vartam ezt majdnem a feje tetejére varrtam , egy újjabbal pedig középen takartam. Az arcát is ily módon kereteztem. A baj az ,hogy nagyon sok haja lett, egy kis gombolyag fonal ment rá. Hogyan készíthetnék kevésbé dús hajat , hogy szálanként levarrva teljesen takarja a fej bőrét , különböző frizurákat lehessen neki készítni anélkül, hogy kopasz foltok maradnának (pld fonásnál).Vamint nagyon ráncos lett a nyaka. Vélaszaitokat előre is köszike!
A tündéri kis nyuszoknak a pofiját géppel hímezted? vagy valakivel hímeztetted? Sajnos én még nem találtam ilyen hímzésmintákat sehol, pedig kerestem. A Waldorf jellegű babáid is nagyon szépek, én is készítek babákat már nagyon régóta. Sok babát láttam már mások kezéből alkotva, de a tied tényleg szép kivitel és benne van a lelked is, AMI NAGYON FONTOS:-)))
Köszönöm a kedves hozzá szólásokat a babámhoz, kézzel azért vartam mert csak 20 cm -es a baba és úgy gondoltam kézzel szebben meg tudom varni mint géppel( nem vagyok benne valami jó max az egyenes varrás megy.
Én egy sapit horgolok (egy félgömböt), az lesz a babahaj. Ha lány, akkor két copfot is.
Sztem az a külömbság, hogy te szívvel-lélekkelvarrod (már a kiszabott anyagba bele látod a baba egyéniségét), a bedolgozó meg csak kötelességből, ez csak egy munka, egy feladat, amit meg kell oldani.
Nem tudom egyébként mi a baj. Mondják, hogy maximalista vagyok, de eddig egyetlen ember sem tudta úgy megvarrni a manóim testét, hogy azt mondtam volna rá, hogy jó. Nem azt, hogy tökéletes, hanem hogy jó. Egyszerűen elképesztő, hogy sem a jelöléseket, sem a varrásráhagyást nem tudják betartani, a kifordítás pedig olyan agysebészet, hogy nem is merem rábízni senkire, mert ha nem határozott, de óvatos mozdulattal fordítják ki a plüsst, akkor csúnyán összetörik, és olyan, mintha a kutya szájából húznák ki.
A barátnőm volt az első, aki segített, de szinte minden darabot utána kellett igazítani. De az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor a manó derekára varrt címke ferde volt, és kávéfoltos. Egyszerűen nem értettem, hogy hogy lehet valaki ennyire igénytelen. Most a harmadik próbálkozóm munkáját elnézve elcsodálkoztam, hogy ennyire precíz lennék, vagy miből van bennem több?
Az is igaz persze, hogy többnyire csak én látom a különbséget, de már Pálom is eléggé ki lett képezve erre. Azért benne van a pakliban az is, hogy túl nagyok az elvárásaim, igaz nem akarok én többet, mint hogy olyan legyen, mintha én varrtam volna. Pusztán ennyit szeretnék. De eddig nem sikerült. :(
Nem hiszem, hogy az effekt fonalas hajjal én találtam fel a spanyol viaszt. Ami tuti, hogy nagyon sokat, hónapokat agyaltam, hogy milyen legyen a babám frizurája, mert abban biztos voltam, hogy nem akarom felvarrogatni szálanként, de még csomónként sem a vastag fonalat. Szinte naponta jártam be akkoriban a helyi fonalboltba, ahol az eladó csajszi folyton köt, horgol, és a kész cuccokat kiakasztgatja a polcokra. Egyszer csak megláttam egy sálat, aminek a rojtjai is kötve voltak, és akkor döntöttem el, hogy ez lesz az én utam, effekt fonal 2x3 hosszú tinccsel, hogy fonható legyen a babáim haja. A fiú séró is véletlen, ami végül huncut, álló frufrus paróka lett, azt szántam volna eredetileg egy fél parókának, szembe lógó frufru-val. De amikor rátettem a fejre nem tetszett, így elkezdtem rakosgatni, és végül a fél darab elég lett, és kapott egy jellegzetes fazont. Na ha valaki így tenne fel parókát a babáira, akkor tombolnék. Valakinek írtam már, hogy használja nyugodtan az effekt fonalat, csak ne úgy, ahogyan én, és akkor nem fogunk összeveszni. És hát egy teljesen más fazonú baba effekt hajjal, nem zavar. De amikor a baba test arányai is nagyon hasonlóak, és rá van téve a színes effekt fonalas haj, akkor messziről az az érzés, hogy ez miciség. Első ránézésre legalább is. Mert azért itt mifelénk szerintem ez az arány és ez a haj az én nevemhez köthető.
Persze, hogy tilos! Nem is vitatta ezt senki. :) Csak - mégha amúgy hajlama lenne az embernek rá - valahogy teljesen más megvilágításba kerül, hogyha egy olyan papíron írja alá, saját kezűleg a feltételek elfogadását, amin a neve, címe szerepel. NAgyobb visszatartó ereje van, mint egy közleménynek egy weboldalon, amit anonym felhasználók látogatnak. A neten való "látszólagos" névtelenség sokak erkölcsi határait igazán alacsony szintre szállítja. Sokkal több mindent engednek meg maguknak, tesznek meg, mint más - offline - körülmények között. Ez valahol rám is vonatkozik... :( Bár én lennék a legboldogabb, ha mindazt a sok kiadványt megvehetném, amire a neten tettem szert. De sajnos manapság nem jöhetek ki a könyvesboltból bűntudat nélkül, mert más helye van a kevés pénznek. Viszont én a kisebbik rosszat követem el azáltal, hogy max. magamnak, családtagjaimnak készítek belőlük. Kereskedelembe nem mennék koppintott termékkel. :)
Elkészült egy ujabb szöszmötölés kis uncsi hugom kérésére. Bár kicsit lassan mert teljes egészében kézzel vartam. Itt a gépen kissé pocok képűnek ht de furi, élőben nem vettem észre. Ennek ellenére sikeres volt .
Mici, én csak most olvastam az ominózus copy postodat! Az a kép tényleg bicskanyitogató :((
Az "effekt fonalas hajak" alatt azt érted, amiből az utolsó két babád készült? Nálunk a rövidáruban lehet kepni ezeket a fonalakat, és én még régebben beszereztem őket. Többnyire gyapjúból varrok hajat is (mohaire, buklé), de ezt is használtam már két alkalommal, pl pont a minap a Kishercegnél. A többi színt még nem használtasm. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez zavar téged? Mondd meg őszintén kérlek!!! Főleg azért, mert én nem hobby szinten varrogatok! Teljesen más típusú babákat varrok, mint Te, és meg sem fordul a fejemben, hogy Miciséget varrjak. Belőlem teljesen más típusú babák jönnek. A koppintás meg amelett, hogy inkorrekt, sokkal több energia, mintha azt varrná az ember, ami belőle jön szabadon. A waldorf típusú babák pl azért tetszenek nagyon, mert három téglalap a szabásmintája és mindenki azt hoz ki belőle, amit akar vagy amit tud. És fel sem merül a koppintás veszélye, mert egy ilyen tanfolyam után is teljesen külömböző babákat varranak külömböző egyéniségek. Másfajta babákat is tervezek varrni, a babás vonal után a nőiesebb is kikívánkozik belőlem. Nagyon sokat tervezek, hogy nehogy valakinek az jusson majd róluk eszébe, hogy "ez olyan mint a...".
A munkaszerződésbe sok mindent bele lehet foglalni. De ilyen alapon senki nem venne fel senkit. :) Akár a gyárimunkás is ellophatná a technológiát. :D Bocsi, nem szemétkedni akarok... Valószínűleg Mici a szaktudásbeli hiányosságok miatt nem talál alkalmazottat.
Hááát, én meg ráadásul tanultam is ezt, és nem is olyan régen. De olyan távol áll tőlem ez a pénzügyesszámosmarketingesmizéria, hogy csak nnnna. Hálistennek amennyihez akad kedvem az elégnek is bizonyult eddig. Mert bárhogyan is van, bármerre is bővítem a lehetpőségeimet, először egy pár ügyes varrónő kerestetik mellém. Na ez meg eddig nem akadt. Enélkül viszont felesleges a marketing, asszem. Ami időmből, erőmből kijön, azt simán el is tudom adni, és jelen állás szerint ennek a duplája is elmenne. :)
Hát... Ha jól megfizetsz, akkor épp szabad vagyok. :)))
Józanparasztésszel, nulla szakismerettel is lehet jól üzletet vezetni. A net meg tele információmorzsákkal, csak fel kell csipegetni!
Amúgy a sikeres emberek mögött jópár befuccsolt üzlet áll (no meg egy támogató, jó tűrőképességű társ, általában a zasszony ). Ez az a bizonyos "tanulópénz", aminek megfizetése törvényszerű. Nekem az első vállalkozásom volt ilyen, a másodikból jól éltem, de aztán anya lettem, így nem vagyok az előbbi embertípus. :) De még lehetek! ;)
Ami minket megkülönböztet, hogy ők ezeket nem kudarcként élik meg, hanem szárnypróbálgatásnak. Ez az attitüd, ami nélkülözhetetlen a sikerhez. Minden pofon után felállni, megtanulni belőle, amit kell, megköszönni, változtatni, amin lehet... No ez ami a piszok nehéz! Mondjuk - ha belegondolok - én sem sokat keseregtem... Tudom hol baltáztam el, megtanultam a leckét... Most várom - bár inkább keresem - a lehetőséget, hogy kamatoztathassam! :D Sajnos fűt a vállalkozószellem.
Elküldtem a kért könyvet. :)
Icona! Köszi a linkeket. Ha lesz egy kis időm (egy kicsit több) megnézem őket!
Nem tudom észre vettétek-e,de a lejjebb ajánlott oldalon magazinok is vannak.Ezeket is érdemes átböngészni vannak közöttük nagyon jók is.Hetente 1x megszoktam nézni,mert mindig frissítik.
Én sajnos teljesen tehetségtelen vagyok szm. készítésben.Ezért aztán gyüjtögetek és összeollózom őket.A Dinky fejéhez pl.Waldorf csecsemő testét vartam.
Vannak elképzeléseim de ezeket sajna nem tudom lerajzolni.
:) Hááát, nekem ehhez sem időm, sem kedvem. Én szeretem a manóimat varrni, és kész. Pálom nyaggat, hogy állatfigurákat is csináljak, de azt nem annyira bírom.
A szabásminta szerkesztése meg nálam... hogy is mondjam csak... nem éppen kifinomult. Csinálok egyfajta skiccet a dolgaimról, csak úgy néhány vonallal, kivágom, és elrakosgatom arra az esetre, ha olyat kérne valaki. A manóim mintáját már egész jól bejárattam, de pl. a ruháknál mindig elfelejtem, hogy kell-e hagynom varrásszélességet, vagy hogy hol kell kicsit hosszabbra, kicsit rövidebbre hagyni. Így aztán mindig más méretűek a ruhák is. A ritkán készülő figuráknál meg szinte vért izzadok mire kitalálom, hogy melyik kis idom mije is. Pl. a kecske, vagy a sörényes hangyász, vagy a bull terrier ilyen. Semmi jelölés, semmi felirat. Mielőtt szabni kezdem, először kirakom a szm idomait, mint egy puzzle-t. :D Szóval abba bele is halnék, ha nekem egy igazi, komoly, és bárki számára érthető szm-t kellene szerkesztenem. Én ilyet nem tudok.
Ami nekem eszembe jutott, az a csupasz babák/manók árusítása. Mert ruhát varrni bárki tud. Így ő maga is belekerülhetne a miciségbe, és olcsóbb is lenne.
A logókkal kapcsolatban meg sokat agyalok én is. A manók derekára szoktam rávarrni csak, az állatokról mindig lefelejtem, az angyalokon meg nem találtam még meg a megfelelő helyet. És nem is tartom fontosnak. Aki ismeri a miciségeket, az tudja, hogy azt vette. Aki nem ismeri, nem is fogja keresni a logót. Mindig feleslegesnek éreztem felvarrni.
Jaaaj, kellene nekem egy marketinges, aki ezt levezényli, mert nem vagyok én üzletasszony, csak egy némber, aki imád varrogatni. :)
Most jártam a blogodon, hogy már ne itt töltsem a fórumot. (De miért is ne? Alig van élet benne mostanság... :( Mindenki nyaral?)
De épp úgy jártam a bloggerrel, mint Te itt. Szerencse, hogy épp kávészünetem van, ráérek, s kitartó vagyok... :) Lehet Neked ez nem épp akkora?! :D
Meg hátha hasznos másnak is, amit írni akarok...
A közgazdász énem egyfolytában a lehetséges megoldáson agyal, tegnap óta. Nem tehet róla, elég földhözragadt, megoldásorientált, anyagias szemléletű szegény... :) Ő az egyik Vera- a sok közül./
Bszéltünk már a jogi útról... Valójában semmire se jó, de egy lehetőség! Inkább jobb lenne elkerülni! Gondolni kell a megelőzésre! Megint csak nem spanyolviasz, hanem külföldön jól működő példa, amit már azért hazánkban is láttam. Átütő bevételi sikereket ne várj tőle - bár kitudja... Inkább tűzoltásra jó, vagy egy kis zsebpénznek. /Manapság már a forintocskáknak is örülni kell! :(/
Sokan vannak - köztük én is - akiknek tetszenek a "miciségek". Bájosak, megmosolyogtatnak. Bennük van szíved-lelked. Akadnak - sajnos egyre többen - akik nem tudják megvenni őket. (Vannak persze akik nem is akarják, de őket hagyjuk...) De ezért nehogy árat csökkents, mert az nem megoldás!
És vannak, akik maguk szeretnék elkészíteni a miciséget, mert nincs rá pénzük, szeretnek otthon szöszmötölni, egyéb okból. Nekik nincs akkora fantáziájuk, hogy saját figurákat fundáljanak ki, vagy nem tudják átültetni 3D-be... Azt hiszed, hogy ők nem lehetnek a vevőid? Pedig ezt a réteget is "fülön lehet csípni"!
Tudom, nem akarod kiadni a szabásmintáidat, megértem. Ezekből a figurákból élsz! Készíthetsz belőlük, vagy más terveidből "butított verziót"! Nekik talán nem is baj ez a változat, hisz kevesen varrnak olyan jól, mint Te. De ne a szabásmintát add! Adj el csináld magad egységcsomagokat a butított verzóból - szabásminta nélkül - alapanyagból kiszabott elemeket, kellékekkel, összeállítási leírással. Persze az elemekből már könnyű lekoppintani a szabásmintát, bár sokat velük nem ér, hisz ezek nem az általad készített, eladandó miciség. Ráadásul a vásárlással elffogadtatod a felhasználási feltételeket ("kereskedelmi forgalomba nem hozható, nem másolható, stb."), amit közölsz a honlapodon, az eladási oldalon, a megrendelő oldalon, a leírás elején, stb., jó szájbarágósan, sok helyen, ne lehessen elsiklani felette! Ez már jogi védelem! Hisz számlával tudod igazolni, hogy tőled vette a mintát. Ergo: bizonyítható a plágium! Tudod IGAZI nevét, címét. Innen már könnyű meccset nyerni! (Plusz az illető már vett tőled valamit, némi bevételed már származik belőle...)
Ráadásul nem valószínű, hogy csak a harácsok vennék! A "házi kontárkodók", de lehet a meglévő vásárlóid is kipróbálnák! Persze ez csak aprópénz, de arra jó, hogy pár hasonló, ilyen jellegű jövőbeli problémától megóvd magad, s egy kis rést betömtél a lyukas kereskedelmi hálón.
Persze kulimunka. De épp ezért kiszervezhető. Például az elemeket kiszabhatja, zacskózhatja akár a nagy (vagy épp a kisebbik) fiad a zsebpénzért. Ha bevételről van szó - ilyen ínséges időkban - a nemszeretm doilgokat is be kell vállalni! S ezzel még egy apró szeletet kicsippentettél a szűkös hazai piacból. Ezeknek a figuráknak is lehetnek egyszerű ruhácskái, cipője, stb... Bővíthető a termékskála.
De akár készíthetsz a figuráidat 2D-sítve felvasalható appllikációkat, textil falimatricákat... Gondold tovább! :) Remélem nem keseredsz el végleg, s nem adod fel! Ilyenkor kell újítani! Megmarad a stílusod, a figuráid... Csak több piacra dolgozol. :)
Jah, s ha nem lenne nyilvánvaló én a házi kontár másolók táborát gyarapítom. :)))
Nos, nem spanyolviasz... No de nem mindenkinek nyilvánvaló. Én meg nagyon imádom a marketinget. Ezért találom az ilyen húzásokat zseniálisnak. Hisz világszerte ismert, kiad könyveket, s minden nagyobb kreaáruházban ott vannak az anyagai. Ez egy szép kreatív sikertörténet. A módszereket lehet másolni! :) (Nem a terméket, hanem az eladásét.)
Ilyen szempontból azt javaslom, hogy ahol lehet csak jelenj meg a termékeiddel. Azonosítsak magaddal! Add hozzá az arcod, hogy ez Te vagy, Te követted el! Felismerjék ha nem Te állnál a pult másik oldalán. Láttasd minél több helyen a logód, a termék fő védjegyét külön lefotózva a bevarrt címkéd! Ha a potenciális vevőid nem tudják hogyan különböztessenek meg, akkor tanítsd meg őket rá! Hol keressék... (Ha elkeserednél, s inspirálódnál - kereskedelmileg - olvass Gazdagmamit! (Nekem bevált, csak még az üzleti ötlet várat magára, de tőle mindig maximálisan belellkesedek! :D)
Halkan megjegyzem, hogy magyar mesefigurák esetében, ha valaki megkeres, hogy készítsem el, napokat töltök azzal, hogy a jogtulajdonosokat megtaláljam, és egyeztessek, és legalább egy példány eladására engedélyt szerezzek. Vagyis nem halkan, ezt jó hangosan jegyzem meg! Sajnos többnyire az a szitu, hogy ha jól sikerül a figura, akkor rögtön a gyártás felmerül, amit viszont én nem tudok bevállalni, ezért a Ruminis szerződésemet is felbontottam inkább. Annipanniból is ezért készült csak egy darab, és az én Boribonom meg konkrétan nem tetszett Marék Veronikának, ezért kérte, hogy változtassak rajta. Mivel azonban a vevőmnek megfelelt, így abban maradtunk, hogy nem változtatok, mert többet nem is akarok készíteni.
Nem, sajnos nem. Ennek utánajártam, és Bálint Ágnes lányával próbáltam egyeztetni ezügyben. Ők átadták a jogokat a 4international Kft-nek, de szerzői jog illeti meg a Magyar Televíziót is. Mert én szerettem volna ahhoz a pár darabhoz engedélyt szerezni az illetékesektől,és bár a hölgy fájlalta a dolgot, de nem tudott ebben segíteni. Az ő véleménye is az volt, hogy az általam készített változat igényes, és valóban szép, szemben azzal, ami jogszerűen készül.
Bár a dinky-fazon sem kifejezetten a kedvencem, de ezerszer inkább egy dinkyvel említsenek egy lapon, mint azzal, aki tisztelete jeléül produkálta azt a bizonyos vásári asztalt. És az a legnagyobb bajom a dologgal, hogy egyrészt hátbaszúrt, másrészt megtéveszt(het) olyanokat, akik az én munkámat keresik, és éppenséggel kicsit felületesen szemlélődnek. Lásd a te tapasztalatodat, láttak hallottak valahol valamikor a miciségekről, és csak annyi maradtt meg bennük, hogy az valami plüssbaba, vagyis a plüssbabák a miciségek. Valamit visz a víz. :)
Egyébként az illető másolóm nem fórumozik, nem blogozik, nem meskázik, nagyon szép ruhákat varr. Viseleteket, lovagi, meg ilyesmi ruhákat. És nem értem, hogy miaszöszért kellett elkanyarodnia, maradt volna a kaptafájánál.
Manócska fejét én 4 darabból varrtam. Hátul is szépen kell kerekednie. És büszkén vállalom az én másolt Manócskámat és Mazsolámat, mert mellettük van saját kútfőből kipattant sokminden másom is. :)
NA most jól teli offolom a topikot. :) De még valami felmerült bennem, a Tilda babák kapcsán. Tilda valójában nem a figurái szabásmintáiból él. Tilda egy egész birodalom. Ez egy jól kifundált marketing fogás, hogy a gyönyörű nyomott mintás anyagait, szalagjait eladja. Persze emellett ezekből is van bevétele - de ha jól látom - a fő profil a kiegészítőké! (Ezt a közgazdász szemem mondatja velem. Laikusnak másként tűnhet!) Így nem akkora veszteség neki a másolás, másolók, ha még a "lopott" szabásmintából kontárkodó is megveszi az anyagait. Mert az ugye nem zárja ki egymást... Ez egy veszteségcsökkentő módszer! :)
Ami képeket nem töltött be, azokat itt lehet megnézegetni, a cuki mesékkel együtt. Amúgy Mazsola és Manócska általunk ismert, szeretett figurája Bródy Vera alkotása. Szerzői jogi védelem - ezen figura kapcsán - őt illeti meg!
Icona! A kérdésedre a válasz erről a képről leolvasható. :) Egyébként az "eredeti" Manócska - mert ha jól látom ez a Manócska 0.1, ez meg már a 0.2-es verzió - egy "egyszerű" kerek - pólóanyagból készített - babafej alapra kapott - 2 részből összevart - filc manósipkát fülecskékkel, tetején dróttal. (A drót lemásolása persze nem túl bababarát megoldás...) Ezzel ellentétben Mici más eljárást választott...
Ez meg itt a kínai verzió. :) (Bár ezen inkább sírni kellene, de már csak mosolygok... Valószínűleg magyar befektetők rendelték meg az ázsiai gyártását. Ergo nem a kínaiakat kell szidni! Nekünk jönne pénzes megrendelés külföldről, örülnénk, mint majom a farkának, s tuti nem mondanánk le a megrendelő nemzeti érzelmeire apellálva!)
Amúgy meg nem akarok a vitába belefolyni. Egyrészről sajnálom Micit. Megértem, igaza van. Pofátlanság. Ezért is tartsuk tiszteletben a kérését, hogy inkább ne is kérdezzünk! :) (Cirka 10 per netes böngészés, s lám...)
Másrészről ez egy üzleti dolog, esemény. Akinek - látszólag "jól megy a szekere" - rögtön más is el akarja húzni azt. Erre fel kell készülni lelkileg, szellemileg. Kivédeni nem lehet. Mindenképpen beleszalad az ember az irigyekbe, a másolókba...
Igen, a kispénzű, s apró kézügyességgel megáldott házi kontár másolók esete más eset, más megítélés alá kell venni. Ők azok, akik vagy nem veszik meg, mert nem telik rá, s beletörődnek, hogy nincs nekik. Vagy nem veszik meg, de veszik a fáradságot, hogy elkészítsék, mert kell nekik. Vagy, ha látják, hogy meg tudják csinálni, akkor minek költsenek rá? De ez - jobb esetben - kereskedelmi forgalomba nem kerül. Az eladónak nem veszteség, mert ŐK amúgy sem vásárolnának! Akik nem vennének, nem potenciális vevők, azokra - SZVSZ - nem kell energiát feccölni! De - ebben az esetben - a hölgy tuti eladott pár darabot, amit akár Micitől is vehettek volna... Bár éppen akkor, ott abban a vásárban nem volt ott Mici, de nem kizárt, hogy ezek a vevők előbb-utóbb ráakadtak volna a neten. Már nem fognak, mert van nekik másolatuk, amiről nem is tudják, hogy valójában az! Szóval ez a szép ebben a történetben... (Cinikus smiley.) Az az igazán szomorú, hogy ezen már nincs mit csodálkozni...
LBZS! Az nekem is megvan, a gépen. Igaz nem magyarul, valamilyen szláv nyelven, de a szabásminták olvasását, meg a képek nézegetését az nem zavarja. :) Küldjem át?
Az INDEX babás fórumán Hardell közzétett egy linket, amin a csatolt katica, mintája és képes "leírása" található. Be kell vallanom, beleszerettem ebbe az ölelgethető, bújásra vágyó édes kis katicába. Kettőt alapból varnom KELL!!! Egyet Babzsák lányomnak, a másikat a legkedvesebb barátnőm kislányának, aki katica mániás. (Remélem, a barátnőm pont most nem nézegeti a blogomat, mert meglepetésnek szánom a katicát)
Most először írok erre a fórumra,bár nagyon régóta olvasom.
Mélységesen felháborított az "önmarcangoló" cikked a blogodban.Azért írok,mert most a mesteségek ünnepén-az egyik iskola bemutatkozó sátrában voltam,készítettem játékokat.Ott odajött hozzám egy hölgy és az egyik Dinkymet "nagyon aranyos miciségnek"látta.Felhívtam rá a figyelmét,hogy ennek a babának még véletlenül sincs köze a te alkotásaidhoz.
Szóval tényleg nagyon sajnálom a amit veled műveltek!!!!!:(((((
Egyébként en is segítséget akartam kérni.De veszem is a bátorságot és meg kérdezem.A mazsola féle manócska fejformája tetszik nagyon.Én úgy gondolom,hogy elől 2,hátul 1 darabból áll.Arra lennék kíváncsi jól gondolom-e.
Félre értés ne essék csak a fej formája,alakja érdekel.A lánykámnak szeretnék egy bájos katicalányt készíteni közelgő szülinapjára.
Szép a kisvirágos ruhácska. Jó ötlet a táska. A kiegészítők egy egyszerűbbnek tűnő - waldorf jellegű - babát is úgy fel tud dobni, egyedivé varázsolni, annak ellenére, hogy nincsenek "arcvonásaik", ismertetőjegyeik, mégis mind más! :)
Köszönöm szépen, az anyagost, meg a fonalast mindenképp meglátogatom. Viszont nagy bánatomra, a Minitex megszűnteti a gumis futter gyártását, így már nincs is nekik, csak erős sötét színekben és nem is lesz, úgyhogy valahol máshol kell lelőhelyre bukkannom.
Találtam még egy gyártót, kaméleon textil azt hiszem, ahol szintén forgalmaznak ilyen anyagot, illetve egyet a külső váci úton, majd oda is benézek ha lesz időm jövőhét végén.
Nagy bevásárlást nem tervezek sajnos, egy hete jöttek meg a kord anyagjaim postán, ha előbb kérdezek okosan, akkor jobban jártam volna. Na mindegy majd ha szükség lesz még rá. Testanyagra mindenképp szükségem lesz, mert egyáltalán nincs már, és nekem a pamut nem müxik. Illetve most elhasználom tervezésre, amit próbára vettem, nagyjából a formákat ki tudom vele kísérletezni, aztán ha már megvan, veszek csodatestanyagot:)))
Bocs, nme olvastam vissza, csak épp most bekukkantottam, látom, meg lettem szólítva. Az indexbabán VAN beszerzőheyl lista (balra lent), méghozzá olyan, amit anno a Foltvarró Céh honlapja is átvett. Persze, aktualizálni kellene, meg a vidéki lelőhelyeket is feltölteni a hozzászólások alapján, de őszintén, most biztosan nem lesz erre időm. Aki ért a Gportálhoz, és érez magában kedvet, annak szívesen adok jelszót, mert rajtam kívül Kdattának, Kastannak és Amarantának van, de ahogy elnézem, most ők sem erre fókuszálnak.
Igyekszem mindig benézni, de néha elveszítem itt a fonalat, szóval kérlek benneteket, ha valaki személyesen engem szeretne megkereseni, akkor most levélben tegye. Nagy ölelés mindenkinek! IO
Normálisan nagy választék van. Olyan, mint amilyen egy nagyvárosban elvárható. :) /Én nagyon keleti, s nagyon falusi vagyok. :)/ Van vagy 5-6 plafonig érő polcnyi. Emlékeim szerint van dzsörzé, szatén, kordbársony, tüllböl is legalább 4-féle, külön merev, puhább, több színben, vásznak, mintás kartonok, vastagabb szövetek, ruhának való anyagok.
A közelben van még két hobbibolt. Ha elindulsz a Kálvin tér irányába az Üllőin, akkor ott van, szintén a jobb oldalban a Hobbiművész, meg a Kreatív Hobby. Ha aztán a Nemzeti Múzeumnál elfordulsz, s elmész az Astoriáig, akkor ott valahol van egy turkáló, ahol nagyon olcsón szokott lenni fonál, gombolyagban. (Ebből kiindulva valószínűleg nem használt, de olyan áron. :)/ Ezt igazán Aledi tudja. Valahol a hozzászólások között megtalálod a címet! Középáron, jó anyagokat (sokféle plüsst, azt az emlegetett csodatestanyagot), hatalmas választékban a Visegrádi úton található nagykerben lehet kapni. Annak címét pedig Szarvasmici tette közkinccsé itt, meg a blogjában. De az kényelmesen csak autóval megközelíthető azt hiszem. Érdemes megnézni térképen! :)
Tömőanyagért a Jysk-be, vagy IKEA-ba érdemes menni, párna formájában venni. Utóbbiban szép kartonok, szövetek is szoktak lenni, jó árban. Bár merevségük miatt inkább táskának való.
Jövőhét végén megyek Pestre, akkor benézek. Milyen egyéb méteráru van még ott? Mert én itt 1-2 ezer ft alatti méteráron nem kapok semmit. Színválaszték nulla, még natúr színű pamut anyagot sem lehet náluk kapni. Körkötöttet meg felejts el:)) Pedig most igazából az kéne. Szerencse, hogy a mostani babához kimondottan fehér kell.
Hát ha fogásra nem kemény és szúrós akkor nem gond, ha műszálas, legalább van tartása.
Köszönöm. :) Ez is aranyos lett, bár nekem a többi is tetszett. Van valami rajzfilm ilyesmi tündérkékkel, ugye? Legalábbis valami ilyesmi rémlik még a kábelkorból. /Az már több mint egy éve nincs, de nem is hiányzik. :)/ Az angyalka is aranyos, csak kicsit a szemébelóg a haja. :)
Rencee! Nem akarlak elkeseríteni, de ennek sem tudom a nevét. :) Viszont tudom hol kapható - ha még ugyan van... Mert ezt is kb. bő két éve vettem, a József körúti olcsó méteráruboltban. Ott anno háromszázvalamennyiért voltak kaphatóak a textilek. A Corvin mozitól kb. 200 méter a Dob utca irányába, a jobb oldalban (mozi oldalában). Ez akkor féláron volt, merev, nem nyúlik, van tartása. Bolyhos, de csupa műszál. Van itthon gyári babánk, épp ilyen anyagból van a teste. Olyan fakórózsaszín, így elmegy testszínnek. Ott akkoriban kaphatóak voltak körszövött, rugalmas anyagok is. Esetleg ilyennel helyettesíthető lehetne a harisnya. Hasonlóak a polóanyaghoz, de minden irányban nyúlnak.
Igen ilyesmi az anyag szerintem. Illetve ez is jó lenne szerintem. Egy csomó babának viszont harisnyát írnak testre. Mivel lehetne azt helyettesíteni szerintetek? Nem hiszem, hogy gyereknek túl tartós nylon harisnyából babát készíteni. Dísznek el tudom képzelni.
Szerika! Nagyon aranyosak a babáid. Különösen a nagyfejűek tetszenek, talán a szájuk miatt. Azok a csókos ajkak nagyon találóak.
Hamupip! Jól sikerült a nem épp boldog bulldogod. :) Mekkora?
Rencee! Talán ilyesmi ez az anyag?
Hú, látom beindult a Dinky-gyár nálad! Nagyon jók! :)
Elkészült az én babám is. Másmintkerült rá ruha. Nem igazán olyan, mint szerettem volna. Ráadásul kézzel van varrva. :) Cipő nálam is lemaradt - időhiány miatt. De még majd fog kapni, más ruhákkal egyetemben. Egy kis szedett-vedett bugyit azért kerítettem rá, mert természetesen Ő is szobatiszta már! :) (Ezt muszáj megmutatni az alsó korosztálynak! :P)
A mi pólónk nem ilyen, csak azt nem tudom, hogy az utolsó válogatáson a padlásra került-e már... utána nézek..
Szerinem aranyos a Te babád.
Ha kicsit mosolygósabbá akarod tenni a szemeit, akkor hímezd fel a kis barázdákat a szeme sarkába.. először ha csak kis cérnadarabokat oda teszel, az is jó próbának..aztán meglátod..
Nekem tetszenek a babák!Azért lettek mások,mint a ruhán lévő,mert mások az arc arányai.Közelebb vannak a szemek az orrhoz,szájhoz.De megvalósítani valóban nehezebb,mint meglátni :)
Szia! n is úgy gondoltam ,hogy 4 db-ból van a feje , csak az arca van kettőből. A nózi utólag lett fevarva?
Itt az eredeti tündi a pólón, sokkal szebb mint amit vartam
.
A zöld hajú a nagyi, a lányom szerint , a másiknak gyapjú fonat a copfja (véletlenűl lefelejtettem az orrát pedig 2 órán keresztűl vartam ő készűlt a legtöbb ideig)
A Tündi Babák haja filc is meg himző cérna is. a filc haj van láncöltéssel hímezve, eredetileg ennyi lett volna a lányom ötlete volt, hogy legyen fonott copfja ez is himző fonalból készült utólag van felvarrva. Az a baba akinek nincs copfja olyan nagymamás lett a lányom szerint.
Én is tettem vettem mostanában, elkészült pár baba, bár a közös varrásnak nem álltam neki.
Nagyok jók azok a nagyszsemű szájú babák.
Mutatnék két képet, hátha felismeri valamelyikőtök, hogy milyen anyagot keresek.
Sajnos a leírás nem magyar, és semmilyen fordító nem ad ki az anyag nevére normális jelentést, spanyolul meg nem tudok, és már nagyon szeretném ezeket megcsinálni.
Próbáltam közeli képet választani, de én ebből sem jöttem rá.
Innen is megemelem kalapom Bloodyheart alias Szita Gabi előtt, aki szellemi szülőanyja és megalkotója az eredeti gyönyörűségnek. Kedvesen és türelmesen bábáskodott Bazilidesz Bódog létrejöttekor. Úgy el szaladt a nap, hogy észre se vettem :)))
Micsoda megrendelés. :) Már kíváncsian várom! Fejben én is kiszerkesztettem egyet már. Amúgy - nem akarok hülyeséget mondani - de mintha az orosz handmade fórumonolyasmibe is botlottam volna már! De az már rég volt. :)
Rencee! Örülök, hogy megoldódott. A múltkor nekem is makacskodott, lehet nálam is a szösz volt a gond? Azért nem gondoltam rá, mert előtte fél órával volt átpucolgatva+olajcsere. De hülye vagyok! Hisz szözsölős anyagot varrtam! Hogy ez nem jutott eszembe? Végül kézzel fejeztem be, pedig nem varrok szépen még úgy se! :)
Timke! Aranyosak a tündérkék. Különösen a nagyszeműek tetszenek. :) Tényleg nagyon designosak! Ahány féle anyag, annyi féle baba, mégha a szabásminta ugyanaz is! Ez jól látható a közös varrásokon. Próbáld ki, bátran! Előre nem tudhatod, hogy hogyan sikerül. Nehogy lebeszéld magad! :)
Szerika! IO! De jó hogy kezdtek előkerülni! Remélem jól vagytok! :)
Már próbálkoztam baba varrással Itt a fórumon meg is mutattam de (talán szabásminta hiány miatt?) nem voltam tőle túlságosan elragadtatva, láttam én is azokat a hibákat amiket egy páran leírtak , csak még nem volt időm, energiám újra kezdeni ( nyári szünet 4 kis gyerekkel stb..) de most olyan szépséges babákra vágyom (és a lányom is olyat szeretne ) amit ti is mutigattok itt az oldalakon, na mindjárt itt a szeptember és hátha több időm lessz. A mostani filc babáim ötlete egyik lánykám pólóján található tündérke volt (az orra is aképen volt) csk kicsit tovább fejlesztettem. Lett egy test néküli kéz fej lább tündérem is csak ő nem lett lefényképezve ( korábban megmutattam a tesóját zöld tündérke néven)
Az sima trikóanyaga és babája válogatja. Vásárolt pamutdzsörzé helyett érdemesebb körülnézni a ruhásszekrényben: ha van olyan fehér, halványrózsaszín, bézs, barna pólód, amit már nem hordasz, de többször mostad, mégsem nyúlt szét és nem bolyhosodott ki, abba bátran belevághatsz.
Babatípustól függ, hogy elasztikusabb, vagy merevebb anyagból érdemes nekiállni. A nyúlékonyabb anyagokat nehezebb varrni és szépen kitömni.
Egyébként babát varrni könnyebb,mint babát szülni, szóval csak bátran. :D
És azzal jársz jó úton, ha próbálkozol, mint ahogy a képeken mutattad. fejben nagyon hamar el lehet szállni a művészbabákig, aztán az ember elkeseredik, ha az nem sikerül rögtön. Nekem az első próbálkozás után így került egy éves parkolópályára a babavarrási ambícióm.
Ha javasolhatom - és érzel kedvet hozzá- próbálkozz a topic korábbi közös varrásaival: azokban relatíve egyszerűbb babák vannak (könnyebben kezelhető vászonból és nem dzsörzéből), a képtárban sokféle értelmezést is találsz, s közben a technikád fejlődik.
A második képen a vörös hajú babád orrára azt hittem először, hogy az a lebiggyesztett szája. Ezekkel az arányokkal tiszta dizájnbaba. :D Én oda tenném a száját és nem foglalkoznék az orrával. ;) Aranyosak a kistündérek. :D
:D Naná, hogy meg tudod varrni! A kutyám 4-5 ilyen csireket végzett ki már, emlékeim szerint az említett testnyílás helyén volt a síp. :D Szóval.. vagy megcsinálod sípolósra, vagy egy diszkrét csillagocskát pöttyinthetsz oda. :) Még sárga frottírból is működne talán a dolog. Úg ykicsit jobban hajazna a liba ööö--- csirkebőrre. :)
Ismét kis segítség kellene! Sima trikó anyagból is lehet jó babát varrni, vagy teljesen más lessz mint ha kimondottan erre való anyagból készíteném. Egyenlőre csak itt a gép előtt fejben varrok, persze filcből készítgetek ezt azt , de az igazi baba legalább úgy várat magára mint amikór az igaziakat vártam, bár ez nehezebb "szülésnek" ígérkezik.
Igen!Szeretnék beszélni róla!!!Amúgy egy régi barátom adta le a megrendelést(,,Te oooolyan ügyes vagy,benned van minden bizodalmam,biztosan meg tudod varrni.....stb...,,),felesége részére lesz szülinapi ajándék.Valami közös emlék lehet,nem ismerem a részleteket.Tényleg.....vajon testnyílás szükségeltetik rá? :o
Bár hasonló problémám sosem volt, én biztosan plüssből vagy polárból veselkednék neki; a szakállkát, taréját és csőrét meg filcből lenne érdemes megpróbálni. Majd mutasd ám meg, ha elkészültél. :D
Sziasztok!Gumicsirkét kéne varrnom,textilből.Tudjátok,azt a kopasz,kutyajáték csirkét...Szembesült már valaki hasonló problémával?Kicsit gondban vagyok az anyagválasztással,meg a csőrmegoldással.Még csak tervezés szintjén van a dolog.Van ötletetek?
Hát, nekem a következő 100 éves tervemben szerepel :-)))
Megvan a magyar könyvem, megpróbálom nem elfelejteni, hogy behozzam a munkahelyemre - mert csak itt tudok szkennelni, - és vagy beteszem ide, vagy elküldöm mélben. De erre csak a hét második felében kerülhet majd sor, mert holnap unoka-felügyelek...
Tehát ha addig nem teszi be senki magyarul, akkor rám számíthatsz.
Akik mégsem, vagy a rossz idő miatt net közelben vannak, azoktól kérdezem:
valaki megvarrta már a TILDA-féle nyuszis képet? (csatolom). Azt szeretném kérdezni, hogy a nyuszikat milyen anyagból varrta és hogy a ruhája mekorra. Esetleg nincs meg a magyar nyelvű leírása valakinek?