Keresés

Részletes keresés

unguided Creative Commons License 2008.10.18 0 0 23675
Python24
"""Ez a topic pedig inkább..."""

OK, vettem. :)
Mentsegemre szolgaljon, hogy ritkan irdogalok ide.
Talan igy elnezheto, ha amokfutok egy kicsinykét ilyenkor. :)))
Előzmény: Python24 (23665)
Kuruc71 Creative Commons License 2008.10.18 0 0 23674
Ez így van de tömeges öngyilkosságig bezárólag mégis sok mindenre rávehető az ember.

Előzmény: Törölt nick (23673)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.18 0 0 23673

Az emberi szellemet nem lehet palackba zárni.

Sokan sokfelé megpróbálták, de teljesen soha nem sikerült.

Előzmény: Kuruc71 (23671)
Kuruc71 Creative Commons License 2008.10.18 0 0 23672
Szerintem ÉK már eljátszotta azt az időt mikor technológiát fegyvert el tudott adni büntetlenül. No meg kábszert meg egyebeket. Volt idő amikor a magyar kirendeltségük a parlamentel szemben ringott a dunán egy étteremhajó képében. Ma már annyira figyelik őket hogy nem tudják azt a volument hozni ami a rendszer fentartásához minimálisan is elég lenne. Ha pedig a rendszer nem fentartható akkor összeomlik vagy végső agóniájában tesz valamit.


Kérdés mit ?


Előzmény: Python24 (23669)
Kuruc71 Creative Commons License 2008.10.18 0 0 23671
Szerinted az elmúlt évtizedek alatt mi lett a sorsa az ilyen "normális" embereknek ? Egyáltalán mennyire maradhatott meg ez a fajta gondolkodás amikor az önálló gondolkodást döntést annyira elnyomták hogy a pártvezetők lazán kijelölhetik a házaspárokat is és el is fogadja a nép.


Ami "hab " lehet a tortán hogy valami oknál fogva ÉK nem dél felé hanem Kínának megy neki. Ezzel máris meglenne " Szarajevó, vagy Lengyelország".

Előzmény: Törölt nick (23670)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.18 0 0 23670

Reménykedjünk abban, hogy nem a harmadik variáció fog bekövetkezni.

Talán ott is akad pár normális ember, aki nem fogja hagyni, hogy bekövetkezzen a tűzszünet felrúgása.

Előzmény: Kuruc71 (23668)
Python24 Creative Commons License 2008.10.18 0 0 23669
Szia!!
Szerintem az a forgatókönyv a leginkább reális ,hogy a keményvonalas kommunista tábornokok a sereg leépítését megakadályozandó átveszik a hatalmat,és igazi,mély sztálinista diktatúra marad fenn,koldusszegényen,de atomfegyverekkel felszerelve.
Ha nem indulnak el délre,akkor is komoly belső válsággal néznek szembe,mert a nép éhezik,és nincs pénz..

Ha pedig nincs pénz,akkor egy idő után minden eladóvá válik.A nukleáris és vegyi fegyverek is.Ha pedig a pénzben nem igazán szűkölködő terrorista szervezetek megszereznek csak 1 vegyi vagy nukleáris fegyvert,annak beláthatatlan következményei lehetnek!!!
Előzmény: Kuruc71 (23668)
Kuruc71 Creative Commons License 2008.10.18 0 0 23668
"Fontos bejelentésre készül Észak-Korea
MTI
| 2008. 10. 18., 09:51 | Frissítve: 1 órája

Észak-Korea felszólította külföldi szolgálatban lévő diplomatáit, hogy készüljenek fel egy "fontos bejelentésre", írta szombati számában a Jomiuri Simbun című japán lap. A tekintélyes tokiói lap névtelenséget kérő Észak-Korea-szakértőkre hivatkozva feltételezi, hogy a következő napokra várható bejelentésnek köze lehet Kim Dzsong Il, a kommunista rendszer vezetője egészségi állapotához, vagy a Korea-közi kapcsolatokhoz. A dél-koreai titkos szolgálat szóvivője megerősítette, hogy értesültek a hírről és ellenőrzik azt.

A 66 éves Kim nem jelent meg a nyilvánosság előtt augusztus 14 óta és nem vett részt a phenjani rendszer születésének 60. évfordulójára szeptember 9-én rendezett nagy díszszemlén sem, megerősítve ezzel a megromlott egészségi állapotával kapcsolatos híreszteléseket. Egy héttel ezelőtt az észak-koreai televízió dátum nélküli fotókat tett közzé róla, de egy amerikai illetékes szerint ezek régebben készültek. A dél-koreai sajtó úgy értesült, hogy Kim Dzsong Il augusztus közepén agyvérzést kapott. Észak-Korea eddig kategorikusan cáfolt a vezető egészségi állapotával kapcsolatos. "


No ez úgy hiányzik mint szar a szekrénybe !

Ha a "szeretet vezető" valóban beadta a kulcsot akkor ott most hatalmi vákum van. Biztos van pár gyerek KJI után de hivatalosan senki nem lett bevezetve mint trónörökös. A pillanatnyi statusco nem nagyon tartható fen mert a gazdaság gyakorlatilag nem létezik és az emberek beleértve legerősebb hatalmi ágat a katonaságot már éhezik gyengül foszladozik bomlik.

Kérdés kik kerülnek hatalomra, hatalomba ? Azok akik DK felé nyitnak , vagy azok akik Kína felé ? Mind két esetben a sereg drasztikus leépítése várható mivel senki nem akar egy ilyen hatalmas sereget eltartani pláne most. Harmadik megoldás is van amikor a hatalmat valamelyik elszántabb a széthullást el nem viselő komunizmustól elvakult tábornok kerül hatalomra. No ő elképzelhető hogy megindul dél felé .


Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.10.17 0 0 23667
Igen. A lengyel srác p.l. hadtörténész, a Lengyel Hadsereg múzeumában dolgozik nagyon régóta, több lengyel fegyvertechnikai magazinba és szaklapba ír cikkeket, ezenkívül több könyvet írt a II.VH-s lengyel ellenállásról. A francia dettó. A többiek is szoktak írni, bár jónéhányan még mindig aktív tisztek, így leginkább szakanyaggal dolgoznak (az egyik orosz gyerek p.l. fegyvermérnök; a röktönzött fegyverek a szakterülete (sufnituning, barkács-arzenál, stb.). Volt, aki más területen mozog (például újságírás, vagy volt egy német, aki német biztonságtechnikai és testőrcégnél dolgozik).
Az, ami összehozta a brigádot - a történelem iránti érdeklődés, és azon belül a nem-konvencionális hadviselés.
Elvégre tetszik-nemtetszik - ez a jövő.:/
Előzmény: Törölt nick (23666)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.17 0 0 23666

Szia!

 

Ahogy elnézem, a te előadásod volt a legaktuálisabb.

A többi vendég között van olyan, aki szintén ír könyveket?

Előzmény: Zicherman Istvan (23639)
Python24 Creative Commons License 2008.10.17 0 0 23665
Szia!!
A háborúhoz kell még egyenruha is,még sem értekezünk a szövésről!:)
Igaz,hogy pénz kell a háborúhoz,de kell hozzá,fegyver,lőszer,ember,elektronika,kiképzés,járművek,eszközök,helyszín,stb

Ez a topic pedig inkább ezekről a dolgokról szól,és olyan emberek írnak be ide,akiket ezek a dolgok érdekelnek,és nem a gazdasági elemzések,és a "mi van akkor,ha összeomlik a gazdaság??"-dolgok..

Nem akarom eljátszani a topic csendőrt,csak a véleményem írtam le..

Üdv!
Előzmény: unguided (23664)
unguided Creative Commons License 2008.10.17 0 0 23664
Python24
"""Kezd nagyon OFF lenni a topic...."""

OFF lenne?
Mi az a harom dolog, ami a haboruzashoz kell?
Na, pont arrol a harom dologrol beszelgettunk az iment. :)))
Miota haboruznak az emberek passziobol?
A haboruknak mindig is gazdasagi mozgatorugoi voltak, ugyhogy megerteni a mozgatorugokat talan nem art (nagyon). :)
Előzmény: Python24 (23662)
For-dzsi Creative Commons License 2008.10.17 0 0 23663
Írtam egy hosszabb választ, de elszállt. :-) Bocs, de most nincs kedvem újra begépelni. Meg itt ez offolásnak számítana.
Előzmény: unguided (23661)
Python24 Creative Commons License 2008.10.17 0 0 23662
Sziasztok!!
Kezd nagyon OFF lenni a topic....
unguided Creative Commons License 2008.10.17 0 0 23661
For-dzsi
"""...minden eszközzel ösztönözni fogja az amerikai vállalatok termelőkapacitásának "hazatelepítését"."""

Az elmult kb masfel evtized Downsizing-outsourcing eredmenyet hany evbe tellene helyrehozni?
Azok a termelosorok, amik pl. kinaban vannak, mennyire felelnek meg a nyugati szabvanyoknak?
A kinaiak valyh mennyire lesznek segitokeszek a gyaraik elviteleben?
Előzmény: For-dzsi (23657)
unguided Creative Commons License 2008.10.17 0 0 23660
Kuruc71
"""...az USA EU és egyébb jegybankok elsütögették a muníciójukat hogy stabilizálják a pénzügyi és vele gazdasági összeomlást, és mind ez kevés volt, szóval most egyre több pénzügyi és politikai központból halllani az igényt illeve kívánságot hogy Kína is száljon be a nagy mentőakcióba. Tehetné hiszen hatalmas tartalékokkal rendelkezik."""

Ez a mostani mentoakcio kb. olyan, mintha egy sullyedo hajobol kimernenek par vodor vizet.
Egy kicsit lassitja a folyamatot, de - mivel alapvetoen strukturalis problemak vannak, es azokat nem orvosoltak - a vegeredmeny ugyanaz lesz.
Egy nagyon leegyszerusitett magyarazat kovetkezik.
Az eredeti felallas, ami szerint A bank kolcsonoz 10 millat B banknak, aki kolcsonoz 10M C banknak, es igy tovabb, az meg feloldhato, mert C fedezete B akinek a fedezete A.
A mostani helyzetben ez ugy alakult, hogy A 10M-bol B 20M-at adott el, amibol C 40M-at adott tovabb. Vagyis amikor C-tol kertek a fedezetet, kiderult, hogy nincs nala szinte semmi, meg B-nel se.
Ez gyakorlatilag egy jo kis piramisjatek volt, ami azert omlott ossze (a piramisjatekok orok szabalya szerint), mert mar nem volt az utolso szinten elegendo uj jatekos.
A szokasos hierarhikus piramishoz kepest itt az a kulonleges, hogy ez a jatek rekurziv volt, vagyis egy jatekos tobbszor is reszt vehetett a jatekban, ezert a jatek vegen a kezdo jatekosok is vesztes pozicioba kerulhettek.
Vagy egy masik szemszogbol nezve, ez egy olyan kartyajatek volt, ahol a jatekosok mind bedobtak kezdo tetnek fejenkent egy szazast, majd azt jatszottak, hogy egymasra licitaltak anelkul, hogy tovabbi penzt dobtak volna az asztalra. A tobbi jatekos elhitte a tetet emelonek, hogy megteheti az emelest, csereben elvartak, hogy az o bemondasukat se ellenorizze senki.
Aztan valaki pislantott, teritettek a lapokat, es kiderult hogy a hatalmas tetek ellenere az asztalon ugyanannyi penz van, mint a jatek elejen.
A valos esemenyekkel parhuzamba allitva a fenti peldat, a vesztes bankok most ugy kovetelik a kozponti bankoktol a hianyuk kipotlasat, mintha a fedezetlenul tetet emelo jatekosok a kaszino tulajat kernek meg, hogy a felelotlenul bemondott tetjeiket fizesse ki.

Kina helyeben tanulnel a tortenetbol, es addig nem adnek ilyesmire penzt, amig nem hoznak olyan szabalyokat,
amelyek megakadalyozzak a bankok felelotlensegeskedeseit. (<-- ez szep szo ! :))
Előzmény: Kuruc71 (23648)
Szlejer_ Creative Commons License 2008.10.17 0 0 23659
"minimalis az ut mellett be nem epitett reszek aranya."

Ejha, a megművelt földek sora már épületnek számít? Elnézést, nincs ott valaki más, akivel beszélhetnénk? :-)))

De üsse kavics ne offoljunk tovább. Legközelebb majd nem írsz faszságokat egy olyan helyről, aminek a közelében sem jártál.
Előzmény: flashbang (23646)
M.I. Creative Commons License 2008.10.17 0 0 23658
Néhány hete (még a válság előtt) olvastam egy cikket, talán a Spiegelben.
Azt mondták, hogy a közeljövőben a kínaiak számos nyugati bankot részben vagy egészben meg fognak venni, mert nekik van pénzük, a nyugatiaknak pedig van szakértelmük.
Nem kis bankokról van szó. Konkrétan a Dresdner Bankra emléxem, de írtak még néhány hasonló méretű európai és amerikai bankot.

Ha a kínaiaktól valóban azt várja majd a nyugat, hogy szálljon be a válság finanszírozásába, ez egy nagyon kényelmes módja lesz annak.
De ha én kínai lennék vennék alulértékelt részvényeket, ingatlanokat amelyek ára csak a hisztéria miatt ment le, (persze csak azért, hogy az árak felhajtásával segítsem a nyugatot :-) majd elvárnám, hogy a nyugat legyen hálás a gáláns pénzinjekciókért!

Előzmény: Kuruc71 (23648)
For-dzsi Creative Commons License 2008.10.17 0 0 23657

Mindenképpen számolniuk kell a várhatóan megerősödő amerikai protekcionizmussal is. Ez legalább két kedvezőtlen dolgot jelenthet számukra: egyrészt az amerikai kormány belső piacvédelmi intézkedéseivel (védővámok és egyéb intézkedések) jelentősen csökkentheti a kínai export lehetőségeit, másrészt a minden eszközzel ösztönözni fogja az amerikai vállalatok termelőkapacitásának "hazatelepítését".

Előzmény: Törölt nick (23650)
Kuruc71 Creative Commons License 2008.10.17 0 0 23656
IGEN !


És egy belső válságra mi a "legjobb" megoldás ? Egy külső ellenség , egy háború !
Előzmény: Gavriel (23655)
Kuruc71 Creative Commons License 2008.10.17 0 0 23654
"Ez se rossz, de mi van, ha a kínaiak akarják, hogy szükség legyen rájuk? Így lehetnek hős lovag és közben bevásárolhatnak olcsóér' :)"


Szerintem Kínának nagyon kényelmes és jó volt az eddigi állapot. Ahoz képest ( mivel az már csak a mult ) bármi más a kommunizmus gyözelmén kívül csak rosszabb neki. Így szerintem ha valaki akkor ő totál nem érdekelt ebbe a változásba. Itt ő most csak áldozat lehet.

Amúgy ha nem szál be tűzóltóként ebbe a WFC-be akkor szerintem olyan mértékben lenullázza nemzetközi tekintélyét ami szerintem komoly következménnyel fog rá nézve járni.
Előzmény: internal server terror (23653)
internal server terror Creative Commons License 2008.10.17 0 0 23653
"Bármilyen furcsán hangzik de sem így sem úgy nem jöhet ki Kína ebből jól. Már már annyira csapdának tűnik ez az egész hogy önkéntelenül felmerül bennem hogy ez a krízis nem e egy konstrukció."

Ez se rossz, de mi van, ha a kínaiak akarják, hogy szükség legyen rájuk? Így lehetnek hős lovag és közben bevásárolhatnak olcsóér' :)
Előzmény: Kuruc71 (23648)
gencsydani Creative Commons License 2008.10.16 0 0 23652
:D
Előzmény: recon (23651)
recon Creative Commons License 2008.10.16 0 0 23651
Eddig minden rendben. Még senkire nem dobattam bombát, akire nem kellett volna :-)))
Előzmény: Hummer72 (23649)
Hummer72 Creative Commons License 2008.10.16 0 0 23649
Szia recon!
Hogy megy sorod a 'kúrz'-on ? :)
Előzmény: recon (23618)
Kuruc71 Creative Commons License 2008.10.16 0 0 23648
Ide írom mert bár gazdasági szinezete van azért mégis könnyen katonai lehet.


No szóval ( régi Kínai dilimet elővéve ) a nagy nemzetközi pénzügyi krízis jelenlegi állása szerint amikor már az USA EU és egyébb jegybankok elsütögették a muníciójukat hogy stabilizálják a pénzügyi és vele gazdasági összeomlást, és mind ez kevés volt, szóval most egyre több pénzügyi és politikai központból halllani az igényt illeve kívánságot hogy Kína is száljon be a nagy mentőakcióba. Tehetné hiszen hatalmas tartalékokkal rendelkezik.

Kérdés teheti e ezt.

Ha megteszi akkor hatalmas pénzeket kell ölnie és ezeket a pénzeket nem is fogja viszont látni. Cserébe meg marad a piaca és esetleg onnen idővel visszaszerezheti ezeket az összegeket. Hátránya viszont hogy így oda az a pénzügyi alap ami a fejlődéséhez illetve hatalmi terveihez elengedhetetlen. Azaz konzerválódni fog a jelenlegi helyzete pedig ők igencsak növekedési pályán vannak.


Ha nem teszi akkor gyakorlatilag a nyugatot maga ellen fordítja mivel ezzel azt üzeni hogy csak a pénzetek kel amúgy meg le vagytok kakkantva.


Bármilyen furcsán hangzik de sem így sem úgy nem jöhet ki Kína ebből jól. Már már annyira csapdának tűnik ez az egész hogy önkéntelenül felmerül bennem hogy ez a krízis nem e egy konstrukció. A nemzetközi pénügyi rendszer borzasztóan függ egymástól. A több évtizedes növekedés kényelmében a bankok nagyon könnyen adtak hitelt ami önmagában nem lett volna gond. A gond ott kezdődöt amikor az egy két megingás után eltüntek a banközi hitelek. Alapvetően ezekért pedig a jegybankok felelnek. Magyarán ha egy ilyen helyzetben a jegybank visszafogja a pénzkiáramlást akkor garantáltan előidéz egy ilyen állapotot. Persze a pénzek nem tüntek el, csak éppen központi helyekre áramoltak.



Kérdés mit lép Kína.

Véleményem szerint rövid távon hallgatni fog próbál úgy tenni mint ha nem is lenne ez a probléma. Aztán alátszat kedvéért és hogy további időt nyerjen egy kissebb pénzösszeget dob koncnak. Majd ezt követi az igazi színvallás. Könnyen lehet hogy úgy dönt ha már a gaz imperialista nyugat ilyen gyenge, és az ő megmentésük a Knai nép álldozatát igényelné hát akkor pusztuljanak igyák meg maguk amit főztek és még rá is tesz egy lapáttal a válságra azzal hogy a pénzt nem a pénzügyi rendszer megmentésére hanem annak összeomlásának felgyorsítására költi az az piacra dobja. Ennek hatására az USA ban de mindenhol hatalmas visszaesés munkanélküliség szegénység nyomor stb indukálódna ami már meg is hozta azt az összefogást egységet amit anno Pearle Harbour is okozott. Persze azért majd még bedobnak egy két eseményt a gaz Kínáról hogy szemernyi kétség sem legyen a démon személyével kapcsolatban.


De mind ez csak feltevés. ( remélem )


flashbang Creative Commons License 2008.10.16 0 0 23647

Ja ezen en is dobtam egy hatast. Elkepzeltem egy ilyen bejegyzest a honvedelem.hu /n :)))

Jopofa volt a hivonevek magyarazata is :))))

 

Előzmény: Stylist (23635)
flashbang Creative Commons License 2008.10.16 0 0 23646

http://www.world66.com/lib/map/handle?loc=asia|southasia|pakistan|peshawar

 

 

Na itt van nezegesd!

 Hasznald a nagyitas funkciot es ra fogsz jonni hogy minimalis az ut mellett be nem epitett reszek aranya.

Aztan meg cseszd le magad is mert mar tobbet offoltal mint Tenue.

 

 

Flashbang a linkhanyo hulye kubikus from Jalalabad

 

 

Előzmény: Szlejer_ (23643)
unguided Creative Commons License 2008.10.16 0 0 23645
OFF

csíkos_elefánt
"""...kiválasztod a hangok mappáját.Többnyire az a neve Sound.Ott vannak a hangok wav kiterjesztéssel."""

A mostani jatekok nagy reszenel a hangok, kepek es egyeb eroforrasok tomoritve, nem ritkan titkositva vannak nagyobb file-okba, neha magaba az exe-be belenyomva.
Dragan veszik ezeket az effect-eket, ezert vigyaznak ra.
Az utolso jo jatek, amiben hasznalhato Wav file-okat lattam, a Total Annihilation volt.
Nem tegnap...
Előzmény: csíkos_elefánt (23640)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.10.16 0 0 23644
Semmit:)
Ez gyakorlatilag a szakmai vitát, kérdezek-felelek ,,játékot", adat és eltérő vélemények egyeztetését takarja.
Sz.Norberték ,,vezették be" anno ezt a HD délutánoknál, és a rendszer nagyszerűen szuperál.
Előzmény: Dobri (23642)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!