keresztkérdésnek szántad??? de félre aviccel sajnos még nem tudom. eredetileg vasárnap mentünk volna a füredi "kormorán" kikötőbe a a doktor doktorovics 4 -el, de nem leszek kész a hajóval--- na már most valószínűleg kedden vagy szerdán teszem vízre az említett helyen ha elkészülők addig --még a meleg víz meg az akkumlátor választó kapcsoló meg egy tusoló beépítése van hátra a kopkit-ba lehet hétfőn készen lessz minden esetre szeretnék vízen lenni a csapat előtt hogy ne kelljen az én bárkámmal kinlódni akkor mikor a többiek kapkodnak, az idő így is szükre van méretezve kényszerű okokból... miért kérdezed van valami 5leted? vagy kérdésed a témával kapcsolatban?
Neked csavarboltod van,maj szólítsál magadhoz olyan sasszeget 2-3db amillyen kell a csiga lezáró kúpba,tartaléknak.Ez megesik, hogy szériánként változik.
Ma estére minden összeállt a kisérő személyzettel kapcsolatban. Erika - az egészségőrünk- kéri hogy ha van valakinek esetleg szélsőséges tünetet okozó betegsége: ( allergia, diabetes, epilepszia,stb., )az sziveskedjen jelezni. Lehet nekem küldött privát mail-ben is.
Haka: Hát nem tudom: nekem egy 9 fokos éjszaka után, másnaposan, 15 fokos vízben nem lesz kedvem sielni:)))) De húzok én is bárkit ha lesz rá jelentkező:))
Kitzoli: Csomag ment.
Sügér: Bocsi hogy délelőtt nem tudtam beszélni, de pont akkor vizsgáztattam 4 futót.
Opisti: Azért ült le a topik, mert mindenki lázasan csomagol:)))) -Az én hajóm még le sincs festve- Na de holnaptól nagy tempó lesz.
kis méretű neoprén ruhám van a hajóban egyik barátnémról maradt emlékbe, ma a duna a római partnál 13.6 fokos vot van esély vizisizni a tiszán??? rajtam nem múlik, legfejebb csigát kell cserélni, mert általában utazni 23 " -os 5 levelű csigával szoktam de a + terhelést ez már nem viseli csak ha gyakorlott a sielő 19 " csigával 2 sielőt kiránt a vízből egyszerre
Sikerült haza érnem. Leszaladtam T.ugra szétnézni. A jelen vízállásnál is ki lehetne kötni, és száraz lábbal eljutni a " táborhelyig" némi ügyeskedéssel. De bízom benne hogy ez javulni fog. :)))
Benzin ügyben Én teljesen ön ellátó leszek. Igaz a hajóm olyan lessz mint egy tanker. Útálok a vizen tankolni, most csak rá csatlakozok a következőre ha az előbbi ki fogyott és tűz tovább. MERVIpapa (csekket ma tudtam fel adni )
TÚRA LESZ!!! :)))))))))) Tiszacsegénél kicsit nehézkesebb lesz a sólyázás. Dinnyéshát renben. Tiszapüspöki rendben. Tiszaug pillanatnyilag úszik, de ha így marad, legfeljebb a kikötőben kötünk ki. Ma lemegyek megnézem.
Háááát. Most pár perce rakták ki a friss adatokat a hydroinfora. Ezexerint Kisköre-Mindszent között hosszan elhúzódó tetőzés van. Én voltam kinn este a víznél, még akkor áradt 1 cm/óra. Ez azt jelenti - így szokott történni - hogy napokig tartó tetőzés, utána még pár napig igen lassú apadás, majd azután jön a rohamos apadás. Kíváncsi vagyok a tiszapüspöki helyzetre. üdv. izgaga
nekem 400 liter benzin lessz betárazva, ha kell vészhelyzetben tudok adni másnak is belőle. a szabvány kiszabat 200liter a tankban, 3 db 20literes kanna elöl a horgonykamrában, de 7db plussz kanna lessz a szokásosos adagon felül a középső rakodó-tároló rekeszben, legfeljebb a rendszeresített vizisí és egyéb dolgokat nem viszem... gondolom senki nem akar a 12-15 fokos vízben sielni...
Nézegetem a vízállásjelentéseket. Annyit tudok hogy most tetőzik. A hydroinfo szerint nem lesz apadás, az atikovizig szerint igen. Ezt alátámasztja a Maros apadása, mely befolyásolja a Tisza szintjét. A túra feltétele hogy a táborhelyeken ki tudjunk kötni, sátrat tudjunk verni. Doktor4 ma Dinnyésháttal, én Tiszapüspökivel egyeztetek telefonon. Tiszaugon ma 541 cm a vízállás, amelynek a következő 3-4 napban 60 cm-t kellene visszamennie hogy az utána következő 3 napban annyit száradjon a talaj, hogy járható legyen. Tessenek ennek drukkolni. A Dinnyésháti lehetőségeket ismerjük, ott a gáthoz ki lehet kötni, a kemping pedig a túloldalán van. A Tiszapüspöki táborhely közel van a vízhez, de mint írtam ma többet fogok tudni, és oda át tudok ugrani tájékozódni.
Milyen hajó lesz veled???? Lefelé a Tiszán-a korábban már kielemzett tempóban-Haka 7 méteres 2 tonnás 220 Le Jeanneau-ja sem fogyaszt el 8-10 litert, 1 üzemóra alatt!!! Vagy mondjuk annyit!! Kb 1liter/km a fogyasztása. Csak a pl. kedvéért: Az 5-6LE (4 üt) motorok a 4 m körüli csónaktestekkel, kb 0.1 litert fogyasztanak 1 km-re . Az 1 tonnás Quicksilver a 115LE motorral 0.4-0.45 litert iszik 1 km-en, ez átszámolva a tervezett sebességre 3.5-4. liter/üzemóra. A kb 190 km-es utra 70-80 liter benzin, durván 3/4 tank kellene. Bár nem tudom a hajódat-motorodat, de biztos hogy kevesebb benzin szükséges, mint eddig számoltad!!! üdv,,,,,,,,,,,,ede