Keresés

Részletes keresés

Sandrusz Creative Commons License 2008.10.31 0 0 2234
Régi vakuknál egyébként nem ritka a 200V feletti feszültség sem. A Pentax DSLR-ek bizonyos források szerint max 30V-ot tudnak fogadni (nem tudom mennyire hiteles). A K20D-ben viszont úgy tudom van túlfesz védelem, tehát remélhetőleg nem megy tönkre, csak nem működik a nagyobb feszültségű vakukkal - de én azért óvatos lennék.
Előzmény: Moviesound (2232)
Sandrusz Creative Commons License 2008.10.31 0 0 2233
Ha elárulja a szerencsétlen hogy régi vakut tett rá akkor ugrik a gari. Amúgy nem tudom hogy a szervizben rájönnének-e.
Nekem egy régi OSRAM-om van, az 13V-ot ad le. Amire én használom többnyire elég.
Előzmény: Moviesound (2232)
Moviesound Creative Commons License 2008.10.31 0 0 2232
Kedves r1 és Többiek!

Köszönöm az infot, megnéztem, az Én vakum ugyan nincs a listában, ezért lemértem.
Megdöbbentő - számomra - a mért érték, 140-160V DC-feszültség mérhető a Hanimex x418-as vakun. Tehát digitális géphez ez nem használható?
Mit tehet a gyanútlan vásárló, aki a meglévő esetleg értékes cuccához ( kisfilmes jó gép, vaku, optikák, egyebek ) vesz egy jó digit gépet és természetesen a meglévő vakut csatlakoztatja, majd a gépe "elszáll"?!
Adnak erre vonatkozó információt a kereskedők, üzletek?

Jó, most már Én is tudom, de könnyen beleszaladhattam volna, akár úgy, hogy másnak odaadom a vakut, hogy persze, fotózz vele nyugodtan a digitális tükrös gépeddel....

Mellesleg, nem is gondoltam erre, hogy itt ekkora feszültség van jelen, mert mint egy elektronikus cuccban, megoldható lett volna másképp ez a dolog és nem került volna többe a gyártónak.

Jó ez a fórum.

Üdv! Moviesound
aspyrin Creative Commons License 2008.10.31 0 0 2231
Szia!

Pár link, amit érdemes átböngészni vásárlás előtt:
http://www.digitcam.hu/
http://www.edigital.hu/
http://www.fotomarket.hu/
Előzmény: Moviesound (2229)
r1 Creative Commons License 2008.10.31 0 0 2230
Vakuk talpfeszultseget it talalod:
http://www.botzilla.com/photo/strobeVolts.html
Regebbi vakukkal legy ovatos, ha nem ismered, akkor merj ra.
Amugy pedig kerdezz, kerdezz, kerdezz.:) Egy csomo info van itt a fejekben, csak nem mindig konnyu kicsalogatni.:)
Előzmény: Moviesound (2229)
Moviesound Creative Commons License 2008.10.31 0 0 2229
Kedves Mindannyian!

Nem sértődtem meg, köszönöm mindenkinek, aki érdemben válaszolt.
Mivel nincs még kellő digit-gépes tapasztalatom, főleg nem DSLR-géppel, így kérdezek, ha valami érdekel, vagy nem találtam más forrásban.
Ezt a topikot végig olvastam, néha nehezen tudtam dekódolni, hogy ki, mikor, mire válaszolt, néhány számomra ismeretlen szó, vagy kifejezés továbbra is homályos, ezért "nem látom még élesen a képet".
Úgy érzem az írásokból, nem mindenki ezt a gépet használja, mert viszonylag keveset írnak erről és a tapasztaltakról.

Igen, a hangosság viszonylagos, de például egy bagoly ( 2-3m-re ) nem riad fel és repül el az ablak előtti fáról, ha exponálok rá?
Nem erdőben lakom, viszont a baglyok rendszeresen visszatérnek az udvari fákra és pont az ablakunkból szépen láthatók. Pár kép már készült róluk kis Kodak digit-géppel, de hát azzal csak piros szemű baglyot lehet fotózni, vaku nélkül is.

A vaku-jel villogása engem a Nikon F55-ön is zavart, de kiiktatható.

Ezekhez a DSLR-gépekhez milyen régebbi vaku használható?
Másik fórumon olvastam, hogy némelyik vaku talp-feszültsége esetleg árthat a digitális gépnek, mert a talp-feszültség értéke akár 30-300V is lehet?!

A Mammutban érdemes szétnézni gép és objektív ügyben?

Mindenkinek éles, jó képet/gépet kívánok! :)

Üdv! Moviesound
aspyrin Creative Commons License 2008.10.31 0 0 2228
Dehogy, fütyim van :)
Előzmény: Mercutio_ (2224)
Ebri Creative Commons License 2008.10.30 0 0 2227
Ilyenre nem emlékszem, de 20 mm-en 1/45-től már villog (ha nagyon figyelek SR nélkül az 1/20 még OK szokott lenni, de ha nem fél percig készülök neki, az 1/30 akkor is jó, még a szokásos szabályt (záridő=1/filmre átszámított fókusztáv) figyelembe véve is.) Igaz, néha sikerül bemozdítanom 20mm-en 1/60-t is, ha nagyon gyorsan cselekszek.
Előzmény: Szegedi Béla (2225)
Oktán Pista Creative Commons License 2008.10.30 0 0 2226
Ahán, így mán más a lejányzó fekvése :-)
Előzmény: emyl (2194)
Szegedi Béla Creative Commons License 2008.10.30 0 0 2225
A vaku hiányát ha túl sötét van, egy villogó villámmal jelzi (kissé paranoid módon, vígan 1-2 záridővel magasabban elkezd villogni, mint ami bemozdulás nélkül kitartható, még kikapcsolt SR-el is).

Hehe, akkor ezt a K20D-nél is sikerült elszúrni? A K200D-nél vették észre, és tényleg így van, ellenőriztem, h. a legképtelenebb véletlenszerű időpontokban és fényviszonyok mellett kezdi el villogtatni a villámot, pl. fényes nappal, F8-nál, 1/750-es (!) záridőnél, ami mellesleg jóval a vakuszinkron-sebesség fölött van :))
Előzmény: Ebri (2223)
Mercutio_ Creative Commons License 2008.10.30 0 0 2224

No, miaz?

Te is 5 napig vérzel?:DDD

Előzmény: aspyrin (2220)
Ebri Creative Commons License 2008.10.30 0 0 2223
Hangosságot sajnos elég nehéz tényleg elemezni, egy SDM optikával gondolom halk, de mint már írták, a tükör biztos felcsapódik, bár szerintem nem annyira zavaró. A vaku hiányát ha túl sötét van, egy villogó villámmal jelzi (kissé paranoid módon, vígan 1-2 záridővel magasabban elkezd villogni, mint ami bemozdulás nélkül kitartható, még kikapcsolt SR-el is).
Előzmény: Moviesound (2206)
Ebri Creative Commons License 2008.10.30 0 0 2222
Azért a 135 túl tele, akkor már inkább 50, de szerintem az is filmen. Úgy értem általános célú obinak túl tele digire (bár szerintem filmre is). Persze valahol jogos, van ismerősöm akinek a régi Canonjához 35-ös és 135-ös obija volt csak, s ő is a 135-t használta alapnak.
Előzmény: .timber>>code (2201)
Davidon Creative Commons License 2008.10.30 0 0 2221
Front van :)
aspyrin Creative Commons License 2008.10.30 0 0 2220
Részemről lezárva.
Előzmény: madgie (2219)
madgie Creative Commons License 2008.10.30 0 0 2219
Akkor most már befejeztétek, ugye?
aspyrin Creative Commons License 2008.10.30 0 0 2218
Az "s" kimaradt, illeszd be a helyére, ha már kód vagy :)
Előzmény: aspyrin (2217)
aspyrin Creative Commons License 2008.10.30 0 0 2217
Te hülye ki senki :))))
Előzmény: .timber>>code (2216)
.timber>>code Creative Commons License 2008.10.30 0 0 2216
Pirikém... nyugi. Van saját játszótered... azt szemeteld tele. Ott még vevők is rá az emberek :)
Előzmény: aspyrin (2214)
gelsystem Creative Commons License 2008.10.30 0 0 2215

ácsiácsiácsi!!!!

box nem engedélyezett...........előbb fogadást kell kiírni...

tétek nálam helyre-közre-befutóra

obiban ne akarjatok versenyezni: ÚGYIS NEKEM VAN A LEGTÖBB!!!:)

.

nyugalom-pihi-olvasson figyelmes-en-ebben mindenki....

aspyrin Creative Commons License 2008.10.30 0 0 2214
Amúgy ha már ekkora f.szagyerek vagy, akkor áruld el mi a fészkes fenéért van tucatnyi objektíved?
Most menőmanó vagy, vagy sem?
Előzmény: .timber>>code (2213)
.timber>>code Creative Commons License 2008.10.30 0 0 2213
Mondom "orulnek ha mellozned"... melyik az a szo amit nem birsz ertelmezni ezek kozul?
Előzmény: aspyrin (2212)
aspyrin Creative Commons License 2008.10.30 0 0 2212
Mekkora egy ripacs vagy, komám!

Felteszek egy kérdést szmájlikkal a végén, erre személyeskedni kezdesz, mintha megbántottalak volna! (még hogy kkplsthxbye, halvány fogalmad sincs, mit is jelent ez a pár betű odaát, te még sehol sem voltál amikor mi már rég kinőttük..de ez már offtopik)

Nekem nem gond, ha ezek után nem szólok hozzád..
Előzmény: .timber>>code (2211)
.timber>>code Creative Commons License 2008.10.30 0 0 2211
Siman. Ha ugy gondolod, hogy tajfotozni csak nagylatoval lehet akkor igencsak szegenyes a fantaziad... Makrozáshoz max kell egy Raynox melle.

De tudod ez ugy mukodik, hogy ha nincs makrohoz obim akkor nem akarok makrozni.

Amugy orulnek ha az sg forumos dolgaid itt mellozned... kkplsthxbye
Előzmény: aspyrin (2203)
gelsystem Creative Commons License 2008.10.30 0 0 2210

nem sértetted meg, én viszont meg fogom:):):):

.

sztem. első körön olvasd végig ezt a topicot...2200 hozzászólás: nem igazán sok!

2 nap alatt kényelmesen végigfutod, hisz van benne jó sok chat is

.

aztán kérdezz!!!!

a YOindulat beszélt belőlem:):):)

.

.

ja, én úgy vettem a gépet, hogy előtte nem volt a kezemben, ki se próbáltam:)

sikeres vagyok-e?

Előzmény: spapda (2209)
spapda Creative Commons License 2008.10.30 0 0 2209
Nem akartalak bántani, sőt! Próbáltam gyakorlatias tanácsot adni, elvégre honnét tudnám én, hogy te éppen hol vagy, hol laksz? Lehetsz budapesti, pécsi, miskolci, de akár tardosi, úrkúti, kunfehértói, tehát nem tudhatom, hogy van-e a közeledben ilyen áruház.
Csak azért adtam ezt a tanácsot, mert tudom, hogy ami nekem pl. halk, az másnak hangos, tehát nem mérvadó egy ilyen szubjektív kérdésre a válasz. Mivel a tesztekben nem mérik külön a zajszintet, ezért csak a "személyes mérés" az igazi. Én biztos nem vennék meg addig egy gépet, amíg nem fogtam meg a kezemben.

Sajnos obit próbálgatni viszonylag kevés helyen lehet, mert az eladók nem szeretik felbontani a dobozolt holmikat, demo darabjuk meg kevés van, hiszen az nem annyira biznisz. Na meg ismét felmerül a kérdés: hol vagy? Hiszen csak ezek alapján tudunk jó boltot tanácsolni.
Elnézésedet kérem, ha megsértettelek volna, tényleg csak a segítő szándék vezérelt.
madgie Creative Commons License 2008.10.30 0 0 2208
...kompaktokhoz mérten nagy érzékelős, mielőtt jogosan beszólna valaki :)))
Előzmény: madgie (2207)
madgie Creative Commons License 2008.10.30 0 0 2207
Minden tükrös gép hangos valamennyire, pár méteren belül bőven hallható, ha dolgozol vele.

(az új Pana G1 nagy érzékelős és nem tükrös gép... azzal lehet sunyin lőni)
Moviesound Creative Commons License 2008.10.30 0 0 2206
Kedves Mindannyian!

Momentán egyik áruház sincs a közelemben, tehát ez az élő-próba elhalasztva.
A Ti véleményetekre volnék kíváncsi, akik használnak ilyen gépet, nem pedig ugratásra, piszkálódásra.
Mellesleg, hol érdemes megvenni a gépet, ahol többféle objektív is kipróbálható hozzá?

Üdv! Moviesound
spapda Creative Commons License 2008.10.30 0 0 2205
Szerintem menj be egy Media Marktba, Electro Wolrd-be vagy hasonló nagy villanyáruházba, hol ki vannak rakva, és lehet őket nyomkodni. Ott megfogdoshatod, exponálhatsz, vakuzhatsz, fülelheted a cuccot, mondhatni valós környezetben (persze a természetfotózást nehéz imitálni...), hiszen a hangos/nem hangos kérdéskör mindig szubjektív volt.
Előzmény: Moviesound (2202)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!