Sziasztok 1.2 16v 2003-as fiat albeháoz keresek kipufogó rendszert vagy valami email címet vagy egy web oldalt ahol meglehetne nézni a kinálatot..a flxibilis résztöl érdekelne egészen a végéig...elöreis köszönöm!!!!
Érdeklődnék, hogy a kocsimon a szervószivattyú szimering ereszti az olajat ezzel kapcsolatban van valakinek valamilyen tapasztalata ,hogy milyen módon lehet kicserélni a szimeringet ,esetleg ha valaki cserélt vagy cseréltetett szimeringet a méretét meg tudná adni? 1.2 EL 110000 km
Dilemmád nem tudom feloldani, valóban az indításkor nagyon leeső feszültség nem az elektronika leányálma, de a forráspont bevillanása 2005-től létező jelzés. Hibaként nem tárolódik, de idővel - ez lehet kemény mínusznál hamarosan - néha már indításkor ledadoghat a motor.
Valóban , még az eredeti; 7 éves akkumulátora van benne /A folyadékszintre mindig ügyeltem, s arra is, hogy feleslegesen ne terheljem fogyasztókkal, pláne nem indításnál./ Tény és való, hogy 5-9 lilométerres utak a legjellemzőbbek a használatban:-(
PeeWee33 ellenőrizte a feszültséget és az indítóáramot egy kütyüvel vagy két hónapja.
Láthatóan megvolt lepődve a jó eredményen. / A számokra nem emlékszem, az nem az én műfajom:-)/
Egy feltöltést megér.
S azon sem csodálkozom, hogy cserés lesz; megtette a magáét.
Az meg egy dilemma, hogy érdemes e egy eredeti akkumulátort azelőtt kicserélni bármire is /tanulságos VOX-tv tesztek kb. tíz éve/, mielőtt kapitulál. Persze pl. egy cellazárlatos akksi biztos nem az elektronika leányálma.
Ez sokkal inkább hasonlít egy hibaüzenetre, mivel alapesetben --legalábbis facelift előtt-- nem mozgatja a mutatókat sehová --csak az aktuális pozíciójukba--.
Viszont az gyakori figyelmeztetés mód, hogy valamely pozícióba viszi a mutatót --altalában legfelső pont-- és lámpást gyújt mellé, de akkor annak úgy is kéne maradnia. Jó eséllyel hagy nyomot maga után az ECU hibatárolójában, ha olyan helyen jársz érdemes megnézetni.
Csak hidegen csinálja, de akkor mindig?
Másik
Romániában a dacia olyan, mint itthon volt a suzuki, másnak az olcsó szegmensben esélye nincsen. --no jó, meg amíg még nálunk gyártották az astrát addig az opel is jól vitte magát--
A morál meg... hát balkán non+ultra... El lehet dönteni hová akarunk tartozni, bár a mostani néphangulat eléggé ebbe az irányba vágyik, megtámogatva a "felsőbb" hangokkal...
Amikor bejön a hűvösebb idő, s hidegindítás történik, akkor van a következő jelenség, ami tavaly csak időnként jelentkezett, de ez ősszel gyakorlatilag mindig - úgy 12 fok alatt:
Gyújtásráadás, megvárása a műszerfalon követhető ellenőrzéseknek, ezután indítás.
A beindulás pillanatában felugrik amaximumra a hűtőfolyadékhőmérő mutatója és világít a hozzátartozó piros LED, majd pár másodperc után viszaáll - az értelemszerűen - alapállapotba.
Na ilyenkor mi van?
Kontakthiba lehet?
Találkozott már közületek valaki ezzel a jelenséggel?
Egyébként focis baleset érte a góllövőmet. Körömágy és környéke. Egyébként nem tudom ilyen állapotban benyomni a kuplungot, az igaz ............... de a robogóm viszont csak a gázt kell húzni. Zokni-szandál-robogó. Így járok kötözésre. Szép látvány :-)
Sziasztok azon gondolkozok hogy az albeámba kicserélem az izzokat.a helyzetjelzöt már kicseréltem jég fehér led izzokra.és nagyon tetszik.szép fényt ad és még mutatos is.az lndex izzokat is kiszeretném cserélni tuudna valaki segitteni hogy hol lehet be szerezni narancssárga led izzot??
Persze mivel a mi utasainknak programjai voltak, ezért mind a három nap reggeltől éjszakáig vezettünk, készültségben voltunk...Gondolkoztam, hogy beszámolok róla Nektek, megemlítve az Albea kapcsán, de aztán maradt, maradt.Aztán mit ad Isten - hogy, hogy nem elvtársak - tegnap megláttam egy videót az egyik híradóban.
Egy tört pillanatra azt hittem, hogy a felvétel ott készült, ahol mi is kaptunk a kollégámmal egy adrenalinlöketet.
A mi tapasztalatunk szerint ott ugyanis TÉNYLEG így hajtanak a kamionosok. Mi óra szerinti 110-120-al mentünk az országúton a két Renault Trafic-kal/ a megengedett 100 km/h/ , de mi egy-két 60-nal félig a padkán menő öreg Daciát leszámítva szinte senkit nem előztünk meg - ha mégis igen, akkor az rögtön visszaelőzött. De egyáltalán; minket sorra előztek meg az autók. A személykocsik is durvák, de a furgonosok meg egyenesen kegyetlenek; tolják neki - meg téged le.Nem egyszer már akkor padlófékeznem kellett, amikor még csak a tükörben megláttam, hogy valaki nekiáll engem előzni, s így is alig fért be közénk.Ugyanis aki ott belekezd az előzésbe, az be is fejezi: bármi áron! Lakott területen 60-70-nel mentünk, de még a kamionosok is megelőztek, sőt a munkagépeket szállító trélerek is! A kollégám egy alkalommal az árok széléig menekült a kocsival /8 utas.../ egy szemből előzni kezdő kamion miatt. Tiszta Steven Spielberg Párbaj című filmje!Szóval a romániai 620 kilométeren TÉNYLEG egy percre se lankadhatott a figyelmünk. Ehhez képest az itthoni tempó maga a Svájc.Pedig traffipax van bőven, viszont a románok bőszen villogtatnak, még akkor se hagyják abba, ha már látható, hogy magyar a rendszám...
A videóhoz kísértetiesen hasonló helyen: Körösfőn - mi is ugyanúgy ott álltunk a gyalogátkelő hely mellett, mint a videón látható áldozatok, amikor egy Iveco kisteherautó a gyalogosoknak megálló személyautó mellett négy (hat; hátul ikerkerék) satuzó gumival a szembe sávban vagy tíz méterrel később állt meg a lejtős úton a gyalogátkelőhely után. / A gumifüst még vagy két perc múlva is érezhető volt/ A mögötte jövő kamion üvöltő fékekkel meg utána! A kollégám megijedve ugrott hátra, én meg ledermedtem. A vér is meghűlt bennünk, percekig remegett a lábunk. /Pista nem az az ijedős fajta.../ Utána megbeszéltük, hogy egyikünknek se lett volna esélye; ha felénk rántja a kormányt vagy bebicskázik, letarolt volna minket a vásáros házának kenve. Az árus sztoikus nyugalommal mondta, hogy ez itt mindennapos...
Amúgy érdekes módon balesetet a három nap alatt egyet sem láttunk.
Viszont Albeát összesen - számoltam! - ötöt láttam az utazás alatt, Palio Weekeendet meg egyet.
De nem is csoda; amerre mentünk - a vasúti átjárókat leszámítva - az utak kiválóak.
Gyakorlatilag csak a Tordára bevezető út volt rossz vagy két kilométeren keresztül, tehát az Albea rossz útra hangolt rugózására, hasmagasságára nincs szükség.
Viszont vele a tempó miatt egyfolytában úgy éreznéd, mintha határon autóznál. Nyilván nem, de ugye az érzet...
Egyáltalán; Fiatot alig láttunk:-(
A valószínűbb ok a ritkaságra, hogy Romániában tarol a Renault cég, rengeteg gyártmányuk látható.
Szia az albea.2003-as évjárat.ahol dolgozók a parkolómentén nyirták a füvet mikor meg láttam malydnem szívrohamot kaptam..na de mindegy.!!szóval ez jó lenne bele?? Amit kültél képekben??
Azt nem írtad, az Albea milyen évjáratú. 2005 előtti, vagy már a ráncfelvarrott 2005 utáni. A 2005 első Albeához jó a TYC 19-5041 cikkszámú. A Bravo, Brava 1995-2001 évjáratig ugyan ilyenekkel vannak szerelve. Létezik sima üveggel és bordázott üveggel is. A TYC sima üveges.
Ez csak a ködfényszóró, a fekete keret nélkül. A keret csak gyáriban létezik.
Szia Termèszetessen.az.alapvetö dolgok cserélve voltak olaj fékek úgy két éve lettek gyertya kàbelek cserélve.a minap sikerült. Eljutnom a szerelöhöz. Laptopra fel..1-4 henger gyujtás kihagyás hmm ok gyertya csere ok trafo ok migas isten megszünt a rángatás igen mondom ...másnap be a kocsiba tolatok egyes gáz adás mit csinál az autó rángat lehet hogy kábelt is cserélni kell????? Vagy injektor probléma??