Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Nem én csináltam de szuper, igaz akad rajta finomhangolni való :)
A reduktorod milyen nyomáson dolgozik ?
Most azt tapasztaltam hogy az enyém, nem csak a csőbe hanem az ütőmű házba is kifúj ha elsütöm.... és mostanság a cső is elmozdul.... mondjuk szegénykém eldőlt...
Mondjuk amilyen hitvány rozzant puskákon kezdtem lőni, megtanultam hogy ha használod és megismered akkor a bilivas csövekkel is lehet pontosan célozni :)
kompletten nincs szettem,reduktorom van és közdarabom a szelepház és a reduktor közé.A légtartályból csak a cső van a végeket még csináltatni kell majd a kész tartályt megnyomni 300barral. Nem tudom mennyiért csinálná most az esztergályos,az előzőt még tavaly csináltattam.Jövő héten megérdeklődöm.
Ki kell szedni a szelepet és ott a probléma a ha kiszeded meglátod szerintem .Az a belső kiszúró nem dolgozik valamiért . Ugy tudod kiszedni hogy egy széles és hosszú csavarhúzóval belenyulsz a patronok helyén és meg lazítod csak egy kicsit lazítsd meg utána a felömlővel szemben alul van egy M5 csavar az kiveszed és ennek a csavarnak a helyén benyulva kitudod tolni a szelepet kompletten egy acélos dróttal pl. ha kijött szerintem már látni fogod mi a gond.
Ma megvettem minden tömítést . Minden oké volt kivéve a betöltőt. Nekem az eredeti van . Arra egész vékony való. Esetleg ennek a méretét tudja valaki?
Az előző hozzászólásomban nem fogalmaztam pontosan , szelep és a ház tömítése enged szerintem is , viszont maga a szelep tömítés polírozása , tisztítása sem rossz ötlet.
Szia! Szelep - 13,94/2,62 - szilikon, betöltő - 2,90/1,78 - NBR70, puskacső - 9,25/1,78 - NBR70, Kiszúrókupak - 13,94/2,62 - Viton. A szivárgást az is okozhatja hogy a szelep tömítő felülete elkoszolódott. Nekem bevált hogy kevés fogkrémmel bekenem és fúrógépbe fogva felpolírozom. Sok sikert!
CSERE!!!! Üdv... Cserére kínálnám a képeken látható QB78 as 4,5 Légpuskát.. Csere oka.: Lényegében megvagyok vele elégedve csak annyi a bibi hogy nincs se cip se mkh. Mivel módosított a betöltő erősebb is a kelleténél így vissza kellene alakítani és elvinni a vizsgabázisra.Namost Nagykanizsáról egyrészt macera másrészt anyagi. Cserébe ugyan ez a tipus Mkh-val 4,5/5,5 illetve hasonló kategória. Csőtörős semmiképp.. A képen látható távcső 6x40 fix Mai (2016.04.26) vételű (17.000ft számlával dobozzal) A puskáról.: Pontosnak pontos 30 méterre volt belőve a távcső 50ft os nagysába nagyvonalakban benne vanak a lövések. Az előző tulajdonos kissé meggyötörte a tartály kupakot de csak kivülről tehát vissza kellene barnítani..A tusa szép. Gázt nagyon szépen hosszan tartja ilyen gond sosem volt vele. Várom az ajánlatokat. Tisztelettel.!
Szerintem,a felömlő pontos méretezésével(akár változtathatóan is)sokkal egyenletesebb sebességet tudsz elérni,mint ütőrugó tekergetéssel.Én legalább is így tapasztaltam.;-)
Eddigi tapasztalatok: szuper, ugyan volt gondom hogy a gyors csatlakozó a végén 8 mm és ha letekerem akkor egy M10*1 menete van.
Ami ugyanaz mint a puskához a töltőcsonk menete..... gondolkodtam egy közcsavaron, de aztán egy esztergályos ismerősöm szépen rávágta a 8mm gyors csatlakozó mintáját és így nem kell semmit csavargatnom :)
Tapasztalatom nincs csak elmélet: ha az ütőmű állítható és cseréli a felömlőt is rézre akkor annak méretével illetve az állítási lehetőséggel az ütőműn, be lehet állítani a megfelelő értéket.
Én pont ugyanezért keresek ilyet, mivel az én QB -m PCP re van alakítva és 100 bar a töltőnyomása.
Nálam még meg kell mérni mi az a két ideális végső állapot ami között érdemes az állíthatóságot engedni.
Azt lehet tudni mibe kerül ha te készíted? és lehet rendelni tőled ?
qb78 asra szeretnék csináltatni ütőmű állítási lehetőséget a freeweb oldalon néztem de hátha nektek esetleg lenne valami kézzel fogható rajz vagy egyszerübb megoldás..
Remélhetőleg megoldás lessz az ereje visszafogására mivel csúnyán nem 7,5 és vizsgázatnom kellene.
Ebben egyetértünk :) De kezdésnek ennyi, még mindig elfogadható pcp fronton.
Az a QB79 meg a tartályaik ... nekem nem tetszenek, úgy hogy csakis csőbe tolhatót keresek majd regulátorból.
Egyenlőre azt nézegetem hogy mekkora falvastagság milyen nyomást tud elviselni üzemiben.
Lehet csináltatok egy tartályt és ha már igen akkor olyan átmérőt választok amibe simán belemegy pl egy bsa vagy más típus regulátora.
Ha az üzemi nyomása 300 bar a tartálynak, benne a regulátor mondjuk 100 bar ra, akkor az egy töltéssel viszonylag nagy a lövésszám, nem kell a rugó után kajtassak
csak az állítható ütőművet kell megcsináljam és akkor a lövedéksebesség is azonos 100 barig és még beállítható a legális teljesítmény is.
(felömlő + rugó állítása összhangba és akkor a felesleges levegőpazarlás is elkerülhető)
bármilyen rugót is teszel a szerkezetbe a co2 -re(70barra)tervezett gáznyomás nem arányos a 200barral.
mit is jelent ez?
Egyenetlen lövedéksebességet!
erősebb rugóval mondjuk van 5 jó lövésed
aztán húsz még jobb,aztán meg lefúj a rendszer
Érdemes beiktatni egy 55baros reduktort(e-bay) a rendszerbe-a szelep elé vagy egy olyan nyomáscsökkentős szelepet készíteni,mint a cz-200-ba van-bár ezt csak gondolom,mivel a cz szelep sem azonos a qb-ével(bár hasonlónak mondható)
szval,jó kis játék-olyan kis idegölős-borzolós...D)
Hát ez azért nem így van, ez mint a képeken is látszik hogy, ez nem az a patronházra tekert félmegoldás. Aminél ugye a rátekert cső bírhat bármennyit viszont a patronház a gyenge és szétcsattan 100 bár felett.
Ha megnézed ez egy profibb megoldás (ezért is választottam vásárláskor ezt a példányt), itt az eredeti patronház le van szerelve és KUKA, ez egy varrat nélküli húzott acél cső a megfelelő helyeken megmunkálva az átömlőnél és a betöltőnél/ütőműnél illetve az akasztónál kimarva. Ahogy látom belement az eredeti szelep és az ütőmű is.
Az anyagvastagsága és a kialakítása miatt itt a 100 bar nem gond. A gond az, hogy az eredeti ütőmű rugó a Co2 nyomására lett tervezve, illetve hogy annak ellenében beüsse a szelepet és létrejöjjön a felömlőn keresztül a lövés. Ha erősebb a nyomás a túloldalon akkor az ütőműnek is nagyobbat kell ütnie. Megmértem a sebességet is, hát az kicsit sok, ezért is kell az erősebb rugó meg az állítható ütőmű és a réz felömlő (több méretben), hogy be tudjam állítani 7,5 re miután megkapta a nyomáspróbát és mehet bele a 200 bar.
A lövések száma: Kiszámoltam a tartály térfogatát külső átmérő 22 mm belső 19 mm és a szelepig 400 mm hely van a levegőnek. A belső átmérőt véve a térfogat 113 cm3 és 64 lövés volt mire "lesszisszent" a tartály mivel ezek nem céltáblára mentek így a pontosságról nem tudok nyilatkozni, most még csak a sörös doboz lövés volt mivel nincs pumpám így még nem merültem bele az állítgatásokba.
A nyomáspróba nem egy nagy dolog és mivel nem kaptam papírt a tartályról, ezért saját magam miatt is meg akarom csinálni. Addig marad a 100 bar
Egy qb78 as vizsgáztatására készülök mivel sem cip jel sem mkh nincs hozzá.. A problémám az ezzel hogy érezhetően erőssebb a kelleténél kb szerintem 12J körül...
Esetleg valaki tud olyan megoldást amivel 7J tartományban lehet tartani a vizsgálat idejére, mindezt úgy hogy az átalakított betöltő megmaradjon.tehát ne keljen egy eredetit venni.
Üdv. Mindenkinek! A tegnapi 25 fokos jó időben teszteltem a működésképtelen állapotból helyreállított QB 78 - ast. 2szódapatronnal 1,5 - es felömlővel. 10 lövésenként mértem az erejét. 10. lövés 5,9J - 20. 5,8J - 30. 5,4J - 40. 5,1J - 50. 3,9J - 60. 3,3J eddig pontos, a 2cm - en belül van 17 m-ről támasztva. Szép napot!
Kis segítséget kérnék QB ügyben! 1 hét után eleresztette a maradék gázt a puska! Tettem bele 2 új patront, majd azt szinte azonnal elköpte a töltő vályúnál! Akkor állt meg a sziszegés, amikor a töltőrudat betoltam és az azon levő O gyűrű tömített! Szétszedtem és azt tapasztaltam, hogy ahol egy szilikon tömítésnek kellene lenni, oda be van tekerve egy menetes réz "fúvóka" és a kiálló részén van egy O gyűrű! Lecseréltem ezt az O gyűrűt, de most is engedi a gázt! Van-e esetleg kubu guru köztünk? Tudna-e segíteni Nekem valaki a szivárgás megállításában?
Eladó QB78 ból épített 4.5mm pcp puska. Whit Wolf Egyedi tusa, escap féle 200ccm légtartály, regulátor, lengő csöves kialakítás, kétzónás elsütőszerkezet Sebrsség ingadozás 1,5-2 m/s Szórása 30m-en 15 mm Energia 7.5j Ára:70.000 ft A távcső nincs az árban. érdeklődni publikus e-mailon
Eladó kihasználatlanság miatt, egy hobbi célra használt QB 78 Deluxe!
Nincs átalakítva, fúrva-faragva, tömítések cserélve, nyomást 3 hét után is jól tartja, adok hozzzá tartalék O-gyűrűket és pár darab megmaradt patront!
Szóval ha valaki egy kis "tuning" alapot keres, akkor ez a fegyver tuti megfelel annak! A távcső 5-5 fokozatban állítható világító szálkeresztes (piros-zöld).
Pontosnak pontos, életem első HFT versenyén ezzel a fegyverrel voltam Januárban amikor 86 pontot értem el!
Az árak a célbajuttatás költségét nem tartalmazzák, és minimálisan alkuképesek! A távcső akkor eladó ha a fegyver elkelt!
Látom bajba vagy szelep téren, igen ott elmehet elméletben a co sőt gyakorlatban is, mert fizikai zárat csinaltál azért 60-70 bárnak valahova menni kell......
Qb 78 szelep furat megvezetője igen pontos sőt az 1 ik legjobb, szed szét a szelepet csak rakd bele a szelepetrudat a furatba fogd le a lukat fuj bele fogadjunk nem tudsz átfujni rajta még ugy se ha megmozditod a szelepet a hejéről, azért 60-70 bár mástészta......
Nem fémes felzárásu, szeleprud tövében a réz hengerben ott a szilikon tömités, ugy todod kivenni hogy szeleprudt hátrafele kiütöd, de ezt ne babráld mert ha elhajlik valami miat dobhatod el.......TEHÁT NE BABRÁLD!!!!!!;)
Finoman ki lehet kocogtatni ha kikeményedne, és ott eresztené a co de ezt észreveszed ha betekered a patront!!!!
Nos ha betekered és nem erszt akkor jó magán a szelepen a 0 gyürü és a magában a szelepben is....
Azt mondod tömitések ok akkor mással ne foglalkoz , mert olyan gyorsan zajlik le a lövés hogy a co nak idej sincs nyomást felhalmozni és vissza áramlani a szelep felé, csak ugy ha lefogod.....
Tehát veszteség nélkül fog a lövedékre hatni ugy hogy nem tud vissza áramlani mert rég felszabadul az energia mielöt vissza áralana.....
Azt mondod kotyog, nekem van olyan szelepem amin a szelep 3mm átméröjű, a furat meg 3.5 átköpök mellete még is jó, 20m gyufas dobozt simán viszi tehat nem szökik a co nem köpköd, egy őskövület Gamó 1200 igaz minden gyári baj javitva szelep is módositva kiberhelve, itt maga már a puffer a tartály 88g, semmi hókusz pókusz....
850 airmagnumom ugyszint kiherélve, puferja egyenes ágon egy 425g tarály......
Esetleg a szelep mellett az elsütő szerkezet irányába ha a gumigyürü nem jó a patronok kivétele után nyulj bele egy hosszabb széles csavarhúzóval és kicsit húzz utána ha igy is akkor tömítés csere .
Vannak spéci palackok spéci nagytisztaságú gázokhoz, amiket nem lehet folyadékkal nyomáspróbázni, azokat meg vizes medencébe rakják, ha robban, nagy részét felfogja.
A víz kb. 5, a benzin 10%-kal nyomható össze 1100 bar-on, ezt akkor volt fontos tudniuk, amikor a 60-as években lemerültek körülnézni a Mariana-árok fenekére :-)
A lángossütő olaja is tud komoly sérülést okozni,pedig az nincs is kompirmálva.
Mivel a folyadék összenyomhatatlan,az eldurrant vezetékednél kispriccelne,circa egy decilliternyi olaj.Mondjuk egy liter,ha nagyon lélegzősök a flexi vezetékek.
Ezzel szemben az összenyomott levegőből,robbanásszerűen kisietne több száz liter(hurcolva magával mindent,amit csak "fel tud kapni")!
A nyomáspróbákat nem véletlenül végzik folyadékkal.
Darus autóval dolgozom. Ha a 200 bar nyomásó olajcső a vezértömbnél eldurranna szerinted az olaj milyen sérülést okozna ( ja és olyan 100 c fok körüli hőmérséklet) ?
Ezzel az 1,5 mm-es falvastagsággal szerintem elég nagy nyomást bírhat. A hidraulika acélcsövek falvastagsága fele ennyi sincs és mégis jóval 100 bar feletti nyomást elviselnek.
Korrekt ajánlatként egy QB 78-79 ért egy Notebook-ot kínálok cserébe.
Medion Akoya P6618 Notebook
Intel Core 2 T7500 2x 2,20Ghz 4Gb Ddr2 Ram 500Gb Hdd Wifi 16 Col Led kijelző Nvidia Geforce 9600M GS CUDA 512Mb dedikált 1024 elérhető Aksi Nincs Német nyelvü Billzet (átmatricázható) Töltő Esztétikailag és müködésben rendben. Windows 10
Úgy néz ki hogy a végén csak a QB78-lesz ami megvételre kerül, ezért most érdeklődnék, hogy van e valakinek forrása adapter ügyben ami lehetővé teszi a nagyobb CO2 tartályok használatát.
Üdv a közeljövőben tervezem egy qb 78-as vételét , csak még eddig képeket meg videókat láttam róla. Esetleg Hajdú-Bihar megyében vagy a közelében nincs valakinek akihez elmehetnék megnézhetném, kipróbálhatnám ?
Szia! Kihasználtam a jó időt és teszteltem a puskát meg a 10-es csúszótárat is. Azt tapasztaltam hogy 2db szóda patronnal 60-65 pontos lövést lehet leadni. Ha az erő 5J alá esik már pontatlanná válik. Szép napot.
Szia! A puska már az enyém, itt van kettővel lejjebb és nem eladó. Kérdésedre nem tudom a választ mert még dolgozom rajta. Szóda patronosítás már kész, most tömítések cseréje, ( mert persze a hirdetésben írtak ellenére nem lett cserélve ) felömlő beállítás stb. megy. Üdv!
Csak nem hagyott nyugodni a dolog. A kivágott kis hegyes darab elég rosszul nézett ki ezért eldobtam és egy kiszuperált szék anyagából pótoltam. A felületkezelést majd ha jó idő lesz.
Azt a puskát vettem meg amit kicsit lentebb a 7611-en hirdettek. Nem alkudtam, használható távcsővel. ( Sokan ráraknak árfelhajtás céljából egy semmi csövet így már drágább, ez kb. megér egy 10-est) Úgy gondoltam 35 a boltban így korrekt a 25 érte.
Pusztán arra szerettem volna felhívni a figyelmedet, hogy ezek a tusa anyagok nem a legjobb minőségű amerikai dióból készültek, ezért a felújítás eredménye is kétséges.
Mostanában nem tervezek ilyen alakítást, a többi puskámmal jól elvagyok, de ugye soha ne mond hogy soha. Azt hiszem a végleges megoldás az lesz hogy kipótolom fával mikor ezt a borzasztó barna festéket eltüntetem és szépen egybecsiszolom. Addig is legalább használható.
Itt van a kép. Nem lett olyan szép mint a tiéd, bár előtte gyakoroltam deszkán azért remegett a lábam az idegességtől hogy elbaxom. Életemben először mertem ekkorát belefűrészelni egy puskafába. Mindenesetre kényelmes. Többszöri próbálás után a 25mm-es távtartó lett a jó. Nagyon kis vékonyka, a Tytánok is kínaiak azoknál mégsem spóroltak ennyire a fával.
Lombfűrésszel? Azt hittem ilyen vastag fát nem lehet. Kiskoromban használtam repülő modellezésnél de az vékony anyag volt. Esetleg szúrófűrésszel apró fogú lappal, de ilyen görbét még nem próbáltam.
Üdv! Azt szeretném tudni hogy qb78-nál a felhúzókart (1300 számú alkatrész) hogyan lehet kivenni. A rajz szerint van szemben egy fúrat hogy ki lehessen tolni a helyéről. Az én puskámon nincs ilyen fúrat. A töltőpálcámmal valami baj van mert felborogatja a diabolót, ezért szeretném kihúzni. A záródugó menetes? Szép napot!
Hű, ez aztán nagyon professzionális megoldás. Csak találnom kellene valakit akinek van ilyen finom dekopír szalagfűrésze hogy ilyen szépen kikanyarintcsa.
Én valamilyen pofadék emelésen gondolkodom, alacsonyabbra nem akarom tenni a távcsövet mert forgótárasítani is szeretném és ahhoz viszont kell a hely. Egyedi fa gyártásánál azt hiszem többe kerülne a leves mint a hús. Kár hogy nem tudok fát gyártani!
Valamint eladó a képen látható QB 78-as, Tasco 3x9x40-es távcsővel ellátott légpuska. A tömítések minőségire cserélve. A jobb sütés érdekében az elsütő billentyű cserélve és az elsütő szerkezet polírozva lett. 2 db CO2-es patronnal működik. A gázt jól tartja. Cal: 4,5
Ára: 35.000.-Ft
Megtekinthető, kipróbálható Gyömrőn, vagy Budapest X. kerületben. Tel: 0620 564 2120
Merjünk nagyokat álmodni.( idézet valakitől ,de közben elfelejtettem kitől).(:-)))))Én is szoktam álmodni ,de ilyenkor valószinnű nyögök ,ilyenkor viszont a kutyám ugat mellettem az ágyban,és ilyenkor felébreszt és mindig elfelejtem milyen puskát akarnak ingyen adni álmomban..(a kutya egy foxi) BUÉK Mindenkinek ! szőrmók
Ilyen hozzáállással inkább ne írj semmit, mert úgy látom te nem segíteni szeretnél a másikon, hanem sárt dobálsz a képébe! Inkább írtad volna, hogy X vagy Y meg tudná csinálni keresd őt de ilyen esetbe ha nem tudsz segíteni akkor inkább maradj csendbe!
Ezentúl amit bármelyik topikba kiírsz 100%-ba figyelmen kívül hagyom!
Én megcsináltam,de sajnos nem bírja tartósan.A 8g-os patron kiszúrásához nagyobb nyomaték szükséges amit nem bírnak sokáig a vékony falak.Nekem ez a tapaztalatom.
Üdv! Én ilyen tárat keresnék. Aki eladta azt mondta ő is itt vette a fórumon, egy nagyon ügyes mester készítette. Őt szeretném megtalálni, ehhez kérném a segítségeteket.Szép napot!
Hajlok rá, hogy PCP-sítem a QB- mert a formájával, pontosságával nincs semmi bajom.
Láttam is a vaterán 17 ért tartálytoldót, feltöltő csonkkal, meg komplett levegő tartályt ugyanannyiért. amit furcsálok, hogy a leírás szerint a toldós megoldás 20-30 közel egyforma lövést enged. Ha a kubu co2 patronnal 60-70- et tud, akkor egy toldott cső 70-re vagy még többre töltve miért csak ennek a harmadát?
Gondolom ez sem egy rocket science kicserélni, de onnan jön a töltés kérdése. Mire kell figyelnem, mire készüljek ha erre adom a fejem?
Nyáron kipróbáltam hogy kimentem reggel ,ahogy említetted kinulláztam a kukkert aztán egész délelőtt lehetett használni . Nem éreztem hogy változott volna számottevően . A végén inkább már a fáradtság vitte el a találatokat .
Meg lehet vele békélni . Én főleg nyáron használom , ott csak kicsit kell tekergetni a távcsövön attól függően mennyire van meleg :) Hidegbe meg ott vannak a rugósok !
Gondolom a függőleges hatása egyértelműen jelen van, a vízszintes meg vagy van vagy nincs, szél függvényében. Akár ki is küszöbölhető de a gravitáció nem.
Még emésztenem kell, hogy mennyire tudok megbékélni ezzel a hendikeppel a CO2-t illetően.
Még nem kisérleteztem vele .De nem csak a függöleges esése változik hanem az oldalirányú elmászása is nőhet . Kevesebb Joul lassabb lövedéket eredményez ami több ideig tartózkodik a levegőben igy tovább hat rá egy esetleges oldalszél. De persze lehet hogy ez elenyésző eltérést okoz......
A CO2 fegyvereknek ez feltételezem akkor velejárója, hogy erősen hőmérsékletfüggő a teljesítménye. A gyakorlatba mennyit jelent a 3 és a 7.5 Joule különbsége. Mondjuk 2 centi 10 méteren?
Köszönöm még egyszer a Chrono Connectes tippet. Ma szenteltem neki egy jó órát és tesztelgettem. Van egy LG G3 és egy öreg Samsung Galaxy S Plus-om. Ezeket ugyanazokra a paraméterekre állítottam, ugyanarra a székre tettem egymás mellé. Próbáltam 10 - 1- 1 és 13 - 0- 1 beállításokkal. Telefont fektetve és állítva egyaránt. Ennek azért lehet (ett volna) jelentősége mert az LG-n kettő mikrofon van és az az érzésem, hogy azt a szofisztikált vackot ez megszívatja.
A következőket tapasztaltam: Az LG teljesen K.O., köze nem volt a mérési tartományhoz. 500-700 m/s körülieket mért, bármelyik beállítással.
A régi Samsung értelmes tartományban mért amíg fektetve volt, de amint felállítottam az is dobta a 2 Mach-ot. :-)
Úgy tűnik a puskám nagyságrendileg 4-5 Joule közt tud és ez lement 3-ra amikor már huzamosabb ideje az 5 fokban voltam. Ami tuti, hogy az átvezető tömítés nincs eldeformálódva és valószínű, hogy a mechanika se szorul - de arra nem tenném a fejemet. Majd még megismétlem a tesztet a lakásban, szobahőmérsékleten.
A menüben, a target optionsben erre is van képes magyarázat a helpnél. A az a csővég-cél távolsága. B a csővég-telefon vízszintes irányú távolsága. C pedig a telefon távolsága a röppályától.
Megfejtettem: a négyzet ikon ugyan alapból a kettős ablak funkció az újabb androidokon, de hosszan benyomva menügombként működik, és előcsalja a beállítást. Próbálja ki akinek csak annyi a gondja, hogy nem volt menü.
Én gyorsan töröltem az 1 csillagos értékelést a play-ről, mert nem volt fair.
Androidos teló egyszer már talán 1 éve is van hogy letöltöttem de nem ment akor sem és most letöröltem és most ujra vissza de ugyan az nem értek hozzá nem tudom mi lehet vele adj tanácsot
Ahogy írtam tegnap éjszaka, a puskát addigra már sikerült összeraknom, feltöltenem és még ma is azzal a töltettel puffogtattam, amikor hazajöttem. Szóval legalább nem szivárog (igaz nem is szabadna mert a szelepet pont nem tudtam kiszedni, így ott a tömítést nem bolygattam és a kupakét se cseréltem végül mert jónak ítéltem a gyári állapotát)
Azért arra kíváncsi vagyok, milyen csavarhoz kell az a csavarhúzó, amivel a szelepet lehet lazítani (extra hosszú szár+rohadt széles fej) Na mindegy, ilyen nem volt, majd lesz.
Amit tapasztaltam, hogy a dobozba ugyanúgy nem hatolt be a lövedék 1 méterről, ahogy előtte. Gömbfejű, cseh, 0.49 g-s. Csalódás.
Majd elővettem a Gamo 0.49-es hegyes lövedékét és azzal is kipróbáltam. Belement, hátsó oldalt behorpasztotta. Majd elmentem 9 métert és onnan is belelőttem. Ezek szerint a kúposnak ennyivel nagyobb a behatoló ereje vagy ennyivel nagyobb a kezdősebessége. Vagy e kettő kombinációja. Mindegy, ez kicsit felvillanyozott.
Aztán a szoftveres mérés tesztelése jött, amit itt ajánlottatok: chrono connect mobile lite (elsőre nem akartam fizetni a pro-ért, mert a lite is ígérte a mérést)
Hát a play-en elérhető változat egy nagy gagyi. Nincs is benne az a beállítás menü, amiben lövedék tömeget és távolságot lehet állítani, így esély sincs arra, hogy mérjen valami értelmezhető mértékegységben... :-(
Marad az, hogy várok egy alkalomra, amikor valahol mérhetek.
Az autómat és a motorjaimat is szerelem, nem hiszem, hogy egy 30 ezer forintos kínai légpuskát fogok úgy kezelni mint a szent grált. Azért van a fórum, a youtube meg a kommunikáció, hogy meg tudjam csinálni, amit eddig nem próbáltam. Nem egy rocket-science, ahogy látom.
O-gyűrűben kicsit bizonytalankodás volt. A QB weboldalon a csőtömítésre volt megadva 8.73x1.78 vagy 9x2. A puskában gyárilag a 9x2 es van. Kihúzáskor ezek sérültek. Benyomáskor remélhetőleg nem, köszönhetően a lapos végű csavarnak, amit betekertem ideiglenesen a kúposcsavar furatába.
Az o-gyűrűs meg nem tudta, hogy melyik anyag CO2 álló. Végül vettem a sztenderdet, más rendelős lett volna.
Jellemzően 10-re használom én is de időnként lövök 20-ról. Na ott már marha nagy volt az esése. De ami miatt zavart az erőtlensége az az, hogy műanyag dobozokról visszapattant 7-8 méterről, ahelyett, hogy belement volna, így necces volt a gellerek miatt.
Van valaki, aki megmérné nekem ha odaviszem a stukkert?
Szia ! Egyébként mekkora távra használod ? És ott hogy teljesít ? Az én qb-m 1,2-es felömlővel láttam el így 6j az ereje 20 fokon ,jellemzően 10 méterre használom de ott elég pontos . Mekkora hőmérsékleten használod ?
Először is köszönöm mindenkinek aki tanácsot adott.
Szétszedtem a puskát (a szelepet nem tudtam kiszedni mert nem volt elég hosszú és széles fejű csavarhúzóm)
Ami tapasztaltam, hogy akárhogy is állt az átvezető gyárilag, amikor szétszedtem, szépen, körkörösen állt. Az elsütő mechanizmuson nem találtam berágódás nyomot ami arra utal, hogy nem üt elég intenzívet a szelepre. Szépen megtisztogattam, átzsíroztam mindent, kapott pár új o-gyűrűt és összeraktam. Az átvezető most tuti jól áll, mert csőberakás előtt megnéztem a helyén és szépen ült a patronház és csőfogadó közt illetve a csőfogadó furatában.
Kicsit csalódtam, hogy nem találtam valami nyilvánvalóan elcseszett dolgot, mivel ha most jó lesz gőzöm se lesz mitől. Illetve ha nem lesz jobb, akkor se tudom merre tovább. Ezt az áramátadó dolgot jegelem egy darabig.
Így éjszaka még annyit kipróbáltam, hogy feltöltöttem, puffogtattam párat és hallgattam, hogy nem sziszeg-e.
Holnap majd belelövök a fába, dobozba, hogy lássam, jobb lett-e.
Én úgy csinálnám hogy az áramátadót becsavarom teljesen a szelepbe és a patronház és a betöltőház közé rakom az o gyűrűt amit a csillagcsavar összehúz az áramátadó felső része nem lehet túl hosszú mert akkor a csövet nem tudod visszatenni
Köszi a tanácsot. Mindenesetre vettem az 1.2-es átvezetőhöz egy 2-es fúrószárat, hátha tényleg nem az 1.2 lesz a jó méret (amit ugyan bemérés hijján elég nehéz lesz megtudnom)
Számomra továbbra is rejtély, hogy ez a másfeles o-gyűrű a másfél mély horonyban, hogy fog tömíteni, ugyanis a menet alatta és a henger fölötte egyaránt 6 mm átmérőjű és az o-gyűrű is max annyira fog kiadódni külső átmérőn, így paláston nem fog tömíteni. Tán csak nem a menetes furat elején a menet profilján?
Igen 1.5 mm mély mert ebbe megy bele a 3x1.5 o gyűrű a hosszával kapcsolatban ilyen kis eltérésnek nincs jelentősége mert nem tudjuk,hogy milyen mélyre vágtad a menetet, próbálkoztam én is áramátadóval de az 1.2 csak 5 joule volt szerintem 2 mm átmérővel próbálkozzál az 24-25 C foknál 7.2 Joule volt. A réz átömlő megoldás az szó szerint barkácsolás reszel próbál reszel próbál reszel próbál .......
Nincs erről valakinek rajza, vagy meg tudja valaki mondani a méreteket? Pl a 1.5-ös horony az 1.5 mély vagy széles vagy mindkettő? De se tiszta a kép alapján, hogy hol helyzkedik el a horony (a kezemben lévő áramátadó egy menettel többet enged meg a menet teletét illetően mint a képen lévő. Vagy itt nincs jelentősége egy két tizednek hosszban?
A rugó alátétezést hagyd utoljára én a helyedben a felömlő tömítését cserélném 1.6-2 mm átmérőjűre .Nem kell rézből lennie ajánlom figyelmedbe a gépkocsi szélvédőmosó mipolán csövet és ebbe nyomd bele a méretre vágott réz tollbetétet ami 2 mm igy nem kell menetet készíteni a réz felömlő számára és tökéletesen működik.
(még nincs a puska szétszedve így lehet fura a kérdés) Átömlőben a furat méretét, hogy tudom megmérni megbízhatóan? Az nem egy alakítható tömítőgyűrű, amit az összeszereléskor deformálnak a csövek? Milyen anyagból van, esztergálható, vagy van valami kereskedelemben kapható cső, amiből lehet ilyent vágni?
Azért nekiállok majd. Tömítés méretet kinézem a http://qb78.freewb.hu/tomitesek-meretei/ on. Izgalmas lesz - bár nem bánnám ha lenne egy közeli fegyvermester, aki ért ezekhez.
Emlékeztem a képedre, ezért is csináltam a tesztet. Lehangoló. Pedig amikor ezt csináltam még csak egy perce hoztam ki a lakásból, szóval még le se hűlhetett nagyon a puska...
Bízom benne, hogy valaki ad majd itt QB specifikus tanácsot, hogy merre vizsgálódjak.
A maradék lövedéket azért fényképeztem le mert a második szet patron volt még csak betöltve és már több mint 400-at löttem el a pusekkal. Szóval valami nem kerek.
hello telefon számot kérhetek van egy kis gond a tüskerészek mekora mert a tüskerész nekem meg nyomjah és nem lukasza ki küldök képet de ha adnál telefonszámot akor fel hinálak
heló qb 78 veszek, pénteken jön meg, de szeretnék egy szódás szifon átalakítót ha csinálna nekem egyet valaki, ki is fizetném neki, mert sajnos az ilyenekhez nem értek tutok ilyenekbe segíteni és ha igen milyen árban csinálnátok nekem meg?
Újonc QB-s lévévén, egy kis segítséget szeretnék kérni. A légáteresztő tömítést szeretném lecserélni. Látam a bronzból esztergált verziót, amit le is tudnék gyártatni. Tudna valaki pontos méreteket küldeni? Illetve, a 4,5-ös és az 5,5-ös között van szerkezeti külömbség a kaliberen kívül?
nekem akácról pattant vissza 8 méterről a kezem szárára. olyan volt a lövedék mintha egy "ráncos" vasról jött volna vissza az összenyomódás mértéke is egyezett csak a "minta"nem :D
Ez a típusa a Nikko Stirlingnek az alsó kategóriás távcsöve.Tehát az új ára is hasonló árban van.Így a képe nem lesz olyan szép mint például az Airking Gold Crown szériának.
Viszont lehet hogy érdemes megnézni,mert egy Bosile vagy hasonló piaci hulladéknál azért többet ér és a QB-ra jó választás lehet,ha kicsit alkuképes az ár.
Itt egy link ennek a szériának az aktuális Új áráról Németországban:
Szia ! Ha garis akkor boltba vetted . Itthon vagy külföldön ? Mert ha itthon akkor elvileg kaptál hozzá mkh kártyát ,akkor pedig 7.5 alatt kell lennie a qb-nak .
Ami az energiát illeti gondoltam arra, hogy a hideg is lehet-e ilyen hatással a patron fogyásra, elvégre szinte végig 10 fok alatt lőttem a kertben. Kis hőmérséklet, kis nyomás, kisebb térfogatáram adott idő alatt. Jó nyomon járok?
Ha kb. 1 m-ről rálősz egy fenyődeszkára merőleges irányból lencsefejű diaboloval, és a lövedék színig "merül" de nem mélyebben a fában, nagyjából megvan a 7,5 J. Ez persze elég pontatlan módszer, a chronys mérés a megbízható.
Gondolkodhatsz egy Gamo WR 6x40-ben is, ami 16.000ft és jó lesz a nagyításod.De az 5 méterre enyhén homályos képet ad a nagyítás miatt. Kb. 7-8 métertől van éles képe,hacsak a dioptria állítóval nem játszol.
Vagy nézel egy olcsóbb kategóriás variábel Hawke vagy hasonló csövet..
A törvény szerint 7,5J alatt lehet a fegyver energiája csak felette nem.Ezért nem kötelező azért javítani fegyvert mert csak 5J és nem 7,5J:)Én mindenképpen megméretném a sebességet.Sok jóindulatú segítőkész kolléga IS található itt,akinek van eszköze is hozzá és esetleg a közeledben lakik.Ha valóban sokkal gyengébb lesz mint 7,5J akkor neki lehet állni legózni vele és be lehet állítani,de én nem biztos hogy erre energiát fordítanék a helyedben.Maximum akkor amikor úgyis szerelni kell majd a tömítések cseréje miatt.
Egyébként a 5-30 méteres tartományban nem hiányozna szerinted a változtatható zoom? Nem szívesen adok érte 15-tel többet ha nem muszáj, de megbánni se akarom a fix 4-szeres nagyítást pár hónapon belül.
Mondjuk egy diót szeretnék eltalálni 5 és 30 méteren is. (abszolút laikus vagyok távcsöves lövészetben, bocs ha rossz a kérdés)
Ami az erőt illeti, most vettem a puskát 1-2 hete, bosszantana ha nem felelne meg a 7.5 Joulenak. Nem akarom a törvényes határt felülmúlni de alul se ha már ilyen kevéske engedélyezett Mo-n. Szóval jó lenne bizonyosságot szerezni és ha kell javítani.
Tudnál tippet adni, hogy, hogy induljak el? Van-e valaki akinél bemérhetem? Utána szívesen szerelek, bár gondolom akkor gari ugrik... Lehet egy olyan emberkére van szükségem aki egyben mér és ha kell megcsinálja a "0 reviziót" (reszelgetés, O-gyűrű csere)
Üdv Urak valaki Eger környékéről van itt aki QB szakértő? Egy fiatal srác kért tőlem segítséget gumigyűrűk cseréje ügyben de nem mer hozzá kezdeni és én mesze vagyok tehát ha van aki megoldaná neki hozzá irányitanám
Itt is felteszem a légfegyveresben feltett kérdésemet, mégis csak itt van a tipusspecifikus értekezlet :-)
Tanácsot kérek. QB78 deluxra szeretnék távcsövet. 5 és 30 méter közt lövök vele. A nagyítás kevésbbé fontos, de az élesség ebben a tartományban igen.
Milyent javasoltok, ami minimálisan kielégíti ezeket a feltételeket. A rázkódástűrés a QB gondolom nem szempont...
A másik pedig egy észrevétel, hogy nálam az első garnitura patron kibírt vagy 150 lövést, közel se csak 70-80-at,amit a weben olvastam. Ez azért van mert a hazai 7.5 J ennyivel kevesebbet igényel lövésenkénk, vagy gyanakodjak valami hibára?
A menetek kímélése miatt érdemes például egy (nagyobb méretű) gumi vagy műanyag végű csavarhúzóval kocogtatni a zárókupak végét,miközben tekerjük a helyére.Mivel két darabból áll,ezért sokkal könnyebben fog menni a helyére és simán kézzel lehet végig tekerni,még ki nem szúródik mindkét patron.Én úgy szoktam hogy egy tekerés egy kocogtatás.Próbáljátok ki.
Nállam a kupakban egy külön orsó van amivel egy imbusz kulcs segítségével össze lehet tolni a patronoka ,természetesen miután már a kupak a helyére került . Én tartorttam tőle hogy az eredeti megoldással nem fogom bírni össze tekerni , hisz azt az eredeti patron kiszúrására tervezték ami jóval vékonyabb ,mint a magyar patron .
Tökéletesen müködik szerintem észre sem veszi az eredeti patronokat is a saját menetével nyomja össze nem nehezebb ezeket a patronokat össze préselni át szakitani.
Kicsit olvas ott vissza ! Ne csak a belinkelt hozzászólást! amúgy ha figyelmesen megnézed a rajzot vagy a későbbi hozzászólásomban a csátolt képet ott látszik hogy a két patron egymás felé néz ,közzöttük van a kiszúró.
Ezzel csak annyi a baj,hogy az eredeti kiszúró tüske nem jó a szodás patronhoz.Nem fogja kiszúrni,mert hosszabb tüske kell neki.Hasonlítsátok össze a két patron végét..
Szerintem sincs robbanás, esetleg a gyenge rész széthasad, és ott nagy nyomással kiáramlik a levegő. Tény hogy a hatás-ellenhatás elvén a nyomás a palackot elrepítheti. :-)
Tévhit ez a "robbanás" dolog. Még ha 1-2 mm-t levett is a rozsda, akkor is marad elég. Én vágtam szét ettől ramatyabbat, ne tudd mekkora a falvastagsága. Én mernék fogadni a 200 bár nyomás állóságára!
Elég szomorú, hogy ilyen hirdetések fent lehetnek az oldalon... Ezeknek a kis palackoknak még a 70bar-os CO2 és komoly kihívás. Némelyiknek (mint a képen is látható) már tölcséresre tágult a menet a nyakába. És valószínűleg a rozsda leevett a belső falából egy jó millimétert. Ha fogadhatnék rá, valahol 100 és 150bar között robbanna szét. És nem akarnék a közelébe lenni.
Ez jó oldal, de nem találtam rajta olyan palackot amit fel lehet szerelni pl QB-ra. Max 50mm átmérőjű palack kellene, és bírnia kell a 200bar üzemi nyomást. 450-500cc között lesz az ideális, ez még befér a puskám tompitója közé... Jelenleg egy 470cc JTE palackot használok. De az előírtnál nagyobb nyomásra töltve. Nem biztonságos...
Üdv! Ismer valaki olyan online webáruházat (magyart ha lehet) Ahol tudok rendelni házhoz HPA alu palackokat, reduktorokat stb? Régebben rábukkantam egy ilyen oldalra, de már másfél óra guglizás után sem találom. Paintball palackokat és egyéb kiegészítőket is árultak rajta. (magyarul)
A normálisabbja értelmezi (mert mindannyian tudjuk mit akart mondani), aki meg topikrombolni, topikot széthúzni, kötözködni, személyeskedni, trollkodni akar, az elkezdi kijavítgatni oszt tovább osztani az észt!
Te melyikbe tartozol?
(Ne válaszolj, amolyan költői kérdés volt!):-)
Szmájlit én is tudok odabiggyeszteni amennyit csak akarok, hogy utána meg tudjam magyarázni, rá hivatkozva.:-)
Cukor-só kérdés!A puskádba tegyél sót,a kávédba cukrot,vagy fordítva,te ügyed!De ne abajogj,ne szítsd a tüzet!!!A férjed elkezdte,(már az se volt kis baj)Elég nagy fiú!Tán,a te segítséged nélkül is végig is tudja vinni!Mi a hökkömnek kekecelsz még te is itt?!!Nem vagytok el balhé nélkül?Vagy parancsba kaptátok?
Segíteni szerettem volna, a tudásod kibontakoztatásában!
A "smile" nem lett volna ott, az írásom végén ha meg akartalak volna sérteni.
Egyébként a "lőszer" nem lehet a birtokodban, mert ezzel megvalósítottad a BTK "lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés" bűncselekményét, ami súlyos esetben 2-8 évig terjedhető szabadságvesztéssel bűntethető.
ne csinálj ebből problémát. de hogyha vkinek azt mondod az autó kerekére, hogy az a kuplung, és vki tudja a pontos megnevezését, hogy az kerék, ezen szvsz nem lehet megsértődni. nem kell mindenkinek mindent tudni, viszont elfogadni igen.
nem állt szándékomban kikezdeni, vagy belekötni, ha úgy tűnt, akkor elnézést kérek.
természetesen nem probléma, ha vki nem tudja a szakkifejezéseket. ám azt gondolom, hogyha már idetévedt, és hibásan nevez meg vmit, nem lehet probléma, ha kijavítják.
Tudomásul kellene venni, hogy bár szakmai fórumnak van kikiáltva a fegyveres fórumcsoport, bárki idetalálhat, ha fegyverekkel kapcsolatosan keres valamelyik keresőmotorral.
Azt sem tudja mik az alapvető fogalmak, hiszen minden médiában lőszerről, golyóról stb. hall, olvas.
Olyantól meg nagyon nem illik szakkifejezéseket elvárni, aki nem jártas a témában.
Szerintem!
Csak mostanában nagyon nagy divat lett mindenkit kijavítani, kikezdeni, aki nem törzstag.:-(
azt gondolom, hogy a lőszer-lövedék összekeverése sokunkban olyan, mint a cukor-só kérdése. a légfegyverembe lövedéket teszek, a kávémba cukrot. nem nagy kérés, - ha vki légpuskázásra adja a fejét -, hogy alapvető fogalmakkal legyen tisztába.
Szerethető is-addig mig nem lesz egy kaffa clg-d..utána már felejtőssé válik.
Én is sok légfegyót kipróbáltam,cosokat,pcp-ket(céjósba volt pár db-om:Crosman,Gamo,FWb meg ki tudja mik még..aztán ráébredetem egy régen hallott madam mondására"egy legyen,de dzsörzé(jersey)..akkor jött divatba ez az anyg,a "madam" az meg elég idióta volt-a ruhaanyag meg GUSZTUSTALAN,mert egy xar műanyag valami,amibe belerohadt az ember lánya-viszont átirva igy szólna a korai ige:céjósból egy legyen-clg
ja,van még egy uma 850 -em is,csak azért mert az meg táras-bár nem igazán használom azt se.
a levegő másképp viselkedik mint a co. ha 90-re töltöd,lehet alig fogja kilőni a skulót,mert az ütőmű gyenge lesz hozzá,a nyomás ellenében nem fogja tudni nyitni a szelepet. ahogy csökken a nyomás,ugy fog nőni a sebesség. majd olyan 70 bar körül már jó lesz,kb 5 lövésre....
Szia nem segített , szét ugy néz ki mintha lenne egy kis karcolás szerü a záró felületen mintha el vitt volna belőlle egy picike darabot belőlle valami, lehet a forrasz anyag cin .megnézem a gumi gyürüt .
Azért kell visszatekerni mert abban a pillanatban ahogy kiszúródik a patron a kiszúró homlok felülete elzárja a patron száját ! A kolléga össze keveri a qb-t a clg-vel !
Feltoltom majd holnap hogy nézett ki gyárilag a kupak tömítés de szerintem nem mondaná rá senki hogy rendben van. Amúgy ahogy Te is írod, a kézikönyv is ugyan így írja, így is csináltam a betoltest.
Holnap elmegyek az O - ringbe aztán a tanácsokat követve veszek epdm O - at, és ki próbálom hogy egyszerűen csak betekerem szisszenesig a kupakot. Mondjuk ezzel kapcsolatban eddig azt vettem észre, persze a nem megfelelő anyagú kupaktomitessel, hogy alig volt ereje a puskának (nem is szúrta ki rendesen egyik patront se a szerkezet.) A gyári leharcolt tömítéssel gyönyörűen kiszurodott mindkét patron, sikerült a negyed fordulat vissza de hát szerencsétlen orrán száján eresztett...(ezzel indult a puskával való baratsagunk). Viszont ha nem kell vissza tekerni a kupakot akkor miért írja a nyavalyás kézikönyv?!
Csak mielőtt bárminek is neki kezdenél-húzd hátra töltési helyzetbe a forgó toló-zárat és hagyd is úgy-az ütőművet megfeszítve-mert másképp az ütütüske nyitott állapotban tartja a szelept és leereszti a gáztartály nyomását a csövön keresztül.
Eztán láss neki a felpatronozásnak(gázosításnak)
Meglátod,hogy nem kell ott cserélni (még)semmilyen gumigyűrűt-egy db-ig jó a gyári is.
Egyedül érdemes elsőre az átömlővel eljátszogatni-azt cseréld ki rézre
A 88gr-os eldobható patronokat(Uma850,QB-79,Walther Level Actions,Röhm Desperdo..és még sokan "mások")sem kell ki-be tekergetni,hogy "megnyiljon a patron szája"
A kiszúrótű azért van úgy kiképezve-ahogy-ha kiszúrja a forraszt a patron ajakon,akkor mellette kijön a nyomás.
Pl.a clg nél-ahol belső kiszúrótű egység van-ott nem is tudnád "tekergetni"-ott is úgy van kitalálva,hogy "átlöki" a tű -és "szussz"!!!
Ez nagyon rossz tanács volt-akárki adta is..
A nyomástartó edény,ha nyomás alá kerül,nem "tekergethető,mert a gumigyűrű-akármilyen co2 álló is-úgy tömít,hogy belefeszül egy átmeneti kúpba-pl. a clg nél,de a qb-nál is!
Nekem van nyomás meg co2 álló gyűrű-a "Bárkásoknak" juttattam belőlük-pl. Demetero-nak,kérdezd meg Őt,hogy az a gyűrű sokat kibir-még 1-2 nyomás latti kismértékű tekerést is-de mindig sérül!!!
A fekete 20ft-ostól meg ezt ne is várd,mert az úgy "bedagad,hogy svédfogóval se tudod jó darabig-patronürülés után is-"szétkarmolni..
Szia! Nem hiszem hogy ennyire rossz lenne az angolom, de a kezikonyveben tényleg azt írja hogy tekerjem ra a kupakot amennyire kézzel tudom, majd egy negyed fordulatot tekerjem vissza. Eszerint ez hülyeség? Tekerjem rá amíg nem szisszen egyet? Azt látom hogy mindenki ellenkezik az 5.5os ellen, de sokáig a családban Slavia 631 volt, és ki szerettem volna próbálni egy nem csőtörős és nem 4.5es légpuskát.
Teljes betekerés után egy negyed fordulatnyit vissza kell tekerni hogy a patron szája nyitottá valjon ! Visszatekerés közben kijön a co és megnő a nyomás és megáll a kupak ,onnantól már nem lehet tekerni tovább kifelé .
Az a lényeg hogy EPDM O gyűrűket kell venni,azok bírják a Co2-őt.Budapesten a Szinyei M.u 14 szám alatt van az O ring Kft.boltja ott megkapsz hozzá minden tömítést ami bele való méretű.A két garnitúra tömítést,olyan 1200 Ft.körüli áron vettem náluk a QB78-hoz a múlt héten.
Azt sajnos nem tudom milyen volt . Elmondtam nekik a méreteket ,azt hogy Co-álló kell mert egy co2-es légpuskába kell , és már adták is a megfelelőt . Azt modta az eladó hogy sok légpuskás jár hozzájuk , és amit adtak nekem jó volt .(az összes tömítést kicseréltem akkor)
Szia! Az archerairguns videóit "rongyosra" néztem, és az alapján kiséreltem meg a cső visszahelyezését. Lassan kezdem elhinni hogy rosszul, pedig mindent úgy csináltam ahogy a videóban volt. Vagy lehet itt is a tömítés csap be, csak nem veszem észre mert fix részről van szó? Esetleg megtennéd, vagy valaki aki már kitapasztalta milyen tomitések a jók, leirnád, hova mit kell vennem? Ha ez le lett már írva előre is elnézést, eddig kb 30 oldalt olvastam vissza, a kereső meg nem találja meg nekem a megoldást.
Szia! Náluk voltam, a weboldalon leirt méretű és anyagú O gyűrűt kértem. (viton) na ez nem vált be... Leirnád Neked milyet adtak, ami működik? Csak hogy egy lépéssel közelebb kerüljek a megoldáshoz... Köszönöm előre is.