Keresés

Részletes keresés

Lassu Viz Creative Commons License 2006.04.12 0 0 332

Akkor idézem:

"Ha a fogyasztó a 8. § szerinti elállási jogával él, az értékesítő a fogyasztótól csak a szerződéskötésből eredő kárának, így különösen a szerződés elkészítése és fordíttatása költségeinek megtérítését követelheti, feltéve, hogy ezeket a szerződésben megjelölte."

 

Az enyémben megjelölte. Én sem vagyok boldog, hogy ugrott a pénzem de attól még ez van. Szerintem senki ne írjon úgy alá, hogy azt hiszi mindent visszakap.

Előzmény: Otto Normalverbraucher (327)
iceride Creative Commons License 2006.04.12 0 0 331

Persze, hogy a show része.

De kérlek, ne emlegess 1000, meg 750%-os haszonkulcsokat, mert kénytelen leszlek megvádolni, hogy valami közöd van Antitimeshare-hez. :D

Előzmény: Otto Normalverbraucher (328)
iceride Creative Commons License 2006.04.12 0 0 330

Nos, szerintem meg NE olvassa Antitimeshare hozzászólásait, mert az illetőnek halvány fogalma sincs a timeshare-ről, viszont elfogult, rosszindulatú, alantas és hazudós. :)

 

Szóval semmilyen referenciaként nem szolgálhat.

Előzmény: Otto Normalverbraucher (329)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2006.04.11 0 0 329

Pl. itt olvasgasd végig Anti-timeshare hozzászólásait, és megtudhatod, milyen árakkal dolgoznak a magyar tukmálósok a külföldi árakhoz képest:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9073939

Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2006.04.11 0 0 328
Naná, hogy a show része. Így nem 1000%-os haszonnal dolgozott, hanem csak mondjuk 750%-kal. :-) És jót röhög a markába...  Nézz szét másik tájmseringes topikokon...
Előzmény: Lassu Viz (325)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2006.04.11 0 0 327
Ha nem vagy jogász, nem tudod úgy értelmezni a jogforrást, hogy neked jó legyen. :-) Érdemes megkérdezni egy ügyvédet, vagy ingyenesen az FVF-et. Ilyen nincs, hogy szerződéskötésből adódó kár. Főleg nem ilyen zavarosban halászó cégek esetében!!!!  A hivatkozott paragrafus nagyon pontosan fogalmaz. Persze ha te könnyen odadobod a húsz rugót, felőlem.... 
Előzmény: Lassu Viz (326)
Lassu Viz Creative Commons License 2006.04.11 0 0 326
A saját szememmel olvastam a CD jogtárban, hogy a szerződéskötésből adódó kárt követelhetik. Korábban még a pontos paragrafust is megneveztem.
Előzmény: Otto Normalverbraucher (324)
Lassu Viz Creative Commons License 2006.04.11 0 0 325
Ettől függetlenül nem vagy ám annyira átverve.

Nem is mondtam, hogy át vagyok verve!
Egy kellemes hétvégén saját szememmel láthattam, hogy mit veszek. Az ügynök egyáltalán nem volt agresszív, sőt mindvégig kedves volt. Még ő alkudott a nevünkben (persze ez lehet a show része.) Mint már írtam bemutatták az érem egyik oldalát. Láttam a szerződést, tudtam mennyiért lehet elállni. Ha nem lett volna benne alá sem írom.

Miután hazajöttem megnéztem az érem másik oldalát is, ami alapján úgy döntötttem, hogy túl nagy kockázatot vállalok ha nem állok el. Még az is lehet, hogy nyertem volna, viszont nekem nincs több másik befektetésem ami fedezné ennek a lehetséges veszteségét.

Egyáltalán nem vonom kétségbe, hogy vannak akik profitálnak egy üdülési jogból. Olvastam olyanoknak a hozzászólásait is akik elégedettek. És végülis mi más fontos?
Előzmény: iceride (322)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2006.04.11 0 0 324

A másik topicból idézem:

 

 

http://www.fogyasztovedelem.com/forums/index.php?showtopic=828

 

A 94/47/EK irányelv, amelyről beszélsz,

itt

http://europa.eu.int/eur-lex/lex/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:31994L0047:HU:HTML

elérhető magyar nyelven. Bár igazából nem nagyon fontos maga az irányelv, hiszen a 20/1999 (II. 5.) Kormányrendelet már régen átvette, 1999 februárjától hatályban van.

A kormányrendelet valóban tartalmazza, hogy a fogyasztó a szerződés vagy előszerződés megkötésétől és egy példányának részre történő átadásától számított 15 napon belül indoklás nélkül elállhat - és az értékesítő ennek a 15 napnak a lejárta előtt fizetést semmilyen jogcímen nem követelhet és nem fogadhat el. Ha mégis megteszi, köteles azt visszatéríteni és a teljesítés időpontjától késedelmi kamatot fizetni.

 

Szerintem ez abszolút egyértelmű. Nem követelhet semmiféle "kártérítést" vagy mást. A póruljárt vásárló helyében én nem adnék egy fillért sem!

Előzmény: iceride (322)
iceride Creative Commons License 2006.04.11 0 0 323
Aha. Ok, végülis úgy tűnik, igaz.
Előzmény: Lassu Viz (321)
iceride Creative Commons License 2006.04.11 0 0 322

A szerődés megkötésétől számított 15 napon belül elálhatsz, ebben az esetben SEMMILYEN követelésük nem lehet veled szemben.

A jogszabály számát fejből nem tudom, de kormányrendelet szabályozza.

 

Ettől függetlenül nem vagy ám annyira átverve. Számtalan ember nagyon jól használja az üdülési hetét. Mondjuk pár éves befektetésnek nem jó. Ha ezt mondták, akkor megtévesztettek. Szerintem.

Előzmény: Lassu Viz (320)
Lassu Viz Creative Commons License 2006.04.11 0 0 321

Ez alatt remélem azt érted, hogy semennyit. Mert minden visszajár, még az előleg, vagy foglaló, vagy első részlet, vagy ügyvédi letét is, bárhogy is hívják.

Na itt az igazság: 20/1999 Korm. rendelet 10§ (2).

Az összeg mértékéről lehetne vitázni, de nem érdemes. Követelése teljesen jogszerű.

Előzmény: Lassu Viz (320)
Lassu Viz Creative Commons License 2006.04.10 0 0 320
Ez alatt remélem azt érted, hogy semennyit. Mert minden visszajár, még az előleg, vagy foglaló, vagy első részlet, vagy ügyvédi letét is, bárhogy is hívják.

Ezt egy jogszabállyal is alá tudod támasztani? A szerződésben ez szerepel:
"Amennyiben a Jogosult a jelen Szerződéstől határidőn belül és jogszerűen eláll, a Jogosult köteles 20000Ft + ÁFA összeget, mint a jelen szerződés megkötéséből eredő kárt a Megbízónak haladéktalanul megfizetni."

Ha ezt hatályos jogszabály tiltja akkor természetesen vissza fogom követelni. Pontosan és szándékoltan ennyit fizettem ki a szerződés megkötésének napján. A bemutatón megismerhettem az érem egyik oldalát. És a fentiek ismeretében döntöttem úgy, hogy ha az érem másik oldalának megismerése után nem tetszik az ajánlat akkor ennyit bebuktam. Vitathatatlan, hogy én voltam a hülye, mert eléggé borítékolható volt, hogy mit akarnak eladni és mindazt a kutakodást amit azután tettem, hogy hazajöttünk megtehettem volna indulás előtt is.

Letettem a nagy esküt ahogy Lusta Dick a Macskafogóban, hogy ha valaki mégegyszer termékbemutatós utat akar nekem adni ahhoz hozzávágok valamit és gyorsan elfutok a másik irányba.
Előzmény: iceride (318)
Lassu Viz Creative Commons License 2006.04.10 0 0 319
Szabad megtudni, mit vettél, és mennyiért?

Hajdúszoboszló 4 személyes új apartman apartmanszállóban 2. (azaz második) hét 30 évre. Az árát nem akarom nyilvánosságra hozni. Lehet, hogy ezzel az értékesítők malmára hajtom a vizet de még nincs miért haragudnom rájuk.
Avval se dicsekednék szívesen ha balek voltam :-).





Előzmény: iceride (317)
iceride Creative Commons License 2006.04.10 0 0 318

Építkezés, az új részleg átadása után 20% értéknövekedés

 

Ez akár igaz is lehet. De ez nem jelenti azt, hogy befektetett összeg+20%-ért lehet majd eladni.

 

6% értéknövekedés évente

 

Ez szerintem rendben van. Csak nem arra az összegre vetítve, amit te fizetsz érte, hanem amit a másodlagos piac elismer.

 

Az értékesítő cég bármikor 60 napon belül eladja a jogot és visszakaphatjuk a befizetett összeget

No, ezt szinte kizártnak tartom. Mondjuk, hogy igazságmagja van, igazságtartalma közel áll a nullához.

 

Az üdülési hetet ha nem kérjük a szálloda kiadja, fizet annyit, hogy fedezi a fenntartási költségeket és még marad is egy nyaralásra való.

Ez is elképzelhető (tudni kéne mennyi fenntartást fizetnél).

Hete, szállodája válogatja. Amíg a szállodának van saját apartmanja, nyilván nem a tiedet fogja kiadni. Ergo ha nem piros heted van, tuti nem lesz kiadva, hacsak te nem találsz rá bérlőt.

 

a szálloda pénzügyi vezetője nyilatkozik, hogy az üdülési hetet az első 15 évben bármikor 60 napos határidővel viszontértékesítésre átveszi.

 

Ez nagyjából annyit jelent, hogy hatvan nap múlva visszaadja, hogy nem sikerült eladni...

Kivételes esetben el tudok képzelni olyat, hogy mégis eladja.

 

pontosan tudtam az aláíráskor, hogy mennyit bukhatok 15 napon belüli elállással

 

Ez alatt remélem azt érted, hogy semennyit. Mert minden visszajár, még az előleg, vagy foglaló, vagy első részlet, vagy ügyvédi letét is, bárhogy is hívják.

Előzmény: Lassu Viz (315)
iceride Creative Commons License 2006.04.10 0 0 317

Hát, ha pár éves befektetésnek vetted, az bizony nem nyerő. Szerintem.

 

Ha már erre jártál, lenne két kérdésem:

 

Szabad megtudni, mit vettél, és mennyiért?

Előzmény: Lassu Viz (315)
würthkiller Creative Commons License 2006.04.09 0 0 316

mi is voltunk a héten ilyen előadáson

 

befektetésnek előnytelen, üdülésnek meg rohadt drága

Előzmény: Lassu Viz (315)
Lassu Viz Creative Commons License 2006.04.09 0 0 315
Pár órája érkeztünk meg egy üdülési jog értékesítő előadásról, így abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy még el tudunk állni a szerződéstől.

Hogy miért mentünk bele? Az alábbi ígéretek és a tájékozatlanságunk miatt:
  • Építkezés, az új részleg átadása után 20% értéknövekedés
  • 6% értéknövekedés évente
  • Az értékesítő cég bármikor 60 napon belül eladja a jogot és visszakaphatjuk a befizetett összeget
  • Az üdülési hetet ha nem kérjük a szálloda kiadja, fizet annyit, hogy fedezi a fenntartási költségeket és még marad is egy nyaralásra való.
  • Ez több mint amit pl. az OTP egy éves lekötésre ad.

Gondolom, mondanom sem kell, hogy ezek az ígéretek a szerződésben nincsenek benne. Helyettük van két nyilatkozatunk miszerint
  • ha 45 nappal előre jelezzük, hogy nem kívánjuk igénybe venni az üdülési hetet akkor az apartman kiadását a szálloda végzi. Végzi és nem garantálja!
  • a szálloda pénzügyi vezetője nyilatkozik, hogy az üdülési hetet az első 15 évben bármikor 60 napos határidővel viszontértékesítésre átveszi. Eladási árat, vagy a befizetett összeg megtérülését nem tartalmazza.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az értékesítést végző cég tételesen és korrektül ismertette a szerződés minden pontját, így pontosan tudtam az aláíráskor, hogy mennyit bukhatok 15 napon belüli elállással vagy az utolsó részlet kifizetése előtt. Amit nem tudhattam, hogy mennyit bukhatok vagy nyerhetek ha enyém lesz az üdülési jog, mennyi a piaci értéke az adott helyen egy apartman adott hetének (csak az üzletkötő által adott listaár és az ahhoz képest elért kedvezmény volt egyértelmű).
Azóta már tudom, hogy másodkézből féláron kék helyett pirosat tudtam volna venni, talán még jobb helyen is, bár a hely jóságát végképp egy idegenforgalmi szakember tudja megítélni. Én nem tudhatom, hogy pl. egy hollandnak értékes-e az a jog amire azt mondom, hogy számomra kevésbé kihasználható.

Maradt egy tanúlság így is: soha nem szabad elfogadni a csak itt - csak ma ajánlatokat. Valamint ez az eset végképp megszilárdította azt a meggyőződésemet, hogy amit ilyen módon direkt marketinggel akarnak eladni az nem állná ki a megmérettetést egy valódi versenyheyzetben.
Tekintettel arra, hogy inkább pár éves befektetés lett volna a cél, amiről még a timesharing pártolói is elismerik, hogy nem realizálható így ahogy az elején is írtam a jövő héten megy az elállási fax. (+tv levél, +ügyvédi letét, de ez már csak az én bizalmatlanságom. Volt már nekem PSZÁF-ig menő vitám egy lakástakarékpénztárral is, pedig ott nem is volt anyagilag érdekelt az ügyintéző.)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.04.04 0 0 313
Előzmény: Törölt nick (307)
compot Creative Commons License 2006.03.07 0 0 311

Ha lejebb olvastok, láthatjátok, hogy velünk is hasonló történt (pontosabban apósékkal). Mivel én nem voltam az elöadáson és egyéb papirokat sem láttam, csak tippelni tudok. SZVSZ az ingyen üdülést és repjegyet A Kereknap ill. az a másik cég adta ajándékba. Igy már maga a regisztrációs díj is furcsa számomra. Az ajándékért a Kereknapnak kell jótállnia, hiszen ők csábítottak vele. Azt, hogy ő kin keresztül oldja ezt meg rád nem tartozik.

A feljelentést szerintem ismeretlen tettes ellen tegyétek meg, de a Kereknap mindenképp emlitsétek meg benne.

 

Van valami pairotok, hogy a kereknap mit igért?

Előzmény: Dzsana (200)
iceride Creative Commons License 2006.03.07 0 0 310

alig válaszoltak a kérdéseimre, és ott meg is szakadt a diskurzus, amikor rákérdeztem, hogy tulajdonképpen kinek a tulajdonát képezi az az apartmanház, melyben én egy-két hétnyi üdülési jogot vásárolok 30 évre, illetve láthatnám-e a bejegyzési számát/engedélyét az értékesítô cégnek... Itt meg is sértôdtek, és még ôk vádoltak engem bizalmatlansággal...

Őszintén szólva ezt nem értem, ilyenkor azt kell csinálni, hogy megmutatod az értékesítői engedélyt meg a tulajdonosok jegyzékét. :)

Ha nem ezt teszik, abba lehet hagyni a beszélgetést. :)

Előzmény: CFP (308)
iceride Creative Commons License 2006.03.07 0 0 309
Látod, mindenki abban jó, amihez ért. Kizárt dolog, hogy én 16-20%-os éves hozamot tudnék elérni. :)
Előzmény: CFP (308)
CFP Creative Commons License 2006.03.07 0 0 308
Tisztelt Hölgyek, és Urak!

Frissen hazatérve egy négynapos wellness hétvégérôl (5csillagos TS apartmanházat reklámozó elôadásért cserébe élvezhete az apartmant az egész családom) megtapasztaltam egy kis részét ennek a furcsa üzletnek. Mindjárt rá is kerestem a neten a témára, és hááát sok tapasztalat, és vélemény között szeretném veletek megosztani a sajátom.

A hétvégét élvezte a családom, én kibírtam az elôadást. Tukmálós, kezdô elôadó, kikent-kifent stünci-münci a hostess, alig válaszoltak a kérdéseimre, és ott meg is szakadt a diskurzus, amikor rákérdeztem, hogy tulajdonképpen kinek a tulajdonát képezi az az apartmanház, melyben én egy-két hétnyi üdülési jogot vásárolok 30 évre, illetve láthatnám-e a bejegyzési számát/engedélyét az értékesítô cégnek... Itt meg is sértôdtek, és még ôk vádoltak engem bizalmatlansággal...

Mindenesetre elkezdtem számolni (és az itteni, meg a hasonló bejegyzéseket végig is olvastam). Alapvetôen - ahogy ez a korábbi bejegyzéseimbôl kit?nik - pénzügy tervezéssel foglalkozom, közgazdász vagyok, korábban dolgoztam pénzintézeteknél, az elsô végzettségem vendéglátóipari fôiskola volt, a közg elôtt...

Ha millió forintonként számolom (legalább ennyiért vannak, de nekem 4-ért is ajánlottak belföldi apartmant) a TS egy-egy hetét, és hozzászámolom a fenntartási költséget, akkor horribilis számok jönnek. Egy sima befektetési alapban - ha elég vegyes portfóliót választ az ember, akkor nagyon nagy valószin?séggel el lehet érni éves szinten 16-20% hozamot (most nem sázmolok adókedvezménnyel, sima befektetési alapot vegyünk). Ha már ingatlanról esik szó, akkor az elmúlt egy év befektetési alapjai közül az ingatlan alapok hoztak:
Befalap neve Kategória Kitettség Nominális hozam
Futureal 1. Ingatlan Alap Garantált alap HUF 33.13%
Quaestor Ingatlan Garantált alap hazai, 13.5%
ACCESS Ingatlan Ingatlanforg. alap, hazai, HUF 10.96%
Raiffeisen Ingatlan Alap, Ingatlanforg. alap, hazai, HUF 9.05%
ERSTE Nyíltvégű Ingatlan, Ingatlanforg. alap, hazai, HUF 8.22%
OTP Ingatlanbef. Alap, Ingatlanforg. alap, hazai, HUF 7.85%
Európa Ingatlan Ingatlanforg. alap hazai, HUF 7.82%
Reálszisztéma Ingatlanalap Ingatlanforg.alap hazai, HUF 7.32%

Ha kihagyom a két elsô ingatlanalapot (több okból is, de ez nem ide tartozik), akkor a többiben simán elérhetô 7-10% hozam. Ugyanilyen, de nem ingatlan-, hanem mondjuk vegyes, esetleg akár részvényalapban (több piacról, vegyesen összeválogatva) elérhetô 16-20% hozam éves szinten. Ez time-share heti alapon (egymillió HUF) bizony 160-200 ezer forint, tiszta, akár adómentes hozam. Két hétnyi, vagy két milliónyi befektetésbôl (további költségek nélkül (elhanyagolható 1.5-2.5% átlagos alapkezelôi költséggel) kijön harmad-fél millió hozam. Az, amit nekünk ajánlottak négymillióért, kitenne épp egy kerek milliót évente. Ekkora tételbôl nem két hetet, hanem kétszer két hetet töltök a családommal kellemes helyeken, kötöttségek nélkül, míg a tôkém mindig megmarad, és mivel nem az egész hozamot, csak mintegy háromnegyedét vonom ki, így infláció felett növekszik a tôkém is. Bármikor kiszállhatok belôle, ha nem hirtelen likvidálom a befektetést, hanem várhatok egy keveset a legjobb árfolyamra, akkor gyakorlatilag veszteség nélkül.

Befektetési alapok alkalmazásával (jól megválogatva) komoly, adómentes tôkejövedelem érhetô el, amit akár autó, vagy lakás finanszírozására fordíthatok, életjáradékra válthatok, esetleg rendszeres utazásokat finanszírozhatok belôle. Leshetem, és elkaphatom a Last-minute utakat, vagy szólhatok egy jól bevált utazás-szervezônek, aki félévente szervez a családom számára rendszeres felejthetetlen, kellemes élménysorozatot.
Néhány pénzügyi megoldás: <a href="http://forum.index.hu/Article/showResultList?o=4&aq_text=&aq_cre=&user_id=587884&topic_id=&forum_id=0&aq_ext=0&t=9033336" target="_blank">korábbi bejegyzéseim</a>korábbi bejegyzéseim
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.23 0 0 306

Egy cikk az Observerből

 

http://observer.guardian.co.uk/uk_news/story/0,,1692276,00.html

 

Violence and corruption speed timeshare's demise

 

The TCA receives around 3,000 complaints per year. Three court cases are to be heard in the Canaries, London and Madrid against timeshare operators, each accused of stealing more than £100m from consumers. Some operators get round legislation by rebranding as 'discount holiday clubs' but still sell bogus schemes.

Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.23 0 0 305

Egy friss meg nem erősített beírás a crimeshare oldalon:

 

Feb 22 2006
Glendorgal Hotel, Cornwall, has decided that renting their accommodation is much  more profitable than timesharing so have written to their owners offering a stark choice.
Pay the annual management fee PLUS a levy of £700 OR return  your certificate and we’ll cancel your ownership.
For owners this means  £4,000 down the drain - ITK.

Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.21 0 0 304

Most azonkívül hogy személyeskedve fröcsögtél mennyi tényt tudtál mondani?

 

A srácnak adtam olyan helyet ahol láthatja, hogy kik árulnak ott és mennyiért. Felmérheti, hogy mennyi is a piaci értéke a jogának.

Felhívtam a figyelmét arra, hogy vannak akik timeshare áruló személyeket próbálnak becsapni. Mi volt ebben a hazugság?

 

TE mennyi TÉNYT tettél be ide eddig? Azonkívül, hogy elismételted párszor, hogy neked baromira megérte másoknak üdülési jogokat eladni.

 

Tudod, aki végig olvassa a topikot, az esetleg lát néhány konkrétumot, de azokat nem te írtad, és lát néhány személyeskedést, azokból viszont sokat írtál te.

 

De igazából mindig örülök, hogy erősíted a timeshare értékesítőkről kialakított borzalmas képet. Sőt amikor azt hozzáteszed, hogy te magadat még egy "normális" értékesítőnek tartod, akkor az emberben rögtön kialakul egy kép, hogy milyen is ez az iparág.

Előzmény: iceride (303)
mimi_bacsi Creative Commons License 2006.02.20 0 0 302
Köszönöm a jóindulatodat és a segítőkészségedet, de be kell vallanom, magánszemélyektől vettem, nem értékesítőktől... BEPALIZTAK.... És mivel akkor egy munkát kaptam érte, sajnos árukapcsolast csináltak, amit máig bánok..(Azóta egy alkalommal voltam kint 2003 februárjában...)
Előzmény: Anti-timeshare (301)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.20 0 0 301

Öszintén sajnálom, hogy nem akkortájt futottunk össze. Meg tudtam volna spórolni neked 6 millát, ha ezektől veszel vagy 8 millát ha nem is veszel (gondolom te is azt kívánod, hogy sose vettél volna ilyesmit).

 

Nem sokat várok tőlük, de esetleg próbáld meg felvenni a kapcsolatot a magyar timeshare egyesülettel www.ote.hu és próbálj meg olyan segítséget kérni, hogy az OTE járjon közbe az érdekedben az eredeti értékesítőnél, hogy ezzel segítsen megőrízni a timeshare PR értékét. (nem adok 1% esélyt, hogy segítenek).

 

Mivel jogilag le vannak védve és bíroságon lesz 5 alkalmazott aki ellened tanúskodik így nem sok esélyed van erre az útra (kivéve, ha azóta az értékesítőket a cég rosszindulatúan kirúgta és szeretnének bosszút állni).

Előzmény: mimi_bacsi (300)
mimi_bacsi Creative Commons License 2006.02.20 0 0 300
6 személyes stúdió, de iszonyú drágán vettem 2002-ben (4 misiért darabját..) ;-(( Nagyon szeretnék megválni tőlük, gondolhatod...!
Előzmény: Anti-timeshare (299)
Anti-timeshare Creative Commons License 2006.02.20 0 0 299

Még annyi, hogy én nem adtam el se velük se mással, mert soha nem is volt. Ezeket az értékesítőket egy magát független érdekvédelmi szervezet ajánlja.

Nekem annyi kapcsolatom volt velük, hogy referencia árat kérdeztem tőlük, amire kézségesen válaszoltak és rögtön jelezték, ha komolyan gondolom, akkor tudnak esetleg engedményt is tenni.

 

Továbbra sem ajánlom senkinek, hogy ilyesmit vegyen tőlük vagy bárki mástól.

Előzmény: mimi_bacsi (297)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!