Keresés

Részletes keresés

ketund Creative Commons License 2005.07.18 0 0 2078
Igazi manöken alkat. Ez már hazai Mo-i nyírás? Büszke lehetsz rá.
Előzmény: Julcsi24 (2075)
virdzsi Creative Commons License 2005.07.18 0 0 2077
Már el is képzeltem, milyen, amikor kutyátsétáltatsz! :DD
Előzmény: tango30 (2070)
ketund Creative Commons License 2005.07.18 0 0 2076

Sziasztok!

Hosszú hallgatás után újra jelentkezem. Sajna csak olvasni volt időm, írni nem, mivel szabira készültem és közel ledolgoztam a szabira eső munkaidőt. No a szabadság pár napja és a családi kirándulás meg az uszi... Ezt összhangba hozni szinte lehetetlen.

Két napra mentünk el otthonról, a Szotyi maradt házörzőnek. Lássatok csodát, ahogy otthonhagytuk úgy találtunk rá, csak a szájában a kedvenc labdája volt, hogy játszunk már. 1 nap reggel indultunk, óvintézkedésként összerámoltuk a nappalit, ahol a Szotyi helye szokott lenni alapból, ha egyedül marad (család dolgozik,tanul). Megkapta a játékát, fekhelyét, kaját, vizet és az alomládát. Elmentünk. Este a sógorom jött etetni és ránézni. Úgy mesélte, hogy nagyon keresett, de aztán leállt játszani (ha gazdi nincs, hát jó aki éppen ott van). Másnap reggel ez megismétlődött, és estére már haza is értünk. Ami szörnyű volt, hogy azt már észrevettük, hogy amíg nem vagyunk vele napközben addig nem eszik. De ezt most két napig művelte mivel addig nem látott. Egyébként csak alomládát használt és semmiben nem tett kárt. Sose hittem volna, hogy ilyen rendes lesz. Amit viszont tapasztaltunk éjszakázás terén, az az, hogy jövőre visszük magunkkal és falusi turizmus keretében velünk lehet.

Julcsi24 Creative Commons License 2005.07.18 0 0 2075

Sziasztok'

Spillo, nem tudtam sanos emailt kuldeni, ide teszem fel a kepeket. Hogy tetszik nektek az en kis tunderkem??

mollnam Creative Commons License 2005.07.18 0 0 2074

Hogyan rakjak be képet? Elnézést biztos sokan kérdezték már, csak nem tudtam rájönni, hogyan szúrjam be?

Köszönöm

mollnam Creative Commons License 2005.07.18 0 0 2073

Köszönöm a megnyugtatást :)

Tényleg aranyosan alszanak, nem tudnám Őket kitenni az ágyból.

Volt aki azt mondta ne hagyjuk, hogy velünk aludjanak, de én ezt másképp látom.

A fürdésről annyi, hogy mi itthon szeretünk fürdeni, de pl. a bányatavakba be nem mennénk, pedig régen vizivadászok is voltak, a fajta képviselői azért is volt az egyedi nyírás, izületeket védett a hideg vízbe. A Komisszal persze még nem voltunk a tóba, ő még kezdő minden témába. az ugatást azért már próbálgattuk.

Előzmény: tango30 (2071)
mollnam Creative Commons License 2005.07.18 0 0 2072

Kedves Spillo(remélem jól írtam)

Nem azért mondtam, hogy mindenképp elletni fogom, majd meglátjuk. Tisztába vagyok azzal, hogy nem muszáj szülnie.Mivel erre nézve még nincsenek terveink, sok mindent mérlegelnem kell, ha egyáltalán pároztatni akarnánk, akkor bizonyosan tudakozódom majd a körülményekről.

Mindenkit tiszteletbe tartva azt gondolom, hogy most amikor kutyát néztünk, több hónapon keresztül, sok rossz állománnyal találkoztam, attól függetlenül, hogy tenyésztő vagy hobbitartótól volt az alom. És nem mindig csak az olcsó kutyáknál volt gond. Sokan nagyon drágán adják a tk-nélküli kutyákat is, azt gondolom elsősorban anyagi megfontolásból. azt is tudom, hogy sokba kerül a szuka egészségi ellenőrzése, oltása a terhesség előtt, közben, a fedeztetés sem olcsó, továbbá esetleges császározás, az orvos költsége stb.

De nem egy helyen méltánytalan körülmények voltak a kuytáknak(hadd ne részletezzem), mert biztosan tisztába van itt mindenki ezzel. Nekem nem az a  tenyésztő aki csak eredet igazolással ad kiskutyát, hanem aki méltán jól bánik a kutyáival és sok mindenre odafigyel. uszkárt egész nap kennelben tartani, szaporítani sem éppen jó dolog.

nem egy helyen csak a pénz dominált.

nagyon sajnáltam azokat a kutyákat, és nem szeretnék felelőtlenül szaporítani, csak hogy legyen egy szülés.

Remélem kellő képpen megnyugtattalak.

Előzmény: Törölt nick (2068)
tango30 Creative Commons License 2005.07.18 0 0 2071

mollnam, ne izgulj, nem ciki, hogy az ágyban alszanak;)))) nálunk is így van, már hiányoznának is nagyon:)

Olyan édesek, mikor széjjelvetett, égnek álló lábacskákkal hortyognak az ember mellett:)))))))))))) Ja, csak meg ne próbálja az ember arréb rakni öket, ha netán útban vannak;) Erröl a többiek is tudnának mesélni, múltkor pont kibeszéltük:)

Előzmény: mollnam (2066)
tango30 Creative Commons License 2005.07.18 0 0 2070

virdzsi! Biztosíthatlak, hogy pompás érzés, de látványnak sem utolsó:DDDDDDDD

mivel ugye egyik erre húz, a másik meg amarra:DDDD  Egyik erre támad, másik meg amarra:DDD Akkor kicsit könnyebb, ha az embernek hátul is van szeme;)

Ja, van olyan is, hogy mindketten egy irányba húznak, kb. olyan erövel, mint egy hatosfogat, közben hörögnek rendesen;) én meg repülök utánuk, mint a gyözelmi zászló:D  ... visszafelé azért már mindig kicsit nyugisabb;)

Előzmény: virdzsi (2069)
virdzsi Creative Commons License 2005.07.18 0 0 2069

Én a helyedben az uszkárom mellé egy másik uszkárt vennék! Nem lenne pompásérzés két uszival sétálni? :))))

Előzmény: Tina83 (2053)
mollnam Creative Commons License 2005.07.17 0 0 2066

Jó estét.

a szobatisztasággal nem volt gond Picúrnál, kb 5 hónapos kora ota nem kakil-pisil be és kibírja az éjszakát is, a Komisznál ez még majd eldől.

fotót holnap teszek fel, ha sikerül

Acana eddig jónak tűnik

A pároztatáson még nem gondolkodtam, inkább az volt a döntő, hogy a különböző neműek jobban kijönnek és valószínűleg a kislányt vagy ellés után vagy anélkül, de ivartalanítom.

A tenyésztőknek:Persze figyelembe veszem az idegrendszert, és a küllemet a kutyáknál, ja és persze az életkort, egészségi állapotot, esetleges álterhesség gyanúját kizárom stb. utána talán lesz pároztatás, ha minden körülmény adott, de ez azért még odébb van.

az uszkárról eddig csak jót tudok mondani azt hiszem

Imádja  a gyerekeket, a kutyákkal jól kijön, pibullal, boxerral, n-juhásszal,pincsivel stb, kivéve kettőt(uszkár és egy tacsi, mindkettő minket támadott meg, azóta nem csípi), de hát nekem se szimpatikus mindenki a környéken :)

A parancsszavakat hamar megértette, pár nap alatt. Szinte mindent ért, nagyon értelemes, tiszta állat,,nem hullik a szőre. Én gyerekes családnak csak uszkárt javasolnék, imádja a családom minden tagját. kicsinek persze szeretett rágni, de a Picúr leszokott róla, a Komisz(két hónapos) most  kezd belejönni a szandálok cipelésébe, rágcsálásába.

Nálunk az ágyban alszanak(lehet hogy ciki, de így van). A kicsi is lejön az ágyból pisilni, kakilni, pedig csak 8 hetes.

Éjszaka úgy jelez, mint egy nagykutya, mindent meghall.

Szerintem aki nem fél szeretni és szeretetet kapni annak uszkár való, tartózkodó, magányos farkasnak nem ajánlanám, mert minden percünket igényli, igazi családtag.

virdzsi Creative Commons License 2005.07.17 0 0 2065

Sziasztok!

Szeretnék a tüzeléssel kapcsolatban néhány kérdést feltenni:

A  lassan 13hónapos kutyám még mindig nem tüzelt. Most itt van nálunk egy idegen kan kutya, aki nagyon "csapja a szelet" neki, de a kutyám rá sem hederít. Lehet, hogy tüzel, csak nem látszik? Vagy már nem is fog tüzelni? Milyen jelei vannak a vérzésen kívül, hogy viselkedik az alatt?

tango30 Creative Commons License 2005.07.17 0 0 2063

:DDDDDDDDDDDDDDDD

jaj, ez a Krasznaja Moszkva nagyon jó volt:DDDDDDDDDDD

Tényleg használsz ilyesmit? Hova szórod egyébként??? Farok környékére?

Előzmény: Törölt nick (2062)
lillpa Creative Commons License 2005.07.17 0 0 2061
Az én uszkárom kölyök kora óta csak Acanat eszik, csak néha kapott a táp mellé valami mást. Szerintem nagyon jó táp, mások is meg vannak elégedve vele és az ára sem olyan magas.
Előzmény: mollnam (2059)
tango30 Creative Commons License 2005.07.17 0 0 2060

Szia Mollnam!

Üdv az uszkárosok családjában:)))))))) Nekem is két uszkárom van´(fiú és lány), és én is csak hobbiból tartom öket, ennyi közös vonásunk már kapásból van is;)

Jó sok kérdésed van, lássuk csak:

Hogy ki mivel eteti, az szerintem nagyon változó, próbálgass, míg a számodra (a kutyák számára) megfelelö tápot megtalálod. Én is táppal etetek, jelenleg a Royal Canine-nál maradtunk.

Szobatisztaság is igen változó, de azért egy éves korra szerintem illik egy kutyusnak teljesen szobitisztának lennie. Az örömpisit most nem értem bele;) Bár érdekes módon az én Pepém (ö a lány) szintén pisilt örömében, de az ellés után leszokott róla. Most viszont a fia, a Koko (ö a kisfiúm) pisil, ha örül valakinek:)))) De ez csak pár csepp, nem jelentös.

A tüzelést egészen biztosan észreveszed, a Pepi kb. nyolc, kilenc hónapos volt, ha jól emlékszem, amikor elöször tüzelt. És tényleg nagyon kevés vér van, mert ö állandóan pucolgatja magát. Kint ilyenkor többet pisil, többet jelöl. Semmi esetre se engedd tüzelés alatt póráz nélkül sétálni!!!!

Hát a kanok ellen viszont nem sok védekezési lehetösé van, sajna szinte lopva kell menni sétálni, nagy ívben kerülve a kutyás helyeket:)

Fürdetés: nálunk kb. havonta, kéthavonta nyírás elött. Persze ha nincs "sürgösségi" eset;))))

Tudsz képet feltenni a kutyusaidról???

Előzmény: mollnam (2059)
mollnam Creative Commons License 2005.07.17 0 0 2059

Sziasztok, üdvözlök mindenkit!

Én egy új tag lennék itt remélem sok hasznos dolgot tudhatok meg a régi uszisoktól és örömmel láttok engem is. Két kis uszkárom van(nem vagyok tenyésztő, csak hobbitartó), egy kislány és egy fiú, mindkettő kölyök még, de nem tesók. Szintén hobbitartótól vettem a lánykát és tenyésztőtől a fiút. Nincs törzskönyvük.

Olvastam, hogy vannak nézetkülönbségek a szaporítók, fajtanemesítők és stb kérdésben is. remélem azért nem leszek kitaszított innen. Szeretem a kutyusokat, egészségesek és persze okosak, mint általában az uszkárok. A kislány igen kicsi nem soká 8 hónapos. Most 26 cm a  marmagassága. A fiúcskáról még nem tudok nyilatkozni, mert ő 2 hónapos csak, de a szülei törpék voltak. Fehérek mindketten. Gyerekek mellett vannak. Azt hiszem ennyi bemutatkozás képp elég.

Kérdésem az lenne Ti mivel etetitek a kutyusokat?

Én próbáltam sok tápot, még a házikaját is, de úgy tűnik az Acana vált be.

A kicsinél "Komisz" névre hallgat, most váltottunk tápot, de szerencsére nem volt hasmenés és jobb állagú a széklete mint a a réginél. A "Picúr"(ő a 8 hónapos kislány) megeszi az acanát, de szereti a házikosztot is(persze a legjavából kap).

Mikortól lettek szobatiszták Nálatok a kutyusok?

A tüzelést biztosan észre veszem majd a kutyusomnál?

hallotam, hogy van kutyus aki nagyon "tisztogatja" magát és nem marad vércsepp4 Gondolom azért a viselkedésén is észre lehet venni?

Hogyan védekezzek a séták közben az idegen kanoktól(ha tüzel a szukám)?

lakásban lakunk, én pórázon sétáltatom a kuytámat, de sokan őrizet nélkül elengedik, több száz méterről figyelve kutyájukat.

Milyen időközönként fürdettek?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Üdv

tango30 Creative Commons License 2005.07.17 0 0 2058

nekem a szörösek jobban tetszenek:))))))))

de ha szörös, akkor mégis miért nevezik "kopasz"nak?????

Előzmény: Tina83 (2056)
Tina83 Creative Commons License 2005.07.17 0 0 2057

én is olvastam róla és van ismerősöm is aki tenyésztő...de nemtok dönteni a fajták között:(((

Előzmény: lillpa (2054)
Tina83 Creative Commons License 2005.07.17 0 0 2056

A kép amit belinkeltél az a kopasz változata.

a puder pamacs:

Előzmény: tango30 (2055)
tango30 Creative Commons License 2005.07.17 0 0 2055

ö lenne az? mármint a púder pamacs:) ... bocsi, én nem nagyon ismerem a fajtát

Rebelx! A pisis dolog nekem onnan ismerös, hogy sokszor mikor Pepe tüzet (még otthoni tapasztalat), akkor az ismerös kutyások már mondták, hogy "ugye tüzel a Pepike?" mert az ö kankutyájuk ezerrel nyalta a nyomunkat:)))))))))

Komolyan sokszor alig tudtam vele sétálni, mert két három  kutya is szokott keringeni a háztömb körül, volt olyan is, hogy Pepi az erkélyröl tutult le nekik, ök meg ott ácsingóztak lent;))))) Kész romantika:)

Szerintem semmi rosszat nem teszel a kutyával, talán neki is könnyebb lesz, ha lenyugszik kicsit. Nem lehet valami jó állandóan ácsingózni valami után, amit aztán nem kapnak meg. Én nagyon örülök, hogy Koko ivartalanított, tényleg nincs ilyen gondom, hogy évente több alkalommal megbolonduljon, szökdössön, esetleg valahol nem várt utódokat nemzzen. Ismerösöm középuszkárja sajna ennek az áldozata lett: a rivális kanok megölték:(

Másik tapasztalatom a sógornöm csivavája, egy kis kan. Nincs ivartalanítva, hát elképesztö, hogy miket csinál. Komolyan már ott tartok, hogy családi balhé lesz belöle, mert ha idehozzák, állandó jelleggel a Pepét molesztálja, Pepe egyszer már megtépte e miatt. Nos, az már egy dolog, hogy ennek ellenére a sógornöm minden alkalommal hozza magával, az én kutyáimat kell ilyenkor elcsukni. Ugyanis észrevettem, hogy Koko is egyre kevésbé tolerálja már. Pedig régebben még játszottak is. Ja, aztán a kis csivava ezerrel "gyömöszöli" a plüss állatkákat, ami elösszörre még mulatságos, de aztán már inkább kellemetlen.

Na, jó hosszan dumáltam így ébredés után, vasárnap reggel;)

lillpa Creative Commons License 2005.07.16 0 0 2054

Én a kínai kopasz szőrös változatát választanám. Erről a fajtáról egyszer olvastam egy cikket és nagyon szimpatikusnak tűnt. Én is bevállalnék egy ilyen kutyát, de most egyenlőre csak uszkárokban gondolkodok.

A többi fajtából (máltai, bichon) ezerszer több van mostanában. Agyon vannak szaporítva. A púder pamacs szerintem még nincs elrontva, bár annyira nem vagyok járatos a fajtában.

Tina83 Creative Commons License 2005.07.16 0 0 2053

Szia!

Hát még nincs eldöntve végleg.... ezeken a fajtákon vacilálok_:

yorki, bolognese,havannai, máltai selyem , cotton de tular, kinai meztelen kutya (puder pamacs változata) ....

ki mit tud ezekről? ha van vmi vélemény szivesen fogadom! :)

Előzmény: tango30 (2038)
Rebelx Creative Commons License 2005.07.16 0 0 2052
Emberekkel szemben is bizalmatlan, de inkább a kutyáktól féltjük, meg szörnyű mit művel a pisikkel, még elkap valamit. Szóval dolgoznak a hormonok ezerrel nála.
Előzmény: lillpa (2051)
lillpa Creative Commons License 2005.07.16 0 0 2051
Hahó, én is figyelem a topicot, de senki nem ír.

Hát az előzőekre nem nagyon tudok mit mondani. Nálunk hasonló még nem fordult elő.
Azt tudom, hogy ha valóban nagyon aggresszív, vagy állandóan a szexen jár az esze egy kan kutyának, akkor szokták javasolni az ivartalanítást, a helyzet biztos jobb lesz.

Nekem egy szukám van, szeret balhézni. Általában a kerítés mögött örjöngő kutyákkal szeret leállni egy kis balhézásra, valamint van egy yorki a szomszéd házban, aki amikor még pici volt a Panni, megtámadta őt. Ő a főellenség, ha már a hangját hallja, vagy messziről látja, morog és ezerrel húzza a pórázt.
Szeretem, hogy nem egy beszari kis uszkárom van, de arra szerencsére még soha nem volt példa, hogy bárkit megharapjon. Pedig kicsi korában nagyon bizalmatlan volt, nem tudta senki megfogni (idegen). De a legnagyobb félelmében sem támadott. Emiatt sokat vittem magammal minden felé (busz, metró, villamos) és szoktattam más emberekhez. Nagyon fontos volt ez a kiállítások miatt, mert ott nem szabad, hogy féljen egy kutya. Nem akarom elszólni magam, de a legutóbbi kiállításon szuperül viselkedett. Csupa férfi bíró volt, akik össze-vissza nézegették, fogdosták. Hagyta magát és utána is gyönyörű feltartott fejjel és farokkal jött. Meg is lett az eredménye!
Úgyhogy érdemes foglalkozni velük! :))
tango30 Creative Commons License 2005.07.16 0 0 2050

Szia Rebelx!

Én vagyok, de egyedül nem jó dumálni;))))))

Az én Kokóm ivartalanítva van, mi elsösorban azért döntöttünk így, mert ugye az anyja mellett tartottuk meg, és a Pepét nem nagyon akartam még egy mütétnek kitenni.

De az tény, hogy míg a Pepe megtámad minden nagyobb kutyát, addig a Koko, ha elöször félénken is, de inkább ismerkedik velük.

Az emberekkel is sokkal barátságosabb, mint a Pepe. Pepének a bizalmát nagyon nehéz megnyerni.

Én viszont azon szoktam gondolkodni, hogy az miért van, hogy a Pepe egyeseket évek óta utál, képtelen elfogadni öket, akármilyen gyakran is fordulnak meg nálunk.

Mások pedig jöhetnek évente kétszer, fél óra után már hagyja magát nekik vakargatni. Mi alapján szelektálhat vajon a kutya? Tényleg érezhetik, hogy ki a jó, és ki a rossz ember? Ennyire egyszerü lenne? Vagy valami számunkra bonyolultabb dologról van szó???

Előzmény: Rebelx (2049)
Rebelx Creative Commons License 2005.07.16 0 0 2049

Sziasztok.

Eléggé pangunk, mindenki vizivadászik? :)

Eszembe jutott valami. Amikor még Jeremy kicsi volt, még odakint kérdeztünk pár állatorvost, hogy mit lehet tenni, mert elég agressziv a lelkem, minden nagyobb kutyát meg akar enni. Akkor mindenki mondta, hogy ki kellene herélni, akkor már nyugodtabb lenne, de ne aggódjunk, attól még ugyanolyan boldog kutya lesz.

Valakinek valami tapasztalata? Tényleg boldog marad? Nagyon megváltozik a személyisége? Nem fog meghizni? Egyáltalán érdemes ezen gondolkodni? Mert igy kissé fárasztó, és soxor azert fájdul meg a lába, mert nekilendül, hogy széttépje a nagykutyát, mi meg fogjuk vissza. Meg elég kétségbeejtő tud lenni, mikor a nagykutya visszamorog... Vagy vgyünk kertesházat?

tango30 Creative Commons License 2005.07.14 0 0 2048
mindegy végül is, ezek szerint nálunk így megy, otthon meg még kötelezö évente;)
Előzmény: Törölt nick (2047)
lillpa Creative Commons License 2005.07.14 0 0 2046
Szerintem is évente kell oltani, az én orvosom idén 2006-ot írt be ceruzával legközelebbi alkalomra.
r-na Creative Commons License 2005.07.14 0 0 2045
Nekem nem mondák, hogy 3 évig lenne érvényes az oltás, lehet arról van szó, amit Spillo mond. Ma viszem a keresztszüleim 3 usziját, meg fogom kérdezni, hogy is van ez! :)
Előzmény: tango30 (2041)
tango30 Creative Commons License 2005.07.13 0 0 2044

bocs, nekem a dokinö mondta, egy hónapja voltunk kb. A kiskönyvbe is 2008-at írtak be az esedékes köv. veszettség ellenire.

Előzmény: Törölt nick (2043)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!