Keresés

Részletes keresés

dcarter4 Creative Commons License 2007.07.19 0 0 1732

Szia!

 

Köszönjük, hogy meosztottad tapasztalataidat. Ismét bebizonyosodott, hogy a Bársonyt messziről el kell kerülni.

Előzmény: zita2 (1727)
okhg Creative Commons License 2007.07.19 0 0 1731
Tisztelt Doktor Úr!

20 éves srác vagyok. Érdeklődni szeretnék, hogy mi a véleménye a különböző végleges szőrtelenítő krémekről? Én ezt a krémet használtam egy évig:

http://e-beautybox.com/shop/product_info.php?cPath=27&products_id=96

A krém a derékon és a fenéken, hason, vállon nagyszerű "munkát végzett". A szőrszálak jóval ritkábbak és alig észrevehetők lettek. Igaz hogy folyton gyantáztatni kellett, és minden nap használtam a krémet, de úgy érzem megérte. A kérdés hogy ez vajon valóban végleges-e?
A kérdésem az lenne, hogy a vállamon és a felkaron még maradt összesen (nagyon rosszindulatú becsléssel) 300 kicsit erősebb szál, amit szeretnék eltüntetni. Ezt lézerrel érdemes csinálni vagy, mivel ennyire kevés, ezért elektrolízissel? Ha elektrolízissel, akkor kit tudna ajánlani Hajdu-Bihar megyében, vagy környékén, aki komolyabb hegesedés nélkül végzi?
Másik kérdésem az lenne, hogy önnél általában hány kezelés szükséges a mellkas szőrtelenítésére (itt is használtam egy ideig a krémet, de a mellkas gyantázása annyira fáj hogy inkább felhagytam vele, és úgy döntöttem hogy ezt inkább lézerrel fogom eltüntettetni)?

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

okhg
főtündér Creative Commons License 2007.07.19 0 0 1730

Szia Teaway!

 

Te hogy hogy ennyire érdeklődsz a szőrök iránt?:-D

Pár napja próbálom átrágni magam az összes bejegyzésen, még nem értem a végére, de kitűnt nekem, hogy itt olyanok vannak, akiknek nagy gondot okoz ez a szőrös kérdés, ahogy olvastam, neked meg nem gond, és még fiú is vagy, akkor mi ez a nagy érdeklődés? és még mielőtt valami támadásnak gondolnád,ez nem az, hanem kíváncsiság, hogy miért töltöd időd jelentős részét itt, ha neked ez nem gond:-D (az elmúlt pár nap alapján levontam, hogy néhányan elég agresszívan próbálnak véleményt nyilvánítani, de amikor más fejti ki a sajátját, azt rögtön leszólják,holott honnan tudják, hogy a övék jobb?nem csak 1 verzió lehet jó vagy igaz)

Előzmény: Teaway (1729)
Teaway Creative Commons License 2007.07.18 0 0 1729
Marhaság!
Ha igaz volna, minden más cég bezárhatna.

Részlet a leírásából:
"Feszültség : 110/220 V 60Hz"

Na ilyen nincs Mo-n, hazánkban a 230V/50Hz a szabvány.
Előzmény: főtündér (1728)
főtündér Creative Commons License 2007.07.18 0 0 1728

Sziasztok!

 

Az Epiláról van valakinek tapasztalta?Itt találtam:

http://e-beautybox.com/shop/product_info.php?products_id=86&osCsid=32c006a94c7d30a9b030b79f24fd5b75

 

zita2 Creative Commons License 2007.07.17 0 0 1727

Sziasztok!

 

Gondoltam, én is leírom az "élményeimet", hátha hasznára válik valakinek. Én két alkalommal voltam a textilnevű klinikán, természetesen előre bejelentkezve. Első alkalommal fél óra várakozás után közölték, hogy csúszás miatt ma már nem tudnak fogadni. Roppant boldog voltam, hogy potyára odamehettem, ráadásul a munkahelyemről kellett elkéredzkednem, máshogy nem tudtam megoldani.

Második alkalommal már bejutottam. Aznapi elsőnek jelentkeztem be, elkerülendő, hogy csúszás miatt megint kimaradjak... :) Ekkor derült ki, elfelejtettek szólni, hogy rövidre vágott szőrrel kell jönni. No, sebaj, készséges nővérke nekiállt leborotválni íziben. Szárazon. Pattogott a penge a bőrömön, kb. 3 mm-enként elvágta a bőrömet, de szerencsére csak a felhámot, nem vérzett. De ilyen bénát még az életben nem láttam. Mindenesetre utána pár napig még furcsán néztem ki. Eztán jött a kezelés. Dokibácsi beállította a bőrszínnek megfelelő sugárzást. Így történt: rámnézett, látta, hogy ultrafehér bőrű vagyok kék szemmel, majd benyomta a lehető legbarnább bőrhöz tartozó fokozatot. Mondom: nem lesz az sok? Válasz: nem, így jobban hat. Hát, ő tudja. Bár már kezdtem gyanakodni. Aztán mondták, hogy most várni kell, hogy bemelegedjen a gép. Vártunk, vártunk, de az a fránya csak nem melegedett. Végül letelt az egy óra, ami elvileg a kezelés időtartama lett volna, én meg ott maradtam csíkosra borotváltan, méregtől eldurranó fejjel, és megint csak nem lettem megkezelve. Merthát a gép nem indult, nekem viszont muszáj volt bemennem a munkahelyemre.

Röviden összefoglalva ez volt ismeretségünk története a fent említett intézménnyel. Ezek után nem kértem több időpontot... A kiesett munkabér + útiköltség így is kb. 15.000 Ft-omba került, nem beszélve a mérgelődésről. Én nem ajánlom senkinek...

klsderm Creative Commons License 2007.07.16 0 0 1726
Kedves Etimea!

 

Sok érdekes kérdés! Az egyikre megpróbálok válaszolni, a többit úgy-ahogy ki lehet a Fórumból bogozni.

 

Az első működő lézert 1960-ban alkották (rubin-Maiman). A fizikai-mérnöki munkával egy időben indultak el az orvos-biológiai, majd klinikai kutatások is. Az első orvosi kongresszust, mely csak a lézerrel foglalkozott 1975-ben tartották. Azóta több mint 3 000 anyaggal tudnak lézerfényt indukálni és ma már a világon minden hónapban tartanak valamilyen jelentős lézerrel foglalkozó orvosi kongresszust. A bőrgyógyászatban most kb. tucatnyi lézert használunk.

Magyarországon már 1996-ban gyakorlati könyvet (Gáspár-Kásler) írtak az orvosi lézerekről. Az akkori időkben egy készülék 80-300 kg-os volt, nagyon bonyolult mechanikai-optikai rendszerekkel megspékelve. Az árukról meg… 20 milliótól a csillagos égig. Se gép, se szakember, csak a vágy.

Az igazi áttörést 2000 körül látjuk. Nyugaton beindult egy folyamat, mely megmutatta, hogy e drága készülékek olyan bőrgyógyászati-kozmetológiai elváltozásokat gyógyítottak sikeresen, melyet ez idáig semmi mással nem tudtak kordában tartani, illetve megnőtt az igény a minőségi kozmetológiai beavatkozásokra. Pár készülék szivárgott be az országba, a jó szaglású vállalkozók hozták be, orvosokat kerestek. Így kerültem én is a körbe. Az első dolgom volt magamon kipróbálni a hatást, a fény égető érzését. Az alkaromon még hónapokig ott virítottak az égésnyomok, amit a tesztnél a rubinlézer okozott.

 

Több külföldi tanfolyam elvégzése után egyértelművé vált, hogy az információra mindenki nagyon vigyáz és csak a vérrel-verítékkel megszerzett saját tapasztalattal lehet eredményesen kezelni.

 

2001-ben végezte el az első arc kezelést az én gépbeállításom alapján egy fogorvos kollégám rajtam. Ez egy villanófényes (IPL Quantum SR) rejuvenáló kúra volt, mely havi egy alkalommal felvett, összesen öt besugárzást jelentett. Azóta minden évben rendszeresen megkapom a fenntartó kezeléseket, mely ma már kizárólagosan „FotoFacial RF”, mely dupla (villanófény és dióda lézer ELOS) adag besugárzást jelent. Most 2007-ben már több mint 20 arckezelésen vagyok túl, és úgy látom ezt egész életemben fogom végez(tet)ni magamon.

Rengetegen mondják, hogy mi lesz, ha abbamarad a kezelés. Semmi. Ezt leginkább egy hasizom gyakorlathoz tudnám hasonlítani. Ha egy hétig napi 20 felülést végzünk, nem lesz másnap kocka hasunk, de két hónap után már látszani fog az eredmény. És ezt fenn is kell tartani. És ha sohasem tornáztunk? Akkor mindig plöttyek maradnánk. Miért ne lehetne egy esélyt adni, hogy 30-40-50 évesen jobban nézzünk ki, mindenféle vágás, idegen anyag bejuttatása nélkül?

 

Ha bármilyen kis esélye lenne, hogy kárt okoznék, dehogy végeznék ilyenfajta kezeléseket, pláne magamon!

 

Kádárdr

   

Előzmény: etimea (1724)
dcarter4 Creative Commons License 2007.07.16 0 0 1725

Szia!

 

Már korábban is szóba került a fórumon, hogy azért vannak ezek az árkülönbségek, mert mindenki más típusú gépekkel dolgozik. Ami olcsóbb (gagyibb) gép azzal a kezelés is olcsóbb. De biztos vannak kivételek is! Nem értek a gépekhez...

 

Általában 6 kezelést ajánlanak a legtöbb helyen (persze csak ha tényleg szőrös vagy, és a testről beszélek, nem az arcról).

 

Nehéz kiválasztani, hogy melyikkel érdemes kezeltetni magad. Amelyikről már hallottál valamit, esetleg garanciát vállal, vagy találsz olyat, akinek a páciense meg van elégedve, ahhoz kell menni.

 

A lézert egyébként bőrfiatalításra is használják, meg egyéb szépészeti kezelésekhez, tehát nem hiszem, hogy káros lenne a bőrre. Szerintem a rendszeres szolárium sokkal rosszabb a bőrnek hosszú távon.

 

Bár én csak 1-2-szer voltam kozmetikusnál gyantáztatni, mert anyukám csinálta otthon, sok ember meg van azzal elégedve, hogy havi egyszer eljár. Szerintem vagy nem hallottak még eleget a lézeresről, vagy nem bíznak benne, vagy azt hiszik, hogy így jobban járnak, mert kisebb összegeket szórnak el egyszerre. De van olyan is, aki a fájdalomtól rémül meg.

 

Szerintem senki sem gondol bele, hogy mennyivel olcsóbban kijön hosszú távon, csak azt látják, hogy az egyik 1500, a másik pedig jóval több egy-egy alkalomra.

 

És ne feledkezzünk meg azokról, akiknek a havi 1-2 borotválás elég, azoknak meg tényleg felesleges nagyobb összegeket elszórni bármire is.

 

Ugyan én mégcsak a 3. kezelésen vagyok túl, de bizakodóan nézek előre, mert nekem már tényleg nem maradt más megoldás, csak ez. Semmilyen módszer nem eredményes a szőreimre, mindegyiktől begyulladt és bőr alatt nőtt. Végső elkeseredésemben döntöttem a lézeres kezelés mellett, ami egyelőre jónak tűnik. Az biztos, hogy a vastag szálak eltűnnek, és jóval kevesebb is lesz, tehát az én problémám nagy mértékben megoldódik. Ha sikerül elérnem, hogy több hetente/havonta 1x kell borotválnom, akkor már megérte (ugyanis a borotválás nekem 1 napig tartott.

 

És hát igen, sok pénzbe kerül, de mi nem?! Ha megnézzük, hogy nem cigizem, rögtön spórolok min. 200.000 forintot évente. Ha hozzávesszük, hogy ebben az évben nem mentem nyaralni, mert úgy gondoltam, hogy ezt az áldozatot megéri, akkor ismét spóroltam kb. 200.000 forintot (és ez egy olcsó nyaralás lett volna).

Az élet drága, és az ember minden felesleges dolgot megvesz.

 

Akinek van lehetősége, annak érdemes megfontolni.

 

Ez csak az én véleményem volt.

 

Bocsi a kisregényért!

Előzmény: etimea (1724)
etimea Creative Commons License 2007.07.13 0 0 1724
Sziasztok!

Lehet, hogy csak nekem vannak fura gondolataim a lézeres kezelésekkel kapcsolatban, de remélem, itt kapok majd választ némelyik kérdésemre!

Elsősorban nem értem, hogy hogyan lehet az, hogy valamely klinikákon, szalonokban kb. 10-15 000 forint az alkar kezelése, van ahol akár a 30 000 forintot is meghaladja ez az összeg? A félreértések elkerülése végett, az előbbi árak alatt 1-1 alkalmat ért a klinikák mindegyike, és mindegyik esetben 4-8 kezelést javasolnak!

Kérdéses még az is, hogy mi miatt van az, hogy kozmetikai szalonban kb. 1 500 forintot otthagynak a hölgyek a bikinivonal gyantáztatása után..., amikor ha kiszámoljuk, az havi 3 000 forint, évi 36 000 forint... lézeres kezelésnél 8 000 forint/kezelés, vagyis az ajánlott alkalomszám /4-8/ után 32 - 64 000 forint után elérhetjük a "?végleges?" állapotot? Ennyire balgák lennénk mi nők, hogy inkább szenvedünk összezárt fogakkal, amikor ilyen egyszerűnek és gyorsnak tűnik a megoldás??
És azok az emberek, akik elég tehetősek ahhoz, hogy félmilliókat költsenek szépülésük érdekében, miért tűrik ők is a fájdalmat olyan társaik között, akik tényleg nem engedhetik meg maguknak a számukra drága beavatkozást?! Hogy van ez?

Sok helyen utánanéztem már a lézeres kezeléseknek, mindent elolvastam róluk, ilyen-olyan tudnivalókat, cikkeket stb., de hol írnak arról, hogyha minden utasítást és elővigyázatossági szabályt betartunk a lézerezések után, pár év múlva nem alakul-e ki akármiféle szövődmény, bőrkárosodás…? A bőr nem roncsolódik a kezelés folytán? Vagy ha nem ma vagy holnap, akkor 2-3-4 év múlva nem látszik-e meg a bőrön a hiúsági kezelés? És a természetellenes lézernek jótékony hatásai lennének a bőrre? Feszes és homogén lesz? Hihetetlen!
Sajnos, nem volt még szerencsém olyan valakivel találkozni, vagy kapcsolatba lépni, aki 3-4 éve kezeltette magát, pedig igencsak kíváncsi lennék a véleményére!

Valaki, aki jártas a szőrtelenítésben, próbálja meg eloszlatni kétségeimet!
ujratoltve Creative Commons License 2007.07.07 0 0 1723
Hello! engem is érdekeln annak a pécsi emberkének a címe! vagy webcíme vagy valami elérhetősége! emailba küldjed el légyszi!

Vagy ha valakinek van megbizhato tapasztalata és tud valakit ajánlani légyszives küldjön nekem emailt a
denestozser@freemail.hu
címre!

Köszönöm
Előzmény: habib22 (1594)
Teaway Creative Commons License 2007.06.27 0 0 1722
Nem, egyátalán nem ciki.
Ha zavar, nyugodtan rángasd ki csipesszel.
Előzmény: mango1 (1721)
mango1 Creative Commons License 2007.06.27 0 0 1721
sziasztok!! olvastam itt már az előző hozzászólásokat..mellszőr..hát nekem is van pár szál..én elkedztem epilálni nem tudom mennyire tettem helyesen meg először megijedtem h.jézus iylen csak nekem vana ztán megkérdeztem pár bnőmet és nem..de azért elég kellemetlennek érzem..plána ha esteleg a barátomank feltűnne h.epilálva van...ciki..wá...nehéz nőnek lenni..:)
Teaway Creative Commons License 2007.06.25 0 0 1720
Pénzkicsalás.
Ha hatásos lenne, mindenki azt használná...
Előzmény: hanami888 (1719)
hanami888 Creative Commons License 2007.06.25 0 0 1719

Sziasztok!

Az előbb bukkantam rá a "Leila titka" nevű szőrnövekedést gátló krémre a neten, de nem nagyon bízok bennük, mert a legtöbb becsapás.

Próbálta már valaki? és ha igen akkor hatásos volt, vagy ez is csak pénzkicsalás?

 

Lea29 Creative Commons License 2007.06.14 0 0 1718
Tegnap megvettem a Cicaplastot. Remélem használni fog.Nincs begyulladva, de benőve igen és pöttyös.
Előzmény: Klondyke (1712)
Miczukó Creative Commons License 2007.06.13 0 0 1717

Köszönöm szépen a gyors választ!

Felveszem a kapcsolatot Évivel!

Előzmény: klsderm (1716)
klsderm Creative Commons License 2007.06.12 0 0 1716

Kedves Miczukó!

 

Ha lehet, akkor ne borotválja le a szőrt, egyrészt a fotó miatt, másrészt, hogy megvizsgálhassam a szőrt.

Ha még kérdése van, hívja Évit: 20 569 27 62.

 

Kádárdr

Előzmény: Miczukó (1715)
Miczukó Creative Commons License 2007.06.12 0 0 1715

Tisztelt Kádár dr.!

Bejelentkeztem már Önhöz! Kérdésem a következő:

Írta, hogy a kezelésre rövidre vágott szőrzettel kell érkezni. Kérem pontosítsa, hogy mennyire legyen rövid, 1-2 mm, vagy frissen borotváltan?

Előre is köszönöm a válaszát!

Teaway Creative Commons License 2007.06.09 0 0 1714
" kis fehér folttal (follikuláris hypopigmentáció-leukoderma) gyógyul"

Kitalálhattál volna neki vmi egyszerűbb nevet is!
:))))
Előzmény: klsderm (1713)
klsderm Creative Commons License 2007.06.09 0 0 1713

Kedves Veolia!

 

Leggyakrabban depiláció (gyanta, borotva, stb.) után a lábszáron nem keletkezik gyulladás, úgy ahogy Klondyke barátnőjénél is látjuk.

 

Nagyon sokszor ismétlődő szőrtüszőgyulladás után a szőrszál kivezető nyílása körül keletkezik 1-2 mm átm. barna folt. Ezt úgy hívjuk: follikuláris hyperpigmentáció. Ezek azok a barna pöttyök, melyek sokszor igen tisztátalan kinézetűvé teszik a lábszárat. Erről többször írtunk már a Fórumon (pl.:1673-as hozzászólás). Ez a foltos barnaság, ha eltűnik a szőrzet, vagy ha nem szőrtelenítünk, akkor kisebb-nagyobb idő elteltével a gyulladás megszűntével magától is elmúlhat. Ez tarthat egy-két hónaptól, pár évig is. Ezt a folyamatot hidrokinon tartalmú krémmel (Unitone, recept nélkül kapható) felgyorsíthatjuk.

Ritkán előfordulhat, hogy nem barnásan pigmentálódik a kis hámhiány, hanem pigment nélkül, kis fehér folttal (follikuláris hypopigmentáció-leukoderma) gyógyul. Ennek sajnos nagyon rossz a „vissza pigmentálódási” hajlama, több évig, akár örökre is fennmaradhat.

 

Megoldás: a szőrt minél kíméletesebben kell eltávolítani. Ha valakinek hypopigmentációra hajlamos a bőre gyulladás után, akkor annak minden szőrtelenítő beavatkozást óvatosan kell végeznie. Meg kell várnia, amíg teljesen eltűnik a pigment a környező bőrből (kifehéredik) és csak utána epilálni lézerrel. Ide nem ajánlott a széles spektrumú villanófény.

 

 

Kádárdr

 

Előzmény: Veolia (1710)
Klondyke Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1712

Doktor Úrnak és dcarter 4-nek köszönöm a választ a kérdésemre. Azt hiszem belefogok vágni a dologba és lesz ami lesz.

Veolia nekem a szőrtüszőgyulladási sebekre nagyon bevált a Cicaplast nevű krém amit a gyógyszertárban lehet kapni vény nélkül. De szerintem ne nyomkod és piszkáld őket mert akkor csak még rondábbak lesznek (tapasztalat). Próbáld ki ezt a krémet és szerintem egy időre szüneteltesd a szőrtelenítést. Véleményem szerint egy sebes szőrtüszőgyulladásos bőr rondább mint egy szőrős bőr. De szerintem ez az egész szörtüszőgyulladás hajlamtól függ. Egyik ismerősöm epilálta borotválta mindent csinált már a lábával és soha nem volt szörtüszőgyulladása, nekem meg tökmindegy mit használok ígyis úgyis piros lesz. Jah és nehogy megvegyétek a Veet szőrbenövés elleni krémét mert nem ér semmit, ráadásul nem szívódik be rendesen és elég zsíros érzés a bőrőn emelett elég drága is.

Ezekről az otthon használatos készülékekről sincs túl jó véleményem. Barátnőm ugyanilyen gonddal küszködik mint én és ő vett valami ilyesmit, de meg is bánta. Olcsó húsnak híg a leve. Manapság egy a szőrtelenítési dolog alapvető lett. Szinte már mindenkitől elvárják h szőrtelenítsen. Már 12 éves sőt már hallottam fiatalabb egyénről is aki szőrtelenít. Nemrég a Nők Lapja oldalán olvastam egy cikket amiben egy 10 éves kislányt csúfoltak mert szőrős a lába és mondták neki az osztálytársai hogy miért nem gyantáztatja. Szerintem ez azér már túlzás......

Tehát szerintem azok a cégek akik ilyen olcsó hazavihető szőrtelenítő gépeket reklámoznak kihasználják a kétsébeesett szőrproblémával küszködő embereket. Hiszen valljuk be szinte mindent megtennénk azért hogy szép sima egészséges legyen a lábunk...

A szépség mindig is nagy üzlet volt most pedig méginkább, hiszen olyan szinten manipulálnak minket. Minden azt súlykolja belénk hogy törkedjünk arra hogy olyanok legyünk mint a tévébe vagy a plakátokon szereplő nők....

Szerintem olyan legyünk amilyennek mi el tudjuk magunkat fogadni.

gacsat Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1711
 Négerek. Ne rongáljuk a magyar nyelvet!
Előzmény: klsderm (1707)
Veolia Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1710

Sziasztok!

 

Hozzátok hasonlóan, én is a szőrökkel küzdök. Küzdök, de csak egy helyen: a hasamon, a köldök alatti területen, s ez nagyon rosszul érint...  A szőröket (amik nagyon sötétek) szemöldökcsipesszel szedek, mert nem akarom azzal a nagy borotvafejjel azokat a szőröket is leszedni, amelyek világosak. Így viszont sajna, ha már nincs fekete szőr, akkor viszont piros folt, vagy rosszabb esetben szőrtüszőgyulladás miatt nem lehet szép a pocim. Ezek mellett nem ismeretlen előttem a benőtt szőr effektus se, s csak tűvel tudom kipiszkálni a szőrszálat, így általában az begyullad... S ez az ördögi kör már igencsak zavaró és elviselhetetlen. Szeretném a Doktor Úr tanácsát kérni, ha a szőrök, amiket kiszedek kb 4-5mm-esek, s 0.5-1mm kinövés után szoktam kiszedni, akkor a "végleges szőrtelenítés" nyújthat számomra segítséget? És még egy kérdés, miért van az, hogy ha esetleg barnulok egy kicsit (bár nagyon fehér bőrű vagyok), akkor a szőrszálak helyeinél a bőröm mindig fehérebb marad? Azaz a köldök környéke fehér pöttyös... Előre is köszönöm a válaszát, és remélem, hogy sikerült érthetően fogalmaznom:)

dcarter4 Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1709

Szia!

 

Nyugodtan kezeltetheted nyáron, és ha kibírod, hogy nem napoztatod, akkor ugyanolyan hatásfokú lesz az eredmény.

 

Én is folytatom a kezelést ugyanúgy nyáron is, mert nem szeretném annyi ideig húzni (lebarnulás - kifehéredés), és csak a felső testemet napoztatom. 1 nyarat ki lehet így bírni. Valamit valamiért...

Előzmény: Klondyke (1705)
klsderm Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1708
Tisztelt Miss Dyke!

 

Ha nincs elegendő anyagi ereje (nem is tudom, miért nem írtam pénzt), akkor az a legjobb és legolcsóbb megoldás, ha nekivág és 3 óra alatt jól beleolvas a Fórumba. Legalább 5-10 cikket talál, mely a hordozható, olcsó, otthon is „szőrtelenítő” lézerkészülékek előnyeiről és HÁTRÁNYAIRÓL szól.

 

 

Kádárdr

Előzmény: Miss Dyke (1706)
klsderm Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1707
Tisztelt Klondyke!

 

A nyár, ősz, tél, tavasz mindegy. Barna vagy nem barna a bőr. Ez a lényeg.

 

Nyáron is lehet szőrteleníteni, csak a hatásfoka a kezelésnek gyengébb. A barna bőr melanin (bőrfesték) tartalma mintegy ernyőként védi az UV sugarak rákkeltő hatásától a bőr mélyebb rétegeit. Ebbe a mélységi tartományba esnek bele a szőrtüszők is, és így nehezebben jutnak le az égető fénynyalábok a hajhagymához. Ezért nemcsak a hajhagyma, hanem a melanin is felveszi a nagyenergiájú fényt, így lebarnult (nálunk általában nyárra esik) bőrnél gyakrabban van megégés. Ha lehetséges, akkor a napozott bőrt nem szőrtelenítjük.

 

A barna ill. barnított bőr szőrtelenítése nagy üzlet, nem lehet mellette elmenni. Mi lenne akkor az afro-amerikaiakkal, vagy az arabokkal? Létrehoztak olyan berendezéseket, melyekkel őket is jó hatásfokkal lehet szőrteleníteni. Az ilyen készülékek itthon ritkaságszámba mennek.

 

Kádárdr

Előzmény: Klondyke (1705)
Miss Dyke Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1706
Sziasztok!

Nem rég találtam egy honlapon egy otthoni lézeres készüléket a neve Epila Laser készülék, volt pár forum ahol csak emlitették de konkrétan nem mondtak semmit sem h milyen lehet, csak szeretnék itt rákérdezni a hogy halollot-e valaki ilyenröl és esetlg használta is a készüléket???Én nem régiben epilátort vettem de az se vállik be..és ezen gondolkodom majd ha jónak tünik és lesz bövebb infom + emberek véleménye csak akkor ugrok bele!Az tom h van ami pénzcsalás! Van már az IPL-s techinka de nekem az tul drága lenne hisz még 19 vagyok..ocsóbban szeretnék kijönni..

Köszönöm a választ elöre is
Miss Dyke
Klondyke Creative Commons License 2007.06.07 0 0 1705

 

Tisztelt Kádár Dr!

 

Elegem lett a folyamatos szőrtüszőgyulladásból és benőtt szőrből. Úgy döntöttem (mivel jókat hallottam az Ön által kezelt páciensektől), hogy amint lehet jelentkezem Önnél lábfej szőrtelenítésre ugyanis ezzel a területtel van problémám. Mostmár nem érdekel a félretett spórlot pénzem,mert amennyit már elkölöttem mindenféle szerekre abból már szerintem több mint a  fele kijött volna a szőrtelenítésnek, és ha nem tennék semmit akkor se lenne jobb.

Olvastam a honlapján hogy borovált területen lehet a kezeléseket végezn, úgyhogy megvárom a szőrt hogy kinőjön mert utoljára gyantáztatva lett a lábam, és utána bejelentkezem. Szeretném megkérdezni hogy nem akadály-e hogy nyáron lesznek a kezelések ha nem napoztatom? Mert azt hallottam hogy nap nem érheti a kezelt területet. Kifejezetten fehér bőrű,  erős és sajnos sötét szőrzettel megáldott egyén vagyok.

syby Creative Commons License 2007.06.06 0 0 1704
Hello Mindenki!

Segítséget szeretnék kérni az IPL –s technológiával kapcsolatban. Én az arcomon szeretném megcsináltatni a kezelést, ugyanis az államon elkezdtek feketedni a szőrszálak, és rettenetesen zavar.
Igazából a napokban mentem el egy kozmetikushoz (akit nagyon sokan ajánlottak) és most tudtam meg, hogy borotválnom kell egy darabig azt a területet ahol tartósan szőrteleníteni akarok, ahhoz hogy sikeres legyen a kezelés.
Nagyon félek, attól hogyan fogok kinézni, ha pont az arcomat elkezdem borotválni. Nem tudom, hogy mennyire eredményes az első kezelés. Nagyon örülnék, ha valaki felvilágosítana ezzel kapcsolatban.
Előre is köszönöm: Syby
klsderm Creative Commons License 2007.06.04 0 0 1703

Kedves Ededi!

 

Nem tudok tanácsot adni arra vonatkozóan, hogy milyen depiláló (gyanta, weet, UHA, mézemulzió, cukorgyanta, meg a Jó Isten tudja milyen szerek) eljárás lenne Önnek a jó. A Fórumra író hölgyeknek sokkal nagyobb a tapasztalata e téren. Hallgasson rájuk, próbálja ki, melyik Önnek a megfelelő. Csodát ne várjon. Sajnos itt keményen érvényesül a pénz elve: kis pénz-sok szőr, nagy pénz-kevés szőr. Abban tudok segíteni, hogy felvilágosítást adok az ér/érték fogalomról.

 

Ha az elektrolízist (elektromos tűvel egyenként roncsolják a hajhagymát) választja, a lábszár végleges szőrtelenítése kb. 600 000 Ft. Sok pénz-no szőr. Ez végleges. Nem lesz szőr évtizedekig. Lesz piciny miniatűr heg a beavatkozás után.

Ha lézerrel, villanófénnyel végeztet epilálást, a gyulladás megszűnik, jelentősen csökken a szőrzet, nem okoz napi, heti, havi problémát a lábszár versenyképessé tétele, akkor ez kb. 4-8 kezelést számolva 2-400 000 Ft-ra jön ki. Sok pénz-kevés, gyenge szőr.

 

Amit biztosan tudok tanácsolni: nagyon sokan bérelnek, vagy vásárolnak nem megfelelő gépet. Ők a versenyben maradásért csak egyet tudnak tenni: folyamatosan csökkenteni az árat és alacsony kezelési számot ígérni. Őszre lesz lábszár szőrtelenítés IPL-lel 20 000 Ft-ért is. Ha nincs elég pénze, akkor ebből csak akkor „vegyen”, ha eredmény garanciát kap. Mert ez a legdrágább. Akkor inkább a borotva.

 

Kádárdr

 

Előzmény: ededi (1700)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!