Azért segített, mert volt benne a szokásos fehérje+szénhidrát+aminosav kombináción felül még adagonként 7,5 gramm kreatin. Az ugye a sejten belül köti meg a vizet, és attól volt látványosabb a "hízás." A kreatint kétféleképpen szokták használni, vagy napi 10 grammokat szednek, vagy lehet betölteni nagyobb mennyiségben két hétig, és utána napi 5 grammos adagokban szedni. Van kreatin a Biotech kínálatában is, vegyél azt meg tömegnövelét. Egyél rendesen, markold a vasat, és nőni fogsz.
Nagy vékony típus vagyok és kb 34 évesen tudom hogy anno találtam egy terméket ami sokat segített. Ennek a neve a Brutal Gainer.
Szerettem volna újrakezdeni, kicsit izmot felszedni ezáltal nagyobb tömeget elérni. Viszont nem tudom mit szedjek ami ilyen hatékony mint ez a termék volt. A boltos (Biotech) szerint nincs hasonló termék. Vettem valamit (Hyper Mass) , de érzem hogy messze nem olyan.
Segítsetek légyszíves, hogy mit lehetne - akár más gyártótól - helyette szedni, mert nekem az annyira sokat segítettt anno, hogy elmondani sem tudom. Végre látszott valami rajtam!
Tudom enni kellene, de anno sem tudtam evéssel fejlődni.
Átbaszás. A nevet lopták a Somatrophin nevű növekedési hormon alapján, csináltak valami bogyót, kreáltak hozzá egy oldalt, és várják a madarakat, akik rendelnek ilyen izét.
Attól függ, hogy ki kérdezi? Kezdő és fiatal vagy már tapasztalt, esetleg öregedő testépítő, vagy csak egy viszonteladó?
Jóindulattal gondoljunk az első három esetre. Az első esetben semmiképpen sem ajánlható, mert fiatal korban erre semmi szükség. Ha már tapasztalt vagy és több éve edzel, akkor amúgy is komolyabb cuccot tolsz, ha profi szinten akarod nyomni. Ha csak amatőr vagy, akkor nézz utána a Neten, hogy mennyire releváns ez a több sebből is vérző történet.
Például nincs telefonos elérhetőség, sem céginformáció. A "somtostatinra" rákeresve, az összes oldal 99%-a egy termékre mutat, jelen esetben a Somatodrolra. A maradék egy százalék valami zavaros, a béta-sejtek regenerációjáról ír, ahol mellékesen megemlíti a somtostatin nevű vizsgálatot, ilyen magyarsággal:
"Egy megjegyzés benyújtásával beleegyezik abba, hogy betartja a Feltételeinket és a Közösségi Irányelveinket. Ha valami rosszindulatú vagy nem felel meg a feltételeknek vagy iránymutatásoknak, kérjük, jelezze, hogy nem megfelelő."
Abba a részbe már bele sem megyek, hogy a képek jó része a Netről összelopkodott, ezáltal tuti kamu az egész.
Van egy hasonló nevű enzim, a somatostatin, ami viszont egy az emésztőrendszerre ható vegyület, semmi köze a testépítéshez, főleg nem a növekedéshez.
Ha Te lennél a disztribútor, akkor remélem itt nem találsz vásárlót.
Ha pedig már vettél belőle, gyorsan dobd ki, és holnap nyomj két sorozattal többet!
Ez azért nem teljesen így van. Tapasztalatból beszélek, hiszen hatvan éves leszek maholnap, és kisebb-nagyobb kihagyásokkal, de 30 éve csinálom. Idén -egyéb okok miatt - egy hosszabb, három éves kihagyás után, januárban ismét nekiláttam az edzésnek, jelenleg még itthon. Igaz, van fekpadom 70 kiló összsúllyal, vannak kézi súlyzóim42 kiló összsúllyal, és van egy Golden Sport márkájú hátgépem, amin lehet mell, hát, illetve tricepsz és bicepsz, valamint váll gyakorlatokat csinálni, 130 kiló az összsúlya, és amin lapsúlyok vannak. Na mármost, a kezdő 81 kiló testsúlyomat, feltornáztam 93 kilogrammra. És úgy tapasztalom, hogy még mindig nincs szükségem teremre, mert még van potenciál abban és ahogy csinálom. Ez pedig így néz ki.
Hétfő: mell-bicepsz nap. ( A bicepszet három hete osztottam meg így, mert még mindig gyengécske, és fel kell hozni.)
Kedd: hát-has
Szerda- pihenőnap
Csütörtök: váll-has
Péntek: bicepsz-tricepsz
Szombat- láb-has
Vasárnap- pihenőnap
Az étkezés:
Napi 200 gramm fehérje, amelyet 9 időpontban tolom be.
Ehhez napi 200 gramm szénhidrát, ebből 120 gramm elosztva 8 étkezés között, és 80 gramm edzés után a turmixba.
A zsír mennyisége a lehető legkevesebb. A húsokat olajon és natúrban sütöm, a csirkemáj és zúza pörköltben, de csak kéthetente, és szintén olajban. Gyümölcs heti kétszer, alma és banán, de ilyenkor a szénhidrátot figyelembe veszem.
Édesség, nassolás a semminél is kevesebb.
Mell és bicepsz napon: bemelegítés, majd 4*12 bicepsz állva, francia rúddal. 4*15 kalapácsbicepsz állva 21 kilóval.
Majd fekve nyomás vízszintes padon (bemelegítésként 2*20 fekvőtámasz) 4*12. Szűk nyomás francia rúddal 4*12.
Egykezes fekve nyomás ferde padon, 4*12. Tárogatás 4*12 illetve áthúzás 2*25. E két utóbbit váltott héten.
A hát napon felhúzás, fűrész egy kezes súllyal, széles/és szűk fogással lehúzás, nyújtott karú lehúzás hashoz, 4*12.
A váll napon döntött törzsű emelés 175 fokban, majd 90 fokban. Oldalemelés, előre emelés egykezes súlyzókkal.
Majd állig húzás szűk, illetve széles fogással.
Pénteken a bicepszet jobban megdolgoztatom, ideveszek még: plusz koncentrált bicepsz, illetve beforgatós bicepsz.
A tricepsz edzése így néz ki: homlok mögé francia rúddal, majd lórúgás/vagy mell elé engedés fekve.
A gépen pedig különböző letolásokat, minden héten variálva: kétkezes szűken, egy kezes derékhoz befordított tenyérrel,
fej fölötti áthúzások.
A láb edzése kicsit komplikáltabb, de megoldható egyelőre. A hátgépen van lábrész is, de e mellet szoktam guggolni is.
Ami a lényeges rész.
Ha kellően motivált vagy, van fantáziád és eszközöd, és persze megfelelően eszel, akkor tudsz fejlődni otthon is.
Mik a vélemények a kókuszzsírról/kókuszolajról? Egy időben kipróbáltam, nekem nem volt bajom a napraforgóolajtól elütő ízével. Sok jót írnak róla, nemcsak a testépítő-étrend kapcsán. Amúgy nem újkeletű divathóbort.
Elég, de hidd el, nem tudsz úgy izmosodni, erősödni, mint egy teremben. Pl. ha tudsz 50 kilóval fekvenyomni, akkor az 100% erőkifejtés. Ha csinálsz egy fekvőtámaszt, az csak 64%-os erőkifejtés az 50 kilóhoz képest. És hiába csinálsz mondjuk 50 fekvőtámaszt, attól egy idő után nem fog nőni az izom, mert kevés hozzá a terhelés. Ellenben ha kipréselsz magadból 55 kilóval pár ismétlést, akkor az már túlterhelés, és fejlődést fog eredményezni.
Amennyi pénzből megveszi az ilyen jellegű felszerelést, abból egy évig jár terembe. De a lényeg: előbb-utóbb úgyis kinövi az otthoni cuccokat, és akkor elmegy a terembe. Az otthoni cucc porosodik, eladásra kerül, stb. de 100 esetből 99-ben pénzkidobás.
Most a többi dologtól eltekintve (amik pl. otthon elterelhetik a figyelmet), a padokhoz, erőkeretekhez lehet biztonsági tartozékot venni, hogy fekvenyomásnál ne ejtse magára a súlyt. Itt most nem a Smith-keretre gondolok, aminek ez az egy előnye meglenne, de amúgy felejtős.
Például (ez egy gagyibb erőkeret, ha jól sejtem, de ehhez is van ilyen biztonsági elem):
Kacsingatok a konditerem felé, mert ahogy nézegettem most, a súlytárcsák megdöbbentően drágák, pláne, ha fémből vannak :(( De csak akkor megyek majd, ha jó állok fekvőtámaszban, húzódzkodásban, tolódzkodásban stb. vagyis a saját testsúlyosos alapgyakorlatokban, kb. a fegyencedzésnek megfelelően. Szerintetek megfelelő stratégia, ha néhány hónapig ezt csinálom, közben a táplálkozásra is odafigyelve persze, aztán majd ősszel elkezdek valamikor a konditerembe járni? Mondom, hogy iszonyú vézna vagyok, égés lenne most oda menni... Olvasgattam azért már, és tudom, hogy a saját testúlyos edzésekkel nem pakolható fel sok izom, de azért erőnlétileg illetve kezdésnek elég, nem?
Pszichikai része: ha már megvetted a bérletet, lemész. Otthon nem fogsz edzeni, mert mindjárt jön a kedvenc sorozat, játszol még egyet a gépen, feldobott egy új linket a pinaponthu.
De a leglényegesebb: ha rosszul tanulod meg a gyakorlatokat, akkor később - amikor kinövöd a szobai súlyokat - a teremben sokkal keservesebb lesz átállni a helyes mozgásra, mert a test emlékszik a rossz beidegződésre.
Ezzel szemben a teremben a "nagydarab parasztok" segítenek, ha megkéred őket, ők is így kezdték, és látod, hogy mit, hogyan kell csinálni. Aki kiröhögne, az gyökér, és nem kell vele foglalkozni, de nem lesz ilyen. Senki nem a teremben született, mindenkinek el kellet sajátítani az alapokat, ők is 56 kilósan kezdték - vagy éppen túlsúlyosan, kövéren. Szóval az otthoni súlyzós edzés a kezdetekben inkább kidobott pénz, mert számtalan buktató van, amit egyedül, ismeretek hiányában nem tudsz elkerülni. Csak gondolj arra, hogy nem tudsz otthon guggolni, mert nincs állvány, illetve ha számodra komolyabb súllyal nyomnál fekve, és rajtad marad, akkor ki veszi le? Szóval menj le egy terembe, és hajrá.
Akkor egy másik vélemény:nyugodtan kezdd el otthon,csak normálisan csináld a gyakorlatokat és ne vigyen el az egód,hogy túl nagy súllyal csinálod őket.Hajrá!:)
Kezdőként inkább vegyek egy súlyzókészletet a Decathlonból, vagy járjak edzőterembe? Úgy számoltam, hogy egy súlyzókészlettel jobban jövök ki anyagilag, mint egy féléves bérlettel, ami kb. 6 x 8000 Ft vagy még több. A másik meg a pszichikai nyomás hiánya, otthon legalább senki sem látja a bénázásomat, nem néznek össze mögöttem gúnyosan, nem röhögnek ki. Sajnos ektomorf alkat vagyok (BMI = 20,3). Persze nem zártam ki a konditermet az életemből, csak így az elején hagynám ki. Szerintetek elérhető gyors fejlődés otthon? Jelenleg van egy húzódzkodóm, egy tolódzkodó állványom, most venném meg a súlyzókészletet.
Különben ha megfigyelted volna,akkor az előállít idézőjelben volt. De akkor lefordítom,hogy mit akartam mondani vele:18 évesen elég a bevitt kaja egy teljesen kezdőnek és max akkor vegyen tápkieget,ha már edz pár hónapja és megakadt a kezdeti fejlődésben.Így sem értesz egyet a mondandómmal?
Ezeket a szervezet a bevitt kajából állítja elő.Teljesen kezdőnek és főleg fiatal srácnak teljesen felesleges a táplálékkiegészítő.Majd ha már edz pár hónapig,utána gondolkozzon ilyeneken,kedves ismeretlenül is minősítő idegen...
Kiegészítés: de mellette enni is kell rendesen, önmagában tényleg nem fog sokat érni, ha mellette egésznap alig eszel. Étrendkiegészítő, ahogy a neve is mutatja.
Azoknak felesleges a tömegnövelő, akik szilárd kajában megeszik azt a mennyiséget, amit pl. a Jumbo tartalmaz. Te extra vékony vagy, ahogy írod és valószínűleg keveset is eszel, neked van a Jumbo kitalálva, ha nincs cukorbetegséged vagy inzulinrezisztenciád.
A tömegnövelő fehérjéből, szénhidrátból, cukorból áll, legfőképpen. Szerinted ezt a szervezet csak úgy előállítja, vagy mi ez a hülyeség? Inkább ne adj tanácsot, ha valamiről fogalmad nincs
Vagyis edzeni nem edzesz,de tömegnövelőd van?:)Tréningezz pár hónapig és ne szedj semmit,mert 18 évesen bőven elég az,amit a szervezeted "előállít".Valószínűleg a kajálásod sem a legjobb,arra is figyelj jobban oda. Ha 50 kilós vagy,akkor bármit ehetsz,csak sok legyen...:)Szerintem te is teljes test edzéseket csinálj,aztán meglátod.Ne sokat agyalj,hanem csináld,mert csodaprogram nincs.Nehéz alapgyakorlatok és fejlődni fogsz!Hajrá!:)
Eléggé kezdő vagyok ebben a témában, és kb senki hozzá értő ismerősöm nincsen aki tudna segíteni nekem, azért folyamodtam hogy ide írnék...
Világ életemben (pontosítok, mióta elkezdtem kamaszodni és nőni, stb) egy vékony szál gyerek voltam, jelenleg 18 éves vagyok. Arra az elhatározásra jutottam, hogy elkezdek valamit tenni magammal, ugyanis 180 centi vagyok, és 50 kiló konkrétan... viszont nem tudom hogy induljak el. Jumbo tömegnövelőm van itthon, arról is rengeteg olyan ember van aki azt mondja hogy tök felesleges, viszont van olyan aki azt mondja hogy szuper cucc. Hízni és izmosodni szeretnék, viszont semmi ötletem hogy hogyan kellene elindulni, hogyan kellene csinálnom, hogy eredményeket érhessek el. Itt ahol élek a kondik bezártak a járvány miatt...
Sziasztok! Olyan kérdésem volna, fociztam évekig de a térdem miatt le kellett állnom, ezek után gondoltam elkezdek felsőtestre súlyzós edzéseket csinálni. Olvasgattam már, hogy a nagy izmok 72 óra a kisebb izmok 24 óra pihenés után edzhetők újra. Tudnátok nekem egy tervet adni, hogy melyik nap melyik testrész edzhető? Válaszokat előre is köszönöm!
Fitneszversenyre készülő barátnőmnek, akinek mellesleg pajzsmirigygond miatt fogynia is kellett, olyan étrendet írtak elő, hogy délutántól már semmi ch, akkor sem, ha este edzett. Gyönyörűen lefogyott és felszedte az izmot. (Aztán elmaradt a fitneszverseny... :( )
A pajzsmirigyértékei is megjavultak!
Én abszolút arra látok inkább bizonyítékot, hogy nem az edzéshez, hanem a napszakhoz kell kötni a ch-bevitelt, és a nap elején kell bevinni. Ha délelőtt és délben már bevittél eleget, akkor nem kell az esti edzés után... igazából a fehérje a fontos. (De amúgy ha pont elfogytak a zero shake-jeim, akkor simán megiszom a másikat, amiben van 1 g cukor.)