Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.01 0 0 82
köszi, kezdek kicsit izgulni, jó lenne már túllenni az egész macerán...
Előzmény: Törölt nick (81)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.01 0 0 81
Online-nak drukk a holnaputánhoz!!!

Képzeljétek, elkezdtem Contractubex-szel kenni a sebhelyet, erre úgy elkezdett viszketni, hogy azt hitem, falnak megyek. Gyorsan abbahagytam, mert a betegtájékoztató nem említ mellékhatást. Most nézem a pharmindex oldalán, hogy ez természetes reakció nem kell miatta abbahagyni a kezelést. Azért most megnyugodtam :-))

Amúgy szépen alakul a heg, de kezdett keloidos lenni, ezért gyorsan elkezdtem kenni ezzel a csodakenőccsel. Érezhető a javulás, sokkal puhább!

Törölt nick Creative Commons License 2003.11.17 0 0 80
Ugyehogyugye?
Gratulálok, ügyes voltál!!! :-))
Előzmény: Gabus (79)
Gabus Creative Commons License 2003.11.17 0 0 79
Sziasztok!
Én is túl vagyok rajta. Varratszedés csütörtökön volt, műtét 2 héttel előtte. Fájdalom mindösszesen az injekció volt, onnan kezdve semmi. Aztán két hétig viszketés, változó intenzitással. Kifejezetten jó volt kontrollra járni, amikor a tapaszt cserélték, tapaszlehúzás, fertőtlenítés, újabb tapasz - a procedúra egy kis vakargatás. Viszonylag nagy a vágás, a ragya is elég nagy volt, de teljesen diszkrét helyen van. Műtét közben a doktor egyéni fanyar humorával csevegett velem én meg csak koncentráltam, hogy ne nevessek, mert ha rázkódik a hasam, még elvéti az öltést! Szövettan negatív. Szóval minden a legnagyobb rendben.
Halogatók, induljatok mielőbb dokihoz!
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.15 0 0 78
Sziasztok!

Online!
Drukkolok decemberre!!!

Tölgy!
Az a baj, hogy nem tudom, van-e olyan kép, amin látszik közelről az ex-anyajegyem...

MuTeR

Joana Creative Commons License 2003.11.12 0 0 77
A Látásjavitó szemmütet topikban olvastam, hogy van, akinek nagyon hajlamos a böre a csunya gyógyulásra. Ott van egy oldal valahol az ilyenekröl, de nagyon durva képekkel!
Előzmény: tölgy (74)
Joana Creative Commons License 2003.11.12 0 0 76
A lényeg lemaradt:

http://www.fuersonnegegenkrebs.de/seiten/mumale.htm

Előzmény: Joana (75)
Joana Creative Commons License 2003.11.12 0 0 75
Nem tudom, hogy ilyesmire gondolsz-e. Bár ez az oladl németül van, de a képekre helyezve a kurzort, megjelenik, hogy ártalmatlan anyajegy-e (muttermal) vagy melanoma.

Nekem is szedtek le a hátamról és a hajam alól kis bigyuszkát, de azok nem anyajegyek, hanem ilyen kis 3 dimenziósok voltak, ami kiemelkedik a bör felszinéböl. Elötte érzéstelenitö injekciót adtak, egyáltalán nem volt vészes. Csak büdös, ahogy égették le, mint amikor a disznót pörkölik :-) A helye teljesen normálisan begyógyult.

Előzmény: tölgy (74)
tölgy Creative Commons License 2003.11.11 0 0 74
sziasztok!

durva ötletem van, de lehet hasznos is!!
még nem találtam olyan oldalt ahol a veszélyes tipusu kinövéseket anyajegyeket szemölcsöket (nem veszélyeseket is!!) összegyüjtve LÁthatnánk!!

az már hab lenne a tortán ha a topikra betévedne szakértő is, és mondana egy nyugi, áááááááá dehogy, nem kell parázni feleslegesen----- vagy egy most azonnal jelentkezz dokinál megjegyzést.

jó, tudom, ingyen nem vevő senki a segítő időtöltésre itt a neten, de heti (najó kétheti)fél óra elég lenne a nagy tolongásban ami itt van!:-)

ja a nagy ötletem:
le fotózni az anyajegyeket, szemölcsöket-közeli képként és valami nagyságlejzőt mellé tenni (pl gyufaszálat) szóval ez egy ötlet, az eltávolitandók igy emléknek megmaradnak, és tanulhatunk is belőlük , az utókor!!
mert a szövettant utólag még hozzáadjuk és teljesen jó képeskönyv lehetne tanulmányoszhatóan.

na feldobtam.
ha tetszik a kivitelezést szerntem mindenki meg tudja csinálni (némi családtagi segitséggel)

leeht szemétkosárba dobni is az ötletet, felvetés akkor sem volt hiábavaló.
:-)

üdv:tölgy

Törölt nick Creative Commons License 2003.11.11 0 0 73
nos, bár a topic behalt, én azért bejelentkeztem a Kékgolyóba, december 3-ra adtak időpontot... azért majd megirom, mi volt hogy volt.
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.28 0 0 72
halihó!

segitsetek nekem egy kicsit.
sajnos nekem a dekoltázsomon van egy anyajegy, kiskorom óta, velem együtt nőtt és pár ember nagyon megijesztett, hogy azonnal menjek el megnézetni, mert igencsak veszélyesnek látszik.
szóval olvasgattam itt pár cimet (a "nyakas" kiesik rögtön), vajon sima bőrgyógyászatra menjek el vagy egy ilyen magánklinikára (ahol a bátyám meg anyum szimpla virusos szemölcseit szedték le) vagy merrefelé?

dalia, én is be vagyok parázva, de attól még jobban, hogy bajom is lehet tőle, lévén mellközeli a dolog és közelről elég durván néz ki...

:(

előre is köszi!

2i

Törölt nick Creative Commons License 2003.10.27 0 0 70
Bocs, a félig befejezett hsz-t a fiam küldte el... :-)
Előzmény: Törölt nick (69)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.27 0 0 69
Kiszedték a varratot!!!!! Nagyon szép a seb, megnézhettem, de még pár napig le lesz ragasztva.

Hú szegény kisfad! Jól megszenvedhet ezzel a betegséggel!

Figyusz, de a fiadnak nem a lábán van az anyajegy? Mert az "én dokinénim" fej-, nyaksebész, tehát csak olyan műtéteket vállal!

MuTeR

Előzmény: Törölt nick (67)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.27 0 0 68
Kiszedték a varratot!!!!! Nagyon szép a seb, megnézhettem, de még pár napig le lesz ragasztva.

Hú szegény kisfad!

Előzmény: Törölt nick (67)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.25 0 0 66
Méghogy bátor! :-)) Ügyes sem én voltam, hanem a dokinéni :-)) Remélem :-)
Holnapután varratszedés!!!
Nem tudom, lehet-e kérni orvost, szerintem mondhatod, mikor odamész, hogy Te ehhez és ehhez a dokihoz jöttél.
Jobbulást a kisfiadnak!!!!!!!! Szegény, hogy viseli? Hány éves?
Előzmény: Törölt nick (65)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.17 0 0 64
Szia!

Én nem lestem még meg a sebet, nem azért,mert nem merem, hanem mert tényleg csúnyán gyógyulnak alapból a sebeim és inkább nem hívom ki magam ellen a sorsot :-) Meg a ragacs alatt van 2 másik ragacs, ami arra jó, hogy a sebet összetartsa, hogy a varratok ne húzódjanak minden fejmozdulattal, így esélytelen megnéznem a művet :-))
Nekem egy varrat van, tovafutó, ha jól tudom, így hívják. Ez kívülről egyáltalán nem látszik, csak a végén a csomózás, így a helye sem fog látszani.
25000, az tényleg nem kevés pénz, de a lényeg, hogy megérte, remélem, azért én sem leszek csalódott a végén! :-)

MuTeR

Előzmény: Tullia (63)
Tullia Creative Commons License 2003.10.15 0 0 63
Szia!
Most olvastam csak a történeted. Hogy sikerült a műtét, meg merted már kuksizni? (Nekem egy hétbe tellt, mire rászántam magam.) Hány öltéses? Hol volt a rondaság?
Ja, hogy a kérdésedre is válaszoljak: 25-30.000 rupkóba került. Nagyon szépen gyógyult nekem, bár amikor még nem halványult el a sebhely, egy vörös hatlábú pókra emlékeztető képződmény leledzett az államon.(a varrat helye azért kicsit groteszkül hat.)
Én befizettem egy lézeres utókezelésre is, amely a frissen keletkezett vörhenyes hajszálerek szétroncsolására szolgált.Jobban fájt, mint maga a műtét, egy ideig azt hittem, hogy csak rontott a sebhely helyzetén, de hosszútávon ez is igen eredményesnek bizonyult.
Előzmény: Törölt nick (62)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.14 0 0 62
Szia!
Mennyire borsos?
MuTeR
Előzmény: Tullia (58)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.14 0 0 61
Szerintem ess rajta túl gyorsan! Én is 3,5 hete jártam ott először, most meg már túl is vagyok rajta :-)))
Ja, annyi, hogy a szuri egyáltalán nem fájt, sokkal jobban idegesített, hogy előtte megnyomkodták szegény anyajegyemet! Erre allergiás vagyok, ne nyomkodják! Azaz mostmár nyugodtan :-))))))))
Előzmény: daIia (60)
daIia Creative Commons License 2003.10.14 0 0 60
huh...
hős vagy, gratulálok!

ahoyg olvastam a hozzászólásod "fájt" az anyajegyem, elég szörnyű érzés volt... pedig rá kne venni magam, jajdenehéz :(((((

Előzmény: Törölt nick (53)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.13 0 0 59
Nekem a Contractubex kenőcsöt ajánlotta ma a dokinéni, de megkérdezem majd erről a zöld izéről is :-)
Előzmény: tölgy (57)
Tullia Creative Commons License 2003.10.13 0 0 58
Sziasztok!
Én is pöttyös vagyok, sikerült már eddig 6 darabot leeszkábálni rólam.A legnagyobb falat a tavaly novemberi volt, kb.6 mm széles, kiemelkedő randaság az arcomon, pontosabban az államon.Rettenetesen féltem, hogy csúnya helye marad és megbánom, de szerencsére nem így történt, gyönyörűen gyógyult, pedig rendes műtét volt, késsel- villával.Mindez az Istenhegyi klinikán történt Balogh György doktor úr szikéje alatt, viszonylag borsos áron.De megérte.
tölgy Creative Commons License 2003.10.13 0 0 57
"mert van egy olyan hajlamom, hogy csúnyán gyógyulnak a sebeim. "

nézz utána-vagy kérdezz megfelelö topikon, de én az aloevera zöld krémjét hatásosnak hallottam a sebgyógyuláshoz.

persze csak egy ötlet, amit jónak látsz azt teszed!:-)

Törölt nick Creative Commons License 2003.10.13 0 0 56
Ez volt az utolsó, remélem :-)))
Előzmény: tölgy (54)
tölgy Creative Commons License 2003.10.13 0 0 55
a fenébe az hosszu ö-ü immel
bocs!
Előzmény: tölgy (54)
tölgy Creative Commons License 2003.10.13 0 0 54
:-)
jól van!
er?s , s?t H?s Vagy!:-)

és túl vagy rajta!

van még ami leszedésre várományos, vagy csak ez volt olyan? (bocs, most nem olvastam vissza, és a fejemben sincs az anyajegyképlet(ed):-)

Törölt nick Creative Commons License 2003.10.13 0 0 53
Sziasztok!

Megváltam az undok anyajegyemtől!!! És még élek!!!
Igaz, most nagyon fáj, mert épp most ment ki teljesen az érzéstelenítő, de tudtam, hogy az első 2 nap ilyen lesz.

Ugye mivel az arcomon volt, fej-nyak sebészetre küldtek, ahol a dokinéni megállapította, hogy igen, ezt le kell szedni és mára adott időpontot (Rohr Petra, aranyos fiatal, jófej dokinéni). A legutóbbi féldélelőttös ottlét után sejtettem, mire számíthatok, bár konkrét időpontot kaptam, és ez bíztató volt. Odamentem a megadott időpont előtt félórával (dokinéni javasolta, mert hátha valaki meggondolja magát előttem), 1,5 perc múlva bevették a lapomat, majd újabb 1,5 perc múlva kijött egy talpig zöld ember, ő volt Zolika, a műtősfiú, és szólított. Bementünk egy igazi műtőbe, ahol teljesen zöldbe öltöztettek, sapka, papucs, miegymás, fölfektettek egy ijesztő műtőasztalra, majd a 20 perces előkészület után 10 perc alatt lenyisszantották a gazt :-) Csak az a gáz, hogy a koponyacsont nagyon jól vezeti a hangot, így minden nyisszantást hallottam. Majd a doktornő csengő-bongó hangon elordította magát, hogy "Zolikaaa! Anyag van! Hova tehetem?" Mire Zolika: "Tedd csak le valahova!" Ez volt az én anyajegyem :-))
A varrás nem fájt ugyan, de elég kellemetlen volt, mert nagyon húzták, hogy szép legyen majd a seb és néha szinte megemelték a fejem a cérnánál fogva.
A varrat elvileg 7-10 napig van bent, de nekem minimum 2 hét, mert van egy olyan hajlamom, hogy csúnyán gyógyulnak a sebeim. A kötés elég konszolidált, ha kibontom a hajam, szinte nem is látszik :-) Kötözés 1 hét múlva.

MuTeR

Törölt nick Creative Commons License 2003.09.26 0 0 51
Na nekem pont a pocakomról szedték le először és tényleg egyáltalán semmit nem érzel, csak a szurit :-) Egyébként okt. 13 ;-)
Előzmény: daIia (50)
daIia Creative Commons License 2003.09.26 0 0 50
Szerintem se akadály a terhesség normál esetben, de nekem a pocakomon van, a köldököm körül több is, énis elmemtem bőrgyógyászhoz, pont azért mert sok időm volt, de ő azt mondta, hogy nem javasolja a levételt a baba miatt, nomeg tavasz is volt...

De _tényleg_ nem fáj?
Muta, azért megvárom azt az okt. 16-ot, amíg elmeséled :)

d.

Előzmény: Gabus (49)
Gabus Creative Commons License 2003.09.26 0 0 49
Kérsz még egy lökést? :-)
Én csak hónapok óta tervezem, de most érek rá jobban (ti. terhesség miatt csökkenő munka), úgyhogy elsétáltam a kerületi szakrendelésre bőrgyogyó ránézett, igen, le kell szedni, kezembe nyomta a beutalót, aztán 3 hét múlva lekapják.
Persze most, hogy leírtam, nagyon frappánsnak tűnik, de készültem rá erősen elméletben én is!

(bőrgyógyász szerint a terhesség nem akadály - helyi érzéstelenítéssel csinálják, akár egy fogászati beavatkozás - szerinted nem így van? Jövő héten megyek a nőgyógyászhoz is, mindenképp konzultálok vele, de hátha hallottál valami rémséget. :-)))

amúgy nem fáj (már szedtek le nekem korábban is), helyi érzéstelenítés tökéletesen hatott, csak utána a gyógyulás volt nehézkes, lassú, mert viszonylag nagy seb volt.

Előzmény: dalia (47)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!