Keresés

Részletes keresés

Paco155 Creative Commons License 2004.05.06 0 0 201
10% előre vagy amennyit te efölött bevállalsz - a maradék átadáskor.
Előzmény: Cyberbob (200)
Cyberbob Creative Commons License 2004.05.06 0 0 200
Két hét múlva megyek konyhát egyeztetni, akkor mindenképp rákérdezek erre a tulajdoni lap dologra, hogy mi kerül rá majd a végén. Ezen a lakásméret dolgon pedig sajnos tényleg csak bosszankodni lehet, mindenesetre nemhiszem hogy jó fényt vet majd Czizyékre ha a többi ütemben elkészülő lakásoknál megkérdezik az első lakókat hogy mik a tapasztalataik a lakással kapcsolatban, mert ez egyben referencia is lesz számukra, mármint az első ütem.
Valaki megtudja nekem mondani aki már volt konyházni, hogy ha túllépem a 150000Ft-os konyha keretet akkor azt egyösszegben kérik mint a müszaki egyeztetés után, vagy csak 10% előleggel és átadáskor a végén?
Előzmény: stupeki (199)
stupeki Creative Commons License 2004.05.05 0 0 199
sziasztok!

pontosan így vagyok vele én is, el lehet menni ügyvédhez, de a szerződésben egyértelműen benne van. az nem kérdéses, mennyire inkorrekt az eljárás, csízy úr nyilatkozik úton-útfélen, hogy ők ilyen meg olyan korrektek, üzenem, ha olvassák a fórumot, hogy a korrektséghez ez is hozzátartozott volna. Én mindenesetre nem tudnék nyugodt lelkiismerettel élni, ha ennyi embert átvágnék. Mindegy nem vagyunk egyformák és ez az eset igazából nem is tudom miért olyan furcsa, amikor ma nap mint nap csak ilyenek történnek. és tudjátok mi a legfurcsább ? hogy ezt meg lehet tenni, egy állam adja ehhez a nevét (mármint, hogy új területszámítást engedélyeznek, lehet, hogy jövőre a matek könyvben is lesz egy olyan rész: Csízy-féle területszámítás)

Előzmény: Sziszóék (198)


Sziszóék Creative Commons License 2004.05.03 0 0 198
És szerinted mit lehetne csinálni Cyberbob? Pattogjak, hogy nem olvastam el elég részletesen a szerződést? Az etika a magyar gazdaságban nem létezik. Nekem nem a pénz fáj legjobban, hanem az, hogy a kislányom 9 nm helyett 7,5-en fog élni.
Ha van valami épkézláb ötleted, szerintem mindannyian nyitottak vagyunk rá.
Lenne még egy kérdésem ezt illetően. Hány nm áll majd a tulajdoni lapon? Mert ez aztán már nagyon nem lesz mindegy!
Csizyék szerint a szerződésben szereplő....
Nem akarom az örömömet pereskedéssel elrontani, de azt én is érzem, hogy ez nem fair.

Előzmény: stupeki (196)
Cyberbob Creative Commons License 2004.05.02 0 0 197
Sziasztok!
Ráakadtam erre a fórumra és érdeklődéssel olvastam az eddig elhangzott hozzászólásokat. Volt egy téma amivel sajnos én is szembesültem, mégpedig a lakásméret meghatározás Csizy módra.
Na ekkor pofátlanságot amit ők csinálnak nem sok helyen tapasztaltam, pedig elhihetitek sok új épülő lakóparkot megnéztem vásárlási célzattal.
Hogy miről is beszélek, hát arról hogy a kedves beruházó szépen osztogatja a lakásalaprajzokat a bruttó nm-ek feltüntetésével, csak épp azt felejti el közölni hogy ezeket a falak középtengelyétől méricskélte, nem pedig a belső falaktól, mint ahogy azt az eddig általam megnézett lakóparkoknál teszik. Persze erre mondhatják azt hogy kedves uram, ez benne van a szerződésben, igen ám, de ők nem a méretezett és a tényleges méretekkel jelölt műszaki rajzot adják oda, de nem ám, amiből rögtön látszik hogy mennyi az annyi, hanem egy hevenyészett lakásalaprajzot, amiről a laikus vevőnek persze lövése nincs, hogy az valójában melyik, mert feltüntetve persze nincs, és érdekes módon ők is elfelejtik felhívni rá a figyelmet. Arról már nem is szólok hogy elfelejtették jelölni hogy a konyhában a sütő meletti rész valójában egy strang, és a konyhaablakot is felére rajzolták a tényleges műszaki rajzon, de hát ezek apróságok ugyebár. Az viszont megint érdekes hogy a szerződés aláíráskor is a lakásalaprajzot kell dedikálni a bruttó méretekkel, és ha az ember nem kéri hogy ugyanmár adjanak neki egy méretezett műszakirajzot hogy lássa hogyan tervezzen a lakásában, nos az csak legfeljebb a beköltözéskor fog szembesülni a rideg valósággal, mint hogy egy 61,60nm + erkényes lakás esetén 2 milláért vett falat!? és a lakásméret valójában 54,60nm!!!! Szóval ez van, nesze nekem új társasház. Mindenesetre ennek utánanézek jogi úton, mert nem hiszem hogy ez etikus a vevőkkel szemben.
stupeki Creative Commons License 2004.04.28 0 0 196
szevasztok !

amikor rákérdeztem a srácra, hogy tényleg jár a felemelt szocpol, azt mondta, hogy ő ezt az információt a banktól kapta és elég furán nézett rám, hogy kétségbe vonom a szavát. ráadásul nekünk adott egy fizetési ütemtervet, amiben benne van, hogy mikor fizet a bank és az utolsó részlet a felemelt szocpol és áfa. ez a csízyéktől egy hivatalos papír, amire azt mondták, hogy ezt vigyük magunkkal a bankba.
egyébként én is a kamatemelés előtt adtam be, gondolom ugyanúgy mint ti.

azt mondták, hogy az elbírálást most kezdték el bankban és kb. heti 25-t csinálnak meg. lassa-lassan...

Előzmény: Sziszóék (194)
zotyok Creative Commons License 2004.04.27 0 0 195
Nekem is elég határozottan azt mondták anno a bankban , hogy a kérelem beadásakor érvenyben lévő juttatásokat kaphatjuk (2003-december). Ha mégsem, akkor az tényleg nagyon jó lenne. Mikor a műszaki megbeszélésen voltunk, említették, hogy hitel ügyben is lesz majd mondandójuk, de nem maradt rá idő, sokat tologattuk az egyik falat. :)
Majd legközelebb. Ezek után már alig várom :)

A bank engem se keresett.

Előzmény: Sziszóék (194)
Sziszóék Creative Commons License 2004.04.27 0 0 194
Hurrá, hurrá, hurrá!!! Adok Szent Antalnak, ha tényleg jár az emelt szocpol.:-)

Ti mikor adtátok be a hitelkérelmet? Még a kamatemelés előtt? Mert mi akkor és a bank határozottan azt mondta, hogy nem jár. De ezek a dolgok elég gyorsan változnak és remélem nektek lesz igazatok!!!!!

Öröm nézni a fotókat, tényleg jól haladnak.
2005.II. félve volt a határidő, de ha jól emlékszem 90 napot még ehhez képest is csúszhatnak, szóval a május egy álom lenne. :-)

Amúyg a bank nálunk még nem jelentkezett...

Előzmény: stupeki (189)
agihuszar Creative Commons License 2004.04.26 0 0 193
Akkor ez olyan lesz mint nálunk. A Cp-en is az elsőn kezdődnek a lakások meg is lepődtem, hogy csak két emeletet kellett lépcsőznöm a bejáráskor. Amúgy baromi furcsa ám de talán meg lehet szokni..
Nálunk az üzletek lesznek a fsz-en és alatta garázsok.
Nálatok hány lakás van egy emeleten?
Hivatalosan mi az átadási időpontotok? Jó ha ennyire dolgoznak.
Sajnos mi még eléggé le vagyunk maradva :(
Ági
Előzmény: Paco155 (192)
Paco155 Creative Commons License 2004.04.26 0 0 192
Nem.

A földszinten üzletek, meg talán parkoló lesz.
(Lehet hogy a park a -1 és csak üzletek, meg ilyesmi a földszinten.) Ezek egy síkban az egész alapot befedik.

Az első emeleten kezdődnek a lakások. Kívülről ez az első emelet, de belül az üzletek tetejével van egy síkban, és ez a tető lesz a belső kert. Van 8 lakás minden szinten ami befelé néz és erkélye van. Ebből az első emeleten levők közvetlenül a kerttel egy szintben vannak, így nem korlátot kapnak, hanem a lakás teljes szélességében és 3-5 méter mélységben a belső kert felé egy kis elválasztott területet. Ezt hívják Csizyék kertkapcsolatnak. Az enyém egy ilyen lakás lesz, és ha te a másodikon laksz majd egy belső erkélyes lakásban akkor bizony az alattad levő lakás biza kertkapcsolatos. :)

Előzmény: stupeki (191)
stupeki Creative Commons License 2004.04.26 0 0 191
hát én abban bízom, hogy májusban már én is odaköltözhetem. szerintem nagyon sietnek, késő estig dolgoznak, gondolom minél hamarabb átadják, annál hamarább jutnak a pénzükhöz.

egyébként ez a kert dolog mikor alakult ki, mert amikor mi vettük a lakást szó sem volt róla. akkor ezek szerint, aki az elsőn lakik, annak mind lesz kertje ? (mármint aki befelé néz). Mekkora lesz ? az az igazság, hogy még nem láttunk (én legalább is) egy normális képet a házról, úgy egészben, mondjuk egy makettet vagy valamit. szóval aztat mondták, hogy belül fel lesz töltve, ezért kívülről máshol lesznek az emeletek, mint kívülről.

most jut eszembe, lehet, hogy az alattam lakónak is kertje lesz ?

Előzmény: Paco155 (190)
Paco155 Creative Commons License 2004.04.26 0 0 190
Igen lesz :)

De nem akartak világítást tenni kívülre, azt mondták, hogy akkor mindenhova kell. Egy konnektort tudtam elintézni csak az ablak alá 40 centi magasságban. Természetesen nem hajlandók belülre kapcsolót tenni, hanem egy külön kismegszakítót tesznek fel ehhez az egy konektorhoz a megszakítótáblára.
No nem baj, ha már az enyém a lakás megoldom én bent azt a kapcsolót, hogy ne kelljen mindig létrára másznom, ha elmegyek otthonról. :-P

Akkor azt mondod terv szerint jövő májusban költözés az első emeletnek? :o)

Előzmény: stupeki (189)
stupeki Creative Commons License 2004.04.26 0 0 189
sziasztok !
szóval voltunk bent egyeztetni, majdnem mindenből alapárast kértünk, a legtöbb pénzt a díszcsempe vitte el. Egyébként megnéztem az OBI-ban, egy az egyben ki van téve a csízynél kirakott csempe, 2.200 nm-re, a díszcsík pedig 529 Ft. Az ajtó 23 vagy 24 ezer.

az az igazság, hogy a bejáratot elfelejtettem megkérdezni, de érdekelne engem is. viszont láttam a képet kirakva, hogy még 3 ilyen ház lesz ott egymás után építve.

megkérdeztem, hogy mikor akarják átadni, nekem azt mondták, hogy ilyenkor az első emeletet már át akarják adni. Az tök jó lenne !!!

ja, és egyszer kérdezted a szocpolt, nem tudom amikor bent voltál bankoztatok -e, nekem azt mondták, hogy jár a felemelt szocpol ! állítólag most kezdték el a bírálást, kb. 4-6 hét múlva esedékes a dolog.

Paco, neked is lesz kerted ?

Előzmény: Sziszóék (188)
Sziszóék Creative Commons License 2004.04.22 0 0 188
Hali! Mi is csak egyszer mehetünk - mehettünk egyeztetni, de asszem mindent megbeszéltünk. Klímát berakhatsz utólag, de szerintem jobb, ha a csövezés (vagy hogy hívják), szóval a vezetékek meg ilyenek már készen vannak mikor beköltözöl, így nem kell fúrogatni vagy vezetgetni.

Az szja privát, nem a lakással kapcsolatos. :-) Rosszul vonták a munkahelyemen és vissza kell fizetnem egy hegynyi pénzt...

Amúgy nálunk sincs sem garázs, sem tároló, de a lakás a Lakó utca felé fog nézni, szóval visszatérnék egy hónapokkal korábbi kérdésre:
Ugy a Lakó u. felöl is lesz bejárat? És hol? És ugye nem alattunk lesz a garázskapu,. ami állandóan csukódik nyitódik?

Egyébként lesz egyáltalán garázs? Kicsit magasabban van a szintje, mint ahogy elképzeltem- legalábbis a fotókon úgy látszódik.

Ha erre rájön még a garázs szintje meg az emletek, akkor jó magasan leszünk...

Vagy mi lesz?

Előzmény: stupeki (186)
stupeki Creative Commons License 2004.04.21 0 0 187
sziasztok !

nagyon hajtanak,tegnap este 9-kor még dolgoztak legalább 15-en. szerintem lassan készíthetjük a pénztárcánkat ....

stupeki Creative Commons License 2004.04.20 0 0 186
helloooo !

nincs garázsom, nincs tárolóm, sajnos erre már nem futotta.

riasztón még nem gondolkoztam, klímát nem lehet utólag beszerelni ?

az az igazság, hogy örülök, ha a lakáshoz szükséges kp.-t kinyögöm, ha nem muszáj semmi pluszt nem szeretnék fizetni.

milyen szja tartozásról beszélsz ?

mentek még egyszer egyeztetni ?

Előzmény: Sziszóék (185)
Sziszóék Creative Commons License 2004.04.19 0 0 185
Hali!

Mindenből alapárast választottunk, csak csempéből nem. Egy csomó mindent nem kértünk, meg a fürdő WC egybenyitásából származott egy csomó spórolás, azt használtuk a csempénél. Először nem akartunk bordürt, de aztán egy nagyon "lájtosba" mégis belefutottunk. Röhej, de a fugán vacilláltunk leginkább. Ti kértetek ajánlatot klímára, meg kértetek riasztót? Nektek lesz garázsotok? És tároló.

A bank csönben van, de nem bánom, mert most jött meg az APEH-től, hogy milyen ütemezésben engedik fizetni az szja tartozásom. :-) Ja! És nem 360 hónapot adtak, az tuti!

Előzmény: stupeki (184)
stupeki Creative Commons License 2004.04.19 0 0 184
tényleg gyerekek, a bank hogy áll ? tud valaki valamit ?
stupeki Creative Commons License 2004.04.19 0 0 183
jó reggelt mindenkinek !

ezek szerint az alapárasakból választottatok majdnem mindent ?

az az igazság, nagyon sokat nem szeretnék ráfizetni, de gondolom díszcsíkot mindenki vett a fürdőszobába és a WC-be (talán ez egy jelentősebb kiadás, mondjuk fogalmam sincs hány db kell.)Az alapáras padlólap a konyhába és előszobába jó ?

veletek is alá akrták íratni, hogy lemondtok a második egyeztetésről ?

zotyok köszi a képeket ! te már írtál a kádról, ezek szerint már ti is túl vagytok az egyeztetésen ?

Előzmény: Sziszóék (181)
zotyok Creative Commons License 2004.04.16 0 0 182
Szia(sztok)!

Van 3 új kép (tegnapi), amin látszik az alaplemez.
Ma elkezdték felállítani a 4. darut is. Így már szép szimmetrikus lesz :)

Előzmény: Sziszóék (181)
Sziszóék Creative Commons License 2004.04.16 0 0 181
Sziasztok!

Azt hiszem, hogy ha a vártnál (én 2005 nov-dec-cel számolok) hamarabb fogunk beköltözni, akkor a haverjaimat megeszi majd a sárga írigység, mert mindannyiuknál kivárták a kötbérmentes időszak végét. :-)

Ti mindig tudtok ide írni? Nekem egy csomószor nem sikerül.

Amúgy mi is befejeztük az egyeztetést, ami tök símán és flottul ment és alig kellett ráfizetnünk. Bár a Geberit WC csészét egy kicsit sajnáltam kihagyni... :-)

Képek? Vannak újak?

Előzmény: zotyok (180)
zotyok Creative Commons License 2004.04.16 0 0 180
Ha eredetileg márciust terveztek, és legjobb esetben is április vége lesz, mire eljutnak odaáig, akkor szerintem inkább próbálják utolérni magukat.

Az a srác, aki a konyhabútorral foglalkozik, említette, hogy nekik 2005 szeptember az átadási határidő, tehát addigra kell minden bútornak a helyén lenni. Ha feltételezzük, hogy a konyha csak akkor mehet be, ha már nagyon nem fúrnak faragnak, akkor ennel nem lehet sokkal később a tényleges teljes átadás sem. Ha jól tudom, akkor alulról felfelé adják át a lakásokat, tehát az első, második emelet költözése már nyáron elkezdődhet. (Nekünk eredetileg májusi költözést igértek, de csak decembert vállalták kötbérrel ezért nem is nagyon számítottam korábbra.)
Jó lenne a következő nyarat már az új helyen tölteni! :)

Előzmény: stupeki (179)
stupeki Creative Commons License 2004.04.16 0 0 179
ahhoz képest, hogy nekem márciust mondtak fizetésnek, egy kicsit elkéstek, de nekem ez jobb így, úgyhogy másik. egyébként amennyire belelendültek, nem lehet, hogy hamarabb el akarnak készülni ?
Előzmény: zotyok (178)
zotyok Creative Commons License 2004.04.16 0 0 178
Nem tudom pontosan, mi lehet az az alaplemez, de amit most csinálnak, az kb megfelel annak, amit gondoltam róla. Lassan lehet készíteni a következő adag lovettát.
Az egyik szemem sír a masik.
Előzmény: stupeki (175)
Paco155 Creative Commons License 2004.04.15 0 0 177
Sziasztok.

Nekem az eredeti káddal csak egy bajom volt. Az hogy nem volt :)
Zuhanyfülkét cseréltem le kádra, ugyanis a kis fürdőszobába azt terveztek, én viszont nem bírnám ki, hogy a habtestemet ne áztassam meg reggelente... :)
Persze ez azzal járt, hogy a fél fürdőszobát át kellett tervezni fali törülközőmelegítővel, mosdóval, mindennel együtt, hogy beférjen. Még az ajtót is átraktuk 5 centivel.

Én a konyhába egy matt felületű padlólapot választottam, az biztos hogy nem fog csúszni bár nehezebben tisztítható.

Előzmény: stupeki (174)
zotyok Creative Commons License 2004.04.15 0 0 176
Sziasztok!

Már azt hittem, hogy mindenki megirigyelte tőlem a szemlélő statuszomat, akkora volt a csönd. :)
A fotoalbumot ahogy lehet bőviteni fogom.
Mi tegnap voltunk konyhát nézni. Csak meg tudom erősíteni, amit már amugy is sokan hangoztattak, hogy mindenki segítőkész, jól felkészült és a humorérzékük sem hagyja őket cserben. Délután fél 3-tól 5-g voltunk ott, és még a végén is viccesre tudtak venni a figurát :)

Kádból mi se az alapot választjuk, hanem valamelyik acryl-t. Álítólag jobban tartja a vízhőfokot, és tartósabb is. (Szüleink segítettek a válogatásban, és jóapám volt, aki hittérítőket megszégyenítő lelkesedéssel érvelt e mellett.)

Előzmény: stupeki (174)
stupeki Creative Commons License 2004.04.15 0 0 175
zotyok, jók a képeid. egyébként összesen 3 daru van, nem értek hozzá, de úgy tűnik az alaplemezt, elkezdték lefektetni, a két végéről kezdték. tegnap még 6 óra után dolgoztak, szóval sietnek...
Előzmény: zotyok (173)
stupeki Creative Commons License 2004.04.15 0 0 174
na sziasztok, végre van gépem !

Voltam konyházni, végeredmény:

30 cm-el túlléptem a megadott kereteket, másik mosogatót kértem, ill.két vitrines ajtót.

egyébként a srác tök korrekt volt, segítőkész stb. és türelmes !!

láttam a többi cuccot is, kérdésem: ami a konyhába van alapáras padlólap, az nem csúszik ?

egyébként a jövő héten megyek mindent véglegesíteni.

Paco az eredeti kádnak mi a baja ? (nem láttam csak érdekel)

üdv csendes szemlélő, most akkor jó lenne, ha te is leveleznél velünk !

Előzmény: Sziszóék (171)
zotyok Creative Commons License 2004.04.10 0 0 173
Sziasztok!
Eddig csak csendes szemlélők voltunk. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a sok hasznos tanácsért, infóért.
Mi is csináltunk egy pár képet az építkezésről. A minőség nem sokkal jobb, mintha Paco155 tette volna ki a telefonnal készített képeit, de azért hátha érdekel valakit.

http://mappa.prim.hu/zkocsis/kondorosi

Kellemes húsvét mindenkinek!

Előzmény: Paco155 (148)
agihuszar Creative Commons License 2004.04.10 0 0 172
KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDENKINEK :))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!