Aki M42, M39 és egyéb menetes obikat szeretne adni - venni, és a többi obitesztes és egyéb topikot nem akarja zavarni... Licitálós portálok linkelése nem megengedett és tiltást von maga után.
Irányár megadása kötelező!
Nem segítünk a lopott fotós cuccok eladásában!
Kérjük, minden gyári számmal rendelkező termék mellé, amit eladásra kínálsz,
add meg az eszköz sorozatszámát. A szám utolsó karakterét kicsillagozhatod.
A sorozatszám nélküli hirdetéseket töröljük, a feladót pedig egy hétig
kitiltjuk az adok-veszek topikokból.
Vásárolj körültekintően!
A fórum felhasználói általában nem vállalt valós identitású személyek, így
beazonosításuk nem mindig lehetséges. Figyelj erre a vásárlásoknál és
csereügyleteknél!
Lehetőleg utánvéttel fizess, vagy vedd fel személyesen a kapcsolatot az
eladóval, mielőtt előleget utalsz át!
Ha mégis csalás áldozatává válsz, tegyél rendőrségi feljelentést! A csalók
gyakran kézre kerülnek, de a vizsgálat sokáig húzódhat.
Jupiter 135mm és Helios objektíveket vásárolnék, ill. Pentacon-okat. Ezenkívül még egyéb 2.8/135 is érdekel. Ajánlatokat e-mail-ben szíveskedjetek tenni, köszönöm!
Teljesen igazad van. Az új iránti türelmetlen izgatottság, a döntés előtti hév fogott el. Ok, sok minden kitisztult bennem, de azért be kell valljam, még nem teljes az összkép. Idővel úgyis rájövök, addig pedig olvasom a segítő hozzászólásokat. Üdv. és köszi a figyelmeztetést.
Segítséget és tanácsot kérek. Nikon vagy Canon digitális, tükörreflexes fényképezőgép vázat fogok venni, ha eldöntöttem, hogy melyiket vegyem. Ehhez már van nekem Practica objektívem. Milyen adapterre van szükségem és hol szerezzem be? Kérek szépen javaslatot és minden tanácsnak örülnék. Köszönöm: SÉva
Eladó a fenti képeken lévő hibátlan, gyönyörű Takumar 50mm F/1,4 manuális objektív 28.000 Forintért. Átalakító gyűrűvel digitális Canon vázon használtam. Érdeklődni lehet a pannon-222-hatvanegy-hetven telefonszámon.
Ebbe a menetes kérdésbe nem folynék bele, mert nem értek ahhoz sem, viszont arra figyelj oda, hogy az adaptereden legyen állványcsatlakozó. Egy kétszázashoz már illik valami biztos rögzítés, főleg ha az Olympus valami új keletű darab.
Ki mondta, hogy hülye vagy? Sőt! Kizártam a posztomban az m39-es menetet, így semmi mondanivalóm nem vonatkozott rád! Így a gyártási pontosságokról való hadoválás sem. Tehát nyugalom! Ok?
A Leica menete: átmérő 39x26 menet 1"-ra, azaz 0,976923076 mm-es az emelkedés, ami rövid szakaszon, mint az objektiv jó köüzelítéssel, azonos az 1 mm-es emelkedéssel, figyelembevéve a gyártási tűréseket.
Látom, hogy már írtak néhány elmés dolgot a kartácsok, de senki nem írta eg rendesen a dolgot.
A távcsövek végén, ha menetes csatlakozó van, akkor az T2 nevű menet. Az obokon lévő menet neve m42 (vagy m39, de ezt hagyjuk most).
A t2 és az m42 menet mind metrikus ám a menetemelkedésük más.
Ezek az adatok: a fotómenet menetemelkedése 1 mm, a T2 menetemelkedése 0,75 mm. Ha m42-es obira tekernéd fel a T2 menetes adapteredet, akkor nem feltekered rá, hanem az elejébe belekapatod az adaptert, de ezt ne erőltessed, mert mindkét darab tönkremegy.
Szóval nem az adapter a bűnös, hanem kétféle menetet akarsz egymásba tekerni!