Komoly kérdésem lenne: Honnan tudhatnám meg, hogy egy kb. 90-es évek eleji Ford Transitnak mennyi a belső magassága? Semmi extra: nem magasított, meg ilyenek. Kerestem gugli tanárúrban, de eddig semmire sem jutottam Amiért kellene: Költözünk és hűtővásárlás is történt... A cég vezetése rám bízott egy ilyet. Maga hűtő magassága 160 cm. Biztosan tudjátok az a fajta, amin felül van egy külön nyílós kis fagyasztó, alul meg egy rendes 140 L-es hüttő... A kérdés adja magát: vajon befér állítva? Köszönettel, tisztelettel
Köszi az infót. Persze mennek a javítások irodalom nélkül is, mert elég egyszerű szerkezet. Azért kell a szakirodalom, hogy minél pontosabban megközelíthessem az eredeti állapotot. Mindig van némi okosság, ami megkönnyíti a melót, a fotók segítenek pl a vezetékek eredeti helyen történő rögzítésében, stb. Ha esetleg alkatrészforrást tudsz az nagyon jó lenne. Még hiányzik egy-két dolog: angol légszűrőház, külső tükör...
Á ez csak egy 130 oldalas haynes könyvből van,mindössze csak alap dolgok vannak benne.Az elektromos rendszer egyszerű mint a faék,nem hiszem hogy ne menne rajz nélkül.Itt nézelődhetsz,láthatsz pár okosságot http://www.oldcars.de/sites/kataloge_de.htm
Igen, erről van szó. Tárcsafék kizárva, veteránvizsgán nem megy át vele. Remélem tudsz szerezni, nekem nem sikerült. A robbantott ábrás alkatrészjegyzék megvan az egész autóhoz? Lehet belőle kapni egy másolatot? Nagyon jó szolgálatot tenne az összeszerelésnél, hiszen az egész autó atomjaira szedve hever. Esetleg ha van kapcsolási rajzod, azt is megköszönném. A vezetékelést is újra kell csinálni, mert ordenáré módon szét volt barmolva.
itt látod?Az a kicsi c formáju rugó lesz 10 es számmal?Megkérdem hogy hátha kapható új.Vagy tegyél be tárcsafékes tengelyt.Nemsokára javítok egy ilyet,meglátom lehet nélkülözhető
Dobfékes az eleje. A pofafelújítás során elhagytak két rugót, amit nem lehet beszerezni. Ez az a rugó, ami a pofa munkahenger felőli végében egymagában áll. Nem köt össze semmit semmivel, csak úgy áll a fékpofában. Bontva átnéztünk vagy 100 pofát, egyikben sem volt. A bontós személyesen bontotta le őket és azt állítja, hogy nem ő szedte ki, hanem benne sem voltak. Az lenne a kérdésem, hogy mire való az a rugó (eddig mindenki csak vakarózott, pedig már Ford szakszervízben is jártam), illetve kihagyható-e? Esetleg mivel pótolható?
Merre lehet alkatrészt szerezni ehhez a típusoz (a bakonyai emberen kívül)?
Köszönöm szépen, de akkor (ahogy azt olvashatod lejjebb) Trafo kollegával megoldjuk, hiszen úgyis le kell hogy haladjak hozzá egy csomó minden miatt... De köszönöm mégegyszer.
Én szeretnék pofátlan lenni egy kicsit...nekem egy 1986-os 2.0l-es benzines Transitom van, pont ami a könyvben...ha te nyerted a licitet, és a könyv nálad van, megtennéd, hogy némi pénz ellenében beszkennelnéd, és elküldenéd nekem? Ha tudod küldeni, akkor küldj egy telefonszámot is, és egyeztetjük a részleteket... Köszi, GGV
az újabb 2,4 ben volt csak hengerenkénti izzítás,de miután 83 ban 2,5 öst csináltak belőle vagy raktak lángizzítót vagy semmit.Vagyis gyártották izzítás nélkül.ilyen időben simán kell indítania izzítás nélkül is,ha nem indul akkor valami nem ok.A gyertya helyét könnyen megtalálod,az aluminium szívótorokban lesz egy nagy csavar,azt hiszem 27 es,annak a helyére lehet gyertyát tenni.De sajnos akkor kell a gázolajrendszer is hozzá plussz elektronika.
Köszönöm a segítséget, licitáltam a könyvre. Addig is had kérdezzem meg, létezik e hogy olyan szériás tranzitot vettem amiben sem hengerenkénti sem pedig láng izzító gyertya sincs. Ha pedig igen brekhato e, és segít e a picit nehézkes reggeli inditáson.
Ami sajnos teny, hogy a fem ü.anyagvezetek a tanktol elöre mar nagyon rozsdas. Legutoljara atcsiszoltam meg drotkefevel es besprayztem cinkkel, hogy a jan.-i vizsgan atmenjen a kocsi (mar ket eve is belekötöttek). Meg az is lehet, hogy ott lesz v.hol a gond. Na azt kicserelni egy elmeny lesz. :-(
Kene egy idöpont aprlis elsö hetere ! Ugye nem pont a tengeren leszel ? :-)
Már jópárszor kicsavargattam eddig. Még az elején igaz, találtam fémforgácsot a szelepnél. Nem krómos csillogó volt, sima matt. Gondoltam rá, hogy az okozhatta a problémát. De ezt annak tudtam be, hogy mikor az előtöltés állító kar törött bele az adagolóba, annak a darabjai maradhattak bent. Kipucoltam amennyire tudtam, de utánna is maradt a problem.
Most akkor mi lehet a baj forrása? Vagy mi lehet a gond az adagolóval?
Az összes csö fekete gumibol, de ujak es en csereltem ki mindet kb. 2 even belül. Az adagolot megnezem, de ez inkabb csak most hidegben jelentkezett. Aztan lehet, hogy ha enyhül az idö akkor is marad a problema. Mindenesetre atnezem az egesszet ujra. Ami meg szokott törtenni (akar enyhebb idöben is), hogy ha a kocsi elejevel felallok egy padkara, akkor meg joval tovabb kell inditoznom mint, ha egyenesen allna. Na ebben mar biztos vagyok, hogy levegösödes miatt törtenik. Csak talaljam meg a pontot, ahonnan ered az egesz.
Mar nagyon idegesitö. :-((
Transittal most nincs gond mert le van allitva nov. eleje ota. Marcius vegen jelentem csak be. Akkor meg mar elmultak a hidegek ...
Az adagoló előtt levegőt is szívhat,nem sokat valszeg.Ez vw vagy audi?Nem átlátszó a gázolajcső?Mert akkor esetleg látszik ha buborékok mennek bele.Egy passáttal volt ua ott a gázolajcsőn keletkezett egy kis lyuk ahol dörzsölte a szervócső.Az adagolón nem látszik szivárgás nyom ?