Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Ha elárulnád, hogy pontosan mit, miről és mire akarsz másolni, tán még haladnánk is.
Pl. ha a forrásdiszken levő partíció(ko)n (amikről nem tudgyuk, hányan vannak és mekkorák, ugyi) még van szabad hely, ill. a szóban forgó lemez fizikailag rendben van (tehát nem "bad sector"-ok miatt kell kopizni), akkor simán megoldható a problémád.
Segítek: a clonezilla is egy linux... konkrétan egy debian, ha jól látom. Gondolom, ill. úgy rémlik -bár már nagyon régen használtam-, hogy rajta is vannak a standard utilityk.
Itt vagy jó ideje a csoportban, múlt hetekben ezekről is ment a megfejtés, legalább háromféle szoftveren elmélkedtünk amik ingyenesek. ezek után még mi a kérdés?
Van pár sablon válaszom az olyan csomagok elkavarodásánál, ami idáig eljutott, szétlopták, majd véletlenül nem találták a címzettet. Ugyan. Felét fel is lehetne gyújtani, ahogy van, de hát alja emberekkel eddig lehet jutni. Lényeg, hogy a nagy vezér éppen pár napja nyilatkozott, hogy nincs probléma, nincs létszámhiány, minden okés, csak sok a csomag és ezt nem érzi feladatuknak.
Na végre megtaláltam a Windows gurukat! Sziasztok! Remélem, tudtok segíteni! W81-et használok asztali PC-n, többnyire probléma nélkül. Az egyik kedvencem az állapotjelző hang, ami jelzi, ha a Caps Lock, Num Lock és a Scroll Lock gombok valamelyikét megnyomtam. A W81 Kezeléstechnikai központjában, a "Billentyűzet használatának a megkönnyítésénél" lehet beállítani hogy ezek az állapotjelző hangok megszólaljanak-e, vagy ne. Van egy könnytett beállítási lehetőség is, ha a Num Lock 5 sec-ig nyomva van, akkor ezzel is elvileg be lehet kapcsolni ezt a szolgáltatást. Na most ez mind szép, csak az a baj vele, hogy - gondolom valamelyik Windows Update után - egyszer csak megszűnt ez az állapotjelzés, és állandóan csupa nagybetűvel kezdek írni, mert - nem vettem észre - de megnyomtam az "A" betűvel együtt a mellette lévő Caps Lock gombot is. Hiába próbálom visszaállítani a fenti "hivatalos" módszerrel, tojik a fejemre. (Valami történik ekkor, mert a Num Lock tartós megnyomásával elalszik a LED-je, ami 5 sec. múlva újra kigyullad, de a hang továbbra sem jön elő. Más rendszerhangok működnek rendesen, használok telepített Remindert is, annak is van rendesen hangja, csak ez a korábban kifogástalanul működő hang tűnt el. Tudnátok nekem tanácsot adni? Valószínűen registry-ből el lehetne intézni, de csak annyira vagyok bátor, hogy megpróbáljam az általatok javasolt operációt akár ott is. De hogy ez a kulcs hol található a registryben, na az nekem magas. Segítsetek, mert a mostani gépelés közben is egyszerre csak csupa nagybetűvel kezdtem egy kisbetűkből álló szó leírását folytatni.
A "földrajzilag" kicsit másként értelmezendő. Elég az is ha az Ip cím van megtrükközve. Egy időben az Anonymox kiegészítővel tudtam nézni a BBC-t, ITV-t, mert londoninak volt behazudva. Ha az alól jelentkeztem be rögtön rinyált a gmail, pedig 1 számítógépről, csak 2 különböző böngészőablakból léptem be, még a böngésző is ugyanaz volt.
100% bizonyossággal nem állítanám, de én úgy tapasztaltam, hogy ha az ember laptopon is meg telefonon is használja a gugli fiókját, és a laptop ill. telefon két földrajzilag különböző helyen van, akkor (is) szokott a gugli ilyeneket nyomatni. De a "földrajzilag különböző" az IP cím alapján értendő. Szóval ha a laptopod az otthoni kábeles netről megy, a telefonod meg mobilnetről, akkor előfordulhat, hogy a gugli egymástól távol lévőnek gondolja őket. Ha a laptopon valami VPN-t használsz, TOR-t, vagy ilyesmit, akkor szintén.
Szerintem is nézd meg a részleteket. Persze ha olyan gépről jelenkezek be, amit egyébként nem szoktam használni, akkor figyelmeztetést kapok. Ez normális, viszont egyetlen alkalommal velem is előfordult, hogy olyan bejelentkezési próbálkozással találkoztam, amihez biztosan nem volt közöm. Valami vidéki városból az ország másik feléről. Azt így el tudtam utasítani.
Egyébként meg használom a kétlépcsős bejelentkezést, így a telefonomon kell reagálnom a figyelmeztetésre, hogy OK, vagy sem.
Ha megosztod velünk az ott írt technikai részleteket, talán többet tudunk segíteni, mert a "hiba történt, hogy lehet a hibajelzést megszüntetni" az nem vezet sehova, a kiváltó okot volna jó megtalálni.
Narancs színű sáv, ezzel a szöveggel: Figyelmeztetés: A Google az Ön jelszavával végrehajtott, gyanús fiókbejelentkezést akadályozott meg. Áttekintés most
Legyetek kedvesek segítsetek, az ideg szétvet már, napok óta ez a sáv a könyvjelzősáv alatt megjelenik. Kattintok az "áttekintés most"-ra, mindent okézok, hogy én voltam, nem idegen próbálkozás volt. Újra és újra megjelenik... Vicc, hogy 3 éve erről a laptopról jelentkezem be, nem történt idegen kísérlet. Hol lehet kikapcsolni, ezt a sávot?