Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
mszp elnök: számvev, foglalk, és fogyasztóv jobbik: nemzetbizt lmp:fenntarth
a többiben fidesz elnök (ebből 2 KDNP)
tehát a honv biz: fidesz elnök, és mszp alelnök (eredetileg kdnp-s volt idegondolva, gondolom ezért cserébe kér a kdnp valamit, pl akár kérhetné az elnöki posztját is a honv-nak, de ki tudja...)
Ugyanazt végezte, mint én, csak kicsit később. És mivel neki jobban sikerült, kezdésnek magasabb beosztásba került.
Viszont lérak technikus nem az iskolájától lesz az ember, hanem a munkájától. Meg hogy mennyit szopott a kabinban, amikor az beszart. Csináltam jó néhány évig.
Elosztották a bizottsági helyeket , a Jobbikét lett többek között a Nemzetbiztonsági. A Honvédelmi és rendészetiben az mszmp-é az alelnöki hely. Viszont sehol nem találtam arról infót, hogy akkor kié az elnöki. Maradt a fideszé?
Én már vastagon (három éve) lérak technikus voltam az egyik harci osztálynál, amikor a vkf elvégezte a katonai főiskolát. És azonnal a 11. lérak dandár technikai szolgálatához került főtechnikusnak. Viszont sosem volt technikus. Tudod, mi a különbség? Rengeteg.
A "lérak technikus" kifejezés itt mostanában (ha jól dekódolom) a jelenlegi vezérkarfőnököt jelenti. Szóval a hozzászólás arra utalhat, hogy a kormányváltás HVKF-váltással is járhat.
A háború előtt azt a fajtát tábornagynak nevezték. Nem sok volt belőle. A hadseregtábornok a szovjet elvtársak nyomán született. Mert ott meg azt a fajtát szerették.
A TM még mindig ZiL-157K nyergesvontató mögött rohangál (és milyen keveset). A 2T7 TZM viszont nem Ural, hanem ZiL-131 hordozójárműre van szerelve. Ural TZM-je a KRUG-nak és a Pecsora-2 T(M) típusoknak van.
Bár nem sok értelme van, de elmagyarázom az előbbi szövegemet. A KUB-nak ahhoz kell a gázolaj, hogy menni tudjon, illetve be tudják indítani az aggregátorait, hogy legyen villany. A rakétának nem nagyon kell gázolaj, benzin is csak azért, hogy szállítani tudjuk.
A rakéta hajtóműve valóban pasztillázott lőpor, de csak a starthajtóműé. Ugyanis a menethajtóműben más van, többek között naftalin. Ha érdekel a hajtóanyag összetétele, akkor várj vasárnapig, akkor felteszem neked ide.
A KRUG menethajtóműve megy ugyanazzal a TG-02 és AK-20K hajtóanyagokkal (Ha kell a pontos összetétel, le tudom írni.) megy, mint a honi fegyvernem folyékony üzemű rakétái. Az izoprobilnitrát csak a hajtóanyagszivattyú beindítására és kezdeti hajtására kellett.
Lószar lesz itt, nem szabad lérak technikusi kapacitás. A vénebbje elmegy nyugdíjba, a fiatalabbja meg - feltéve ha megvan a 25 év szolgálati viszonya - akkor ugyancsak. Amelyiknek nincs, az megszívja. De szabad kapacitás nem lesz.
Nemrég jártam ott, ahol a lérak technikusokat képzik. A tanár kollégám volt Mezőfalván a Vegánál. Beültem a kolléga által tartott órára, és azonnal duplájára ugrott a hallgatóság létszáma. Meg is említettem, hogy alapvető oktatási alapelv, hogy jobb a kiscsoportos képzés, mint a nagy, de azért ennyire tán nem kéne túlzásba vinni.
Na szóval olyan sok szabad technikus azért nem lesz.
Az eset egyébként már azután volt, hogy az egyetemen speciális célból alkalmaztak különféle fekete fóliákat, a két dolog között nem volt összefüggés.
Ebben az esetben még szomorúbb a helyzet. Pláne, hogy hazai gyártás is van, vagy legalábbis viszonylag könnyen felfuttatható lenne. Nem sok dologról lehet ezt elmondani, ugyebár.
Már 1991-ben volt ilyen fegyver kiállítva a C+D-n. Gránátjainak 1994-től alkatrészeit is gyártják, néha össze is szerelik a Nike Fiocchinál. Ezért ez egy alaposan elkésett - lemaradt ügy itthon. Ezért is csodálkoztam, hogy megjelent a 60mm-es. Ez rossz viccnek tűnt. De nem. Ez a való világ itthon.