Keresés

Részletes keresés

Jacques de Molay Creative Commons License 2007.02.01 0 0 1111
Nocsak :-)
Előzmény: uraaam (1110)
uraaam Creative Commons License 2007.02.01 0 0 1110

A harmadát nyugodtan húzd ki:)

Kicsit más ott a távolság, mint itt...:)

Előzmény: Ybcsi (1109)
Ybcsi Creative Commons License 2007.02.01 0 0 1109

Igen, az Apollonnal megyünk.

Már annyi néznivalót gyűjtöttem össze, hogy a család aggódik, mert szerintük nem hagyok időt pihenésre. :(

Előzmény: uraaam (1108)
uraaam Creative Commons License 2007.01.31 0 0 1108

Már 3 napja nem tudtam válaszolni neked, soha nem hagyta:(

Szóval: szerintem soha nincs korán ahhoz, hogy tervezgess, még úgyis módosulni fog, de legalább lesz egy vázlat:)

Apollon travel?

Előzmény: Ybcsi (1105)
Ybcsi Creative Commons License 2007.01.26 0 0 1107
Jó tipp, igyekezni fogunk! Sajnos csak ez az időpont jó, így marad a tömeg. Szerencsére egyikünk sem tud reggelente sokáig aludni!
Előzmény: C.Filpo (1106)
C.Filpo Creative Commons License 2007.01.26 0 0 1106

Szia!

Ebben az időszakban a kiemelt látnivalók környékén számítsatok turisták tömegeire, ezért a "belépős" helyekre érdemes nyitásra érkezni.

Előzmény: Ybcsi (1105)
Ybcsi Creative Commons License 2007.01.25 0 0 1105

Megvan!

Befizettük az előleget, augusztusban megyünk a Pellába két hétre!:)))

Kezdem összeállítani a programot. Vagy korai még?

Előzmény: uraaam (1104)
uraaam Creative Commons License 2007.01.24 0 0 1104

Magánvélemény csak, de a szurdok nem oylan vészes, amilyennek mondják... Igaz, nem tudom, hogy anyukád mennyire fitt:)

Amúgy visszatérve egy régebbi sorodra, azt írtad, hogy mi rohanósra vettük a formát, de most azt írod, hogy ti is mindenfelé elmászkáltok. De mi is ezt tettük. Látnivaló is volt, strand is volt. A szurdokból hazafelé is csak azért siettünk, mert időre kellett visszaadni a kocsit, és elszúrtuk, hogy nem pénteken mentünk...

De tényleg rövid a két hét is akár. S nem tudom, mikor tudok visszamenni Krétára...:(

Előzmény: Ybcsi (1103)
Ybcsi Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1103

Köszi az újabb infokat!

Egy hétre tervezzük az autóbérlést, akkor természetesen anyut is visszük mindenfelé. A szurdokba semmiképp nem jön, meg azt mondta, hogy helyi busszal sem vállalkozik kirándulásra.

Mi nem sokat tudunk egy helyben ülni, úgyhogy néhány strandolós nap kivételével mindig úton leszünk. Az olvasottak alapján a két hét is nagyon rövidnek tűnik, pedig nem hiszem , hogy újra visszamennénk. Eddig minden szigetre visszahúz a szívem, ahol jártam, de annyi látnivaló van még máshol is, hogy majd nyugdíjas korunkban térünk vissza a kedvenc helyekre nosztalgiázni.( Szép álom...)

Most olyan éhes vagyok, hogy egy nem egészen autentikus, de mégis görög, bármilyen kajával beérném! :))

Nem baj, ha nem küldesz képet, amit eddig írtál meggyőzött arról, hogy lakható a Pella.

Előzmény: uraaam (1102)
uraaam Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1102

Én is kerestem a Pellát, de nem találtam.

A medence természetesen édesvizi, és mivel új épület, még nagyon tiszta és megnyerő. Mi nagyon szerencsések voltunk.

Keresek majd képet otthon, bár az a nagy igazság, hogy az apartmant magát nem fényképeztem nagyon, pár kép a szobáról, de ott is rajta vagyunk az asszonypajtival:)

Az éttermet sem fényképeztem le. Ja, mert van saját étterme is. Árban jó, kb ugyanolyan, mint a többi a parton, -10% az aparman vendégeinek. Hogy mennyire autentikus? Hmm... egy falusi kis éteremmel persze nem ér fel, de viszonylag jó a főztjük, nekem ízlett. A tonhalsalátájuk isteni finom.

Fogtok kocsit bérelni? Én a helyedben elvinném azért anyukádat valahova.

Mondjuk nem teljesen értem, hogy mit jelent az, hogy otthagyjátok? Gondolom, a szurdoktúrára nem viszitek.

Előzmény: Ybcsi (1100)
Ybcsi Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1101

Valójában nem Anyut keresem ám a Google-Earth-ön, hanem az apartmant! Most vettem észre, hogy akár így is lehet érteni az előzőt.:)))

Előzmény: Ybcsi (1100)
Ybcsi Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1100

Szia!

Köszi a választ, tulajdonképpen mindent megírtál, amit tudni szeretnék.

Azért, ha lenne egy két képed az apartmanról, annak örülnék.

Medencéje édesvizű? Tisztaság?

Igazából nem vagyok ennyire aggódós, csak Anyukámnak szeretnénk egy felejthettetlen nyaralást összehozni!

Próbáltam a Google Earht-ön megkeresni, de nem lelem.

Előzmény: uraaam (1099)
uraaam Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1099

Szevasz!

Kérdezz konkrétabban az Apartmanról, nem tudom, miylen szempontok alapján érdeklődsz?

Szerintem maga Gouves nyugis hely, eltévedni elég nehéz lenne ott szerintem, de ez magánvélemény. Igazából kicsi település, és mindehonnan a tengerpartra lehet kikötni, ahol a Pella van. Csak arra kell vigyázni, hogy nehogy rossz aparmnaba menj be, de az ki is van írva:) Van ott közel helyi stand is, ahova kifeküdhet napozni.

A szurdokba megy külön túra is, helyi iroda is szervez oda, vagy az az utazási iroda, aki kivisz. Az szerintem mindegyik kínálatában benne van. Nem tudom, hogy ők hogyan szervezik, de szerintem nagyon korán indulnak. Valóban kényelmesebb utazási iodával, de nekem jobban tetszett a kalandos megoldás, még akkor is, ha ennyivel "bonyolultabb". Kicsit tovább aludhattam, és mehettem a magam tempóját:)

Előzmény: Ybcsi (1098)
Ybcsi Creative Commons License 2007.01.21 0 0 1098

Szia!

Írnál nekem pár szót a Pella apartmanról? Nem vagyunk biztosak benne, hogy elég nyugis és megfelelő-e akkor is, ha mondjuk 70 éves édesanyámat 0 nyelvtudással egyedül hagynánk egy-két napra, míg mi kirándulunk?! Pl. Lemehet-e a környékre sétálni, tengerpartra egyedül, eltévedős fajta!

Szamária csak ilyen körülményesen oldható meg innen? Esetleg helyi ut.irodával háztól-házig lustábbaknak nem szerveznek utat? Angollal jól boldogulunk, tehát a nyelv nem akadály. Mindenképpen látni szeretném, de az a rohanás, amit leírtál nem nekem való.

Köszi

Előzmény: uraaam (1097)
uraaam Creative Commons License 2007.01.17 0 0 1097

OK, ez is igaz:)

egálité:)

Előzmény: pusirofi (1095)
pusirofi Creative Commons License 2007.01.16 0 0 1096

Heraklionba

Előzmény: velő (1094)
pusirofi Creative Commons License 2007.01.16 0 0 1095

Azt hogy a chartereken kívül nincs közvetlen járat Heraklionba azt a mostani nyaraló időszakon kívüli időszakra értettem, bocsi a nem pontos megfogalmazásért.

Tudom, hogy a Wizz Air-nek van közvetlen járata, de az csak június és szeptember között közlekedik, ha visszaolvasol kiderül, hogy én most megyek márciusban és velő hozzászólásaiból is kiderül, hogy ő is márciusban jön, ez pedig nem nevezhető kifejezetten nyaralós időszaknak.

Előzmény: uraaam (1093)
velő Creative Commons License 2007.01.16 0 0 1094
na, beszéltem velük, de valószínű olympic-kal fogok menni bécsből, egy útra olcsóbb és egyszerűbb is...Te melyik részre mész?
Előzmény: pusirofi (1092)
uraaam Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1093

"a chartereken kivül nincs közvetlen járat Budapestről Heraklionba"

wizzair

Előzmény: pusirofi (1091)
pusirofi Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1092
De ha bemész (nem tudom Pesti vagy-e, vagy a közeli) az Aerovivába (Bp. Károly körút) ott is segítenek szerintem és minél hamarabb foglasz annál biztosabb ez az ár, persze ha nem találsz olcsóbbat. Nekem nem sikerült, lehet kicsit béna vagyok vagy nem nézetm eléggé körül.
pusirofi Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1091

Hello nem tudom, hogy csinálták, de ha időben foglalsz akkor ennyi, minnél közelebb próbálod lefoglalni az utat annál drágább lesz, mert ugye úgy működik a menetrendszerinti járatoknál, hogy minél kevesebb a hely a gépen és minél közelebb az indulás időpontja annál drágább a jegy, mert ha nagyon akarsz utazni úgy is megveszed.

Én egy csomó repjegyet áruló oldalt irodát megnéztem ez az aerovivás volt a legolcsóbb, mondom kitölöttem az ajánlatkérőt amit nem a nyitólapon találsz, hanem kiválasztod, hogy repjegy aztán ott térképről vagy az országlistából, hogy hova akarsz menni és kidobja a lehetőségeket aztán a lap alján van az ajánlatkérés, megadod az időpontokat, hogy hova és milyen átszállással (a chartereken kivül nincs közvetlen járat Budapestről Heraklionba) meg hogy a legolcsóbbat és kiválasztod, hogy hogy kérsz választ, én e-mail-t szoktam választani vizuális típus vagyok és megküldik az ajánlatot és minden jegyre és fizetésre vonatkozó szabályt, és vissza kell igazonlod, hogy akarod-e a jegyet és mikor fizeted.

Ez egyébként március 23-ig érvényes valami Malév által kiadott körleveles ár, én ennél olcsóbbat nem találtam Budapestről menetrendszerintivel és egyszeri átszállással.

Bécsig meg lusta vagyok elutazni egy olcsóbb ajánlat miatt, ha csak nem sokkal olcsóbb.

Bár úgy gondolom 93000 huf nem túl sok két menetrendszerinti járatért oda-vissza.

Előzmény: velő (1090)
velő Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1090

azt hogy csinálták? a 90 ezres jegyet oda-vissza...én csak a repulojegy.budavartours.hun néztem, de ott oda-vissza 163 ezer maga a jegy és 26 az illeték (malév-aegean). bécsi indulással, ugyanúgy athéni átszállással,  Olympic-kal pedig 60 a jegy oda-vissza és 36 rongy az illeték. tehát pont feleannyi. bécsbe kijutni amúgy 3000 ft busszal, és egyből a reptéren tesz le. 3 óra sincs az út.

(azért érdekel a dolog, mert valószínű én is akkoriban fogok kimenni...)

Előzmény: pusirofi (1088)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1089

Egy jó repjegyes útvonaltervező:

http://www.dohop.com/

Előzmény: velő (1087)
pusirofi Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1088

Szia Velő,

nos én bécsi indulást nem néztem, mert ugyebár oda is el kell jutni, meg vissza is kell jönni, ha kocsival mész benzin oda-vissza+parkolás, ha vonat akkor a vontajegy oda-vissza.

Én csak pesti indulást néztem, mert 10 percre lakom a reptértől.

Egy utazási irodánál vettem meg a jegyet, illetve előbb ajánlatot kértem a holnapjukon keresztül, megadtam, hogy hogy hova szeretnék menni, milyen városból kiindulva,illetve milyen átszállással, milyen napszakban és a dátumokat, adtam +-1 nap eltérési lehetőséget és a legolcsóbb jegyet kértem keresni.

Ez az iroda az Aeroviva volt, szerintem ők a legolcsóbbak én legalábbis nem találtam olcsóbbat, vagy nagyon béna voltam, 93000 huf mindennel együtt ( a repjegy 61000 huf oda-vissza a többi az illeték oda vissza).

Egyébként lehet keresni is ennek az irodának az oldalán jegyet, de ki tudja miért úgy mindig a dupláját dobta ki a legolcsóbb jegynek, annyit biztos nem adtam volna érte.

Amit érdemes tudni, hogy ha átszállással mész akkor a görögök odafelé nem rakják át a poggyászt a belföldi járatra, vagyis ha Athénban vagy Thesszalonikiben átszállász akkor fel kell venned a csomagot és újra kell checkkolnod azt is. Ellenben visszafelé amikor már külföldi a végcél akkor végig checkkolják, tehát hazafelé feladtam Krétán és nem kellett Athénban felvennem ott csak a beszállókártyáért kellett a check-in sorba beállnom, a csomagot csak Pesten a végcélnál vettem fel.

Előzmény: velő (1087)
velő Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1087

értem. és mennyiből jön így ki az út? mert ahogy nézem, olympic-kal, bécsi indulással feleannyi sincs...vagy elnéztem vmit...?

Előzmény: pusirofi (1086)
pusirofi Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1086

Szia Velő,

Ha a repülőjegyre gondolsz akkor nem Olympic.

Malév-Aegean kombináció. Malévval Athénig onnan meg Aegean Heraklionig, visszafelé meg fordítva.

Az időpontok is jók mert odafelé Bp. 12:50 - 15:50 Ath. majd Ath. 17:35 - 18:25 Her.; visszafelé meg Her. 12:10 - 13:00 Ath. majd Ath. 15:40 - 16:45 Bp. .

Egyébként már voltam így Krétán ezzel a kombinációval tavaly ősszel és bejött, bár akkor odafelé éjjel mentem, de azt még egyszer nem szeretném, mert hajnali 2:35-re voltam Athénban, de a gép Heraklionban csak reggel 7:00-kor indult tovább, még egyszer nem szeretnék a reptéren éjszakázni, az első nap használhatatlan voltam a nem alvástól.

Egyébként örültem, hogy nem Olympic-el megyek tovább, mert elég volt kivülről látni az Olympic gépeit Athénban a reptéren és ezt a véleményemet görög ismerőseim is megerősítették, hogy az Aegean-el jobban jártam.

Előzmény: velő (1085)
velő Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1085
pusirofi, Olympic?
Előzmény: pusirofi (1082)
uraaam Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1084

Gratula!

Néha ránézek a wizz honpajára, és mindig megnézek a heraklioni járatokat csak úgy is:) Én is szivesen meglesném egyszer a zöld Krétát, de sajna még az sem biztos, hogy visszajutok idén a szigetre, nemhogy tavasszal is akár...

Előzmény: pusirofi (1082)
uraaam Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1083
Én is hasonlóképp oldottam meg nyáron:) Jó volt ez így:))
Előzmény: C.Filpo (1080)
pusirofi Creative Commons License 2007.01.11 0 0 1082

Sziasztok!

Boldog új évet mindenkinek így január közepe felé tartva!

Nagyon boldog vagyok és úgy érzem ezt meg kell osztanom mással is ugyanis hétfő óta teljes jogú tulajdonosa vagyok egy Krétára szoló (oda-vissza) repülőjegynek!!!!

Az utazás időpontja pedig 2007 március 5 - 16!!! Tehát kevesebb, mint két hónap!

Lehet, hogy rajtam kívül nem sok turista lesz, de már alig várom, hogy lássam a "zöld", tavaszodó Krétát. A szállás egyébként a fővárosban lesz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!