Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

AWolfman Creative Commons License 2004.05.26 0 0 1705
Ahhoz nem a turbón kell állítani, hanem az adagolón. Hátránya viszont, hogy tutira többet fog enni.

Épp a minap ültem egy aranyszínű GII-ben Gyöngyösön (azért mondom neked, mert ha jársz arra, azzal ne nagyon kezdj, mert meglepődsz). Leszutyvadt ötajtós tanulóautó. De. Szinte nem lehetett érezni, hogy mikor kapcsol a turbó, mert akkorát húzott már szinte alapjáratról.

A fazon a saját elmondása szerint csak az adagoló beállításával érte el ezt. Nem tudom, mit csinált és hogyan, de feltehetően nem csak a füstcsavart tekerte beljebb, nem véletlenül nem akarta, hogy ott legyünk, amikor apámét állította be :o)

Szóval inkább adagolóra koncentrálj, csak számolj azzal is, hogy többet fog enni az autó és füstölni fog.

Előzmény: ismeros (1704)
ismeros Creative Commons License 2004.05.26 0 0 1704
Hát,ööö hogy ne kelljen pörgetni 2500-ig... :)
Hogy jó alulról húzzon...
Ááá nemtom. :) Csak jó lenne lepörögni néhány aputólkunyizom a kéccázhatospözsót macskajancsit...
Ennyi.
:)
Előzmény: AWolfman (1703)
AWolfman Creative Commons License 2004.05.25 0 0 1703
És az miért lenne jó Neked? Nem kötözködésképpen, csak azért kérdezem, mert hátha fognak tudni mondai alternatív megoldást is, ami lehet, hogy egyúttal olcsóbb...
Előzmény: ismeros (1702)
ismeros Creative Commons License 2004.05.25 0 0 1702
Hello!
Megvettem a TD Tipot. Nem kell röhögni! ;)
Lenne egy kérdésem:
Mi módon lehet elérni azt,h mondjuk 1500 RPM-től töltsön a turbó?
Vagy ez egy zsebbenyúlós kérdés?
BMW Power Creative Commons License 2004.05.25 0 0 1701
atiTDI !

akkor én hazudok!! :-))) jó persze nálam elfogultabb nem létezik :-))

De küldhetnél magánban nekem valami barátságos árajánlatot e34 első futómű felső (vagyis hátsó, aminél a gömbfej lefelé néz beszerelt állapotban, '94 525tds)lengőkarra. Azszem te tudsz kedvezményes alkatrészeket, ha összetévesztettelek valakivel akkor boccs!

Előzmény: atiTDI (1697)
A_Feri Creative Commons License 2004.05.24 0 0 1700
Hali

A6Q:
Sajna en nem, de en nem is ertek hozza.

Omega:
Allok elebe barmikor szivesen talalkozom veled hogy megvitassuk eloben. Holnap pesten vagyok, a szamom 20/555-99-60.

Feri

A6Q Creative Commons License 2004.05.24 0 0 1699
Hali!

Dahlback oldalán láttam hogy tiptronic-os kocsikhoz ajánlanak a váltóhoz is szoftver cserét.
Magyarországon tud valaki ilyet?
Hol?

Előzmény: A_Feri (1683)
S135RR Creative Commons License 2004.05.24 0 0 1698
Jujj, mekkora szart kavartam! Én csak azért üzentem itt a Ferinek, mert tudom, hogy ezt az oldalt rendszeresen nézi, de már bánom. Ha már így alakult, akkor azért egy kis segítség a tisztánlátáshoz: Azt az MV6-ost nem Feri szereli, még életében nem is látta. Egy haveromé, aki nagyon kétségbeesett a hibajelenségtől, ezért, hogy segítsek, ahogy tudok összehoztam Ferivel, akinek ő egy bölcsész módján elmesélte, hogy mi van a kocsival, ami 10 km-rel arrébb áll valahol. Ferinek voltak ötletei és meglátásai, de mi az omegásokat is megkérdeztük. Itt én arra kértem, hogy vesse össze azt, amit együtt beszéltünk azzal, amit az omegások írtak. Közös vonás volt a két megkérdezett "fórum" közt, hogy mindketten látatlanban, barátságból próbáltak segíteni. Erre megmondom őszintén nem tudom mennyire releváns ezt írni: "Mért, Feri nem tudja mi lehet a gáz ha keveredik a víz és az olaj?" ... "Nagy spíler lehet a fickó..." Persze, ha tudtok valakit, aki x km-ről, félszemmel, féllábon állva távgyógyászatilag megmondja frankón, hogy _pontosan_ mi a baja egy "primkó" MV6-osnak, akkor szóljatok! :-)
Olvastam a 890-es dolgot is, ahhoz végképp nem értek, de hogy mi köze van annak ehhez a problémához és abból miért következik Feri szakmai felkészültségének megkérdőjelezhetősége azt végképp nem vágom. Ebben a kérdésben csak értetlenkedek (hiszen érv nem hangzott el, csak vád), nem kelek a védelmére, hiszen láttam már eleget ahhoz, hogy tudjam, megvédi ő magát. Pl. az a "szar, agyongyepált" Seat. Hmmmmm, hát lehet, hogy elgondolkodnék, hogy egy 437 Nm-es nyomatékot válasszak, vagy néhány kék LEDet, neont, cicás napvédőt, stb. Ezen utóbbiakkal bizony nem keltene "agyongyepált sufnituning" benyomást, úgyhogy gondolkodnék úgy kb. 0.2 mp-ig. :-)
Szóval én nem használok olyan szavakat mint, amik itt elhangzottak ebben a szóváltásban, csak finoman és kultúráltan megjegyzem, hogy a vitaindító megjegyzés alaptalan, elferdített és rosszindulatú volt. Az egyebek meg nem az én dolgom.
A többi dízelestől kérek elnézést, hogy Offtopic emberként merő segítőkészségből és véletlenségből részem volt egy ilyen csúnya konfliktusnak a fórumotokba rondításában. dave
A
Előzmény: Omegatd (1692)
atiTDI Creative Commons License 2004.05.24 0 0 1697
aki azt mondja hogy jó a bmw dízele az hazudik, vagy csak elfogult...(volt szerencsém ilyen tipusokhoz)

az meg hogy sikerült összevesznetek, nem csodálkozom, valamiért én is ki vagyok tiltva az opel szobából, de ez egy másik történet...:PPPP

Omegatd Creative Commons License 2004.05.24 0 0 1696
Kedves tökalsó Ferike!
Az hogy ledegradaltalak a 890es hozzaszolasomban, annak az lehet az oka, hogy hianyos a tudasod. Sajnos Ez az utobbi fel evben sem valtozott. De hogy olyan dologba ne usd bele az orrod amihez semmi kozod sincs, a kovetkezo a felallas.
Sajnos a te tudásod hiányosabb, pedig te állítólag autószerekő vagy. Szomorú, ezért nehéz találni jó szerelőt! Másodsorban a barátod az omega-topicban tette fel a kérdést, ahol többek között én is válaszoltam neki!
Nos sajnos a mai vilagban tul sok az olyan tettrekesz csikfaszu joindulatu seggfej mint Te. Ezert kerlek, ha nem veszed eszre, hogy lenne kozonsege a musorodnak, akkor huzz a veres gecibe!
Figyelj te kis takonyorrú buzzancs! Nehogy valaha a való életben is összeakadjunk, mert az nem teszed ki a kirakatba!
Nem szokasom kikelni magambol, de nem veszem joneven ha olyanrol beszelsz amirol fogalmad sincs, sot kozod sem hozza.
De szokásod! Először nem foglalkoztam a 890-es beíráasoddal, mert kár lett volna a kerakterekért! De ami sok az sok! Itt osztod ebben a toipikban az észt, mellete a saját szakmádhoz olyan sötét vagy mint az éjszaka!
Kivanom a fostalicska tds motoros loszarodnak holnap jojjon elo az osszes tipushibaja!
Tudod ez egy előkamrás dizel, ráadásul BMW motor. Ellentétben a te fos agyongyepált sufnituningolt seatoddal! És ha előjön valami hiba, akkor megjavítom, vagy megjavíttatom. Tudod van aki ért a dolgokhoz...

Részemről lezárva!

Előzmény: A_Feri (1695)
A_Feri Creative Commons License 2004.05.23 0 0 1695
Kedves korbezart villam tualjdonos!

Az hogy ledegradaltalak a 890es hozzaszolasomban, annak az lehet az oka, hogy hianyos a tudasod. Sajnos Ez az utobbi fel evben sem valtozott. De hogy olyan dologba ne usd bele az orrod amihez semmi kozod sincs, a kovetkezo a felallas.
David cimboram haverjanak az mv6os omegajanak osszefolyik a vize az olajjal. David felhivott, talalkoztunk 3asban, elmondtam hogy mi lehet a baj. A srac elvitte egy szerelohoz es most keresik a hibat. David azert kert meg, hogy nezzem meg mit irnak az omega forumban, hogy mit szolok hozza.
Nos sajnos a mai vilagban tul sok az olyan tettrekesz csikfaszu joindulatu seggfej mint Te. Ezert kerlek, ha nem veszed eszre, hogy lenne kozonsege a musorodnak, akkor huzz a veres gecibe! Nem szokasom kikelni magambol, de nem veszem joneven ha olyanrol beszelsz amirol fogalmad sincs, sot kozod sem hozza. Azzal miert nem akarsz elszamoltatni hogy milyen CD-t kellene adjak Davidnak? Kb ehez is annyi kozod van. Na mind1

Kivanom a fostalicska tds motoros loszarodnak holnap jojjon elo az osszes tipushibaja!

Tovabbi vig napot.

Feri

Előzmény: Omegatd (1692)
Hörbi Creative Commons License 2004.05.23 0 0 1694
Hidegen ne pörgesd, olajat rendesen cseréld! Ez elég általános "turbós" dízel tanács.
Előzmény: Mr. T (1691)
OT_ Creative Commons License 2004.05.23 0 0 1693
Sziasztok!

Nemrég vettem egy 2000es 1.9PDTDI 115LE Passatot, csak nem kaptam szervízkönyvet.
Nem tud véletlenül valamelyikötök vmilyen formában kisegíteni egy leírással? Elektronikus formában v elküldené a leírást én beszkennelném v lefénymásolnám és visszaküldeném v a neten vhol egy oldalt ahonnan le lehet tölteni.
Előre is köszi a segítséget.

Omegatd Creative Commons License 2004.05.23 0 0 1692
Mért, Feri nem tudja mi lehet a gáz ha keveredik a víz és az olaj? Engem meg ledegradál a 890-es hozzászólásában. Nagy spíler lehet a fickó...
Előzmény: S135RR (1688)
Mr. T Creative Commons License 2004.05.23 0 0 1691
szevasztok!

lehet, hogy nem a megfelelő topicban kopogtatok... de mindegy talán tudtok segíteni nekem. ha minden simán megy, akkor a napokban egy 2.0 dti 16v-s b vectra tulaj leszek, és mivel eddig többnyire benzines autót vezettem még fura lesz. kicsit szeretnék utánaolvasni a dolgoknak, h mire kell figyelni, stb... de nem találtam szinte semmi honlapot. tud vki nekem mondani jó dízeles helyet?

-t-

lusu Creative Commons License 2004.05.22 0 0 1690
A_Feri

Köszi a fáradozást :)
és igen, egy 6-os csavar van benne, anyával kontrázva, de megvárom a szakértői véleményed
ja és a turbo KKK, mert TD-ket szereltek garret-tal is

És jobbulást az ujjadnak! :)

A_Feri Creative Commons License 2004.05.21 0 0 1689
Hali

style :
Ham egkerhetnelek akkor keress meg mailben, addigra osszeallitok vmit. a mailcimem saybor@tvnetwork.hu

lusu:
Megmondom oszinten, hogy 1,6d csak addig lattam meg ki nem hajitottam az autobol:)) hetvegen megnezem a kivett motort es megnezem hogy merre kellallitani. Emlekeim szerint egy M6os tizes kulcsnyilasu anya van rajta kontranak, es csavarhuzoval lehet ki-be csavargatni a csavart. Ha ilyen akkor befele kell. De megnezem hetvegen es hetfon este pontos valaszt adok.

Dave:))
Johogy:)) este fel 9, hooligans:)) Vazze ma szetbasztam a kezem, a balkezem be van kotve, rautottem kalapaccsal, a huvejk ujjam szetvertem... Az inhuvej is serult, a doki amputalast is emlegetett.. faszkivan. Majd linkelek holnap kepet, mert viszek fenykepezogepet az atkotozesre...

Feri

S135RR Creative Commons License 2004.05.21 0 0 1688
Feri! Ha időd engedi nézd már meg az Omegás lapon, hogy mit reagáltak a felvetésünkre. Vannak ott különböző ötletek. De tényleg csak ha van időd. CD??? VAsárnap koncert??? ;-)))
dave
lusu Creative Commons License 2004.05.21 0 0 1687
Hello

A_Feri:

Látom te nagyon kened ezeket a dolgokat :)
Azt kérdezném mennyire ismered a VW 1.6 TD-kbe épített KKK turbot, illetve konkrét kérdés hogyan emelhetnék rajta töltőnyomást.
Ugyan kérdeztem már ezt itt a forumban de nemsok eredményt értem el vele, mert tudom hogy van wastegate, csak azt nem melyik irányba nyit. Vagy azzal ne is próbálkozzak?

válaszod köszi

style Creative Commons License 2004.05.21 0 0 1686
Köszi,de ezzel tuti kifeküdne a váltóm.Nekem egy "soft" 120le 250Nm körül kellene.Gondolom ehhez még nem kell vez.tengely.Ehhez tudsz valamit tanácsolni?
Előzmény: A_Feri (1685)
A_Feri Creative Commons License 2004.05.20 0 0 1685
Hali

style:
Nezd, 4 nagy csucs, egy dugattyuelem, egy vezermutengely, jo turbo, es egy chip az kb 160-170Le, es 320-350Nm.
Ez mar erezheto szokott lenni:)

Feri

Előzmény: style (1684)
style Creative Commons License 2004.05.20 0 0 1684
Nem gyorsulgatni akarok vele,vagy versenyezni.Kicsit rugalmasabb legyen,és hosszú emelkedőn ne essen vissza nagyon a sebesség.Nem akarok vagyonokat költeni rá,mivel élettatram és megbizhatóság fontos szempont.
Előzmény: A_Feri (1683)
A_Feri Creative Commons License 2004.05.20 0 0 1683
Hali

style:
Sajnalom automata valtosat hiaba tuningolsz szinte semmivel nem lesz jobb:(( Ha meg mar annyira eros a motorod, akkor meg kinyirod a valtot. :( Ha mindenfelekeppen tuningolni szeretned akkor szivesen segitek.

Feri

Előzmény: style (1682)
style Creative Commons License 2004.05.20 0 0 1682
1Z '94 szept.-i aut.váltós
Előzmény: A_Feri (1681)
A_Feri Creative Commons License 2004.05.20 0 0 1681
Hali

style:
Picit tobbet mondanal az autodrol? Akkor tudok segiteni.

Feri

Előzmény: style (1680)
style Creative Commons License 2004.05.20 0 0 1680
Szevasztok!

Van egy audi 80 tdi-m.90 le.Igaz,hogy a MAF csere+nagyobb csúcsoktól érezhetően jobban megy?

ismeros Creative Commons License 2004.05.20 0 0 1679
Sziasztok!

Tegnap néztem egy TD Escortot,és feltűnt valami.
A motortérben a szelepfedél,v hengerfejtömítés pontosan nem tudom környékén szivárgott az olaj.

Ez mitől lehet?

Rossz tömítés?Vagy ez TD Escort betegség?

Ja a tulaj kipróbálás alatt azt értette,h vitt 500 métert az anyósülésen.
No comment.

1ébként szép állapotban volt nagyon. Ghia felszereltséggel.

A_Feri Creative Commons License 2004.05.18 0 0 1678
Hali

Nowika:
Egyertelmuen visszarakom, es teljesen mint egy normalis auto ugy adom el. Parszor mar sok embernek kihagsulyoztam, hogy szegedi vagyok, es nem pesti.!.!.! (nem akarok senkit sem megserteni, akinek inge az vegye magara.. :))
Nem tul jo fotot talalsz rola az adataim kozotti url-n.

Feri

Előzmény: Nowika (1677)
Nowika Creative Commons License 2004.05.18 0 0 1677
A_Feri

Köszi a részletes "élettörténetet" :), meghányom-vetem aztán szólok ha kell.. Kicsit még körbenézegetek, meg van egyéb ötletem is , de ez is benne van a pakliban.. Esetleg van róla kép valamerre??
Apropó.. Az eredeti motort gondolom azért visszarakod ,ha kellene ?! Mert én nem vagyok egy nagy "épitő".. :)

Üdv

Nowi

ismeros Creative Commons License 2004.05.18 0 0 1676
Részletre tudok csak venni. :(
Előzmény: A_Feri (1674)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!