Igen, így. 18C-ig engedi emelkedni a belső hőmérsékletet, majd bekapcsol és hűt egészen addig, amíg ~11C nem lesz. Ott kikapcsol. És 18C-nél fog újra bekapcsolni.
Szia! Nem teljesen értem a kérdést. 18C-ról kezd el hűteni, de nem áll meg a beállított 14C-nél, hanem lehűt 11C-ig?
Nekem egy Dunavox DX-28. 65C hűtőm van (egy zónás), de az stabilan tartja a beállított értéket. Olyat viszont csinál minden áramszünet esetén, hogy elfelejti a beállított hőmérsékletet, és automatikusan a 11C-t célozza meg.
Kedves Fórumtársak! Segítséget kérnék, akinek van borhűtője. Vettünk egy borhűtőt, amelynél a következőt tapasztaljuk: beállítottam 14C-re a hőmérsékletet. Egészen 18C-ig nem kapcsol be a hűtés, majd olyan 11C körül (10,7-11,2C) kapcsol ki.
Kérdés: Ez normálisnak mondható működés? Vagy inkább cseréljük másra (még van 3-4 nap a visszavitelre)?
Vagy 20 évig ittam évente egyszer a Veszprémi Érsekség borát, az egyik kolléga hozta minden év májusában egy konferenciára. akkor is iható volt. Jó évjáratban még csettintettünk is egyet.
Az olaszrizlinget iszogatom, nagyjából egyetértek a leirással. Talán egy kicsit több beltartalom elférne, a korty nekem kicsit üres a végén. De egész jó, 2700 pénz volt, borboltban.
Csak annyi volt a sztori, hogy találkoztam egy csopaki ismerőssel, beszélgettünk a borokról, szóba került a Homola, méghozzá úgy, hogy én nagyjában-egészében meg voltam/vagyok elégedve minden borukkal (a 100%-szériát nem kóstoltam). Ő ellenben azt mondta róluk generálisan, hogy túlárazottak. Ajánlotta helyette Jásdit. (nota bene, kifejezetten kértem, hogy ne helyi kistermelőket ajánljon, akiknek a borai Füred vonzáskörzetén kívül nem elérhetők). Hát ennyi. Jandltól nem ismerek semmit, régebben a Veritas forgalmazta úgy emlékszem, ha valahol találok, teszek vele egy próbát, köszönöm a tippet.
Ha már KF, találtam tegnap egy régen félretett NAG kékfrankost, hétvégén kibontjuk és írok róla (ha érdemes). Az utóbbi időben egyébként a legjobb KF-t számomra egyértelműen Losonci Bálint szállította.
Tegnap voltunk a Kopar-kóstolón, nekem már most szép, egyensúlyos bornak tűnt, a vártnál karcsúbb szerkezettel.
Schieberéktől pár viszonylag olcsó, tisztes, de izgalommentes vörösre emlékszem, amiket a CBA-ban szereztem be. Ezt meg az Aldiban tolják jelenleg.
Elég különös darab: édes, savanyú és kesernyés egyszerre, mintha 3 (kevésbé sikerült) kékfrankost összeöntöttek volna. Nem ihatatlan és megszokhatatlan a végeredmény, de még az áráért sem vonzó. Egyáltalán: kezd elegem lenni a hiperkben-diszkontokban árult, elvileg "kedvező árú", a gyakorlatban pedig többnyire borzalmas magyar borokból.
Jásdi nem rossz, de kb. ugyanez a kategória. Jásdi Pista bá felépitette a legendáját, meg a kurvajó helyen lévő borteraszát, ez már feljogositja, hogy minden középszerű bort is eladjon prémiumáron.
Csopaki ismerősöm ugyanezt mondja, túlárazott. Kérdezem, akkor kitől? (mármint amit BP-n fél óra alatt beszerzek). Azt mondja: Jásdi. Ha valakiről itt még jót nem olvastam, az Jásdi, ennélfogva nem is vettem tőle soha semmit.
Homola KF 2017 szerintem jó volt (1 év eltéréssel kóstoltam többször), syrah 2015 is (2020-ban próbálva), syrah 2017 is jó, ezt már valaki más is beírta ide. Más kérdés, hogy 5000-t megér-e a magyar mezőnyben...
Ezt benéztem, mármint az évjáratot, vásárláskor, talán akkor meg se veszem. Ittam mostanában friss 100% Homolákat, nem gondoltam volna, h még hatéves tételt kitesznek a Zwacknál. Nagy hibája nincs még, de közel a szétesés, kékfrankos-jelleg nyomokban található benn. Meg lehet inni, ha már kb. 3000-t adtam érte.. Értitek... :)
Túlárazottak a Homola-borok, szerintem, annyira nem nagy szám egyik sem.
Jásdiék olaszaiból eléggé kiszerettünk korábban néhány rettenetesen gyenge alap olasz és az árához képest szintén gyenge Lőczedomb hatására, pedig beléjük sem igazán szerettünk. Ez a hegybor-kategóriás darab sem váltja meg a világot, elég jellegtelen cucc, feltűnő erények és feltűnő hibák nélkül. Marhára nem értem azokat, akik Jásdit valamiféle hatalmas májernek híresztelik olaszrizlingben...
Azt gondolom, hogy a hozzád hasonlókból kevesebb van a piacon. Ezért prognosztizálom a forgalom csökkenését. Valószínűleg a meglévő otthoni készleteket isszák meg először. A napi fogyasztás még megvan, de az egy korábbi piaci eseményhez kapcsolódik.
Az a kérdés, hogy mekkora része a belpiaci fogyasztásnak az, ami minőségileg nélkülözhetetlen a fogyasztóknak (nem az alkoholistákra gondolok elsősorban).
Nálam pl. elképzelhetetlen, hogy a főétkezéshez ne igyak 1-1,5 dl bort, és hát akkor is pont ennyit fogok inni, ha a nekem már tetsző fehérborok a 2-3000 forintos sávból átkerülnek a 3-4000 forintosba. Esetleg ritkábban bontunk majd 6-8(+) rugós (külföldi) fehérbort, amit úgy 3-4 hetente nyitunk most.
Nyilván lesz egy réteg, aminek a tagjai a korábbi árkategóriában keresgélnek továbbra is, tehát egy szinttel lejjebb adnak az igényeikből.
Mindenki emelni fog, attól függetlenül, hogy miként fogynak a borok. A költségek emelkednek. Természetesen egy szint után a forgalom, előbb mennyiségben, majd értékben is csökkenni fog. "miért adjak 4eFt-ot egy X termelő borára, ha az csak a belépő szint" - megfogalmazás sok ember fejében benne lesz.
Emlékszem olvastam valami ilyesmit. Nyilván jelen gazd. körülmények között nem fogynak, vagy nem fogy elég...? Gondlom sem ezt sem a Kopart nem a Lidlbe szánták eredetileg. BTW nem tudom mennyire láttátok, de az elmúlt 2-3(?) hétben elég masszívan árat emelt a BT gyakorlatilag szinte minden borra.
Ha már Kopar: jön valaki pénteken a 2019-es bemutatójára?
Ez nem rossz (borhibás vagy szétesett), hanem ízhiányos. Az okokról nyilván nálam sokkal nagyobb bortudósok tudnának beszámolni...
Szerintem 2000 forintot azért bőven megér, a hazai pinó-mezőny minőségét és árképzését látva, tehát én megvenném ennyiért, ha nem Maci pinóját venném napi fogyasztásra, 200 forinttal olcsóbban.