Keresés

Részletes keresés

stupeki Creative Commons License 2004.06.07 0 0 231
sziasztok,

a hiányos építészeti tudásommal úgy látom, hogy hamarosan fizetni kell. legalábbis már elkezdték az első emeletet is építeni.

Sziszóék Creative Commons License 2004.06.03 0 0 230
Halihó!

Három bankossal beszéltünk, mire egyikük kibökte, hogy valamilyen papírt még nem adott be feléjük a Csizy és Lukács, ezért el sem kezdték a hitelbírálatot. Majd talán e hónap végén...
No comment.

Előzmény: Paco155 (229)
Paco155 Creative Commons License 2004.06.03 0 0 229
Persze, hogy beírom.
Ha nem kap? Hmmm... Tudtommal a szerződésben nincs olyan, hogy csak akkor veszed meg a lakást, ha kapsz ettől a banktól hitelt. Szóval abban az esetben lehet rohangálni, hogy honnan teremti elő az ember a pénzt. :(
Előzmény: stupeki (228)


stupeki Creative Commons License 2004.06.03 0 0 228
ha felhívtad őket, megírod, hogy mit mondtak ?

tényleg mi van akkor, ha valaki nem kap, és ugye a 120 nap már lejárt, pénz befizetve, stb...

Előzmény: Paco155 (227)
Paco155 Creative Commons License 2004.06.02 0 0 227
Én nyugtalanabb lennék, ha csak nekem nem küldtek volna :) No mindegy, pénteken megpróbálom felhívni őket.
Előzmény: stupeki (226)
stupeki Creative Commons License 2004.05.24 0 0 226
sziasztok !

a bankról semmi hír ? kicsit aggasztó, hogy még senkinek nem küldtek semmit.

stupeki Creative Commons License 2004.05.19 0 0 225
sziasztok !

tök érdekes ez az építkezés,megmondom őszintén állatira nem tudom elképzelni hogy fog kinézni, az egyetlen támpont kívülről néhány fal. azt értem.

most tartanak a földszintnél, nagyon igyekeznek.

witwit Creative Commons License 2004.05.17 0 0 224
Sziasztok!

Kicsit utánanézem a dolgoknak és szerintem a Gazdasági Versenyhivatal felé, lehet tenni egy bejelentést. Lehet, hogy nekem már nem fogják a káromat megtéríteni, mert aláírtam egy szerződést. De, hogy másokat ne tévesszenek meg már megéri.

Egy részlet a GVH Internet oldaláról:

A bejelentés
A versenytörvény megsértése esetén bejelentést lehet tenni a hivatalhoz. Bejelentést tehet például egy fogyasztó, ha megtévesztették, és csak ezért vásárolt meg egy terméket.

Bejelentő lehet magánszemély, vállalkozás, érdekvédelmi szervezet is. A bejelentő személyes érdekeltsége feltétele a bejelentés befogadásának. A személyes érdekeltség azonban sokféle lehet, így például a bejelentő lehet a bejelenteni kívánt vállalkozás ügyfele vagy versenytársa, sőt akár potenciális ügyfele vagy versenytársa is.

Szerintem ez elégé ránk vonatkozik: megtévesztett fogyasztó. Vagy előnytelen piaci pozíció szerzése megtévesztő reklámmal.
További infok:
http://www.gvh.hu/index.php?id=89&l=h

Sziszóék Creative Commons License 2004.05.14 0 0 223
A köznyelvben - nevezzük szokványnak - valóban létezik bruttó és nettó alapterület. Az egyik a válaszfalakkal eggyüt (a lakáson belüliek)alkotott belső terület összességét jelenti, a másik a bejárható felületet (gyk.: ez a nettó). Szóval lehet, hogy a bruttó területet írják le, de az nem a szerződött területet fogja jelenteni.

Csak azt nem értem, hogy miért nem kapunk erre konkrét választ? Nekünk pl. eddig még senki nem adta meg írásban, hogy mennyi a használható alapterülete a lakásnak. A tetejében a falak közül van nem merőleges is, így kiszámítani sem egyszerű. A Csizynél az ügyfeles lány próbálta, de nem nagyon boldogult vele az ArchiCad-ben, vagy nem akarta a kedélyeket szítani.

Mi is kiszámoltuk a hasznos alapterület négyzetméterárát és egy belbudai négyzetméterárat kaptunk... cca. 358e

Előzmény: Paco155 (222)
Paco155 Creative Commons License 2004.05.14 0 0 222
/me már belenyugodott az alapterület stiklijébe, de ha a tulajdoni lapon nem a szerződésben szereplő méret szerepel majd akkor balhézni fogok..... Nagyot.
Ugyanis amikor el akarom majd adni a lakást, senkit sem érdekel majd, hogy mi van a szerződésemben, csak az, hogy mi van a tulajdoni lapon.

Amúgy ha fokozni akarjuk a forró hangulatot akkor feldobok elmélkedésre egy apróságot amire eddig szerintem nem figyeltetek fel.

A belső berendezés plusz költségét am nem fért az alapdíjba el kellett utalni egy számlaszámra és aláírtuk, hogy x forintot befizetünk a Kondorosi Bau Kft. javára.
Ezt be is fizette az emberfia és kapott egy számlát a Kondorosi Bau Kft-től, hogy az összeget befizette.

Egyetlen probléma van: Én nem kötöttem semmilyen szerződést a fenti kft-vel, hogy bármit is csinálna nekem a lakásomon, így nem vagyunk semmilyen jogviszonyban. Ez akkor lesz érdekes, ha valamilyen garanciális problémám adódik az átvétel után. Ugyanis a belső rész nagyobbik felét Csizy-éknek fizettem, a lakás árában. Ki vállalja a garanciát és milyen mértékben? Tehát minimum egy szerződésmásolatra lenne szükségem ami a Csizy és a Kondorosy Bau Kft között jött létre - természetesen ebből nem fogok kapni. Vagy elég lenne nekem egy felelősségátvállalási nyilatkozat is - ezt sem hinném, hogy adnak. No mindegy ez ügyben még futok egy két kört.

Sziszóék Creative Commons License 2004.05.13 0 0 221
Szia Ágihuszár!
Csak amolyan mendemonda szinten tudom az előzményeket, de a táblát magam is láttam.
Szóval a Riverside lakásait már 4 éve is 300ezer körül osztogatták, hirdetve, hogy dunai panorámásak. Valóban azok is voltak, de kiderült, hogy egy másik sokemeletes lakóház építését is tervezik, pont szemben az előbb említettel. Amikor ez kiderült, már egy csomóan vettek lakást és persze az adásvételiben nem volt benne, hogy garantálják a dunai panorámát.

Summa summarum, a lakók kínjukban-keservükben kiállítottak az út másik felére, igen jól látható helyre egy bazi nagy táblát, rajta felirattal, aminek a lényege az volt, hogy ne vegyetek lakást mert nem dunai panorámás lesz, vagy jól megszívtátok, mert ha már vettetek itt egy lakást, és azt hittétek, hogy milyen jó kilátással, akkor pár év múlva igencsak csodálkozni fogtok...

A végét nem tudom, de ha valaki ismeri, hogy lett-e vmi eredménye a dolognak vagy sem, az írjon.

Hát ennyi röviden. Aranyosak vagytok, hogy nyugtatgattok, de szerintem pont ez az, amire a Csizyék alapoztak, hogy a végén senki sem megy reklamálni.

Egyébként pont tegnap jött meg a következő adagról a befizetéses papír.

Csak azt nem tudom, hogoy a bank mikor száll be, mert ebből egy részt már ő fizetne..

Az is vicces, hogy dec. 17 óta nem tudták elbírálni... Lehet, hogy nincs is nálunk? Vagy elvesztették? Nekünk benne van a szerződésben, hogy visszakapjuk a pénzünket, ha a bank nem ad hitelt. Eddig rettegtem ettől, most már nagyon szeretném.

Amúgy üdvözlet az újonnan csatlakozóknak, ha mást nem, legalább ennyit megért... :-)


Előzmény: agihuszar (220)
agihuszar Creative Commons License 2004.05.13 0 0 220
Sziszóék!

Mit csináltak a Riverside-osok? Most már érdekelne! :)

Előzmény: Sziszóék (218)
Mrs_Cyberbob Creative Commons License 2004.05.13 0 0 219
Sziasztok!
Én Cyberbob oldalbordája vagyok:)
Szóval ez a lakásméret téma engem is felkavart,
nekünk sem szóltak egy szót sem, sem az első találkozáskor, sem a szerződéskötéskor, csak a műszaki rajzból láttuk a tényleges méreteket, amit viszont előre kértünk, de csak az aláírás után nyomták a kezünkbe. A lényeg, hogy nem valami etikus a hozzáállásuk, bár mit is várhatunk, a suliban sem a fontos tantárgyak között szerepelt az üzleti etika...
Jogilag valószínűleg tényleg nincs mit tenni, jól bebiztosították magukat.
Ennek ellenére próbálunk felülemelkedni a dolgon, és örülni annak, hogy lesz saját lakásunk, végülis mi ezen a környéken szerettünk volna mindenképpen lakást venni, és ilyen nappali +2szobásat csak itt találtunk. A mai napig. Merthogy elkezdték árulni a Tölgyes lakóparkban a következő ütem lakásait. Ott tényleg 65nm, amit annak árulnak. Mostmár késő bánat.
Szerintem viszont ebbe bele kell nyugodni, nem még több pénzt beleölni a semmibe, ráadásul az ember idegei is rámennek. Szóval kedves Sziszóék, szerintem jobb, ha a lakásba ölitek a pénzt. Persze valami médiának lehet írni (én ezen gondolkodok), talán érdekli őket a téma és foglalkoznak vele, de ez legalább pénzbe nem kerül.
Előzmény: Sziszóék (218)
Sziszóék Creative Commons License 2004.05.12 0 0 218
Mi nem hagyjuk annyiban, az tuti, a végsőkig elmegyünk! Elegem van abból, hogy hülyének néznek!
Egyébként nézzétek meg a www.kondorosi.hu-t, mert ott igenis négyzetméterre árulják a lakásokat, szóval a közhírré tett adat egyáltalán nem egyezik a valósággal.
Ha valaki olvasta a Magyar Hirlap lakás.hu mellékletét, ott is megemlítik a kondorosit 250-330e Ft négyzetméterárral, ami aztán megint egy nagy hazugság!
Ha nem oldódik meg a problémánk, egyetlen dolgot akkor is tudok garantálni a Csizyéknek: aki a környékére megy a háznak, vagy eszébe jut, hogy vegyen ott lakást, az tudni fogja az igazságot.
Nem érdekel mennyi pénzünkbe fog kerülni, komolyan elszállt az agyam: ha kell fizetett hírdetést adok fel a legnagyobb napilapokban, vagy azt csinálom, amit a Riverside-osok, kirakok egy bazi nagy táblát vagy veszek egy óriásplakát felületet és gyönyörködhetnek a tényekben.
Előzmény: Nőgyógyász (217)
Nőgyógyász Creative Commons License 2004.05.12 0 0 217
Volt anno egy cikk a Népszabadságban erről, sajna nem találom nyomát a netes archívumban. Kb. az volt a végkövetkeztetése, hogy tisztességes cég ilyet nem csinál, meg egy jó ügyvéd bele tudna kötni, de igazából a piac kényszeríti majd ki ennek a faltengelyes számítási módnak az eltűnését.
Előzmény: stupeki (216)
stupeki Creative Commons License 2004.05.12 0 0 216
sziasztok ! Üdv az új sorstársnak.

lényeg az, hogy akik itt levelezünk, egyikünk sem tudott róla. ez mindent elmond a dologról.

az az új információm, hogy állítólag az a nm lesz a tulajdoni lapon, ami a szerződésben van.

kíváncsi vagyok, hogy kinek kell ahhoz lakást vennie, hogy ebből országos botrány legyen. mert előbb-utóbb lesz, az tuti.

agihuszar Creative Commons License 2004.05.12 0 0 215
Igazatok van!
DE

Az aláírt szerződésben egyértelműen ott van az aláírás amivel ők már védve vannak mert Te(Ti) áláírtátok a feltételeket. Az ő feltételeiket...

Az a szomorú, hogy ezt meg lehet tenni :(

Személy szerint én is sok pirulát nyeltem :(

Előzmény: witwit (214)
witwit Creative Commons License 2004.05.12 0 0 214
Sziasztok!

Nagyon jó ez a fórum sok hasznos információt lehet meríteni belőle.
A fórum olvasása után kezdtem én is átszámolni a tényleges területeket. Hát majdnem hátast dobtam. Nekünk nem szóltak, hogy a faltengelytől kell számolni a négyzetmétereket. Ugyan az előszerződésben benne van, de annyi mindennel foglalkozik az ember, hogy szinte átsiklik a tényen, mert ügybár egy műszaki rajz magáért beszélne. Mivel a szerződést aláírtuk szerintem nem sok mindent tehetünk. De a Gazdasági Versenyhivatal felé azért lehetne egy bejelentést tenni. Gondolom más építtetőkkel szemben sem etikus és sérti a versenytörvényt, ha alacsonyabb „ál” négyzetméterárakkal hirdetnek egy lakást. Sajnos nem véletlen, hogy mi is bedőltünk a dolognak, mert szerintem pont erre élezték ki a reklámjukat is. Azon felül mindent elkövetek, hogy ne is tűnjön fel az "átverés", mert az összes reklámanyagból ez nem derül ki. Mi még a mai napig nem látunk egy normál, méretezet alaprajzott.
Szerintem egy kis összefogással eredményt lehetne elérni.

Most pedig a tények:
Lakások közvetlenül a beruházottól 250 eFt/nm áron, hát ez csak faltengelytől számított négyzetméterrel jön ki, de ezt nem tüntetik fel.
A szolgáltatott információk ár és négyzetméter. Mi ebből számoltunk egy négyzetméterárat és ez alapján döntöttünk a vásárlásról. Meg a rajz alapján, amit ha bárkinek megmutatom egyértelműen azt mondja, hogy ezek nettó négyzetméterek.
Akkor adnak egy több oldalas előszerződést, ahol egy mondatban az egész eddig kapott információt felülbírálják. Ilyenkor már szinte mindenki eldöntötte, hogy megveszi a lakást és észre sem veszi ezt az egy mondatott vagy mivel nem számol utána el is siklik felette. Mi az a kis fal. De nálunk 49,6 nm-es lakásnál vagy 6 nm, így kb. 1.500.000 Ft-ért nem kaptunk semmit. Ezek után biztos, hogy máshol vettem volna lakást.

Üdv Wit.

Sziszóék Creative Commons License 2004.05.10 0 0 213
A lényeget írtad! VIRÍT! Nekünk pedig senki nem szólt az ég adta egy világon. Innen tudtam meg! Még az ingatlanközvetítő és meglepetéssel konstatálta pénteken...
Előzmény: Nőgyógyász (212)
Nőgyógyász Creative Commons License 2004.05.10 0 0 212
Ha megnézed a www.marinapart.hu oldalt, minden alaprajz alján ott virít, hogy "a helyiségek méretei a faltengelytől számítandóak". Szóval nem egyedi eset a tiétek.
Előzmény: stupeki (209)
stupeki Creative Commons License 2004.05.10 0 0 211
sziasztok!

azt hiszem akkor járok a legjobban, ha én is lenyelem a keserű pirulát, tegnap rájöttem, hogy elegem van az egészből és úgyis csak saját magam idegesítem vele, őket marhára nem érdekli.

legalább remélem, hogy a lakás normálisan lesz megcsinálva és elájulok tőle ha meglátom (feledve azt, hogy dupla annyiért majdnem egy ugyanakkora lakásba költözünk, mint ahol eddig laktunk)

Előzmény: zotyok (210)
zotyok Creative Commons License 2004.05.09 0 0 210
HI!

Sajna az is benne van a szerződésben, hogy a lakás ára nem négyzetméter-árból lett kiszámolva, hanem fixen annyi, amennyi a szerződésben van. Tehát nem mondhatod azt, hogy ha a Te lakásod mondjuk 270ezer Ft/négyzetméter árra jött ki netto, és most buksz 8 négyzetmétert, akkor kerüljön annyival kevesebbe. :(

Félek, hogy csak rossz kedved lesz ettől az egésztől, és nem jutunk semmire. Mi már régen lenyeltük a keserű pirulát, hozza lehet/kell szokni. Persze mondhatjátok, hogy egy jogállamban nem szabad fület-farkat behúzni, hanem képviselni kell a saját érdekeinket, csakhát a jogállam azokkal van, akiknek ügyesebbek a jogászai. :(

Z

Előzmény: stupeki (209)
stupeki Creative Commons License 2004.05.07 0 0 209
akkor te más helyzetben vagy, mert nekünk senki nem szólt, csak amikor a méretezett alaprajzot megkaptuk, akkor derült ki ez az egész. az igazságoz hozzátartozik, hogy amikor ott voltunk szerződést kötni, akkor én kértem egy ilyen alaprajzot és motyogás volt rá a válasz, hogy ha kell, akkor persze, majd szólok a műszaki osztálynak, de nem tudja még stb. azt hiszem akkor szólhatott volna, hogy ezek brutto nm-k, ha netalántán addig "nem jutott volna eszébe".

Szóval a lényeg az, hogy hülyének néztek, mert nem veszek mindennap új lakást és eszembe sem jutott ilyen hülyeség, hogy feltatálták az új területszámítást.

én leginkább arra lennék kíváncsi, hogy ez törvényben, hogy van lefektetve.

szerintem a tulajdoni lapban annak a nm-nek kell benne lenni, ami a szerződésben van. ugyanis, ha nem így van, akkor a két nm közötti árat mire fizettük ?

Előzmény: zotyok (207)
Paco155 Creative Commons License 2004.05.07 0 0 208
Ma megkérdeztem mert sajnos szükségem lesz az adatra.
A telefonos hölgy szerint a lakások belmagassága 2 méter 70 centiméter lesz.
zotyok Creative Commons License 2004.05.07 0 0 207
Sziasztok!

Termeszetesen mi sem orultunk annak, hogy ez a furcsa szamitas a mervado. De azt nem mondhatom, hogy nem voltak korrektek. Legalabbis a szerzodes alairasakor kifejtettek, hogy mit is jelent ez. Ott volt a lehetoseg, hogy akkor azt mondjuk, hogy igy nem palya. Persze, addigra mar szinte minden le volt vajazva, es eszembe nem jutott, hogy az egesz herce-hurcat elorol kezdjem valahol mashol e miatt. Ha valakinek van jogasz ismerose, en is kivancsi lennek a velemenyere a temaban.

Udv,
Z

Előzmény: Sziszóék (205)
stupeki Creative Commons License 2004.05.07 0 0 206
az az igazság, hogy a férjemmel nálunk is mindennapos ez a téma, gondolhatjátok mennyit idegeskedünk rajta. teljesen egyetértek, igazából tényleg kellene valaki aki ért ehhez.

vagy esetleg lehetne a földhivataltól állásfoglalást kérni ?

vagy írjunk közösen a csízyéknek levelet ?

nem tudom a többiek mit szólnak hozzá, beszéljük meg !

Előzmény: Sziszóék (205)
Sziszóék Creative Commons License 2004.05.06 0 0 205
Sziasztok!

Bocsi, de elcsattant az agyam, lassan felhúztam magam Cyberbob hozzászólásán...

Arra gondoltam, hogy igazából a média segíthet csak. Nem hagy nyugodni a probléma, mert minket így 2 millával vertek át!
A szerződésben ez ugyan benne van, de ez egy műszaki kritérium és furcsa, hogy mindannyian "bedöltünk".
Tudom, hogy a mi lakásunk ettől nem lesz nagyobb, de szeretném, ha nem vennének teljesen palira.

A tuljadoni lapon nincs olyan, hogy bruttó meg nettó. Csak nettó létezik, normál esetben mindenki erről beszél, ezért vettük be mi is ezt a maszlagot!

A szerződést pedig olvassátok el még néhányszor alaposan, benne van, hogy a tuljadoni lapra a nettó nm kerül. (Miután megkérdeztem, mi is átolvastuk.)

Szerintem kellene egy közös jogi képviselő, mert hivatkozhatsz arra, hogy a szerződés megtévesztő volt, ugyanis, ha sorra mindenki bedőlt ennek, akkor igenis az volt.

Nem tudom másnak nevezni csak stiklinek, csalásnak.

Legalább próbáljunk meg valamit tenni!!!!! Nem sok esélyünk van, de legalább próbáljuk meg.

Pl. meg lehet-e egyáltalán így határozni egy lakás területét egy adásvételi szerződésben? Mi van, ha a falak nem 30 hanem 60 cm-esek? Akkor már csak 50nm-en élünk majd?

Biztosan van ismerősötök, aki tud valamit hozzászólni a témához, ne legyünk már mamlaszok!

Előzmény: Cyberbob (200)
stupeki Creative Commons License 2004.05.06 0 0 204
igazából arra gondoltam, hogy talán ők is emelet szerint veszik elő a kérelmeket és akkor megint te győzöl. de az is lehet, hogy aszerint csinálják a sorrendet, hogy ki fizet hamarabb már a bankkal.
Előzmény: Paco155 (203)
Paco155 Creative Commons License 2004.05.06 0 0 203
Utoljára akkor beszéltem velük amikor beadtam a hiányzó lapokat. Ha valami másra még szükségük lesz úgyis megkeresnek. :)
Előzmény: stupeki (202)
stupeki Creative Commons License 2004.05.06 0 0 202
nekünk azt mondták az egyeztetésnél, hogy az fog rákerülni a tuljadoni lapra, hogy pl.brutto 50 nm.

a konyhánál nálam másképp volt, mert amivel túlléptük a keretet, azt kp. ki kellett fizetnem az irodában akkor, amikor mentünk a második egyeztetésre. megrendeltük az ott lévő tűzhelyet, arra 10 %-ot kellett átutalni, a többit átadáskor.

paco a bankról semmi hír ?

Előzmény: Cyberbob (200)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!