most már én sem állom meg szó nélkül...nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát!
Egy hozzászólásra sem méltatam volna egy agyament próbálkozását saját maga népszerűsítésére, ha nem számomra kedves embereket bánt meg, vagy tol maga előtt és hoz kellemetlen helyzetbe.
Attól meg egyenesen felfordul a gyomrom, hogy olyanok ítélkeznek, beszélnek a magas lóról, akiknek halvány lila gőzük sincs az egészől.
Aki valamennyire is benne van az agaras vérkeringésben, ne adj' Isten még afgánja is van, nagyon is jól tudja, miről van itt szó, hogy Zardinnak, Békabékának, Gesztinek, Szilmarilnak, Elsaomának, Haribonak (remélem felsoroltam mindenkit) igaza van .
Ha a nevek (Kanitkabir, Dendera, Hugi-bugi, hogy másokról ne is beszéljek) nem egy és ugyanazt a személyt takarják, akkor honnan a fenéből tudnának olyan dolgokról, amit leírtak.
Sajnos elég szűk az afgános kör kishazánkban, hamar utol lehet érni a sánta rókát...
Se időm, se energiám egyenként citálni példákat az állításunk alátámasztására, de szívesen állok rendelkezésre igény esetén.
Kíváncsi leszek a nagy tömeg közepén álló lányra, bár gyanítom az afgános/agaras ringnél nem ő lesz a tömeg közepén.
Első kiállításra megyünk a kutyámmal (border collie) februárban és abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy megállásnál, hogy taníthatnám meg neki, hogy húzza ki magát. Most 11 hónapos, tehát fiatal osztályban indul, ahol talán nem olyan nagy baj még ha nem tökéletes, de kiváncsi lennék a trükkökre, hogy hogyan lehetne ezt megtanítani neki.
Szia Spilo!
Te még nem ismersz és még én sem igazán, de a hozzászólásod nagyon olyan volt, mintha azt én modtam volna. Örülök, hogy te ilyen érthetően , frappánsan megfogalmaztad ,amit én ilyen jól nem biztos, hogy tudtam volna! Sajnos a meglátásaidat én is tapasztaltam, ( mert ugye a gondolkodásmód..!) és szeretném, (persze nem egyedü)l a kutyások szemléletét megváltoztatni, mert úgy hiszem, hogy a kutyák jók, de törekszünk arra, hogy még jobbak legyenek! Ugye? Ezért van a verseny és ez jó, mert motivál minket, hogy tenyésszünk még jobb egyedeket. A világon mindenhol ismernek, mert bizonyítunk és fogunk is, hogy nekünk, magyar tenyésztőknek, sikerülni fog bejutnunk a legjobbak közé!!!
2006-ban Magyarországon lesz megrendezve a közép-kelet-európai kutyakiállítás,erre kell most szerintem koncentrálni, hogy nekünk vannak a legjobb és a legszebb kutyáink! Ez motiváljon mindenkit, itt megmutathatjuk magunkat!Ha jók vagyunk itt, akkor 2008-ban lehetünk az európaikiállításnak a házigazdái!!! Ezt a Dr. Gémesi György úr mondta el a "A KUTYA " újságnak.
Kedves Szelbab, most aztán sikerült rátapintanod a lényegre! Egy csapat ember egyik reggel felkelt, és mivel jobb dolguk nincs az életben, egyszer csak elhatározták, hogy csak úgy szórakozásból, és merő rosszindulatból egyszerre elkezdenek utálni valakit. Bravo. Ha Neked az egészből ennyi jött le... szomorú.
Wandy: mi is jobban szeretjük személyesen megbeszélni a problémákat, és nem kiteregetni. Ugye megérted, hogy ezt a felületet nem mi választottuk, mi mindössze annyit tettünk, hogy amikor kiderült itt ez az egész, másokat lejárató kis kampány, nem hagytuk szó nélkül. Bocsánat érte...
Wendy5! Teljesen igazad van! Ezért bocsánatot kérek mindazoktól, Spillotól külön is, akiknek rosszul esett a hozzászólásom!! Nem állt szándékomban senkit sem megsérteni! Mea culpa!
Ne haragudj, hogy így neked szegezem a kérdést, de Te most ennyire naív vagy? Vagy úgy döntöttél, végsőkig küzdesz és kitartasz Kanitkabír mellett...
Tudod, ha veled történt volna meg mindez, hogy Téged szidnak a fórumon, rólad állítanak valótlanságokat és mindezt ráadásul egy olyan valaki, aki más személye mögé bújik, biztos Téged is felháborítana.
Az a bizonyos verseny agfán tenyésztő jó barátom és annyira felháborodtam ezen az egészen, hogy igenis szóvá tettem, és ezek szerint nem csak én.
Úgy gondolod, hogy erről más még nem tud? Bizony rendesen körbejárt már a hír (mindenfelé, felfelé is...és ezt értsd úgy, ahogy akarod...) és bizony senki nem Kanitkabírt sajnálja és védelmezi... sőt....
Ez egy olyan visszataszító és szánalmas húzás volt, hogy igenis reagálni kell rá és tudatni, ilyen is van. Nem szabad elmenni mellette, mert talán a következő Te lehetsz....
Ó, és még mennyi mindent nem tudsz, ami a háttérben folyik! Mesélhetne erről sok-sok emberke, akik az utóbbi napokban szintúgy döbbenten konstatálták az eseményeket, majd a következményeket.
És még valami. Ha Te barátodnak tartod kanitkabírt és kiállsz mellette, akkor gondolom megérted, hogy minket mennyire felháborított ugyanez, mármint hogy valaki a MI barátunkat bántotta és ez természetes, hogy mi is kiállunk mellette és megvédjük.
Wandy: Nem hiszem, hogy ezzel bárkit is elriasztanánk a kiállításoktól, de igenis mindenkinek joga van tudni, hogy mi folyt itt az elmúlt 2 hétben. Micsoda lejáratási hadjárat egy olyan személy ellen, aki az égvilágon semmit nem vétett Kanitkabír ellen, maximum annyi a bűne, hogy ő el tudta adni a kiskutyáit és coursingeken a versenyafgánjai nyertek. Nem hiszem, hogy ez olyan nagy bűn lenne, ugye?
Sziasztok!
Bocs, hogy beleszólok,de ahogy elnézem ezt a beszélgetést, nagyon rossz mederbe folyik! Miért bántjátok egymást? A kutyázás nem erről szól!!!!
Én is járok kiállításokra, de ilyen hangulatot, még nem tapasztaltam! /hála istennek!/
Aki véletlenül erre a topicra keveredik, vajon mit fog leszűrni? Elmegy a kedve az egésztől! Próbáljátok ezt úgy intézni, hogy aki most szeretne kiállításokra menni a kutyájával, az örömmel tegye, hisz ez mindenkinek hobbi,vagy nem!
A mi csapatunkban is vannak nézeteltérések, de nem teregetjük ki!! Megbeszéljük személyesen egymás között!
Köszönöm a kutyások nevében!Ne rontsuk az imázst!
Kedves Zardin, Geszti=Geszti01! Amit itt TI ("a légből kapott vádakkal dobálózók) az utóbbi oldalakon eljátszottatok, azt nemes egyszerűséggel vihar a biliben-nek nevezhetném. Javaslom nyissatok topicot "Útáljuk együtt Kanitkabirt!" címmel. Esetleg variálhatjátok a címben Hugi-bugi-val + Denderával, semmi gond, ha ezzel megsértetek legalább 2 "személyt". Ui.: én szombatra neveztem a kutyámat, ott leszek, de valahogy nem szeretném, ha odajönnétek hozzám!!!
Egyetértünk. Valóban mindannnyian ismerjük egymást IRL, és MI ("a légből kapott vádakkal dobálózók") egész biztosan ott leszünk a CACIB-on, természetesen mindannyian nyíltan vállalva magunkat. Csak azt sajnálom, hogy legalább 2 "személynek" egész biztosan pont ez az időpont nem lesz alkalmas a talira, így ők nem fognak tudni eljönni. Milyen kár.
más hírnevének árnyékát használja a sajátja öregbítésére.
Pontosan ez az, ami mindenkit bánt, a "más hírneve". Mindenki úgy égeti saját magát, ahogy akarja, amíg másnak ezzel nem árt.
Biztos, hogy felteszünk képeket a kicsikről,márcsak azért is, mert minden kölyök aranyos ebben a korban! Már most, ha átmész a Leonbergit kedvelők topicjára, akkor már láthatsz képeket a kis családról. Nagyon helyesek!!!Amúgy 2011 az irányítószámunk.
De kiállításokat nem fogja abbahagyni emiatt... Mondjuk én sosem tudnám elérni, hogy ennyire és ennyien utáljanak, de még ha senki sem tudna elviselni kiállításokon, akkor is járnom kell, mert ez az életem:)) És ezzel ő is így van. Túl sok munkája van benne, hogy abbahagyja.
Csillagocska szuperül van, sokat rohan a kertben és még többet alszik a kanapén a lakásban:))
De büszkék lehettek rá, mert nagyon gyönyörű! A fél falu el van tőle ájulva, mikor sétál az utcán. Van, hogy vadidegenek messziről integetnek, hogy "Szép a kutyád!":))