Keresés

Részletes keresés

Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 2000.05.19 0 0 209
Manócz : van ennek valami irodalma, esetleg meglesni valahol ?

Tilia : várjuk meg a többi versenyzőt is, mit szólnak hozzá.

amper : egyszerre függőleges síp és vízszintes comb az tényleg horror. Ez fizikailag lehetetlennek tűnik így elsőre...

amper Creative Commons License 2000.05.19 0 0 208
sziasztok!
Vegigolvastam a forumot...en 10 evet nyomtam imadkozo saskat a lentebb emlitett het csillagot es a biang stilust.Ez egy kulso eros stilus a maga megfelelo fizikai felkeszitesevel..tai chit /legzogyakorlatokat csak izomfejlesztesre hasznaltunk nagyon sok legzogyakorlat volt ra de
csak es kizarolag erofejlesztes /relaxalas celjara ..a lovagloallasrol..a jo lovagloallas ismervei:a sipcsontok fuggolegesek combok vizszintesek,a lovagloizom laza. a hat egyenes es fuggoleges!!!!!tiszta horror az egesz kezdo szinten de kesobb ha rajossz a technikara az elso fel ora utan kezdesz el remegni..es utanna csak hideget erzel.. szoval jo dolog csak utanna sokat kell lazitani /rugni lazan.. elnezes az offtopic temaert.. joejt :amper
Tilia Creative Commons License 2000.05.18 0 0 207
Sehonnai Bitang Ember!

O.K. Az sem rossz hely, de onnan viszont haza kell jönni átöltözni... Megfontolandó! :-))

Ha nem napkeltére gondolsz, (de tudom, hogy arra gondolsz!), akkor nekem jó ---- lesz. június 6.-a után....

Manócz Creative Commons License 2000.05.18 0 0 206
Tilia

Shen Tao néhány szóban: belső, kemény stílusú kung fu irányzat, mongol eredetű. Chi-vel és Shennel (szellemi energia) dolgozik. A küzdőtávolság kicsi, a rúgások alacsonyak, vagy középmagasak. Talán egy kicsit a wutangra hasonlít (egy wutangos szerint), talán egy kicsit a Xing I-re is. Alapfegyverei a csien (egyenes kard), a tao-kard, és a bot. Összesen 16 féle fegyver közül lehet választani (MO-n nincs mindegyiknek mestere), de a 3 alapot mindenkinek ismerni kell. Belső dolgok: speciálisan shen tao-s chi-kung és meditációs gyakorlatok, és egy (legalábbis egyről tudok) energiagyűjtő formagyakorlat (ha valaki jól csinálja, még a villanykörték is elpukkanhatnak, évente max 4-5-ször szabad használni). Ismeretanyag: fegyveres és pusztakezes harc, gyógyítás (csak magunkon akupunktúra, gyógynövények) masszázs.
HIrtelen ennyi jut eszembe, részletezve oldalakat írhatnék, de sok mindenről még említés szinten sem tudok, csak 3 éve kezdtem, még a fizikai alapokon sem vagyok igazán túl.

Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 2000.05.18 0 0 205
Hihi !

Én az Aranyvirágból jártam eddig - mikor jártam...
A park a Park mozi parkja is lehet, de az forgalmas és túl művi, Az út túloldalán lévő terület lenne az igazi, ahol jó kis füves tisztás van a fákon túl, messzebb játszótér is van. Gyakorlatilag a Dési Huber másik vége a park és a sportpálya mellett torkollik a Távíró utcába.

Előzmény: Bandi-T (204)
Bandi-T Creative Commons License 2000.05.18 0 0 204
Most látom csak...

Sehonnai Bitang Ember,

hol van ez a park és sportpálya pontosan? Én a Dési Huber 16-ból jönnék, de mindig az Ecseri úti megálló felé járok, úgyhogy a másik irány Pöttyös utca) földrajzáról fogalmam sincs.

Előzmény: Sehonnai Bitang Ember (202)
Bandi-T Creative Commons License 2000.05.18 0 0 203
Cibet,

Hmm, fogalmazzunk úgy, specializálódom. :)

De errefelé csak az időpontok/helyek miatt jártam, valószínűleg nem leszek rendszeresen, hacsak el nem kezdek én is 'gömbölyíteni'. :)

Az ősszel gondolom szeptember elejét jelent, ugye? Ok, akkor visszatérek a dologra akkortájt. Köszönöm az infót.

Sziasztok,
Bandi-T

Előzmény: Cibet (199)
Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 2000.05.18 0 0 202
Addig is amíg szokjátok a gondolatot, hogy bemutatózunk végre egymásnak, hányjátok-vessétek meg a helyszínt amit javasolok :
A Pöttyös utcai - kék metró - metróállomástól 5 percre van egy sportpálya, mellette egy park, mindkettő alkalmas lehet. (Tilia, Erzsébetről fél órán belül elérhető, tesztelve ! :-) )
Azt hizem ez a Csepeli versenyzőknek is kedvező, van egy busz onnan, ami nem túl messze áll meg ettől a helytől.
Szúnyogokat nem tudom kordában tartani én sem, de a parkban nincsenek olyantájt emberek (leszámítva azt a néhány szatírt :-)) ).
No ?
Tilia Creative Commons License 2000.05.18 0 0 201
Manócz!

Mi a Shen Tao?? Írj róla egy kicsit, lécci!

(Én nem a harcművészetek ismerete miatt kezdtem Tai Chizni, hanem mert kifejezetten ezt akartam megtanulni. Azon kívül, hogy van a kung-fu, meg a karate szinte semmit nem tudok róla (jaaaa, eccer, gyerekkoromban összehaverkodtam a késöbbi kickbox világbajnokkal - de ki tudhatta akkor?!). Igazából az is érdekelne, hogy mi a fene az a Wing Shui vagy mi...

Mindenki!

Mostanában nincs időm. Május 31-én vége a mérlegidőszaknak, utána egy kicsit jobban ráérek... (remélem). Egy koraesti időpont nekem sokkal jobban megfelelne, mint a hajnali, az igazi azonban egy 9 vagy inkább 10 órai kezdés lenne....

Köszi-köszi! :-))))

Til

Előzmény: Manócz (197)
Tilia Creative Commons License 2000.05.18 0 0 200
Sziasztok fiúk! :-)

Benne vagyok!!!!

Előzmény: Sehonnai Bitang Ember (198)
Cibet Creative Commons License 2000.05.18 0 0 199
Bandi-T, Manócz
Mi az? Unalmas lett a Harcmuveszetek topik? :) Én is eljöttem már onnan régen, és mostanában már nem is nagyon olvasom. Állandóan valami övvizsgák, meg elnevezések körül forog a szó.

Nálunk most már csak ősszel indulnak új tanfolyamok. (Bár nemrég magyarázkodtam arról, hogy nem szerencsés ez az elnevezés. Szóval indul új 6 vagy 3 hónapos kurzus, ahol meg lehet tanulni az alapokat, és azután az ember elkezdhet járni az igazi edzésekre.)

A találkozó jó lenne, csakhát mivel tai chi-t gyakorlunk ezért egy olyan hely kellene, ahol mutatni is tudunk egymásnak valamit. Ezért volt jó a hajnali Margitsziget. Nem tudom este hol lehetne hasonló helyet találni, ahol nincs sok szúnyog és ember.

Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 2000.05.17 0 0 198
Ne habozzunk, elő egy időpont-ötlettel ! Akkor Tilia sem ódzkodhat ! :-)
Előzmény: dzsodzso (195)
Manócz Creative Commons License 2000.05.17 0 0 197
HITMAN
Most találkoztam először evvel a topikkal, nem olvastam még végig, úgyhogy bocs, ha már valaki válaszolt. Havasi Andráshoz járok Shen Tao-ra, ha még érdekel a holléte, jelentkezz.
Pirx Creative Commons License 2000.05.17 0 0 196
Akkor megint kezdôdhet egy idôegyeztetés és igérgetô-elnézésért esdeklô ciklus. Nem mintha baj lenne, sôt, a remény élteti az embert, hátha megismeri végre a többieket... :)))))))))
Előzmény: dzsodzso (195)
dzsodzso Creative Commons License 2000.05.17 0 0 195
Csak a szám jár mindíg, de nem akarunk csinálni egy esti tajcsi klubbot?
Bandi-T Creative Commons License 2000.05.16 0 0 194
Sziasztok,

Jól végigolvastalak titeket. :) Kellemes élmény volt. :)

Cibet, egy barátom barátnője gondolkodik, hogy valahol elkezdene Tai Chi-zni. Nálatok mikor indul legközelebb csoport, akihez kapcsolódni érdemes?

Avagy többiek, tud esetleg valaki nemhajnali, lehetőleg délutáni időpontot, ahol egészségmegőrző/javító jelleggel lehet gyakorolni? Írjatok (akár emilt is).

Előre is köszönöm.
Bandi-T

ABSENT Creative Commons License 2000.05.11 0 0 193
Cibet, Figyelj:
köszi a tanácsokat, bocs, hogy eddig nem válaszoltam. szóval akkor megpróbálok tanácsotok szerint eljárni. (a másik baj, hogy most kezdtem el robogózni - na ez a másik dolog, ami nem használ a térdemnek :)
sziasztok
abs.
Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 2000.05.11 0 0 192
Én ott voltam fél hétig, igazán nem volt kedvem gyakorolni, mostanában máshol járok...

A fű lenyírva, nem lesz harmatos az ember térdig.
Viszont szúnyog és egyéb meghatározhatatlan funkciójú rovarok vannak tömegével. Ez az egy ami zavar engem.

Előzmény: cyd (191)
cyd Creative Commons License 2000.05.10 0 0 191
Már nem ígérek semmit! :(
Megpróbálok keddenként és csütörtökönként kimenni, ha nem jön közbe semmi.
Vagy ott leszek, vagy nem, de az biztos :)
Előzmény: Sehonnai Bitang Ember (189)
Figyelj Creative Commons License 2000.05.09 0 0 190
Kedves Cibet
Köszönöm válaszod, értem én, csak furcsa ez igy nekem. Lényeg, hogy működik, és hogy sok emberhez el tudjátok juttatni a tai chit. Én először egy külföldi mestertől tanultam Tai chi - Chi kungot, azután a Yang stilusra találtam rá, mint sokan mások, de annyi iskola van egy stiluson belül is, hogy két Yang stilusú 108-as forma is sokban különbözik, azt tapasztaltam. Mi is foglalkozunk a taoizmussal, kard formával és harci alkalmazásokkal is, bár engem inkább az energetikai és a szellemi út része érdekel.

Mindenkinek,
akinek fáj a térde: nekem két évig fájt, mikor elkezdtem, egész meglepő volt, mikor aztán abbahagyta, mert megerősödött. Tudom javasolni, hogy ne adjátok fel! Szerintem nem jó, ha kihagyjátok a nehezebb gyakorlatokat, Cibet véleményét osztom ez ügyben: fontos, hogy a térd a lábujjak fölött legyen, mert ha befelé hajlik, még jobban fog fájni idővel. És a legfontosabb, hogy csináljátok!
Szivesen olvasnék arról, hogy a tai chi tanitásait fel tudjátok-e használni a hétköznapi problémák megoldására, egyáltalán, hogy érdekel-e Benneteket az ilyesmi...

Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 2000.05.07 0 0 189
Részemről rendben, ott leszek.
Előzmény: cyd (184)
Cibet Creative Commons License 2000.05.07 0 0 188
Te hol tanulsz, es milyen stilust?
Előzmény: Figyelj (185)
Cibet Creative Commons License 2000.05.07 0 0 187
Tehat a tanfolyam celja...
A mi oktatasi rendszerunkben a tanulas egy dolog korul forog: ez a 108 lepeses formagyakorlat. Ennek a megtanulasa eleg hosszu folyamat, es egy csoportnak erdemes egyszerre elkezdenie es egyutt haladnia. Az ilyen tanulo csoportokat hivjak tanfolyamnak a magyar nyelvben. Ezenkivul, a Tarsasagunk egyik fo celkituzese, a Taoista Taichi elerhetove tetele mindenki szamara. Ha keves az oktato, akkor az ilyen tanfolyam jellegu csoporton keresztul tudja leghatekonyabban atadni az alapismereteket.
A masik fo ok, hogy mai rohano vilagunkban az emberek nem szeretnek olyan dolgokkal foglalkozni, aminek nem latjak a veget, vagy a kozeli eredmenyet. Nekik kenyelmes eljaras, hogy befizetik a 6 honapos tanfolyamot elore, majd vegigjarjak. Ha ezutan azt mondjak, hogy koszonom nekem ennyi eleg, most mar tudok tajcsizni, akkor menjenek isten hirevel, koszonjuk, hogy szelesithettuk a latokoruket. Az esetek 70%-aban ez tortenik, vagy mar korabban abbahagyjak. A maradek 30% elott felsejlik, hogy mennyi tanulnivalo van meg hatra, es elkezdenek jarni a halado edzesekre, amelyekben mar a hagyomanyos harcmuveszeti iskolak modszerevel oktatnak. De van mar egy nagy kulonbseg: akik halado edzesre jonnek, azok mar tobbe-kevesbe el tudjak jarni a 108 lepest. Ezzel, mint az ABC-vel az iskolakban, mar lehet dolgozni, es elkezdodhet a mozgas finomitasanak veget nem ero folyamata. Persze kozben sok uj dolgot is lehet tanulni, pl. chi kung-ot, tolo kezeket, mas mozgasformakat (pl. Lok Hup, Hsing Yi, kardforma). En jovo hetvegen megyek Varsoba, ahol egy tai chi workshop lesz, es tai chi mellet tanulunk majd meditaciot es kantalast (chanting).
De ezeket mar csak azok fogjak megtanulni es gyakorolni, akik tenyleg komolyan gondoljak ezt az ugynevezett 'ut' dolgot. A maradek tovabbra is eljar majd heti egy-ket edzesre, nagyon lassan fejlodve, inkabb csak elvezve egy kellemes mozgast.
Ennek az oktatasi rendszernek megvan meg az az elonye, hogy ha az oktatoval tortenik valami, akkor a szervezeti felepitesbol adodoan folyik tovabb a munka, es nem szelednek szet a tanitvanyok. A mi tarsasagunk leginkabb ugy mukodik, mint a japan Karate vagy Judo szervezetek. A nemzetkozi Tarsasag nem hagyja magara meg a legeldugottabb agazatokat sem, Magyarorszagra is evente tobbszor jon magas szintu kulfoldi oktato.
Remelem ez kicsit megvilagitotta, hogyan lehet 'tanfolyam' szeruen oktatni.

Cibet

Cibet Creative Commons License 2000.05.06 0 0 186
Figyelj
Mi is orulunk, hogy ranktalaltal. Termeszetesen mi is tudjuk, hogy a tai chi egy 'ut', ahogy minden olyan tevekenyseg, amiben az ember teljes lenyevel reszt vesz. Ezen a tanfolyam kifejezesen sokan kiakadnak, csak azert mert elter a szokasos harcmuveszet tanulastol, igy megprobalom megmagyarazni a mogotte levo ideologiat.
Majd holnap, amikor tobb ido lesz erre...

Cibet

Figyelj Creative Commons License 2000.05.06 0 0 185
Sziasztok!
Most találtam Rátok, örülök, hogy ilyen sokakat érdekel a tai chi. Én 7 éve űzöm, igazán nehezen értem azokat az iskolákat, ahol fél éves ''tanfolyamok'' vannak, hiszen a tai chi egy út...
Sajnos a hajnali gyakorláshoz nem tudok csatlakozni, de szurkolok, hogy összejöjjön. Ha egyszer úgy alakulna, hogy este találkoznátok, szivesen megismernélek Benneteket!
cyd Creative Commons License 2000.05.05 0 0 184
Hölgyek, Urak!

Kedd? 6.00?

Tilia Creative Commons License 2000.05.04 0 0 183
Óóóóóó!!! És nekem lelkiismertfurdalásom van, hogy nem tudok kimenni egyik hajnalban se! :-)))))))))

Légyszi, ha Cibet menne, okvetlen szóljatok, mert szeretnék akkor ott lenni. De nem lehetne 7-kor, vagy még késöbb?? :-)

Puszi!

Előzmény: Sehonnai Bitang Ember (182)
Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 2000.05.04 0 0 182
Én nem mondtam le a Nagy Tai Chi Taliról !
Bárha mostanában én sem tudok időben felkelni valami oknál fogva...

Melegen tartom a témát, meg tán leveledzek is róla, ha úgy néz ki, hogy sokan sertepertélünk errefelé.

Szerintem ne hagyjuk ki a tapasztalatszerzés eme módját !

Előzmény: Cibet (181)
Cibet Creative Commons License 2000.05.04 0 0 181
ABSENT
Nalunk a terdre kulonos hangsulyt fektetnek, mivel a taichiban kulonosen nagy teher harul ra. Ezert nagyon fontos, hogy helyesen csinald, a gyakorlatokat. Pirx javaslatahoz csatlakozva, en is csak azt mondhatom, hogy csak addig rogyaszt a terded, amig nem faj. A gyakorlastol majd fokozatosan megerosodik. Meg ha a tobbiek melyre mennek, te akkor is maradj magasan. Nem az a tai chi legyege, hogy ki milyen melyen tudja csinalni. A mi stilusunknal fontos, hogy a terd a labfej iranyaba hajoljon, ne csavarodjon, es a lemenetel is sullyesztes legyen, ne guggolas. A sullyesztesnel a hangsuly a csipon van, nem a terdeken, mint a guggolasnal. Helyesen csinalva, a terdek terheleset jelentosen lehet csokkenteni, es idovel megerosodnek annyira, hogy kepesek lesznek azokat a szelsoseges terheleseket is elviselni, amik az 'igazi' tai chihoz szuksegesek.

A hajnali margitszigeti tajcsizas lekerult a napirendrol? Sajnos az en eletritmusomba nagyon nem illik bele, de ha megbeszelunk valami konkret talalkozot, akkor odamegyek.

aromo_
Szivesen hallanank, ha meselnel. Hova jarsz es milyen volt?

Cibet

ABSENT Creative Commons License 2000.05.04 0 0 180
Pirx: köszi, megnyugodtam. nem akarnám emiatt abbahagyni :) (mondjuk más miatt sem)
abs.
Előzmény: Pirx (178)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!