Jeleztem, hogy a 2008-asokban nincs részecske szűrő. Nem tudom értelmezni a "városba kell" indokot sem, városban sem fogyaszt sokat egy diesel és kényelmesebb vezetni a nagy nyomatéka miatt (alapjáraton elindul). Egy jó motor nem füstöl városban sem. Érdekesek ezek az urban legendák! :)
Igen és a többire, ha van még, egészen a tempomat áramkörig. Bevallom, nem tudom, hogy külön áramköre-doboza van-e a tempomatnak, vagy az ECU oldja meg. Érdemes lenne megnézned az autodatában, hátha van valami infó róla.
lehet hogy varosba kell majd a kocsi, ezert a benzines fele hajlok.
Kis infó az itt olvasoknak, hogy beszeltem egy honda szervizvezetovel telefonon.
Benzinesnek nincs baja, ha olajat szuroket cserelik benne. Motor láncos és a lánc nem hajlamos a szakadásra, 300ezernél kell neki egy revízió, akkor cserélik ha hangja van, de ő nem is emlékezett olyan esetre mikor cserélték volna.
Dizel se különösebben problemas, ha volt gazdája, de a DPF szűrő nem tolerálja a városi használatot. Illetve ami még érdekes, hogy 10-ből 8 autós akinek el volt dugulva prémium adalékolt üzemanyagot tankolt, vagy saját maga töltött a gázolaj mellé ilyen löttyöket. Tehát dízelbe csak sima dízelt érdemes tenni, prémium agymosást el kell felejteni.
Biztosan kontakt hiba, de ezt nehéz megmondani. Próbáld végigkövetni a csatikat és valami kontakt sprével befújni (WD-40 is jó, de van erre spéci is (Kontakt 60)). Akkut vedd le, nehogy...
Nézd meg a lengéscsillapítókat, van amelyik folyik, pedig SACHS van bennük gyárilag. Nekem cserélni kellett (Kayaba, (KYB) került bele). Előfordul, hogy az óra és rádió kijelzőjén nem világít néhány szegmens. Jól lehet alkudni, de nem kell félni, csak szétszedni és végigforrasztani a vacak ólommentes forrasztásokat a kijelző lábain, normáis ónnal. Egyáltalán nem lehet rozsdás sehol, mert ha igen, az ezt jelenti, hogy törött volt és rosszul javították. Ha kipróbálod, 4-ben 1800 fordulatnál padlózd le és gyorsítás közben figyelt a fordulatszámot 3000-ig. Ha nem egyenletesen emelkedik, hanem megugrik időnként, akkor a kuplung gyengusz. Errői ítam az imént. Nem füstölhet eközben! Kivéve, ha valami nagyon extrém tuning van rajta, akkor is csak egy pamacsot nyomhat, utána el kell múlnia. Ha nem múlik, akkor rossz a tuning, vagy nincs megfelelő turbónyomás. A 2008-asokban még nincs részecske szűrő. Ha a turbónak van kicsi hangja lefújáskor(gázelvétel), az nem gond, nekem még tetszik is. Igaz új korában nem tudom, hogy ilyen volt-e...
A futóművel nem nagyon szokott gond lenni, ez még igazi robosztus cucc (nem úgy mint a 9. gen.), de nézd meg a gumikat, nem koptak-e félre. Ha igen az baj, bár lehet, hogy egy beállítás segítene, de az erőteljes kopás akár törésre, futómű geometria sérülésre is gyanút adhat.
A fékeket is nézd meg, ha túl nagy a kopás a tárcsán (1mm-nél nagyobb), alkudj.
A motorban vezérműlánc van, nem kell cserélni soha, viszont az olajat cseréld le majd. Én az ENEOS-t ajánlom, 5W40-et, a jobbikat. 6liter kell, de ne töltsd túl. Hallgasd meg a bordásszíj feszítő görgőket alapjáraton, mert nekem kicsit zajosak voltak (süvített az egyik). Nem drága, de alkudni lehet. Ha olyat veszel, aminek teliműanyag átlátszó az eleje a két lámpa között, lehet kapni gyönyörű fekete rácsot helyette, ami még jobban is szellőzteti is a motort. Autó formája lesz az elejének! :)
Ha nincs benne tolatóradar, az kell majd! :)
Cseréld le a légszűrőt(pollenszűrőt is) és az üzemanyag szűrőt is (bármit mond a tulaj). Az üzemanyag szűrőt nem könnyű lecserélni, szét kell bontani fél motorteret, legyél ott, ha nem magad cseréled, mert könnyen átvernek! Ha magad cseréled, szükség lehet hibakód kiütésére, mert hiába légteleníted és töltöd fel a szűrőt, beugorhat egy kics közös nyomócső nyomás esés indításkor.
A rugózását szokni kell (főleg egy Accord után), kicsit hangos a hirtelen úthibáknál, de maga a komfort nem rossz. Ellenben úgy kanyarodik mint egy gokart!!!
Ez egy igazi élményautó, sok örömöd lesz benne! Szerencsés vásárlást!
Én is kérdezni szeretnék egyet. Csal a sebességmérő óra +8-at. Lehet rajta állítani? Az ECU_ból pontos értékek jönnek(GPS-el egyező), az óra nem onnan veszi az értékeket? Nem is értem ezt...
Szia! Kicsit késve, de hátha segít: Kuplung. Nekem is csinálta, igaz csak akkor, ha nagyon meghúztam a tuningot( 4. 80-120. 4,45sec ECU-ról mérve(csal az óra +8-at)). Van erre egy két cég, akik 40%-al meg tudják erősíteni a benne lévőt. Elk ell vinni a lendkereket, tárcsát, szerkezetet és egy héten belül elkészítik. Mivel nem volt kedvem szétszedni a váltót és időm sincs, ezért inkább enyhítettem a tuningon (4. 80-120. 5,3sec). Egyszer, ha már elkopott, biztosan nem újat veszek 120-ért...
Nem nagyon aktív ez a topic sajnos sok válaszra ne számíts. Nekem 1.8 benzines van és nagyon jól működik a gép. Úgy tudom a kettős tömegűt és a többi drágább dolgokat 180.000 km körül kell cserélni illetve kb. eddig bírják. Zsebbe nyúlós a dolog.
Gondolkodom 2.2-es dízel civic vásárlásán, és ez ügyben kérnék tanácsokat.
Úgy láttam, hogy az első szériák minősége nem igazán volt japános, aztán később szétcsaptak az angol munkások között. A kérdés az, hogy mi az az évjárat, amikor már az első gyermekbetegségek gyógyításra kerültek? 2008 körüliekkel szemezek jelenleg.
Ezen felül van-e bármi olyan típusspecifikus dolog, amit érdemes ellenőrizni az autón mikor megnézem?
Némi műszaki érzékem van, így nem rettenek meg akkor se ha alá kell kúszni. :)
A turbó és a kettős tömegű lendkerék a veszélyes tétel, ezek ellenőrzésére van-e valami javasolt módszer a típusnál.
tudom rossz helyen érdeklődöm de max irányítsatok át a megfelelő fórumba.
Azután érdkelődöm, hogy 2001 és 2005 között gyártott civicbe lehet valamilyen módon gyári (!) tempomatot szerelni? Amerikai modellekben láttam, hogy a kormány jobb szélén van ilyen vezérlő egység, de azok ugye másabbak az európába szántakhoz képest, nagyobb motor van bennük.
Azt már megtaláltam, hogy nem gyári tempomatot lehetne külön beleszereltetni, de sztem az pofátlanul drága (több mint 100 ezer huf) ha azt nézzük, hogy opelekbe ill. VW konszern autóiba 30 ezerért már az autóban van a cucc (anyag+beszereléssel együtt).
Két töltő is van, egyikkel sem működik, ráadásul a szivargyújtó sem működik, „be sem kattan” a helyére. Most jutott eszembe, hogy ez már első naptól így van, de nem foglalkoztam vele, nem dohányzó az autó és a töltők rendesen működtek, eddig.
XIV-XVI. kerületben tudtok ügyes autó-elektronika mágust vagy elkötelezett Honda-szerelőt?
Végülis, 8 évesen nem olyan nagy baj ez, csak kell, mert arról kapja a tápot a telefon(navi+zene) és ezek nélkül már nincs utazás. :)
Magát a szivargyújtót próbáltad hogy működik-e? Ezek a szivargyújtós töltők néha elég rosszul illeszkednek, úgy érzed hogy teljesen a helyén van, közben meg mégsem.
Valami elektromos gubanc lehet, nem megy a szivargyújtó töltő. Eddig erről ment a telefon, de egyik pillanatról a másikra eltűnt a jel az aljzatból. Járt már valaki így? Esetleg biztosíték gond lehet?
Szia! Ezt is megnézheted, itthon is lehet kapni, azonnal...
YATOUR MP3/USB/SD/AUX illesztő
autodvd.hu nál vettem, hibátlan. Rá kell dugni a fejegység CD tár csatlakozójához. Úgy kell kérni, hogy honda 2.4 csatlakozóval. Be is szerelik, vagy venned kell műanyag kárpit kiszedő feszítő "vasakat", mert csavarhúzóval csak tönkreteszed. Ilyet az Unix-ban is lehet kapni.
Van egy 8. generációs Civic Sedanom! 2008-as évjárat! A kérdésem az audio rendszeréről lenne. Sajnos ebben a kocsiban még nem kapott helyet az usb bemenet. A rádió maga képes mp3 lejátszására Cd ről. De nekem nem sikerült megszólaltatnom. Írtam egy adat cd tele mp3-al, és nem játsza le.
Esetleg tudna vki,hogy segíteni mit rontottam el???
A másik kérdésem az lenne, hogy ki milyen usb adapter használ, milyet érdemes venni ami ár lrték arányban megfelelő.
Kedves fórumtagok! Eladtam 4 hónapja szeretett 2007-es 1.8LS 4ajtós Civicemet. Most találtam meg a régi holmik között 3 db gyári 15"-os dísztárcsát (Az LS gyárilag acélfelnis). Ha szüksége van rá valakinek egyben vagy darabonként, írjon nekem. Azért gondolom, hogy érdekes lehet valakinek, mert amikor a negyedik padkázás miatt elrepedt, akkor sehol nem tudtam használtan venni egy darabot, csak újat adtak volna csillagászati áron, vagy 4-es garnitúrában használtat. Végül én is egy teljes garnitúra gyári használtat vettem akkor az ebayen, de megmaradt az eredetiből három.
Na, mivel egyre nagyobb arányban tapasztalom a hibajelenséget a kuplung csúszására tudok gondolni, amit olvastam is, hogy ebben a szériában alul méretezett.
Szeretnék én is közétek tartozni, de gondolom ehhez szükséges, hogy legyen ilyen autóm. A megfelelő darab kiválasztásában kérném segítségeteket. A tervem 2007-2010 közötti Civic, ami lehet sedan, vagy ufó 100 ezer körüli/alatti futásteljesítménnyel. Első sorban itthon nézelődnék. 1.8- as motorral gondolom, esetleg a sedán 1.6-os. Második autónak kellene, de napi használatra. Olvasgattam visszafelé a topicot, de ilyen amatőr kérdésre nem találtam meg a választ. Viszonylag egyszerű volt eddig az életem, mert teljesen hétköznapi (offos német) autóim voltak, de ebből elegem lett. Japán márkám eddig nem volt. Tudom, hogy a sedán és ufó között az egyedi ízlés dönt sokak szerint, engem az ár-érték aránya érdekelne, illetve a megbízhatóságról kialakult tapasztalat. Nagyon örülnék és hálás volnék, ha a vásárlásnál fontos, odafigyelni-valókról is kaphatnék tanácsokat (Hondás értelemben).
Egy ismerősnek a múlt hétvégén hoztunk el egy Civicet 2007. 01, havi 2.2CTDI 140le 145.000km valós.
Én hoztam haza, bitangul megy, DE! arra lettem figyelmes, hogy hirtelen gázadásra pl 3-4-5-6 fokozatokban a fordulatszám valamelyest megugrik. Eközben húz az autó rendesen, csak ezt a jelenséget nem tudom hova tenni.