Keresés

Részletes keresés

Paco155 Creative Commons License 2004.07.01 0 0 261
Jártam ma bent Csizyéknél egyéb okokból, és ha már ott voltam rákérdeztem két problémára ami régóta foglalkoztat mindenkit. Ugyanis kérésemre bejött a műszaki építési vezető és felhomályosította sötét elmémet.
Első a bejáratok kérdése. A három lifthez összesen 5 bejrat lesz. Az elsőhöz a benzinkút felől, a másik kettőhöz pedig egy-egy egyenes folyosó ami összeköti a Fehérvári utat a hátoldallal és ezek oldalában lesz a lift. Ezt a műszaki tervrajzon is megmutatták, így most már biztos, hogy hátulról is lesz bejárat (nemtudom már ki aggódott miatta)
A második a betonfalak. Azok a beton falak amiket a képeken vagy élőben láttunk statikailag szükségesek, előírtak földrengésvédelmi okokból, és ők is anyáznak miatta mert könyebb és olcsóbb lenne nekik téglával kifalazni. A beton úgy fog kinézni, hogy 20 centi beton, belül 5 centi téglaburkolás, kívül pedig plusz 5 centi hőszigetelés, hogy a hőtartó képesség megmaradjon. Beton falazás egyrészt a külső falon a sarkoknál van másrészt van az épületben két tűzszakasz fal ahova szintén betont kellett tenni. (Az épület így 3 különálló részből áll, itt történik a dilatációs mozgások kiegyenlítése is.)
Megnyugtattak, hogy fúrni is könyebb lesz bele mint bármelyik panelbe ugyanis ez öntött beton és nem vibrációs tömörbeton.

Dióhéjban ennyi, szóltam nekik, hogy jó lenne ha néha ők is írnának ide, mert egy csomó telefont és félreértést el lehetne kerülni.
stupeki Creative Commons License 2004.06.30 0 0 260

én voltam a bankban, tőlem is ugyenezeket kérték, csak nekem be kellett adnom még egy papírt, amihez a csíziéknek nem volt közük. egyébként én is ugyanezeket mondtam a banknak, amikor felhívtam őket. úgy emlékeztem, hogy a csízyék azt mondták, hogy ők adják be ezeket a dolgokat. akkor a bankban tüzet gyújtottak a papírokkal ?

 

nekem kb. 1 hónapot mondtak még a hitelig, nektek mondtak valamit ?

Előzmény: tóték (259)
tóték Creative Commons License 2004.06.29 0 0 259

Hello!

 

Hogy mi történt velünk pénteken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4

A Jelzálogbank írt egy gyönyörű levelet, amiben újra bekérték szinte az összes papirt, amit decemberben beadtunk. A szerződés a leggázosabb. Hogyan adjak nekik, mikor nekünk is csak egy van belőle? Csizyék ígérték, hogy ők viszik a bankba a szerződéseket. Tök felháborodva felhívtam az egyik ügyintézőt Csizyéknél, aki mondta, ne törődjek a levéllel, ők már bevittek minden szerződést, sőt az alaprajzokat is leadták. Persze, én meg elhiszem...

A bankot felhivtam, hogy a mi szerződésünk, meg alaprajzunk már náluk van, de ping-pongoznak velünk, mert tagadják.

Újra hivtam Csizyéket... persze minden kedvességemet félretéve!

Az ügyintéző azzal bizonyította hogy érkeztették, hogy a bankosokkal aláírva mindig átvetették a szerződéseket, és kért egy faxszámot, és elküldte az átvetető listát. (Sőt a bankot is felhívta, hogy ne **szogassanak minket.)

Úgyhogy, ha tőletek is kérnék ezeket, nyugodtan hívjátok fel a bankosokat, hogy próbálkozzanak máshol!

Ja, és köszi az infokat az iskolákról, boltokról... A kerület honlapja: www.bp-xi.hu és ott is elég sok érdekeset tudtam meg!

 

UI: bocsi, az előző hozzászólásomban megpróbáltam formázgatni és nem jött be, most azt írtam le újra 



tóték Creative Commons License 2004.06.29 0 0 258
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><FONT face="Times New Roman">Hello<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>

<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><o:p><FONT face="Times New Roman" size=3> </o:p>

<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><FONT face="Times New Roman">Hogy mi történt velünk pénteken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!<o:p></o:p>

<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><o:p><FONT face="Times New Roman" size=3> </o:p>

<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><FONT face="Times New Roman">A Jelzálogbank írt egy gyönyörű levelet, amiben újra bekérték szinte az összes papirt, amit decemberben beadtunk. A szerződés a leggázosabb. Hogyan adjak nekik, mikor nekünk is csak egy van belőle? Csizyék igérték, hogy ők viszik a bankba a szerződéseket. Tök felháborodva felhívtam az egyik ügyintézőt a Csizyiéknél, aki mondta,hogy ne törődjek a levéllel, ők már bevittek minden szerződést, sőt az alaprajzokat is leadták.<o:p></o:p>

<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><FONT face="Times New Roman">Persze, én meg elhiszem…<o:p></o:p>

<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><FONT face="Times New Roman">A bankot felhívtam, hogy a mi szerződésünk, meg alaprajzunk már náluk van, de ping-pongoznak velünk, mert tagadják.<o:p></o:p>

<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><FONT face="Times New Roman">Újra hivtam csizyéket… persze minden kedvességet félretéve!<o:p></o:p>

<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><FONT face="Times New Roman">Az ügyintéző azzal bizonyította, hogy érkeztették, és a bankosok aláírva át is vették a szerződéseket, hogy kért egy faxszámot, és elküldte az átvetető listájukat, sőt ő is felhivta a bankot, hogy ne ***szogassanak minket.<o:p></o:p>

<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><FONT face="Times New Roman">Úgyhogy, ha tőletek is kérnék ezeket, nyugodtan hívjátok fel a bankosokat, hogy próbálkozzanak máshol.<o:p></o:p>

<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><o:p><FONT face="Times New Roman" size=3> </o:p>

<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><FONT face="Times New Roman" size=3>Ja és köszi az infokat az iskolákról és ovodákról, a XI. ker honlapja: <FONT face="Times New Roman" size=3>www.bp-xi.hu<FONT face="Times New Roman"> és elég sok érdekeset tudtam meg ott is!<o:p></o:p>

stupeki Creative Commons License 2004.06.29 0 0 257

látom a környéken laksz. egyébként kicsit messzebb, de nem annyira van még a budai sportiskola, meg valami nyelvi tagozatos iskola is. mozi van a camponában, ami szintén nincs annyira messze. mondjuk a savoya parkban díjaztam volna egy mozit.

 

ja, és valamikor lesz metrónk is, aminek gondolom a városközpontnál lesz megállója vagy a fehérvári és etele sarkán, amitől szintén nem fogunk borzalmasan messze lakni.

 

voltam a bankban, beadtam a papírokat, nem mondták, hogy holnapután lesz kölcsönöm. valami papírra várnak a csízyéktől.

 

lassan már a harmadik emeletet kezdik. szerintem tök gyorsan haladnak.

Előzmény: zotyok (256)
zotyok Creative Commons License 2004.06.26 0 0 256
Sziasztok!

Kicsit ellustultunk, de azert frissitettem a kepeket. (http://mappa.prim.hu/zkocsis/kondorosi)

Az uj weboldal nekem lejon mozillaban is. Ott is van par fenykep.

ovoda, iskola:
5 ovoda van a kornyeken (Pajkos, Ezustfenyo, Bukkony-Derzsi, DonBosco/egyhazi/, Cseperedo), mindegyik jol felszerelt.
3 iskola van:
Petofi Sandor Altalanos Iskola, Gimnazium es Szakkozepiskola
Mérei Ferenc Alt. Isk, Szakiskola es Felnottoktatasi Gimnazium
Don Bosco Katolikus alt isk.
Ezeken kivul van egy kisegito alt. isk., es ovoda.

A bukkony utcaban van egy hatalmas jatszoter (EU konform) + egy kisebb a 3 ev alatti gyerekeknek.

A Gyekenyes utcaban van az Albertfalvai Kozossegi Haz, ahol sokfele gyerek, felnott, nyugdijas programok vannak. pl havonta bábelőadás.

Az uszodat gondolom mindenki ismeri. Ezzel szemben van egy Plus. Egy villamosmegallora van Profi, a nagy jatszoternel pedig az Albertfalvai Piac. A Profinal van Posta, Cukraszda es szelektiv hulladekgyüjtő.

Elvileg osszel nyilik a Savoya Park, ahol Auchan, OBI, ettermek es kisebb uzletek lesznek. Sajnos mozi nem.

Orvosi rendelo, vedono, gyogyszertar is van egy saroknyira.

A kerulet honlapja: http://www.bp-xi.hu/

Udv,
Z

Előzmény: Sziszóék (254)
stupeki Creative Commons License 2004.06.24 0 0 255
hello,

üdv az új honfitársnak.

sajnos nem hagytak ki, már megvan a fizetési papírom.

Iskolák is vannak a környéken, szerintem van választék.

az auchan augusztusban vagy szeptemberben nyit, szerintem tök jó lesz, mert közel lesz hozzánk, de mégsem a közvetlen szomszédságban.

én úgy láttam, hogy az első emeletnek a rajzon is betonból van az erkély, de most mintha a másodikon már nem öntötték volna ki.

szerintetek a köv. fizetés augusztusban lesz ?

Előzmény: Sziszóék (254)
Sziszóék Creative Commons License 2004.06.23 0 0 254
Úgy örülök, hogy ilyen szépen gyülekezik a társaság! Bár még a 350-től messze vagyunk!

1. Úgy látom nem nagyon tülekszenek a jelentkezők fényképezés ügyben.

2. Mi is kaptunk fizetős papírt. Stupeki téged már megint kihagytak a jóból? :-)

3. Óvoda, iskola: Úgy tudom, hogy oviból több is van a környéken és nem is rosszak. Biztosan van suli is, mert a 10emeletesek környékén szokott lenni... Nem tudom, hogy a X. ker-nek van-e honlapja, de ott kellene megnézni szerintem.

Tudja valaki, hogy mikor nyit az Auchan Albertfalván? Arra járok haza és jól jönne, ha már ott vásárolhatnék...

Előzmény: tóték (252)
Paco155 Creative Commons License 2004.06.22 0 0 253
Én ma kaptam meg a levelet.... Tegnap meg egy másikat, hogy akinek hitele van az beszélgessen el az egyik kollégájukkal, mert külön papírt kell arról aláírni, hogy át lesz ütemezve a fizetés. A bank ugyanis csak szerkezetkész állapotban fizeti majd ki az első részletüket. No comment :)
Amúgy én néha el szoktam arrafelé kanyarodni (kb kéthetente...) Ilyenkor van, hogy képet is csinálok, de elég sz** minőség, (telefon).
Amúgy megnéztem a külső falak (ott ahol erkély is van) tényleg ki vannak betonnal töltve az ablak alatt. Este megnézem a szerkezeti leírást.... Lehet hogy elkövették az első hibát? :)
Előzmény: tóték (252)
tóték Creative Commons License 2004.06.22 0 0 252
Sziasztok!

Mi decemberben szerződtünk az építővel az új lakásunkra, de csak most fedeztem fel a levelezéseteket nagy-nagy örömmel!

Mindenkitől szeretnék kérdezni, mivel sok-sok info zudult a nyakamba, ahogyan végigolvastam a hónapok óta tartó leveleket.

1. Tényleg jó lenne néhány fénykép az építkezésről, nincs más, aki esetleg sűrűbben jár a Kondorosin?

2. Mi kaptunk már levelet arról a Csizyéktől, hogy fizetnünk kell a következő részletet. Valamikor azért megnézném, hogy tart-e már ott az építkezés...

3. Ismeritek a környéken az óvodákat, iskolákat? Milyen a hírük?

Mindenesetre Örülök hogy megtaláltalak benneteket kedves leendő szomszédaim.

stupeki Creative Commons License 2004.06.21 0 0 251
sziasztok,

képeket ugyan nem tudok küldeni, de tegnap annyit láttam, hogy az egyik oldalon már a második emelet falai állnak. igazából szerintem már fizetni kellene, nem tudom mikor küldik a papírt.

a megújult honlapon legalább látni, hogy fog kinézni a ház, valami elképzelésünk így már lehet.

remélem kevesebb lesz a közös költség, mint a lakótelepeken, szerintem úgy az egész lakás rezsi kevesebb lesz, mint a régebbi házakban (bízom benne)!

Előzmény: Sziszóék (250)
Sziszóék Creative Commons License 2004.06.18 0 0 250
Sziasztok! Egyetértek és megmondom őszintén, hogy - bár nem értek hozzá - szerintem akkor sem lenne azonos a panellel, mert a panel kész lapokból áll össze és a legnagyobb problémája nem az, hogy betonból van, hanem az, hogy a lapok csatlakozásai pontatlanok ill. jó esélyt ad arra, hogy mindenfélék, mindenfelé mozogjanak benne (csapadék, hang, csótány és amit még a fantáziátok elbír:-)

Én nem bánom, hogy többen vagyunk a házban, mert az kisebb közösköltséget jelent... Vagy nem?

Ami pedig a szerződést és Csizyéket illeti, azt hiszem az az egy tutira elmondható, hogy nem amatőrök, eddig nem nagyon lehetett rajtuk fogást találni...

zkocsis hova tűnt? Nem lesznek további képek? Nem lakik ám mindenki arra!

Előzmény: Paco155 (249)
Paco155 Creative Commons License 2004.06.18 0 0 249
Legyél szives elmenni a www.kondorosi.hu oldalra, és elolvasni az épület műszaki leírását. Miután ezt megtetted menj el a csizy és lukács céghez, és olvasd el a szerzuődésben levő műszaki leírást.
Ezt az utóbbit ki is hagyhatod, ugyanis a kettő megegyezik.

A műszaki leírás szerint beton váz, tégla falak.

Ha a műszaki leírás nem egyezik a valósággal akkor az éppíttető cég perelhető. Eddig semmi olyan hibát nem követtek el amivel meg lehetne őket fogni, minden a leírt papírok szerint van. Lehet hogy egy része a szerződésnek nem etikus, de ami benne van azt betartották.

A kérdésem: Szerinted megkockáztatják, hogy mindenki visszaperelje rajtuk a pénzét KAMATOKKAL EGYÜTT?

Előzmény: gaspars (246)
agihuszar Creative Commons License 2004.06.18 0 0 248
3 emelet.... DE EZ 7 emeletes... mindegy. Mindenesetre, még fel sincs húzva miért mondasz véleményt róla?
Előzmény: gaspars (246)
open Creative Commons License 2004.06.18 0 0 247
off
Szerintem neked is rosszul esne, ha valaki elkezdené szapulni a leendő házadat.
on
Előzmény: gaspars (246)
gaspars Creative Commons License 2004.06.18 0 0 246
Nekem ugy tűnik, hogy a külső falak is egy az egyben betonból vannak, nem csak a váz. Egyébként meg az "Áthallás új építésű lakásokban" c. topicban olvashatjátok, hogy a betonszerkezetes-tégla kitöltéses megoldás mennyire nem jó. Amúgy létezik olyan, hogy csupa tégla, a mienk olyan, igaz csak 15 lakásos, 3 szintes épület, de a váza sem beton! Egyetlen egy betonoszlop van a lakás közepén.

Amikor a Kondorosi leendő lakói megvették a lakásokat, akkor tisztában volatok vele, hogy ezek beton lakások? Mert így már nem sokkal job, mint a fehérvári úti panelek...

agihuszar Creative Commons License 2004.06.17 0 0 245
Az lehet, hogy nem lesz benne sok tégla, ezt nem tudom :) de az hogy az egész téglából legyen olyat még nem láttam :)

A miénknek is a ,,váza,, beton a többi tégla :)

Előzmény: Nőgyógyász (244)
Nőgyógyász Creative Commons License 2004.06.17 0 0 244
Én olyat már láttam (igaz, csak fényképen), ahol alig volt tégla, a falak nagy részét is betonból csinálták ... goto Római Kert topik.
Előzmény: agihuszar (243)
agihuszar Creative Commons License 2004.06.17 0 0 243
Ez csak a ,,váz,, a falak téglából lesznek! Láttál már 7 emeletes házat csupa téglából? Mert én még nem :)
Előzmény: Taip (242)
Taip Creative Commons License 2004.06.17 0 0 242
Hát, lehet, hogy van benne tégla, de akkor erősen titkolják, vagy legalábbis kívülről nem látszik.

Kívülről csak egy bazi nagy monolit vasbeton fal látható. Ami csak azért nem panel, mert az előregyártott elemekből épül, ez meg helyszíni zsaluzással. A lényeg az, hogy vasbeton, nem tégla. :((

Előzmény: agihuszar (241)
agihuszar Creative Commons License 2004.06.16 0 0 241
Már hogy ne lenne benne tégla! :)
Előzmény: gaspars (240)
gaspars Creative Commons License 2004.06.16 0 0 240
Sziasztok!

Én nap mint nap a leendő "lakópark" felé járok el, és látok egy nagy beton valamit kiemelkedni a földből. Ez panel épület lesz, semmi tégla?

agihuszar Creative Commons License 2004.06.16 0 0 239
Nah ezt most nem értettem! :))
Előzmény: Paco155 (238)
Paco155 Creative Commons License 2004.06.15 0 0 238
Tudtam, hogy 5 emeletesbe költözöm. Ez így csak kicsit más megfogalmazás de kurvára mást jelent.
Előzmény: agihuszar (237)
agihuszar Creative Commons License 2004.06.15 0 0 237
Mármint nem tudtad, hogy 7 emeletesbe költözöl? Ez azért gáz nem?
Előzmény: Paco155 (236)
Paco155 Creative Commons License 2004.06.14 0 0 236
Én még 350 lakásosba és 5 emeletesbe (5*70)írtam alá a szerződést, de ez sajnos sehol sem szerepel benne :((

Ha megnézzük az eladott lakások arányát kiderül, hogy a felső két emeletet nem is árulták az utóbbi időig. Azt hiszem innentől mindent csak papíron leírva hiszek el nekik, és az átvételre is centiméterrel és építőipari szakértővel megyek. Ami nem felel meg a kívánalmaimnak és/vagy annak ami a lakáskönyvben-szerződésben le van írva azt csak hibajavítás után veszem át.

Előzmény: stupeki (234)
Paco155 Creative Commons License 2004.06.14 0 0 235
Fel hogy a rossebb esne belé :(

/me k****-ra utálja, hogy manapság mindent flash animációval b***-nak össze ami kétszerakkora sávszélességet foglal, ráadásul nincs rendesen megírva ezért csak vingyógy alól és az explorerrel működik.........

&@$ß^^ˇˇ~~#&@!!!

Előzmény: stupeki (232)
stupeki Creative Commons License 2004.06.14 0 0 234
mivel a csízyék miatt késik a kölcsön folyósítása, ezért gondolom ők sem fognak szólni egy szót sem azért, hogy a részedet miért nem fizeti a bank.

az a ház 7 emeletes ?????

Előzmény: Paco155 (233)
Paco155 Creative Commons License 2004.06.14 0 0 233
No ha kis késéssel de sikerült beszélnem a bankkal.

A hitelbírálatokat mg csak most kezdik meg. Csizyék még mindig nem adták le azokat a papírokat amelyek a telekösszevonással vagy mi a fenével függenek össze, tudjátok azokat amiket mi is aláírtunk. Valami földhivatali marhaság. Arra a kérdésemre, hogy "Oké, de ehhez mi közöm van nekem?" nem tudtak válaszolni és arra a kérdésre, hogy mit csináljak, ha felszólítanak a következő részlet fizetésére azt a választ adták, hogy küldjek vissza egy választ: " Azt már a bank fogja fizetni, kérjék tőle"

No Comment....

Előzmény: Sziszóék (230)
stupeki Creative Commons License 2004.06.14 0 0 232
helloooo,

felújjították a kondorosi.hu-t !!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!